Начало На преден план Ден на града отбелязват жителите на Земен днес
10474
България

Ден на града отбелязват жителите на Земен днес

Ден на града отбелязват жителите на Земен. Празникът местните хора посвещават на първия влак, преминал на 9 август 1909 г. през бившето село Белово (днес Земен), припомнят от общината.Датата е свързана с прокарването на железопътната линия София - Перник - Кюстендил и с построяването на гара Земен. Тези събития се смятат за преломен момент в историята на региона и в поминъка на неговото население, разказват от общината.

| 10 Август 2024, 06:15 ч.
Ден на града отбелязват жителите на Земен днес
Ден на града отбелязват жителите на Земен днес
Снимка © БТА

Ден на града отбелязват жителите на Земен. Празникът местните хора посвещават на първия влак, преминал на 9 август 1909 г. през бившето село Белово (днес Земен), припомнят от общината.

Служебният министър на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова подписа протокола за увеличение на капитала на „Български пощи“ ЕАД с 50 млн. лева, съобщиха от пресслужбата на министерството. 

Това е много важна стъпка за оздравяването, подобряване на ликвидността и платежоспособността на компанията. С увеличаването на капитала „Български пощи“ ЕАД престава да бъде предприятие в затруднено положение и ще има възможността да получава от държавния бюджет действително доказаните разходи за изпълнението на възложените универсална пощенска услуга и услугата по изплащането на пенсии чрез пощенски станции. Получаването на реалния размер на компенсациите за извършваните услуги и осигуряването на капитал за реализиране на планираните инвестиции от „Български пощи“ ЕАД ще доведе до чувствително повишаване качеството на предоставяните от дружест

Над 250 000 лв. са изплатени по програма de minimis на пострадалите при летните пожари фермери в страната. Това съобщи служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов в свиленградско село Равна гора, което е сред засегнатите от пожарите през юли.

Министърът  обясни, че парите са били изплатени в рамките на два дни, като предимство е дадено на стопаните, загубили животни в огъня или с изгорели сгради и земи.

"За мен основното в онзи момент беше тези стопани да получат адекватна подкрепа от държавата - сумите си по де минимис, да получат и дървесина, и оттам нататък да се погрижим и за храна за бедстващите животни. Браншовите организации помогнаха с храната, но транспортните фирми им поискаха баснословни цени и тогава се намеси министерството, като осигури извозване на тази храна", припомни Георги Тахов.

Той пристигна в Равна гора днес заедно с д

Служебното правителството одобри на днешното си заседание допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2024 г., съобщиха от пресслужбата на кабинета.

С проекта на постановление се предлага одобряването на допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2024 г. по „Политика в областта на правото на вероизповедание“, бюджетна програма „Вероизповедания“, за капиталови разходи в размер на 928 188 лв., за Българската източноправославна епархия в Западна и Средна Европа, за реконструкция, ремонт и оборудване на храм „Св. Иван Рилски“, намиращ се в сградата на Българското посолство в Лондон, Великобритания.

През ноември 2023 г. започва работата по реконструкцията на храма, като преди това бяха предприети необходимите административни процедури към общината в район Кенсингтън, Лондон. След множество дейности по събаряне на

Голяма част от град Вършец остава без вода днес и утре заради реконструкция на главен водопровод, съобщиха от местната общинска управа.

Подменят се около 20 метра от главния водопровод по бул. „България“. Улиците, на които ще бъде спряно водоподаването са „Д-р Елена Теодосиева“, „Алеко Константинов“, „Иван Вазов“, „Янко Сакъзов“, „Банкя“, „Александър Стамболийски“, „Тодорини кукли“, „Цар Иван Асен II”, „Цар Симеон“, „Цар Борис“, „Христо Смирненски“, „Климент Охридски“, ниските части на града от центъра към изхода за Монтана, както и високите части в района на климатичното училище.

Ремонтните дейности ще продължат до 20:00 часа на 19 септември. Община Вършец ще осигури вода за битови нужди на жителите за 36-те часа, п

Работилница как се приготвя петмез (маджун) от растението захарна метла (сорго) организират безплатно в търговищкото село Надарево, съобщи Апостол Апостолов, учредител на фондация "Ботаника лайф". Фондацията е инициатор на работилницата и развива дейността си в областта на чистото земеделие в населеното място.  

