Начало На преден план Военнослужещи от Сухопътните войски продължават да участват в гасенето на пожара в планината Славянка край село Голешово
9562
България

Военнослужещи от Сухопътните войски продължават да участват в гасенето на пожара в планината Славянка край село Голешово

Осемнадесет военнослужещи с шест специализирани машини от Трето бригадно командване – Благоевград помагат и днес, 11 август, за овладяването на пожара в планината Славянка на българо-гръцката граница.Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

| 11 Август 2024, 12:55 ч.
Военнослужещи от Сухопътните войски продължават да участват в гасенето на пожара в планината Славянка край село Голешово
Военнослужещи от Сухопътните войски продължават да участват в гасенето на пожара в планината Славянка край село Голешово
Снимка © МО

Осемнадесет военнослужещи с шест специализирани машини от Трето бригадно командване – Благоевград помагат и днес, 11 август, за овладяването на пожара в планината Славянка на българо-гръцката граница. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Осем души са задържани за участие в престъпна мрежа за трафик на мигранти от Турция през България и Сърбия към Западна Южна Европа. Това съобщи пресцентърът на Министерството на вътрешните работи (МВР).

Установени са десет участници в престъпната схема, на които са повдигнати обвинения. Осем са задържани, а двама са обявени за издирване.

Операцията е проведена на 19 септември от служители на Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) и Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП), подкрепени от Европол.

Разследването, в което са участвали гръцки и румънски власти, е проведено в рамките на регионална оперативна група, създадена за разследване на мрежи за контрабанда на мигранти, използващи България като транзитна страна. В рамките на операцията е неутрализирана престъпна мрежа за трафик на мигранти от Турция през България и Сърбия към З

Водач от панагюрското село Елшица е заловен с 2,98 промила алкохол в кръвта, съобщиха от Областна дирекция (ОД) на МВР - Пазарджик.

Автопатрул на магистрална полиция при ОД на МВР-Пазарджик е извършил снощи проверка на автомобил „Сеат“ в близост до бензиностанция на автомагистрала „Тракия“. Шофьорът на автомобила е бил с почти три  промила концентрация на алкохол. Той е задържан в Районното управление в областния град, добавят от полицията. 

Припомняме, че в началото на септември шофьор в Монтана беше заловен с 2,71 промила. Той направи катастрофа със сериозни материални щети.

 

Демонстрация на правилно и безопасно управление на електрически тротинетки направиха в Роман по повод Европейския ден без загинали на пътя, съобщиха от общинската администрация. Инициативата и по повод Европейската седмица на мобилността. 

Община Роман се включва за поредна година, а тазгодишните събития са организирани съвместно с полицейското управление в Роман, Средно училище (СУ) „Васил Левски“ – град Роман и Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, допълниха още от Общината. 

Младши полицейски инспектор Мирослав Цанов от Районно управление (РУ) – Роман разясни на учениците правилата и разпоредбите в Закона за движение по пътищата, касаещи придвижването с индивидуално електрическо превозно средство (ИЕПС), се казва в съобщение на Община Роман. 

Учениците от СУ „Васил Левски&l

Трафикът на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Кулата" е спокоен към този час. Няма колона от изчакващи автомобили, . 

През почивните дни миналата седмица на пункта също нямаше струпване на автомобили и преминаването бе без изчакване.

 

Времето в планините е облачно, хората да слизат по-рано в ниските части на планините. Това казаха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

На места следобед се очаква дъжд.

Билото на Стара планина е в гъста мъгла и не е препоръчително за разходки, добавиха от ПСС. 

Няма инциденти с туристи в планините. Времето е много мокро, не е приятно и няма много хора в планините, посочиха от ПСС.

Над планините ще преобладава облачно време, по високите била и върхове ще бъде мъгливо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. По най-високите върхове на Рила и Пирин ще превалява предимно сняг. Вятърът ще бъде до умерен от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра – около 7°.          

Ръководител на модула е старши лейтенант Георги Гечов. Военнослужещите действат в района на с. Голешово, община Сандански, област Благоевград.

Вчера от Министерството на отбраната съобщиха, че над 2120 военнослужещи с около 426 единици техника от различни формирования на Сухопътните войски участваха в гасенето на пожари в различни области на страната. Военнослужещите действат без прекъсване от 12 юли, заедно с колегите си от Военновъздушните сили, пожарникарите от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, служителите от горските стопанства в страната и доброволци, посочиха още от Министерството. 

