Начало На преден план Един е загинал, а 46 са ранени при 30 пътнотранспортни произшествия през изминалото денонощие в страната
10648
България

Един е загинал, а 46 са ранени при 30 пътнотранспортни произшествия през изминалото денонощие в страната

Припомняме, че до 11 август на територията на цялата страна е в ход специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими. 

| 08 Август 2024, 07:55 ч.
Един е загинал, а 46 са ранени при 30 пътнотранспортни произшествия през изминалото денонощие в страната
Един е загинал, а 46 са ранени при 30 пътнотранспортни произшествия през изминалото денонощие в страната
Снимка © БТА

Един е загинал, а 46 са ранени при 30 тежки пътнотранспортни произшествия през изминалото денонощие в страната, съобщиха от Министерството на вътрешните работи (МВР) на сайта си. 

Партиите и коалициите в Търговище постигнаха принципно съгласие за разпределението на местата в секционните избирателни комисии (СИК) в изборите за народни представители на 27 октомври. В консултациите, свикани от кмета Дарин Димитров на 19 септември, участваха представители на всички парламентарно представени политически сили, информират от пресцентъра на общинската администрация. 

Общо 844 ще са членовете на всички 105 секционни избирателни комисии в общината в предстоящите избори. Най-много места в тях има Коалиция "ГЕРБ – СДС" – 250, от които 104 са на ръководни позиции в комисиите. Коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България“ има 143 места. От тях 61 са на ръководни позиции. „Възраждане“ е със 139 места, от които 60 са ръководни. С по 104 места в комисиите са ДПС, Коалиция „БСП за България“ и партия „И

В Плевен партиите и коалициите постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии (СИК) за предстоящите на 27 октомври предсрочни парламентарни избори. Това стана по време на консултации, които се състояха в заседателната зала на Община Плевен в присъствието на кмета д-р Валентин Христов.

В консултациите участваха представители на парламентарно представените политически сили - коалиция ГЕРБ-СДС, коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България", партия "Възраждане", ДПС, коалиция "БСП за България", партия "Има такъв народ". 

Направени бяха няколко корекции, които не касаят цялостното разпределение на квотите на партиите. Искам да благодаря на представителите на партиите за коректността, каза след края на консултациите секретарят на Община Плевен Соня Ганева. 

Общо СИК на територията на общината са 161. Предстои да се сформи

Започва ремонт на емблематична вековна сграда в центъра на Търговище. Позната като Земеделската банка, сградата е строена в периода 1912 – 1915 година. В дейностите по възстановяване ще бъдат вложени близо 4 500 000 лева, обявиха на брифинг кметът на Търговище Дарин Димитров, директорът на дирекция „Устройство на територията и инфраструктура“ в Общината инж. Светлана Деянова и инж. Донче Райчева от фирмата изпълнител на ремонтните дейности - „Стройкомерс-ТТ“ - Търговище.

Пред журналисти кметът Димитров посочи, че идеята на общинското ръководство е сградата да бъде използвана за радостни събития и ритуали. Тя ще остане общинска собственост и ще се радваме нашите съграждани да се радват и да я посещават след успешния ремонт, каза той. Кметът връчи документите за откриване на строителната площадка на фирмата изпълнител.

Проектът цели възстано

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за туризма, внесени от депутати от ГЕРБ-СДС, с които се уреждат критериите и реда за обявяване на национален курорт. Депутатите първо отхвърлиха законопроекта, а след проверка на кворума и прегласуване го приеха с 89 гласа „за“, три „против“ и 59 „въздържал се“.

