Начало На преден план Полицаи съдействат на разследващи от Европрокуратурата, каза Калин Стоянов
7491
България

Полицаи съдействат на разследващи от Европрокуратурата, каза Калин Стоянов

Служители на националната полиция оказват съдействие и работят по постановление на Европейската прокуратура, с което са възложени различни действия по разследване.Това каза служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов пред медиите в Пловдив по повод информация за започнала акция в "Булгартрансгаз".

| 13 Август 2024, 14:26 ч.
Полицаи съдействат на разследващи от Европрокуратурата, каза Калин Стоянов
Полицаи съдействат на разследващи от Европрокуратурата, каза Калин Стоянов
Снимка © София Господинова / БТА

Служители на националната полиция оказват съдействие и работят по постановление на Европейската прокуратура, с което са възложени различни действия по разследване. Това каза служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов пред медиите в Пловдив по повод информация за започнала акция в "Булгартрансгаз". 

Без пълен консенсус завършиха консултациите за съставите на секционните избирателни комисии в Разград. Представителите на политически сили постигнаха съгласие по разпределението на определените с решение на Районната избирателна комисия (РИК) в Разград ръководни места по длъжности за 66-те постоянни комисии.

Според това решение коалиция „ГЕРБ-СДС“ ще има 66 ръководни постове – по 22 председателски, заместник-председателски и секретарски, както и 108 редови членове. Коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България“ ще има 13 председатели, 13 заместник-председатели, 12 секретари и 62 редови членове. Партия „Възраждане“ ще има 12 председатели, 13 заместник - председатели, 13 секретари, 60 редови членове. „Движение за права и свободи“ ще има осем председатели, седем заместник - председатели, осем секретари, 44 редови чле

За забрана на строителство в централната градска част на Стара Загора се обявиха общинските съветници от групата на „Алтернативата на гражданите (ВМРО)" в Общинския съвет в града. На пресконференция председателят на местния парламент Ивета Лазарова заяви, че се наблюдава „непрестанната смяна на Общия устройствен план (ОУП), която касае град Стара Загора, а той е изграден с визия за развитието на нашия град с предвидените метри за строителство. Това нещо е крайно време да спре“, каза тя. Според нея Общинският съвет със свое решение трябва да забрани строителството в централна градска част в карето между бул. „Св. Патриарх Евтимий“ на изток до ул. „Отец Паисий“ на запад от ул. „Христо Ботев“ на юг до бул. „Ген. Столетов“ на север. 

„Всички ние, които живеем в града, виждаме, че градът се "задъхва". Проб

Сливенската полиция установи нарушители, шофирали със 115 и 133 км/ч в рамките на града, където ограничението е 50 км/ч. Това съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на полицията. 

Нарушенията са констатирани на 18 септември, обявен за Ден без загинали на пътя, когато бе проведен непрекъснат 24-часов контрол за установяване на нарушения по Закона за движение по пътищата и недопускане на тежки пътни произшествия. 

Драстичните нарушения са заснети от камера за контрол на скоростта на бул. „Банско шосе“. Предвидените санкции са съответно 800 лева и три месеца лишаване от управление и 950 лева и три месеца лишаване от управление. 

По време на операцията не са регистрирани тежки пътни произшествия, четири автомобила са спрени от движение поради значителни технически неизправности.

Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства за корупционни практики и системна злоупотреба със служебно положение, извършвани в ущърб на гражданите и бизнеса, както и облагодетелстване на свързани дружества с кмета на Община Доспат - Елин Радев, приключи днес работа без да приеме доклад за дейността си. Причината е, че срокът на работа на комисията е изтекъл на 16 септември, стана ясно от писмо на председателя на парламента Рая Назарян до председателя на комисията Александър Вълчев („Има такъв народ“). На днешното заседание нямаше и кворум – от 12 членове в залата присъстваха само петима депутати. 

Всяка една парламентарна група е получила проекта на доклад и има право да постъпи както реши, обясни Александър Вълчев. Той информира колегите си, че като председател на комисията е изпратил писмо до Рая Назарян, с което моли да го уведоми кога прикл

Условията за туризъм в планините са добри. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския Червен кръст. Температурите все още са около 5-6 градуса, а в в района на връх Ботев духа умерен вятър. Днес в планините не се очакват превалявания, добавиха от ПСС. 

Съоръженията във всички планински курорти работят. 

Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) над планините днес облачността ще се разкъсва и намалява. Все още над Родопите и Странджа ще бъде значителна. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра – около 8°.

Той посочи, че действията текат на няколко адреса - в София, Сливен и Козлодуй.

