Начало На преден план Спряно е движението на влаковете между Ветово и Образцов чифлик заради инцидент с товарна композиция
8869
България

Спряно е движението на влаковете между Ветово и Образцов чифлик заради инцидент с товарна композиция

Причината е инцидент с товарен влак по железния път между Ветово и Ястребово.Движението на влакове в района е спряно.

| 11 Август 2024, 19:46 ч.
Спряно е движението на влаковете между Ветово и Образцов чифлик заради инцидент с товарна композиция
Спряно е движението на влаковете между Ветово и Образцов чифлик заради инцидент с товарна композиция
Снимка © БТА

Временно се преустановява движението на влаковете между гарите Образцов Чифлик и Ветово, съобщиха от БДЖ. 

Голяма част от град Вършец остава без вода днес и утре заради реконструкция на главен водопровод, съобщиха от местната общинска управа.

Подменят се около 20 метра от главния водопровод по бул. „България“. Улиците, на които ще бъде спряно водоподаването са „Д-р Елена Теодосиева“, „Алеко Константинов“, „Иван Вазов“, „Янко Сакъзов“, „Банкя“, „Александър Стамболийски“, „Тодорини кукли“, „Цар Иван Асен II”, „Цар Симеон“, „Цар Борис“, „Христо Смирненски“, „Климент Охридски“, ниските части на града от центъра към изхода за Монтана, както и високите части в района на климатичното училище.

Ремонтните дейности ще продължат до 20:00 часа на 19 септември. Община Вършец ще осигури вода за битови нужди на жителите за 36-те часа, п

Трима души са пострадали и са в тежко състояние след катастрофа на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче.  Това съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ в Ловеч.

В ловешката болница са откарани двама мъже и една жена. 

Участъкът е затворен за  движение, информираха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Има обходен маршрут през Микре - пътен възел „Абланица“ - Ловеч и обратно.

Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, призовават от Агенцията. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

Инициативата на Областната администрация в Габрово ще разкаже пет нови вдъхновяващи истории във втората отворена за публиката среща. Тя ще се състои на 20 септември от 15:00 ч. в габровската зала „Възраждане“. Това съобщиха организаторите на събитието. 

Говорители ще бъдат Християн Стоянов, Павел Владев, Васи Маринова - Късева, Преслава Драганова и Александър Савеков. Събитието е с вход свободен и посетителите могат да задават въпроси на говорителите. 

Инициативата ще покаже на младежите от област Габрово различни вдъхновяващи примери за намиране на пътя към успеха, ще ги мотивира, вдъхнови и даде възможност да чуят от първо лице за всички „подводни камъни“, които се крият по пътя към постигането на поставената цел. Събитието се провежда в рамките на Европейската седмица на мобилността, а обединяващата частица между петимата лектори е сп

Кампания за безплатни прегледи за ранно откриване на хронични белодробни заболявания предстои в Търговище. Тя ще започне от 26 септември в Медицински център „Солигена“, съобщиха от здравното заведение. 

Кампанията ще продължи до 10 ноември, като е предвидено тя да обхване общо 140 души. 

Финансирането й е по Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2021-2025 г. Пациентите няма да плащат за прегледа, независимо дали са здравноосигурени или не. Няма да се изисква и направление от личен лекар. Достатъчно е да се запази час с обаждане на регистратурата на телефони 0601 6 60 70 и 0879 02 77 66 или на място в  Търговище на ул. „Пирин“ № 16.

Прегледите ще се извършват от д-р Иван Власов, специалист по белодробни болести, в три дни от седмицата -  четвъртък и петък от 15 до 18 часа и неделя от 9 до 12 ч

Откриха алея на българската шевица в пловдивския парк "Лаута" в район "Тракия". Творбите са изработени от Радина Росенова и Бояна Илиева от Колекция РОД, с подкрепата на Фондация "Пловдив 2019" и Община Пловдив. 

Като най-млад район сме оскъдни на култура и затова се стремим да допринасяме за културното развитие на съгражданите ни, каза кметът на район "Тракия" Георги Гатев. Той припомни, че ежегодно в парка се организира Народен събор. 

Българската шевица е своеобразен Вселенски код, който символизира хармонията и красотата в човешките взаимоотношения, посочиха организаторите. Те припомниха, че от пет години популяризират шевицата и древните български символи. Използвайки магията на фолклора, чрез изрусуване на български шевици от места извън пределите на родината, където има българска диспора, отдаваме заслужена почит и уважение на пазителите на нашия фолклор

Причината е инцидент с товарен влак по железния път между Ветово и Ястребово. Движението на влакове в района е спряно. Пътниците се транспортират с автобус. 

