Начало На преден план Започна ремонтът на лекоатлетическата писта на стадиона в Павликени
11669
България

Започна ремонтът на лекоатлетическата писта на стадиона в Павликени

В Павликени започна ремонт и реконструкция на лекоатлетическата писта на стадион „Ганчо Панов“, съобщиха от пресцентъра на Общината. Проектът предвижда подмяна на сегашната настилка от шамот, която е компрометирана и е без отводняване.

| 08 Август 2024, 17:46 ч.
Започна ремонтът на лекоатлетическата писта на стадиона в Павликени
Започна ремонтът на лекоатлетическата писта на стадиона в Павликени
Снимка © Община Павликени

В Павликени започна ремонт и реконструкция на лекоатлетическата писта на стадион „Ганчо Панов“, съобщиха от пресцентъра на Общината. Проектът предвижда подмяна на сегашната настилка от шамот, която е компрометирана и е без отводняване. На кръговата лекоатлетическа писта ще бъдат изградени четири коридора, всеки от които с широчина 1,22 м, като настилката ще е система от синтетична настилка с дебелина 13 мм, положена върху асфалтова основа. На пистата ще бъде изградена отводнителна система, която да осигурява отвеждането на дъждовна вода. 

Лек ръст в броя на наетите по трудово и служебно правоотношение отчитат в Търговище. Към края на юни тази година броят на наетите достига 25,2 хиляди души. Ръстът е с около 3,3 % спрямо края на първото тримесечие на годината, посочват от отдел „Статистически изследвания – Търговище“ на Териториалното статическо бюро – Североизток. 

Увеличение на наетите лица е регистрирано в девет икономически дейности, като в процентно изражение е най-значимо в „Селско, горско и рибно стопанство” и „Професионални дейности и научни изследвания”. Намаление се наблюдава в осем икономически дейности, като най-голямо е в секторите „Транспорт, складиране и пощи” и „Административни и спомагателни дейности”, посочват от статистика.

Относителният дял на наетите е най-висок в дейностите „Преработваща промишленост&r

Поредна акция на благотворителната кампания „Капачки за бъдеще“ ще се състои в Ямбол на 5 октомври. Предавателният пункт ще бъде разположен от 10:00 до 14:00 часа на паркинга пред магазин „Кауфланд“, съобщиха на регионалната Фейсбук страница на инициативата. Освен пластмасови капачки, ще се събират и алуминиеви кенчета.

Кампанията „Капачки за бъдеще“ са организира от няколко години в страната. Чрез нея до момента са осигурени 22 кувьоза за новородени, шест неонатални линейки, две високопроходими линейки и над 40 медицински уреда за болници в страната. Средствата за тях са от рециклираните над 1 000 000 кг пластмаса, допълват организаторите.

Последната акция на „Капачки за бъдеще“ в Ямбол се състоя пред спортна зала „Диана“ през април т. г., припомня . Есенната кампания в града през 2023 г. беше изключително успе

Кампания за безплатни прегледи за ранно откриване на хронични белодробни заболявания предстои в Търговище. Тя ще започне от 26 септември в Медицински център „Солигена“, съобщиха от здравното заведение. 

Кампанията ще продължи до 10 ноември, като е предвидено тя да обхване общо 140 души. 

Финансирането й е по Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2021-2025 г. Пациентите няма да плащат за прегледа, независимо дали са здравноосигурени или не. Няма да се изисква и направление от личен лекар. Достатъчно е да се запази час с обаждане на регистратурата на телефони 0601 6 60 70 и 0879 02 77 66 или на място в  Търговище на ул. „Пирин“ № 16.

Прегледите ще се извършват от д-р Иван Власов, специалист по белодробни болести, в три дни от седмицата -  четвъртък и петък от 15 до 18 часа и неделя от 9 до 12 ч

В петък в Министерството на електронното управление ще се теглят номерата на машините за гласуване, които предстои да бъдат удостоверени, съобщи преди началото на днешното правителствено заседание служебният министър-председател Димитър Главчев.

