Начало На преден план Пожар гори в местността Околоще край Бобошево
11197
България

Пожар гори в местността Околоще край Бобошево

Голям пожар е възникнал днес в местността Околоще край Бобошево, съобщиха от общинската администрация.Горят сухи треви и храсти, но пътят от Бобошево за магистрала "Струма" е затворен, каза кметът на Бобошево Стефан Тачев. Той апелира за по-голямо участие на доброволци, които да се включат в гасенето, за да бъде овладян пожарът по-бързо.

| 10 Август 2024, 16:08 ч.
Пожар гори в местността Околоще край Бобошево
Пожар гори в местността Околоще край Бобошево
Снимка © БТА

Голям пожар е възникнал днес в местността Околоще край Бобошево, съобщиха от общинската администрация. Горят сухи треви и храсти, но пътят от Бобошево за магистрала "Струма" е затворен, каза кметът на Бобошево Стефан Тачев. Той апелира за по-голямо участие на доброволци, които да се включат в гасенето, за да бъде овладян пожарът по-бързо.

Във Велико Търново с литургия и водосвет на знамената в църквата „Свети Четиридесет мъченици“ ще започне честването на 116 години от обявяването на Независимостта на България.

По традиция в храма, където е обявен държавническият акт, ще бъдат пресъздадени събитията от 22 септември 1908 година и ще бъде прочетен манифестът, с който България става независима държава, а княз Фердинанд приема титлата цар на българите.

В 10:30 ч. в крепостта „Царевец“ с военен ритуал ще бъде издигнато българското знаме, след което ще бъдат поднесени венци и цветя на Пирамидата на Независимостта, намираща се в подножието на Патриаршията - музей. В 11:30 ч. от площада пред Царевец до центъра на Велико Търново ще премине голямо празнично шествие, а в 12:30ч. пред Централната поща свой спектакъл ще представят военните оркестри от Международния фестивал на военните духови о

Чистотата и озеленяването, сигурността и работата на Столичния инспекторат са областите, в които има най-голям напредък. Това каза в интервю за предаването "Тази сутрин" на бТВ кметът на София Васил Терзиев. Темите за участието на гражданите и децентрализията остават важни за нас. Затова за първи път на районните администрации ще бъдат гласувани по 200 000 лева за реализация на дадени проекти. Така проекти от по 5000-6000 лева няма да идват на централно ниво. Дългосрочната цел е да се заделят повече пари, които районните администрации да управляват, коментира столичният кмет. 

Обновяване на градския транспорт, промени в изискванията на строителството и активна програма за озеленяване са сред приоритетите на екипа, каза още Терзиев. Той увери, че до края на годината в столицата ще бъдат засадени 2000 нови дървета.

Цел на договора за климатична неутралност&n

Община Шумен ще осигури безплатен транспорт за зрителите на Международния исторически фестивал „Доблест и слава“ на 28 септември, когато през целия ден край Шуменската крепост жители и гости на града ще могат да наблюдават демонстрации, спектакли и възстановка на историческата битка за крепостта, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

В съботния ден автобусите ще тръгват от паркинга пред сградата на общината в 9:30, 11:30, 15:30 и 16:00 часа, като крайната спирка ще бъде паркингът пред комплекс до Шуменската крепост. По обратния маршрут към града автобусите ще тръгват в 13:30, 16:30, 21:00 и 21:30 часа, отбелязаха от общинския пресцентър. 

Община Шумен и местният клон на Национално дружество „Традиция“, които са организатори на историческия фестивал, отправят покана към жителите и гости на града да се потопят в атмосферата на фе

Кампании за събиране на опасни битови отпадъци се организират в няколко общини в област Добрич през септември, съобщават от фирма "БалБок Инженеринг". Мобилен пункт ще има в община Тервел на 25 септември от 10:00 до 16:00 часа на паркинга, разположен между сградата на общината (ул. „Кирил и Методий“ № 8) и банка "ЦКБ".

Опасни отпадъци ще се събират в две села от община Добричка на 26 септември. В село Владимирово пунктът ще бъде разположен до сградата на кметството от 10:00 часа до 12:45 часа. В село Одринци мястото ще е също до кметството, но от 13:15 часа до 16:00 часа.

