Начало На преден план Съветът на Европа изрази безпокойство от приетия от българския парламент закон против "пропагандата" на ЛГБТ+
8291
Свят

Съветът на Европа изрази безпокойство от приетия от българския парламент закон против "пропагандата" на ЛГБТ+

Дълбоко обезпокоен съм от закона за забрана на т. нар. ЛГБТИ "пропаганда" в училищата, приет наскоро от българския парламент, заяви Майкъл О`Флаерти в социалната мрежа "Еск". Призовавам [президентът Радев] да не го подписва.Властите трябва да се борят с дискриминацията и враждебната риторика срещу ЛГБТИ хората, включително в навечерието на изборите, допълни О`Флеърти.

| 12 Август 2024, 23:03 ч.
Съветът на Европа изрази безпокойство от приетия от българския парламент закон против
Съветът на Европа изрази безпокойство от приетия от българския парламент закон против "пропагандата" на ЛГБТ+
Снимка © ЕС

Комисарят на Съвета на Европа по правата на човека Майкъл О`Флеърти заяви днес, че е "дълбоко обезпокоен" от приетия миналата седмица от българския парламент закон срещу "пропагандата" на ЛГБТ+ в училищата и призова президента Румен Радев да не го подписва, предаде Франс прес.

Партиите в Добрич постигнаха пълно съгласие за разпределението на членовете на секционните избирателни комисии (СИК). Предстои протокол от проведените консултации, включително и списъците с лицата, предложени от политическите сили за състав на СИК и подвижна комисия, да бъде изпратен в Районната избирателна комисия, каза секретарят на Община Добрич Калина Георгиева.

На консултациите в бизнес залата на Община Добрич присъстваха представители на всички парламентарно представени политически сили - коалиция ГЕРБ-СДС, коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, партия „Възраждане“, партия ДПС, коалиция „БСП за България“, партия „Има такъв народ“. На консултациите имаше представители на ДПС от двете страни, които представиха списъци с кандидати за членове на секционните комисии. РИК ще трябва да се произнесе кои ще

Митнически служители са задържали 277 200 къса недекларирани цигари при две проверки в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин - Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

Рано сутринта на 17 септември митничари спират за проверка товарен автомобил, управляван от водач с българско гражданство. Автомобилът превозвал хладилници за Белгия. Рентгеновият контрол на пътния състав и стоките в товарното помещение показал зона с различна плътност. При щателната проверка митническите инспектори открили общо 12 900 кутии (258 000 къса) цигари с български акцизен бандерол на известни марки, укрити под превозваните хладилници. Тютюневите изделия са иззети, като за нарушението е съставен акт на шофьора по Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС).

При друг случай от 16 септември митническите служители проверили товаре

Валери Вълков положи клетва като народен представител от ГЕРБ-СДС на мястото на освободената по-рано днес от 50-ото Народно събрание Екатерина Захариева във връзка с постъпило от нея заявление. 

Председателят на парламента Рая Назарян прочете решението на Централната избирателна комисия, с което обявява  Валери Стефанов Вълков за народен представител от 13 изборен район – Пазарджишки в 50-ото Народно събрание. 

Екатерина Захариева е предложена за еврокомисар от България в новата Европейска комисия с ресор „Стартъпи, изследвания и иновации“.

Парламентът обсъжда на първо четене законопроект за изменение на Закона за държавния бюджет за 2024 г. Точката беше включена в дневния ред в началото на заседанието. 

Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова посочи, че предложението за включване в дневния ред е обсъдено на председателски съвет и има консенсус. Тя обясни, че актуализацията на бюджета се налага във връзка с промени в приложението с общински проекти. 

Предвижда се днес депутатите да разгледат и Законопроект за ратифициране на актовете на Четвъртия извънреден конгрес на Всемирния пощенски съюз (ВПС). След това е предвиден редовен парламентарен контрол, в който ще участват служебните министри Мария Павлова, Галя Кондева и Петър Димитров.

