Начало На преден план Всички сме на разположение да работим до последния ден на това правителство, решението дали да продължим е на президента Радев, каза служебният премиер Димитър Главчев
7679
България

Всички сме на разположение да работим до последния ден на това правителство, решението дали да продължим е на президента Радев, каза служебният премиер Димитър Главчев

Искам да ви уверя, че всички колеги сме на разположение да работим до последния ден на това правителство, а решението дали да продължим да работим е на президента Радев. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев по време на днешното редовно заседание на Министерския съвет. Преди това той отчете политиките и дейностите, с които се е занимавало ръководеното от него правителство.Аз затова и представих какво сме свършили.

| 07 Август 2024, 11:40 ч.
Всички сме на разположение да работим до последния ден на това правителство, решението дали да продължим е на президента Радев, каза служебният премиер Димитър Главчев
Всички сме на разположение да работим до последния ден на това правителство, решението дали да продължим е на президента Радев, каза служебният премиер Димитър Главчев
Снимка © Милена Стойкова / БТА (ПК)

Искам да ви уверя, че всички колеги сме на разположение да работим до последния ден на това правителство, а решението дали да продължим да работим е на президента Радев. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев по време на днешното редовно заседание на Министерския съвет. Преди това той отчете политиките и дейностите, с които се е занимавало ръководеното от него правителство. 

Финансовата рамка за миналата година на община Мизия за 2023 г. е в размер на 11 963 944 лв, а днес отчетът за разходването беше приет от Общинския съвет. В приходната част има по-висока събираемост на местните данъци и такси в сравнение с 2022 г., което показва, че администрацията работи добре и се спазва финансова дисциплина, каза председателят на ОбС – Мизия Татяна Спасова. 

Общо 39 на сто бюджета за изразходвани за сектор образование, 23 на сто - за социални дейности, а 14 на сто - за благоустрояване и комунално стопанство. Малко над 46 000 лв са инвестирани за оборудване с детски съоръжения за игри на открито в единствената детска градина "Незабравка" в общината, която разполага и с три бази в селата Софрониево, Крушовица и Липница. И четирите дворни пространства са облагородени, става ясно от отчета на бюджета на община Мизия. За нуждите на градината и нейните

Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от 5-и многомандатен избирателен район-Видин. В листата имат равно участие представители на гражданското общество и партийни членове, съобщиха от местния пресцентър на ГЕРБ.

"Явяваме се с увереност, че България може да поеме по пътя на стабилността. Нямам съмнение, че ГЕРБ ще е първа политическа сила и се надявам, че разумът ще надделее в 51-вото НС, така че, обединени около победителя на изборите, партиите да изберат редовно правителство, което да работи по важните за българското общество приоритети", заяви Кирова, цитирана от пресцентъра.

 

Община Търговище закупи ново обзавеждане и оборудване за кухнята на общинското предприятие „Детско и ученическо хранене“, в която се приготвя и храната по проекта „Топъл обяд“. Вече са монтирани нови професионални фурни, котлони, работни маси, както и миялна машина, съобщиха от общинския пресцентър.  

Оборудването е закупено по проект, финансиран от фонда „Социална закрила“. Общият бюджет е 43 560 лв., като 3960 лв. от тях са осигурени от Общината, съгласно изискванията на процедурата.

С доставката на новото оборудване ще се повиши качеството на услугата за приготвянето на безплатния топъл обяд за възрастни и хора в неравностойно положение. Към момента общинското предприятие приготвя топла храна всеки работен ден за 350 нуждаещи се от община Търговище. Услугата се предоставя по Програмата за храни и основно материално подпомагане

Централната избирателна комисия (ЦИК) взе решение на днешното си заседание да изпрати осем писма до компетентните районни прокуратури за сезиране с оглед налични данни за гласуване повече от един път на избиратели в изборите за Европейски парламент.

Според данните 54 души са гласували повече от един път. Направена е проверка и в Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ по случая. 

Припомняме, че европейските избори се състояха между 6-и и 9 юни. В новия Европейски парламент има 720 депутати от 27-те страни членки на Европейския съюз, с 15 повече от предишния парламент. Разпределението отчита населението на страните, както и нуждата от минимално ниво на представителство на гражданите от по-малките страни. България запазва броя си евродепутати - 17.

