Начало Сфера Двама шофьори пострадаха при катастрофа заради отнето предимство в димитровградското село Върбица
9326
България

Двама шофьори пострадаха при катастрофа заради отнето предимство в димитровградското село Върбица

По информация от очевидци до сблъсъка се е стигнало, след като водачът на лек автомобил с кърджалийска регистрация е излязъл от пресечка към главния път, като не е зачел предимството на движещата се по него в посока Хасково кола с пловдивска регистрация.Заради катастрофата движението в пътната зона на инцидента бе затруднено и регулирано от пътен патрул.

| 12 Август 2024, 15:39 ч.
Двама шофьори пострадаха при катастрофа заради отнето предимство в димитровградското село Върбица
Двама шофьори пострадаха при катастрофа заради отнето предимство в димитровградското село Върбица
Снимка © БТА

Двама водачи на автомобили пострадаха при катастрофа днес по обед до димитровградското село Върбица на международния път I-8, .

Традиционният кулинарен фестивал „Гозбите на Добруджа“ ще се състои на 5 октомври в силистренското село Сребърна, съобщиха от Община Силистра. Организатор на проявата е Народно читалище “Възраждане – 1940” в Сребърна под патронажа на кмета на Силистра Александър Сабанов.

Всяка година в атрактивното кулинарно събитие вземат участие читалища от цяла Добруджа, пенсионерски клубове, неформални групи и индивидуални любители - кулинари. 

Програмата включва конкурси за добруджански ястия – супи, основни и десерти. Ще бъдат оценявани и етновизиите на щандовете на участниците. Ще се проведат и творчески работилници. Ястията ще се оценяват в категории супи, основни ястия и десерт от жури с председател етнологът д-р Йордан Касабов.

Отличените участници ще бъдат наградени с грамоти и предметни награди.

По традиция във фести

Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, написа лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов в профила си във Фейсбук. Коментарът му е по повод катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Игнатиево", при която загинаха двамата пилоти.

Според Трифонов от трагедията с българските пилоти някои политици се опитват да си правят пиар кампания, което е унизително и срамно. Той определи случващото се като „грозно и уродливо“. „Евентуалните оставки нито ще премахнат проблемите, нито командирите, на които са поискани, са причина за случилото се“, пише още Слави Трифонов.

Затова всички политици, журналисти, социолози и политолози е редно в момента просто да замълчат, допълни лидерът на ИТН.

Сирийски гражданин е с опасност за живота, след като е бил наръган с нож от свой сънародник в Харманли, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Хасково.

Сигналът за пострадал 24-годишен сириец е подаден вчера, в 15:10 часа, в Районното управление от местната "Спешна помощ". Между него и задържания за нападението е възникнал скандал в района на местния пазар, прераснал в сбиване, при което пострадалият е получил рана в областта на гърба с остър предмет. След преглед, той е транспортиран в болница, в Пловдив с опасност за живота. Нападателят е задържан до 24 часа по заведеното досъдебно производство, допълниха от полицията.

Последният случай на пострадал при побой сирийски гражданин в Харманли е от 12 януари т.г., когато 20-годишен получи наранявания. Жителите на града периодично организират протести срещу местния Регистрационно-приемателен център (РПЦ) за

Общинският съвет на Добрич ще разгледа 38 докладни записки на редовното си заседание днес. Това става ясно от публикувания на страницата на Община Добрич проект на дневен ред. 

Съветниците ще гласуват актуализацията на бюджета на общината за 2024 година и отчет на Програмата за капиталови разходи за 2023 година. Общинският съвет на Добрич ще решава и за обособяването на място, на което да бъде преместена дейността от централния кооперативен пазар, по време на реализирането на проекта за цялостната промяна на облика му.

