Начало На преден план Настоящият служебен министър на иновациите и растежа дойде в парламента, но не отговори дали ще участва в разговори с Горица Грънчарова-Кожарева
7472
България

Настоящият служебен министър на иновациите и растежа дойде в парламента, но не отговори дали ще участва в разговори с Горица Грънчарова-Кожарева

Настоящият служебен министър на иновациите и растежа Росен Карадимов пристигна в сградата на бившия Партиен дом, но не коментира дали идването му е във връзка с разговори за евентуално негово участие в следващия служебен кабинет.Пореден - четвърти ден журналисти очакват пред сградата на Народното събрание на площад "Княз Александър I" да чуят с кого номинираната за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева води разговори за евентуални министри в новия служебен кабинет.

| 13 Август 2024, 14:19 ч.
Настоящият служебен министър на иновациите и растежа дойде в парламента, но не отговори дали ще участва в разговори с Горица Грънчарова-Кожарева
Настоящият служебен министър на иновациите и растежа дойде в парламента, но не отговори дали ще участва в разговори с Горица Грънчарова-Кожарева
Снимка © Владимир Шоков / БТА

Настоящият служебен министър на иновациите и растежа Росен Карадимов пристигна в сградата на бившия Партиен дом, но не коментира дали идването му е във връзка с разговори за евентуално негово участие в следващия служебен кабинет. Росен Карадимов не направи никакъв коментар и не отговори на журналистическите въпроси за целта на посещението му. 

Десет души са задържани от полицията на територията на област Добрич след специализирана полицейска операция с цел противодействие на престъпността. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Оттам допълват, че акцията е по заповед на главния секретар на МВР. 

Двама от задържаните са шофирали автомобили под въздействието на алкохол. Други двама са в ареста, защото са седнали зад волана под въздействието на упойващи вещества. Младеж на 16 години и 32-годишен мъж са задържани за притежание на цигара с канабис и пакетче суха маса, реагираща също на канабис.  

Извършени са и няколко проверки на адреси. В Добрич е проверен имот, обитаван от 34-годишен мъж. От жилището са иззети 20 полиетиленови пликчета със суха тревна маса с общо тегло 20 грама, електронна везна и мелничка. 

Проверени са още два адреса в Добрич. В единия, обитава

Трима души са загинали, а 26 са ранени при пътни инциденти в страната през изминалото денонощие, съобщиха на сайта си от Министерството на вътрешните работи (МВР). Тежките пътни произшествия са 20.

От началото на месеца катастрофите са 417, загиналите – 23, а ранените – 549.

От началото на годината пътните произшествия в България са 5181, загиналите – 321, а ранените – 6513. При сравнение с реалните данни за загиналите- 379 през същия период на 2023 г. се отчитат с 58 по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2024 г.

За последното денонощие в София са станали 25 леки произшествия и пет тежки, има девет ранени, няма загинали.

На официална церемония в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора по повод професионалния празник на пожарникарите, 14 септември, днес бяха отличени заслужили пожарникари, доброволци и организации, подпомогнали потушаването на пожарите и произшествията, които се разразиха през 2024 година в областта.

Такова натоварено лято не сме имали от много години, заяви по време на церемонията старши комисар Стоян Колев, директор Районна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РД ПБЗН)-Стара Загора. Той посочи, че от началото на годината до момента на територията на област Стара Загора има регистрирани 2056 произшествия, което е с 18 повече в сравнение със същия период на м.г. От тях само за месеците юли и август са станали над 700 инцидента. Леко намаление има на пожарите с материални загуби - 245 за 2024 година и 249 за 202

Посолството на Румъния в София отвори врати за широката общественост, като за първи път се включи в поредицата от събития, посветени на Европейските дни на наследството – София 2024. „Денят на отворите врати“ започна в 10:00 ч. и ще продължи до 15:00 ч. днес. 

