Начало На преден план Пленарната зала отхвърли предложението на БСП за спиране на преговорите за продажба на оборудването за АЕЦ "Белене"
12006
България

Пленарната зала отхвърли предложението на БСП за спиране на преговорите за продажба на оборудването за АЕЦ "Белене"

Депутатите отхвърлиха проект на решение за спиране на преговорите и действията по продажбата на оборудването с дълъг цикъл на производство, собственост на „Национална електрическа компания” ЕАД, предназначено за проекта АЕЦ „Белене”.  Внесеното от „БСП за България“ проекторешение бе гласувано с 66 гласа „за“, 110 – „против“ и 14 – „въздържал се“.

| 07 Август 2024, 17:30 ч.
Пленарната зала отхвърли предложението на БСП за спиране на преговорите за продажба на оборудването за АЕЦ
Пленарната зала отхвърли предложението на БСП за спиране на преговорите за продажба на оборудването за АЕЦ "Белене"
Снимка © Владимир Шоков / БТА

Депутатите отхвърлиха проект на решение за спиране на преговорите и действията по продажбата на оборудването с дълъг цикъл на производство, собственост на „Национална електрическа компания” ЕАД, предназначено за проекта АЕЦ „Белене”.  Внесеното от „БСП за България“ проекторешение бе гласувано с 66 гласа „за“, 110 – „против“ и 14 – „въздържал се“. 

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще участва в срещата на министрите на отбраната на страните от формата „Букурещ 9“ (Б-9), която ще се състои днес в Букурещ, Румъния. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната (МО).

Б-9 е многостранен формат за консултации и диалог по въпроси на сигурността, в който участват 9 страни членки от източния фланг на НАТО – България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия. Форматът за политически диалог бе създаден в Букурещ през ноември 2015 г. в отговор на предизвикателствата пред сигурността в региона след анексирането на Крим от Русия. Девет страни членки на НАТО от Централна и Източна Европа, които са били част от бившия Съветски съюз или от ръководения от СССР Варшавски договор, се включиха в този формат, създаден по инициатива на президентите на Румъния и Полша – К

Борислав Барийски е кандидатът на партия „Възраждане“ за кмет на район „Одесос“ във Варна. Той беше представен днес на пресконференция в Националния пресклуб в града от ръководството на местната структура на формацията, в присъствието на двама народни представители.

Барийски ще бъде подкрепен и от „Има такъв народ“ (ИТН), а „Възраждане“ ще застане зад кандидата на ИТН за кмет на район „Приморски“ Светослав Иванов. И от двете партии подчертаха, че партньорството е само за частичните местни избори във Варна на 20 октомври, но не и за парламентарния вот на 27 октомври.

Според Барийски отношението на управляващите града през последните години е нанесло сериозни щети върху район „Одесос“, а той е визитната картичка на Варна. По думите му, акцент за него ще бъдат чистотата, поддръжката на инфраструктурата,

Жители на Свищов участваха в кампанията за сдвояване на здравното си досие с мобилното приложение „еЗдраве", организирана от Министерството на здравеопазването (МЗ) с цел популяризиране на  приложението. Те посетиха мобилния пункт пред сградата на Общината, който ще бъде на разположение на желаещите до 16:00 ч. днес. От услугата може да се възползва всеки гражданин с документ за самоличност - лична карта и таблет или телефон.

До момента експертите от Регионална здравна инспекция – Велико Търново съдействаха на над 80 души. Те заявиха, че процесът по сдвояване е безплатен и бърз, а чрез него човек има достъп до своето електронното пациентско досие винаги и по всяко време. Експертите посочиха още, че желаещите могат да се възползват от същата услуга и в офиса на здравната каса в болницата в Свищов, като условието е да нямат прекъснати здравни осигуровки.

Ч

Изпълнението на местните приходи в бюджета на Хасково за 2023 година е 100,59 процента, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. При заложени приходи от 37 944 465 лв. към края на четвъртото тримесечие на 2023 г. са отчетени 38 168 249 лв. Данните са изнесени днес по време на публично обсъждане на отчета за изпълнение на бюджета на общината за миналата година, което се проведе днес.  