Измененията предвиждат обявяването на национален курорт да става с решение на Министерския съвет по предложение на министъра на туризма. Заявлението за обявяване на национален курорт се подава от кмета на съответната община, на чиято територия попада курортът или части от него, след решение на общинския съвет. По този начин се дава възможност на местната власт да прецени в най-голяма степен интереса и нуждите на съответното населено място от обявяване на национален курорт, се посочва в мотивите към законопроекта. Вносителите отбел

Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе Дауд Ибрям и ръководителите на специализираните дирекции в екоинспекцията обсъдиха проблемите на управлението на отпадъците в сградата на Община Разград, съобщиха от пресцентъра на инспекцията. Конкретният повод е изградената Клетка 3 и инсталацията за предварително третиране на смесени битови отпадъци към Регионалното депо (РД) за неопасни отпадъци за общините Разград, Кубрат, Исперих, Завет, Самуил, Лозница и Цар Калоян.

Към момента капацитетът на двете клетки на РД - Разград е запълнен, като предстои въвеждане в експлоатация на новата клетка. В ход е и процедура за избор на оператор на сепариращата и компостираща инсталация. За инсталациите на РД-Разград е в сила ново Комплексно разрешително, с което е разрешен общ капацитет на депото 1 281 551 т., за сепариращата инсталация - 40 000 т. на година,

От началото на месеца са станали 164 тежки произшествия, при които са загинали 12 души и са били ранени 214. От началото на годината са загинали 261 души и са били ранени 5164-ма, при 4162 тежки инцидента на пътя.

При сравнение с данните за загиналите през същия период на 2023 г. се отчитат 51 по-малко жертви на пътя през 2024 г.

Припомняме, че до 11 август на територията на цялата страна е в ход специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими. Операцията е част от календара на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – Родпол (ROADPOL), като аналогични проверки се извършват във всички страни членки на европейската мрежа.  

 

Министерството на труда и социалната политика (МТСП) организира информационни дни по пенсионни и осигурителни въпроси за българи в Барселона, Испания, които ще бъдат на 27-и и 28 септември. Това съобщиха от пресслужбата на МТСП. По време на срещите ще бъде представена актуална и достоверна информация за нормативните изисквания за получаване на различни видове пенсии, обезщетения, както и за болнични и здравноосигурителни права в България и Испания. Ще бъдат представени и процедури, и практически въпроси, свързани с пенсионирането по условията на европейските регламенти за координация на системите за социална сигурност.

В информационните дни ще участват представители на Националния осигурителен институт в България, адвокат София Николаева – практикуващ юрист в Испания и Невена Зидарова – ръководител на Службата по трудови и социални въпроси.

Всички желаещи да

С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архимандрит Йоан – протосингел на Софийска света митрополия, Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим и игуменът на Рилската света обител Негово Преосвещенство Адрианополски епископ Евлогий.

„Днес отбелязваме не само миналото, отбелязваме и бъдещето на Кочериново, което вярвам, че ще бъде все по-добро ако работим заедно“ каза в словото си кметът на община Кочериново Станислав Горов.  

„Днес имаме всички основания да празнуваме с гордост историята на града, съчетала традициите на миналото с предизвикателствата на съвременното изграждане на градска среда. Имаме основание да се поздравим с празника, защото нашите предшественици са работили, така че Кочер

Президентът Румен Радев прие почетния караул на площад "Свети Александър Невски" на Деня на София. На 17 септември Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник.

Тържествен водосвет отслужи българският патриарх и Софийски митрополит Даниил в съслужие със свещеници от българската православна църква. 

В отбелязването на празника на София на площад „Свети Александър Невски” участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

На празника беше извършен и ритуал по издигането на знамето на София в присъствието на кмета на София Васил Терзиев, заместник-председателя на Народното събрание Атанас Атанасов, заместник-кметове на Столичната община, общински съветници, дипломати и граждани.

Припомняме, че

Спешното предоставяне на необходимата помощ на Украйна е от съществено значение за подпомагане на страната да надделее в тази брутална война срещу нейния суверенитет, териториална цялост и население. Това отбеляза служебният министър на отбраната Атанас Запрянов в началото на срещата на министрите на отбраната на страните от формата „Букурещ-9“ (Б-9) в Букурещ, Румъния, съобщи Министерството на отбраната (МО) на своята интернет страница.

