Начало На преден план Мъж на 43 години е задържан под стража за отвличане и изнасилване, съобщиха от Окръжната прокуратура в Перник
11549
България

Мъж на 43 години е задържан под стража за отвличане и изнасилване, съобщиха от Окръжната прокуратура в Перник

Окръжната прокуратура в Перник ръководи разследване за отвличане и изнасилване на 18-годишно момиче, съобщиха от институцията.По делото е установено, че в ранната сутрин на 5 август т.г. И.М. изчакал 18-годишно момиче да приключи нощната си смяна в търговски обект, в който то работело.

| 08 Август 2024, 17:36 ч.
Мъж на 43 години е задържан под стража за отвличане и изнасилване, съобщиха от Окръжната прокуратура в Перник
Мъж на 43 години е задържан под стража за отвличане и изнасилване, съобщиха от Окръжната прокуратура в Перник
Снимка © БТА

Окръжната прокуратура в Перник ръководи разследване за отвличане и изнасилване на 18-годишно момиче, съобщиха от институцията. За деянието е задържан под стража 43-годишен мъж.

През следващото денонощие облачността ще бъде разкъсана, в следобедните часове предимно значителна. Главно в Предбалкана и планинските масиви в Югозападна България ще има слаби превалявания от дъжд, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

През нощта в по-голямата част от страната вятърът ще стихне, а през деня отново ще духа вятър от изток-североизток и ще бъде слаб до умерен. Минималните температури ще бъдат между 8° и 13°, по Черноморието: 14°-16°; в София - около 10°. Максималните температури - между 21° и 26°, в София - около 22°.

Атмосферното налягане ще е около средното за септември.                 
   
По Черноморието облачността ще е предимно значителна. Възможно е слаб дъжд да превали по южния участък на крайбрежието. Ще духа до у

През изминалата нощ в Кюстендил е задържан 54-годишен мъж, който чрез телефон 112 е подал сигнал, че възнамерява да задейства взривно устройство в жилището си, което се намира в центъра на града, съобщават от полицията.

При претърсването на апартамента взривни вещества не са открити.

Мъжът е бил във видимо нетрезво състояние, допълват от пресцентъра на полицията. По случая е образувано досъдебно производство и е уведомен дежурен прокурор.

В рамките на два дни сдружение "Асоциация на младите учени" ще събере представители на бизнеса, образованието и администрацията, научните организации и сектора на неправителствените организации, които да се срещнат с млади таланти от областта и региона на Пловдив, носители на идейни проекти в рамките на проект "Инкубатор за млади таланти“.

Основната цел на организаторите е да подпомогнат на млади таланти, които са част от местната общност и участници в проекта, да предложат свои иновативни решения на реални проблеми и предизвикателства, посочени от общините. За разработване на своите прототипи и идеи те ще получат финансиране, като по този начин ще допринесат за успешното справяне с тези предизвикателства на локално ниво. 

В събитието могат да се включат всички желаещи на възраст между 13 и 30 години, от Пловдив и областта. Те трябва да заявят участието си в п

Едва два процента от населението нямат достъп до аптека на територията на общината, в която живее. Това каза пред журналисти магистър-фармацевтът Димитър Маринов, председател на Българския фармацевтичен съюз. Представители на Българския фармацевтичен съюз (БФС), на Асоциацията на собствениците на аптеки (АСА), на Националната аптечна камара (НАК), на Инициативния комитет от магистър-фармацевти (ИКМФ) и на Националната аптечна браншова организация (НАБО) изразиха пред журналисти единодушното си мнение против приетите на първо четене в пленарна зала промени, според които ще бъде възможна продажбата на лекарства чрез автомати, разположени извън аптеки.

Аптеките в България са 3266, посочи Маринов. По думите му в ЕС на 4122 души има една аптека, което означава, че в страната ни аптеките на глава от населението са близо два пъти повече.

С промяна в Закона за здравното осигуряв

Създателите на Българското книжовно дружество през 1869 година са поставили основите на първата институция на българската държавност още преди Освобождението. Това заяви посланикът на страната ни в Румъния Радко Влайков по време на честванията в Браила на 155-годишнината на Българската академия на науките (БАН), която е правоприемник на Книжовното дружество.

Влайков припомни, че само година по-късно е основана и Българската екзархия. Той благодари на архиепископа на Долен Дунав Касиан, катo определи отслужения от него заедно с представителя на Българската патриаршия протойерей Кирил Синев молебен в църквата „Възнесение Господне“ на румънски и български език като изключително емоционален.

„С Вашите мъдри слова ни пренесохте през атмосферата на тези 155 години. Особено, когато заедно пеехте, ние чувахме общия глас на българи и румънци. Това още повече ни

По делото е установено, че в ранната сутрин на 5 август т.г. И.М. изчакал 18-годишно момиче да приключи нощната си смяна в търговски обект, в който то работело. Мъжът със сила принудил пострадалата да се качи в автомобила му. След като я откарал в безлюдна гориста местност в Перник, той извършил съвкупление с нея, като отново използвал сила, за да сломи съпротивата . 

