Начало На преден план По график се извършват дейностите по присъединяване на част от новоизграден довеждащ водопровод, заради които Шумен е без вода
11595
България

По график се извършват дейностите по присъединяване на част от новоизграден довеждащ водопровод, заради които Шумен е без вода

Кметът на Шумен проф. Христо Христов и областният управител Бейнур Ахмед инспектираха хода на дейностите по включване на новия 3,5-километров участък от довеждащия водопровод към водоснабдителната система на града, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.Управителят на "Водоснабдяване и канализация" (ВиК) в Шумен Иван Пушкаров ги е информирал, че към момента ремонтните дейности вървят по график.

| 08 Август 2024, 14:42 ч.
По график се извършват дейностите по присъединяване на част от новоизграден довеждащ водопровод, заради които Шумен е без вода
По график се извършват дейностите по присъединяване на част от новоизграден довеждащ водопровод, заради които Шумен е без вода
Снимка © Община Шумен

Кметът на Шумен проф. Христо Христов и областният управител Бейнур Ахмед инспектираха хода на дейностите по включване на новия 3,5-километров участък от довеждащия водопровод към водоснабдителната система на града, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. 

Съветът за партньорство към Висшия съдебен съвет (ВСС) ще отправи предложения до законодателната и изпълнителната власт за създаване на съвет по законодателство към Народното събрание с участието на юристи - представители на академичната общност и съдебната власт, съобщиха от ВСС след заседание на съвета.

Освен това ще предложат промяна в Избирателния кодекс, въвеждаща по-голяма квота за юристи с изискване за минимален юридически стаж, както и инкриминиране, като престъпления срещу правосъдието, на прояви, засягащи независимостта на магистратите при изпълнение на техните служебни задължения. От съвета предлагат още да се въведат разпоредби в Закона за съдебната влат (ЗСВ), даващи право на магистратите да сезират ВСС и Инспектората на ВСС за оказване на институционална подкрепа при посегателства срещу независимостта.

По време на заседанието Съветът за партньорство се обед

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Кюстендил се водят действията по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343, ал. 3,“б”, във връзка с чл. 342, ал. 1, пр. 3 от Наказателния кодекс, пише в прессъобщение от прокуратурата. Случаят е от ранната сутрин на 16 септември.

На път между селата Ресилово и Самораново, община Дупница, водачът на лек автомобил “Шевролет”, 26-годишният Д. З., предизвикал пътнотранспортно произшествие, вследствие на което е причинена смъртта на 49-годишна жена. Извършителят на деянието избягал от местопроизшествието. В хода на разследването той е бил установен и задържан.

С постановление на Окръжна прокуратура - Кюстендил лицето е привлечено в качеството на обвиняем. Установено е, че престъпното деяние е извършено след употреба на наркотично вещество - канабис. Обвиняемият

При 23 тежки катастрофи в страната за изминалото денонощие са ранени 30 души. Това съобщиха от МВР на сайта си. При пътните инциденти няма загинали.

В столицата са станали две тежки и 24 леки пътнотранспортни произшествия. Ранени са трима души.

От началото на месец септември в страната са загинали 20 души и са ранени 497 при 376 тежки катастрофи. От началото на годината при 5140 тежки пътни инциденти са ранени 6461 души и са загинали 318. В сравнение с данните за същия период на миналата година се отчитат 58 загинали на пътя по-малко.

 

Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич.

Оттам допълват, че при извършването на процесуално-следствени действия в хале, намиращо се в бивш стопански двор в селото, в специален тайник с помощта на обучено куче са открити множество полиетиленови пликове със суха тревна маса и общо тегло 216 грама, реагиращо на канабис, и 8 грама бяло, кристално вещество, реагиращо на метамфетамин. В битова сграда на търговски обект, стопанисван от задржания, е открито също в тайник топче със суха тревна маса, реагиращо на канабис с тегло 1 грам. 

Претърсването е извършено в рамките на специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност. В нея са участвали служители на ОД на МВР Добрич, Районно управление - Тервел, сектор "Специални так

Министерството на околната среда и водите (МОСВ), като партньор на инициативата, ще продължи да насърчава и подкрепя общините в изпълнението на политиките и проектите за устойчиво развитие на общинската екологична инфраструктура и подобряване на качеството на живот в общините. Това каза служебният министър на околната среда и водите Петър Димитров на пресконференция във Френския институт в България за конкурса "ЕкоОбщина".