Община Търговище закупи ново обзавеждане и оборудване за кухнята на общинското предприятие „Детско и ученическо хранене“, в която се приготвя и храната по проекта „Топъл обяд“. Вече са монтирани нови професионални фурни, котлони, работни маси, както и миялна машина, съобщиха от общинския пресцентър.  

Оборудването е закупено по проект, финансиран от фонда „Социална закрила“. Общият бюджет е 43 560 лв., като 3960 лв. от тях са осигурени от Общината, съгласно изискванията на процедурата.

С доставката на новото оборудване ще се повиши качеството на услугата за приготвянето на безплатния топъл обяд за възрастни и хора в неравностойно положение. Към момента общинското предприятие приготвя топла храна всеки работен ден за 350 нуждаещи се от община Търговище. Услугата се предоставя по Програмата за храни и основно материално подпомагане

Информация за изпълнението на решенията на Общинския съвет и приемане на отчета за касово изпълнение на бюджета на община Ново село за 2023 г. са две от деветте точки, които ще разглеждат днес от 10:30 часа общинските съветници. Това показва предварителният дневен ред на заседанието, публикуван на сайта на общинската администрация. 

Общинските съветници ще разгледат и предложения за откриване на процедура за продажба чрез публичен търг с явно наддаване на поземлени имоти, за определяне на пазарна оценка за отдаване под наем на части от покривното пространство на сграда за нуждите на мобилен оператор, както и предоставяне на полски пътища, общинска собственост, включени в доброволни споразумения на ползвателите на землищата на селата от общината за стопанската 2024-2025 година.

На заседанието ще бъде избрана и временна комисия, която да определи представител от Общин

Общо 900 хил. лв. забавени трудови възнаграждения, включително и такива от предишни периоди, са изплатени след намесата на Дирекция „Инспекция по труда“ (ДИТ) - Враца, от началото на годината до края на август, казаха от дирекцията.

От тези средства 650 хил. лв. са забавени заплати от тази година, а останалите 250 хил. лв. – от предишни.

От ДИТ - Враца обясниха, че тези суми са наполовина по-малко сравнено с изплатените за същия период през 2023 година. Тогава през първите осем месеца са били издължени забавени през годината заплати в размер на 1 млн. и 400хил. лева. За периода са изплатени и други 400 хил. лв., дължими от работодателите от по-стари периоди. 

В страната от началото на настоящата година до края на август над 6,3 млн. лв. забавени трудови възнаграждения, включително и задължения за предишни периоди, са били изплатени след нам

Общинските съветници на Добрич приеха кооперативният пазар да бъде преместен на паркинга на площад „Свобода“, като ще заема 116 паркоместа от обозначената синя зона, която със същото решение ще бъде временно спряна. Това стана известно по време на редовното заседание на Общинския съвет днес. Преместването се налага поради предстоящ ремонт на Централния кооперативен пазар на Добрич. 

След близо тричасови дебати и прекъсване за нанасяне на всички предложения в проекта на решение, общинските съветници гласуваха докладната в цялост. Преди това местният парламент се произнесе по всяка една от предложените точки в решението. 

В първоначалния вид на докладната бе предложено пазарът да бъде разделен и преместен на два паркинга, като единият е пред жилищен блок. В комисиите, които разглеждаха предложението, бе постъпила жалба от живущите в кооперацията, че т

Работим по въпроса за модерен спасителен кораб и смятам, че до края на годината ще имаме изчистена концепция, която да покаже какво точно ни трябва и как ще бъде използвано то във времето, каза днес във Варна изпълнителният директор на „Морска администрация“ Венцислав Иванов. Той присъства на учение на тема „Провеждане на морска аварийно-спасителна операция“, което е в изпълнение на Националния план за търсене и спасяване в Българския морски отговорен район за търсене и спасяване.

Той допълни, че с обявяването на плана за търсене и спасяване, вече ще е ясно кои от средствата, които са предоставени на „Морска администрация“ от различни институции, са надеждни за работа при определени условия. Когато видим кое в какво състояние е, ще преценим какво точно да добавим към всички тези плавателни средства, за да имаме един завършен модел за работа п

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Участък от пътя Русе - Бяла, от изхода на крайдунавския град до разклона за село Иваново, е затворен за движение заради силно задимяване от пожар в сухи треви и храсти край пътното ...
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на страната, съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ на Министерството на в ...
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин.  Сред прис ...
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, колоната от автомобили към 11:00 ч. е около 200 метра
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, а колоната от изчакващи автомобили към 11:00 часа е около 200 метра, . За да преминат изчакват както леки автомобили, так ...
План за възстановяване на опожарените горски територии ще изготвят Министерство на земеделието и държавните горски предприятия
План за възстановяване на опожарените през 2024 г. горски територии ще изготвят до края на месец октомври Министерство на земеделието и храните (МЗХ) и държавните горски предприяти ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път самоковец внася първата селскостопанска продукция като картофите и налага това нещо в България. Несл ...
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
Българският патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм-паметник „Св. първовърховни апостоли Петър и Павел“ в Белоградчик. Храмът ще бъде изграден в ...
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Тикер в 02:11 ч.
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път ...
Начало На преден план
7491
България