По традиция то ще бъде публично, прозрачно, за да покажем нашите намерения да изпълним всичките си задължения, посочи Главчев.

Изпратихме писмо до Централната избирателна комисия (ЦИК), с което направихме свои предложения, отбеляза премиерът и допълни, че като продължение на това действие в понеделник шестима от членовете на правителството, които имат касателство с изборния процес, бяха в ЦИК, където проведоха ползотворни разговори. Засвидетелствахме своето уважение към тях и желание за подобряване на изборния процес, тъй като основният организатор и орган, който провежда изборите е ЦИК, каза Главчев.

Той припомни, че орга

Концерти и пресъздаване на "жива картина" са част от програмата, с която в Шумен ще бъдат отбелязани 116 години от обявяването на независимостта на България, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. 

Симфониетата в Шумен, Смесеният хор „Проф. Венета Вичева“ и Градският духов оркестър „Михаил Биков“ ще изнесат в празничния 22 септември съвместен концерт под мотото „116 години Независимост“, в зала „Проф. Венета Вичева“, от 11:00 часа, отбелязаха от общинския пресцентър. 

Оттам уточняват, че от 13:30 часа, пред Военния клуб в Шумен, жители и гости на града ще могат да видят "жива картина" на историческия момент от провъзгласяването на манифеста, с който на 22 септември 1908 година княз Фердинанд обявява независимостта на България. 

Във възстановката ще участват членове на Родолюбивия комитет

Официален старт на строителните работи на обекта дадоха кметът инж. Емануил Манолов,  управителят на строителната фирма Пламен Трифонов и председателят на Клуба по лека атлетика „Йордан Петров – Графа“ Мая Илиева. Срокът за изпълнение на дейностите е до края на 2026 година.

Общата стойност на проекта е 1 305 900 лв., от които 1 274 110 лв. е финансирането от Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г. То е по Инвестиционната програма за общински проекти от държавния бюджет за 2024 г. и се извършва чрез Министерството на регионалното развитие и благоустройството. 31 790 лв. са от бюджета на Община Павликени. 

С реализирането на предвидените дейности ще бъдат създадени оптимални условия за системни занимания със спорт и възможности за спортни изяви. Лекоатлетическата писта ще се превърне в атрактивна и модерна придобивка за провеждане на тренировки за състезателите по лека атлетика и за гражданите, смятат от Община Павликени. „Това е инвестиция в бъдещето на нашите деца, на младите спортисти и в нашия общ здрав и силен дух", каза в словото си кметът инж. Манолов.

Цялостната реконструкция на лекоатлетическата писта е поредният етап от преобразяването на градския стадион „Ганчо Панов“ в Павликени. То започна през 2015 г., когато бяха извършени сериозни строителни работи – преотливане на трибуните с нови 3500 седалки, изцяло нова сграда за съблекалните, ремонтиране на спортната хижа. През 2023 г. беше изградено многофункционално игрище за баскетбол и волейбол, сектор за троен и дълъг скок. Постоянни грижи се полагат и за футболния терен, припомниха от Общината.

Това е още един проект в града, който започва в последните няколко седмици. В началото на месец юли стартира поредният етап от реконструкцията на водопроводната мрежа на Павликени с дължина 3020 метра. Преди броени дни бе дадено начало и на дейностите по възстановяването на водното огледало до местния зоокът.

Сливенската полиция установи нарушители, шофирали със 115 и 133 км/ч в рамките на града, където ограничението е 50 км/ч. Това съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на полицията. 

Нарушенията са констатирани на 18 септември, обявен за Ден без загинали на пътя, когато бе проведен непрекъснат 24-часов контрол за установяване на нарушения по Закона за движение по пътищата и недопускане на тежки пътни произшествия. 