От фирмата ще приемат опасни отпадъци като уреди, съдържащи живак, лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, фармацевтични продукти (лекарства с изтекъл срок на годност).

Националната система за опасни битови отпадъци е зелена услуга на “БалБок Инженеринг&r

На 23 септември ще започне цялостен ремонт на покрива на Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) „Д-р Димитър Павлович“ в Свищов, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Ремонтът ще бъде извършен със средства в размер на 400 хил. лева, които са осигурени с подписване на споразумение по чл. 10 от Закона за държавния бюджет между кмета на Свищов д-р Генчо Генчев и министъра на регионалното развитие и благоустройство Виолета Коритарова-Касабова. Сградата на МБАЛ "Д-р Димитър Павлович" е проектирана и построена преди повече от 45 години. С времето покривното покритие се амортизира значително и това налага ръководството на Общината да положи усилия за привличане на финансов ресурс, допълниха от общинския пресцентър.

Чрез реализирането на проекта се предвижда ремонт на покривното покритие на сградата, като първо ще бъде цялостно демонтирана същ

Огънят е тръгнал малко преди 14:00 часа днес, край разклонението за село Шопово, посочи Тачев. Заради високите температури и изсъхналите треви, пожарът се разраснал бързо, каза още кметът на Бобошево.

В гасенето на пожара участват огнеборци от Дупница и Благоевград, както и доброволци. Днес в Бобошево е и съборът на общинския център.

По думите на Ташев към момента няма опасност пожарът да обхване къщи и гори. Още не са ясни и причините за възникването на пожара.

 

С български народни танци беше отбелязана Европейската седмица на мобилността в Стара Загора. В рамките на почти половин час беше затворено възлово кръгово кръстовище в града. Ограничено беше движението между Професионалната гимназия по електротехника и технологии „Г. С. Раковски“ и Професионалната гимназия по електроника „Джон Атанасов“. 

Целта на организаторите от Европа Директно - Стара Загора и „Агенцията за регионално икономическо развитие“ (АРИР) – Стара Загора.

Във флашмоба участваха ансамбли и фолклорни клубове и школи – общинският фолклорен ансамбъл „Загоре“, професионалният фолклорен ансамбъл  „Загорче“, професионалните ансамбли „Орисия“ и „Нашенци“, танцовите школи „Фолклорна магия“ и „Веселие“.

„Хубаво е да използваме

Представители на община Мездра участваха в отбелязването на 20-ата годишнина от възобновяването на църквата в село Звонци, в Западните покрайнини, център на българското национално малцинство в община Бабушница, Република Сърбия. Това съобщиха от общинска администрация и припомниха, че родолюбивото начинание по възстановяването на църквата „Св. Илия“ е осъществено и с подкрепата на мездренската община.

След десетилетия разруха храмът е възстановен през периода 2004-2005 г. с дарение от строителни материали, осигурено след благотворителна акция, организирана от Община Мездра и Общинския съвет (ОбС) в Мездра. Христолюбивото дело е подкрепено финансово от 15 мездренски бизнесмени. Съграденият през 1895-1896 г. храм е преосветен на 17 септември 2005 г. - празникът на Св. мъченци София, Вяра, Надежда и Любов, в присъствието на официални гости от България, сред които и пре

Настоявам прокуратурата да разследва автентичността на подписите, събрани в подписка, инициирана от Инициативен комитет, срещу изграждането на Социален дом за хора с увреждания в с. Желязово, община Камено. Подал съм сигнал да прокуратурата, за да се установи дали става въпрос за документ с невярно съдържание, каза пред журналисти кметът на община Камено Жельо Вардунски.

Изказването му бе по повод твърдението на председателя на Инициативния комитет Емил Гепов, че жителите на селото са в готовност за протестни действия, ако Социалният център бъде преместен в селото. Към този момент домът се намира в с. Русокастро.