По делото са разпитани свидетели и освидетелствани лица. Извършен е и оглед на местопроизшествието. Разследването продължава под надзора на Окръжна прокуратура - Перник. 

Припомняме, че през 2015 г. прокуратурата внесе обвинителен акт в Окръжния съд срещу 43-годишен мъж. Същият бе обвинен в това, че е извършил блудство с две непълнолетни лица от Детския център за настаняване от семеен тип за деца до 18 години в радомирското село Дрен.

Ограничихме значително достъпа на коли в Борисовата градина, която е място за разходки, почивка и спорт. Това съобщи кметът на София Васил Терзиев на страницата си във Фейсбук.

Години наред жителите на София се оплакваха от хаоса с автомобилите в Борисова градина, но никой не ги чуваше. Ние сложихме край на този проблем, посочи кметът. Новите бариери на входовете разпознават номерата само на автомобили с издаден пропуск, каза Терзиев и подчерта, че строго се следи за нерегламентирано влизане и престой.

Васил Терзиев съобщи още, че е увеличена таксата за достъп на автомобили, обслужващи обекти в парка. Месечният абонамент вече е 300 лв., вместо досегашните 30 лв. Достъпът за зареждане е разрешен само между 23:00 и 08:00 ч. С тези мерки прекратихме дългогодишната практика на неконтролиран достъп, който застрашаваше сигурността на посетителите. Така върнахме парка на хората

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за туризма, внесени от депутати от ГЕРБ-СДС, с които се уреждат критериите и реда за обявяване на национален курорт. Депутатите първо отхвърлиха законопроекта, а след проверка на кворума и прегласуване го приеха с 89 гласа „за“, три „против“ и 59 „въздържал се“.

Измененията предвиждат обявяването на национален курорт да става с решение на Министерския съвет по предложение на министъра на туризма. Заявлението за обявяване на национален курорт се подава от кмета на съответната община, на чиято територия попада курортът или части от него, след решение на общинския съвет. По този начин се дава възможност на местната власт да прецени в най-голяма степен интереса и нуждите на съответното населено място от обявяване на национален курорт, се посочва в мотивите към законопроекта. Вносителите отбел

Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто между група мъже в София, съобщиха от МВР .

Инцидентът е станал по-рано тази вечер на ул. „Българска морава“.

От изстрела, който е бил направен със законно притежавано оръжие, няма пострадали. Последвал е бой между няколко души, след което 57-годишен мъж е бил откаран за преглед в Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина (УМБАЛСМ) „Пирогов“.

Все повече общини са ангажирани с темата за енергийната ефективност и екологията. Това каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова – Касабова на пресконференция във Френския институт в България за конкурса `ЕкоОбщина". Конкурсът ще продължи да надгражда дългогодишното сътрудничество между Франция и България и ще се превърне в традиция за споделяне на добрите практики за опазване на околната среда, заяви Коритарова.

Страната ни успешно следва примера, който много държави в Европа прилагат, за насърчаване на по-добро управление на водите, отпадъците, енергийната ефективност и устойчивата градска мобилност, посочи министърът. Със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост финансираме обновяването на сградите като дефинираме няколко групи сгради – жилищни, обществени и сгради, свързани с туризъм и други адми

Двойно ще бъде завишен контролът за неправомерно ползване на вода не за питейни, а за битови нужди. Това съобщи днес по време на среща с кметовете и кметските наместници от малките населени места в община Стара Загора инж. Румен Миланов, управител на "Водоснабдяване и канализация" ЕООД Стара Загора. Той посочи, че  ще бъдат създадени нови контролни групи, които ще извършват проверки. "Там, където случаите са най-драстични, ние сме наясно къде е това, ще бъдат монтирани водомерни шахти извън територията на имота и по този начин хипотезата с байпасите и незаконните отклонения ще бъде неутрализирана", обясни Миланов.

