Начало На преден план Мъжът, нанесъл побой над жена си преди дни в центъра на Перник, остава в ареста
7363
България

Мъжът, нанесъл побой над жена си преди дни в центъра на Перник, остава в ареста

По искане на Районна прокуратура – Перник спрямо 45-годишния мъж, който преди дни в Перник нанесе побой върху жената, с която живее на семейни начала, е взета мярка за неотклонение "задържане под стража".Това съобщиха от Апелативната прокуратура в София. Случаят е от 7 август, когато малко преди полунощ е постъпил сигнал на телефон 112 за нанесен побой върху 39-годишна жена от мъж, с когото живеела на семейни начала, пред очите на тяхното бебе. Инцидентът е станал на улица „Търговска“.

| 13 Август 2024, 14:42 ч.
Мъжът, нанесъл побой над жена си преди дни в центъра на Перник, остава в ареста
Мъжът, нанесъл побой над жена си преди дни в центъра на Перник, остава в ареста
Снимка © DFA

По искане на Районна прокуратура – Перник спрямо 45-годишния мъж, който преди дни в Перник нанесе побой върху жената, с която живее на семейни начала, е взета мярка за неотклонение "задържане под стража". Това съобщиха от Апелативната прокуратура в София. Случаят е от 7 август, когато малко преди полунощ е постъпил сигнал на телефон 112 за нанесен побой върху 39-годишна жена от мъж, с когото живеела на семейни начала, пред очите на тяхното бебе. Инцидентът е станал на улица „Търговска“. Служители от Първо районно управление тогава задържаха извършителя за срок до 24 часа. 

Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат при семействата си. Това съобщи Йончева на своята страница във Фейсбук и публикува снимки от срещата.

По-рано днес тя написа, че се намира в Йемен в опит да се срещне с българите от товарния кораб - капитана Любомир Чанев и старши помощник-капитана Данаил Веселинов. Двамата, заедно с екипажа на плавателния съд, са при хусите от 19 ноември 2023 г., посочва евродепутатът.

„В Йемен бях посрещната с изключително уважение. Проведох среща с министъра на външните работи на Сана Jamal Amer, както и с неговия заместник Abdul Wahed Abu Rass. В разговорите с тях изтъкнах, че България е признала Палестинската държава още през 1988 г. Свидетелство за добрите отношения между двата народа е и фактът, ч

Общинският съвет (ОбС) на Камено ще заседава днес от 10:00 часа. В дневния ред са предвидени 21 докладни записки, внесени за разглеждане от кмета на общината Жельо Вардунски. Това става известно от покана, публикувана в официалния сайт на Общината.

Съветниците ще обсъждат предложение за поемане на пътните разходи и средствата за процедури на деца със специални образователни потребности. 

В дневния ред е включена и докладна за извършване на промяна в представения разчет за финансиране на капиталовите разходи за 2024 година.

Съветниците ще определят начална тръжна цена за отдаване под наем на лекарски кабинети, публична общинска собственост, в селата Тръстиково и Константиново. 

Именуване на улици в с. Черни връх също е в дневния ред. 

Съветниците ще дискутират и по докладна записка относно изработване на подробен устройствен план на нов

Мъж на 77 години от село Мездрея в община Берковица е дал 7500 лева на измамник, който дошъл в дома му, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Към 15:30 часа вчера на домашния телефон на жертвата се обадил непознат мъж, който се представил за д-р Здравков. Той му съобщил, че в дома на дъщеря му е гръмнал бойлер, тя е получила наранявания на очите и за да не ослепее трябва да бъде направена спешна платена операция в лечебно заведение. Следвайки получените указания по телефона, възрастният човек събрал сумата от 7500 лева, сложил ги в хартиен плик и ги предал на непознат мъж, който дошъл на вратата на къщата му в Мездрея. Два часа след това опитал да се свърже с мнимия доктор и след като не успял – позвънил в полицията и разбрал, че е измамен. 

По случая е образувано досъдебно производство по член 209 от Наказателния кодекс, извършен е оглед на място

Състезателките по бокс Светлана Каменова и Станимира Петрова ще бъде удостоени със званието "Почетен гражданин" на Добрич. Това решиха общинските съветници на редовно заседание днес. По докладната гласуваха 38 съветници с таен вот. Званията ще им бъдат връчени по време на тържественото заседание на Общинския съвет по повод Деня на Добрич - 25 септември. 