Причините за произшествието се изясняват.

Очаква се от фирмата-собственик на композицията да дадат повече подробности.

 

Общинските съветници в Камено отхвърлиха искането на фирмата концесионер на кариерата в село Полски извор "Минерал Процесинг" ООД за разширяване на територията за добив на инертни материали. Решението бе взето единодушно с 16 гласа на общинска сесия днес. Междувременно има и подписка от жителите на селото, че не одобряват искането. Установени са и редица нарушения от страна на концесионера за нерегламентирано изхвърляне на мъртва почва върху земя - публична общинска собственост и пасища, заяви председателят на Общинския съвет в Камено Радослав Балтаджиев. Отделно от това е констатирано, че вече се изземва пясък от съседен парцел, от който най-вероятно няма издадено разрешение за извършване на такава дейност, посочи той. Глоба до 10 000 лв. за нерегламентираните дейности може да наложи Общинската администрация в Камено, стана известн по време на заседанието.

За нарушенията са по

Концерти и пресъздаване на "жива картина" са част от програмата, с която в Шумен ще бъдат отбелязани 116 години от обявяването на независимостта на България, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. 

Симфониетата в Шумен, Смесеният хор „Проф. Венета Вичева“ и Градският духов оркестър „Михаил Биков“ ще изнесат в празничния 22 септември съвместен концерт под мотото „116 години Независимост“, в зала „Проф. Венета Вичева“, от 11:00 часа, отбелязаха от общинския пресцентър. 

Оттам уточняват, че от 13:30 часа, пред Военния клуб в Шумен, жители и гости на града ще могат да видят "жива картина" на историческия момент от провъзгласяването на манифеста, с който на 22 септември 1908 година княз Фердинанд обявява независимостта на България. 

Във възстановката ще участват членове на Родолюбивия комитет

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Кюстендил се водят действията по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343, ал. 3,“б”, във връзка с чл. 342, ал. 1, пр. 3 от Наказателния кодекс, пише в прессъобщение от прокуратурата. Случаят е от ранната сутрин на 16 септември.

На път между селата Ресилово и Самораново, община Дупница, водачът на лек автомобил “Шевролет”, 26-годишният Д. З., предизвикал пътнотранспортно произшествие, вследствие на което е причинена смъртта на 49-годишна жена. Извършителят на деянието избягал от местопроизшествието. В хода на разследването той е бил установен и задържан.

С постановление на Окръжна прокуратура - Кюстендил лицето е привлечено в качеството на обвиняем. Установено е, че престъпното деяние е извършено след употреба на наркотично вещество - канабис. Обвиняемият

Десетки деца от основните училища в Силистра участваха в открит урок по шахмат. Събитието се състоя в сградата на общинската администрация и бе част от националното шахматно турне "Асеневци".

Децата се обучаваха в шахматни тактики, бързина на мислене, концентрация и креативност при намирането на правилни ходове. Многократният шампион на България Даян Нинов им разказа легендата за възникването на играта и ги запознаха с правилата.

Проявата има за цел да популяризират шаха сред подрастващите и да даде възможност на всеки желаещ да тренира безплатно. Това е важно, тъй като тази игра възпитава добродетели като отговорност, концентрация, решителност и спомага за изграждането на характера, съобщиха организаторите.

Момичетата и момчетата се включиха в игри с много награди. Всички присъствали получиха ваучери за безплатен едномесечен онлайн курс по шахмат под ръководствот

В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин. 

Сред присъстващите бяха президентът на България Румен Радев, служебният министър на отбраната Атанас Запрянов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, висши офицери от Българската армия, военнослужещи и колеги, близки на загиналите пилоти, представители на местната власт. Медии не бяха допуснати до церемонията.

Искам да призова към българските военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, да има една осъзната регулярна държавническа подкрепа, а не политически спекулации по принуда в резултат на избори или катастрофи. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти след края на церемонията. 