Конкурсът "ЕкоОбщина" се превърна в традиция и днес поставяме началото с изключително важна за третирането и рециклирането на отпадъците по начин, който е здравословен за околната среда и обществото, каза още Петър Димитров.

Министърът изрази благодарност към партньорите в инициативата и заяви готовност МОСВ да сътрудничи, така че съвместно да допринесат за решаване на предизвикателствата.

Посолството на Франция в България и Френският институт в

Управителят на "Водоснабдяване и канализация" (ВиК) в Шумен Иван Пушкаров ги е информирал, че към момента ремонтните дейности вървят по график. 

„В момента се изгражда втората връзка на пречиствателната станция към новия чугунен водопровод, както и на другия участък - при помпена станция „1300“, където  също се прави връзка с новия водопровод. С изградения участък от пречиствателната станция до напорния водоем „1300“ бяха присъединени 500 метра и с включването на новите 3 500 метра реално ще имаме четири километра изградени водопроводи, включени в експлоатация“, е отбелязал главният инженер на ВиК – Шумен Антон Стефанов, цитиран от пресцентъра на общинската администрация.

Водата в Шумен ще бъде спряна на 8 август, за около 24 часа, заради включване на част от новоизграден довеждащ водопровод за града, както информира вчера. Водата в Шумен, Велики Преслав и селата Панайот Волов и Белокопитово бе спряна и на 31 юли отново заради включване на част от новоизграден довеждащ водопровод за областния град. 

Изграждането на новия довеждащ водопровод от язовир „Тича“ до Шумен се очаква да приключи до края на август.

Пречиствателната станция за питейни води в шуменския квартал "Дивдядово" ще бъде въведена в експлоатация заедно с новия довеждащ водопровод, съобщиха в писмо до медиите от ВиК- Шумен на 15 декември миналата година, ден след проведено Общо събрание на Асоциацията по ВиК в областта.

Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза председателят на Управителния съвет на Българската педиатрична асоциация (БПА) проф. Иван Литвиненко. Той откри 16-то издание на Националния конгрес по педиатрия с международно участие, който започна днес в курортния комплекс Боровец и ще продължи до 22 септември.

Професорът е и председател на Обществения комитет за изграждане на бъдещата детска болница. „Имаме голям пробив, защото през последните години се случиха неща и процесът тръгна. Вече имаме изчистен терен и финални щрихи на изготвения план на заданието, което ще послужи за изграждане на болницата“, посочи проф. Литвиненко. 

Той увери, че вече имат подкрепа на политическите партии, Министерския съвет и на Министерството на здравеопазването. 

Проф. Литвиненко каза, че друг проблем в педиатрията е

Мъж на 72 години е станал жертва на телефонна измама, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Силистра.

Вчера той получил обаждане на домашния си телефон от непознат, който се представил за полицейски служител и поискал съдействие за залавяне на телефонни измамници. Мнимият полицай поискал мъжът да хвърли от терасата на апартамента си всички налични пари, като обещал, че ще му бъдат върнати, след като измамниците бъдат заловени.

Така мъжът опаковал 34 000 лв., 6000 долара и 1020 евро и ги хвърлил на улицата. Часове по-късно, когато разбрал, че е измамен, съобщил в полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

В началото на седмицата от ОД на МВР разпространиха съобщение, с което предупредиха, че се активизират опитите за телефонни измами в района. За пореден път от полицията предупредиха, гражданите да не се доверяват на непознати, които им искат

Двойно ще бъде завишен контролът за неправомерно ползване на вода не за питейни, а за битови нужди. Това съобщи днес по време на среща с кметовете и кметските наместници от малките населени места в община Стара Загора инж. Румен Миланов, управител на "Водоснабдяване и канализация" ЕООД Стара Загора. Той посочи, че  ще бъдат създадени нови контролни групи, които ще извършват проверки. "Там, където случаите са най-драстични, ние сме наясно къде е това, ще бъдат монтирани водомерни шахти извън територията на имота и по този начин хипотезата с байпасите и незаконните отклонения ще бъде неутрализирана", обясни Миланов.

