Начало На преден план С новите помещения на Агенцията по вписванията в Благоевград, предоставяме качествени услуги на гражданите и бизнеса, каза Мария Павлова
7797
България

С новите помещения на Агенцията по вписванията в Благоевград, предоставяме качествени услуги на гражданите и бизнеса, каза Мария Павлова

С откриването на новите помещения на Агенцията по вписванията (АВ) в центъра на Благоевград, предоставяме качествени услуги на гражданите и бизнеса, а нашите служителите ще работят в чудесни условия, каза днес служебният министър на правосъдието Мария Павлова в Благоевград.Тя посочи, че днешният ден е много радостен за всички, защото усилията, които се полагат, стават видими.

| 12 Август 2024, 12:57 ч.
С новите помещения на Агенцията по вписванията в Благоевград, предоставяме качествени услуги на гражданите и бизнеса, каза Мария Павлова
С новите помещения на Агенцията по вписванията в Благоевград, предоставяме качествени услуги на гражданите и бизнеса, каза Мария Павлова
Снимка © БТА

С откриването на новите помещения на Агенцията по вписванията (АВ) в центъра на Благоевград, предоставяме качествени услуги на гражданите и бизнеса, а нашите служителите ще работят в чудесни условия, каза днес служебният министър на правосъдието Мария Павлова в Благоевград.

Трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Оряхово", "Никопол", ``Кардам`` и "Дуранкулак" с Румъния е интензивен на изход за товарни автомобили. Това съобщиха на сайта си от Главната дирекция "Гранична полиция" - МВР. Информацията е към 6:00 ч.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движението и трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофар. С около 200 метра е удължен участъкът на Дунав мост в ремонт и се работи в отсечка с дължина повече от 400 метра, съобщиха вчера от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Трафикът на границите с Гърция, Република Сърбия, Република Северна Македония и Република Турция е нормален на всички ГКПП. 

Пешеходец е пострадал при пътен инцидент в Свищов, съобщиха от пресцентъра на полицията във Велико Търново. 

Оттам информираха, че инцидентът е станал вчера в 05:35 ч. на кръстовище в крайдунавския град. При мокра пътна настилка лек автомобил, управляван от 27-годишен мъж, удря пресичащ 62-годишен мъж. 

Пострадалият е с черепно-мозъчна травма, насочен е за лечение към болница в Плевен, където е приет с опасност за живота.   

В Районно управление - Свищов е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал.1, буква б от Наказателния кодекс, допълниха от полицията.

В края на месец юни 31-годишна пешеходка пострада при пътен инцидент в Свищов. При движение на обособен паркинг 50-годишен местен жител е ударил последователно пешеходката. Седмица по-рано автомобил блъсна и уби на място пешеходка във Велико Търново.

Не се появяват нови сметища на местата с осигурено видеонаблюдение. Това каза служебният министър на околната среда и водите в служебния кабинет Петър Димитров по време на парламентарния контрол в отговор на няколко въпроса, свързани с незаконни сметища в различни общини на територията на област Монтана. По думите му на кметовете на общините са издадени предписания за монтиране на видеокамери, където е възможно. 

В имот в село Брусарци, област Монтана, който е частна общинска собственост, е установено незаконно сметище с площ около 800 кв. м, каза Димитров. Издадено е предписание на кмета на селото за почистване на терена и при проверка, направена вчера, е установено, че вече е почистен, допълни служебният министър. 

За нерегламентирано сметище с битови и строителни отпадъци в село Бели Мел, област Монтана Димитров каза, че замърсената площ е около 700 кв. м. В

Със специално видео от Министерството на отбраната (МО) отдадоха почит към хората и поклон към военните пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин на страницата си във Фейсбук. 

„Българската армия изгуби двама от най-опитните и мотивирани авиатори, посветени на воинския си дълг и отдадени на страната си, оставили видима следа с делата си“, пишат от военното министерство.  

Майор Димитров и старши лейтенант Дункин остават в мислите и сърцата ни завинаги, допълват от МО.

