Начало На преден план Народното събрание изслушва служебния министър на икономиката и индустрията Петко Николов
11846
България

Народното събрание изслушва служебния министър на икономиката и индустрията Петко Николов

Народното събрание изслушва служебния министър на икономиката и индустрията Петко Николов относно публична информация за възможна безстопанственост в подопечните дружества на Министерството на икономиката и индустрията в особено големи размери.Становището по вносител на искането на изслушването представи Богдан Богданов от „Продължаваме промяната – Демократична България“.

| 09 Август 2024, 09:20 ч.
Народното събрание изслушва служебния министър на икономиката и индустрията Петко Николов
Народното събрание изслушва служебния министър на икономиката и индустрията Петко Николов
Снимка © Милена Стойкова,БТА

Народното събрание изслушва служебния министър на икономиката и индустрията Петко Николов относно публична информация за възможна безстопанственост в подопечните дружества на Министерството на икономиката и индустрията в особено големи размери.

В момента се ремонтират вторите 200 метра от "Дунав мост 1", съобщи служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и допълни, че е получила уверения от изпълнителя на обекта, че ще бъде направено всичко възможно при добри метрологични условия да продължи активната дейност, за да може да бъде съкратен срокът за изпълнение на ремонтните дейности.

Министър Коритарова каза това в отговор на депутатски въпрос по време на изслушване в парламента в рамките на извънредното му заседание.

В изслушването във връзка със затрудненията при преминаването на границите ни с Гърция, Турция и Румъния и инициативата на Гърция и Турция за намиране на алтернативен транспортен коридор и заобикаляне на България участват и служебните министри на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова, на вътрешните работи Атанас Илков и на финансите Людмила Петкова.

Поемане на кратосрочен общински дълг от 324 хил. лева одобриха единодушно общинските съветници в Болярово на заседанието си днес. Кредитът ще бъде използван за проектиране на нов социален комплекс в село Мамарчево, за който се очакват 9,1 млн. лева финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Новите социални услуги и защитените жилища ще са на терен от 14 декара в района на бившето училище. Капацитетът ще е за 120 потребители. Ще бъде закрит сегашният Дом за пълнолетни с умствена изостаналост край село Малко Шарково, като част от политиката на държавата за закриване на такъв тип социални институции, стана известно на заседанието.

"Общинският заем ще бъде със срок на изплащане една година. Ще бъде поет от Фонд ФЛАГ, където в момента са най-изгодни условията за такъв кредит. Разходите ще бъдат възстановени веднага след отпускане на финансирането", посоч

Млад мъж е загинал при пътен инцидент в омуртагското село Кестеново. Инцидентът е станал вчера около 18:50 часа до гробищния парк на населеното място, информират от Областната дирекция (ОД) на МВР в Търговище. 

Загиналият е 28-годишен от селото. При управлението на собствения си лек автомобил БМВ на участък с десен завой е изгубил контрол над управлението му. Колата се е блъснала челно в крайпътно дърво. Вследствие на удара автомобилът се е самозапалил. говорителят на дирекцията поясни, че колата е била с газова уредба. Мъжът е починал на място.

Образувано е досъдебно производство.

Припомняме, че това е поредната жертва по пътищата в областта от началото на годината. През пролетта мотоциклетист загина при пътен инцидент край Попово. По-късно през юли 61-годишна жена почина при катастрофа в Попово на изхода за село Медовина. Дни по-късно мъж на 65 години наме

На извънредно заседание днес от 13:00 часа депутатите ще обсъдят на първо четене промени в Закона за местните данъци и такси, се съобщава на сайта на парламента. 

Поправките бяха внесени миналата седмица от депутати от ПГ на ГЕРБ-СДС. Предвижда се да бъде отложено с една година влизането в сила на новия механизъм за изчисляване на таксата за битовите отпадъци.  

Действащите текстове предвиждат от 1 януари 2025 г. да се премине към новия механизъм за формиране на таксата за битови отпадъци за понасяне на разходите от причинителя или притежателя на отпадъците.