„Изключително много се радваме, че за първи път днес успяваме да организираме „Ден на отворените врати“ в посолството на Румъния в София. Влязохме в сътрудничество със Столична община, в рамките на инициативата „Европейски дни на наследството“. Инициатива, провеждаща се под високия патронаж на Съвета на Европа. Много хора, с които разговарях, най-вече живеещи в този район на града, ми споделиха колко би им било интересно да видят тази монументална сграда не само отвън, но и отвътре“, каза Бръндуша Йоана Предеску, извънреден и пълномощен посланик на Румъния в Бълг

Българското книжовно дружество, което по-късно става Българска академия на науките (БАН), е без съмнение най-значителният принос към българското възраждане в областта на духовната сфера. Това заяви днес председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски на мястото, където през 1869 г. е създадена Академията, а след това е изградена църквата "Възнесение Господне" в Браила. 

Той припомни, че създаването на Българското книжовно дружество е плод на почти 20-годишна дейност на редица български просветители. Акад. Ревалски отбеляза, че "моторите" на този процес са били Марин Дринов, Васил Стоянов и Васил Друмев.

"Само ентусиазмът на тези просветени българи не е бил достатъчен за създаването на дружеството. Нужни са били още две неща. Едното е мястото, където да се създаде това дружество, а другото е било кой ще го подпомогне материално. Румънската земя и румънският народ е мястото

Пореден - четвърти ден журналисти очакват пред сградата на Народното събрание на площад "Княз Александър I" да чуят с кого номинираната за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева води разговори за евентуални министри в новия служебен кабинет.

Всички коментари от днешния ден може да прочетете тук. 

Припомняме, че в събота Горица Грънчарова-Кожарева се срещна със сегашния служебен министър на вътрешните работи Калин Стоянов, който след разговора допусна, че има възможност друг човек да заеме поста, но не коментира кои биха били евентуалните кандидати.

Вчера служебният правосъден министър Мария Павлова заяви, че, ако получи покана, ще приеме да стане част от служебния кабинет.

Военният министър Атанас Запрянов коментира, че номинираният за премиер трябва да подбере екип, който да съответства на неговите приоритети, а професионалната му експертиза се вписва, тъй като това ще бъде служебно, а не партийно правителство.

Общинските съветници в Каолиново на днешното си заседание гласуваха докладната записка, предвиждаща актуализиране на бюджета, в това число и на инвестиционната програма на общината за 2024 г.

Съветниците гласуваха и докладните записки, предвиждащи утвърждаване и дофинансиране на самостоятелни паралелки с пълняемост под задължителния минимум в училищата в селата Браничево и Тодор Икономово за учебната 2024- 2025 година, както и отдаване под наем на помещение със застроена площ от 85 квадратни метра, намиращо се в северната част на здравна служба в село Пристое, чрез търг с явно наддаване, с първоначална цена в размер на 200 лева на месец за срок от десет години.

Общинските съветници в Каолиново одобриха и отпускане на еднократна финансова помощ от 250 лева за покриване на част от разходите за извършена операция и последващо лечение на жител на общината, след постъпило иск

Общинските съветници на Добрич приеха кооперативният пазар да бъде преместен на паркинга на площад „Свобода“, като ще заема 116 паркоместа от обозначената синя зона, която със същото решение ще бъде временно спряна. Това стана известно по време на редовното заседание на Общинския съвет днес. Преместването се налага поради предстоящ ремонт на Централния кооперативен пазар на Добрич. 

След близо тричасови дебати и прекъсване за нанасяне на всички предложения в проекта на решение, общинските съветници гласуваха докладната в цялост. Преди това местният парламент се произнесе по всяка една от предложените точки в решението. 

В първоначалния вид на докладната бе предложено пазарът да бъде разделен и преместен на два паркинга, като единият е пред жилищен блок. В комисиите, които разглеждаха предложението, бе постъпила жалба от живущите в кооперацията, че т

Община Кочериново ще отбележи своя 50-годишен юбилей с тържествена програма на 20 и 21 септември, каза кметът Станислав Горов.

Той допълни, че се очаква президентът Румен Радев да присъства на празненствата в съботния ден. Сред поканените гости са областният управител Александър Пандурски и представители на Неврокопска и Софийска митрополии.

По думите на Горов програмата ще бъде богата и разнообразна. В първия ден от празненствата ще участват детски градини, училища и читалищни групи и фолк изпълнители.

Гвардейският представителен духов оркестър и Представителният ансамбъл на въоръжените сили ще се включат с концерт на 21 септември.

И в двата дни празненствата ще започват в 19:00 часа. 