Облачно е времето в планините, на места има слаб вятър. Прогнозата е за валежи, така че хората трябва да се съобразяват и да внимават, да са подготвени за ниска видимост и да не предприемат много дълги преходи. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). 

От службата казаха още, че няма инциденти с туристи.

Според прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) над планините днес облачността ще бъде значителна. Следобед на места в централните дялове на Стара планина и масивите на Югозападна България ще превали слаб дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин - слаб сняг. В ниските части ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, а по високите била и върхове той ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около

Дълбоко обезпокоен съм от закона за забрана на т. нар. ЛГБТИ "пропаганда" в училищата, приет наскоро от българския парламент, заяви Майкъл О`Флаерти в социалната мрежа "Еск". Призовавам [президентът Радев] да не го подписва. Властите трябва да се борят с дискриминацията и враждебната риторика срещу ЛГБТИ хората, включително в навечерието на изборите, допълни О`Флеърти.

Избирателите в България, страна член на Европейския съюз, изпаднала в сериозна политическа нестабилност, ще гласуват през есента за седми път от 2021 г. насам. Бивша комунистическа страна, където общественото мнение е до голяма степен враждебно към общността ЛГБТ+, България не разрешава  нито браковете, нито гражданските съюзи между хора от един и същи пол, отбелязва АФП.

Миналата сряда българският парламент забрани "пропагандата" на ЛГБТ+ в училищата, като прие с голямо мнозинство поправка, внесена от проруската крайнодясна партия "Възраждане", посочва АФП.

Текстът прави незаконно "насърчаването" на "нетрадиционна сексуална ориентация" и на полова идентичност, "различна от биологичната", по подобие на унгарски закон, който беше остро критикуван от Брюксел. Вносителите на закона обосноваха необходимостта от бързи законодателни действия с "недопустимото нормализиране на нетрадиционната сексуална ориентация", извършвано според тях от настоящата "пропаганда", пояснява агенцията.

Според Деница Любенова, адвокат на ЛГБТ+ асоциацията "Действие", обаче са се "възползвали" от "културната война" около Олимпийските игри в Париж, за да прокарат тази реформа, допълва тя.

Специализирана полицейска акция се се състои от полунощ на територията на Пернишка област. Акцията е свързана с Европейския ден без загинали на пътя, който се отбелязва днес, съобщи регионалният говорител на Областната дирекция на МВР Венцислав Алексов.

Заради акцията е засилено присъствието на униформени от пътна, охранителна и териториална полиция. Те извършват проверка на участниците в движението по пътищата. „Осъществява се масиран контрол на пътното движение. Целта е да се подобри и избегне пътният травматизъм и жертвите в този ден“, коментира Алексов. 

Той поясни, че във връзка с акцията на територията на Перник са разположени седем контролни пункта, а в останалите общини от региона те са минимум по три. Сред тях има и такива с приоритет, разположени около училища и детски градини. Дейностите ще продължат и през цялата учебна година. 

Получаваме десетки, да не кажа стотици, сигнали от нашите структури по места, че се готви масово контролиран вот в област Плевен. Това съобщи на пресконференция в Националния пресклуб в Плевен народният представител от партия "Възраждане" Кирил Тодоров. 

"Възраждане" ще води позитивна предизборна кампания, в която ще призоваваме хората да гласуват, каза Тодоров. Според него именно високата избирателна активност може да противодейства на контролирания и купен вот. Той посочи, че при предишни избори от партията са подавали сигнали за съмнения за контролиран вот. Лично аз съм подавал сигнал на предишните избори през юни за село Мечка, каза Тодоров. Има десетки сигнали от наши структури по места. Затова единственото решение е да се излезе и да се гласува масово, добави депутатът.

На днешната пресконференция от партия "Възраждане" представиха листата си с кандидати за на

През следващото денонощие облачността над по-голямата част от страната ще е значителна. Валежи ще има главно в следобедните часове в Югозападна България и на отделни места в североизточните райони.