Светлана Каменова е от Добрич. Състезателка е по бокс с много спечелени европейски и международни титли и медали. Тя е предложена за званието от Красимир Николов във връзка с отличното представяне на Олимпийските игри, проведени през тази година в Париж, Франция.

Станимира Петкова е състезател по бокс на боксов клуб "Борис Георгиев - Моката" в Добрич. Тя е предложена за почетен гражданин на Добрич от старши треньора на клуба Веселин Марков. 

Както информирахме, на Олимпийските игри в Париж през тази год

Търговищки пожарникар завоюва два бронзови медала от републиканското първенство по шахмат за служители на Министерството на вътрешните работи (МВР). В последните години Делян Димитров, който работи в Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН) в Антоново, твърдо стои сред елита на най-добрите шахматисти в системата на МВР, съобщиха от пресслужбата на Областната дирекция (ОД) на ведомството в Търговище. 

Уменията си той е затвърдил на приключилото наскоро републиканско първенство по шахмат за служители на вътрешното ведомство, провело се в курортния комплекс „Албена“. Оттам Делян, който вече шест години работи в пожарната, се е завърнал с два бронзови медала. Той е заел трето място и в двете състезателни дисциплини – ускорен шах (рапид) и блиц, посочва говорителят на ОД МВР – Търговище Ани Кръстева. И уточнява,

Вследствие на нанесения побой, пострадалата е с лека телесна повреда. Събрани са и са анализирани свидетелските показания, обясненията на извършителя, освидетелстването на пострадалата жена и справката от съдебен лекар. Наличните доказателства са преценени като достатъчни по смисъла на Наказателно-процесуалния кодекс за виновността на мъжа, информираха от прокуратурата. 

С постановление на разследващия орган той е привлечен в качеството на обвиняем за извършеното деяние, което е наказуемо с "лишаване от свобода" за срок до три години. 

Вчера от Областната дирекция на МВР в Перник съобщиха, че служители от Районното управление (РУ) "Полиция" в Трън са започнали разследване на случай на домашно насилие срещу 14-годишно момиче от страна на 37-годишния баща.

В пристанище Бургас започна втората активация на Противоминната военноморска група в Черно море (MCM BLACK SEA) от 19 септември, съобщиха от Министерството на отбраната. Противоминната група беше сформирана от Военноморските сили (ВМС) на България, Румъния и Турция със задача гарантиране безопасността на морския трафик в Черно море и борба срещу заплахата от морски мини.

Военноморската група ще бъде в състав от четири плавателни съда - минен ловец „Акчай“ и спомагателен кораб „Гюнгюр Дурмуш“ от състава на ВМС на Турция, на борда на който ще е разположен плаващият щаб на операцията, минен ловец „Струма“ от състава на ВМС на България и базов миночистач „Аксанте“ от състава на ВМС на Румъния.

В началото на юли, на тържествената церемония, в присъствието на командирите на Военноморските сили на трите държави, бе дадено началото

Летният туристически сезон в Девин отбелязва ръст с над 22 000 нощувки повече в сравнение с миналата година. Това съобщи кметът на общината Здравко Иванов. Увеличението е с над 25 процента в сравнение с лятото на 2023 г., като към края на август нощувките в хотели и места за настаняване са 108 612. Според кмета ваканционният сезон в града е започнал по-късно тази година, но данните показват, че е бил по-интензивен и успешен.

През септември потокът от посетители видимо е намалял, но туристическият сезон все още не е приключил. Аквапаркът ще работи до края на септември, а повечето хотели също посрещат клиенти.

Около 5 на сто е ръстът на туристите, преминали през Ягодинската пещера през това лято, информира Сергей Генчев, управител на пещерата. Увеличението е на фона на по-късното начало на сезона с близо 15 дни заради неблагоприятни метеорологични условия. Предимно българ

Трябва да се действа превантивно и поради тази причина решихме да изпратим писма на областните управители, които от своя страна да се свържат с кметовете на населените места и да се провери готовността за посрещане на бедствия. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание. 

„От каквото има нужда, ще бъде направено. Европейският циклон, за наше щастие, подминава България към момента, но не може само да разчитаме на благоразположението на природата и на късмета. Затова вършим всичко, което трябва“, посочи служебният премиер. 