"Силно ме усъмни тази подписка, в която са събрани подписи на 109 души. Разпоредих на кмета на с. Желязово да бъдат проверени разписалите се лица. Оказа се, че трима от тях са в чужбина, а други близо 25-26 души нямат постоянен или настоящ адрес в селото. Не вяр

Сградата на бившето Основно училище „Никола Вапцаров“ в кърджалийския квартал „Веселчане“, затворено в края на 90-те години на миналия век, е в процес на разрушаване, като предстои да бъде съборена и сградата на недостроеното училище в кв. „Възрожденци“. Пред журналисти на работната площадка кметът Ерол Мюмюн каза, че на мястото на освободените терени няма да „изникнат“ нови кооперации. 

„На мястото на училището ще бъде изграден модерен парк със съвременни съоръжения за различните възрасти. Ще има игрище за малките деца. Тоест, ангажиментите, които сме поели в началото на мандата, ги изпълняваме стъпка по стъпка. Както обещахме, във всеки един квартал ще има повече зелени площи, детски площадки, игрища, за да може нашите деца и жители да имат място за отдих“, коментира кметът. 

Той подчерта, че Кърджал

Неправоспособна 26-годишна шуменка, шофирала автомобил „Мерцедес“, се удари с управляваната от нея лека кола в крайпътно дърво около 20:00 часа снощи по пътя от село Новосел към Шумен, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Жената е загубила контрол над автомобила на влизане в града поради движение с несъобразена скорост. След като леката кола се е ударила в дървото, се е запалила и изгоряла, отбелязаха от пресцентъра на полицията в Шумен. 

От там уточняват, че 31-годишен местен жител, пътник в автомобила, е откаран за преглед в шуменската болница, където са установени множество фрактури на кости и луксации на десния му крак. 

Образувано е досъдебно производство, допълват от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Временна организация на движението е въведена на 363-тия километър на автомагистрала „

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване, . Преди обяд трафикът беше интензивен и имаше колона от изчакващи автомобили. В ...
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори (СРХР), съобщиха от сдружението. Тя застава начело на съюза след оттеглянето на дългогодишния ...
Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба
Условията за туризъм в планините са добри. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския Червен кръст. Температурите все още са около 5-6 градуса, а в в район ...
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
В полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г. е обявена независимостта на Малта. От 1800 г. островът е протекторат на Великобритания, посочва отдел “Справочна” на . Малта ...
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за разпределението на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков за предстоящия вот на 27 октомври. Срещата се с ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път самоковец внася първата селскостопанска продукция като картофите и налага това нещо в България. Несл ...
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
Българският патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм-паметник „Св. първовърховни апостоли Петър и Павел“ в Белоградчик. Храмът ще бъде изграден в ...
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Тикер в 03:28 ч.
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път ...
Начало На преден план
11197
България

Пожар гори в местността Околоще край Бобошево

Голям пожар е възникнал днес в местността Околоще край Бобошево, съобщиха от общинската администрация.Горят сухи треви и храсти, но пътят от Бобошево за магистрала "Струма" е затворен, каза кметът на Бобошево Стефан Тачев. Той апелира за по-голямо участие на доброволци, които да се включат в гасенето, за да бъде овладян пожарът по-бързо.

| 10 Август 2024, 16:08 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Пожар гори в местността Околоще край Бобошево
Пожар гори в местността Околоще край Бобошево
Снимка © БТА

Голям пожар е възникнал днес в местността Околоще край Бобошево, съобщиха от общинската администрация. Горят сухи треви и храсти, но пътят от Бобошево за магистрала "Струма" е затворен, каза кметът на Бобошево Стефан Тачев. Той апелира за по-голямо участие на доброволци, които да се включат в гасенето, за да бъде овладян пожарът по-бързо.

Във Велико Търново с литургия и водосвет на знамената в църквата „Свети Четиридесет мъченици“ ще започне честването на 116 години от обявяването на Независимостта на България.

По традиция в храма, където е обявен държавническият акт, ще бъдат пресъздадени събитията от 22 септември 1908 година и ще бъде прочетен манифестът, с който България става независима държава, а княз Фердинанд приема титлата цар на българите.