Драстичните нарушения са заснети от камера за контрол на скоростта на бул. „Банско шосе“. Предвидените санкции са съответно 800 лева и три месеца лишаване от управление и 950 лева и три месеца лишаване от управление. 

По време на операцията не са регистрирани тежки пътни произшествия, четири автомобила са спрени от движение поради значителни технически неизправности.

Посолството на Румъния в София отвори врати за широката общественост, като за първи път се включи в поредицата от събития, посветени на Европейските дни на наследството – София 2024. „Денят на отворите врати“ започна в 10:00 ч. и ще продължи до 15:00 ч. днес. 

„Изключително много се радваме, че за първи път днес успяваме да организираме „Ден на отворените врати“ в посолството на Румъния в София. Влязохме в сътрудничество със Столична община, в рамките на инициативата „Европейски дни на наследството“. Инициатива, провеждаща се под високия патронаж на Съвета на Европа. Много хора, с които разговарях, най-вече живеещи в този район на града, ми споделиха колко би им било интересно да видят тази монументална сграда не само отвън, но и отвътре“, каза Бръндуша Йоана Предеску, извънреден и пълномощен посланик на Румъния в Бълг

Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите и състава на листите с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Това съобщиха от партията.

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов ще води две листи - в столичния 25-и многомандатен избирателен район (МИР) и в 16-и МИР Пловдив-град. Делян Добрев също повежда две листи на коалицията - в 29-и МИР Хасково и 18-и МИР Разград. Председателят на 44-ото Народно събрание Цвета Караянчева ще бъде водач на листите в 9-и МИР Кърджали и 17-и МИР Пловдив-област.  

В Бургас и Стара Загора ГЕРБ залага на кметове на партията Димитър Николов и Живко Тодоров, които поставя за водачи на депутатските си листи. Двамата градоначалници влизат в депутатската надпревара като гаранти за реализирането на Управленската програма на ГЕРБ-СДС и на ангажиментите към граждан

Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза председателят на Управителния съвет на Българската педиатрична асоциация (БПА) проф. Иван Литвиненко. Той откри 16-то издание на Националния конгрес по педиатрия с международно участие, който започна днес в курортния комплекс Боровец и ще продължи до 22 септември.

Професорът е и председател на Обществения комитет за изграждане на бъдещата детска болница. „Имаме голям пробив, защото през последните години се случиха неща и процесът тръгна. Вече имаме изчистен терен и финални щрихи на изготвения план на заданието, което ще послужи за изграждане на болницата“, посочи проф. Литвиненко. 

Той увери, че вече имат подкрепа на политическите партии, Министерския съвет и на Министерството на здравеопазването. 

Проф. Литвиненко каза, че друг проблем в педиатрията е

Националният съвет на БСП се събра на заседание в централата на партията, за да подреди листите и да приеме платформата на коалиция „БСП - Обединена Левица“ за предстоящите парламентарни избори на 27 октомври. 

Дора Янкова, член на Националния съвет на БСП и председател на Обединението на жените социалистки, коментира пред журналисти на влизане в сградата, че с по-голямо търпение, с другарство и себеуважение трябва да наредят листите спокойно, още повече че ръководството е имало възможност да разговаря вътре в партията и паралелно с партньорите от обединената левица. 

На въпрос дали лидерите ще направят крачка назад от листите, тя отговори: „Имаше такъв разговор, ще видим“.