Искам да призова към българските Военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, да има една осъзната регулярна държавническа подкрепа, а не политически спекулации по принуда в резултат на избори или катастрофи. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти в Долна Митрополия. 

Днес там беше отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин. 

Държавният глава изказа съболезнования и съпричастност към близките и колегите  на пилотите. Днес се разделяме с двама достойни летци, каза той. 

„Още веднъж да призова да се престане със спекулациите преди компетентната комисия да е приключила своята работа и да научим реалните факти“, каза още Румен Радев. 

„Има ясно назначена комисия, с ясни отговорности, аз съм аб

Община Варна ще възложи независим финансов и функционален одит на всички общински дружества, сред които е и „Градски транспорт“ ЕАД, съобщи на пресконференция кметът на града Благомир Коцев. Той подчерта, че част от тях не работят достатъчно ефективно и финансовата им дисциплина е слаба. Ръководството на дружествата обаче не се назначава от администрацията, а от Общинския съвет, посочи Коцев. Той уточни, че екипът му предлага оздравителни мерки, които не се прилагат, тъй като принципалът на фирмите не е Общината. Всяка година част от тези дружества трябва да бъдат дофинансирани от бюджета без тези средства да са предвидени, обясни Коцев и подчерта, че това налага да се вземат пари от други сектори.

Зам.-кметът по финансовите въпроси Христо Рафаилов допълни, че „Градски транспорт“ е в постоянен недостиг на средства. По думите му дълговете на дружеството к

В Плевен ще се състои за първи път фермерски пазар. Той ще бъде разположен в района на Кооперативния пазар този петък. Организатор е Община Плевен, съвместно с общинската фирма "Тибор" ЕАД и със съдействието на социалната платформа "Фермерски пазар ОТ БГ", съобщават от местната администрация.

Пазарът ще представя продукция на фермери, земеделски производители и занаятчии от региона и страната. Участниците ще са 17, като за пазара през октомври очакваме повече, тъй като някои от земеделските производители и фермерите ще се включат в празници, организирани в други населени места тези дни, каза Ива Елмазова от рекламна агенция "Елмазови", създател на "Фермерски пазар ОТ БГ". На първия фермерски пазар в Плевен ще бъдат предложени мляко и млечни продукти, пчелен мед, масло от бял трън, билкови продукти, вино от изба, която на Пловдивския панаир тази година е взела четири медала и д

В Плевен партиите и коалициите постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии (СИК) за предстоящите на 27 октомври предсрочни парламентарни избори. Това стана по време на консултации, които се състояха в заседателната зала на Община Плевен в присъствието на кмета д-р Валентин Христов.

В консултациите участваха представители на парламентарно представените политически сили - коалиция ГЕРБ-СДС, коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България", партия "Възраждане", ДПС, коалиция "БСП за България", партия "Има такъв народ". 

Направени бяха няколко корекции, които не касаят цялостното разпределение на квотите на партиите. Искам да благодаря на представителите на партиите за коректността, каза след края на консултациите секретарят на Община Плевен Соня Ганева. 

Общо СИК на територията на общината са 161. Предстои да се сформи

Борислав Барийски е кандидатът на партия „Възраждане“ за кмет на район „Одесос“ във Варна. Той беше представен днес на пресконференция в Националния пресклуб в града от ръководството на местната структура на формацията, в присъствието на двама народни представители.

Барийски ще бъде подкрепен и от „Има такъв народ“ (ИТН), а „Възраждане“ ще застане зад кандидата на ИТН за кмет на район „Приморски“ Светослав Иванов. И от двете партии подчертаха, че партньорството е само за частичните местни избори във Варна на 20 октомври, но не и за парламентарния вот на 27 октомври.