Събитието ще се проведе от 20-ти до 22-ри септември, а от "Ботаника лайф" препоръчват предварително записване, което може да стане чрез имейла на фондацията info@botanicalife.org. Посетителите, които са от по-далечни места, ще бъдат настанени в базата на фондацията.  

Приготвянето на петмез е стара, но постепенно забравена и дори изчезваща традиция в нашето съвремие. Малко са хората в България, които все още отглеждат сорго и произвеждат маджун, допълни Апостолов. В миналото в селата е имало маджунарни и хората са носели продукцията си и са я

Датата е свързана с прокарването на железопътната линия София - Перник - Кюстендил и с построяването на гара Земен. Тези събития се смятат за преломен момент в историята на региона и в поминъка на неговото население, разказват от общината.

Тази година празникът е двоен за земенчани, тъй като се навършват и 50 години от обявяването на Земен за град. Тържествата тази вечер започват в 19:30 ч. с водосвет за здраве на централния градски площад. Официално ще се връчат и званията "Почетен гражданин". За веселието на присъстващите ще се погрижат дует "Аморе" и сръбският изпълнител Драган Коич Кеба. Празнична заря ще даде красив завършек на честванията. 

Проявите по повод Деня на Земен започнаха още в началото на седмицата. Програмата бе съпътствана от кино прожекции на открито за деца и възрастни, откриване на фотодокументалната изложба "Земен в миналото", представяне на стихосбирка на местен автор, отбелязване на златна сватба на няколко семейни двойки от града и др.

С тържествен ритуал ще започне празничният 22 септември в Плевен, когато ще се честват 116 години от обявяването на Независимостта на България. Това става известно от програмата с културни събития, публикувана на официалния сайт на Общината.

Ритуалът ще се състои пред паметната плоча срещу входа на Драматично-куклен театър "Иван Радоев" на площад "Стефан Стамболов" от 11:00 часа. Слово по повод годишнината от обявяването на Независимостта на България ще произнесе кметът д-р Валентин Христов. Ще бъдат поднесени венци и цветя в знак на признателност. Празникът ще продължи с концерт на Общинския духов оркестър с диригент Пламен Марков.

Припомняме, че паметният знак, пред който се провеждат честванията на 22 септември в Плевен, бе осветен на площад "Стефан Стамболов" по повод 100 години от обявяване на Независимостта на България. На монолитен блок от гранит е изобразен лъв,

Седем министри от служебния кабинет се предвижда да отговарят на въпроси на депутати в рамките на редовния петъчен парламентарен контрол. Това са служебните министри Иван Кондов, Мария Павлова, Галя Кондева, Петър Димитров, Георги Глушков, Атанас Илков и Виолета Коритарова, съобщи председателят на Народното събрание Рая Назарян в края на вчерашното пленарно заседание.

Преди това народните представители ще обсъдят Законопроект за ратифициране на актовете на Четвъртия извънреден конгрес на Всемирния пощенски съюз (ВПС). Това е първа точка от приетата за днес програма на Народното събрание.

Актовете са свързани с изменения в Общия правилник на ВПС, Всемирната пощенска конвенция и в Споразумението за услугите по пощенските плащания.

Прието е също така и увеличение на бюджета на Всемирния пощенски съюз с 622 240 швейцарски франка за 2024 и 2025 г. Така от 38 890 0

Гражданите могат да проверят дали са в списъците на лицата, подкрепящи регистрацията на партии и коалиции в изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г. Проверката може да бъде направена на интернет страницата на Централната избирателна комисия (ЦИК).

Гражданите, които при проверка в списъците на лица, подкрепящи регистрацията на партия/коалиция/независим кандидат/инициативен комитет са установили неправомерно ползване на личните им данни, следва да подават сигналите и жалбите за злоупотреба с личните им данни до Комисия за защита на личните данни (КЗЛД), която е компетентният орган да ги разгледа. Подадените в ЦИК сигнали и жалби за злоупотреба с лични данни се препращат на КЗЛД по компетентност, информират от ЦИК.