Поредна трудова борса, целяща среща между безработни и работодатели, организира дирекция "Бюро по труда" в Стара Загора в партньорство с местната администрация. Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията по заетостта. Тя ще се проведе на 25 септември от 10,00 часа в общинската спортна зала "Иван Вазов". По време на нея всички търсещи работа- безработни, заети, желаещи да сменят работното си място или учащи, които желаят да работят, ще имат възможността да разговарят с представители на фирми, предлагащи възможност за реализация. 

По данни на "Бюро по труда" Стара Загора през месец юли т.г. в област Стара Загора на работа са постъпили 505 безработни лица. От тях с посредничеството на структурите на Агенция по заетостта са устроени общо 435 лица.

106 от общо постъпилите на работа са с работническа специалност, 152 са от на специалистите и 247 са безработни лица без квал

Делегация на Българската академия на науките (БАН) заедно с дипломати и българи, живеещи в Румъния, посетиха днес Браила. Повод за това е честването на 155-годишнината на Академията.

Учредителното събрание на Българското книжовно дружество, чийто правоприемник е БАН, е било на 12 октомври 1869 г. в къща в румънския град. На нейното място е построен храмът “Възнесение Господне”. На паметната плоча в неговия двор на български и румънски език е написано, че "На това място се е намирала къщата, където в 1869 година български емигранти поставиха основите на Българската академия на науките".

Архиепископът на Долен Дунав негово преосвещенство Касиан и представителят на Българската патриаршия в Букурещ протойерей Кирил Синев отслужиха молебен на румънски и български език в храма. Архиепископ Касиан заяви, че църквата е своеобразна катедрала и академия на българо-румъ

В петък миналата седмица президентът Румен Радев възложи на Горица Грънчарова–Кожарева да състави нов служебен кабинет. Радев заяви, че 20 октомври е най-подходящата дата за изборите.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите и състава на листите с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори на ...
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
Община Пазарджик въведе единен номер за по-добре насочена комуникация, бърз достъп до услуги и подаване на сигнали за гражданите, съобщават от администрацията.  Телефонен номе ...
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин, съобщиха от Министерств ...
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков ще открие 30-ото юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“, съобщиха от МВР. Съ ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път самоковец внася първата селскостопанска продукция като картофите и налага това нещо в България. Несл ...
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
Българският патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм-паметник „Св. първовърховни апостоли Петър и Павел“ в Белоградчик. Храмът ще бъде изграден в ...
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Тикер в 02:10 ч.
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път ...
Начало На преден план
7472
България

Настоящият служебен министър на иновациите и растежа дойде в парламента, но не отговори дали ще участва в разговори с Горица Грънчарова-Кожарева

Настоящият служебен министър на иновациите и растежа Росен Карадимов пристигна в сградата на бившия Партиен дом, но не коментира дали идването му е във връзка с разговори за евентуално негово участие в следващия служебен кабинет.Пореден - четвърти ден журналисти очакват пред сградата на Народното събрание на площад "Княз Александър I" да чуят с кого номинираната за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева води разговори за евентуални министри в новия служебен кабинет.

| 13 Август 2024, 14:19 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Настоящият служебен министър на иновациите и растежа дойде в парламента, но не отговори дали ще участва в разговори с Горица Грънчарова-Кожарева
Настоящият служебен министър на иновациите и растежа дойде в парламента, но не отговори дали ще участва в разговори с Горица Грънчарова-Кожарева
Снимка © Владимир Шоков / БТА

Настоящият служебен министър на иновациите и растежа Росен Карадимов пристигна в сградата на бившия Партиен дом, но не коментира дали идването му е във връзка с разговори за евентуално негово участие в следващия служебен кабинет. Росен Карадимов не направи никакъв коментар и не отговори на журналистическите въпроси за целта на посещението му. 

Десет души са задържани от полицията на територията на област Добрич след специализирана полицейска операция с цел противодействие на престъпността. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Оттам допълват, че акцията е по заповед на главния секретар на МВР. 

Двама от задържаните са шофирали автомобили под въздействието на алкохол. Други двама са в ареста, защото са седнали зад волана под въздействието на упойващи вещества. Младеж на 16 години и 32-годишен мъж са задържани за притежание на цигара с канабис и пакетче суха маса, реагираща също на канабис.  