Припомняме, че в петък миналата седмица, при по

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
Българският патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм-паметник „Св. първовърховни апостоли Петър и Павел“ в Белоградчик. Храмът ще бъде изграден в ...
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Обвинение за причиняване на смърт очаква 17-годишен младеж, затова че на 30 юли т.г. преби 56-годишна жена от същия град, каза говорителят на Областната прокуратура в Перник Албен ...
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Стотици присъстваха на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните български селскостопански породи животни, който се проведе днес в местността Паниците край Калофер. С ...
През последното денонощие са потушени 63 пожара
През последното денонощие са потушени 63 пожара. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. При пожарите няма загинали ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път самоковец внася първата селскостопанска продукция като картофите и налага това нещо в България. Несл ...
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
Българският патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм-паметник „Св. първовърховни апостоли Петър и Павел“ в Белоградчик. Храмът ще бъде изграден в ...
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Тикер в 02:38 ч.
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път ...
Начало На преден план
8869
България

Спряно е движението на влаковете между Ветово и Образцов чифлик заради инцидент с товарна композиция

Причината е инцидент с товарен влак по железния път между Ветово и Ястребово.Движението на влакове в района е спряно.

| 11 Август 2024, 19:46 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Спряно е движението на влаковете между Ветово и Образцов чифлик заради инцидент с товарна композиция
Спряно е движението на влаковете между Ветово и Образцов чифлик заради инцидент с товарна композиция
Снимка © БТА

Временно се преустановява движението на влаковете между гарите Образцов Чифлик и Ветово, съобщиха от БДЖ. 

Голяма част от град Вършец остава без вода днес и утре заради реконструкция на главен водопровод, съобщиха от местната общинска управа.

Подменят се около 20 метра от главния водопровод по бул. „България“. Улиците, на които ще бъде спряно водоподаването са „Д-р Елена Теодосиева“, „Алеко Константинов“, „Иван Вазов“, „Янко Сакъзов“, „Банкя“, „Александър Стамболийски“, „Тодорини кукли“, „Цар Иван Асен II”, „Цар Симеон“, „Цар Борис“, „Христо Смирненски“, „Климент Охридски“, ниските части на града от центъра към изхода за Монтана, както и високите части в района на климатичното училище.

Ремонтните дейности ще продължат до 20:00 часа на 19 септември. Община Вършец ще осигури вода за битови нужди на жителите за 36-те часа, п

Трима души са пострадали и са в тежко състояние след катастрофа на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче.  Това съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ в Ловеч.

В ловешката болница са откарани двама мъже и една жена. 

Участъкът е затворен за  движение, информираха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Има обходен маршрут през Микре - пътен възел „Абланица“ - Ловеч и обратно.

Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, призовават от Агенцията. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

Инициативата на Областната администрация в Габрово ще разкаже пет нови вдъхновяващи истории във втората отворена за публиката среща. Тя ще се състои на 20 септември от 15:00 ч. в габровската зала „Възраждане“. Това съобщиха организаторите на събитието. 

Говорители ще бъдат Християн Стоянов, Павел Владев, Васи Маринова - Късева, Преслава Драганова и Александър Савеков. Събитието е с вход свободен и посетителите могат да задават въпроси на говорителите. 

Инициативата ще покаже на младежите от област Габрово различни вдъхновяващи примери за намиране на пътя към успеха, ще ги мотивира, вдъхнови и даде възможност да чуят от първо лице за всички „подводни камъни“, които се крият по пътя към постигането на поставената цел. Събитието се провежда в рамките на Европейската седмица на мобилността, а обединяващата частица между петимата лектори е сп

Кампания за безплатни прегледи за ранно откриване на хронични белодробни заболявания предстои в Търговище. Тя ще започне от 26 септември в Медицински център „Солигена“, съобщиха от здравното заведение. 

Кампанията ще продължи до 10 ноември, като е предвидено тя да обхване общо 140 души. 

Финансирането й е по Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2021-2025 г. Пациентите няма да плащат за прегледа, независимо дали са здравноосигурени или не. Няма да се изисква и направление от личен лекар. Достатъчно е да се запази час с обаждане на регистратурата на телефони 0601 6 60 70 и 0879 02 77 66 или на място в  Търговище на ул. „Пирин“ № 16.

Прегледите ще се извършват от д-р Иван Власов, специалист по белодробни болести, в три дни от седмицата -  четвъртък и петък от 15 до 18 часа и неделя от 9 до 12 ч

Откриха алея на българската шевица в пловдивския парк "Лаута" в район "Тракия". Творбите са изработени от Радина Росенова и Бояна Илиева от Колекция РОД, с подкрепата на Фондация "Пловдив 2019" и Община Пловдив. 

Като най-млад район сме оскъдни на култура и затова се стремим да допринасяме за културното развитие на съгражданите ни, каза кметът на район "Тракия" Георги Гатев. Той припомни, че ежегодно в парка се организира Народен събор. 