Полицаи съдействат на разследващи от Европрокуратурата, каза Калин Стоянов

Служители на националната полиция оказват съдействие и работят по постановление на Европейската прокуратура, с което са възложени различни действия по разследване.Това каза служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов пред медиите в Пловдив по повод информация за започнала акция в "Булгартрансгаз".

| 13 Август 2024, 14:26 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Полицаи съдействат на разследващи от Европрокуратурата, каза Калин Стоянов
Полицаи съдействат на разследващи от Европрокуратурата, каза Калин Стоянов
Снимка © София Господинова / БТА

Служители на националната полиция оказват съдействие и работят по постановление на Европейската прокуратура, с което са възложени различни действия по разследване. Това каза служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов пред медиите в Пловдив по повод информация за започнала акция в "Булгартрансгаз". 

Без пълен консенсус завършиха консултациите за съставите на секционните избирателни комисии в Разград. Представителите на политически сили постигнаха съгласие по разпределението на определените с решение на Районната избирателна комисия (РИК) в Разград ръководни места по длъжности за 66-те постоянни комисии.

Според това решение коалиция „ГЕРБ-СДС“ ще има 66 ръководни постове – по 22 председателски, заместник-председателски и секретарски, както и 108 редови членове. Коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България“ ще има 13 председатели, 13 заместник-председатели, 12 секретари и 62 редови членове. Партия „Възраждане“ ще има 12 председатели, 13 заместник - председатели, 13 секретари, 60 редови членове. „Движение за права и свободи“ ще има осем председатели, седем заместник - председатели, осем секретари, 44 редови чле

За забрана на строителство в централната градска част на Стара Загора се обявиха общинските съветници от групата на „Алтернативата на гражданите (ВМРО)" в Общинския съвет в града. На пресконференция председателят на местния парламент Ивета Лазарова заяви, че се наблюдава „непрестанната смяна на Общия устройствен план (ОУП), която касае град Стара Загора, а той е изграден с визия за развитието на нашия град с предвидените метри за строителство. Това нещо е крайно време да спре“, каза тя. Според нея Общинският съвет със свое решение трябва да забрани строителството в централна градска част в карето между бул. „Св. Патриарх Евтимий“ на изток до ул. „Отец Паисий“ на запад от ул. „Христо Ботев“ на юг до бул. „Ген. Столетов“ на север. 

„Всички ние, които живеем в града, виждаме, че градът се "задъхва". Проб

Сливенската полиция установи нарушители, шофирали със 115 и 133 км/ч в рамките на града, където ограничението е 50 км/ч. Това съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на полицията. 

Нарушенията са констатирани на 18 септември, обявен за Ден без загинали на пътя, когато бе проведен непрекъснат 24-часов контрол за установяване на нарушения по Закона за движение по пътищата и недопускане на тежки пътни произшествия. 

Драстичните нарушения са заснети от камера за контрол на скоростта на бул. „Банско шосе“. Предвидените санкции са съответно 800 лева и три месеца лишаване от управление и 950 лева и три месеца лишаване от управление. 

По време на операцията не са регистрирани тежки пътни произшествия, четири автомобила са спрени от движение поради значителни технически неизправности.

Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства за корупционни практики и системна злоупотреба със служебно положение, извършвани в ущърб на гражданите и бизнеса, както и облагодетелстване на свързани дружества с кмета на Община Доспат - Елин Радев, приключи днес работа без да приеме доклад за дейността си. Причината е, че срокът на работа на комисията е изтекъл на 16 септември, стана ясно от писмо на председателя на парламента Рая Назарян до председателя на комисията Александър Вълчев („Има такъв народ“). На днешното заседание нямаше и кворум – от 12 членове в залата присъстваха само петима депутати. 

Всяка една парламентарна група е получила проекта на доклад и има право да постъпи както реши, обясни Александър Вълчев. Той информира колегите си, че като председател на комисията е изпратил писмо до Рая Назарян, с което моли да го уведоми кога прикл

Условията за туризъм в планините са добри. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския Червен кръст. Температурите все още са около 5-6 градуса, а в в района на връх Ботев духа умерен вятър. Днес в планините не се очакват превалявания, добавиха от ПСС. 

Съоръженията във всички планински курорти работят. 

Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) над планините днес облачността ще се разкъсва и намалява. Все още над Родопите и Странджа ще бъде значителна. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра – около 8°.

Той посочи, че действията текат на няколко адреса - в София, Сливен и Козлодуй.

Община Търговище закупи ново обзавеждане и оборудване за кухнята на общинското предприятие „Детско и ученическо хранене“, в която се приготвя и храната по проекта „Топъл обяд“. Вече са монтирани нови професионални фурни, котлони, работни маси, както и миялна машина, съобщиха от общинския пресцентър.  

Оборудването е закупено по проект, финансиран от фонда „Социална закрила“. Общият бюджет е 43 560 лв., като 3960 лв. от тях са осигурени от Общината, съгласно изискванията на процедурата.

С доставката на новото оборудване ще се повиши качеството на услугата за приготвянето на безплатния топъл обяд за възрастни и хора в неравностойно положение. Към момента общинското предприятие приготвя топла храна всеки работен ден за 350 нуждаещи се от община Търговище. Услугата се предоставя по Програмата за храни и основно материално подпомагане

Информация за изпълнението на решенията на Общинския съвет и приемане на отчета за касово изпълнение на бюджета на община Ново село за 2023 г. са две от деветте точки, които ще разглеждат днес от 10:30 часа общинските съветници. Това показва предварителният дневен ред на заседанието, публикуван на сайта на общинската администрация. 

Общинските съветници ще разгледат и предложения за откриване на процедура за продажба чрез публичен търг с явно наддаване на поземлени имоти, за определяне на пазарна оценка за отдаване под наем на части от покривното пространство на сграда за нуждите на мобилен оператор, както и предоставяне на полски пътища, общинска собственост, включени в доброволни споразумения на ползвателите на землищата на селата от общината за стопанската 2024-2025 година.

На заседанието ще бъде избрана и временна комисия, която да определи представител от Общин

Общо 900 хил. лв. забавени трудови възнаграждения, включително и такива от предишни периоди, са изплатени след намесата на Дирекция „Инспекция по труда“ (ДИТ) - Враца, от началото на годината до края на август, казаха от дирекцията.

От тези средства 650 хил. лв. са забавени заплати от тази година, а останалите 250 хил. лв. – от предишни.

От ДИТ - Враца обясниха, че тези суми са наполовина по-малко сравнено с изплатените за същия период през 2023 година. Тогава през първите осем месеца са били издължени забавени през годината заплати в размер на 1 млн. и 400хил. лева. За периода са изплатени и други 400 хил. лв., дължими от работодателите от по-стари периоди. 

В страната от началото на настоящата година до края на август над 6,3 млн. лв. забавени трудови възнаграждения, включително и задължения за предишни периоди, са били изплатени след нам

Общинските съветници на Добрич приеха кооперативният пазар да бъде преместен на паркинга на площад „Свобода“, като ще заема 116 паркоместа от обозначената синя зона, която със същото решение ще бъде временно спряна. Това стана известно по време на редовното заседание на Общинския съвет днес. Преместването се налага поради предстоящ ремонт на Централния кооперативен пазар на Добрич. 

След близо тричасови дебати и прекъсване за нанасяне на всички предложения в проекта на решение, общинските съветници гласуваха докладната в цялост. Преди това местният парламент се произнесе по всяка една от предложените точки в решението. 

В първоначалния вид на докладната бе предложено пазарът да бъде разделен и преместен на два паркинга, като единият е пред жилищен блок. В комисиите, които разглеждаха предложението, бе постъпила жалба от живущите в кооперацията, че т

Работим по въпроса за модерен спасителен кораб и смятам, че до края на годината ще имаме изчистена концепция, която да покаже какво точно ни трябва и как ще бъде използвано то във времето, каза днес във Варна изпълнителният директор на „Морска администрация“ Венцислав Иванов. Той присъства на учение на тема „Провеждане на морска аварийно-спасителна операция“, което е в изпълнение на Националния план за търсене и спасяване в Българския морски отговорен район за търсене и спасяване.

Той допълни, че с обявяването на плана за търсене и спасяване, вече ще е ясно кои от средствата, които са предоставени на „Морска администрация“ от различни институции, са надеждни за работа при определени условия. Когато видим кое в какво състояние е, ще преценим какво точно да добавим към всички тези плавателни средства, за да имаме един завършен модел за работа п

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, колоната от автомобили към 11:00 ч. е около 200 метра
План за възстановяване на опожарените горски територии ще изготвят Министерство на земеделието и държавните горски предприятия
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
На преден план
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
На преден план
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
В детайли
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Контекст
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Контекст
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
В детайли
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Местен фокус
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Основна линия
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Контекст
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.