В дневния ред влиза и докладна записка за разглеждане на Годишния обобщен доклад за резултатите от дейността на общинските публични предприятия за 2023 година. Пред съветниците ще бъдат представени и отчетите за дейностите на общинските предприятия. Общинските съветници ще гласуват създаването на маломерни паралелки в няколко училища в общин

Двойно ще бъде завишен контролът за неправомерно ползване на вода не за питейни, а за битови нужди. Това съобщи днес по време на среща с кметовете и кметските наместници от малките населени места в община Стара Загора инж. Румен Миланов, управител на "Водоснабдяване и канализация" ЕООД Стара Загора. Той посочи, че  ще бъдат създадени нови контролни групи, които ще извършват проверки. "Там, където случаите са най-драстични, ние сме наясно къде е това, ще бъдат монтирани водомерни шахти извън територията на имота и по този начин хипотезата с байпасите и незаконните отклонения ще бъде неутрализирана", обясни Миланов.

Той представи разработка на дружеството, която е била приета положително от "Български ВиК холдинг" ЕАД, и която гарантира доброто водоснабдяване в областта. ВиК Стара Загора е първото дружество в страната, което направи такава разработка. Тя гарантира хоризонт н

По информация от очевидци до сблъсъка се е стигнало, след като водачът на лек автомобил с кърджалийска регистрация е излязъл от пресечка към главния път, като не е зачел предимството на движещата се по него в посока Хасково кола с пловдивска регистрация.

Заради катастрофата движението в пътната зона на инцидента бе затруднено и регулирано от пътен патрул.

Значително увеличение на броя на тежките пътни произшествия в област Хасково през второто тримесечие на 2024 година в сравнение със същия период миналата година отчете началникът на сектор "Пътна полиция" в Областната дирекция на МВР Димо Чобанов преди месец по време на заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата.

Едва два процента от населението нямат достъп до аптека на територията на общината, в която живее. Това каза пред журналисти магистър-фармацевтът Димитър Маринов, председател на Българския фармацевтичен съюз. Представители на Българския фармацевтичен съюз (БФС), на Асоциацията на собствениците на аптеки (АСА), на Националната аптечна камара (НАК), на Инициативния комитет от магистър-фармацевти (ИКМФ) и на Националната аптечна браншова организация (НАБО) изразиха пред журналисти единодушното си мнение против приетите на първо четене в пленарна зала промени, според които ще бъде възможна продажбата на лекарства чрез автомати, разположени извън аптеки.

Аптеките в България са 3266, посочи Маринов. По думите му в ЕС на 4122 души има една аптека, което означава, че в страната ни аптеките на глава от населението са близо два пъти повече.

С промяна в Закона за здравното осигуряв

Сигнали за опити за телефонни измами в Шумен и село Дибич са приети в дежурната оперативна част на Областната дирекция на МВР - Шумен.

Непознати са се представили за служители на електроразпределителното дружество, като по стационарни телефони са съобщили за задължения за електроенергия. Веднага след това е последвало обаждане от непознат мъж, който се е представил за полицейски служител и е заявил, че става дума за измама. Помолил е хората да им съдействат, за да задържат измамниците, като за целта е трябвало да предадат исканите пари, за да задържат измамниците на място, поясняват от полицията.

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР съветват гражданите да не предоставят своите лични данни, както припомнят, че няма практика служителите на електроразпределителното дружество да посещават домовете и да искат парични суми от своите клиенти.

Полицията няма практ

Два случая на туберкулоза са регистрирани в Бургаска област, показват данните на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Бургас за периода 9-15 септември 2024 г. До предходната отчетна седмица в областта няма нито един регистриран случай на заболяването. Последната регистрация на туберкулоза в Бургаско е от последната отчетна седмица на август с потвърдени два случая на заразени.

Потвърдените случаи на заразени с COVID-19 в Бургаска област са 20, с ХИВ инфекция – три, а четири души са установени с варицела. С по един потвърден случай са коклюш, вирусен хепатит, марсилска треска и остра вяла парализа, пише в бюлетина, публикуван на сайта на РЗИ - Бургас за периода 9-15 септември. Няма регистриран случаи на западнонилска треска, морбили и маймунска шарка.

С остри респираторни заболявания са установени 189 души в областта. Новооткритите случаи на ентероколит в Бургаска

Това е един ресор точно подходящ за това, което пишем за България в нашите програми, коментира пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с определения за Екатерина Захариева ресор в Европейската комисия (ЕК). 