Като втора точка в програмата е записано изслушване на служебния вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова и служебния министър на енергетиката Владимир Малинов във връзка с изтичащия срок по приетия с протокол от Министерския съвет доклад за предприемане на действия за изменение на Национа

Окончателният състав и водачите на листи на коалиция „БСП - Обединена Левица“ за предстоящите парламентарни избори ще станат ясни до края на седмицата. Това съобщи изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров на пресконференция в централата на партията. 

Той посочи, че процесът по структуриране на лявото обединение продължава активно и вече са на етап финализиране на предизборната програма и на кандидатдепутатските листи.

Мая Манолова, председател на партия „Изправи се, България“, каза, че няма да участва в листите на „БСП - Обединена Левица“ за предстоящия вот. Няма да бъда нито водач на листа, нито ще участвам в листа на лявото обединение, заяви тя. 

Манолова посочи, че "Изправи се, България" участва в това обединение, за да върне доверието в левицата, да се направи силно представителството в следващия

Становището по вносител на искането на изслушването представи Богдан Богданов от „Продължаваме промяната – Демократична България“. 

Държавната консолидационна компания (ДКК) и „Монтажи“ ЕАД получават приблизително един милиард лева за ремонт и реконструкция на язовири, изграждане на авариен водопровод до Перник, припомни Богданов. Той попита министъра какви действия е предприел от началото на мандата си като служебен министър за защита на националния интерес освен по делата свързани с "Монтажи" ЕАД и ДКК и с Пловдивския панаир. 

Общо осем моста са построени за две години след наводнението в карловските села Каравелово, Богдан, Слатина, Христо Даново и Войнягово. Това съобщиха от общинската администрация на Карлово.

Изградени са мостовете на централния площад над дере „Селска река“, на ул. "7-а" и на ул. "21-ва" над дере „Селска река“ и на ул. "24-та" над дере „Селска река“ в Богдан, на ул. „Георги Димитров“ в Каравелово. Възстановени са мостовите съоръжения при ул. "12-а" към гробищния парк, ул. "1-ва" в центъра и на общинския път при ул. "1-ва" на влизане в Слатина.

За всичките осем обекта, които вече са въведени в експлоатация, общинската администрация е изготвила технически проекти, провела е обществени поръчки за избор на изпълнители и след осигуреното финансиране от държавния бюджет е започнала строително-монтажните дейности.

В момента

Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново Даниел Панов и посланикът на САЩ в България Кенет Мертен. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново.

В хода на разговорите са били обсъдени бъдещи партньорски инициативи както между Община Велико Търново и американското посолство, така и между Националното сдружение на общините в Република България и дипломатическата мисия на САЩ у нас. 

Разговорът е обхванал теми за сътрудничество по въпроси, засягащи борбата с безводието и управлението на водите, управлението на отпадъците и системите за разделно събиране, както и умните решенията в градското управление. 

Със съдействието на Търговския отдел на американското посолство, кметове и представители на местната власт са посетили изложение, посветено на темата за управление отпадъците в Лас Вегас. Планира се и участие на български пред

Работи се по възстановяването на хидромелиоративната мрежа на страната, като към момента тече пълна инвентаризация на цялата инфраструктура на Напоителни системи, заяви в Кърджали министърът на земеделието и храните д-р Георги Тахов.

"За да тръгнем нещо да надграждаме, трябва да знаем къде се намираме, трябва да знаем каква е в момента реалната ситуация, да я остойностим и да тръгнем да надграждаме. На 90 процента сме готови с това нещо. Не случайно казах, че последните данни са от 1999 г. В момента осъвременяваме данните, защото програмата ни е доста амбициозна. Тя включва както реновиране на системите на Напоителни системи, така и изграждане на нови язовири", обясни пред журналисти министърът. Той допълни, че се изготвят количествено-стойностните сметки, които да бъдат заложени в бюджета за догодина.

"Това, което искаме да направим не е правено от много дълги години -

Високотехнологични системи ще помогнат на земеделските производители да намалят разходите за вода и торове при храненето на растенията. Технологията беше представена днес по време на откриването на новата демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ във фамилното стопанство на Десислава и Иван Кабурови в село Мало Конаре.

