Начало На преден план Жълт код за високи температури е обявен в 18 области на страната утре
11251
България

Жълт код за високи температури е обявен в 18 области на страната утре

В 18 области на страната за утре, 11 август, Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) обяви жълт код за високи температури.От института призоваха да бъдем внимателни, защото са възможни здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца заради очакваните много високи температури.

| 10 Август 2024, 19:53 ч.
Жълт код за високи температури е обявен в 18 области на страната утре
Жълт код за високи температури е обявен в 18 области на страната утре
Снимка © Благой Кирилов

В 18 области на страната за утре, 11 август, Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) обяви жълт код за високи температури.

Общо 55 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) към МВР на своя уебсайт. Звената на пожарната са реагирали на 89 сигнала за произшествия. Пожарникарите са получили четири лъжливи повиквания.

При пожарите са пострадали трима души. 

С преки материални щети са възникнали 14 пожара, от които: пет в жилищни сгради; един в спомагателни, временни или паянтови постройки; три в транспортни средства; два в съоръжения на открито; три- други.

Без нанесени материални щети са възникнали 41 пожара, от които: 22 в сухи треви, горска постеля и храсти; 17 в отпадъци; два други.

Извършени са 30 спасителни дейности и помощни операции, от които: шест при катастрофи в транспортни средства; една при инциденти с опасни вещества (нелегален трафик – 1 бр.); 23 т

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за туризма, внесени от депутати от ГЕРБ-СДС, с които се уреждат критериите и реда за обявяване на национален курорт. Депутатите първо отхвърлиха законопроекта, а след проверка на кворума и прегласуване го приеха с 89 гласа „за“, три „против“ и 59 „въздържал се“.

Измененията предвиждат обявяването на национален курорт да става с решение на Министерския съвет по предложение на министъра на туризма. Заявлението за обявяване на национален курорт се подава от кмета на съответната община, на чиято територия попада курортът или части от него, след решение на общинския съвет. По този начин се дава възможност на местната власт да прецени в най-голяма степен интереса и нуждите на съответното населено място от обявяване на национален курорт, се посочва в мотивите към законопроекта. Вносителите отбел

От Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Кюстендил са създали организация за недопускане на нарушения и пътни инциденти по време на почивните дни и тържествата по случай Независимостта на България, информират от пресцентъра на полицията. Засилено полицейско присъствие ще има в населените места, където се организират празници, туристическите обекти и по пътищата. От полицията очакват засилен трафик по автомагистрала „Струма“ и главните пътища в първия и последния почивен ден. 

"По пътищата и населените места в област Кюстендил ще има достатъчно полицейски служители, които да обезпечат сигурността на хората", каза говорителят на ОД на МВР Катя Табачка.

Предвидени са специализирани полицейски операции, свързани с недопускане на водачи, употребили алкохол и/или наркотични вещества, превишаване не скоростта и контрол на двуколесните пътни превозни средств

Пътната инфраструктура е в добро състояние, но правилата за движение не се спазват от шофьорите. Статистиката за тази година показва именно това, че жертвите, за съжаление, са преди всичко от неспазване на правилата. Това каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова - Касабова при откриването на Десетата юбилейна годишна конференция, посветена на пътната безопасност - „ВИЗИЯ 0“ - Нула жертви при пътнотранспортни произшествия днес в Пловдив. Конференцията е организирана от Сдружение „Българска браншова асоциация пътна безопасност”.

Където пътната инфраструктура е поставила ограничения в скоростта, нека се спазват, призова служебният министър. Тя даде за пример пътя Асеновград - Кърджали, който е в добро експлоатационно състояние, но въпреки това там има много пътнотранспортни произшествия. "Те се обуславят само

Официалното откриване на демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ в стопанство "ДЕИВ-2007" в село Мало Конаре, област Пазарджик, ще се състои на 18 септември от 10:00 часа. Демо точката във фамилното стопанство на Десислава и Иван Кабурови е част от технологичната инфраструктура на ЕЦИХ АгроХъб.БГ, която се изгражда на територията на България по проекта с фокус прецизно земеделие AgroDigiRisе, съфинансиран от Програма "Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация" 2021-2027 и Програма "Цифрова Европа" на Европейската комисия (ЕК). Събитието включва демонстрации на технологичните решения в стопанството, както и лекционни панели с практически съвети и технологии за прецизно земеделие и по-конкретно в зеленчукопроизводството, съобщиха от АгроХъб.БГ.

В откриването ще вземат участие експертите от дирекция "Развитие на селските

Времето ще бъде потенциално опасно в регионите на: Благоевград, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Силистра, Смолян, Хасково, Стара Загора и Ямбол, предупредиха от НИМХ. 

