Начало Сфера Министерството на вътрешните работи не носи отговорност за ничии политически провали, написа Калин Стоянов във Фейсбук
12910
България

Министерството на вътрешните работи не носи отговорност за ничии политически провали, написа Калин Стоянов във Фейсбук

Министерството на вътрешните работи не носи отговорност за ничии политически провали.Това написа във Фейсбук служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов.

| 08 Август 2024, 19:51 ч.
Министерството на вътрешните работи не носи отговорност за ничии политически провали, написа Калин Стоянов във Фейсбук
Министерството на вътрешните работи не носи отговорност за ничии политически провали, написа Калин Стоянов във Фейсбук
Снимка © Минко Чернев / БТА

Министерството на вътрешните работи не носи отговорност за ничии политически провали. Това написа във Фейсбук служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов. 

Приоритет за нашето правителство е въвеждането обратно в експлоатация на най-голямото хидросъоръжение на територията на Югоизточна Европа – помпено-акумулиращата водноелектрическа централа (ПАВЕЦ) "Чаира". Това заяви на брифинг в Министерския съвет служебният министър на енергетиката Владимир Малинов, който коментира започната от Националната електрическа компания (НЕК) обществената поръчка за модернизация и цялостна подмяна на първи и четвърти хидроагрегат на съоръжението. 

„Един изключително важен инвестиционен проект, чиято стойност се очаква да бъде около 220 млн. лева и който ще допринесе изключително много в няколко направления. Първо – по отношение на сигурността в електроенергийната система и възможността за париране на удара върху цените на електроенергията, както за бита, така и за бизнеса. На следващо място ще допринесе изключително много, след

Паспортизацията на дърветата по троянската улица „Любен Каравелов“ е установила, че повече от половината дървета трябва да бъдат премахнати, съобщи пред журналисти кметът на Троян Донка Михайлова.

Припомняме, че полемика в града предизвика намерението на общинската управа да премахне общо 139 големи дървета, като част от проект за цялостна реконструкция на централната улица „Любен Каравелов“. Дърветата са от видовете кестен, явор, ясен и каталпа, и най-вече на емблематичните за улицата липи. Намерението на Общината е те да бъдат заменени с 16-17 годишни дръвчета от вида полски клен (Acer Campestre).

В рамките на проекта са планирани реконструкция на 820 м. от улицата, полагане на нова настилка, тротоари и бордюри, поставяне на нови LED улични осветителни тела, изграждане на подземна тръбна мрежа и други.

След представяне на проекта пред общ

В Гулянци днес продължават честванията по повод 50 години от обявяване на селището за град. В близост до Средно училище "Христо Смирненски" тържествено бе открита алея на името на Веска Радулова – кметът, при който Гулянци става град. По протежението на алеята са монтирани пейки за отдих и са поставени табла, които разказват за миналото на Гулянци и представят неговото настояще. 

"Радулова е кмет в периода 1971 – 1979 г. Тогава Гулянци е в период на бурно развитие и градеж, но най-вълнуващото събитие е обявяването на населеното място за град през 1974 г. Като кмет тя прочита указа пред стотиците свои съграждани на площада", припомни пред събралото се множество Надя Любенова, главен специалист "Образование, здравеопазване и социални дейности" в местната администрация. "В годините на управление на Веска Радулова са построени сградата на читалището, детската гради

Република Северна Македония (РСМ) да се извини на България и българите, написа Делян Пеевски. "След поредната скандална и недопустима арогантност, проявена от проруския режим на Мицкоски, РСМ трябва да получи категоричен отговор от българската държава", се казва в позиция, разпространена до медиите от „Пресцентър на ДПС“.  

"Посланикът на Република Северна Македония трябва да бъде незабавно отзован, докато България и българите не получат подобаващо извинение за обидите срещу българската държава и народ", се посочва още в позицията.  

Според председателя на парламентарната група на ДПС "трябва да се знае, че няма да търпим никой повече да си позволява подобно отношение".  

