Начало На преден план БЕХ предоставя заем от 56 млн. лева на „Мини Марица-изток“ за заплати на служителите
8495
България

БЕХ предоставя заем от 56 млн. лева на „Мини Марица-изток“ за заплати на служителите

Предоставя се финансиране в общ размер на 56 млн. лв. от страна на „Български Енергиен Холдинг“ (БЕХ) ЕАД на „Мини Марица-изток“ ЕАД. Това обяви служебният министър на енергетиката Владимир Малинов по време на работна среща с ръководството на „Мини Марица-изток“ ЕАД и ТЕЦ „Марица изток 2“ ЕАД в Раднево, съобщиха от ресорното министерство.С решение на министъра средствата се отпускат като целеви заем за осигуряване на необходимия финансов ресурс, свързан с изплащане на заплати на служителите, социално осигуряване, плащания към бюджета и други за месеците август и септември.

| 13 Август 2024, 21:41 ч.
БЕХ предоставя заем от 56 млн. лева на „Мини Марица-изток“ за заплати на служителите
БЕХ предоставя заем от 56 млн. лева на „Мини Марица-изток“ за заплати на служителите
Снимка © Министерство на енергетиката

Предоставя се финансиране в общ размер на 56 млн. лв. от страна на „Български Енергиен Холдинг“ (БЕХ) ЕАД на „Мини Марица-изток“ ЕАД. Това обяви служебният министър на енергетиката Владимир Малинов по време на работна среща с ръководството на „Мини Марица-изток“ ЕАД и ТЕЦ „Марица изток 2“ ЕАД в Раднево, съобщиха от ресорното министерство.

Криминалисти от Районно управление - Шумен установиха и задържаха извършители на кражба на хранителни продукти от търговски обект в града на обща стойност около 9 000 лева, съобщиха от пресотдела на Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен.

Сигнал за кражбата е приет в полицейското управление в Шумен на 18 септември. Съобщено е, че за времето от 7 до 13 септември неизвестни като клиенти в търговски обект на ул.“ Ген. Скобелев“ извършили многократно кражба на продукти. След получения сигнал, криминалисти от полицейското управление в града са извършили множество оперативни действия, които са дали резултат, допълват от полицията.

Установени като извършители са двама мъже на 30 и 26 години от Карнобат. При претърсване в обитаваните от тях жилища в града са намерени и иззети множество хранителни и други продукти. Задържани са за срок до 24 часа в Районно управление

Сигнали за опити за телефонни измами в Шумен и село Дибич са приети в дежурната оперативна част на Областната дирекция на МВР - Шумен.

Непознати са се представили за служители на електроразпределителното дружество, като по стационарни телефони са съобщили за задължения за електроенергия. Веднага след това е последвало обаждане от непознат мъж, който се е представил за полицейски служител и е заявил, че става дума за измама. Помолил е хората да им съдействат, за да задържат измамниците, като за целта е трябвало да предадат исканите пари, за да задържат измамниците на място, поясняват от полицията.

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР съветват гражданите да не предоставят своите лични данни, както припомнят, че няма практика служителите на електроразпределителното дружество да посещават домовете и да искат парични суми от своите клиенти.

Полицията няма практ

В Свищов парламентарно представените партии и коалиции в 50-ото Народно събрание се споразумяха за състава на секционните избирателни комисии за предстоящите парламентарни избори, насрочени за 27 октомври. Това стана по време на консултации в Гербовата зала на Община Свищов днес, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

За предстоящите избори на територията на община Свищов ще има общо 52 секции, от които 34 - в града, и 18 - в населените места. Местата в съответните секции се разпределят между КП ГЕРБ - СДС, ПП "Движение за права и свободи", КП „Продължаваме промяната – Демократична България“, ПП "Възраждане", КП "БСП за България" и ПП „Има такъв народ“, допълниха от общинския пресцентър.

След като беше постигнато съгласие за разпределението на членовете и ръководните места, предстои, съгласно хронограмата за изборите за народни

Ръст с 20 процента на гостите от Скандинавия отчитат в края на активния летен туристически сезон от ваканционно селище "Албена". Резултатите са на база данни от преходната година. За това съобщават от администрацията на "Албена". 

Оттам допълват, че комплексът посреща туристи от северните държави в партньорство с най-големия туристически оператор в региона Nordic Leisure Travel Group, който оперира в Швеция, Норвегия, Дания и Финландия, и разполага със собствена чартърна авиокомпания. В офертите му влизат общо шест от хотелите в "Албена", отговарящи на високите стандарти на туроператора за устойчивост Travel with care. 