Видеото завършва с думите „Орлите не умират – те отлитат.“

Общо осем моста са построени за две години след наводнението в карловските села Каравелово, Богдан, Слатина, Христо Даново и Войнягово. Това съобщиха от общинската администрация на Карлово.

Изградени са мостовете на централния площад над дере „Селска река“, на ул. "7-а" и на ул. "21-ва" над дере „Селска река“ и на ул. "24-та" над дере „Селска река“ в Богдан, на ул. „Георги Димитров“ в Каравелово. Възстановени са мостовите съоръжения при ул. "12-а" към гробищния парк, ул. "1-ва" в центъра и на общинския път при ул. "1-ва" на влизане в Слатина.

За всичките осем обекта, които вече са въведени в експлоатация, общинската администрация е изготвила технически проекти, провела е обществени поръчки за избор на изпълнители и след осигуреното финансиране от държавния бюджет е започнала строително-монтажните дейности.

В момента

Правосъдният министър е в града по повод откриването на нов офис на АВ. 

Тя посочи, че днешният ден е много радостен за всички, защото усилията, които се полагат, стават видими. Надявам се, че в следващите месеца, без значение кой ще е министър, ще има приемственост и ще продължи с тази работа, и се надявам в скоро време по такъв повод да се съберем и в Пловдив, каза Павлова. 

Изпълнителният директор на АВ Даниела Митева благодари на министър Павлова, че подкрепя агенцията, на областния управител Георги Динев - че е предоставил помещенията, и на председателят на Административен съд – Благоевград. 

На всички граждани на Благоевград можем да кажем, че техните нотариални актове в момента се съхраняват в нормални условия, отговарящи на изискванията за съхранение на архив, каза пред присъстващите Митева. Помещенията отговарят на нуждите на агенцията, допълни тя. 

На събитието присъстваха също кметът на Благоевград Методи Байкушев, областният управител Георги Динев, заместник областният управител Христо Ангелов. 

Състезателките от пернишкия боксов клуб Миньор Антонина Борисова и Виктория Павлова спечелиха златни медали в категориите си на Държавното лично-отборно първенство за младежи и девойки в Плевен. Това съобщи треньорът им Далия Райчева.

Шампионатът започна на 17 септември и ще приключи утре. Развоят ще определи крайното класиране в отборното първенство за тази година.

Клуб Миньор е представен от Борисова в категория до 57 килограма и от Павлова в тегловата категория до 54 килограма във възрастовата група девойки до 18 години. 

"Виктория Павлова изигра две срещи, като и двете бяха с отказване на противничките от Сливен и Русе в първи рунд", допълни наставника Райчева.

Антонина Борисова направи тежък мач срещу боксьорката от Първенец.

"Имаха сериозен сблъсък, в който нашето момиче победи противничката си с 5:0 съдийски гласа“, коментира още тр

Европейската мрежа на службите на пътна полиция Roadpol организира "Ден без загинали на пътя" в рамките на "Дните на безопасността на пътя" на 19 септември в Севлиево, съобщиха от Общината. Събитието е съвместно с местната администрация и Областна администрация – Габрово и ще бъде от състезателен характер за ученици от пети и шести клас. 

Основната идея е да бъдат организирани дейности за деца и възрастни, насочени към безопасно шофиране, пресичане и колоездене при спазване на правилата за движение. Заявка за участие до момента са подали: Средно училище (СУ) „Васил Левски“, Основно (ОУ) „Христо Ботев“, ОУ „Стефан Пешев“, ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ - село Душево с два отбора,  ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ - село Градница, ОУ “Св. Солунски братя“ - село Крамолин, ОУ “Св. св. Кирил и Ме

"Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) обжалва отказа на Софийска градска прокуратура (СГП) да образува досъдебно производство за влиянието на Делян Пеевски върху прокуратурата, съобщиха от пресцентъра на коалицията. От там уточниха, че сигналът е поддаден от народните представители на ПП-ДБ през юли във връзка с изказани твърдения от членове и ръководството на „Движението за права и свободи” за нарушаване на независимостта на българската прокуратура и употребата за изпълнение на политически поръчки от страна на Пеевски срещу тях, чрез оказване на принуда, засягане на частната собственост и неприкосновеност на граждани и техните семейства. Сигналът бе изпратен и до главния прокурор, прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет и Софийската градска прокуратура.