Страните от "Б9" обсъдиха случаите на навлизане на руски ракети и дронове в съседното на Украйна въздушно пространство на НАТО. На форума присъстваха и представители на САЩ.

По време на своите изказвания в рамките на срещата Атанас Запрянов се придържаше към приетите национални позиции, информират от МО. Министърът подчерта важността на своевременното изпълнение на всички решения, взети на срещата на върха на НАТО във Вашингт

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията. Той се обърна към чакащите го журналисти с думите: "Дайте ми време да се адаптирам. Ще ви отделя време". 

Ахмед Доган беше изпратен с аплодисменти от събралите се пред сградата на ДПС негови поддръжници.

Днес към обяд от "ДПС Пресцентър" в страницата си във Фейсбук съобщиха, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган е в централата на партията. Ахмед Доган е в централата за консултации за листите с кандидати за депутати, уточниха от пресцентъра на партията пред журналисти.  

Днес ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консултациите за листите на кандидат-депутатите по различните региони. Това каза пред журналисти и председателят на ДПС Джевдет Чакъров. 

Ахмед Доган или Джевдет Чакъров ще водят листата с кандидати за народни представители в

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Жители на квартал "Инцараки" в Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет (ОбС) в Несебър в деня на редовното му заседание - 24 септември. Това съобщиха о ...
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Няма данни  за други количества америций 241, каза пред журналисти в Панагюрище служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков. Припомняме, че при специализирана операц ...
Как живеят хората в боляровското село Воден два месеца след пожарите?
Изпепелени къщи, изпепелени надежди и живот във фургони – такава е картината в боляровското село Воден два месеца след опустошителните пожари. На площада са се събрали хората ...
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Сърбия
На границата с Румъния трафикът на гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Никопол“ и „Кардам“ е интензивен на изход за  товарни автомобили. На ...
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто между група мъже в София, съобщиха от МВР . Инцидентът е станал по-рано тази вечер на ул. „Българска морава“ ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Паметникът на Незнайния войн в София е открит на 22 септември 1981 г.
Председателят на Държавния съвет Тодор Живков открива на 22 септември 1981 г. в София паметника на Незнайния войн – паметник гробница, символ на всенародната признателност къ ...
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път самоковец внася първата селскостопанска продукция като картофите и налага това нещо в България. Несл ...
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
Българският патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм-паметник „Св. първовърховни апостоли Петър и Павел“ в Белоградчик. Храмът ще бъде изграден в ...
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
Тикер в 07:56 ч.
Председателят на Държавния съвет Тодор Живков открива на 22 септември 1981 г. в ...
Начало На преден план
10648
България

Един е загинал, а 46 са ранени при 30 пътнотранспортни произшествия през изминалото денонощие в страната

Припомняме, че до 11 август на територията на цялата страна е в ход специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими. 

| 08 Август 2024, 07:55 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Един е загинал, а 46 са ранени при 30 пътнотранспортни произшествия през изминалото денонощие в страната
Един е загинал, а 46 са ранени при 30 пътнотранспортни произшествия през изминалото денонощие в страната
Снимка © БТА

Един е загинал, а 46 са ранени при 30 тежки пътнотранспортни произшествия през изминалото денонощие в страната, съобщиха от Министерството на вътрешните работи (МВР) на сайта си. 

Партиите и коалициите в Търговище постигнаха принципно съгласие за разпределението на местата в секционните избирателни комисии (СИК) в изборите за народни представители на 27 октомври. В консултациите, свикани от кмета Дарин Димитров на 19 септември, участваха представители на всички парламентарно представени политически сили, информират от пресцентъра на общинската администрация. 