От института призоваха да бъдем внимателни, защото са възможни здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца заради очакваните много високи температури.

Според прогнозата за времето утре ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са между 32° и 37°, в София - около 32°. Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и през деня ще се понижава. По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 29°-31°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. В планините ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра - около 19°.

 

 

Има ли опасност за здравето на хората, ако бъдат поставени вендинг автомати за лекарства, и каква е ползата от тях, коментираха пред медиите в парламента Андрей Чорбанов от "Има такъв народ", Маргарита Генчева от "Възраждане" и Александър Симидчиев от "Продължаваме промяната-Демократична България". Миналата седмица в пленарната зала бяха приети на първо четене промени, предложени от "Възраждане", в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина.  С измененията се създава правна възможност в населени места, в които има установен недостиг на аптеки, да бъдат поставени автомати за продажба на лекарствени продукти, съобразно регулацията на действащата нормативна уредба. 

Фармацевти веднага реагираха. Инициативният комитет на магистър-фармацевтите в позиция до медиите обяви, че смята автоматизираната система за продажба на лекарства за опасна. 

Страховет

Политиците в Северна Македония няма да видят ЕС с това поведение. Така Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ (ИТН) коментира в Народното събрание телевизионното интервю на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски.

Представителят на ИТН каза, че неговата партия, президентът и „Възраждане“ са били единствените представители на политическата класа у нас, които и на Консултативен съвет по национална сигурност преди време са направили всичко възможно да защитят българската позиция. 

На първия ред тези, които се правят на евроатлантици – Борисов, Пеевски, Асен Василев, Кирил Петков, Христо Иванов, натиснаха бутоните да вдигнем ветото, добави Балабанов и заяви, че недоумява защо днес тези същите политици се възмущават, след като са дали България "на тезгяха" преди няколко години с вдига

Добив на 656 кубика дърва за отопление през идващия зимен сезон от общинския горски поземлен фонд ще решава днес Общинският съвет в Маджарово. Това е една от четирите докладни за днешната сесия на органа на местното самоуправление, която е публикувана на официалния сайт на институцията. Неин вносител е кметът на общината Ерджан Юсуф.

Ако докладната бъде приета, жителите на общинския център и населените места в общината ще плащат по 36,84 лв. за кубик с ДДС, е залегнало в документа. С твърдото гориво от дървесния вид „Благун“ ще бъдат снабдени и общинските учреждения – детска градина и кметства. Докладната е рутинна и такава бива внасяна всяка година, обясни председателят на Общинския съвет Милен Иванов.

Другите точки в дневния ред на заседанието включват актуализиране на годишната програма за управление на общинската собственост, продажба на общински и

Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път самоковец внася първата селскостопанска продукция като картофите и налага това нещо в България. Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известният в България и се надявам с труда, вярата и усилията, които влагат земеделските производители, това да продължи. Това каза в приветственото си слово при откриването на Фестивала на самоковския картоф заместник-министърът на земеделието и храните Иван Капитанов. 

Той съобщи, че тази година има 242-ма земеделски производители, които са се регистрирали като такива и площта, в която се отглеждат картофи, е 1353 хектара. Капитанов посочи, че от министерството ще продължат да помагат на всички производители. Приветствие отправи и кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов. 

Същинската част на празника бе състезание, в което се в

Получаваме десетки, да не кажа стотици, сигнали от нашите структури по места, че се готви масово контролиран вот в област Плевен. Това съобщи на пресконференция в Националния пресклуб в Плевен народният представител от партия "Възраждане" Кирил Тодоров. 

"Възраждане" ще води позитивна предизборна кампания, в която ще призоваваме хората да гласуват, каза Тодоров. Според него именно високата избирателна активност може да противодейства на контролирания и купен вот. Той посочи, че при предишни избори от партията са подавали сигнали за съмнения за контролиран вот. Лично аз съм подавал сигнал на предишните избори през юни за село Мечка, каза Тодоров. Има десетки сигнали от наши структури по места. Затова единственото решение е да се излезе и да се гласува масово, добави депутатът.

На днешната пресконференция от партия "Възраждане" представиха листата си с кандидати за на

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Жители на квартал "Инцараки" в Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет (ОбС) в Несебър в деня на редовното му заседание - 24 септември. Това съобщиха о ...
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Няма данни  за други количества америций 241, каза пред журналисти в Панагюрище служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков. Припомняме, че при специализирана операц ...
Как живеят хората в боляровското село Воден два месеца след пожарите?
Изпепелени къщи, изпепелени надежди и живот във фургони – такава е картината в боляровското село Воден два месеца след опустошителните пожари. На площада са се събрали хората ...
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Сърбия
На границата с Румъния трафикът на гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Никопол“ и „Кардам“ е интензивен на изход за  товарни автомобили. На ...
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто между група мъже в София, съобщиха от МВР . Инцидентът е станал по-рано тази вечер на ул. „Българска морава“ ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път самоковец внася първата селскостопанска продукция като картофите и налага това нещо в България. Несл ...
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
Българският патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм-паметник „Св. първовърховни апостоли Петър и Павел“ в Белоградчик. Храмът ще бъде изграден в ...
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Тикер в 03:28 ч.
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път ...
Начало На преден план
11251
България