Служебният министър-председател Димитър Главчев заминава утре за Съединените американски щати (САЩ), където ще участва в Срещата на върха за бъдещето, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Форумът ще се състои на 22-ри и 23 септември в Ню Йорк и е основното събитие през т.нар. Седмица на високо равнище на ООН, в която участват държавните и правителствени ръководители от цял свят.

Главчев ще участва с изказвания в пленарния дебат на срещата на високо равнище и в интерактивния диалог „Към общо дигитално бъдеще“. В рамките на визитата в САЩ служебният премиер ще се срещне с представители на българските общности в Ню Йорк, Чикаго и Лос Анджелис.

От пресслужбата на Министерския съвет отбелязват, че идеята за свикване на Срещата на върха и приемането на Пакт за бъдещето е лансирана от Генералния секретар на ООН през 2021 г. и представлява кулминаци

Аз затова и представих какво сме свършили. Ако не сме ние, можем съвсем спокойно от сърце да пожелаем успех на следващия състав на служебното правителство, коментира Главчев. За нас мога да кажа само едно - ние не сме се занимавали и нямаме намерение да се занимаваме с "ала-бала". Не сме седели в чужди скутове и нямаме такова намерение, каза още служебният премиер. И отбеляза, че за финал би добавил следното: Не сме коленичи пред някого и нямаме намерение да коленичим, освен когато има заря-проверка в едноминутното мълчание за героите, загинали за България.

В понеделник, 5 август, "Има такъв народ" върна неизпълнен последния проучвателен мандат за съставяне на правителство. Предстоят нови предсрочни парламентарни избори, а според Конституцията президентът трябва да назначи ново служебно правителство и да насрочи дата за провеждането на вота. 

Окръжният съд в Добрич призна за виновен подсъдимия А. Г. по обвинение за причинена по непредпазливост смърт на млада жена на 6 август 2020 година вследствие на умишлено нанесена телесна повреда, съобщават от пресцентъра на съда в града.

На обвиняемия е наложено наказание лишаване от свобода за срок от четири години и шест месеца, което да изтърпи при първоначален общ режим.

Съдът е счел, че подсъдимият трябва да заплати на трима родственици на починалата суми в размер на 90 хил. лева, 60 хил. лева и 40 хил. лева, представляващи обезщетения за претърпени в резултат на деянието, предмет на обвинението, неимуществени вреди. 

От Окръжния съд допълват, че деянието, за което подсъдимият е признат за виновен, се явява извършено в изпитателния срок на предходно негово условно осъждане на шест месеца лишаване от свобода. Поради тази причина той ще трябва да изтърпи о

Концерти и пресъздаване на "жива картина" са част от програмата, с която в Шумен ще бъдат отбелязани 116 години от обявяването на независимостта на България, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. 

Симфониетата в Шумен, Смесеният хор „Проф. Венета Вичева“ и Градският духов оркестър „Михаил Биков“ ще изнесат в празничния 22 септември съвместен концерт под мотото „116 години Независимост“, в зала „Проф. Венета Вичева“, от 11:00 часа, отбелязаха от общинския пресцентър. 

Оттам уточняват, че от 13:30 часа, пред Военния клуб в Шумен, жители и гости на града ще могат да видят "жива картина" на историческия момент от провъзгласяването на манифеста, с който на 22 септември 1908 година княз Фердинанд обявява независимостта на България. 

Във възстановката ще участват членове на Родолюбивия комитет

На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с доставката на пратки с комуникационно оборудване на територията на Ливан и Сирия. Това съобщиха от ведомството.

България настоява за отговорно и отчитащо фактите поведение от страна на Будапеща, пише в съобщението до медиите.

Пред унгарския посланик е проведен демарш по въпроса, допълват от МВнР.

От ведомстовото подчертават във връзка с множество публикации и изявления на официални лица от Унгария по въпроса за доставката на пратки с комуникационно оборудване на територията на Ливан и Сирия, че са извършени  проверки от Държавната агенция "Национална сигурност", съвместно с Националната агенция за приходите, МВР и Агенция „Митници“. Установено е по безспорен и категорич

Районна прокуратура – Видин внесе в съда обвинителен акт срещу 57-годишен мъж, привлечен като обвиняем за извършени от него в условията на домашно насилие престъпления, съобщиха от Апелативна прокуратура – София.

На 24 април т.г. мъжът се прибрал вкъщи след полунощ в нетрезво състояние. Между съпрузите възникнало спречкване. Обезпокоена от агресивното му поведение съпругата се обадила на сина си с молба да подаде сигнал на телефон 112, което той направил.