Общо 844 ще са членовете на всички 105 секционни избирателни комисии в общината в предстоящите избори. Най-много места в тях има Коалиция "ГЕРБ – СДС" – 250, от които 104 са на ръководни позиции в комисиите. Коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България“ има 143 места. От тях 61 са на ръководни позиции. „Възраждане“ е със 139 места, от които 60 са ръководни. С по 104 места в комисиите са ДПС, Коалиция „БСП за България“ и партия „И

В Плевен партиите и коалициите постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии (СИК) за предстоящите на 27 октомври предсрочни парламентарни избори. Това стана по време на консултации, които се състояха в заседателната зала на Община Плевен в присъствието на кмета д-р Валентин Христов.

В консултациите участваха представители на парламентарно представените политически сили - коалиция ГЕРБ-СДС, коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България", партия "Възраждане", ДПС, коалиция "БСП за България", партия "Има такъв народ". 

Направени бяха няколко корекции, които не касаят цялостното разпределение на квотите на партиите. Искам да благодаря на представителите на партиите за коректността, каза след края на консултациите секретарят на Община Плевен Соня Ганева. 

Общо СИК на територията на общината са 161. Предстои да се сформи

Започва ремонт на емблематична вековна сграда в центъра на Търговище. Позната като Земеделската банка, сградата е строена в периода 1912 – 1915 година. В дейностите по възстановяване ще бъдат вложени близо 4 500 000 лева, обявиха на брифинг кметът на Търговище Дарин Димитров, директорът на дирекция „Устройство на територията и инфраструктура“ в Общината инж. Светлана Деянова и инж. Донче Райчева от фирмата изпълнител на ремонтните дейности - „Стройкомерс-ТТ“ - Търговище.

Пред журналисти кметът Димитров посочи, че идеята на общинското ръководство е сградата да бъде използвана за радостни събития и ритуали. Тя ще остане общинска собственост и ще се радваме нашите съграждани да се радват и да я посещават след успешния ремонт, каза той. Кметът връчи документите за откриване на строителната площадка на фирмата изпълнител.

Проектът цели възстано

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за туризма, внесени от депутати от ГЕРБ-СДС, с които се уреждат критериите и реда за обявяване на национален курорт. Депутатите първо отхвърлиха законопроекта, а след проверка на кворума и прегласуване го приеха с 89 гласа „за“, три „против“ и 59 „въздържал се“.

Измененията предвиждат обявяването на национален курорт да става с решение на Министерския съвет по предложение на министъра на туризма. Заявлението за обявяване на национален курорт се подава от кмета на съответната община, на чиято територия попада курортът или части от него, след решение на общинския съвет. По този начин се дава възможност на местната власт да прецени в най-голяма степен интереса и нуждите на съответното населено място от обявяване на национален курорт, се посочва в мотивите към законопроекта. Вносителите отбел

Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе Дауд Ибрям и ръководителите на специализираните дирекции в екоинспекцията обсъдиха проблемите на управлението на отпадъците в сградата на Община Разград, съобщиха от пресцентъра на инспекцията. Конкретният повод е изградената Клетка 3 и инсталацията за предварително третиране на смесени битови отпадъци към Регионалното депо (РД) за неопасни отпадъци за общините Разград, Кубрат, Исперих, Завет, Самуил, Лозница и Цар Калоян.

Към момента капацитетът на двете клетки на РД - Разград е запълнен, като предстои въвеждане в експлоатация на новата клетка. В ход е и процедура за избор на оператор на сепариращата и компостираща инсталация. За инсталациите на РД-Разград е в сила ново Комплексно разрешително, с което е разрешен общ капацитет на депото 1 281 551 т., за сепариращата инсталация - 40 000 т. на година,

От началото на месеца са станали 164 тежки произшествия, при които са загинали 12 души и са били ранени 214. От началото на годината са загинали 261 души и са били ранени 5164-ма, при 4162 тежки инцидента на пътя.

При сравнение с данните за загиналите през същия период на 2023 г. се отчитат 51 по-малко жертви на пътя през 2024 г.

Припомняме, че до 11 август на територията на цялата страна е в ход специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими. Операцията е част от календара на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – Родпол (ROADPOL), като аналогични проверки се извършват във всички страни членки на европейската мрежа.  