На първо място и в нейната предизборна кампания се говореше, че конкурентоспособността на Европа спрямо Америка и Китай трябва да се завиши и именно на нашия комисар се дава този ресор, допълни Борисов. 

Голяма благодарност, защото в тези пет години, които идват, при една добра работа с редовни правителства, България може да направи много. Тук се отчита, че суперкомпютърът е в България, че има огромна ИТ общност и това, което направихме в институтите и образованието, е нещо изключително важно, каза още Бойко Борисов. 

Служители и работници от Държавното горско стопанство (ДГС) в Нови пазар събраха повече от един тон отпадъци през почивните дни, съобщиха от пресцентъра на Североизточното държавно предприятие (СИДП). 

Общо 12 служители на стопанството се включиха в акцията, а събраните боклуци бяха извозени и депонирани от работници на община Никола Козлево. Почистени са всички строителни и битови отпадъци, изхвърлени в тревните площи покрай пътя Никола Козлево - Хърсово. За пореден път горските служители събраха и боклуците в отдел 154, където от години жителите на Никола Козлево изхвърлят отпадъци, превръщайки района в микросметище. Директорът на поделението инж. Кемал Вейс смята да преустанови тази порочна практика, да потърси съдействие от общината, за да бъдат поставени камери и районът да бъде наблюдаван, отбелязаха от пресцентъра на СИДП. 

В съобщението е уточнено, че с

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Намирам се в Йемен, където ще се опитам да стигна до българите от кораба „Галакси лийдър“ (Galaxy Leader) - капитанът Любомир Чанев и старши помощник-капитанът Данаил В ...
За да бъдат изчистени избирателните списъци от т.нар. мъртви души, е нужна законодателна промяна, каза Росен Карадимов
За да бъдат изчистени избирателните списъци от т.нар. мъртви души, е нужна законодателна промяна и воля на парламента, но това на този етап не е възможно, защото парламентът излиза ...
Изпълнението на местните приходи в бюджета на Община Хасково за 2023 г. е над 100 процента, съобщиха от общинската администрация
Изпълнението на местните приходи в бюджета на Хасково за 2023 година е 100,59 процента, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. При заложени приходи от 37 944 465 лв. ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 04:26 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
9326
България

Двама шофьори пострадаха при катастрофа заради отнето предимство в димитровградското село Върбица

По информация от очевидци до сблъсъка се е стигнало, след като водачът на лек автомобил с кърджалийска регистрация е излязъл от пресечка към главния път, като не е зачел предимството на движещата се по него в посока Хасково кола с пловдивска регистрация.Заради катастрофата движението в пътната зона на инцидента бе затруднено и регулирано от пътен патрул.

| 12 Август 2024, 15:39 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Двама шофьори пострадаха при катастрофа заради отнето предимство в димитровградското село Върбица
Двама шофьори пострадаха при катастрофа заради отнето предимство в димитровградското село Върбица
Снимка © БТА

Двама водачи на автомобили пострадаха при катастрофа днес по обед до димитровградското село Върбица на международния път I-8, .

Традиционният кулинарен фестивал „Гозбите на Добруджа“ ще се състои на 5 октомври в силистренското село Сребърна, съобщиха от Община Силистра. Организатор на проявата е Народно читалище “Възраждане – 1940” в Сребърна под патронажа на кмета на Силистра Александър Сабанов.

Всяка година в атрактивното кулинарно събитие вземат участие читалища от цяла Добруджа, пенсионерски клубове, неформални групи и индивидуални любители - кулинари. 

Програмата включва конкурси за добруджански ястия – супи, основни и десерти. Ще бъдат оценявани и етновизиите на щандовете на участниците. Ще се проведат и творчески работилници. Ястията ще се оценяват в категории супи, основни ястия и десерт от жури с председател етнологът д-р Йордан Касабов.

Отличените участници ще бъдат наградени с грамоти и предметни награди.