БСП и лявото пространство винаги е било свързвано със солидни хора, с опит, с експертиза, с възможности и обществото очаква и такъв тип хора, които да бъдат в

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите и състава на листите с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори на ...
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
Община Пазарджик въведе единен номер за по-добре насочена комуникация, бърз достъп до услуги и подаване на сигнали за гражданите, съобщават от администрацията.  Телефонен номе ...
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин, съобщиха от Министерств ...
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков ще открие 30-ото юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“, съобщиха от МВР. Съ ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път самоковец внася първата селскостопанска продукция като картофите и налага това нещо в България. Несл ...
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
Българският патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм-паметник „Св. първовърховни апостоли Петър и Павел“ в Белоградчик. Храмът ще бъде изграден в ...
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Тикер в 04:36 ч.
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път ...
Начало На преден план
11669
България

Започна ремонтът на лекоатлетическата писта на стадиона в Павликени

В Павликени започна ремонт и реконструкция на лекоатлетическата писта на стадион „Ганчо Панов“, съобщиха от пресцентъра на Общината. Проектът предвижда подмяна на сегашната настилка от шамот, която е компрометирана и е без отводняване.

| 08 Август 2024, 17:46 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Започна ремонтът на лекоатлетическата писта на стадиона в Павликени
Започна ремонтът на лекоатлетическата писта на стадиона в Павликени
Снимка © Община Павликени

В Павликени започна ремонт и реконструкция на лекоатлетическата писта на стадион „Ганчо Панов“, съобщиха от пресцентъра на Общината. Проектът предвижда подмяна на сегашната настилка от шамот, която е компрометирана и е без отводняване. На кръговата лекоатлетическа писта ще бъдат изградени четири коридора, всеки от които с широчина 1,22 м, като настилката ще е система от синтетична настилка с дебелина 13 мм, положена върху асфалтова основа. На пистата ще бъде изградена отводнителна система, която да осигурява отвеждането на дъждовна вода. 

Лек ръст в броя на наетите по трудово и служебно правоотношение отчитат в Търговище. Към края на юни тази година броят на наетите достига 25,2 хиляди души. Ръстът е с около 3,3 % спрямо края на първото тримесечие на годината, посочват от отдел „Статистически изследвания – Търговище“ на Териториалното статическо бюро – Североизток. 

Увеличение на наетите лица е регистрирано в девет икономически дейности, като в процентно изражение е най-значимо в „Селско, горско и рибно стопанство” и „Професионални дейности и научни изследвания”. Намаление се наблюдава в осем икономически дейности, като най-голямо е в секторите „Транспорт, складиране и пощи” и „Административни и спомагателни дейности”, посочват от статистика.

Относителният дял на наетите е най-висок в дейностите „Преработваща промишленост&r

Поредна акция на благотворителната кампания „Капачки за бъдеще“ ще се състои в Ямбол на 5 октомври. Предавателният пункт ще бъде разположен от 10:00 до 14:00 часа на паркинга пред магазин „Кауфланд“, съобщиха на регионалната Фейсбук страница на инициативата. Освен пластмасови капачки, ще се събират и алуминиеви кенчета.

Кампанията „Капачки за бъдеще“ са организира от няколко години в страната. Чрез нея до момента са осигурени 22 кувьоза за новородени, шест неонатални линейки, две високопроходими линейки и над 40 медицински уреда за болници в страната. Средствата за тях са от рециклираните над 1 000 000 кг пластмаса, допълват организаторите.

Последната акция на „Капачки за бъдеще“ в Ямбол се състоя пред спортна зала „Диана“ през април т. г., припомня . Есенната кампания в града през 2023 г. беше изключително успе

Кампания за безплатни прегледи за ранно откриване на хронични белодробни заболявания предстои в Търговище. Тя ще започне от 26 септември в Медицински център „Солигена“, съобщиха от здравното заведение. 

Кампанията ще продължи до 10 ноември, като е предвидено тя да обхване общо 140 души. 

Финансирането й е по Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2021-2025 г. Пациентите няма да плащат за прегледа, независимо дали са здравноосигурени или не. Няма да се изисква и направление от личен лекар. Достатъчно е да се запази час с обаждане на регистратурата на телефони 0601 6 60 70 и 0879 02 77 66 или на място в  Търговище на ул. „Пирин“ № 16.