Извършени са и няколко проверки на адреси. В Добрич е проверен имот, обитаван от 34-годишен мъж. От жилището са иззети 20 полиетиленови пликчета със суха тревна маса с общо тегло 20 грама, електронна везна и мелничка. 

Проверени са още два адреса в Добрич. В единия, обитава

Трима души са загинали, а 26 са ранени при пътни инциденти в страната през изминалото денонощие, съобщиха на сайта си от Министерството на вътрешните работи (МВР). Тежките пътни произшествия са 20.

От началото на месеца катастрофите са 417, загиналите – 23, а ранените – 549.

От началото на годината пътните произшествия в България са 5181, загиналите – 321, а ранените – 6513. При сравнение с реалните данни за загиналите- 379 през същия период на 2023 г. се отчитат с 58 по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2024 г.

За последното денонощие в София са станали 25 леки произшествия и пет тежки, има девет ранени, няма загинали.

На официална церемония в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора по повод професионалния празник на пожарникарите, 14 септември, днес бяха отличени заслужили пожарникари, доброволци и организации, подпомогнали потушаването на пожарите и произшествията, които се разразиха през 2024 година в областта.

Такова натоварено лято не сме имали от много години, заяви по време на церемонията старши комисар Стоян Колев, директор Районна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РД ПБЗН)-Стара Загора. Той посочи, че от началото на годината до момента на територията на област Стара Загора има регистрирани 2056 произшествия, което е с 18 повече в сравнение със същия период на м.г. От тях само за месеците юли и август са станали над 700 инцидента. Леко намаление има на пожарите с материални загуби - 245 за 2024 година и 249 за 202

Посолството на Румъния в София отвори врати за широката общественост, като за първи път се включи в поредицата от събития, посветени на Европейските дни на наследството – София 2024. „Денят на отворите врати“ започна в 10:00 ч. и ще продължи до 15:00 ч. днес. 

„Изключително много се радваме, че за първи път днес успяваме да организираме „Ден на отворените врати“ в посолството на Румъния в София. Влязохме в сътрудничество със Столична община, в рамките на инициативата „Европейски дни на наследството“. Инициатива, провеждаща се под високия патронаж на Съвета на Европа. Много хора, с които разговарях, най-вече живеещи в този район на града, ми споделиха колко би им било интересно да видят тази монументална сграда не само отвън, но и отвътре“, каза Бръндуша Йоана Предеску, извънреден и пълномощен посланик на Румъния в Бълг

Българското книжовно дружество, което по-късно става Българска академия на науките (БАН), е без съмнение най-значителният принос към българското възраждане в областта на духовната сфера. Това заяви днес председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски на мястото, където през 1869 г. е създадена Академията, а след това е изградена църквата "Възнесение Господне" в Браила. 

Той припомни, че създаването на Българското книжовно дружество е плод на почти 20-годишна дейност на редица български просветители. Акад. Ревалски отбеляза, че "моторите" на този процес са били Марин Дринов, Васил Стоянов и Васил Друмев.

"Само ентусиазмът на тези просветени българи не е бил достатъчен за създаването на дружеството. Нужни са били още две неща. Едното е мястото, където да се създаде това дружество, а другото е било кой ще го подпомогне материално. Румънската земя и румънският народ е мястото

Пореден - четвърти ден журналисти очакват пред сградата на Народното събрание на площад "Княз Александър I" да чуят с кого номинираната за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева води разговори за евентуални министри в новия служебен кабинет.

Всички коментари от днешния ден може да прочетете тук. 

Припомняме, че в събота Горица Грънчарова-Кожарева се срещна със сегашния служебен министър на вътрешните работи Калин Стоянов, който след разговора допусна, че има възможност друг човек да заеме поста, но не коментира кои биха били евентуалните кандидати.

Вчера служебният правосъден министър Мария Павлова заяви, че, ако получи покана, ще приеме да стане част от служебния кабинет.

Военният министър Атанас Запрянов коментира, че номинираният за премиер трябва да подбере екип, който да съответства на неговите приоритети, а професионалната му експертиза се вписва, тъй като това ще бъде служебно, а не партийно правителство.

Общинските съветници в Каолиново на днешното си заседание гласуваха докладната записка, предвиждаща актуализиране на бюджета, в това число и на инвестиционната програма на общината за 2024 г.