"Удовлетворени сме, че резултатите, които постигаме по отношение на нашата "Зелена мисия", се оценяват от скандинавските гости. Тези пазари са изключително чувствителни що се отнася до опазването на околната среда във всеки аспект на човешкия жи

Първият основен ремонт на трета детска градина - сграда „Зорница“ в Хасково, чието здание е строено през 60-те години на миналия век, започна днес със символично откриване на строителната площадка.

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев и директорът на „Зорница“ Красимира Стоева дадоха начало на изпълнението на проекта. По него освен модернизация, предстои и въвеждане на мерки за постигане на енергиен клас А на сградата.

Дейностите са финансирани с 1 728 960 лева. Сумата е осигурена от Националния план за възстановяване и устойчивост, процедура „Модернизация на образователната среда“, припомни кметът на Хасково.

Станислав Дечев благодари на екипа си, работил по изграждането на проекта. Според него ще се извърши преустройство на вътрешното пространство за обособяване на три градински групи със собствени гардеробни, складови и с

С решение на министъра средствата се отпускат като целеви заем за осигуряване на необходимия финансов ресурс, свързан с изплащане на заплати на служителите, социално осигуряване, плащания към бюджета и други за месеците август и септември. „По този начин ще се обезпечи и нормалната, и безопасна експлоатационна дейност на рудниците“, допълни още Малинов. „До края на месец август ще бъде проведен браншови съвет с представители на синдикалните организации на държавните дружества от комплекса „Марица-изток", на който ще се обсъдят всички текущи въпроси“, каза още министър Малинов. 

В рамките на срещата е дискутирана и темата служителите в „Мини Марица-изток“ ЕАД и ТЕЦ „Марица изток 2“ да се възползват от програмата за т.н. „ранно пенсиониране“. Тя ще даде възможност по предложение на работодателя и доброволно решение на служителите да се пенсионират до 60 месеца преди придобиване право на пенсия. Около 1700 служители могат да се възползват в двете дружества за период от пет години. 

Продължават и разговорите между експерти на Министерството на енергетиката и представители на Европейската комисия за получаване на положително решение за държавна помощ. През месец април тази година с решения на Народното събрание и на Министерския съвет държавата ще увеличи поетапно акционерното си участие в капитала на „Български енергиен холдинг“ ЕАД чрез парична вноска в размер на по 250 млн. лв. за следващите четири години, общо 1 млрд. лв. за целия период. Със средствата ще бъде увеличен капиталът на „Мини Марица-изток“ ЕАД за обезпечаване на всички необходими дейности и мероприятия за възстановяване на нарушените територии и привеждане на Източномаришкия въглищен басейн в устойчиво състояние, посочват от министерството.

Схема за ранно пенсиониране на категорийните служители в държавното дружество "Мини Марица-изток" се обмисля. Това е механизъм, по който е постигнато съгласие със синдикалните организации в предприятието и ръководството му. За целта е подписан и Меморандум за съгласие и той е свързан с колективния трудов договор, съобщи служебният министър на енергетиката Владимир Малинов по време на изслушването му в пленарна зала в края на миналия месец.

 

От Българската народна банка (БНБ) потвърдиха, че са доставили специализираната хартия за бюлетините за машинно гласуване и тя отговаря на всички зададени изисквания от Централната избирателна комисия (ЦИК) и от производителя на машините за гласуване – „Смартматик Интернешънъл холдинг Б.В.“.

"Печатница на БНБ" АД е получила от ЦИК съответните изисквания и стриктно се е придържала към тях, се посочва в прессъобщение на банката. Параметрите на специализираната хартия за машинно гласуване се посочват и във всяка обществена поръчка за избори в България. Мостри от доставената хартия са предоставени на ЦИК преди подписване на договор за изпълнение на обществената поръчка, придружени със сертификат на производителя и с протокол от изпитване в независима акредитирана лаборатория, става ясно още от съобщението. Избраната фирма за доставка на специализираната хартия за

Юристите на ГЕРБ ще направят преглед на законите по Плана за възстановяване и устойчивост, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с избиратели в столичния район „Искър“, излъчвана на живо във Фейсбук.