Потушени са 69 пожара за последното денонощие в страната. Това съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН) на сайта си. При един от тях загина мъж на 65 години.

Мъж на 35 години пострада при пожар в Пазарджик, избухнал в цех за преработка на тонер касети. 

С преки материални щети са възникнали 22 пожара, от които 11 в жилищни сгради, един в промишлени сгради и шест в транспортни средства. Без нанесени материални щети са възникнали 47 пожара, от които 20 в сухи треви, горска постеля и храсти, 23 в отпадъци и други.

Екипите на пожарната са участвали в 35 спасителни дейности и помощни операции. Реагирали са на 106 сигнала за произшествия. 

Лъжливите повиквания са две.

 

Позицията на БСП е, че това е категорично неприемлив език между два съседни народа. Това каза пред журналисти в парламента Борислав Гуцанов, председател на парламентарната група на „БСП за България“, по повод думите на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски в телевизионно интервю. В него той критикува липсата на държавното знаме на РСМ по време на неформалната среща у нас между президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова. 

Думите на Николоски предизвикаха реакциите на българските институции и политици в парламента още вчера.  

Недопустими изказвания още повече за две съседни държави. Считам, че ако трябва да се продължат нормалните отношения, този човек трябва да си подаде оставката, иначе много трудно може да има нормални взаимоотношения между две съседни държави, посочи Гуцано

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Жители на квартал "Инцараки" в Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет (ОбС) в Несебър в деня на редовното му заседание - 24 септември. Това съобщиха о ...
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Няма данни  за други количества америций 241, каза пред журналисти в Панагюрище служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков. Припомняме, че при специализирана операц ...
Как живеят хората в боляровското село Воден два месеца след пожарите?
Изпепелени къщи, изпепелени надежди и живот във фургони – такава е картината в боляровското село Воден два месеца след опустошителните пожари. На площада са се събрали хората ...
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Сърбия
На границата с Румъния трафикът на гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Никопол“ и „Кардам“ е интензивен на изход за  товарни автомобили. На ...
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто между група мъже в София, съобщиха от МВР . Инцидентът е станал по-рано тази вечер на ул. „Българска морава“ ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път самоковец внася първата селскостопанска продукция като картофите и налага това нещо в България. Несл ...
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
Българският патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм-паметник „Св. първовърховни апостоли Петър и Павел“ в Белоградчик. Храмът ще бъде изграден в ...
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Тикер в 05:03 ч.
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път ...
Начало На преден план
10474
България

Ден на града отбелязват жителите на Земен днес

Ден на града отбелязват жителите на Земен. Празникът местните хора посвещават на първия влак, преминал на 9 август 1909 г. през бившето село Белово (днес Земен), припомнят от общината.Датата е свързана с прокарването на железопътната линия София - Перник - Кюстендил и с построяването на гара Земен. Тези събития се смятат за преломен момент в историята на региона и в поминъка на неговото население, разказват от общината.

| 10 Август 2024, 06:15 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Ден на града отбелязват жителите на Земен днес
Ден на града отбелязват жителите на Земен днес
Снимка © БТА

Ден на града отбелязват жителите на Земен. Празникът местните хора посвещават на първия влак, преминал на 9 август 1909 г. през бившето село Белово (днес Земен), припомнят от общината.

Служебният министър на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова подписа протокола за увеличение на капитала на „Български пощи“ ЕАД с 50 млн. лева, съобщиха от пресслужбата на министерството. 

Това е много важна стъпка за оздравяването, подобряване на ликвидността и платежоспособността на компанията. С увеличаването на капитала „Български пощи“ ЕАД престава да бъде предприятие в затруднено положение и ще има възможността да получава от държавния бюджет действително доказаните разходи за изпълнението на възложените универсална пощенска услуга и услугата по изплащането на пенсии чрез пощенски станции. Получаването на реалния размер на компенсациите за извършваните услуги и осигуряването на капитал за реализиране на планираните инвестиции от „Български пощи“ ЕАД ще доведе до чувствително повишаване качеството на предоставяните от дружест

Над 250 000 лв. са изплатени по програма de minimis на пострадалите при летните пожари фермери в страната. Това съобщи служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов в свиленградско село Равна гора, което е сред засегнатите от пожарите през юли.

