Начало На преден план Завърши аварийният ремонт на дилатационната фуга на жп надлеза при село Гара Елин Пелин
11772
България

Завърши аварийният ремонт на дилатационната фуга на жп надлеза при село Гара Елин Пелин

Завърши аварийният ремонт на дилатационната фуга на жп надлеза при село Гара Елин Пелин на третокласния път III-105 Елин Пелин – Нови хан. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Възстановено е движението по целия габарит на съоръжението.Премахнат е временно поставеният светофар и скоростта на движение по тази отсечка от моста е до 10 км/час.

| 09 Август 2024, 17:40 ч.
Завърши аварийният ремонт на дилатационната фуга на жп надлеза при село Гара Елин Пелин
Завърши аварийният ремонт на дилатационната фуга на жп надлеза при село Гара Елин Пелин
Снимка © АПИ

Завърши аварийният ремонт на дилатационната фуга на жп надлеза при село Гара Елин Пелин на третокласния път III-105 Елин Пелин – Нови хан. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Възстановено е движението по целия габарит на съоръжението. Премахнат е временно поставеният светофар и скоростта на движение по тази отсечка от моста е до 10 км/час.

Общинският съвет (ОбС) на Камено ще заседава днес от 10:00 часа. В дневния ред са предвидени 21 докладни записки, внесени за разглеждане от кмета на общината Жельо Вардунски. Това става известно от покана, публикувана в официалния сайт на Общината.

Съветниците ще обсъждат предложение за поемане на пътните разходи и средствата за процедури на деца със специални образователни потребности. 

В дневния ред е включена и докладна за извършване на промяна в представения разчет за финансиране на капиталовите разходи за 2024 година.

Съветниците ще определят начална тръжна цена за отдаване под наем на лекарски кабинети, публична общинска собственост, в селата Тръстиково и Константиново. 

Именуване на улици в с. Черни връх също е в дневния ред. 

Съветниците ще дискутират и по докладна записка относно изработване на подробен устройствен план на нов

Кампании за събиране на опасни битови отпадъци се организират в няколко общини в област Добрич през септември, съобщават от фирма "БалБок Инженеринг". Мобилен пункт ще има в община Тервел на 25 септември от 10:00 до 16:00 часа на паркинга, разположен между сградата на общината (ул. „Кирил и Методий“ № 8) и банка "ЦКБ".

Опасни отпадъци ще се събират в две села от община Добричка на 26 септември. В село Владимирово пунктът ще бъде разположен до сградата на кметството от 10:00 часа до 12:45 часа. В село Одринци мястото ще е също до кметството, но от 13:15 часа до 16:00 часа.

От фирмата ще приемат опасни отпадъци като уреди, съдържащи живак, лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, фармацевтични продукти (лекарства с изтекъл срок на годност).

Националната система за опасни битови отпадъци е зелена услуга на “БалБок Инженеринг&r

Служебният министър на външните работи Иван Кондов се срещна с Лоик Ерве, заместник-председател на Сената на Френската република и председател на Групата за приятелство Франция – България, и Оливие Кадик, сенатор, представляващ французите живеещи в чужбина. На срещата присъства и Жоел Мейер, посланик на Френската република в България. Това съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР). 

Събеседниците изразиха задоволство от отличните двустранни отношения, основани на взаимно доверие и разбирателство, и се поздравиха с отбелязването през 2024 г. на 145-та годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Франция.

Франция е наш стратегически партньор и съюзник, с когото желаем да продължим активния диалог и сътрудничество на всички нива както на двустранна основа, така и в рамките на ЕС и НАТО, каза Кондов. Дадена бе висока оценка н

Прокурорската колегия на ВСС изпрати получените материали и документи, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов, на ресорната комисия в парламента.

Материалите и документите по случая „Мартин Божанов – Нотариуса“ са събрани в изпълнение на решение на Прокурорската колегия от февруари тази година. За целта на интернет страницата на ВСС бе създаден и раздел „Документи, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов“.

Преди седмицата стана известно, че временната комисия в парламента ще подготви доклад до 26 септември.

По време на заседанието на 12 септември Надежда Йорданова (ПП-ДБ) предложи срокът да бъде съкратен на една седмица, за да има възможност теоретично докладът да мине и в пленарната зала. Предложението не беше подкрепено от другите политически сили в комисията.

Българският народ е построил чудесни неща в Браила, заяви кметът на румънския град Виорел Драгомир. Днес той беше домакин на част от инициативите за честване на 155-годишнината на Българската академия на науките. 