Той представи разработка на дружеството, която е била приета положително от "Български ВиК холдинг" ЕАД, и която гарантира доброто водоснабдяване в областта. ВиК Стара Загора е първото дружество в страната, което направи такава разработка. Тя гарантира хоризонт н

Добри са условията за туризъм в планините, но терените са мокри и хлъзгави от дъждовете, на което трябва да се обръща внимание. Това казаха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

Времето е ясно е, ако изключим Родопите, където е облачно. Има слаб вятър във високите части, добавиха от ПСС.

Няма регистрирани инциденти с туристи през изминалото денонощие.

В планините ще преобладава облачно време, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Валежи от дъжд ще има главно в югозападната част от страната, на повече места – в следобедните часове. По най-високите върхове на Рила и Пирин ще превалява предимно сняг. Вятърът ще бъде слаб до умерен от източната четвърт. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра – около 8°.

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията. Той се обърна към чакащите го журналисти с думите: "Дайте ми време да се адаптирам. Ще ви отделя време". 

Ахмед Доган беше изпратен с аплодисменти от събралите се пред сградата на ДПС негови поддръжници.

Днес към обяд от "ДПС Пресцентър" в страницата си във Фейсбук съобщиха, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган е в централата на партията. Ахмед Доган е в централата за консултации за листите с кандидати за депутати, уточниха от пресцентъра на партията пред журналисти.  

Днес ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консултациите за листите на кандидат-депутатите по различните региони. Това каза пред журналисти и председателят на ДПС Джевдет Чакъров. 

Ахмед Доган или Джевдет Чакъров ще водят листата с кандидати за народни представители в

Новият довеждащ водопровод от язовир "Тича" до Шумен се изгражда по един от най-мащабните проекти в региона - "Интегриран проект за подобряване на водния сектор на обособена територия, обслужвана от ВиК - Шумен" по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020".

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите и състава на листите с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори на ...
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
Община Пазарджик въведе единен номер за по-добре насочена комуникация, бърз достъп до услуги и подаване на сигнали за гражданите, съобщават от администрацията.  Телефонен номе ...
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин, съобщиха от Министерств ...
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков ще открие 30-ото юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“, съобщиха от МВР. Съ ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път самоковец внася първата селскостопанска продукция като картофите и налага това нещо в България. Несл ...
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
Българският патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм-паметник „Св. първовърховни апостоли Петър и Павел“ в Белоградчик. Храмът ще бъде изграден в ...
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Тикер в 04:51 ч.
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път ...
Начало На преден план
11595
България

По график се извършват дейностите по присъединяване на част от новоизграден довеждащ водопровод, заради които Шумен е без вода

Кметът на Шумен проф. Христо Христов и областният управител Бейнур Ахмед инспектираха хода на дейностите по включване на новия 3,5-километров участък от довеждащия водопровод към водоснабдителната система на града, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.Управителят на "Водоснабдяване и канализация" (ВиК) в Шумен Иван Пушкаров ги е информирал, че към момента ремонтните дейности вървят по график.

| 08 Август 2024, 14:42 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
По график се извършват дейностите по присъединяване на част от новоизграден довеждащ водопровод, заради които Шумен е без вода
По график се извършват дейностите по присъединяване на част от новоизграден довеждащ водопровод, заради които Шумен е без вода
Снимка © Община Шумен

Кметът на Шумен проф. Христо Христов и областният управител Бейнур Ахмед инспектираха хода на дейностите по включване на новия 3,5-километров участък от довеждащия водопровод към водоснабдителната система на града, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. 

Съветът за партньорство към Висшия съдебен съвет (ВСС) ще отправи предложения до законодателната и изпълнителната власт за създаване на съвет по законодателство към Народното събрание с участието на юристи - представители на академичната общност и съдебната власт, съобщиха от ВСС след заседание на съвета.

Освен това ще предложат промяна в Избирателния кодекс, въвеждаща по-голяма квота за юристи с изискване за минимален юридически стаж, както и инкриминиране, като престъпления срещу правосъдието, на прояви, засягащи независимостта на магистратите при изпълнение на техните служебни задължения. От съвета предлагат още да се въведат разпоредби в Закона за съдебната влат (ЗСВ), даващи право на магистратите да сезират ВСС и Инспектората на ВСС за оказване на институционална подкрепа при посегателства срещу независимостта.