"Още по-малко представители на власт, претендираща, че държавата им, за която България направи толкова много като подкрепа през годините, има място в евр

Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" задържаха 19 208 кг. "марков" прах за пране при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

Товарът е установен във влекач с полуремарке с чужда регистрация на път от Турция за Албания. Водачът, албански гражданин, е представил пред митническите служители документи за превозваната стока – перилни препарати. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в товарното помещение са установени 9604 опаковки по два кг. – общо 19 208 кг. прах за пране. Всички пакети са с логото на известна търговска марка.

В изпълнение на европейския регламент за защита на интелектуалната собственост перилните препарати са задържани. За случая е уведомен притежателят на търговската марка, който

"Намирам за смехотворно, дори бих казал порочно, определени политически кръгове публично да си търсят вътрешен министър, който да им върне загубеното обществено доверие, като им удвои или утрои резултата, който са загубили при провеждането на избори за Народно събрание", коментира Стоянов. Той напомня, че МВР не организира избори и това е в правомощията на Централната избирателна комисия (ЦИК).

"Рефренът на хората, които се занимават от сутрин до вечер с моята личност, вече се изтърка. Нека насочат енергията и постоянството си към истински важните неща, за да получат и очаквания от тях изборен резултат", пише Стоянов.

Председателя на парламентарната група на  „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Николай Денков се обърна към президента Румен Радев по време на консултациите за назначаването на служебно правителство с призив, когато се обсъжда състав на служебен кабинет със следващия служебен премиер, да се помисли за друг ръководен състав на Министерството на вътрешните работи (МВР). 

Божидар Божанов каза след консултациите, че според техен предварителен анализ поне с 35 000 гласа е нараснало купуването на гласове при Калин Стоянов спрямо 2023 г. 

Над 60 колекционерски стари коли бяха представени днес на изложението на ретро автомобили в Смолян. Парадът на ценните возила се провежда за втора година, организиран от Авто-мото ретро клуба в Смолян. "Фиат" от 1935 г. е най-старата кола, участваща в изложението.

Вниманието на познавачите бе привлечено от "Ситроен" DS 20 от 1972 г. – модел, познат от филмите с Луи дьо Фюнес. Сред изложените ретро автомобили присъстваха както коли от социалистическите заводи - "Москвич" 407 от 1963 г., "Варшава" 201 от 1963 г., така и такива западно производство. От старите коли от социалистическите марки по-издръжливи са Волгите, а от западните - "Мерцедес", "БМВ", "Ситроен", "Пежо", коментира Атанас Перфанов, автомобилен специалист.

Колекционирането на ретро автомобили е голяма страст за всички нас, каза Владимир Кехайов, председател на Авто-мото ретро клуба. Според него това хо

От началото на годината до 9 септември са установени опити на 40 210 души да влязат в страната през българо-турска граница, посочи служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков в отговор на парламентарен въпрос от народния представител Калоян Методиев във връзка с приемането на България в Шенген и мигрантския натиск по българо-турската граница.

В отговора е допълнено, че към момента миграционният натиск на българо-турска граница е със 72% по-малък спрямо същия период на 2023 г. - 141 428 души.

Българските гранични власти са задържали 1666 граждани на трети страни при опит да влязат нелегално в страната. След като са установили наличието на български патрули и постове по линията на границата, 38 457 души самостоятелно са се завърнали във вътрешността на Турция. От турските гранични власти са задържани 87 лица, посочи министър Илков.

През септември 2024 г. з

Младите активисти от "Продължаваме промяната" учредиха днес своята партийна структура  -""Младежи за Промяната", съобщиха от пресцентъра на "Продължаваме промяната" (ПП). На учредяването присъстваха съпредседателите на партията Кирил Петков и Асен Василев, председателят на ПГ на "Продължаваме промяната - Демократична България" Николай Денков и народни представители. Младежите получиха от лидерите на ПП крушово дърво, което да засадят. По думите на Кирил Петков дървото е символ на бъдещето и грижите, които трябва да се полагат, за да расте държавата.

"Влязохме в трудна битка. Но тя не е спринт, нито маратон, а щафета. Затова е ценно, че сме заедно - за да поемете щафетата и да продължите нашата битка напред", каза Кирил Петков.