От тях става ясно още, че към края на декември 2023 г. Община Хасково няма просрочени задължения и това е поредната година, която Хасково завършва без задължения и кредити, уточниха още от администрацията. Оттам припомниха, че до август месец миналата година Община Хасково е работила в условията на така наречения "удължителен закон", заради липсата на приет републикански бюджет от Народното събрание, и затова през първите осем месеца на годината местната администрация e продължава

Мъж на 54 г. от Айтос е изписан от Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) в Бургас, след като беше хоспитализиран в реанимацията на болницата за месец с опасност за живота. Това съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Първоначално пациентът е бил приет в Многопрофилната болница за активно лечение в Айтос, но поради влошеното му здравословно състояние е транспортиран до Спешното отделение на бургаската болница. „Той вдигна температура, не можеше да диша. Беше посинял и неадекватен, затова по спешност го докарахме в УМБАЛ Бургас“, каза дъщерята на мъжа, цитирана от пресцентъра на болницата.

Мъжът страда от хронични белодробни и сърдечни заболявания. Подари уврежданията на белия дроб се преглежда при пулмолог и често постъпва за лечение в болницата, а в домашни условия се лекува с кислородотерапия.

В реанимация 54-годишн

С решението се предлагаше отмяна на възложените на министъра на енергетиката преговори с министъра на енергетиката на Украйна за продажба на оборудване, предназначено за АЕЦ „Белене“, според решение на Народното събрание от 6 юли 2023 г.

Отхвърлено бе и предложението преговорите и действията по продажбата на оборудването с дълъг цикъл на производство да бъдат спрени до последващо изрично решение на Народното събрание, взето след преценка на възможността оборудването да бъде използвано за нуждите и целите на АЕЦ „Козлодуй”. 

 

В рамките на два дни сдружение "Асоциация на младите учени" ще събере представители на бизнеса, образованието и администрацията, научните организации и сектора на неправителствените организации, които да се срещнат с млади таланти от областта и региона на Пловдив, носители на идейни проекти в рамките на проект "Инкубатор за млади таланти“.

Основната цел на организаторите е да подпомогнат на млади таланти, които са част от местната общност и участници в проекта, да предложат свои иновативни решения на реални проблеми и предизвикателства, посочени от общините. За разработване на своите прототипи и идеи те ще получат финансиране, като по този начин ще допринесат за успешното справяне с тези предизвикателства на локално ниво. 

В събитието могат да се включат всички желаещи на възраст между 13 и 30 години, от Пловдив и областта. Те трябва да заявят участието си в п

Поредна трудова борса, целяща среща между безработни и работодатели, организира дирекция "Бюро по труда" в Стара Загора в партньорство с местната администрация. Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията по заетостта. Тя ще се проведе на 25 септември от 10,00 часа в общинската спортна зала "Иван Вазов". По време на нея всички търсещи работа- безработни, заети, желаещи да сменят работното си място или учащи, които желаят да работят, ще имат възможността да разговарят с представители на фирми, предлагащи възможност за реализация. 

По данни на "Бюро по труда" Стара Загора през месец юли т.г. в област Стара Загора на работа са постъпили 505 безработни лица. От тях с посредничеството на структурите на Агенция по заетостта са устроени общо 435 лица.

106 от общо постъпилите на работа са с работническа специалност, 152 са от на специалистите и 247 са безработни лица без квал

Депутатите обсъждат на първо четене промени в Закона за местните данъци и такси, внесени то ГЕРБ-СДС. В началото на извънредното заседание, свикано с разпореждане на председателя на Народното събрание Рая Назарян, се регистрираха 177 народни представители. 

Поправките в Закона за местните данъци и такси предвиждат да бъде отложено с една година влизането в сила на новия механизъм за изчисляване на таксата за битовите отпадъци. 

В дневния ред е включено изслушване на  служебния вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова и служебния министър на енергетиката Владимир Малинов във връзка с изтичащия срок по приетия с протокол от Министерския съвет доклад за предприемане на действия за изменение на Националния план за възстановяване и устойчивост и за изготвяне на предложение по съдържанието на глава RePowerEU. 