От коалицията добавиха, че по този начин на практика се е потвърдило това, срещу което

Президентът Румен Радев прие почетния караул на площад "Свети Александър Невски" на Деня на София. На 17 септември Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник.

Тържествен водосвет отслужи българският патриарх и Софийски митрополит Даниил в съслужие със свещеници от българската православна църква. 

В отбелязването на празника на София на площад „Свети Александър Невски” участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

На празника беше извършен и ритуал по издигането на знамето на София в присъствието на кмета на София Васил Терзиев, заместник-председателя на Народното събрание Атанас Атанасов, заместник-кметове на Столичната община, общински съветници, дипломати и граждани.

Припомняме, че

Ресорът, който България получи е изключително важен, заяви пред български журналисти в Страсбург Екатерина Захариева. По-рано днес тя бе предложена от Урсула фон дер Лайен за еврокомисар за стартъпи, изследвания и иновации. 

"Искам да изкажа благодарност на председателя на Европейската комисия госпожа Урсула фон дер Лайен и на българското правителство за това доверие и за номинацията. Осъзнавам отговорността. Тя е голяма. Ресорът, който България получи е изключително важен и в центъра на досегашната и на следващата комисия", отбеляза Екатерина Захариева.

По думите й засилването на иновациите и изследванията ще направи нашата икономика по-конкурентоспособна и е пряко свързано с увеличаване на конкурентоспособността на ЕС и на европейската икономика.

Захариева отказа да отговаря на журналистически въпроси, докато не мине процедурата по изслушванията. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път самоковец внася първата селскостопанска продукция като картофите и налага това нещо в България. Несл ...
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България, 22 септември. Повече от 120 участници от цялата ...
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
Варненци се включиха активно в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“, каза създателят на едноименната благотворителна кампания за събиране на капачки и стотинк ...
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
През нощта ще се изясни почти над цялата страна. По Черноморието ще духа слаб вятър от север-северозапад, а в останалите райони ще бъде почти тихо. Това съобщиха от Националния инс ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път самоковец внася първата селскостопанска продукция като картофите и налага това нещо в България. Несл ...
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
Българският патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм-паметник „Св. първовърховни апостоли Петър и Павел“ в Белоградчик. Храмът ще бъде изграден в ...
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Тикер в 02:19 ч.
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път ...
Начало На преден план
7797
България

С новите помещения на Агенцията по вписванията в Благоевград, предоставяме качествени услуги на гражданите и бизнеса, каза Мария Павлова

С откриването на новите помещения на Агенцията по вписванията (АВ) в центъра на Благоевград, предоставяме качествени услуги на гражданите и бизнеса, а нашите служителите ще работят в чудесни условия, каза днес служебният министър на правосъдието Мария Павлова в Благоевград.Тя посочи, че днешният ден е много радостен за всички, защото усилията, които се полагат, стават видими.

| 12 Август 2024, 12:57 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
С новите помещения на Агенцията по вписванията в Благоевград, предоставяме качествени услуги на гражданите и бизнеса, каза Мария Павлова
С новите помещения на Агенцията по вписванията в Благоевград, предоставяме качествени услуги на гражданите и бизнеса, каза Мария Павлова
Снимка © БТА

С откриването на новите помещения на Агенцията по вписванията (АВ) в центъра на Благоевград, предоставяме качествени услуги на гражданите и бизнеса, а нашите служителите ще работят в чудесни условия, каза днес служебният министър на правосъдието Мария Павлова в Благоевград.

Трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Оряхово", "Никопол", ``Кардам`` и "Дуранкулак" с Румъния е интензивен на изход за товарни автомобили. Това съобщиха на сайта си от Главната дирекция "Гранична полиция" - МВР. Информацията е към 6:00 ч.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движението и трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофар. С около 200 метра е удължен участъкът на Дунав мост в ремонт и се работи в отсечка с дължина повече от 400 метра, съобщиха вчера от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Трафикът на границите с Гърция, Република Сърбия, Република Северна Македония и Република Турция е нормален на всички ГКПП. 