"Хранителният възел, който подава вода и храна, е подпомаган със сензор за климат контрол. По този начин ще се извършва и замерване на слънчевата радиация, температурата и вятъра, а на растението ще бъдат осигурявани необходимите количества влага и хранителни елементи. Това намалява значително разходите за вода и торове и увеличава усвоемостта на растенията. Това е целта на тези машини - да се спестят торовете, да е по-рационално подаването на вода и хранителни вещества и да се увеличи капацитетът на растенията", обясни Иван Кабуров.

Автомагистрала "Хемус" е отворена, движението е възстановено, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Шумен. Временна организация на движението беше въведена по-рано днес на 363-ия километър на автомагистрала „Хемус“ след катастрофа между два камиона.

Водач на товарен автомобил „Фолксваген“ със софийска регистрация се е движил от Варна към Шумен. На около 200 метра след бензиностанция, той е застигнал водач на тежкотоварен автомобил „МАН“ с варненска регистрация и го е ударил, след което в крайпътната канавка са се преобърнали двата камиона, съобщиха от полицията.

Както съобщихме, пътни полицаи от Нови пазар са тествали двамата шофьори на товарните автомобили за управление след употреба на алкохол и наркотични вещества. Водачът на камиона „Фолксваген“, на 24 години от Аксаково, е дал положителна на канабис проба. Пробите н

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Участък от пътя Русе - Бяла, от изхода на крайдунавския град до разклона за село Иваново, е затворен за движение заради силно задимяване от пожар в сухи треви и храсти край пътното ...
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на страната, съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ на Министерството на в ...
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин.  Сред прис ...
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, колоната от автомобили към 11:00 ч. е около 200 метра
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, а колоната от изчакващи автомобили към 11:00 часа е около 200 метра, . За да преминат изчакват както леки автомобили, так ...
План за възстановяване на опожарените горски територии ще изготвят Министерство на земеделието и държавните горски предприятия
План за възстановяване на опожарените през 2024 г. горски територии ще изготвят до края на месец октомври Министерство на земеделието и храните (МЗХ) и държавните горски предприяти ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път самоковец внася първата селскостопанска продукция като картофите и налага това нещо в България. Несл ...
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
Българският патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм-паметник „Св. първовърховни апостоли Петър и Павел“ в Белоградчик. Храмът ще бъде изграден в ...
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Тикер в 05:01 ч.
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път ...
Начало На преден план
11846
България

Народното събрание изслушва служебния министър на икономиката и индустрията Петко Николов

Народното събрание изслушва служебния министър на икономиката и индустрията Петко Николов относно публична информация за възможна безстопанственост в подопечните дружества на Министерството на икономиката и индустрията в особено големи размери.Становището по вносител на искането на изслушването представи Богдан Богданов от „Продължаваме промяната – Демократична България“.

| 09 Август 2024, 09:20 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Народното събрание изслушва служебния министър на икономиката и индустрията Петко Николов
Народното събрание изслушва служебния министър на икономиката и индустрията Петко Николов
Снимка © Милена Стойкова,БТА

Народното събрание изслушва служебния министър на икономиката и индустрията Петко Николов относно публична информация за възможна безстопанственост в подопечните дружества на Министерството на икономиката и индустрията в особено големи размери.

В момента се ремонтират вторите 200 метра от "Дунав мост 1", съобщи служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и допълни, че е получила уверения от изпълнителя на обекта, че ще бъде направено всичко възможно при добри метрологични условия да продължи активната дейност, за да може да бъде съкратен срокът за изпълнение на ремонтните дейности.

Министър Коритарова каза това в отговор на депутатски въпрос по време на изслушване в парламента в рамките на извънредното му заседание.

В изслушването във връзка със затрудненията при преминаването на границите ни с Гърция, Турция и Румъния и инициативата на Гърция и Турция за намиране на алтернативен транспортен коридор и заобикаляне на България участват и служебните министри на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова, на вътрешните работи Атанас Илков и на финансите Людмила Петкова.