Министърът  обясни, че парите са били изплатени в рамките на два дни, като предимство е дадено на стопаните, загубили животни в огъня или с изгорели сгради и земи.

"За мен основното в онзи момент беше тези стопани да получат адекватна подкрепа от държавата - сумите си по де минимис, да получат и дървесина, и оттам нататък да се погрижим и за храна за бедстващите животни. Браншовите организации помогнаха с храната, но транспортните фирми им поискаха баснословни цени и тогава се намеси министерството, като осигури извозване на тази храна", припомни Георги Тахов.

Той пристигна в Равна гора днес заедно с д

Служебното правителството одобри на днешното си заседание допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2024 г., съобщиха от пресслужбата на кабинета.

С проекта на постановление се предлага одобряването на допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2024 г. по „Политика в областта на правото на вероизповедание“, бюджетна програма „Вероизповедания“, за капиталови разходи в размер на 928 188 лв., за Българската източноправославна епархия в Западна и Средна Европа, за реконструкция, ремонт и оборудване на храм „Св. Иван Рилски“, намиращ се в сградата на Българското посолство в Лондон, Великобритания.

През ноември 2023 г. започва работата по реконструкцията на храма, като преди това бяха предприети необходимите административни процедури към общината в район Кенсингтън, Лондон. След множество дейности по събаряне на

Голяма част от град Вършец остава без вода днес и утре заради реконструкция на главен водопровод, съобщиха от местната общинска управа.

Подменят се около 20 метра от главния водопровод по бул. „България“. Улиците, на които ще бъде спряно водоподаването са „Д-р Елена Теодосиева“, „Алеко Константинов“, „Иван Вазов“, „Янко Сакъзов“, „Банкя“, „Александър Стамболийски“, „Тодорини кукли“, „Цар Иван Асен II”, „Цар Симеон“, „Цар Борис“, „Христо Смирненски“, „Климент Охридски“, ниските части на града от центъра към изхода за Монтана, както и високите части в района на климатичното училище.

Ремонтните дейности ще продължат до 20:00 часа на 19 септември. Община Вършец ще осигури вода за битови нужди на жителите за 36-те часа, п

Работилница как се приготвя петмез (маджун) от растението захарна метла (сорго) организират безплатно в търговищкото село Надарево, съобщи Апостол Апостолов, учредител на фондация "Ботаника лайф". Фондацията е инициатор на работилницата и развива дейността си в областта на чистото земеделие в населеното място.  

Събитието ще се проведе от 20-ти до 22-ри септември, а от "Ботаника лайф" препоръчват предварително записване, което може да стане чрез имейла на фондацията info@botanicalife.org. Посетителите, които са от по-далечни места, ще бъдат настанени в базата на фондацията.  

Приготвянето на петмез е стара, но постепенно забравена и дори изчезваща традиция в нашето съвремие. Малко са хората в България, които все още отглеждат сорго и произвеждат маджун, допълни Апостолов. В миналото в селата е имало маджунарни и хората са носели продукцията си и са я

Датата е свързана с прокарването на железопътната линия София - Перник - Кюстендил и с построяването на гара Земен. Тези събития се смятат за преломен момент в историята на региона и в поминъка на неговото население, разказват от общината.

Тази година празникът е двоен за земенчани, тъй като се навършват и 50 години от обявяването на Земен за град. Тържествата тази вечер започват в 19:30 ч. с водосвет за здраве на централния градски площад. Официално ще се връчат и званията "Почетен гражданин". За веселието на присъстващите ще се погрижат дует "Аморе" и сръбският изпълнител Драган Коич Кеба. Празнична заря ще даде красив завършек на честванията. 

Проявите по повод Деня на Земен започнаха още в началото на седмицата. Програмата бе съпътствана от кино прожекции на открито за деца и възрастни, откриване на фотодокументалната изложба "Земен в миналото", представяне на стихосбирка на местен автор, отбелязване на златна сватба на няколко семейни двойки от града и др.