Жълт код за високи температури е обявен в 18 области на страната утре

В 18 области на страната за утре, 11 август, Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) обяви жълт код за високи температури.От института призоваха да бъдем внимателни, защото са възможни здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца заради очакваните много високи температури.

| 10 Август 2024, 19:53 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Жълт код за високи температури е обявен в 18 области на страната утре
Жълт код за високи температури е обявен в 18 области на страната утре
Снимка © Благой Кирилов

В 18 области на страната за утре, 11 август, Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) обяви жълт код за високи температури.

Общо 55 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) към МВР на своя уебсайт. Звената на пожарната са реагирали на 89 сигнала за произшествия. Пожарникарите са получили четири лъжливи повиквания.

При пожарите са пострадали трима души. 

С преки материални щети са възникнали 14 пожара, от които: пет в жилищни сгради; един в спомагателни, временни или паянтови постройки; три в транспортни средства; два в съоръжения на открито; три- други.

Без нанесени материални щети са възникнали 41 пожара, от които: 22 в сухи треви, горска постеля и храсти; 17 в отпадъци; два други.

Извършени са 30 спасителни дейности и помощни операции, от които: шест при катастрофи в транспортни средства; една при инциденти с опасни вещества (нелегален трафик – 1 бр.); 23 т

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за туризма, внесени от депутати от ГЕРБ-СДС, с които се уреждат критериите и реда за обявяване на национален курорт. Депутатите първо отхвърлиха законопроекта, а след проверка на кворума и прегласуване го приеха с 89 гласа „за“, три „против“ и 59 „въздържал се“.

Измененията предвиждат обявяването на национален курорт да става с решение на Министерския съвет по предложение на министъра на туризма. Заявлението за обявяване на национален курорт се подава от кмета на съответната община, на чиято територия попада курортът или части от него, след решение на общинския съвет. По този начин се дава възможност на местната власт да прецени в най-голяма степен интереса и нуждите на съответното населено място от обявяване на национален курорт, се посочва в мотивите към законопроекта. Вносителите отбел

От Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Кюстендил са създали организация за недопускане на нарушения и пътни инциденти по време на почивните дни и тържествата по случай Независимостта на България, информират от пресцентъра на полицията. Засилено полицейско присъствие ще има в населените места, където се организират празници, туристическите обекти и по пътищата. От полицията очакват засилен трафик по автомагистрала „Струма“ и главните пътища в първия и последния почивен ден. 

"По пътищата и населените места в област Кюстендил ще има достатъчно полицейски служители, които да обезпечат сигурността на хората", каза говорителят на ОД на МВР Катя Табачка.

Предвидени са специализирани полицейски операции, свързани с недопускане на водачи, употребили алкохол и/или наркотични вещества, превишаване не скоростта и контрол на двуколесните пътни превозни средств

Пътната инфраструктура е в добро състояние, но правилата за движение не се спазват от шофьорите. Статистиката за тази година показва именно това, че жертвите, за съжаление, са преди всичко от неспазване на правилата. Това каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова - Касабова при откриването на Десетата юбилейна годишна конференция, посветена на пътната безопасност - „ВИЗИЯ 0“ - Нула жертви при пътнотранспортни произшествия днес в Пловдив. Конференцията е организирана от Сдружение „Българска браншова асоциация пътна безопасност”.

Където пътната инфраструктура е поставила ограничения в скоростта, нека се спазват, призова служебният министър. Тя даде за пример пътя Асеновград - Кърджали, който е в добро експлоатационно състояние, но въпреки това там има много пътнотранспортни произшествия. "Те се обуславят само

Официалното откриване на демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ в стопанство "ДЕИВ-2007" в село Мало Конаре, област Пазарджик, ще се състои на 18 септември от 10:00 часа. Демо точката във фамилното стопанство на Десислава и Иван Кабурови е част от технологичната инфраструктура на ЕЦИХ АгроХъб.БГ, която се изгражда на територията на България по проекта с фокус прецизно земеделие AgroDigiRisе, съфинансиран от Програма "Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация" 2021-2027 и Програма "Цифрова Европа" на Европейската комисия (ЕК). Събитието включва демонстрации на технологичните решения в стопанството, както и лекционни панели с практически съвети и технологии за прецизно земеделие и по-конкретно в зеленчукопроизводството, съобщиха от АгроХъб.БГ.