По традиция във фести

Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, написа лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов в профила си във Фейсбук. Коментарът му е по повод катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Игнатиево", при която загинаха двамата пилоти.

Според Трифонов от трагедията с българските пилоти някои политици се опитват да си правят пиар кампания, което е унизително и срамно. Той определи случващото се като „грозно и уродливо“. „Евентуалните оставки нито ще премахнат проблемите, нито командирите, на които са поискани, са причина за случилото се“, пише още Слави Трифонов.

Затова всички политици, журналисти, социолози и политолози е редно в момента просто да замълчат, допълни лидерът на ИТН.

Сирийски гражданин е с опасност за живота, след като е бил наръган с нож от свой сънародник в Харманли, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Хасково.

Сигналът за пострадал 24-годишен сириец е подаден вчера, в 15:10 часа, в Районното управление от местната "Спешна помощ". Между него и задържания за нападението е възникнал скандал в района на местния пазар, прераснал в сбиване, при което пострадалият е получил рана в областта на гърба с остър предмет. След преглед, той е транспортиран в болница, в Пловдив с опасност за живота. Нападателят е задържан до 24 часа по заведеното досъдебно производство, допълниха от полицията.

Последният случай на пострадал при побой сирийски гражданин в Харманли е от 12 януари т.г., когато 20-годишен получи наранявания. Жителите на града периодично организират протести срещу местния Регистрационно-приемателен център (РПЦ) за

Общинският съвет на Добрич ще разгледа 38 докладни записки на редовното си заседание днес. Това става ясно от публикувания на страницата на Община Добрич проект на дневен ред. 

Съветниците ще гласуват актуализацията на бюджета на общината за 2024 година и отчет на Програмата за капиталови разходи за 2023 година. Общинският съвет на Добрич ще решава и за обособяването на място, на което да бъде преместена дейността от централния кооперативен пазар, по време на реализирането на проекта за цялостната промяна на облика му.

В дневния ред влиза и докладна записка за разглеждане на Годишния обобщен доклад за резултатите от дейността на общинските публични предприятия за 2023 година. Пред съветниците ще бъдат представени и отчетите за дейностите на общинските предприятия. Общинските съветници ще гласуват създаването на маломерни паралелки в няколко училища в общин

Двойно ще бъде завишен контролът за неправомерно ползване на вода не за питейни, а за битови нужди. Това съобщи днес по време на среща с кметовете и кметските наместници от малките населени места в община Стара Загора инж. Румен Миланов, управител на "Водоснабдяване и канализация" ЕООД Стара Загора. Той посочи, че  ще бъдат създадени нови контролни групи, които ще извършват проверки. "Там, където случаите са най-драстични, ние сме наясно къде е това, ще бъдат монтирани водомерни шахти извън територията на имота и по този начин хипотезата с байпасите и незаконните отклонения ще бъде неутрализирана", обясни Миланов.

Той представи разработка на дружеството, която е била приета положително от "Български ВиК холдинг" ЕАД, и която гарантира доброто водоснабдяване в областта. ВиК Стара Загора е първото дружество в страната, което направи такава разработка. Тя гарантира хоризонт н

По информация от очевидци до сблъсъка се е стигнало, след като водачът на лек автомобил с кърджалийска регистрация е излязъл от пресечка към главния път, като не е зачел предимството на движещата се по него в посока Хасково кола с пловдивска регистрация.

Заради катастрофата движението в пътната зона на инцидента бе затруднено и регулирано от пътен патрул.

Значително увеличение на броя на тежките пътни произшествия в област Хасково през второто тримесечие на 2024 година в сравнение със същия период миналата година отчете началникът на сектор "Пътна полиция" в Областната дирекция на МВР Димо Чобанов преди месец по време на заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата.