През нощта ще е почти тихо, а през деня ще духа слаб източен, в Източна България – до умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 9° и 14°, максималните – предимно между 20° и 25°. В София минимална – около 12°, максимална – около 20°.

По Черноморието облачността ще е променлива, често значителна. Вечерта на отделни места ще има превалявания от дъжд. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури ще са 22°-25°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, през нощта срещу петък ще започне да се усилва.

В планините ще преобладава облачно време. Валежи от дъжд

Българският генерален консул в Чикаго Светослав Станков се срещна с трима рекордьори в спорта „суплес“, съобщи той . Сред тях е бил и перничанинът Николай Василев - създател на футболен клуб „Миньор“ - Чикаго, който от над 15 години живее в САЩ. Освен като създател на „Миньор“ той е учредител на още два футболни тима зад граница, носещи названията „Левски“ и „Велбъжд“.

Миналата година Василев стана световен шампион в този спорт, който има български корени. Създателят на суплес системата и българската торба (Bulgarian bag) е бившият борец Иван Раднев Иванов. От години той живее със семейството си в САЩ. През 2007 г. под негово ръководство националният отбор по класическа борба на САЩ завоюва единствената си отборна световна титла. А тренировъчните уреди и методики, които той патентова и разработва, навлизат във фитнес и

Трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Оряхово", "Никопол", ``Кардам`` и "Дуранкулак" с Румъния е интензивен на изход за товарни автомобили. Това съобщиха на сайта си от Главната дирекция "Гранична полиция" - МВР. Информацията е към 6:00 ч.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движението и трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофар. С около 200 метра е удължен участъкът на Дунав мост в ремонт и се работи в отсечка с дължина повече от 400 метра, съобщиха вчера от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Трафикът на границите с Гърция, Република Сърбия, Република Северна Македония и Република Турция е нормален на всички ГКПП. 

Православната църква остро е разкритикувала церемонията по откриването, на която бе отредено място на сексуалните малцинства. България разкритикува също участието на алжирската боксьорка Имане Хелиф и тайванската боксьорка Лин Ю-тин, като заяви, че те представляват "другия пол", отбелязва още АФП.
 
По-рано днес съобщи, че над 7000 души искат от президента да наложи вето върху законовите промени, забраняващи пропаганда на нетрадиционна сексуална ориентация.

Общо 7038 подписа от граждани и 76 неправителствени организации бяха внесени днес в администрацията на президента, с искане държавният глава Румен Радев да наложи вето върху промените в Закона за предучилищното и училищното образование. Инициативата е на Фондация „Будителките“ и Младежка ЛГБТ организация „Действие“.

Както съобщи наскоро , евродепутатът Радан Кънев („Демократи за силна България“/групата на Европейската народна партия) ще предприеме действия за оценка на съответствието на измененията в Закона за предучилищното и училищно образование с правото на ЕС.

Моят личен ангажимент е още в началото на следващата сесия на ЕП да предприема подходящи действия пред Европейската комисия за оценка на съответствието на законовите изменения с правото на ЕС и пред Европейския парламент, в т.ч. групата на ЕНП, за оценка на политическите ефекти на приетото законодателство, написа във "Фейсбук" Кънев във връзка с измененията в Закона за предучилищното и училищно образование.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Участък от пътя Русе - Бяла, от изхода на крайдунавския град до разклона за село Иваново, е затворен за движение заради силно задимяване от пожар в сухи треви и храсти край пътното ...
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на страната, съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ на Министерството на в ...
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин.  Сред прис ...
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, колоната от автомобили към 11:00 ч. е около 200 метра
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, а колоната от изчакващи автомобили към 11:00 часа е около 200 метра, . За да преминат изчакват както леки автомобили, так ...
План за възстановяване на опожарените горски територии ще изготвят Министерство на земеделието и държавните горски предприятия
План за възстановяване на опожарените през 2024 г. горски територии ще изготвят до края на месец октомври Министерство на земеделието и храните (МЗХ) и държавните горски предприяти ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път самоковец внася първата селскостопанска продукция като картофите и налага това нещо в България. Несл ...
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
Българският патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм-паметник „Св. първовърховни апостоли Петър и Павел“ в Белоградчик. Храмът ще бъде изграден в ...
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Тикер в 00:29 ч.
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път ...
Начало На преден план
8291
Свят