В откриването ще вземат участие експертите от дирекция "Развитие на селските

Времето ще бъде потенциално опасно в регионите на: Благоевград, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Силистра, Смолян, Хасково, Стара Загора и Ямбол, предупредиха от НИМХ. 

От института призоваха да бъдем внимателни, защото са възможни здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца заради очакваните много високи температури.

Според прогнозата за времето утре ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са между 32° и 37°, в София - около 32°. Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и през деня ще се понижава. По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 29°-31°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. В планините ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра - около 19°.

 

 

Има ли опасност за здравето на хората, ако бъдат поставени вендинг автомати за лекарства, и каква е ползата от тях, коментираха пред медиите в парламента Андрей Чорбанов от "Има такъв народ", Маргарита Генчева от "Възраждане" и Александър Симидчиев от "Продължаваме промяната-Демократична България". Миналата седмица в пленарната зала бяха приети на първо четене промени, предложени от "Възраждане", в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина.  С измененията се създава правна възможност в населени места, в които има установен недостиг на аптеки, да бъдат поставени автомати за продажба на лекарствени продукти, съобразно регулацията на действащата нормативна уредба. 

Фармацевти веднага реагираха. Инициативният комитет на магистър-фармацевтите в позиция до медиите обяви, че смята автоматизираната система за продажба на лекарства за опасна. 

Страховет

Политиците в Северна Македония няма да видят ЕС с това поведение. Така Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ (ИТН) коментира в Народното събрание телевизионното интервю на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски.

Представителят на ИТН каза, че неговата партия, президентът и „Възраждане“ са били единствените представители на политическата класа у нас, които и на Консултативен съвет по национална сигурност преди време са направили всичко възможно да защитят българската позиция. 

На първия ред тези, които се правят на евроатлантици – Борисов, Пеевски, Асен Василев, Кирил Петков, Христо Иванов, натиснаха бутоните да вдигнем ветото, добави Балабанов и заяви, че недоумява защо днес тези същите политици се възмущават, след като са дали България "на тезгяха" преди няколко години с вдига

Добив на 656 кубика дърва за отопление през идващия зимен сезон от общинския горски поземлен фонд ще решава днес Общинският съвет в Маджарово. Това е една от четирите докладни за днешната сесия на органа на местното самоуправление, която е публикувана на официалния сайт на институцията. Неин вносител е кметът на общината Ерджан Юсуф.

Ако докладната бъде приета, жителите на общинския център и населените места в общината ще плащат по 36,84 лв. за кубик с ДДС, е залегнало в документа. С твърдото гориво от дървесния вид „Благун“ ще бъдат снабдени и общинските учреждения – детска градина и кметства. Докладната е рутинна и такава бива внасяна всяка година, обясни председателят на Общинския съвет Милен Иванов.

Другите точки в дневния ред на заседанието включват актуализиране на годишната програма за управление на общинската собственост, продажба на общински и

Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път самоковец внася първата селскостопанска продукция като картофите и налага това нещо в България. Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известният в България и се надявам с труда, вярата и усилията, които влагат земеделските производители, това да продължи. Това каза в приветственото си слово при откриването на Фестивала на самоковския картоф заместник-министърът на земеделието и храните Иван Капитанов. 

Той съобщи, че тази година има 242-ма земеделски производители, които са се регистрирали като такива и площта, в която се отглеждат картофи, е 1353 хектара. Капитанов посочи, че от министерството ще продължат да помагат на всички производители. Приветствие отправи и кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов. 

Същинската част на празника бе състезание, в което се в

Получаваме десетки, да не кажа стотици, сигнали от нашите структури по места, че се готви масово контролиран вот в област Плевен. Това съобщи на пресконференция в Националния пресклуб в Плевен народният представител от партия "Възраждане" Кирил Тодоров. 

"Възраждане" ще води позитивна предизборна кампания, в която ще призоваваме хората да гласуват, каза Тодоров. Според него именно високата избирателна активност може да противодейства на контролирания и купен вот. Той посочи, че при предишни избори от партията са подавали сигнали за съмнения за контролиран вот. Лично аз съм подавал сигнал на предишните избори през юни за село Мечка, каза Тодоров. Има десетки сигнали от наши структури по места. Затова единственото решение е да се излезе и да се гласува масово, добави депутатът.

На днешната пресконференция от партия "Възраждане" представиха листата си с кандидати за на

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Как живеят хората в боляровското село Воден два месеца след пожарите?
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Сърбия
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
На преден план
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
На преден план
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
В детайли
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Контекст
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Контекст
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
В детайли
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Местен фокус
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Основна линия
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Контекст
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.