С тържествен ритуал ще започне празничният 22 септември в Плевен, когато ще се честват 116 години от обявяването на Независимостта на България. Това става известно от програмата с културни събития, публикувана на официалния сайт на Общината.

Ритуалът ще се състои пред паметната плоча срещу входа на Драматично-куклен театър "Иван Радоев" на площад "Стефан Стамболов" от 11:00 часа. Слово по повод годишнината от обявяването на Независимостта на България ще произнесе кметът д-р Валентин Христов. Ще бъдат поднесени венци и цветя в знак на признателност. Празникът ще продължи с концерт на Общинския духов оркестър с диригент Пламен Марков.

Припомняме, че паметният знак, пред който се провеждат честванията на 22 септември в Плевен, бе осветен на площад "Стефан Стамболов" по повод 100 години от обявяване на Независимостта на България. На монолитен блок от гранит е изобразен лъв,

Седем министри от служебния кабинет се предвижда да отговарят на въпроси на депутати в рамките на редовния петъчен парламентарен контрол. Това са служебните министри Иван Кондов, Мария Павлова, Галя Кондева, Петър Димитров, Георги Глушков, Атанас Илков и Виолета Коритарова, съобщи председателят на Народното събрание Рая Назарян в края на вчерашното пленарно заседание.

Преди това народните представители ще обсъдят Законопроект за ратифициране на актовете на Четвъртия извънреден конгрес на Всемирния пощенски съюз (ВПС). Това е първа точка от приетата за днес програма на Народното събрание.

Актовете са свързани с изменения в Общия правилник на ВПС, Всемирната пощенска конвенция и в Споразумението за услугите по пощенските плащания.

Прието е също така и увеличение на бюджета на Всемирния пощенски съюз с 622 240 швейцарски франка за 2024 и 2025 г. Така от 38 890 0

Гражданите могат да проверят дали са в списъците на лицата, подкрепящи регистрацията на партии и коалиции в изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г. Проверката може да бъде направена на интернет страницата на Централната избирателна комисия (ЦИК).

Гражданите, които при проверка в списъците на лица, подкрепящи регистрацията на партия/коалиция/независим кандидат/инициативен комитет са установили неправомерно ползване на личните им данни, следва да подават сигналите и жалбите за злоупотреба с личните им данни до Комисия за защита на личните данни (КЗЛД), която е компетентният орган да ги разгледа. Подадените в ЦИК сигнали и жалби за злоупотреба с лични данни се препращат на КЗЛД по компетентност, информират от ЦИК.

Потушени са 69 пожара за последното денонощие в страната. Това съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН) на сайта си. При един от тях загина мъж на 65 години.

Мъж на 35 години пострада при пожар в Пазарджик, избухнал в цех за преработка на тонер касети. 

С преки материални щети са възникнали 22 пожара, от които 11 в жилищни сгради, един в промишлени сгради и шест в транспортни средства. Без нанесени материални щети са възникнали 47 пожара, от които 20 в сухи треви, горска постеля и храсти, 23 в отпадъци и други.

Екипите на пожарната са участвали в 35 спасителни дейности и помощни операции. Реагирали са на 106 сигнала за произшествия. 

Лъжливите повиквания са две.

 

Позицията на БСП е, че това е категорично неприемлив език между два съседни народа. Това каза пред журналисти в парламента Борислав Гуцанов, председател на парламентарната група на „БСП за България“, по повод думите на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски в телевизионно интервю. В него той критикува липсата на държавното знаме на РСМ по време на неформалната среща у нас между президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова. 

Думите на Николоски предизвикаха реакциите на българските институции и политици в парламента още вчера.  

Недопустими изказвания още повече за две съседни държави. Считам, че ако трябва да се продължат нормалните отношения, този човек трябва да си подаде оставката, иначе много трудно може да има нормални взаимоотношения между две съседни държави, посочи Гуцано

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Как живеят хората в боляровското село Воден два месеца след пожарите?
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Сърбия
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
На преден план
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
На преден план
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
В детайли
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Контекст
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Контекст
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
В детайли
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Местен фокус
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Основна линия
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Контекст
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.