“Заедно с вас трябва да работим по политики за образование, които подготвят днешните първокласници за пазара на труда след десетки годи

Днес не празнуваме само града, в който живеем, но и ценностите, които той олицетворява – надежда, вяра, любов и мъдрост. Тези добродетели са основата, върху която градим бъдещето на София. Това заяви кметът на София Васил Терзиев в словото си по време на церемонията по издигане знамето на столицата, която се състоя на площад "Свети Александър Невски" по повод Деня на София - 17 септември в присъствието на президента на България Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова.

Днес Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник.

Пред официалните гости на площада и гражданите Васил Терзиев заяви, че София е град с хилядолетна история, преживял много изпитания, но винаги се е възраждал по-силен, по-мъдър и по-готов

Община Пазарджик започва реформи в сметопочистването и сметоизвозването, с цел значително подобряване на качеството на услугите и ефективното управление на отпадъците, съобщиха от общинския пресцентър. Част от средствата, необходими за реализацията на реформата, ще бъдат осигурени чрез наскоро поискания кредит за покриване на досегашните дългове и ще бъдат насочени за закупуването на оборудване, което ще гарантира ефективното стартиране на Общинско предприятие “Чистота”, съобщиха от местната администрация.

В Общинския съвет се внася нова Наредба за общинските предприятия, а впоследствие и устройствен правилник на Оперативна програма “Чистота”. Средствата за инвестицията ще бъдат включени в бюджета на Община Пазарджик и в план-сметката за разходите, свързани с отпадъците за 2025 година, добавиха още от Община Пазарджик.

Със създаването на Общинско

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе Дауд Ибрям и ръководителите на специализираните дирекции в екоинспекцията обсъдиха проблемите на упра ...
Създателите на Българското книжовно дружество са поставили основите на българската държавност още преди Освобождението, заяви посланикът на страната ни в Румъния Радко Влайков
Създателите на Българското книжовно дружество през 1869 година са поставили основите на първата институция на българската държавност още преди Освобождението. Това заяви посланикът ...
Служебно ще бъдат разпределени съставите на секционните избирателни комисии в община Монтана
В консултациите, свикани от кмета на Община Монтана, за разпределение на местата в секционните избирателни комисии (СИК), участваха шест парламентарно представени партии и коалиции ...
Подготовката на изборите върви по график, докладваха министри на служебния Димитър Главчев
Всички дейности, които са отговорност на правителството за подготовка на изборите, вървят по график. Това беше докладвано на свиканата от служебния премиер Димитър Главчев на регул ...
Пчеларството се превръща в скъпо хоби, каза председателят на браншови съюз в Кюстендилско
В Кюстендилско годината беше изключително тежка и за пчелите, и за пчеларите, каза в интервю Тихомир Стоицов, председател на Браншови пчеларски съюз "Пчела" - Кюстендил. По думите ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 04:10 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
12910
България

Министерството на вътрешните работи не носи отговорност за ничии политически провали, написа Калин Стоянов във Фейсбук

Министерството на вътрешните работи не носи отговорност за ничии политически провали.Това написа във Фейсбук служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов.

| 08 Август 2024, 19:51 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Министерството на вътрешните работи не носи отговорност за ничии политически провали, написа Калин Стоянов във Фейсбук
Министерството на вътрешните работи не носи отговорност за ничии политически провали, написа Калин Стоянов във Фейсбук
Снимка © Минко Чернев / БТА

Министерството на вътрешните работи не носи отговорност за ничии политически провали. Това написа във Фейсбук служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов. 

Приоритет за нашето правителство е въвеждането обратно в експлоатация на най-голямото хидросъоръжение на територията на Югоизточна Европа – помпено-акумулиращата водноелектрическа централа (ПАВЕЦ) "Чаира". Това заяви на брифинг в Министерския съвет служебният министър на енергетиката Владимир Малинов, който коментира започната от Националната електрическа компания (НЕК) обществената поръчка за модернизация и цялостна подмяна на първи и четвърти хидроагрегат на съоръжението. 

„Един изключително важен инвестиционен проект, чиято стойност се очаква да бъде около 220 млн. лева и който ще допринесе изключително много в няколко направления. Първо – по отношение на сигурността в електроенергийната система и възможността за париране на удара върху цените на електроенергията, както за бита, така и за бизнеса. На следващо място ще допринесе изключително много, след

Паспортизацията на дърветата по троянската улица „Любен Каравелов“ е установила, че повече от половината дървета трябва да бъдат премахнати, съобщи пред журналисти кметът на Троян Донка Михайлова.