Поемане на кратосрочен общински дълг от 324 хил. лева одобриха единодушно общинските съветници в Болярово на заседанието си днес. Кредитът ще бъде използван за проектиране на нов социален комплекс в село Мамарчево, за който се очакват 9,1 млн. лева финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Новите социални услуги и защитените жилища ще са на терен от 14 декара в района на бившето училище. Капацитетът ще е за 120 потребители. Ще бъде закрит сегашният Дом за пълнолетни с умствена изостаналост край село Малко Шарково, като част от политиката на държавата за закриване на такъв тип социални институции, стана известно на заседанието.

"Общинският заем ще бъде със срок на изплащане една година. Ще бъде поет от Фонд ФЛАГ, където в момента са най-изгодни условията за такъв кредит. Разходите ще бъдат възстановени веднага след отпускане на финансирането", посоч

Млад мъж е загинал при пътен инцидент в омуртагското село Кестеново. Инцидентът е станал вчера около 18:50 часа до гробищния парк на населеното място, информират от Областната дирекция (ОД) на МВР в Търговище. 

Загиналият е 28-годишен от селото. При управлението на собствения си лек автомобил БМВ на участък с десен завой е изгубил контрол над управлението му. Колата се е блъснала челно в крайпътно дърво. Вследствие на удара автомобилът се е самозапалил. говорителят на дирекцията поясни, че колата е била с газова уредба. Мъжът е починал на място.

Образувано е досъдебно производство.

Припомняме, че това е поредната жертва по пътищата в областта от началото на годината. През пролетта мотоциклетист загина при пътен инцидент край Попово. По-късно през юли 61-годишна жена почина при катастрофа в Попово на изхода за село Медовина. Дни по-късно мъж на 65 години наме

На извънредно заседание днес от 13:00 часа депутатите ще обсъдят на първо четене промени в Закона за местните данъци и такси, се съобщава на сайта на парламента. 

Поправките бяха внесени миналата седмица от депутати от ПГ на ГЕРБ-СДС. Предвижда се да бъде отложено с една година влизането в сила на новия механизъм за изчисляване на таксата за битовите отпадъци.  

Действащите текстове предвиждат от 1 януари 2025 г. да се премине към новия механизъм за формиране на таксата за битови отпадъци за понасяне на разходите от причинителя или притежателя на отпадъците.

Като втора точка в програмата е записано изслушване на служебния вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова и служебния министър на енергетиката Владимир Малинов във връзка с изтичащия срок по приетия с протокол от Министерския съвет доклад за предприемане на действия за изменение на Национа

Окончателният състав и водачите на листи на коалиция „БСП - Обединена Левица“ за предстоящите парламентарни избори ще станат ясни до края на седмицата. Това съобщи изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров на пресконференция в централата на партията. 

Той посочи, че процесът по структуриране на лявото обединение продължава активно и вече са на етап финализиране на предизборната програма и на кандидатдепутатските листи.

Мая Манолова, председател на партия „Изправи се, България“, каза, че няма да участва в листите на „БСП - Обединена Левица“ за предстоящия вот. Няма да бъда нито водач на листа, нито ще участвам в листа на лявото обединение, заяви тя. 

Манолова посочи, че "Изправи се, България" участва в това обединение, за да върне доверието в левицата, да се направи силно представителството в следващия

Становището по вносител на искането на изслушването представи Богдан Богданов от „Продължаваме промяната – Демократична България“. 

Държавната консолидационна компания (ДКК) и „Монтажи“ ЕАД получават приблизително един милиард лева за ремонт и реконструкция на язовири, изграждане на авариен водопровод до Перник, припомни Богданов. Той попита министъра какви действия е предприел от началото на мандата си като служебен министър за защита на националния интерес освен по делата свързани с "Монтажи" ЕАД и ДКК и с Пловдивския панаир. 

Общо осем моста са построени за две години след наводнението в карловските села Каравелово, Богдан, Слатина, Христо Даново и Войнягово. Това съобщиха от общинската администрация на Карлово.