Съветът на Европа изрази безпокойство от приетия от българския парламент закон против "пропагандата" на ЛГБТ+

Дълбоко обезпокоен съм от закона за забрана на т. нар. ЛГБТИ "пропаганда" в училищата, приет наскоро от българския парламент, заяви Майкъл О`Флаерти в социалната мрежа "Еск". Призовавам [президентът Радев] да не го подписва.Властите трябва да се борят с дискриминацията и враждебната риторика срещу ЛГБТИ хората, включително в навечерието на изборите, допълни О`Флеърти.

| 12 Август 2024, 23:03 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Съветът на Европа изрази безпокойство от приетия от българския парламент закон против
Съветът на Европа изрази безпокойство от приетия от българския парламент закон против "пропагандата" на ЛГБТ+
Снимка © ЕС

Комисарят на Съвета на Европа по правата на човека Майкъл О`Флеърти заяви днес, че е "дълбоко обезпокоен" от приетия миналата седмица от българския парламент закон срещу "пропагандата" на ЛГБТ+ в училищата и призова президента Румен Радев да не го подписва, предаде Франс прес.

Партиите в Добрич постигнаха пълно съгласие за разпределението на членовете на секционните избирателни комисии (СИК). Предстои протокол от проведените консултации, включително и списъците с лицата, предложени от политическите сили за състав на СИК и подвижна комисия, да бъде изпратен в Районната избирателна комисия, каза секретарят на Община Добрич Калина Георгиева.

На консултациите в бизнес залата на Община Добрич присъстваха представители на всички парламентарно представени политически сили - коалиция ГЕРБ-СДС, коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, партия „Възраждане“, партия ДПС, коалиция „БСП за България“, партия „Има такъв народ“. На консултациите имаше представители на ДПС от двете страни, които представиха списъци с кандидати за членове на секционните комисии. РИК ще трябва да се произнесе кои ще

Митнически служители са задържали 277 200 къса недекларирани цигари при две проверки в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин - Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

Рано сутринта на 17 септември митничари спират за проверка товарен автомобил, управляван от водач с българско гражданство. Автомобилът превозвал хладилници за Белгия. Рентгеновият контрол на пътния състав и стоките в товарното помещение показал зона с различна плътност. При щателната проверка митническите инспектори открили общо 12 900 кутии (258 000 къса) цигари с български акцизен бандерол на известни марки, укрити под превозваните хладилници. Тютюневите изделия са иззети, като за нарушението е съставен акт на шофьора по Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС).

При друг случай от 16 септември митническите служители проверили товаре

Валери Вълков положи клетва като народен представител от ГЕРБ-СДС на мястото на освободената по-рано днес от 50-ото Народно събрание Екатерина Захариева във връзка с постъпило от нея заявление. 

Председателят на парламента Рая Назарян прочете решението на Централната избирателна комисия, с което обявява  Валери Стефанов Вълков за народен представител от 13 изборен район – Пазарджишки в 50-ото Народно събрание. 

Екатерина Захариева е предложена за еврокомисар от България в новата Европейска комисия с ресор „Стартъпи, изследвания и иновации“.

Парламентът обсъжда на първо четене законопроект за изменение на Закона за държавния бюджет за 2024 г. Точката беше включена в дневния ред в началото на заседанието. 

Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова посочи, че предложението за включване в дневния ред е обсъдено на председателски съвет и има консенсус. Тя обясни, че актуализацията на бюджета се налага във връзка с промени в приложението с общински проекти. 