Непосредствено след това обвиняемият влязъл в спалнята при съпругата си с нож в ръка. Гневно замахнал към нея и го опрял в гърдите , отправяйки закана с убийство. В опит да го спре, жената се принудила да хване ножа откъм острието и така успяла да го отмъкне от нападателя. Така получила порезна рана на ръката.

Извършителят на деянията е бил задържан от пристигналите полицейски служители. Делото срещу

Времето в планините е облачно, хората да слизат по-рано в ниските части на планините. Това казаха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

На места следобед се очаква дъжд.

Билото на Стара планина е в гъста мъгла и не е препоръчително за разходки, добавиха от ПСС. 

Няма инциденти с туристи в планините. Времето е много мокро, не е приятно и няма много хора в планините, посочиха от ПСС.

Над планините ще преобладава облачно време, по високите била и върхове ще бъде мъгливо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. По най-високите върхове на Рила и Пирин ще превалява предимно сняг. Вятърът ще бъде до умерен от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра – около 7°.          

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната независимост бяха висши ценности, написа президентът Румен Радев
Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната независимост бяха висши ценности, написа в официалната си фейсбук страница президентът Румен Радев по ...
Паметникът на Незнайния войн в София е открит на 22 септември 1981 г.
Председателят на Държавния съвет Тодор Живков открива на 22 септември 1981 г. в София паметника на Незнайния войн – паметник гробница, символ на всенародната признателност къ ...
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Участък от пътя Русе - Бяла, от изхода на крайдунавския град до разклона за село Иваново, е затворен за движение заради силно задимяване от пожар в сухи треви и храсти край пътното ...
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на страната, съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ на Министерството на в ...
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин.  Сред прис ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната независимост бяха висши ценности, написа президентът Румен Радев
Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната независимост бяха висши ценности, написа в официалната си фейсбук страница президентът Румен Радев по ...
Тържества по случай Деня на независимостта ще има в половината общини в област Враца
Половината от общините в област Враца ще отбележат официално Деня на независимостта – 22 септември. Във Враца тържеството е под патронажа на областния управител. От 11:00 час ...
София се присъединява към европейската инициатива „Ден без автомобили“
София се включва в европейската инициатива „Ден без автомобили“ на 22 септември, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. По този повод центърът на града ще бъде о ...
Честваме 116 години от обявяването на Независимостта на България
Честваме 116 години от обявяването на Независимостта на България. В 11:00 ч. пред паметник "Независимостта на България" на площад "Княз Александър I" в София ще се състои церемония ...
Велико Търново е център на тържествата за 116 години от Независимостта, председателят на НС Рая Назарян ще участва в честването
Председателят на Народното събрание (НС) Рая Назарян ще участва в честването на 116 години от обявяването на Независимостта на България във Велико Търново, съобщиха от пресцентъра ...
Тикер в 08:28 ч.
Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната н ...
Начало На преден план
7679
България

Всички сме на разположение да работим до последния ден на това правителство, решението дали да продължим е на президента Радев, каза служебният премиер Димитър Главчев

Искам да ви уверя, че всички колеги сме на разположение да работим до последния ден на това правителство, а решението дали да продължим да работим е на президента Радев. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев по време на днешното редовно заседание на Министерския съвет. Преди това той отчете политиките и дейностите, с които се е занимавало ръководеното от него правителство.Аз затова и представих какво сме свършили.

| 07 Август 2024, 11:40 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Всички сме на разположение да работим до последния ден на това правителство, решението дали да продължим е на президента Радев, каза служебният премиер Димитър Главчев
Всички сме на разположение да работим до последния ден на това правителство, решението дали да продължим е на президента Радев, каза служебният премиер Димитър Главчев
Снимка © Милена Стойкова / БТА (ПК)

Искам да ви уверя, че всички колеги сме на разположение да работим до последния ден на това правителство, а решението дали да продължим да работим е на президента Радев. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев по време на днешното редовно заседание на Министерския съвет. Преди това той отчете политиките и дейностите, с които се е занимавало ръководеното от него правителство. 

Финансовата рамка за миналата година на община Мизия за 2023 г. е в размер на 11 963 944 лв, а днес отчетът за разходването беше приет от Общинския съвет. В приходната част има по-висока събираемост на местните данъци и такси в сравнение с 2022 г., което показва, че администрацията работи добре и се спазва финансова дисциплина, каза председателят на ОбС – Мизия Татяна Спасова. 