В църквата "Възнесение Господне" в Браила архиепископът на Долен Дунав негово преосвещенство Касиан и представителят на Българската патриаршия в Букурещ протойерей Кирил Синев отслужиха молебен на румънски и български език, положени бяха венци на плочата в двора на храма, където през 1869 г. е създаден предшественикът на Академията - Българското книжовно дружество. Сред присъстващите бяха представители на БАН, посланикът на България в северната ни съседка Радко Влайков, генералният директор на Кирил Вълчев, представители на Асоциацията на българите в Браила „Христо Ботев“, на местната община и на Румънската академия (РА), с която вчера в Букурещ БАН

Предстои да се извърши текущ ремонт на жп надлеза и е възложено изготвянето на технологичен проект на пътноподдържащата фирма, който ще определи необходимите строителни дейности.Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Припомняме, че вчера в МРРБ се проведе спешна среща между кмета на Община Елин Пелин Ивайло Симеонов, началника на Кабинета на служебния министър на регионалното развитие и благоустройство Кирил Габеров и директора на Областно пътно управление Румен Сачански по повод лошото експлоатационно състояние на жп надлеза в село Гара Елин Пелин. По думи на Сачански ще бъдат предприети незабавни мерки и ремонтните дейности по отстраняването на разбитите дилатационни фуги ще бъдат извършени в срок до днес, след което движението ще бъде възобновено. Директорът на Областното пътно управление увери, че в рамките на август участъкът ще бъде изцяло подновен.

В сряда от АПИ информираха, че движението по жп надлеза на Гара Елин Пелин, част от път III-105 Елин Пелин – Нови хан, се осъществява в една лента поради ремонт на компрометирана фуга на съоръжението при 14 км. Засегнатият участък е с дължина сто метра и се извършват аварийни дейности за обезопасяването му. 

План за възстановяване на опожарените през 2024 г. горски територии ще изготвят до края на месец октомври Министерство на земеделието и храните (МЗХ) и държавните горски предприятия, съобщиха от пресцентъра на министерството. Това стана ясно по време на среща на д-р инж. Мирослав Маринов, заместник-министър на земеделието и храните с директорите на шестте държавни предприятия и Регионалните дирекции по горите в страната, която се проведе в МЗХ. 

От  началото на годината са възникнали над 500 горски пожари, като на 10% от засегната площ дървесната растителност е напълно унищожена от върхови пожари, а останалите близо 90 % са низови, каза заместник-министър Мирослав Маринов. 

Залесяването е приоритет на Министерството и държавните предприятия, заяви още инж. Маринов на срещата. Директорите на предприятията информираха, че продължава обследването на всички 17

Всички български политици и институции трябва да се обединим, за да пресечем антибългарската кампания на политици от Република Северна Македония (РСМ), написа председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски в позиция, разпространена от „Пресцентър на ДПС“.

Според позицията на Пеевски продължаващите обидни изказвания за България и българите от страна на политически лидери от РСМ още веднъж са показали, че от българска страна все още не се предприемат необходимите категорични действия, с които да се пресече тази "вълна на унижение и обида към държавата". 

„Ако искаме да сме на нивото на отговорността, която са ни възложили българските граждани, всички политици и институции трябва да се обединим, за да защитим националната си чест и достойнство, независимо от политическите ни принадлежност и пристрастия“, пише още Делян Пеевски. 

Традиционният кулинарен фестивал „Гозбите на Добруджа“ ще се състои на 5 октомври в силистренското село Сребърна, съобщиха от Община Силистра. Организатор на проявата е Народно читалище “Възраждане – 1940” в Сребърна под патронажа на кмета на Силистра Александър Сабанов.

Всяка година в атрактивното кулинарно събитие вземат участие читалища от цяла Добруджа, пенсионерски клубове, неформални групи и индивидуални любители - кулинари. 

Програмата включва конкурси за добруджански ястия – супи, основни и десерти. Ще бъдат оценявани и етновизиите на щандовете на участниците. Ще се проведат и творчески работилници. Ястията ще се оценяват в категории супи, основни ястия и десерт от жури с председател етнологът д-р Йордан Касабов.

Отличените участници ще бъдат наградени с грамоти и предметни награди.