По думите на Борисов, според Томислав Дончев до момента са направени едва 5 % плащания по плана и е останала реално една година, за да се направят останалите 95 %. Той припомни, че ГЕРБ вече четвърта година не е в управлението, а на критиките на "Продължаваме промяната - Демократична България", че ако не се приемат няколко конкретни закона, то страната ще загуби финансирането по Плана, допълни, че той и партията му са подкрепили всички законодателни инициативи на "сглобката", включително и този за подаването на сигнали за корупция и злоупотреби. Според Бойко Борисов в Плана от ПП-ДБ са били написани „олигарсите, които трябваше да получат милиардите

Служебният министър на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова подписа протокола за увеличение на капитала на „Български пощи“ ЕАД с 50 млн. лева, съобщиха от пресслужбата на министерството. 

Това е много важна стъпка за оздравяването, подобряване на ликвидността и платежоспособността на компанията. С увеличаването на капитала „Български пощи“ ЕАД престава да бъде предприятие в затруднено положение и ще има възможността да получава от държавния бюджет действително доказаните разходи за изпълнението на възложените универсална пощенска услуга и услугата по изплащането на пенсии чрез пощенски станции. Получаването на реалния размер на компенсациите за извършваните услуги и осигуряването на капитал за реализиране на планираните инвестиции от „Български пощи“ ЕАД ще доведе до чувствително повишаване качеството на предоставяните от дружест

Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич.

Оттам допълват, че при извършването на процесуално-следствени действия в хале, намиращо се в бивш стопански двор в селото, в специален тайник с помощта на обучено куче са открити множество полиетиленови пликове със суха тревна маса и общо тегло 216 грама, реагиращо на канабис, и 8 грама бяло, кристално вещество, реагиращо на метамфетамин. В битова сграда на търговски обект, стопанисван от задржания, е открито също в тайник топче със суха тревна маса, реагиращо на канабис с тегло 1 грам. 

Претърсването е извършено в рамките на специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност. В нея са участвали служители на ОД на МВР Добрич, Районно управление - Тервел, сектор "Специални так

Тържествена сесия на Общинския съвет и концерт-спектакъл ще се състоят в град Каспичан, съобщи Милена Йовева, експерт "Връзки с обществеността" в Община Каспичан. Събитията са във връзка с празничната седмица по случай 60 години от обявяването на Каспичан за град.

Тържествената сесия на Общинския съвет ще започне от 16:30 часа в зала 105 на Народно читалище "Пробуда - 1928". В дневния ред са включени слово на председателя на Общинския съвет Тодор Тодоров, приветствие на кмета на община Каспичан Златин Ценков и приветствия от официални гости.

По-късно, от 19:00 часа, в читалището предстои концерт-спектакъл, в който ще участва Преслава Пейчева, една от финалистките в Music Idol, както и Петър Ивайлов Петров, млад талант от вокално студио "Звездици". За финал ще имаме празнична торта, празнична заря и празнично хоро, добавиха от местната администрация.

Откриването н

 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите и състава на листите с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори на ...
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
Община Пазарджик въведе единен номер за по-добре насочена комуникация, бърз достъп до услуги и подаване на сигнали за гражданите, съобщават от администрацията.  Телефонен номе ...
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин, съобщиха от Министерств ...
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков ще открие 30-ото юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“, съобщиха от МВР. Съ ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път самоковец внася първата селскостопанска продукция като картофите и налага това нещо в България. Несл ...
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
Българският патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм-паметник „Св. първовърховни апостоли Петър и Павел“ в Белоградчик. Храмът ще бъде изграден в ...
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Тикер в 23:37 ч.
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път ...
Начало На преден план
8495
България

БЕХ предоставя заем от 56 млн. лева на „Мини Марица-изток“ за заплати на служителите

Предоставя се финансиране в общ размер на 56 млн. лв. от страна на „Български Енергиен Холдинг“ (БЕХ) ЕАД на „Мини Марица-изток“ ЕАД. Това обяви служебният министър на енергетиката Владимир Малинов по време на работна среща с ръководството на „Мини Марица-изток“ ЕАД и ТЕЦ „Марица изток 2“ ЕАД в Раднево, съобщиха от ресорното министерство.С решение на министъра средствата се отпускат като целеви заем за осигуряване на необходимия финансов ресурс, свързан с изплащане на заплати на служителите, социално осигуряване, плащания към бюджета и други за месеците август и септември.

| 13 Август 2024, 21:41 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
БЕХ предоставя заем от 56 млн. лева на „Мини Марица-изток“ за заплати на служителите
БЕХ предоставя заем от 56 млн. лева на „Мини Марица-изток“ за заплати на служителите
Снимка © Министерство на енергетиката

Предоставя се финансиране в общ размер на 56 млн. лв. от страна на „Български Енергиен Холдинг“ (БЕХ) ЕАД на „Мини Марица-изток“ ЕАД. Това обяви служебният министър на енергетиката Владимир Малинов по време на работна среща с ръководството на „Мини Марица-изток“ ЕАД и ТЕЦ „Марица изток 2“ ЕАД в Раднево, съобщиха от ресорното министерство.