Общо 39 на сто бюджета за изразходвани за сектор образование, 23 на сто - за социални дейности, а 14 на сто - за благоустрояване и комунално стопанство. Малко над 46 000 лв са инвестирани за оборудване с детски съоръжения за игри на открито в единствената детска градина "Незабравка" в общината, която разполага и с три бази в селата Софрониево, Крушовица и Липница. И четирите дворни пространства са облагородени, става ясно от отчета на бюджета на община Мизия. За нуждите на градината и нейните

Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от 5-и многомандатен избирателен район-Видин. В листата имат равно участие представители на гражданското общество и партийни членове, съобщиха от местния пресцентър на ГЕРБ.

"Явяваме се с увереност, че България може да поеме по пътя на стабилността. Нямам съмнение, че ГЕРБ ще е първа политическа сила и се надявам, че разумът ще надделее в 51-вото НС, така че, обединени около победителя на изборите, партиите да изберат редовно правителство, което да работи по важните за българското общество приоритети", заяви Кирова, цитирана от пресцентъра.

 

Община Търговище закупи ново обзавеждане и оборудване за кухнята на общинското предприятие „Детско и ученическо хранене“, в която се приготвя и храната по проекта „Топъл обяд“. Вече са монтирани нови професионални фурни, котлони, работни маси, както и миялна машина, съобщиха от общинския пресцентър.  

Оборудването е закупено по проект, финансиран от фонда „Социална закрила“. Общият бюджет е 43 560 лв., като 3960 лв. от тях са осигурени от Общината, съгласно изискванията на процедурата.

С доставката на новото оборудване ще се повиши качеството на услугата за приготвянето на безплатния топъл обяд за възрастни и хора в неравностойно положение. Към момента общинското предприятие приготвя топла храна всеки работен ден за 350 нуждаещи се от община Търговище. Услугата се предоставя по Програмата за храни и основно материално подпомагане

Централната избирателна комисия (ЦИК) взе решение на днешното си заседание да изпрати осем писма до компетентните районни прокуратури за сезиране с оглед налични данни за гласуване повече от един път на избиратели в изборите за Европейски парламент.

Според данните 54 души са гласували повече от един път. Направена е проверка и в Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ по случая. 

Припомняме, че европейските избори се състояха между 6-и и 9 юни. В новия Европейски парламент има 720 депутати от 27-те страни членки на Европейския съюз, с 15 повече от предишния парламент. Разпределението отчита населението на страните, както и нуждата от минимално ниво на представителство на гражданите от по-малките страни. България запазва броя си евродепутати - 17.

Служебният министър-председател Димитър Главчев заминава утре за Съединените американски щати (САЩ), където ще участва в Срещата на върха за бъдещето, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Форумът ще се състои на 22-ри и 23 септември в Ню Йорк и е основното събитие през т.нар. Седмица на високо равнище на ООН, в която участват държавните и правителствени ръководители от цял свят.

Главчев ще участва с изказвания в пленарния дебат на срещата на високо равнище и в интерактивния диалог „Към общо дигитално бъдеще“. В рамките на визитата в САЩ служебният премиер ще се срещне с представители на българските общности в Ню Йорк, Чикаго и Лос Анджелис.

От пресслужбата на Министерския съвет отбелязват, че идеята за свикване на Срещата на върха и приемането на Пакт за бъдещето е лансирана от Генералния секретар на ООН през 2021 г. и представлява кулминаци

Аз затова и представих какво сме свършили. Ако не сме ние, можем съвсем спокойно от сърце да пожелаем успех на следващия състав на служебното правителство, коментира Главчев. За нас мога да кажа само едно - ние не сме се занимавали и нямаме намерение да се занимаваме с "ала-бала". Не сме седели в чужди скутове и нямаме такова намерение, каза още служебният премиер. И отбеляза, че за финал би добавил следното: Не сме коленичи пред някого и нямаме намерение да коленичим, освен когато има заря-проверка в едноминутното мълчание за героите, загинали за България.

В понеделник, 5 август, "Има такъв народ" върна неизпълнен последния проучвателен мандат за съставяне на правителство. Предстоят нови предсрочни парламентарни избори, а според Конституцията президентът трябва да назначи ново служебно правителство и да насрочи дата за провеждането на вота. 

Окръжният съд в Добрич призна за виновен подсъдимия А. Г. по обвинение за причинена по непредпазливост смърт на млада жена на 6 август 2020 година вследствие на умишлено нанесена телесна повреда, съобщават от пресцентъра на съда в града.