По традиция във фести

Започнати са дейности по обновяване на втората част от пешеходния участък на улица „Търговска” в Ямбол, . Работата ще се извършва на етапи, а срокът за завършването е 180 календарни дни, съобщи ръководителят на проекта Мария Караиванова, началник на отдел „Правни дейности” в община Ямбол.

С реновирането на ул. „Търговска” от пресечката с ул. „Преслав” до района на бившата автогара ще приключи цялостното модернизиране на централните пешеходните зони в града, което се реализира на етапи в последните 10 години.

Настоящият обект е финансиран със средства от държавата в размер на 2,988 млн. лева, за което кметът Валентин Ревански подписа договор в Министерство на регионалното развитие и благоустройството в средата на юни т.г. Дейностите се изпълняват от спечелилата обществената поръчка фирма „Гради” ЕООД, която рено

Общо осем моста са построени за две години след наводнението в карловските села Каравелово, Богдан, Слатина, Христо Даново и Войнягово. Това съобщиха от общинската администрация на Карлово.

Изградени са мостовете на централния площад над дере „Селска река“, на ул. "7-а" и на ул. "21-ва" над дере „Селска река“ и на ул. "24-та" над дере „Селска река“ в Богдан, на ул. „Георги Димитров“ в Каравелово. Възстановени са мостовите съоръжения при ул. "12-а" към гробищния парк, ул. "1-ва" в центъра и на общинския път при ул. "1-ва" на влизане в Слатина.

За всичките осем обекта, които вече са въведени в експлоатация, общинската администрация е изготвила технически проекти, провела е обществени поръчки за избор на изпълнители и след осигуреното финансиране от държавния бюджет е започнала строително-монтажните дейности.

В момента

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Участък от пътя Русе - Бяла, от изхода на крайдунавския град до разклона за село Иваново, е затворен за движение заради силно задимяване от пожар в сухи треви и храсти край пътното ...
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на страната, съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ на Министерството на в ...
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин.  Сред прис ...
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, колоната от автомобили към 11:00 ч. е около 200 метра
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, а колоната от изчакващи автомобили към 11:00 часа е около 200 метра, . За да преминат изчакват както леки автомобили, так ...
План за възстановяване на опожарените горски територии ще изготвят Министерство на земеделието и държавните горски предприятия
План за възстановяване на опожарените през 2024 г. горски територии ще изготвят до края на месец октомври Министерство на земеделието и храните (МЗХ) и държавните горски предприяти ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път самоковец внася първата селскостопанска продукция като картофите и налага това нещо в България. Несл ...
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
Българският патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм-паметник „Св. първовърховни апостоли Петър и Павел“ в Белоградчик. Храмът ще бъде изграден в ...
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Тикер в 04:42 ч.
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път ...
Начало На преден план
11772
България

Завърши аварийният ремонт на дилатационната фуга на жп надлеза при село Гара Елин Пелин

Завърши аварийният ремонт на дилатационната фуга на жп надлеза при село Гара Елин Пелин на третокласния път III-105 Елин Пелин – Нови хан. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Възстановено е движението по целия габарит на съоръжението.Премахнат е временно поставеният светофар и скоростта на движение по тази отсечка от моста е до 10 км/час.

| 09 Август 2024, 17:40 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Завърши аварийният ремонт на дилатационната фуга на жп надлеза при село Гара Елин Пелин
Завърши аварийният ремонт на дилатационната фуга на жп надлеза при село Гара Елин Пелин
Снимка © АПИ

Завърши аварийният ремонт на дилатационната фуга на жп надлеза при село Гара Елин Пелин на третокласния път III-105 Елин Пелин – Нови хан. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Възстановено е движението по целия габарит на съоръжението. Премахнат е временно поставеният светофар и скоростта на движение по тази отсечка от моста е до 10 км/час.

Общинският съвет (ОбС) на Камено ще заседава днес от 10:00 часа. В дневния ред са предвидени 21 докладни записки, внесени за разглеждане от кмета на общината Жельо Вардунски. Това става известно от покана, публикувана в официалния сайт на Общината.

Съветниците ще обсъждат предложение за поемане на пътните разходи и средствата за процедури на деца със специални образователни потребности. 

В дневния ред е включена и докладна за извършване на промяна в представения разчет за финансиране на капиталовите разходи за 2024 година.

Съветниците ще определят начална тръжна цена за отдаване под наем на лекарски кабинети, публична общинска собственост, в селата Тръстиково и Константиново. 

Именуване на улици в с. Черни връх също е в дневния ред. 