Криминалисти от Районно управление - Шумен установиха и задържаха извършители на кражба на хранителни продукти от търговски обект в града на обща стойност около 9 000 лева, съобщиха от пресотдела на Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен.

Сигнал за кражбата е приет в полицейското управление в Шумен на 18 септември. Съобщено е, че за времето от 7 до 13 септември неизвестни като клиенти в търговски обект на ул.“ Ген. Скобелев“ извършили многократно кражба на продукти. След получения сигнал, криминалисти от полицейското управление в града са извършили множество оперативни действия, които са дали резултат, допълват от полицията.

Установени като извършители са двама мъже на 30 и 26 години от Карнобат. При претърсване в обитаваните от тях жилища в града са намерени и иззети множество хранителни и други продукти. Задържани са за срок до 24 часа в Районно управление

Сигнали за опити за телефонни измами в Шумен и село Дибич са приети в дежурната оперативна част на Областната дирекция на МВР - Шумен.

Непознати са се представили за служители на електроразпределителното дружество, като по стационарни телефони са съобщили за задължения за електроенергия. Веднага след това е последвало обаждане от непознат мъж, който се е представил за полицейски служител и е заявил, че става дума за измама. Помолил е хората да им съдействат, за да задържат измамниците, като за целта е трябвало да предадат исканите пари, за да задържат измамниците на място, поясняват от полицията.

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР съветват гражданите да не предоставят своите лични данни, както припомнят, че няма практика служителите на електроразпределителното дружество да посещават домовете и да искат парични суми от своите клиенти.

Полицията няма практ

В Свищов парламентарно представените партии и коалиции в 50-ото Народно събрание се споразумяха за състава на секционните избирателни комисии за предстоящите парламентарни избори, насрочени за 27 октомври. Това стана по време на консултации в Гербовата зала на Община Свищов днес, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

За предстоящите избори на територията на община Свищов ще има общо 52 секции, от които 34 - в града, и 18 - в населените места. Местата в съответните секции се разпределят между КП ГЕРБ - СДС, ПП "Движение за права и свободи", КП „Продължаваме промяната – Демократична България“, ПП "Възраждане", КП "БСП за България" и ПП „Има такъв народ“, допълниха от общинския пресцентър.

След като беше постигнато съгласие за разпределението на членовете и ръководните места, предстои, съгласно хронограмата за изборите за народни

Ръст с 20 процента на гостите от Скандинавия отчитат в края на активния летен туристически сезон от ваканционно селище "Албена". Резултатите са на база данни от преходната година. За това съобщават от администрацията на "Албена". 

Оттам допълват, че комплексът посреща туристи от северните държави в партньорство с най-големия туристически оператор в региона Nordic Leisure Travel Group, който оперира в Швеция, Норвегия, Дания и Финландия, и разполага със собствена чартърна авиокомпания. В офертите му влизат общо шест от хотелите в "Албена", отговарящи на високите стандарти на туроператора за устойчивост Travel with care. 

"Удовлетворени сме, че резултатите, които постигаме по отношение на нашата "Зелена мисия", се оценяват от скандинавските гости. Тези пазари са изключително чувствителни що се отнася до опазването на околната среда във всеки аспект на човешкия жи

Първият основен ремонт на трета детска градина - сграда „Зорница“ в Хасково, чието здание е строено през 60-те години на миналия век, започна днес със символично откриване на строителната площадка.

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев и директорът на „Зорница“ Красимира Стоева дадоха начало на изпълнението на проекта. По него освен модернизация, предстои и въвеждане на мерки за постигане на енергиен клас А на сградата.

Дейностите са финансирани с 1 728 960 лева. Сумата е осигурена от Националния план за възстановяване и устойчивост, процедура „Модернизация на образователната среда“, припомни кметът на Хасково.