Предвижда се днес депутатите да разгледат и Законопроект за ратифициране на актовете на Четвъртия извънреден конгрес на Всемирния пощенски съюз (ВПС). След това е предвиден редовен парламентарен контрол, в който ще участват служебните министри Мария Павлова, Галя Кондева и Петър Димитров.

Облачно е времето в планините, на места има слаб вятър. Прогнозата е за валежи, така че хората трябва да се съобразяват и да внимават, да са подготвени за ниска видимост и да не предприемат много дълги преходи. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). 

От службата казаха още, че няма инциденти с туристи.

Според прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) над планините днес облачността ще бъде значителна. Следобед на места в централните дялове на Стара планина и масивите на Югозападна България ще превали слаб дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин - слаб сняг. В ниските части ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, а по високите била и върхове той ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около

Дълбоко обезпокоен съм от закона за забрана на т. нар. ЛГБТИ "пропаганда" в училищата, приет наскоро от българския парламент, заяви Майкъл О`Флаерти в социалната мрежа "Еск". Призовавам [президентът Радев] да не го подписва. Властите трябва да се борят с дискриминацията и враждебната риторика срещу ЛГБТИ хората, включително в навечерието на изборите, допълни О`Флеърти.

Избирателите в България, страна член на Европейския съюз, изпаднала в сериозна политическа нестабилност, ще гласуват през есента за седми път от 2021 г. насам. Бивша комунистическа страна, където общественото мнение е до голяма степен враждебно към общността ЛГБТ+, България не разрешава  нито браковете, нито гражданските съюзи между хора от един и същи пол, отбелязва АФП.

Миналата сряда българският парламент забрани "пропагандата" на ЛГБТ+ в училищата, като прие с голямо мнозинство поправка, внесена от проруската крайнодясна партия "Възраждане", посочва АФП.

Текстът прави незаконно "насърчаването" на "нетрадиционна сексуална ориентация" и на полова идентичност, "различна от биологичната", по подобие на унгарски закон, който беше остро критикуван от Брюксел. Вносителите на закона обосноваха необходимостта от бързи законодателни действия с "недопустимото нормализиране на нетрадиционната сексуална ориентация", извършвано според тях от настоящата "пропаганда", пояснява агенцията.

Според Деница Любенова, адвокат на ЛГБТ+ асоциацията "Действие", обаче са се "възползвали" от "културната война" около Олимпийските игри в Париж, за да прокарат тази реформа, допълва тя.

Специализирана полицейска акция се се състои от полунощ на територията на Пернишка област. Акцията е свързана с Европейския ден без загинали на пътя, който се отбелязва днес, съобщи регионалният говорител на Областната дирекция на МВР Венцислав Алексов.

Заради акцията е засилено присъствието на униформени от пътна, охранителна и териториална полиция. Те извършват проверка на участниците в движението по пътищата. „Осъществява се масиран контрол на пътното движение. Целта е да се подобри и избегне пътният травматизъм и жертвите в този ден“, коментира Алексов. 

Той поясни, че във връзка с акцията на територията на Перник са разположени седем контролни пункта, а в останалите общини от региона те са минимум по три. Сред тях има и такива с приоритет, разположени около училища и детски градини. Дейностите ще продължат и през цялата учебна година. 

Получаваме десетки, да не кажа стотици, сигнали от нашите структури по места, че се готви масово контролиран вот в област Плевен. Това съобщи на пресконференция в Националния пресклуб в Плевен народният представител от партия "Възраждане" Кирил Тодоров. 

"Възраждане" ще води позитивна предизборна кампания, в която ще призоваваме хората да гласуват, каза Тодоров. Според него именно високата избирателна активност може да противодейства на контролирания и купен вот. Той посочи, че при предишни избори от партията са подавали сигнали за съмнения за контролиран вот. Лично аз съм подавал сигнал на предишните избори през юни за село Мечка, каза Тодоров. Има десетки сигнали от наши структури по места. Затова единственото решение е да се излезе и да се гласува масово, добави депутатът.