Припомняме, че полемика в града предизвика намерението на общинската управа да премахне общо 139 големи дървета, като част от проект за цялостна реконструкция на централната улица „Любен Каравелов“. Дърветата са от видовете кестен, явор, ясен и каталпа, и най-вече на емблематичните за улицата липи. Намерението на Общината е те да бъдат заменени с 16-17 годишни дръвчета от вида полски клен (Acer Campestre).

В рамките на проекта са планирани реконструкция на 820 м. от улицата, полагане на нова настилка, тротоари и бордюри, поставяне на нови LED улични осветителни тела, изграждане на подземна тръбна мрежа и други.

След представяне на проекта пред общ

В Гулянци днес продължават честванията по повод 50 години от обявяване на селището за град. В близост до Средно училище "Христо Смирненски" тържествено бе открита алея на името на Веска Радулова – кметът, при който Гулянци става град. По протежението на алеята са монтирани пейки за отдих и са поставени табла, които разказват за миналото на Гулянци и представят неговото настояще. 

"Радулова е кмет в периода 1971 – 1979 г. Тогава Гулянци е в период на бурно развитие и градеж, но най-вълнуващото събитие е обявяването на населеното място за град през 1974 г. Като кмет тя прочита указа пред стотиците свои съграждани на площада", припомни пред събралото се множество Надя Любенова, главен специалист "Образование, здравеопазване и социални дейности" в местната администрация. "В годините на управление на Веска Радулова са построени сградата на читалището, детската гради

Република Северна Македония (РСМ) да се извини на България и българите, написа Делян Пеевски. "След поредната скандална и недопустима арогантност, проявена от проруския режим на Мицкоски, РСМ трябва да получи категоричен отговор от българската държава", се казва в позиция, разпространена до медиите от „Пресцентър на ДПС“.  

"Посланикът на Република Северна Македония трябва да бъде незабавно отзован, докато България и българите не получат подобаващо извинение за обидите срещу българската държава и народ", се посочва още в позицията.  

Според председателя на парламентарната група на ДПС "трябва да се знае, че няма да търпим никой повече да си позволява подобно отношение".  

"Още по-малко представители на власт, претендираща, че държавата им, за която България направи толкова много като подкрепа през годините, има място в евр

Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" задържаха 19 208 кг. "марков" прах за пране при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

Товарът е установен във влекач с полуремарке с чужда регистрация на път от Турция за Албания. Водачът, албански гражданин, е представил пред митническите служители документи за превозваната стока – перилни препарати. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в товарното помещение са установени 9604 опаковки по два кг. – общо 19 208 кг. прах за пране. Всички пакети са с логото на известна търговска марка.

В изпълнение на европейския регламент за защита на интелектуалната собственост перилните препарати са задържани. За случая е уведомен притежателят на търговската марка, който

"Намирам за смехотворно, дори бих казал порочно, определени политически кръгове публично да си търсят вътрешен министър, който да им върне загубеното обществено доверие, като им удвои или утрои резултата, който са загубили при провеждането на избори за Народно събрание", коментира Стоянов. Той напомня, че МВР не организира избори и това е в правомощията на Централната избирателна комисия (ЦИК).

"Рефренът на хората, които се занимават от сутрин до вечер с моята личност, вече се изтърка. Нека насочат енергията и постоянството си към истински важните неща, за да получат и очаквания от тях изборен резултат", пише Стоянов.

Председателя на парламентарната група на  „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Николай Денков се обърна към президента Румен Радев по време на консултациите за назначаването на служебно правителство с призив, когато се обсъжда състав на служебен кабинет със следващия служебен премиер, да се помисли за друг ръководен състав на Министерството на вътрешните работи (МВР). 

Божидар Божанов каза след консултациите, че според техен предварителен анализ поне с 35 000 гласа е нараснало купуването на гласове при Калин Стоянов спрямо 2023 г. 

Над 60 колекционерски стари коли бяха представени днес на изложението на ретро автомобили в Смолян. Парадът на ценните возила се провежда за втора година, организиран от Авто-мото ретро клуба в Смолян. "Фиат" от 1935 г. е най-старата кола, участваща в изложението.