По време на заседанието Съветът за партньорство се обед

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Кюстендил се водят действията по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343, ал. 3,“б”, във връзка с чл. 342, ал. 1, пр. 3 от Наказателния кодекс, пише в прессъобщение от прокуратурата. Случаят е от ранната сутрин на 16 септември.

На път между селата Ресилово и Самораново, община Дупница, водачът на лек автомобил “Шевролет”, 26-годишният Д. З., предизвикал пътнотранспортно произшествие, вследствие на което е причинена смъртта на 49-годишна жена. Извършителят на деянието избягал от местопроизшествието. В хода на разследването той е бил установен и задържан.

С постановление на Окръжна прокуратура - Кюстендил лицето е привлечено в качеството на обвиняем. Установено е, че престъпното деяние е извършено след употреба на наркотично вещество - канабис. Обвиняемият

При 23 тежки катастрофи в страната за изминалото денонощие са ранени 30 души. Това съобщиха от МВР на сайта си. При пътните инциденти няма загинали.

В столицата са станали две тежки и 24 леки пътнотранспортни произшествия. Ранени са трима души.

От началото на месец септември в страната са загинали 20 души и са ранени 497 при 376 тежки катастрофи. От началото на годината при 5140 тежки пътни инциденти са ранени 6461 души и са загинали 318. В сравнение с данните за същия период на миналата година се отчитат 58 загинали на пътя по-малко.

 

Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич.

Оттам допълват, че при извършването на процесуално-следствени действия в хале, намиращо се в бивш стопански двор в селото, в специален тайник с помощта на обучено куче са открити множество полиетиленови пликове със суха тревна маса и общо тегло 216 грама, реагиращо на канабис, и 8 грама бяло, кристално вещество, реагиращо на метамфетамин. В битова сграда на търговски обект, стопанисван от задржания, е открито също в тайник топче със суха тревна маса, реагиращо на канабис с тегло 1 грам. 

Претърсването е извършено в рамките на специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност. В нея са участвали служители на ОД на МВР Добрич, Районно управление - Тервел, сектор "Специални так

Министерството на околната среда и водите (МОСВ), като партньор на инициативата, ще продължи да насърчава и подкрепя общините в изпълнението на политиките и проектите за устойчиво развитие на общинската екологична инфраструктура и подобряване на качеството на живот в общините. Това каза служебният министър на околната среда и водите Петър Димитров на пресконференция във Френския институт в България за конкурса "ЕкоОбщина".

Конкурсът "ЕкоОбщина" се превърна в традиция и днес поставяме началото с изключително важна за третирането и рециклирането на отпадъците по начин, който е здравословен за околната среда и обществото, каза още Петър Димитров.

Министърът изрази благодарност към партньорите в инициативата и заяви готовност МОСВ да сътрудничи, така че съвместно да допринесат за решаване на предизвикателствата.

Посолството на Франция в България и Френският институт в

Управителят на "Водоснабдяване и канализация" (ВиК) в Шумен Иван Пушкаров ги е информирал, че към момента ремонтните дейности вървят по график. 

„В момента се изгражда втората връзка на пречиствателната станция към новия чугунен водопровод, както и на другия участък - при помпена станция „1300“, където  също се прави връзка с новия водопровод. С изградения участък от пречиствателната станция до напорния водоем „1300“ бяха присъединени 500 метра и с включването на новите 3 500 метра реално ще имаме четири километра изградени водопроводи, включени в експлоатация“, е отбелязал главният инженер на ВиК – Шумен Антон Стефанов, цитиран от пресцентъра на общинската администрация.

Водата в Шумен ще бъде спряна на 8 август, за около 24 часа, заради включване на част от новоизграден довеждащ водопровод за града, както информира вчера. Водата в Шумен, Велики Преслав и селата Панайот Волов и Белокопитово бе спряна и на 31 юли отново заради включване на част от новоизграден довеждащ водопровод за областния град. 

Изграждането на новия довеждащ водопровод от язовир „Тича“ до Шумен се очаква да приключи до края на август.

Пречиствателната станция за питейни води в шуменския квартал "Дивдядово" ще бъде въведена в експлоатация заедно с новия довеждащ водопровод, съобщиха в писмо до медиите от ВиК- Шумен на 15 декември миналата година, ден след проведено Общо събрание на Асоциацията по ВиК в областта.

Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза председателят на Управителния съвет на Българската педиатрична асоциация (БПА) проф. Иван Литвиненко. Той откри 16-то издание на Националния конгрес по педиатрия с международно участие, който започна днес в курортния комплекс Боровец и ще продължи до 22 септември.

Професорът е и председател на Обществения комитет за изграждане на бъдещата детска болница. „Имаме голям пробив, защото през последните години се случиха неща и процесът тръгна. Вече имаме изчистен терен и финални щрихи на изготвения план на заданието, което ще послужи за изграждане на болницата“, посочи проф. Литвиненко. 

Той увери, че вече имат подкрепа на политическите партии, Министерския съвет и на Министерството на здравеопазването. 

Проф. Литвиненко каза, че друг проблем в педиатрията е

Мъж на 72 години е станал жертва на телефонна измама, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Силистра.

Вчера той получил обаждане на домашния си телефон от непознат, който се представил за полицейски служител и поискал съдействие за залавяне на телефонни измамници. Мнимият полицай поискал мъжът да хвърли от терасата на апартамента си всички налични пари, като обещал, че ще му бъдат върнати, след като измамниците бъдат заловени.

Така мъжът опаковал 34 000 лв., 6000 долара и 1020 евро и ги хвърлил на улицата. Часове по-късно, когато разбрал, че е измамен, съобщил в полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

В началото на седмицата от ОД на МВР разпространиха съобщение, с което предупредиха, че се активизират опитите за телефонни измами в района. За пореден път от полицията предупредиха, гражданите да не се доверяват на непознати, които им искат

Двойно ще бъде завишен контролът за неправомерно ползване на вода не за питейни, а за битови нужди. Това съобщи днес по време на среща с кметовете и кметските наместници от малките населени места в община Стара Загора инж. Румен Миланов, управител на "Водоснабдяване и канализация" ЕООД Стара Загора. Той посочи, че  ще бъдат създадени нови контролни групи, които ще извършват проверки. "Там, където случаите са най-драстични, ние сме наясно къде е това, ще бъдат монтирани водомерни шахти извън територията на имота и по този начин хипотезата с байпасите и незаконните отклонения ще бъде неутрализирана", обясни Миланов.

Той представи разработка на дружеството, която е била приета положително от "Български ВиК холдинг" ЕАД, и която гарантира доброто водоснабдяване в областта. ВиК Стара Загора е първото дружество в страната, което направи такава разработка. Тя гарантира хоризонт н

Добри са условията за туризъм в планините, но терените са мокри и хлъзгави от дъждовете, на което трябва да се обръща внимание. Това казаха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

Времето е ясно е, ако изключим Родопите, където е облачно. Има слаб вятър във високите части, добавиха от ПСС.

Няма регистрирани инциденти с туристи през изминалото денонощие.

В планините ще преобладава облачно време, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Валежи от дъжд ще има главно в югозападната част от страната, на повече места – в следобедните часове. По най-високите върхове на Рила и Пирин ще превалява предимно сняг. Вятърът ще бъде слаб до умерен от източната четвърт. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра – около 8°.

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията. Той се обърна към чакащите го журналисти с думите: "Дайте ми време да се адаптирам. Ще ви отделя време". 

Ахмед Доган беше изпратен с аплодисменти от събралите се пред сградата на ДПС негови поддръжници.

Днес към обяд от "ДПС Пресцентър" в страницата си във Фейсбук съобщиха, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган е в централата на партията. Ахмед Доган е в централата за консултации за листите с кандидати за депутати, уточниха от пресцентъра на партията пред журналисти.  

Днес ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консултациите за листите на кандидат-депутатите по различните региони. Това каза пред журналисти и председателят на ДПС Джевдет Чакъров. 

Ахмед Доган или Джевдет Чакъров ще водят листата с кандидати за народни представители в

Новият довеждащ водопровод от язовир "Тича" до Шумен се изгражда по един от най-мащабните проекти в региона - "Интегриран проект за подобряване на водния сектор на обособена територия, обслужвана от ВиК - Шумен" по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020".

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
На преден план
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
На преден план
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
В детайли
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Контекст
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Контекст
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
В детайли
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Местен фокус
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Основна линия
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Контекст
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.