На днешната пресконференция от партия "Възраждане" представиха листата си с кандидати за на

През следващото денонощие облачността над по-голямата част от страната ще е значителна. Валежи ще има главно в следобедните часове в Югозападна България и на отделни места в североизточните райони.

През нощта ще е почти тихо, а през деня ще духа слаб източен, в Източна България – до умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 9° и 14°, максималните – предимно между 20° и 25°. В София минимална – около 12°, максимална – около 20°.

По Черноморието облачността ще е променлива, често значителна. Вечерта на отделни места ще има превалявания от дъжд. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури ще са 22°-25°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, през нощта срещу петък ще започне да се усилва.

В планините ще преобладава облачно време. Валежи от дъжд

Българският генерален консул в Чикаго Светослав Станков се срещна с трима рекордьори в спорта „суплес“, съобщи той . Сред тях е бил и перничанинът Николай Василев - създател на футболен клуб „Миньор“ - Чикаго, който от над 15 години живее в САЩ. Освен като създател на „Миньор“ той е учредител на още два футболни тима зад граница, носещи названията „Левски“ и „Велбъжд“.

Миналата година Василев стана световен шампион в този спорт, който има български корени. Създателят на суплес системата и българската торба (Bulgarian bag) е бившият борец Иван Раднев Иванов. От години той живее със семейството си в САЩ. През 2007 г. под негово ръководство националният отбор по класическа борба на САЩ завоюва единствената си отборна световна титла. А тренировъчните уреди и методики, които той патентова и разработва, навлизат във фитнес и

Трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Оряхово", "Никопол", ``Кардам`` и "Дуранкулак" с Румъния е интензивен на изход за товарни автомобили. Това съобщиха на сайта си от Главната дирекция "Гранична полиция" - МВР. Информацията е към 6:00 ч.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движението и трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофар. С около 200 метра е удължен участъкът на Дунав мост в ремонт и се работи в отсечка с дължина повече от 400 метра, съобщиха вчера от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Трафикът на границите с Гърция, Република Сърбия, Република Северна Македония и Република Турция е нормален на всички ГКПП. 

Православната църква остро е разкритикувала церемонията по откриването, на която бе отредено място на сексуалните малцинства. България разкритикува също участието на алжирската боксьорка Имане Хелиф и тайванската боксьорка Лин Ю-тин, като заяви, че те представляват "другия пол", отбелязва още АФП.
 
По-рано днес съобщи, че над 7000 души искат от президента да наложи вето върху законовите промени, забраняващи пропаганда на нетрадиционна сексуална ориентация.

Общо 7038 подписа от граждани и 76 неправителствени организации бяха внесени днес в администрацията на президента, с искане държавният глава Румен Радев да наложи вето върху промените в Закона за предучилищното и училищното образование. Инициативата е на Фондация „Будителките“ и Младежка ЛГБТ организация „Действие“.

Както съобщи наскоро , евродепутатът Радан Кънев („Демократи за силна България“/групата на Европейската народна партия) ще предприеме действия за оценка на съответствието на измененията в Закона за предучилищното и училищно образование с правото на ЕС.

Моят личен ангажимент е още в началото на следващата сесия на ЕП да предприема подходящи действия пред Европейската комисия за оценка на съответствието на законовите изменения с правото на ЕС и пред Европейския парламент, в т.ч. групата на ЕНП, за оценка на политическите ефекти на приетото законодателство, написа във "Фейсбук" Кънев във връзка с измененията в Закона за предучилищното и училищно образование.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, колоната от автомобили към 11:00 ч. е около 200 метра
План за възстановяване на опожарените горски територии ще изготвят Министерство на земеделието и държавните горски предприятия
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
На преден план
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
На преден план
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
В детайли
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Контекст
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Контекст
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
В детайли
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Местен фокус
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Основна линия
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Контекст
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.