Вниманието на познавачите бе привлечено от "Ситроен" DS 20 от 1972 г. – модел, познат от филмите с Луи дьо Фюнес. Сред изложените ретро автомобили присъстваха както коли от социалистическите заводи - "Москвич" 407 от 1963 г., "Варшава" 201 от 1963 г., така и такива западно производство. От старите коли от социалистическите марки по-издръжливи са Волгите, а от западните - "Мерцедес", "БМВ", "Ситроен", "Пежо", коментира Атанас Перфанов, автомобилен специалист.

Колекционирането на ретро автомобили е голяма страст за всички нас, каза Владимир Кехайов, председател на Авто-мото ретро клуба. Според него това хо

От началото на годината до 9 септември са установени опити на 40 210 души да влязат в страната през българо-турска граница, посочи служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков в отговор на парламентарен въпрос от народния представител Калоян Методиев във връзка с приемането на България в Шенген и мигрантския натиск по българо-турската граница.

В отговора е допълнено, че към момента миграционният натиск на българо-турска граница е със 72% по-малък спрямо същия период на 2023 г. - 141 428 души.

Българските гранични власти са задържали 1666 граждани на трети страни при опит да влязат нелегално в страната. След като са установили наличието на български патрули и постове по линията на границата, 38 457 души самостоятелно са се завърнали във вътрешността на Турция. От турските гранични власти са задържани 87 лица, посочи министър Илков.

През септември 2024 г. з

Младите активисти от "Продължаваме промяната" учредиха днес своята партийна структура  -""Младежи за Промяната", съобщиха от пресцентъра на "Продължаваме промяната" (ПП). На учредяването присъстваха съпредседателите на партията Кирил Петков и Асен Василев, председателят на ПГ на "Продължаваме промяната - Демократична България" Николай Денков и народни представители. Младежите получиха от лидерите на ПП крушово дърво, което да засадят. По думите на Кирил Петков дървото е символ на бъдещето и грижите, които трябва да се полагат, за да расте държавата.

"Влязохме в трудна битка. Но тя не е спринт, нито маратон, а щафета. Затова е ценно, че сме заедно - за да поемете щафетата и да продължите нашата битка напред", каза Кирил Петков.

“Заедно с вас трябва да работим по политики за образование, които подготвят днешните първокласници за пазара на труда след десетки годи

Днес не празнуваме само града, в който живеем, но и ценностите, които той олицетворява – надежда, вяра, любов и мъдрост. Тези добродетели са основата, върху която градим бъдещето на София. Това заяви кметът на София Васил Терзиев в словото си по време на церемонията по издигане знамето на столицата, която се състоя на площад "Свети Александър Невски" по повод Деня на София - 17 септември в присъствието на президента на България Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова.

Днес Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник.

Пред официалните гости на площада и гражданите Васил Терзиев заяви, че София е град с хилядолетна история, преживял много изпитания, но винаги се е възраждал по-силен, по-мъдър и по-готов

Община Пазарджик започва реформи в сметопочистването и сметоизвозването, с цел значително подобряване на качеството на услугите и ефективното управление на отпадъците, съобщиха от общинския пресцентър. Част от средствата, необходими за реализацията на реформата, ще бъдат осигурени чрез наскоро поискания кредит за покриване на досегашните дългове и ще бъдат насочени за закупуването на оборудване, което ще гарантира ефективното стартиране на Общинско предприятие “Чистота”, съобщиха от местната администрация.

В Общинския съвет се внася нова Наредба за общинските предприятия, а впоследствие и устройствен правилник на Оперативна програма “Чистота”. Средствата за инвестицията ще бъдат включени в бюджета на Община Пазарджик и в план-сметката за разходите, свързани с отпадъците за 2025 година, добавиха още от Община Пазарджик.

Със създаването на Общинско

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Създателите на Българското книжовно дружество са поставили основите на българската държавност още преди Освобождението, заяви посланикът на страната ни в Румъния Радко Влайков
Служебно ще бъдат разпределени съставите на секционните избирателни комисии в община Монтана
Подготовката на изборите върви по график, докладваха министри на служебния Димитър Главчев
Пчеларството се превръща в скъпо хоби, каза председателят на браншови съюз в Кюстендилско
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.