В 10:30 ч. в крепостта „Царевец“ с военен ритуал ще бъде издигнато българското знаме, след което ще бъдат поднесени венци и цветя на Пирамидата на Независимостта, намираща се в подножието на Патриаршията - музей. В 11:30 ч. от площада пред Царевец до центъра на Велико Търново ще премине голямо празнично шествие, а в 12:30ч. пред Централната поща свой спектакъл ще представят военните оркестри от Международния фестивал на военните духови о

Чистотата и озеленяването, сигурността и работата на Столичния инспекторат са областите, в които има най-голям напредък. Това каза в интервю за предаването "Тази сутрин" на бТВ кметът на София Васил Терзиев. Темите за участието на гражданите и децентрализията остават важни за нас. Затова за първи път на районните администрации ще бъдат гласувани по 200 000 лева за реализация на дадени проекти. Така проекти от по 5000-6000 лева няма да идват на централно ниво. Дългосрочната цел е да се заделят повече пари, които районните администрации да управляват, коментира столичният кмет. 

Обновяване на градския транспорт, промени в изискванията на строителството и активна програма за озеленяване са сред приоритетите на екипа, каза още Терзиев. Той увери, че до края на годината в столицата ще бъдат засадени 2000 нови дървета.

Цел на договора за климатична неутралност&n

Община Шумен ще осигури безплатен транспорт за зрителите на Международния исторически фестивал „Доблест и слава“ на 28 септември, когато през целия ден край Шуменската крепост жители и гости на града ще могат да наблюдават демонстрации, спектакли и възстановка на историческата битка за крепостта, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

В съботния ден автобусите ще тръгват от паркинга пред сградата на общината в 9:30, 11:30, 15:30 и 16:00 часа, като крайната спирка ще бъде паркингът пред комплекс до Шуменската крепост. По обратния маршрут към града автобусите ще тръгват в 13:30, 16:30, 21:00 и 21:30 часа, отбелязаха от общинския пресцентър. 

Община Шумен и местният клон на Национално дружество „Традиция“, които са организатори на историческия фестивал, отправят покана към жителите и гости на града да се потопят в атмосферата на фе

Кампании за събиране на опасни битови отпадъци се организират в няколко общини в област Добрич през септември, съобщават от фирма "БалБок Инженеринг". Мобилен пункт ще има в община Тервел на 25 септември от 10:00 до 16:00 часа на паркинга, разположен между сградата на общината (ул. „Кирил и Методий“ № 8) и банка "ЦКБ".

Опасни отпадъци ще се събират в две села от община Добричка на 26 септември. В село Владимирово пунктът ще бъде разположен до сградата на кметството от 10:00 часа до 12:45 часа. В село Одринци мястото ще е също до кметството, но от 13:15 часа до 16:00 часа.

От фирмата ще приемат опасни отпадъци като уреди, съдържащи живак, лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, фармацевтични продукти (лекарства с изтекъл срок на годност).

Националната система за опасни битови отпадъци е зелена услуга на “БалБок Инженеринг&r

На 23 септември ще започне цялостен ремонт на покрива на Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) „Д-р Димитър Павлович“ в Свищов, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Ремонтът ще бъде извършен със средства в размер на 400 хил. лева, които са осигурени с подписване на споразумение по чл. 10 от Закона за държавния бюджет между кмета на Свищов д-р Генчо Генчев и министъра на регионалното развитие и благоустройство Виолета Коритарова-Касабова. Сградата на МБАЛ "Д-р Димитър Павлович" е проектирана и построена преди повече от 45 години. С времето покривното покритие се амортизира значително и това налага ръководството на Общината да положи усилия за привличане на финансов ресурс, допълниха от общинския пресцентър.

Чрез реализирането на проекта се предвижда ремонт на покривното покритие на сградата, като първо ще бъде цялостно демонтирана същ

Огънят е тръгнал малко преди 14:00 часа днес, край разклонението за село Шопово, посочи Тачев. Заради високите температури и изсъхналите треви, пожарът се разраснал бързо, каза още кметът на Бобошево.

В гасенето на пожара участват огнеборци от Дупница и Благоевград, както и доброволци. Днес в Бобошево е и съборът на общинския център.

По думите на Ташев към момента няма опасност пожарът да обхване къщи и гори. Още не са ясни и причините за възникването на пожара.