Пешеходец е пострадал при пътен инцидент в Свищов, съобщиха от пресцентъра на полицията във Велико Търново. 

Оттам информираха, че инцидентът е станал вчера в 05:35 ч. на кръстовище в крайдунавския град. При мокра пътна настилка лек автомобил, управляван от 27-годишен мъж, удря пресичащ 62-годишен мъж. 

Пострадалият е с черепно-мозъчна травма, насочен е за лечение към болница в Плевен, където е приет с опасност за живота.   

В Районно управление - Свищов е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал.1, буква б от Наказателния кодекс, допълниха от полицията.

В края на месец юни 31-годишна пешеходка пострада при пътен инцидент в Свищов. При движение на обособен паркинг 50-годишен местен жител е ударил последователно пешеходката. Седмица по-рано автомобил блъсна и уби на място пешеходка във Велико Търново.

Не се появяват нови сметища на местата с осигурено видеонаблюдение. Това каза служебният министър на околната среда и водите в служебния кабинет Петър Димитров по време на парламентарния контрол в отговор на няколко въпроса, свързани с незаконни сметища в различни общини на територията на област Монтана. По думите му на кметовете на общините са издадени предписания за монтиране на видеокамери, където е възможно. 

В имот в село Брусарци, област Монтана, който е частна общинска собственост, е установено незаконно сметище с площ около 800 кв. м, каза Димитров. Издадено е предписание на кмета на селото за почистване на терена и при проверка, направена вчера, е установено, че вече е почистен, допълни служебният министър. 

За нерегламентирано сметище с битови и строителни отпадъци в село Бели Мел, област Монтана Димитров каза, че замърсената площ е около 700 кв. м. В

Със специално видео от Министерството на отбраната (МО) отдадоха почит към хората и поклон към военните пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин на страницата си във Фейсбук. 

„Българската армия изгуби двама от най-опитните и мотивирани авиатори, посветени на воинския си дълг и отдадени на страната си, оставили видима следа с делата си“, пишат от военното министерство.  

Майор Димитров и старши лейтенант Дункин остават в мислите и сърцата ни завинаги, допълват от МО.

Видеото завършва с думите „Орлите не умират – те отлитат.“

Общо осем моста са построени за две години след наводнението в карловските села Каравелово, Богдан, Слатина, Христо Даново и Войнягово. Това съобщиха от общинската администрация на Карлово.

Изградени са мостовете на централния площад над дере „Селска река“, на ул. "7-а" и на ул. "21-ва" над дере „Селска река“ и на ул. "24-та" над дере „Селска река“ в Богдан, на ул. „Георги Димитров“ в Каравелово. Възстановени са мостовите съоръжения при ул. "12-а" към гробищния парк, ул. "1-ва" в центъра и на общинския път при ул. "1-ва" на влизане в Слатина.

За всичките осем обекта, които вече са въведени в експлоатация, общинската администрация е изготвила технически проекти, провела е обществени поръчки за избор на изпълнители и след осигуреното финансиране от държавния бюджет е започнала строително-монтажните дейности.

В момента

Правосъдният министър е в града по повод откриването на нов офис на АВ. 

Тя посочи, че днешният ден е много радостен за всички, защото усилията, които се полагат, стават видими. Надявам се, че в следващите месеца, без значение кой ще е министър, ще има приемственост и ще продължи с тази работа, и се надявам в скоро време по такъв повод да се съберем и в Пловдив, каза Павлова. 

Изпълнителният директор на АВ Даниела Митева благодари на министър Павлова, че подкрепя агенцията, на областния управител Георги Динев - че е предоставил помещенията, и на председателят на Административен съд – Благоевград. 

На всички граждани на Благоевград можем да кажем, че техните нотариални актове в момента се съхраняват в нормални условия, отговарящи на изискванията за съхранение на архив, каза пред присъстващите Митева. Помещенията отговарят на нуждите на агенцията, допълни тя. 

На събитието присъстваха също кметът на Благоевград Методи Байкушев, областният управител Георги Динев, заместник областният управител Христо Ангелов. 