Според Барийски отношението на управляващите града през последните години е нанесло сериозни щети върху район „Одесос“, а той е визитната картичка на Варна. По думите му, акцент за него ще бъдат чистотата, поддръжката на инфраструктурата,

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите и състава на листите с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори на ...
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
Община Пазарджик въведе единен номер за по-добре насочена комуникация, бърз достъп до услуги и подаване на сигнали за гражданите, съобщават от администрацията.  Телефонен номе ...
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин, съобщиха от Министерств ...
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков ще открие 30-ото юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“, съобщиха от МВР. Съ ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път самоковец внася първата селскостопанска продукция като картофите и налага това нещо в България. Несл ...
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
Българският патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм-паметник „Св. първовърховни апостоли Петър и Павел“ в Белоградчик. Храмът ще бъде изграден в ...
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Тикер в 02:34 ч.
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път ...
Начало На преден план
9562
България

Военнослужещи от Сухопътните войски продължават да участват в гасенето на пожара в планината Славянка край село Голешово

Осемнадесет военнослужещи с шест специализирани машини от Трето бригадно командване – Благоевград помагат и днес, 11 август, за овладяването на пожара в планината Славянка на българо-гръцката граница.Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

| 11 Август 2024, 12:55 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Военнослужещи от Сухопътните войски продължават да участват в гасенето на пожара в планината Славянка край село Голешово
Военнослужещи от Сухопътните войски продължават да участват в гасенето на пожара в планината Славянка край село Голешово
Снимка © МО

Осемнадесет военнослужещи с шест специализирани машини от Трето бригадно командване – Благоевград помагат и днес, 11 август, за овладяването на пожара в планината Славянка на българо-гръцката граница. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Осем души са задържани за участие в престъпна мрежа за трафик на мигранти от Турция през България и Сърбия към Западна Южна Европа. Това съобщи пресцентърът на Министерството на вътрешните работи (МВР).

Установени са десет участници в престъпната схема, на които са повдигнати обвинения. Осем са задържани, а двама са обявени за издирване.

Операцията е проведена на 19 септември от служители на Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) и Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП), подкрепени от Европол.

Разследването, в което са участвали гръцки и румънски власти, е проведено в рамките на регионална оперативна група, създадена за разследване на мрежи за контрабанда на мигранти, използващи България като транзитна страна. В рамките на операцията е неутрализирана престъпна мрежа за трафик на мигранти от Турция през България и Сърбия към З

Водач от панагюрското село Елшица е заловен с 2,98 промила алкохол в кръвта, съобщиха от Областна дирекция (ОД) на МВР - Пазарджик.

Автопатрул на магистрална полиция при ОД на МВР-Пазарджик е извършил снощи проверка на автомобил „Сеат“ в близост до бензиностанция на автомагистрала „Тракия“. Шофьорът на автомобила е бил с почти три  промила концентрация на алкохол. Той е задържан в Районното управление в областния град, добавят от полицията. 

Припомняме, че в началото на септември шофьор в Монтана беше заловен с 2,71 промила. Той направи катастрофа със сериозни материални щети.

 

Демонстрация на правилно и безопасно управление на електрически тротинетки направиха в Роман по повод Европейския ден без загинали на пътя, съобщиха от общинската администрация. Инициативата и по повод Европейската седмица на мобилността. 

Община Роман се включва за поредна година, а тазгодишните събития са организирани съвместно с полицейското управление в Роман, Средно училище (СУ) „Васил Левски“ – град Роман и Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, допълниха още от Общината. 

Младши полицейски инспектор Мирослав Цанов от Районно управление (РУ) – Роман разясни на учениците правилата и разпоредбите в Закона за движение по пътищата, касаещи придвижването с индивидуално електрическо превозно средство (ИЕПС), се казва в съобщение на Община Роман. 

Учениците от СУ „Васил Левски&l

Трафикът на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Кулата" е спокоен към този час. Няма колона от изчакващи автомобили, . 

През почивните дни миналата седмица на пункта също нямаше струпване на автомобили и преминаването бе без изчакване.

 

Времето в планините е облачно, хората да слизат по-рано в ниските части на планините. Това казаха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

На места следобед се очаква дъжд.

Билото на Стара планина е в гъста мъгла и не е препоръчително за разходки, добавиха от ПСС. 

Няма инциденти с туристи в планините. Времето е много мокро, не е приятно и няма много хора в планините, посочиха от ПСС.

Над планините ще преобладава облачно време, по високите била и върхове ще бъде мъгливо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. По най-високите върхове на Рила и Пирин ще превалява предимно сняг. Вятърът ще бъде до умерен от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра – около 7°.          

Ръководител на модула е старши лейтенант Георги Гечов. Военнослужещите действат в района на с. Голешово, община Сандански, област Благоевград.