Предвидено е и изслушване на

Временна организация на движението ще бъде въведена в Шумен от 27 до 29 септември заради провеждане на Международния фестивал „Доблест и слава“, съобщиха от пресцент на Община Шумен.

За времето от 13:00 до 18:30 часа на 27 септември ще бъде спряно движението на моторни превозни средства по бул. „Славянски“ в участъка от кръстовището с ул. „Карел Шкорпил“ до кръстовището с ул. „Адам Мицкевич“. Във връзка с официалното откриване на фестивала паркингът пред Община Шумен следва да бъде освободен от автомобили в зоната от пешеходната пътека пред ДКТ „Васил Друмев“ до Военния клуб, като ограничението е в сила от 13:00 до 18:30 часа на 27 септември, допълват от местната администрация.

От 27 до 29 септември се въвежда еднопосочно движение по панорамния път „1300 години България“ от паметника „Създатели

Проблемът с почистването на речните корита в страната е изключително тревожен – не се вземат никакви мерки, каза министърът на околната среда и водите в служебния кабинет Петър Димитров по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос за почистването на р. Батова при Природен резерват „Балата“.

От 2016 г. досега са извършени редица проверки от страна на Басейнова дирекция „Черноморски район“, в които е констатирано, че участък от реката не е почистен, а срокът на изпълнението на предписанието многократно се удължава след мотивирани искания от страна на областния управител поради липса на финансиране, каза още министър Димитров. За неизпълнение на предписание през 2022 г. и през 2023 г. на областния управител на Добрич са връчени акт за установяване на административно нарушение. През май 2024 г. е последната извършена проверка, след която е из

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване, . Преди обяд трафикът беше интензивен и имаше колона от изчакващи автомобили. В ...
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори (СРХР), съобщиха от сдружението. Тя застава начело на съюза след оттеглянето на дългогодишния ...
Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба
Условията за туризъм в планините са добри. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския Червен кръст. Температурите все още са около 5-6 градуса, а в в район ...
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
В полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г. е обявена независимостта на Малта. От 1800 г. островът е протекторат на Великобритания, посочва отдел “Справочна” на . Малта ...
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за разпределението на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков за предстоящия вот на 27 октомври. Срещата се с ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път самоковец внася първата селскостопанска продукция като картофите и налага това нещо в България. Несл ...
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
Българският патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм-паметник „Св. първовърховни апостоли Петър и Павел“ в Белоградчик. Храмът ще бъде изграден в ...
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Тикер в 06:31 ч.
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път ...
Начало На преден план
12006
България

Пленарната зала отхвърли предложението на БСП за спиране на преговорите за продажба на оборудването за АЕЦ "Белене"

Депутатите отхвърлиха проект на решение за спиране на преговорите и действията по продажбата на оборудването с дълъг цикъл на производство, собственост на „Национална електрическа компания” ЕАД, предназначено за проекта АЕЦ „Белене”.  Внесеното от „БСП за България“ проекторешение бе гласувано с 66 гласа „за“, 110 – „против“ и 14 – „въздържал се“.

| 07 Август 2024, 17:30 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Пленарната зала отхвърли предложението на БСП за спиране на преговорите за продажба на оборудването за АЕЦ
Пленарната зала отхвърли предложението на БСП за спиране на преговорите за продажба на оборудването за АЕЦ "Белене"
Снимка © Владимир Шоков / БТА

Депутатите отхвърлиха проект на решение за спиране на преговорите и действията по продажбата на оборудването с дълъг цикъл на производство, собственост на „Национална електрическа компания” ЕАД, предназначено за проекта АЕЦ „Белене”.  Внесеното от „БСП за България“ проекторешение бе гласувано с 66 гласа „за“, 110 – „против“ и 14 – „въздържал се“. 

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще участва в срещата на министрите на отбраната на страните от формата „Букурещ 9“ (Б-9), която ще се състои днес в Букурещ, Румъния. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната (МО).