Прегледите ще се извършват от д-р Иван Власов, специалист по белодробни болести, в три дни от седмицата -  четвъртък и петък от 15 до 18 часа и неделя от 9 до 12 ч

В петък в Министерството на електронното управление ще се теглят номерата на машините за гласуване, които предстои да бъдат удостоверени, съобщи преди началото на днешното правителствено заседание служебният министър-председател Димитър Главчев.

По традиция то ще бъде публично, прозрачно, за да покажем нашите намерения да изпълним всичките си задължения, посочи Главчев.

Изпратихме писмо до Централната избирателна комисия (ЦИК), с което направихме свои предложения, отбеляза премиерът и допълни, че като продължение на това действие в понеделник шестима от членовете на правителството, които имат касателство с изборния процес, бяха в ЦИК, където проведоха ползотворни разговори. Засвидетелствахме своето уважение към тях и желание за подобряване на изборния процес, тъй като основният организатор и орган, който провежда изборите е ЦИК, каза Главчев.

Той припомни, че орга

Концерти и пресъздаване на "жива картина" са част от програмата, с която в Шумен ще бъдат отбелязани 116 години от обявяването на независимостта на България, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. 

Симфониетата в Шумен, Смесеният хор „Проф. Венета Вичева“ и Градският духов оркестър „Михаил Биков“ ще изнесат в празничния 22 септември съвместен концерт под мотото „116 години Независимост“, в зала „Проф. Венета Вичева“, от 11:00 часа, отбелязаха от общинския пресцентър. 

Оттам уточняват, че от 13:30 часа, пред Военния клуб в Шумен, жители и гости на града ще могат да видят "жива картина" на историческия момент от провъзгласяването на манифеста, с който на 22 септември 1908 година княз Фердинанд обявява независимостта на България. 

Във възстановката ще участват членове на Родолюбивия комитет

Официален старт на строителните работи на обекта дадоха кметът инж. Емануил Манолов,  управителят на строителната фирма Пламен Трифонов и председателят на Клуба по лека атлетика „Йордан Петров – Графа“ Мая Илиева. Срокът за изпълнение на дейностите е до края на 2026 година.

Общата стойност на проекта е 1 305 900 лв., от които 1 274 110 лв. е финансирането от Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г. То е по Инвестиционната програма за общински проекти от държавния бюджет за 2024 г. и се извършва чрез Министерството на регионалното развитие и благоустройството. 31 790 лв. са от бюджета на Община Павликени. 

С реализирането на предвидените дейности ще бъдат създадени оптимални условия за системни занимания със спорт и възможности за спортни изяви. Лекоатлетическата писта ще се превърне в атрактивна и модерна придобивка за провеждане на тренировки за състезателите по лека атлетика и за гражданите, смятат от Община Павликени. „Това е инвестиция в бъдещето на нашите деца, на младите спортисти и в нашия общ здрав и силен дух", каза в словото си кметът инж. Манолов.

Цялостната реконструкция на лекоатлетическата писта е поредният етап от преобразяването на градския стадион „Ганчо Панов“ в Павликени. То започна през 2015 г., когато бяха извършени сериозни строителни работи – преотливане на трибуните с нови 3500 седалки, изцяло нова сграда за съблекалните, ремонтиране на спортната хижа. През 2023 г. беше изградено многофункционално игрище за баскетбол и волейбол, сектор за троен и дълъг скок. Постоянни грижи се полагат и за футболния терен, припомниха от Общината.

Това е още един проект в града, който започва в последните няколко седмици. В началото на месец юли стартира поредният етап от реконструкцията на водопроводната мрежа на Павликени с дължина 3020 метра. Преди броени дни бе дадено начало и на дейностите по възстановяването на водното огледало до местния зоокът.

Сливенската полиция установи нарушители, шофирали със 115 и 133 км/ч в рамките на града, където ограничението е 50 км/ч. Това съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на полицията. 