„Още вчера сме се свързали с областните управители по течението на река Дунав в България, защото виждаме, че има притеснения. Вчера се е вдигнало нивото на реката в Будапеща, а валежите в Австрия оказват своето влияние. Като се следят процесите е очевидно, че и тук ще се пови

През следващото денонощие облачността ще бъде по-често значителна, на места в низините и котловините сутринта - с намалена видимост. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

На места ще има валежи, в планините на Югозападна България и в югоизточните райони ще са временно интензивни и с гръмотевици. Ще духа слаб, в източната половина от страната - умерен, североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 10° и 15°, в София - около 12°. Максималните температури - между 19° и 24°, в София - около 19°.

Над Черноморието облачността ще бъде значителна. На много места ще има валежи от дъжд, по-значителни и с гръмотевици ще бъдат по южното крайбрежие. Ще духа умерен, временно силен, североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 22°-24°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на мор

Създателите на Българското книжовно дружество през 1869 година са поставили основите на първата институция на българската държавност още преди Освобождението. Това заяви посланикът на страната ни в Румъния Радко Влайков по време на честванията в Браила на 155-годишнината на Българската академия на науките (БАН), която е правоприемник на Книжовното дружество.

Влайков припомни, че само година по-късно е основана и Българската екзархия. Той благодари на архиепископа на Долен Дунав Касиан, катo определи отслужения от него заедно с представителя на Българската патриаршия протойерей Кирил Синев молебен в църквата „Възнесение Господне“ на румънски и български език като изключително емоционален.

„С Вашите мъдри слова ни пренесохте през атмосферата на тези 155 години. Особено, когато заедно пеехте, ние чувахме общия глас на българи и румънци. Това още повече ни

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване, . Преди обяд трафикът беше интензивен и имаше колона от изчакващи автомобили. В ...
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори (СРХР), съобщиха от сдружението. Тя застава начело на съюза след оттеглянето на дългогодишния ...
Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба
Условията за туризъм в планините са добри. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския Червен кръст. Температурите все още са около 5-6 градуса, а в в район ...
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
В полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г. е обявена независимостта на Малта. От 1800 г. островът е протекторат на Великобритания, посочва отдел “Справочна” на . Малта ...
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за разпределението на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков за предстоящия вот на 27 октомври. Срещата се с ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път самоковец внася първата селскостопанска продукция като картофите и налага това нещо в България. Несл ...
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
Българският патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм-паметник „Св. първовърховни апостоли Петър и Павел“ в Белоградчик. Храмът ще бъде изграден в ...
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Тикер в 02:10 ч.
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път ...
Начало На преден план
7363
България

Мъжът, нанесъл побой над жена си преди дни в центъра на Перник, остава в ареста

По искане на Районна прокуратура – Перник спрямо 45-годишния мъж, който преди дни в Перник нанесе побой върху жената, с която живее на семейни начала, е взета мярка за неотклонение "задържане под стража".Това съобщиха от Апелативната прокуратура в София. Случаят е от 7 август, когато малко преди полунощ е постъпил сигнал на телефон 112 за нанесен побой върху 39-годишна жена от мъж, с когото живеела на семейни начала, пред очите на тяхното бебе. Инцидентът е станал на улица „Търговска“.

| 13 Август 2024, 14:42 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Мъжът, нанесъл побой над жена си преди дни в центъра на Перник, остава в ареста
Мъжът, нанесъл побой над жена си преди дни в центъра на Перник, остава в ареста
Снимка © DFA

По искане на Районна прокуратура – Перник спрямо 45-годишния мъж, който преди дни в Перник нанесе побой върху жената, с която живее на семейни начала, е взета мярка за неотклонение "задържане под стража". Това съобщиха от Апелативната прокуратура в София. Случаят е от 7 август, когато малко преди полунощ е постъпил сигнал на телефон 112 за нанесен побой върху 39-годишна жена от мъж, с когото живеела на семейни начала, пред очите на тяхното бебе. Инцидентът е станал на улица „Търговска“. Служители от Първо районно управление тогава задържаха извършителя за срок до 24 часа. 

Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат при семействата си. Това съобщи Йончева на своята страница във Фейсбук и публикува снимки от срещата.