Вчера от Министерството на отбраната съобщиха, че над 2120 военнослужещи с около 426 единици техника от различни формирования на Сухопътните войски участваха в гасенето на пожари в различни области на страната. Военнослужещите действат без прекъсване от 12 юли, заедно с колегите си от Военновъздушните сили, пожарникарите от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, служителите от горските стопанства в страната и доброволци, посочиха още от Министерството. 

Искам да призова към българските Военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, да има една осъзната регулярна държавническа подкрепа, а не политически спекулации по принуда в резултат на избори или катастрофи. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти в Долна Митрополия. 

Днес там беше отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин. 

Държавният глава изказа съболезнования и съпричастност към близките и колегите  на пилотите. Днес се разделяме с двама достойни летци, каза той. 

„Още веднъж да призова да се престане със спекулациите преди компетентната комисия да е приключила своята работа и да научим реалните факти“, каза още Румен Радев. 

„Има ясно назначена комисия, с ясни отговорности, аз съм аб

Община Варна ще възложи независим финансов и функционален одит на всички общински дружества, сред които е и „Градски транспорт“ ЕАД, съобщи на пресконференция кметът на града Благомир Коцев. Той подчерта, че част от тях не работят достатъчно ефективно и финансовата им дисциплина е слаба. Ръководството на дружествата обаче не се назначава от администрацията, а от Общинския съвет, посочи Коцев. Той уточни, че екипът му предлага оздравителни мерки, които не се прилагат, тъй като принципалът на фирмите не е Общината. Всяка година част от тези дружества трябва да бъдат дофинансирани от бюджета без тези средства да са предвидени, обясни Коцев и подчерта, че това налага да се вземат пари от други сектори.

Зам.-кметът по финансовите въпроси Христо Рафаилов допълни, че „Градски транспорт“ е в постоянен недостиг на средства. По думите му дълговете на дружеството к

В Плевен ще се състои за първи път фермерски пазар. Той ще бъде разположен в района на Кооперативния пазар този петък. Организатор е Община Плевен, съвместно с общинската фирма "Тибор" ЕАД и със съдействието на социалната платформа "Фермерски пазар ОТ БГ", съобщават от местната администрация.

Пазарът ще представя продукция на фермери, земеделски производители и занаятчии от региона и страната. Участниците ще са 17, като за пазара през октомври очакваме повече, тъй като някои от земеделските производители и фермерите ще се включат в празници, организирани в други населени места тези дни, каза Ива Елмазова от рекламна агенция "Елмазови", създател на "Фермерски пазар ОТ БГ". На първия фермерски пазар в Плевен ще бъдат предложени мляко и млечни продукти, пчелен мед, масло от бял трън, билкови продукти, вино от изба, която на Пловдивския панаир тази година е взела четири медала и д

В Плевен партиите и коалициите постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии (СИК) за предстоящите на 27 октомври предсрочни парламентарни избори. Това стана по време на консултации, които се състояха в заседателната зала на Община Плевен в присъствието на кмета д-р Валентин Христов.

В консултациите участваха представители на парламентарно представените политически сили - коалиция ГЕРБ-СДС, коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България", партия "Възраждане", ДПС, коалиция "БСП за България", партия "Има такъв народ". 

Направени бяха няколко корекции, които не касаят цялостното разпределение на квотите на партиите. Искам да благодаря на представителите на партиите за коректността, каза след края на консултациите секретарят на Община Плевен Соня Ганева. 

Общо СИК на територията на общината са 161. Предстои да се сформи

Борислав Барийски е кандидатът на партия „Възраждане“ за кмет на район „Одесос“ във Варна. Той беше представен днес на пресконференция в Националния пресклуб в града от ръководството на местната структура на формацията, в присъствието на двама народни представители.

Барийски ще бъде подкрепен и от „Има такъв народ“ (ИТН), а „Възраждане“ ще застане зад кандидата на ИТН за кмет на район „Приморски“ Светослав Иванов. И от двете партии подчертаха, че партньорството е само за частичните местни избори във Варна на 20 октомври, но не и за парламентарния вот на 27 октомври.

Според Барийски отношението на управляващите града през последните години е нанесло сериозни щети върху район „Одесос“, а той е визитната картичка на Варна. По думите му, акцент за него ще бъдат чистотата, поддръжката на инфраструктурата,

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
На преден план
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
На преден план
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
В детайли
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Контекст
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Контекст
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
В детайли
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Местен фокус
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Основна линия
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Контекст
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.