Нарушенията са констатирани на 18 септември, обявен за Ден без загинали на пътя, когато бе проведен непрекъснат 24-часов контрол за установяване на нарушения по Закона за движение по пътищата и недопускане на тежки пътни произшествия. 

Драстичните нарушения са заснети от камера за контрол на скоростта на бул. „Банско шосе“. Предвидените санкции са съответно 800 лева и три месеца лишаване от управление и 950 лева и три месеца лишаване от управление. 

По време на операцията не са регистрирани тежки пътни произшествия, четири автомобила са спрени от движение поради значителни технически неизправности.

Посолството на Румъния в София отвори врати за широката общественост, като за първи път се включи в поредицата от събития, посветени на Европейските дни на наследството – София 2024. „Денят на отворите врати“ започна в 10:00 ч. и ще продължи до 15:00 ч. днес. 

„Изключително много се радваме, че за първи път днес успяваме да организираме „Ден на отворените врати“ в посолството на Румъния в София. Влязохме в сътрудничество със Столична община, в рамките на инициативата „Европейски дни на наследството“. Инициатива, провеждаща се под високия патронаж на Съвета на Европа. Много хора, с които разговарях, най-вече живеещи в този район на града, ми споделиха колко би им било интересно да видят тази монументална сграда не само отвън, но и отвътре“, каза Бръндуша Йоана Предеску, извънреден и пълномощен посланик на Румъния в Бълг

Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите и състава на листите с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Това съобщиха от партията.

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов ще води две листи - в столичния 25-и многомандатен избирателен район (МИР) и в 16-и МИР Пловдив-град. Делян Добрев също повежда две листи на коалицията - в 29-и МИР Хасково и 18-и МИР Разград. Председателят на 44-ото Народно събрание Цвета Караянчева ще бъде водач на листите в 9-и МИР Кърджали и 17-и МИР Пловдив-област.  

В Бургас и Стара Загора ГЕРБ залага на кметове на партията Димитър Николов и Живко Тодоров, които поставя за водачи на депутатските си листи. Двамата градоначалници влизат в депутатската надпревара като гаранти за реализирането на Управленската програма на ГЕРБ-СДС и на ангажиментите към граждан

Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза председателят на Управителния съвет на Българската педиатрична асоциация (БПА) проф. Иван Литвиненко. Той откри 16-то издание на Националния конгрес по педиатрия с международно участие, който започна днес в курортния комплекс Боровец и ще продължи до 22 септември.

Професорът е и председател на Обществения комитет за изграждане на бъдещата детска болница. „Имаме голям пробив, защото през последните години се случиха неща и процесът тръгна. Вече имаме изчистен терен и финални щрихи на изготвения план на заданието, което ще послужи за изграждане на болницата“, посочи проф. Литвиненко. 

Той увери, че вече имат подкрепа на политическите партии, Министерския съвет и на Министерството на здравеопазването. 

Проф. Литвиненко каза, че друг проблем в педиатрията е

Националният съвет на БСП се събра на заседание в централата на партията, за да подреди листите и да приеме платформата на коалиция „БСП - Обединена Левица“ за предстоящите парламентарни избори на 27 октомври. 

Дора Янкова, член на Националния съвет на БСП и председател на Обединението на жените социалистки, коментира пред журналисти на влизане в сградата, че с по-голямо търпение, с другарство и себеуважение трябва да наредят листите спокойно, още повече че ръководството е имало възможност да разговаря вътре в партията и паралелно с партньорите от обединената левица. 

На въпрос дали лидерите ще направят крачка назад от листите, тя отговори: „Имаше такъв разговор, ще видим“.

БСП и лявото пространство винаги е било свързвано със солидни хора, с опит, с експертиза, с възможности и обществото очаква и такъв тип хора, които да бъдат в

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
На преден план
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
На преден план
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
В детайли
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Контекст
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Контекст
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
В детайли
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Местен фокус
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Основна линия
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Контекст
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.