По-рано днес тя написа, че се намира в Йемен в опит да се срещне с българите от товарния кораб - капитана Любомир Чанев и старши помощник-капитана Данаил Веселинов. Двамата, заедно с екипажа на плавателния съд, са при хусите от 19 ноември 2023 г., посочва евродепутатът.

„В Йемен бях посрещната с изключително уважение. Проведох среща с министъра на външните работи на Сана Jamal Amer, както и с неговия заместник Abdul Wahed Abu Rass. В разговорите с тях изтъкнах, че България е признала Палестинската държава още през 1988 г. Свидетелство за добрите отношения между двата народа е и фактът, ч

Общинският съвет (ОбС) на Камено ще заседава днес от 10:00 часа. В дневния ред са предвидени 21 докладни записки, внесени за разглеждане от кмета на общината Жельо Вардунски. Това става известно от покана, публикувана в официалния сайт на Общината.

Съветниците ще обсъждат предложение за поемане на пътните разходи и средствата за процедури на деца със специални образователни потребности. 

В дневния ред е включена и докладна за извършване на промяна в представения разчет за финансиране на капиталовите разходи за 2024 година.

Съветниците ще определят начална тръжна цена за отдаване под наем на лекарски кабинети, публична общинска собственост, в селата Тръстиково и Константиново. 

Именуване на улици в с. Черни връх също е в дневния ред. 

Съветниците ще дискутират и по докладна записка относно изработване на подробен устройствен план на нов

Мъж на 77 години от село Мездрея в община Берковица е дал 7500 лева на измамник, който дошъл в дома му, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Към 15:30 часа вчера на домашния телефон на жертвата се обадил непознат мъж, който се представил за д-р Здравков. Той му съобщил, че в дома на дъщеря му е гръмнал бойлер, тя е получила наранявания на очите и за да не ослепее трябва да бъде направена спешна платена операция в лечебно заведение. Следвайки получените указания по телефона, възрастният човек събрал сумата от 7500 лева, сложил ги в хартиен плик и ги предал на непознат мъж, който дошъл на вратата на къщата му в Мездрея. Два часа след това опитал да се свърже с мнимия доктор и след като не успял – позвънил в полицията и разбрал, че е измамен. 

По случая е образувано досъдебно производство по член 209 от Наказателния кодекс, извършен е оглед на място

Състезателките по бокс Светлана Каменова и Станимира Петрова ще бъде удостоени със званието "Почетен гражданин" на Добрич. Това решиха общинските съветници на редовно заседание днес. По докладната гласуваха 38 съветници с таен вот. Званията ще им бъдат връчени по време на тържественото заседание на Общинския съвет по повод Деня на Добрич - 25 септември. 

Светлана Каменова е от Добрич. Състезателка е по бокс с много спечелени европейски и международни титли и медали. Тя е предложена за званието от Красимир Николов във връзка с отличното представяне на Олимпийските игри, проведени през тази година в Париж, Франция.

Станимира Петкова е състезател по бокс на боксов клуб "Борис Георгиев - Моката" в Добрич. Тя е предложена за почетен гражданин на Добрич от старши треньора на клуба Веселин Марков. 

Както информирахме, на Олимпийските игри в Париж през тази год

Търговищки пожарникар завоюва два бронзови медала от републиканското първенство по шахмат за служители на Министерството на вътрешните работи (МВР). В последните години Делян Димитров, който работи в Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН) в Антоново, твърдо стои сред елита на най-добрите шахматисти в системата на МВР, съобщиха от пресслужбата на Областната дирекция (ОД) на ведомството в Търговище. 

Уменията си той е затвърдил на приключилото наскоро републиканско първенство по шахмат за служители на вътрешното ведомство, провело се в курортния комплекс „Албена“. Оттам Делян, който вече шест години работи в пожарната, се е завърнал с два бронзови медала. Той е заел трето място и в двете състезателни дисциплини – ускорен шах (рапид) и блиц, посочва говорителят на ОД МВР – Търговище Ани Кръстева. И уточнява,

Вследствие на нанесения побой, пострадалата е с лека телесна повреда. Събрани са и са анализирани свидетелските показания, обясненията на извършителя, освидетелстването на пострадалата жена и справката от съдебен лекар. Наличните доказателства са преценени като достатъчни по смисъла на Наказателно-процесуалния кодекс за виновността на мъжа, информираха от прокуратурата. 

С постановление на разследващия орган той е привлечен в качеството на обвиняем за извършеното деяние, което е наказуемо с "лишаване от свобода" за срок до три години. 