 

Министерството на труда и социалната политика (МТСП) организира информационни дни по пенсионни и осигурителни въпроси за българи в Барселона, Испания, които ще бъдат на 27-и и 28 септември. Това съобщиха от пресслужбата на МТСП. По време на срещите ще бъде представена актуална и достоверна информация за нормативните изисквания за получаване на различни видове пенсии, обезщетения, както и за болнични и здравноосигурителни права в България и Испания. Ще бъдат представени и процедури, и практически въпроси, свързани с пенсионирането по условията на европейските регламенти за координация на системите за социална сигурност.

В информационните дни ще участват представители на Националния осигурителен институт в България, адвокат София Николаева – практикуващ юрист в Испания и Невена Зидарова – ръководител на Службата по трудови и социални въпроси.

Всички желаещи да

С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архимандрит Йоан – протосингел на Софийска света митрополия, Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим и игуменът на Рилската света обител Негово Преосвещенство Адрианополски епископ Евлогий.

„Днес отбелязваме не само миналото, отбелязваме и бъдещето на Кочериново, което вярвам, че ще бъде все по-добро ако работим заедно“ каза в словото си кметът на община Кочериново Станислав Горов.  

„Днес имаме всички основания да празнуваме с гордост историята на града, съчетала традициите на миналото с предизвикателствата на съвременното изграждане на градска среда. Имаме основание да се поздравим с празника, защото нашите предшественици са работили, така че Кочер

Президентът Румен Радев прие почетния караул на площад "Свети Александър Невски" на Деня на София. На 17 септември Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник.

Тържествен водосвет отслужи българският патриарх и Софийски митрополит Даниил в съслужие със свещеници от българската православна църква. 

В отбелязването на празника на София на площад „Свети Александър Невски” участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

На празника беше извършен и ритуал по издигането на знамето на София в присъствието на кмета на София Васил Терзиев, заместник-председателя на Народното събрание Атанас Атанасов, заместник-кметове на Столичната община, общински съветници, дипломати и граждани.

Припомняме, че

Спешното предоставяне на необходимата помощ на Украйна е от съществено значение за подпомагане на страната да надделее в тази брутална война срещу нейния суверенитет, териториална цялост и население. Това отбеляза служебният министър на отбраната Атанас Запрянов в началото на срещата на министрите на отбраната на страните от формата „Букурещ-9“ (Б-9) в Букурещ, Румъния, съобщи Министерството на отбраната (МО) на своята интернет страница.

Страните от "Б9" обсъдиха случаите на навлизане на руски ракети и дронове в съседното на Украйна въздушно пространство на НАТО. На форума присъстваха и представители на САЩ.

По време на своите изказвания в рамките на срещата Атанас Запрянов се придържаше към приетите национални позиции, информират от МО. Министърът подчерта важността на своевременното изпълнение на всички решения, взети на срещата на върха на НАТО във Вашингт

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията. Той се обърна към чакащите го журналисти с думите: "Дайте ми време да се адаптирам. Ще ви отделя време". 

Ахмед Доган беше изпратен с аплодисменти от събралите се пред сградата на ДПС негови поддръжници.

Днес към обяд от "ДПС Пресцентър" в страницата си във Фейсбук съобщиха, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган е в централата на партията. Ахмед Доган е в централата за консултации за листите с кандидати за депутати, уточниха от пресцентъра на партията пред журналисти.  

Днес ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консултациите за листите на кандидат-депутатите по различните региони. Това каза пред журналисти и председателят на ДПС Джевдет Чакъров. 

Ахмед Доган или Джевдет Чакъров ще водят листата с кандидати за народни представители в

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Как живеят хората в боляровското село Воден два месеца след пожарите?
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Сърбия
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Паметникът на Незнайния войн в София е открит на 22 септември 1981 г.
Контекст
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
На преден план
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
На преден план
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
В детайли
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Контекст
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Контекст
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
В детайли
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Местен фокус
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Основна линия
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.