Б-9 е многостранен формат за консултации и диалог по въпроси на сигурността, в който участват 9 страни членки от източния фланг на НАТО – България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия. Форматът за политически диалог бе създаден в Букурещ през ноември 2015 г. в отговор на предизвикателствата пред сигурността в региона след анексирането на Крим от Русия. Девет страни членки на НАТО от Централна и Източна Европа, които са били част от бившия Съветски съюз или от ръководения от СССР Варшавски договор, се включиха в този формат, създаден по инициатива на президентите на Румъния и Полша – К

Борислав Барийски е кандидатът на партия „Възраждане“ за кмет на район „Одесос“ във Варна. Той беше представен днес на пресконференция в Националния пресклуб в града от ръководството на местната структура на формацията, в присъствието на двама народни представители.

Барийски ще бъде подкрепен и от „Има такъв народ“ (ИТН), а „Възраждане“ ще застане зад кандидата на ИТН за кмет на район „Приморски“ Светослав Иванов. И от двете партии подчертаха, че партньорството е само за частичните местни избори във Варна на 20 октомври, но не и за парламентарния вот на 27 октомври.

Според Барийски отношението на управляващите града през последните години е нанесло сериозни щети върху район „Одесос“, а той е визитната картичка на Варна. По думите му, акцент за него ще бъдат чистотата, поддръжката на инфраструктурата,

Жители на Свищов участваха в кампанията за сдвояване на здравното си досие с мобилното приложение „еЗдраве", организирана от Министерството на здравеопазването (МЗ) с цел популяризиране на  приложението. Те посетиха мобилния пункт пред сградата на Общината, който ще бъде на разположение на желаещите до 16:00 ч. днес. От услугата може да се възползва всеки гражданин с документ за самоличност - лична карта и таблет или телефон.

До момента експертите от Регионална здравна инспекция – Велико Търново съдействаха на над 80 души. Те заявиха, че процесът по сдвояване е безплатен и бърз, а чрез него човек има достъп до своето електронното пациентско досие винаги и по всяко време. Експертите посочиха още, че желаещите могат да се възползват от същата услуга и в офиса на здравната каса в болницата в Свищов, като условието е да нямат прекъснати здравни осигуровки.

Ч

Изпълнението на местните приходи в бюджета на Хасково за 2023 година е 100,59 процента, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. При заложени приходи от 37 944 465 лв. към края на четвъртото тримесечие на 2023 г. са отчетени 38 168 249 лв. Данните са изнесени днес по време на публично обсъждане на отчета за изпълнение на бюджета на общината за миналата година, което се проведе днес.  

От тях става ясно още, че към края на декември 2023 г. Община Хасково няма просрочени задължения и това е поредната година, която Хасково завършва без задължения и кредити, уточниха още от администрацията. Оттам припомниха, че до август месец миналата година Община Хасково е работила в условията на така наречения "удължителен закон", заради липсата на приет републикански бюджет от Народното събрание, и затова през първите осем месеца на годината местната администрация e продължава

Мъж на 54 г. от Айтос е изписан от Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) в Бургас, след като беше хоспитализиран в реанимацията на болницата за месец с опасност за живота. Това съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Първоначално пациентът е бил приет в Многопрофилната болница за активно лечение в Айтос, но поради влошеното му здравословно състояние е транспортиран до Спешното отделение на бургаската болница. „Той вдигна температура, не можеше да диша. Беше посинял и неадекватен, затова по спешност го докарахме в УМБАЛ Бургас“, каза дъщерята на мъжа, цитирана от пресцентъра на болницата.

Мъжът страда от хронични белодробни и сърдечни заболявания. Подари уврежданията на белия дроб се преглежда при пулмолог и често постъпва за лечение в болницата, а в домашни условия се лекува с кислородотерапия.

В реанимация 54-годишн

С решението се предлагаше отмяна на възложените на министъра на енергетиката преговори с министъра на енергетиката на Украйна за продажба на оборудване, предназначено за АЕЦ „Белене“, според решение на Народното събрание от 6 юли 2023 г.

Отхвърлено бе и предложението преговорите и действията по продажбата на оборудването с дълъг цикъл на производство да бъдат спрени до последващо изрично решение на Народното събрание, взето след преценка на възможността оборудването да бъде използвано за нуждите и целите на АЕЦ „Козлодуй”. 