Вчера от Областната дирекция на МВР в Перник съобщиха, че служители от Районното управление (РУ) "Полиция" в Трън са започнали разследване на случай на домашно насилие срещу 14-годишно момиче от страна на 37-годишния баща.

В пристанище Бургас започна втората активация на Противоминната военноморска група в Черно море (MCM BLACK SEA) от 19 септември, съобщиха от Министерството на отбраната. Противоминната група беше сформирана от Военноморските сили (ВМС) на България, Румъния и Турция със задача гарантиране безопасността на морския трафик в Черно море и борба срещу заплахата от морски мини.

Военноморската група ще бъде в състав от четири плавателни съда - минен ловец „Акчай“ и спомагателен кораб „Гюнгюр Дурмуш“ от състава на ВМС на Турция, на борда на който ще е разположен плаващият щаб на операцията, минен ловец „Струма“ от състава на ВМС на България и базов миночистач „Аксанте“ от състава на ВМС на Румъния.

В началото на юли, на тържествената церемония, в присъствието на командирите на Военноморските сили на трите държави, бе дадено началото

Летният туристически сезон в Девин отбелязва ръст с над 22 000 нощувки повече в сравнение с миналата година. Това съобщи кметът на общината Здравко Иванов. Увеличението е с над 25 процента в сравнение с лятото на 2023 г., като към края на август нощувките в хотели и места за настаняване са 108 612. Според кмета ваканционният сезон в града е започнал по-късно тази година, но данните показват, че е бил по-интензивен и успешен.

През септември потокът от посетители видимо е намалял, но туристическият сезон все още не е приключил. Аквапаркът ще работи до края на септември, а повечето хотели също посрещат клиенти.

Около 5 на сто е ръстът на туристите, преминали през Ягодинската пещера през това лято, информира Сергей Генчев, управител на пещерата. Увеличението е на фона на по-късното начало на сезона с близо 15 дни заради неблагоприятни метеорологични условия. Предимно българ

Трябва да се действа превантивно и поради тази причина решихме да изпратим писма на областните управители, които от своя страна да се свържат с кметовете на населените места и да се провери готовността за посрещане на бедствия. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание. 

„От каквото има нужда, ще бъде направено. Европейският циклон, за наше щастие, подминава България към момента, но не може само да разчитаме на благоразположението на природата и на късмета. Затова вършим всичко, което трябва“, посочи служебният премиер. 

„Още вчера сме се свързали с областните управители по течението на река Дунав в България, защото виждаме, че има притеснения. Вчера се е вдигнало нивото на реката в Будапеща, а валежите в Австрия оказват своето влияние. Като се следят процесите е очевидно, че и тук ще се пови

През следващото денонощие облачността ще бъде по-често значителна, на места в низините и котловините сутринта - с намалена видимост. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

На места ще има валежи, в планините на Югозападна България и в югоизточните райони ще са временно интензивни и с гръмотевици. Ще духа слаб, в източната половина от страната - умерен, североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 10° и 15°, в София - около 12°. Максималните температури - между 19° и 24°, в София - около 19°.

Над Черноморието облачността ще бъде значителна. На много места ще има валежи от дъжд, по-значителни и с гръмотевици ще бъдат по южното крайбрежие. Ще духа умерен, временно силен, североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 22°-24°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на мор

Създателите на Българското книжовно дружество през 1869 година са поставили основите на първата институция на българската държавност още преди Освобождението. Това заяви посланикът на страната ни в Румъния Радко Влайков по време на честванията в Браила на 155-годишнината на Българската академия на науките (БАН), която е правоприемник на Книжовното дружество.

Влайков припомни, че само година по-късно е основана и Българската екзархия. Той благодари на архиепископа на Долен Дунав Касиан, катo определи отслужения от него заедно с представителя на Българската патриаршия протойерей Кирил Синев молебен в църквата „Възнесение Господне“ на румънски и български език като изключително емоционален.

„С Вашите мъдри слова ни пренесохте през атмосферата на тези 155 години. Особено, когато заедно пеехте, ние чувахме общия глас на българи и румънци. Това още повече ни

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
На преден план
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
На преден план
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
В детайли
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Контекст
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Контекст
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
В детайли
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Местен фокус
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Основна линия
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Контекст
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.