Изградени са мостовете на централния площад над дере „Селска река“, на ул. "7-а" и на ул. "21-ва" над дере „Селска река“ и на ул. "24-та" над дере „Селска река“ в Богдан, на ул. „Георги Димитров“ в Каравелово. Възстановени са мостовите съоръжения при ул. "12-а" към гробищния парк, ул. "1-ва" в центъра и на общинския път при ул. "1-ва" на влизане в Слатина.

За всичките осем обекта, които вече са въведени в експлоатация, общинската администрация е изготвила технически проекти, провела е обществени поръчки за избор на изпълнители и след осигуреното финансиране от държавния бюджет е започнала строително-монтажните дейности.

В момента

Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново Даниел Панов и посланикът на САЩ в България Кенет Мертен. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново.

В хода на разговорите са били обсъдени бъдещи партньорски инициативи както между Община Велико Търново и американското посолство, така и между Националното сдружение на общините в Република България и дипломатическата мисия на САЩ у нас. 

Разговорът е обхванал теми за сътрудничество по въпроси, засягащи борбата с безводието и управлението на водите, управлението на отпадъците и системите за разделно събиране, както и умните решенията в градското управление. 

Със съдействието на Търговския отдел на американското посолство, кметове и представители на местната власт са посетили изложение, посветено на темата за управление отпадъците в Лас Вегас. Планира се и участие на български пред

Работи се по възстановяването на хидромелиоративната мрежа на страната, като към момента тече пълна инвентаризация на цялата инфраструктура на Напоителни системи, заяви в Кърджали министърът на земеделието и храните д-р Георги Тахов.

"За да тръгнем нещо да надграждаме, трябва да знаем къде се намираме, трябва да знаем каква е в момента реалната ситуация, да я остойностим и да тръгнем да надграждаме. На 90 процента сме готови с това нещо. Не случайно казах, че последните данни са от 1999 г. В момента осъвременяваме данните, защото програмата ни е доста амбициозна. Тя включва както реновиране на системите на Напоителни системи, така и изграждане на нови язовири", обясни пред журналисти министърът. Той допълни, че се изготвят количествено-стойностните сметки, които да бъдат заложени в бюджета за догодина.

"Това, което искаме да направим не е правено от много дълги години -

Високотехнологични системи ще помогнат на земеделските производители да намалят разходите за вода и торове при храненето на растенията. Технологията беше представена днес по време на откриването на новата демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ във фамилното стопанство на Десислава и Иван Кабурови в село Мало Конаре.

"Хранителният възел, който подава вода и храна, е подпомаган със сензор за климат контрол. По този начин ще се извършва и замерване на слънчевата радиация, температурата и вятъра, а на растението ще бъдат осигурявани необходимите количества влага и хранителни елементи. Това намалява значително разходите за вода и торове и увеличава усвоемостта на растенията. Това е целта на тези машини - да се спестят торовете, да е по-рационално подаването на вода и хранителни вещества и да се увеличи капацитетът на растенията", обясни Иван Кабуров.

Автомагистрала "Хемус" е отворена, движението е възстановено, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Шумен. Временна организация на движението беше въведена по-рано днес на 363-ия километър на автомагистрала „Хемус“ след катастрофа между два камиона.

Водач на товарен автомобил „Фолксваген“ със софийска регистрация се е движил от Варна към Шумен. На около 200 метра след бензиностанция, той е застигнал водач на тежкотоварен автомобил „МАН“ с варненска регистрация и го е ударил, след което в крайпътната канавка са се преобърнали двата камиона, съобщиха от полицията.

Както съобщихме, пътни полицаи от Нови пазар са тествали двамата шофьори на товарните автомобили за управление след употреба на алкохол и наркотични вещества. Водачът на камиона „Фолксваген“, на 24 години от Аксаково, е дал положителна на канабис проба. Пробите н

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, колоната от автомобили към 11:00 ч. е около 200 метра
План за възстановяване на опожарените горски територии ще изготвят Министерство на земеделието и държавните горски предприятия
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
На преден план
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
На преден план
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
В детайли
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Контекст
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Контекст
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
В детайли
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Местен фокус
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Основна линия
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Контекст
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.