Съветниците ще дискутират и по докладна записка относно изработване на подробен устройствен план на нов

Кампании за събиране на опасни битови отпадъци се организират в няколко общини в област Добрич през септември, съобщават от фирма "БалБок Инженеринг". Мобилен пункт ще има в община Тервел на 25 септември от 10:00 до 16:00 часа на паркинга, разположен между сградата на общината (ул. „Кирил и Методий“ № 8) и банка "ЦКБ".

Опасни отпадъци ще се събират в две села от община Добричка на 26 септември. В село Владимирово пунктът ще бъде разположен до сградата на кметството от 10:00 часа до 12:45 часа. В село Одринци мястото ще е също до кметството, но от 13:15 часа до 16:00 часа.

От фирмата ще приемат опасни отпадъци като уреди, съдържащи живак, лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, фармацевтични продукти (лекарства с изтекъл срок на годност).

Националната система за опасни битови отпадъци е зелена услуга на “БалБок Инженеринг&r

Служебният министър на външните работи Иван Кондов се срещна с Лоик Ерве, заместник-председател на Сената на Френската република и председател на Групата за приятелство Франция – България, и Оливие Кадик, сенатор, представляващ французите живеещи в чужбина. На срещата присъства и Жоел Мейер, посланик на Френската република в България. Това съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР). 

Събеседниците изразиха задоволство от отличните двустранни отношения, основани на взаимно доверие и разбирателство, и се поздравиха с отбелязването през 2024 г. на 145-та годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Франция.

Франция е наш стратегически партньор и съюзник, с когото желаем да продължим активния диалог и сътрудничество на всички нива както на двустранна основа, така и в рамките на ЕС и НАТО, каза Кондов. Дадена бе висока оценка н

Прокурорската колегия на ВСС изпрати получените материали и документи, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов, на ресорната комисия в парламента.

Материалите и документите по случая „Мартин Божанов – Нотариуса“ са събрани в изпълнение на решение на Прокурорската колегия от февруари тази година. За целта на интернет страницата на ВСС бе създаден и раздел „Документи, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов“.

Преди седмицата стана известно, че временната комисия в парламента ще подготви доклад до 26 септември.

По време на заседанието на 12 септември Надежда Йорданова (ПП-ДБ) предложи срокът да бъде съкратен на една седмица, за да има възможност теоретично докладът да мине и в пленарната зала. Предложението не беше подкрепено от другите политически сили в комисията.

Българският народ е построил чудесни неща в Браила, заяви кметът на румънския град Виорел Драгомир. Днес той беше домакин на част от инициативите за честване на 155-годишнината на Българската академия на науките. 

В църквата "Възнесение Господне" в Браила архиепископът на Долен Дунав негово преосвещенство Касиан и представителят на Българската патриаршия в Букурещ протойерей Кирил Синев отслужиха молебен на румънски и български език, положени бяха венци на плочата в двора на храма, където през 1869 г. е създаден предшественикът на Академията - Българското книжовно дружество. Сред присъстващите бяха представители на БАН, посланикът на България в северната ни съседка Радко Влайков, генералният директор на Кирил Вълчев, представители на Асоциацията на българите в Браила „Христо Ботев“, на местната община и на Румънската академия (РА), с която вчера в Букурещ БАН

Предстои да се извърши текущ ремонт на жп надлеза и е възложено изготвянето на технологичен проект на пътноподдържащата фирма, който ще определи необходимите строителни дейности.Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Припомняме, че вчера в МРРБ се проведе спешна среща между кмета на Община Елин Пелин Ивайло Симеонов, началника на Кабинета на служебния министър на регионалното развитие и благоустройство Кирил Габеров и директора на Областно пътно управление Румен Сачански по повод лошото експлоатационно състояние на жп надлеза в село Гара Елин Пелин. По думи на Сачански ще бъдат предприети незабавни мерки и ремонтните дейности по отстраняването на разбитите дилатационни фуги ще бъдат извършени в срок до днес, след което движението ще бъде възобновено. Директорът на Областното пътно управление увери, че в рамките на август участъкът ще бъде изцяло подновен.

В сряда от АПИ информираха, че движението по жп надлеза на Гара Елин Пелин, част от път III-105 Елин Пелин – Нови хан, се осъществява в една лента поради ремонт на компрометирана фуга на съоръжението при 14 км. Засегнатият участък е с дължина сто метра и се извършват аварийни дейности за обезопасяването му. 