 

С български народни танци беше отбелязана Европейската седмица на мобилността в Стара Загора. В рамките на почти половин час беше затворено възлово кръгово кръстовище в града. Ограничено беше движението между Професионалната гимназия по електротехника и технологии „Г. С. Раковски“ и Професионалната гимназия по електроника „Джон Атанасов“. 

Целта на организаторите от Европа Директно - Стара Загора и „Агенцията за регионално икономическо развитие“ (АРИР) – Стара Загора.

Във флашмоба участваха ансамбли и фолклорни клубове и школи – общинският фолклорен ансамбъл „Загоре“, професионалният фолклорен ансамбъл  „Загорче“, професионалните ансамбли „Орисия“ и „Нашенци“, танцовите школи „Фолклорна магия“ и „Веселие“.

„Хубаво е да използваме

Представители на община Мездра участваха в отбелязването на 20-ата годишнина от възобновяването на църквата в село Звонци, в Западните покрайнини, център на българското национално малцинство в община Бабушница, Република Сърбия. Това съобщиха от общинска администрация и припомниха, че родолюбивото начинание по възстановяването на църквата „Св. Илия“ е осъществено и с подкрепата на мездренската община.

След десетилетия разруха храмът е възстановен през периода 2004-2005 г. с дарение от строителни материали, осигурено след благотворителна акция, организирана от Община Мездра и Общинския съвет (ОбС) в Мездра. Христолюбивото дело е подкрепено финансово от 15 мездренски бизнесмени. Съграденият през 1895-1896 г. храм е преосветен на 17 септември 2005 г. - празникът на Св. мъченци София, Вяра, Надежда и Любов, в присъствието на официални гости от България, сред които и пре

Настоявам прокуратурата да разследва автентичността на подписите, събрани в подписка, инициирана от Инициативен комитет, срещу изграждането на Социален дом за хора с увреждания в с. Желязово, община Камено. Подал съм сигнал да прокуратурата, за да се установи дали става въпрос за документ с невярно съдържание, каза пред журналисти кметът на община Камено Жельо Вардунски.

Изказването му бе по повод твърдението на председателя на Инициативния комитет Емил Гепов, че жителите на селото са в готовност за протестни действия, ако Социалният център бъде преместен в селото. Към този момент домът се намира в с. Русокастро.

"Силно ме усъмни тази подписка, в която са събрани подписи на 109 души. Разпоредих на кмета на с. Желязово да бъдат проверени разписалите се лица. Оказа се, че трима от тях са в чужбина, а други близо 25-26 души нямат постоянен или настоящ адрес в селото. Не вяр

Сградата на бившето Основно училище „Никола Вапцаров“ в кърджалийския квартал „Веселчане“, затворено в края на 90-те години на миналия век, е в процес на разрушаване, като предстои да бъде съборена и сградата на недостроеното училище в кв. „Възрожденци“. Пред журналисти на работната площадка кметът Ерол Мюмюн каза, че на мястото на освободените терени няма да „изникнат“ нови кооперации. 

„На мястото на училището ще бъде изграден модерен парк със съвременни съоръжения за различните възрасти. Ще има игрище за малките деца. Тоест, ангажиментите, които сме поели в началото на мандата, ги изпълняваме стъпка по стъпка. Както обещахме, във всеки един квартал ще има повече зелени площи, детски площадки, игрища, за да може нашите деца и жители да имат място за отдих“, коментира кметът. 

Той подчерта, че Кърджал

Неправоспособна 26-годишна шуменка, шофирала автомобил „Мерцедес“, се удари с управляваната от нея лека кола в крайпътно дърво около 20:00 часа снощи по пътя от село Новосел към Шумен, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Жената е загубила контрол над автомобила на влизане в града поради движение с несъобразена скорост. След като леката кола се е ударила в дървото, се е запалила и изгоряла, отбелязаха от пресцентъра на полицията в Шумен. 

От там уточняват, че 31-годишен местен жител, пътник в автомобила, е откаран за преглед в шуменската болница, където са установени множество фрактури на кости и луксации на десния му крак. 

Образувано е досъдебно производство, допълват от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Временна организация на движението е въведена на 363-тия километър на автомагистрала „

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
На преден план
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
На преден план
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
В детайли
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Контекст
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Контекст
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
В детайли
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Местен фокус
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Основна линия
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Контекст
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.