Той представи разработка на дружеството, която е била приета положително от "Български ВиК холдинг" ЕАД, и която гарантира доброто водоснабдяване в областта. ВиК Стара Загора е първото дружество в страната, което направи такава разработка. Тя гарантира хоризонт н

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване, . Преди обяд трафикът беше интензивен и имаше колона от изчакващи автомобили. В ...
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори (СРХР), съобщиха от сдружението. Тя застава начело на съюза след оттеглянето на дългогодишния ...
Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба
Условията за туризъм в планините са добри. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския Червен кръст. Температурите все още са около 5-6 градуса, а в в район ...
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
В полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г. е обявена независимостта на Малта. От 1800 г. островът е протекторат на Великобритания, посочва отдел “Справочна” на . Малта ...
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за разпределението на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков за предстоящия вот на 27 октомври. Срещата се с ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път самоковец внася първата селскостопанска продукция като картофите и налага това нещо в България. Несл ...
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
Българският патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм-паметник „Св. първовърховни апостоли Петър и Павел“ в Белоградчик. Храмът ще бъде изграден в ...
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Тикер в 04:37 ч.
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път ...
Начало На преден план
11549
България

Мъж на 43 години е задържан под стража за отвличане и изнасилване, съобщиха от Окръжната прокуратура в Перник

Окръжната прокуратура в Перник ръководи разследване за отвличане и изнасилване на 18-годишно момиче, съобщиха от институцията.По делото е установено, че в ранната сутрин на 5 август т.г. И.М. изчакал 18-годишно момиче да приключи нощната си смяна в търговски обект, в който то работело.

| 08 Август 2024, 17:36 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Мъж на 43 години е задържан под стража за отвличане и изнасилване, съобщиха от Окръжната прокуратура в Перник
Мъж на 43 години е задържан под стража за отвличане и изнасилване, съобщиха от Окръжната прокуратура в Перник
Снимка © БТА

Окръжната прокуратура в Перник ръководи разследване за отвличане и изнасилване на 18-годишно момиче, съобщиха от институцията. За деянието е задържан под стража 43-годишен мъж.

През следващото денонощие облачността ще бъде разкъсана, в следобедните часове предимно значителна. Главно в Предбалкана и планинските масиви в Югозападна България ще има слаби превалявания от дъжд, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

През нощта в по-голямата част от страната вятърът ще стихне, а през деня отново ще духа вятър от изток-североизток и ще бъде слаб до умерен. Минималните температури ще бъдат между 8° и 13°, по Черноморието: 14°-16°; в София - около 10°. Максималните температури - между 21° и 26°, в София - около 22°.

Атмосферното налягане ще е около средното за септември.                 
   
По Черноморието облачността ще е предимно значителна. Възможно е слаб дъжд да превали по южния участък на крайбрежието. Ще духа до у

През изминалата нощ в Кюстендил е задържан 54-годишен мъж, който чрез телефон 112 е подал сигнал, че възнамерява да задейства взривно устройство в жилището си, което се намира в центъра на града, съобщават от полицията.

При претърсването на апартамента взривни вещества не са открити.

Мъжът е бил във видимо нетрезво състояние, допълват от пресцентъра на полицията. По случая е образувано досъдебно производство и е уведомен дежурен прокурор.

В рамките на два дни сдружение "Асоциация на младите учени" ще събере представители на бизнеса, образованието и администрацията, научните организации и сектора на неправителствените организации, които да се срещнат с млади таланти от областта и региона на Пловдив, носители на идейни проекти в рамките на проект "Инкубатор за млади таланти“.

Основната цел на организаторите е да подпомогнат на млади таланти, които са част от местната общност и участници в проекта, да предложат свои иновативни решения на реални проблеми и предизвикателства, посочени от общините. За разработване на своите прототипи и идеи те ще получат финансиране, като по този начин ще допринесат за успешното справяне с тези предизвикателства на локално ниво. 

В събитието могат да се включат всички желаещи на възраст между 13 и 30 години, от Пловдив и областта. Те трябва да заявят участието си в п

Едва два процента от населението нямат достъп до аптека на територията на общината, в която живее. Това каза пред журналисти магистър-фармацевтът Димитър Маринов, председател на Българския фармацевтичен съюз. Представители на Българския фармацевтичен съюз (БФС), на Асоциацията на собствениците на аптеки (АСА), на Националната аптечна камара (НАК), на Инициативния комитет от магистър-фармацевти (ИКМФ) и на Националната аптечна браншова организация (НАБО) изразиха пред журналисти единодушното си мнение против приетите на първо четене в пленарна зала промени, според които ще бъде възможна продажбата на лекарства чрез автомати, разположени извън аптеки.

Аптеките в България са 3266, посочи Маринов. По думите му в ЕС на 4122 души има една аптека, което означава, че в страната ни аптеките на глава от населението са близо два пъти повече.

С промяна в Закона за здравното осигуряв

Създателите на Българското книжовно дружество през 1869 година са поставили основите на първата институция на българската държавност още преди Освобождението. Това заяви посланикът на страната ни в Румъния Радко Влайков по време на честванията в Браила на 155-годишнината на Българската академия на науките (БАН), която е правоприемник на Книжовното дружество.

Влайков припомни, че само година по-късно е основана и Българската екзархия. Той благодари на архиепископа на Долен Дунав Касиан, катo определи отслужения от него заедно с представителя на Българската патриаршия протойерей Кирил Синев молебен в църквата „Възнесение Господне“ на румънски и български език като изключително емоционален.