План за възстановяване на опожарените през 2024 г. горски територии ще изготвят до края на месец октомври Министерство на земеделието и храните (МЗХ) и държавните горски предприятия, съобщиха от пресцентъра на министерството. Това стана ясно по време на среща на д-р инж. Мирослав Маринов, заместник-министър на земеделието и храните с директорите на шестте държавни предприятия и Регионалните дирекции по горите в страната, която се проведе в МЗХ. 

От  началото на годината са възникнали над 500 горски пожари, като на 10% от засегната площ дървесната растителност е напълно унищожена от върхови пожари, а останалите близо 90 % са низови, каза заместник-министър Мирослав Маринов. 

Залесяването е приоритет на Министерството и държавните предприятия, заяви още инж. Маринов на срещата. Директорите на предприятията информираха, че продължава обследването на всички 17

Всички български политици и институции трябва да се обединим, за да пресечем антибългарската кампания на политици от Република Северна Македония (РСМ), написа председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски в позиция, разпространена от „Пресцентър на ДПС“.

Според позицията на Пеевски продължаващите обидни изказвания за България и българите от страна на политически лидери от РСМ още веднъж са показали, че от българска страна все още не се предприемат необходимите категорични действия, с които да се пресече тази "вълна на унижение и обида към държавата". 

„Ако искаме да сме на нивото на отговорността, която са ни възложили българските граждани, всички политици и институции трябва да се обединим, за да защитим националната си чест и достойнство, независимо от политическите ни принадлежност и пристрастия“, пише още Делян Пеевски. 

Традиционният кулинарен фестивал „Гозбите на Добруджа“ ще се състои на 5 октомври в силистренското село Сребърна, съобщиха от Община Силистра. Организатор на проявата е Народно читалище “Възраждане – 1940” в Сребърна под патронажа на кмета на Силистра Александър Сабанов.

Всяка година в атрактивното кулинарно събитие вземат участие читалища от цяла Добруджа, пенсионерски клубове, неформални групи и индивидуални любители - кулинари. 

Програмата включва конкурси за добруджански ястия – супи, основни и десерти. Ще бъдат оценявани и етновизиите на щандовете на участниците. Ще се проведат и творчески работилници. Ястията ще се оценяват в категории супи, основни ястия и десерт от жури с председател етнологът д-р Йордан Касабов.

Отличените участници ще бъдат наградени с грамоти и предметни награди.

По традиция във фести

Започнати са дейности по обновяване на втората част от пешеходния участък на улица „Търговска” в Ямбол, . Работата ще се извършва на етапи, а срокът за завършването е 180 календарни дни, съобщи ръководителят на проекта Мария Караиванова, началник на отдел „Правни дейности” в община Ямбол.

С реновирането на ул. „Търговска” от пресечката с ул. „Преслав” до района на бившата автогара ще приключи цялостното модернизиране на централните пешеходните зони в града, което се реализира на етапи в последните 10 години.

Настоящият обект е финансиран със средства от държавата в размер на 2,988 млн. лева, за което кметът Валентин Ревански подписа договор в Министерство на регионалното развитие и благоустройството в средата на юни т.г. Дейностите се изпълняват от спечелилата обществената поръчка фирма „Гради” ЕООД, която рено

Общо осем моста са построени за две години след наводнението в карловските села Каравелово, Богдан, Слатина, Христо Даново и Войнягово. Това съобщиха от общинската администрация на Карлово.

Изградени са мостовете на централния площад над дере „Селска река“, на ул. "7-а" и на ул. "21-ва" над дере „Селска река“ и на ул. "24-та" над дере „Селска река“ в Богдан, на ул. „Георги Димитров“ в Каравелово. Възстановени са мостовите съоръжения при ул. "12-а" към гробищния парк, ул. "1-ва" в центъра и на общинския път при ул. "1-ва" на влизане в Слатина.

За всичките осем обекта, които вече са въведени в експлоатация, общинската администрация е изготвила технически проекти, провела е обществени поръчки за избор на изпълнители и след осигуреното финансиране от държавния бюджет е започнала строително-монтажните дейности.

В момента

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, колоната от автомобили към 11:00 ч. е около 200 метра
План за възстановяване на опожарените горски територии ще изготвят Министерство на земеделието и държавните горски предприятия
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
На преден план
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
На преден план
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
В детайли
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Контекст
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Контекст
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
В детайли
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Местен фокус
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Основна линия
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Контекст
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.