Българската шевица е своеобразен Вселенски код, който символизира хармонията и красотата в човешките взаимоотношения, посочиха организаторите. Те припомниха, че от пет години популяризират шевицата и древните български символи. Използвайки магията на фолклора, чрез изрусуване на български шевици от места извън пределите на родината, където има българска диспора, отдаваме заслужена почит и уважение на пазителите на нашия фолклор

Причината е инцидент с товарен влак по железния път между Ветово и Ястребово. Движението на влакове в района е спряно. Пътниците се транспортират с автобус. 

Причините за произшествието се изясняват.

Очаква се от фирмата-собственик на композицията да дадат повече подробности.

 

Общинските съветници в Камено отхвърлиха искането на фирмата концесионер на кариерата в село Полски извор "Минерал Процесинг" ООД за разширяване на територията за добив на инертни материали. Решението бе взето единодушно с 16 гласа на общинска сесия днес. Междувременно има и подписка от жителите на селото, че не одобряват искането. Установени са и редица нарушения от страна на концесионера за нерегламентирано изхвърляне на мъртва почва върху земя - публична общинска собственост и пасища, заяви председателят на Общинския съвет в Камено Радослав Балтаджиев. Отделно от това е констатирано, че вече се изземва пясък от съседен парцел, от който най-вероятно няма издадено разрешение за извършване на такава дейност, посочи той. Глоба до 10 000 лв. за нерегламентираните дейности може да наложи Общинската администрация в Камено, стана известн по време на заседанието.

За нарушенията са по

Концерти и пресъздаване на "жива картина" са част от програмата, с която в Шумен ще бъдат отбелязани 116 години от обявяването на независимостта на България, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. 

Симфониетата в Шумен, Смесеният хор „Проф. Венета Вичева“ и Градският духов оркестър „Михаил Биков“ ще изнесат в празничния 22 септември съвместен концерт под мотото „116 години Независимост“, в зала „Проф. Венета Вичева“, от 11:00 часа, отбелязаха от общинския пресцентър. 

Оттам уточняват, че от 13:30 часа, пред Военния клуб в Шумен, жители и гости на града ще могат да видят "жива картина" на историческия момент от провъзгласяването на манифеста, с който на 22 септември 1908 година княз Фердинанд обявява независимостта на България. 

Във възстановката ще участват членове на Родолюбивия комитет

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Кюстендил се водят действията по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343, ал. 3,“б”, във връзка с чл. 342, ал. 1, пр. 3 от Наказателния кодекс, пише в прессъобщение от прокуратурата. Случаят е от ранната сутрин на 16 септември.

На път между селата Ресилово и Самораново, община Дупница, водачът на лек автомобил “Шевролет”, 26-годишният Д. З., предизвикал пътнотранспортно произшествие, вследствие на което е причинена смъртта на 49-годишна жена. Извършителят на деянието избягал от местопроизшествието. В хода на разследването той е бил установен и задържан.

С постановление на Окръжна прокуратура - Кюстендил лицето е привлечено в качеството на обвиняем. Установено е, че престъпното деяние е извършено след употреба на наркотично вещество - канабис. Обвиняемият

Десетки деца от основните училища в Силистра участваха в открит урок по шахмат. Събитието се състоя в сградата на общинската администрация и бе част от националното шахматно турне "Асеневци".

Децата се обучаваха в шахматни тактики, бързина на мислене, концентрация и креативност при намирането на правилни ходове. Многократният шампион на България Даян Нинов им разказа легендата за възникването на играта и ги запознаха с правилата.

Проявата има за цел да популяризират шаха сред подрастващите и да даде възможност на всеки желаещ да тренира безплатно. Това е важно, тъй като тази игра възпитава добродетели като отговорност, концентрация, решителност и спомага за изграждането на характера, съобщиха организаторите.

Момичетата и момчетата се включиха в игри с много награди. Всички присъствали получиха ваучери за безплатен едномесечен онлайн курс по шахмат под ръководствот

В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин. 

Сред присъстващите бяха президентът на България Румен Радев, служебният министър на отбраната Атанас Запрянов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, висши офицери от Българската армия, военнослужещи и колеги, близки на загиналите пилоти, представители на местната власт. Медии не бяха допуснати до церемонията.

Искам да призова към българските военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, да има една осъзната регулярна държавническа подкрепа, а не политически спекулации по принуда в резултат на избори или катастрофи. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти след края на церемонията. 

Припомняме, че в петък миналата седмица, при по

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
През последното денонощие са потушени 63 пожара
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
На преден план
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
На преден план
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
В детайли
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Контекст
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Контекст
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
В детайли
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Местен фокус
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Основна линия
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Контекст
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.