„С Вашите мъдри слова ни пренесохте през атмосферата на тези 155 години. Особено, когато заедно пеехте, ние чувахме общия глас на българи и румънци. Това още повече ни

По делото е установено, че в ранната сутрин на 5 август т.г. И.М. изчакал 18-годишно момиче да приключи нощната си смяна в търговски обект, в който то работело. Мъжът със сила принудил пострадалата да се качи в автомобила му. След като я откарал в безлюдна гориста местност в Перник, той извършил съвкупление с нея, като отново използвал сила, за да сломи съпротивата . 

По делото са разпитани свидетели и освидетелствани лица. Извършен е и оглед на местопроизшествието. Разследването продължава под надзора на Окръжна прокуратура - Перник. 

Припомняме, че през 2015 г. прокуратурата внесе обвинителен акт в Окръжния съд срещу 43-годишен мъж. Същият бе обвинен в това, че е извършил блудство с две непълнолетни лица от Детския център за настаняване от семеен тип за деца до 18 години в радомирското село Дрен.

Ограничихме значително достъпа на коли в Борисовата градина, която е място за разходки, почивка и спорт. Това съобщи кметът на София Васил Терзиев на страницата си във Фейсбук.

Години наред жителите на София се оплакваха от хаоса с автомобилите в Борисова градина, но никой не ги чуваше. Ние сложихме край на този проблем, посочи кметът. Новите бариери на входовете разпознават номерата само на автомобили с издаден пропуск, каза Терзиев и подчерта, че строго се следи за нерегламентирано влизане и престой.

Васил Терзиев съобщи още, че е увеличена таксата за достъп на автомобили, обслужващи обекти в парка. Месечният абонамент вече е 300 лв., вместо досегашните 30 лв. Достъпът за зареждане е разрешен само между 23:00 и 08:00 ч. С тези мерки прекратихме дългогодишната практика на неконтролиран достъп, който застрашаваше сигурността на посетителите. Така върнахме парка на хората

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за туризма, внесени от депутати от ГЕРБ-СДС, с които се уреждат критериите и реда за обявяване на национален курорт. Депутатите първо отхвърлиха законопроекта, а след проверка на кворума и прегласуване го приеха с 89 гласа „за“, три „против“ и 59 „въздържал се“.

Измененията предвиждат обявяването на национален курорт да става с решение на Министерския съвет по предложение на министъра на туризма. Заявлението за обявяване на национален курорт се подава от кмета на съответната община, на чиято територия попада курортът или части от него, след решение на общинския съвет. По този начин се дава възможност на местната власт да прецени в най-голяма степен интереса и нуждите на съответното населено място от обявяване на национален курорт, се посочва в мотивите към законопроекта. Вносителите отбел

Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто между група мъже в София, съобщиха от МВР .

Инцидентът е станал по-рано тази вечер на ул. „Българска морава“.

От изстрела, който е бил направен със законно притежавано оръжие, няма пострадали. Последвал е бой между няколко души, след което 57-годишен мъж е бил откаран за преглед в Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина (УМБАЛСМ) „Пирогов“.

Все повече общини са ангажирани с темата за енергийната ефективност и екологията. Това каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова – Касабова на пресконференция във Френския институт в България за конкурса `ЕкоОбщина". Конкурсът ще продължи да надгражда дългогодишното сътрудничество между Франция и България и ще се превърне в традиция за споделяне на добрите практики за опазване на околната среда, заяви Коритарова.

Страната ни успешно следва примера, който много държави в Европа прилагат, за насърчаване на по-добро управление на водите, отпадъците, енергийната ефективност и устойчивата градска мобилност, посочи министърът. Със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост финансираме обновяването на сградите като дефинираме няколко групи сгради – жилищни, обществени и сгради, свързани с туризъм и други адми

Двойно ще бъде завишен контролът за неправомерно ползване на вода не за питейни, а за битови нужди. Това съобщи днес по време на среща с кметовете и кметските наместници от малките населени места в община Стара Загора инж. Румен Миланов, управител на "Водоснабдяване и канализация" ЕООД Стара Загора. Той посочи, че  ще бъдат създадени нови контролни групи, които ще извършват проверки. "Там, където случаите са най-драстични, ние сме наясно къде е това, ще бъдат монтирани водомерни шахти извън територията на имота и по този начин хипотезата с байпасите и незаконните отклонения ще бъде неутрализирана", обясни Миланов.

Той представи разработка на дружеството, която е била приета положително от "Български ВиК холдинг" ЕАД, и която гарантира доброто водоснабдяване в областта. ВиК Стара Загора е първото дружество в страната, което направи такава разработка. Тя гарантира хоризонт н

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
На преден план
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
На преден план
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
В детайли
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Контекст
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Контекст
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
В детайли
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Местен фокус
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Основна линия
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Контекст
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.