Състезателките от пернишкия боксов клуб Миньор Антонина Борисова и Виктория Павлова спечелиха златни медали в категориите си на Държавното лично-отборно първенство за младежи и девойки в Плевен. Това съобщи треньорът им Далия Райчева.

Шампионатът започна на 17 септември и ще приключи утре. Развоят ще определи крайното класиране в отборното първенство за тази година.

Клуб Миньор е представен от Борисова в категория до 57 килограма и от Павлова в тегловата категория до 54 килограма във възрастовата група девойки до 18 години. 

"Виктория Павлова изигра две срещи, като и двете бяха с отказване на противничките от Сливен и Русе в първи рунд", допълни наставника Райчева.

Антонина Борисова направи тежък мач срещу боксьорката от Първенец.

"Имаха сериозен сблъсък, в който нашето момиче победи противничката си с 5:0 съдийски гласа“, коментира още тр

Европейската мрежа на службите на пътна полиция Roadpol организира "Ден без загинали на пътя" в рамките на "Дните на безопасността на пътя" на 19 септември в Севлиево, съобщиха от Общината. Събитието е съвместно с местната администрация и Областна администрация – Габрово и ще бъде от състезателен характер за ученици от пети и шести клас. 

Основната идея е да бъдат организирани дейности за деца и възрастни, насочени към безопасно шофиране, пресичане и колоездене при спазване на правилата за движение. Заявка за участие до момента са подали: Средно училище (СУ) „Васил Левски“, Основно (ОУ) „Христо Ботев“, ОУ „Стефан Пешев“, ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ - село Душево с два отбора,  ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ - село Градница, ОУ “Св. Солунски братя“ - село Крамолин, ОУ “Св. св. Кирил и Ме

"Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) обжалва отказа на Софийска градска прокуратура (СГП) да образува досъдебно производство за влиянието на Делян Пеевски върху прокуратурата, съобщиха от пресцентъра на коалицията. От там уточниха, че сигналът е поддаден от народните представители на ПП-ДБ през юли във връзка с изказани твърдения от членове и ръководството на „Движението за права и свободи” за нарушаване на независимостта на българската прокуратура и употребата за изпълнение на политически поръчки от страна на Пеевски срещу тях, чрез оказване на принуда, засягане на частната собственост и неприкосновеност на граждани и техните семейства. Сигналът бе изпратен и до главния прокурор, прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет и Софийската градска прокуратура.

От коалицията добавиха, че по този начин на практика се е потвърдило това, срещу което

Президентът Румен Радев прие почетния караул на площад "Свети Александър Невски" на Деня на София. На 17 септември Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник.

Тържествен водосвет отслужи българският патриарх и Софийски митрополит Даниил в съслужие със свещеници от българската православна църква. 

В отбелязването на празника на София на площад „Свети Александър Невски” участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

На празника беше извършен и ритуал по издигането на знамето на София в присъствието на кмета на София Васил Терзиев, заместник-председателя на Народното събрание Атанас Атанасов, заместник-кметове на Столичната община, общински съветници, дипломати и граждани.

Припомняме, че

Ресорът, който България получи е изключително важен, заяви пред български журналисти в Страсбург Екатерина Захариева. По-рано днес тя бе предложена от Урсула фон дер Лайен за еврокомисар за стартъпи, изследвания и иновации. 

"Искам да изкажа благодарност на председателя на Европейската комисия госпожа Урсула фон дер Лайен и на българското правителство за това доверие и за номинацията. Осъзнавам отговорността. Тя е голяма. Ресорът, който България получи е изключително важен и в центъра на досегашната и на следващата комисия", отбеляза Екатерина Захариева.

По думите й засилването на иновациите и изследванията ще направи нашата икономика по-конкурентоспособна и е пряко свързано с увеличаване на конкурентоспособността на ЕС и на европейската икономика.

Захариева отказа да отговаря на журналистически въпроси, докато не мине процедурата по изслушванията. 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
На преден план
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
На преден план
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
В детайли
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Контекст
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Контекст
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
В детайли
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Местен фокус
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Основна линия
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Контекст
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.