 

В рамките на два дни сдружение "Асоциация на младите учени" ще събере представители на бизнеса, образованието и администрацията, научните организации и сектора на неправителствените организации, които да се срещнат с млади таланти от областта и региона на Пловдив, носители на идейни проекти в рамките на проект "Инкубатор за млади таланти“.

Основната цел на организаторите е да подпомогнат на млади таланти, които са част от местната общност и участници в проекта, да предложат свои иновативни решения на реални проблеми и предизвикателства, посочени от общините. За разработване на своите прототипи и идеи те ще получат финансиране, като по този начин ще допринесат за успешното справяне с тези предизвикателства на локално ниво. 

В събитието могат да се включат всички желаещи на възраст между 13 и 30 години, от Пловдив и областта. Те трябва да заявят участието си в п

Поредна трудова борса, целяща среща между безработни и работодатели, организира дирекция "Бюро по труда" в Стара Загора в партньорство с местната администрация. Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията по заетостта. Тя ще се проведе на 25 септември от 10,00 часа в общинската спортна зала "Иван Вазов". По време на нея всички търсещи работа- безработни, заети, желаещи да сменят работното си място или учащи, които желаят да работят, ще имат възможността да разговарят с представители на фирми, предлагащи възможност за реализация. 

По данни на "Бюро по труда" Стара Загора през месец юли т.г. в област Стара Загора на работа са постъпили 505 безработни лица. От тях с посредничеството на структурите на Агенция по заетостта са устроени общо 435 лица.

106 от общо постъпилите на работа са с работническа специалност, 152 са от на специалистите и 247 са безработни лица без квал

Депутатите обсъждат на първо четене промени в Закона за местните данъци и такси, внесени то ГЕРБ-СДС. В началото на извънредното заседание, свикано с разпореждане на председателя на Народното събрание Рая Назарян, се регистрираха 177 народни представители. 

Поправките в Закона за местните данъци и такси предвиждат да бъде отложено с една година влизането в сила на новия механизъм за изчисляване на таксата за битовите отпадъци. 

В дневния ред е включено изслушване на  служебния вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова и служебния министър на енергетиката Владимир Малинов във връзка с изтичащия срок по приетия с протокол от Министерския съвет доклад за предприемане на действия за изменение на Националния план за възстановяване и устойчивост и за изготвяне на предложение по съдържанието на глава RePowerEU. 

Предвидено е и изслушване на

Временна организация на движението ще бъде въведена в Шумен от 27 до 29 септември заради провеждане на Международния фестивал „Доблест и слава“, съобщиха от пресцент на Община Шумен.

За времето от 13:00 до 18:30 часа на 27 септември ще бъде спряно движението на моторни превозни средства по бул. „Славянски“ в участъка от кръстовището с ул. „Карел Шкорпил“ до кръстовището с ул. „Адам Мицкевич“. Във връзка с официалното откриване на фестивала паркингът пред Община Шумен следва да бъде освободен от автомобили в зоната от пешеходната пътека пред ДКТ „Васил Друмев“ до Военния клуб, като ограничението е в сила от 13:00 до 18:30 часа на 27 септември, допълват от местната администрация.

От 27 до 29 септември се въвежда еднопосочно движение по панорамния път „1300 години България“ от паметника „Създатели

Проблемът с почистването на речните корита в страната е изключително тревожен – не се вземат никакви мерки, каза министърът на околната среда и водите в служебния кабинет Петър Димитров по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос за почистването на р. Батова при Природен резерват „Балата“.

От 2016 г. досега са извършени редица проверки от страна на Басейнова дирекция „Черноморски район“, в които е констатирано, че участък от реката не е почистен, а срокът на изпълнението на предписанието многократно се удължава след мотивирани искания от страна на областния управител поради липса на финансиране, каза още министър Димитров. За неизпълнение на предписание през 2022 г. и през 2023 г. на областния управител на Добрич са връчени акт за установяване на административно нарушение. През май 2024 г. е последната извършена проверка, след която е из

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
На преден план
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
На преден план
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
В детайли
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Контекст
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Контекст
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
В детайли
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Местен фокус
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Основна линия
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Контекст
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.