Съветниците гласуваха и докладните записки, предвиждащи утвърждаване и дофинансиране на самостоятелни паралелки с пълняемост под задължителния минимум в училищата в селата Браничево и Тодор Икономово за учебната 2024- 2025 година, както и отдаване под наем на помещение със застроена площ от 85 квадратни метра, намиращо се в северната част на здравна служба в село Пристое, чрез търг с явно наддаване, с първоначална цена в размер на 200 лева на месец за срок от десет години.

Общинските съветници в Каолиново одобриха и отпускане на еднократна финансова помощ от 250 лева за покриване на част от разходите за извършена операция и последващо лечение на жител на общината, след постъпило иск

Общинските съветници на Добрич приеха кооперативният пазар да бъде преместен на паркинга на площад „Свобода“, като ще заема 116 паркоместа от обозначената синя зона, която със същото решение ще бъде временно спряна. Това стана известно по време на редовното заседание на Общинския съвет днес. Преместването се налага поради предстоящ ремонт на Централния кооперативен пазар на Добрич. 

След близо тричасови дебати и прекъсване за нанасяне на всички предложения в проекта на решение, общинските съветници гласуваха докладната в цялост. Преди това местният парламент се произнесе по всяка една от предложените точки в решението. 

В първоначалния вид на докладната бе предложено пазарът да бъде разделен и преместен на два паркинга, като единият е пред жилищен блок. В комисиите, които разглеждаха предложението, бе постъпила жалба от живущите в кооперацията, че т

Община Кочериново ще отбележи своя 50-годишен юбилей с тържествена програма на 20 и 21 септември, каза кметът Станислав Горов.

Той допълни, че се очаква президентът Румен Радев да присъства на празненствата в съботния ден. Сред поканените гости са областният управител Александър Пандурски и представители на Неврокопска и Софийска митрополии.

По думите на Горов програмата ще бъде богата и разнообразна. В първия ден от празненствата ще участват детски градини, училища и читалищни групи и фолк изпълнители.

Гвардейският представителен духов оркестър и Представителният ансамбъл на въоръжените сили ще се включат с концерт на 21 септември.

И в двата дни празненствата ще започват в 19:00 часа. 

Поредна трудова борса, целяща среща между безработни и работодатели, организира дирекция "Бюро по труда" в Стара Загора в партньорство с местната администрация. Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията по заетостта. Тя ще се проведе на 25 септември от 10,00 часа в общинската спортна зала "Иван Вазов". По време на нея всички търсещи работа- безработни, заети, желаещи да сменят работното си място или учащи, които желаят да работят, ще имат възможността да разговарят с представители на фирми, предлагащи възможност за реализация. 

По данни на "Бюро по труда" Стара Загора през месец юли т.г. в област Стара Загора на работа са постъпили 505 безработни лица. От тях с посредничеството на структурите на Агенция по заетостта са устроени общо 435 лица.

106 от общо постъпилите на работа са с работническа специалност, 152 са от на специалистите и 247 са безработни лица без квал

Делегация на Българската академия на науките (БАН) заедно с дипломати и българи, живеещи в Румъния, посетиха днес Браила. Повод за това е честването на 155-годишнината на Академията.

Учредителното събрание на Българското книжовно дружество, чийто правоприемник е БАН, е било на 12 октомври 1869 г. в къща в румънския град. На нейното място е построен храмът “Възнесение Господне”. На паметната плоча в неговия двор на български и румънски език е написано, че "На това място се е намирала къщата, където в 1869 година български емигранти поставиха основите на Българската академия на науките".

Архиепископът на Долен Дунав негово преосвещенство Касиан и представителят на Българската патриаршия в Букурещ протойерей Кирил Синев отслужиха молебен на румънски и български език в храма. Архиепископ Касиан заяви, че църквата е своеобразна катедрала и академия на българо-румъ

В петък миналата седмица президентът Румен Радев възложи на Горица Грънчарова–Кожарева да състави нов служебен кабинет. Радев заяви, че 20 октомври е най-подходящата дата за изборите.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
На преден план
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
На преден план
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
В детайли
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Контекст
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Контекст
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
В детайли
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Местен фокус
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Основна линия
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Контекст
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.