На обвиняемия е наложено наказание лишаване от свобода за срок от четири години и шест месеца, което да изтърпи при първоначален общ режим.

Съдът е счел, че подсъдимият трябва да заплати на трима родственици на починалата суми в размер на 90 хил. лева, 60 хил. лева и 40 хил. лева, представляващи обезщетения за претърпени в резултат на деянието, предмет на обвинението, неимуществени вреди. 

От Окръжния съд допълват, че деянието, за което подсъдимият е признат за виновен, се явява извършено в изпитателния срок на предходно негово условно осъждане на шест месеца лишаване от свобода. Поради тази причина той ще трябва да изтърпи о

Концерти и пресъздаване на "жива картина" са част от програмата, с която в Шумен ще бъдат отбелязани 116 години от обявяването на независимостта на България, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. 

Симфониетата в Шумен, Смесеният хор „Проф. Венета Вичева“ и Градският духов оркестър „Михаил Биков“ ще изнесат в празничния 22 септември съвместен концерт под мотото „116 години Независимост“, в зала „Проф. Венета Вичева“, от 11:00 часа, отбелязаха от общинския пресцентър. 

Оттам уточняват, че от 13:30 часа, пред Военния клуб в Шумен, жители и гости на града ще могат да видят "жива картина" на историческия момент от провъзгласяването на манифеста, с който на 22 септември 1908 година княз Фердинанд обявява независимостта на България. 

Във възстановката ще участват членове на Родолюбивия комитет

На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с доставката на пратки с комуникационно оборудване на територията на Ливан и Сирия. Това съобщиха от ведомството.

България настоява за отговорно и отчитащо фактите поведение от страна на Будапеща, пише в съобщението до медиите.

Пред унгарския посланик е проведен демарш по въпроса, допълват от МВнР.

От ведомстовото подчертават във връзка с множество публикации и изявления на официални лица от Унгария по въпроса за доставката на пратки с комуникационно оборудване на територията на Ливан и Сирия, че са извършени  проверки от Държавната агенция "Национална сигурност", съвместно с Националната агенция за приходите, МВР и Агенция „Митници“. Установено е по безспорен и категорич

Районна прокуратура – Видин внесе в съда обвинителен акт срещу 57-годишен мъж, привлечен като обвиняем за извършени от него в условията на домашно насилие престъпления, съобщиха от Апелативна прокуратура – София.

На 24 април т.г. мъжът се прибрал вкъщи след полунощ в нетрезво състояние. Между съпрузите възникнало спречкване. Обезпокоена от агресивното му поведение съпругата се обадила на сина си с молба да подаде сигнал на телефон 112, което той направил.

Непосредствено след това обвиняемият влязъл в спалнята при съпругата си с нож в ръка. Гневно замахнал към нея и го опрял в гърдите , отправяйки закана с убийство. В опит да го спре, жената се принудила да хване ножа откъм острието и така успяла да го отмъкне от нападателя. Така получила порезна рана на ръката.

Извършителят на деянията е бил задържан от пристигналите полицейски служители. Делото срещу

Времето в планините е облачно, хората да слизат по-рано в ниските части на планините. Това казаха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

На места следобед се очаква дъжд.

Билото на Стара планина е в гъста мъгла и не е препоръчително за разходки, добавиха от ПСС. 

Няма инциденти с туристи в планините. Времето е много мокро, не е приятно и няма много хора в планините, посочиха от ПСС.

Над планините ще преобладава облачно време, по високите била и върхове ще бъде мъгливо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. По най-високите върхове на Рила и Пирин ще превалява предимно сняг. Вятърът ще бъде до умерен от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра – около 7°.          

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната независимост бяха висши ценности, написа президентът Румен Радев
Паметникът на Незнайния войн в София е открит на 22 септември 1981 г.
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната независимост бяха висши ценности, написа президентът Румен Радев
Контекст
Тържества по случай Деня на независимостта ще има в половината общини в област Враца
На преден план
София се присъединява към европейската инициатива „Ден без автомобили“
Сфера
Честваме 116 години от обявяването на Независимостта на България
Сфера
Велико Търново е център на тържествата за 116 години от Независимостта, председателят на НС Рая Назарян ще участва в честването
Местен фокус
Паметникът на Незнайния войн в София е открит на 22 септември 1981 г.
Контекст
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
На преден план
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
На преден план
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
В детайли
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.