Едва два процента от населението нямат достъп до аптека на територията на общината, в която живее. Това каза пред журналисти магистър-фармацевтът Димитър Маринов, председател на Българския фармацевтичен съюз. Представители на Българския фармацевтичен съюз (БФС), на Асоциацията на собствениците на аптеки (АСА), на Националната аптечна камара (НАК), на Инициативния комитет от магистър-фармацевти (ИКМФ) и на Националната аптечна браншова организация (НАБО) изразиха пред журналисти единодушното си мнение против приетите на първо четене в пленарна зала промени, според които ще бъде възможна продажбата на лекарства чрез автомати, разположени извън аптеки.

Аптеките в България са 3266, посочи Маринов. По думите му в ЕС на 4122 души има една аптека, което означава, че в страната ни аптеките на глава от населението са близо два пъти повече.

С промяна в Закона за здравното осигуряв

Сигнали за опити за телефонни измами в Шумен и село Дибич са приети в дежурната оперативна част на Областната дирекция на МВР - Шумен.

Непознати са се представили за служители на електроразпределителното дружество, като по стационарни телефони са съобщили за задължения за електроенергия. Веднага след това е последвало обаждане от непознат мъж, който се е представил за полицейски служител и е заявил, че става дума за измама. Помолил е хората да им съдействат, за да задържат измамниците, като за целта е трябвало да предадат исканите пари, за да задържат измамниците на място, поясняват от полицията.

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР съветват гражданите да не предоставят своите лични данни, както припомнят, че няма практика служителите на електроразпределителното дружество да посещават домовете и да искат парични суми от своите клиенти.

Полицията няма практ

Два случая на туберкулоза са регистрирани в Бургаска област, показват данните на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Бургас за периода 9-15 септември 2024 г. До предходната отчетна седмица в областта няма нито един регистриран случай на заболяването. Последната регистрация на туберкулоза в Бургаско е от последната отчетна седмица на август с потвърдени два случая на заразени.

Потвърдените случаи на заразени с COVID-19 в Бургаска област са 20, с ХИВ инфекция – три, а четири души са установени с варицела. С по един потвърден случай са коклюш, вирусен хепатит, марсилска треска и остра вяла парализа, пише в бюлетина, публикуван на сайта на РЗИ - Бургас за периода 9-15 септември. Няма регистриран случаи на западнонилска треска, морбили и маймунска шарка.

С остри респираторни заболявания са установени 189 души в областта. Новооткритите случаи на ентероколит в Бургаска

Това е един ресор точно подходящ за това, което пишем за България в нашите програми, коментира пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с определения за Екатерина Захариева ресор в Европейската комисия (ЕК). 

На първо място и в нейната предизборна кампания се говореше, че конкурентоспособността на Европа спрямо Америка и Китай трябва да се завиши и именно на нашия комисар се дава този ресор, допълни Борисов. 

Голяма благодарност, защото в тези пет години, които идват, при една добра работа с редовни правителства, България може да направи много. Тук се отчита, че суперкомпютърът е в България, че има огромна ИТ общност и това, което направихме в институтите и образованието, е нещо изключително важно, каза още Бойко Борисов. 

Служители и работници от Държавното горско стопанство (ДГС) в Нови пазар събраха повече от един тон отпадъци през почивните дни, съобщиха от пресцентъра на Североизточното държавно предприятие (СИДП). 

Общо 12 служители на стопанството се включиха в акцията, а събраните боклуци бяха извозени и депонирани от работници на община Никола Козлево. Почистени са всички строителни и битови отпадъци, изхвърлени в тревните площи покрай пътя Никола Козлево - Хърсово. За пореден път горските служители събраха и боклуците в отдел 154, където от години жителите на Никола Козлево изхвърлят отпадъци, превръщайки района в микросметище. Директорът на поделението инж. Кемал Вейс смята да преустанови тази порочна практика, да потърси съдействие от общината, за да бъдат поставени камери и районът да бъде наблюдаван, отбелязаха от пресцентъра на СИДП. 

В съобщението е уточнено, че с

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
За да бъдат изчистени избирателните списъци от т.нар. мъртви души, е нужна законодателна промяна, каза Росен Карадимов
Изпълнението на местните приходи в бюджета на Община Хасково за 2023 г. е над 100 процента, съобщиха от общинската администрация
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.