Станислав Дечев благодари на екипа си, работил по изграждането на проекта. Според него ще се извърши преустройство на вътрешното пространство за обособяване на три градински групи със собствени гардеробни, складови и с

С решение на министъра средствата се отпускат като целеви заем за осигуряване на необходимия финансов ресурс, свързан с изплащане на заплати на служителите, социално осигуряване, плащания към бюджета и други за месеците август и септември. „По този начин ще се обезпечи и нормалната, и безопасна експлоатационна дейност на рудниците“, допълни още Малинов. „До края на месец август ще бъде проведен браншови съвет с представители на синдикалните организации на държавните дружества от комплекса „Марица-изток", на който ще се обсъдят всички текущи въпроси“, каза още министър Малинов. 

В рамките на срещата е дискутирана и темата служителите в „Мини Марица-изток“ ЕАД и ТЕЦ „Марица изток 2“ да се възползват от програмата за т.н. „ранно пенсиониране“. Тя ще даде възможност по предложение на работодателя и доброволно решение на служителите да се пенсионират до 60 месеца преди придобиване право на пенсия. Около 1700 служители могат да се възползват в двете дружества за период от пет години. 

Продължават и разговорите между експерти на Министерството на енергетиката и представители на Европейската комисия за получаване на положително решение за държавна помощ. През месец април тази година с решения на Народното събрание и на Министерския съвет държавата ще увеличи поетапно акционерното си участие в капитала на „Български енергиен холдинг“ ЕАД чрез парична вноска в размер на по 250 млн. лв. за следващите четири години, общо 1 млрд. лв. за целия период. Със средствата ще бъде увеличен капиталът на „Мини Марица-изток“ ЕАД за обезпечаване на всички необходими дейности и мероприятия за възстановяване на нарушените територии и привеждане на Източномаришкия въглищен басейн в устойчиво състояние, посочват от министерството.

Схема за ранно пенсиониране на категорийните служители в държавното дружество "Мини Марица-изток" се обмисля. Това е механизъм, по който е постигнато съгласие със синдикалните организации в предприятието и ръководството му. За целта е подписан и Меморандум за съгласие и той е свързан с колективния трудов договор, съобщи служебният министър на енергетиката Владимир Малинов по време на изслушването му в пленарна зала в края на миналия месец.

 

От Българската народна банка (БНБ) потвърдиха, че са доставили специализираната хартия за бюлетините за машинно гласуване и тя отговаря на всички зададени изисквания от Централната избирателна комисия (ЦИК) и от производителя на машините за гласуване – „Смартматик Интернешънъл холдинг Б.В.“.

"Печатница на БНБ" АД е получила от ЦИК съответните изисквания и стриктно се е придържала към тях, се посочва в прессъобщение на банката. Параметрите на специализираната хартия за машинно гласуване се посочват и във всяка обществена поръчка за избори в България. Мостри от доставената хартия са предоставени на ЦИК преди подписване на договор за изпълнение на обществената поръчка, придружени със сертификат на производителя и с протокол от изпитване в независима акредитирана лаборатория, става ясно още от съобщението. Избраната фирма за доставка на специализираната хартия за

Юристите на ГЕРБ ще направят преглед на законите по Плана за възстановяване и устойчивост, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с избиратели в столичния район „Искър“, излъчвана на живо във Фейсбук.

По думите на Борисов, според Томислав Дончев до момента са направени едва 5 % плащания по плана и е останала реално една година, за да се направят останалите 95 %. Той припомни, че ГЕРБ вече четвърта година не е в управлението, а на критиките на "Продължаваме промяната - Демократична България", че ако не се приемат няколко конкретни закона, то страната ще загуби финансирането по Плана, допълни, че той и партията му са подкрепили всички законодателни инициативи на "сглобката", включително и този за подаването на сигнали за корупция и злоупотреби. Според Бойко Борисов в Плана от ПП-ДБ са били написани „олигарсите, които трябваше да получат милиардите

Служебният министър на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова подписа протокола за увеличение на капитала на „Български пощи“ ЕАД с 50 млн. лева, съобщиха от пресслужбата на министерството. 

Това е много важна стъпка за оздравяването, подобряване на ликвидността и платежоспособността на компанията. С увеличаването на капитала „Български пощи“ ЕАД престава да бъде предприятие в затруднено положение и ще има възможността да получава от държавния бюджет действително доказаните разходи за изпълнението на възложените универсална пощенска услуга и услугата по изплащането на пенсии чрез пощенски станции. Получаването на реалния размер на компенсациите за извършваните услуги и осигуряването на капитал за реализиране на планираните инвестиции от „Български пощи“ ЕАД ще доведе до чувствително повишаване качеството на предоставяните от дружест

Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич.

Оттам допълват, че при извършването на процесуално-следствени действия в хале, намиращо се в бивш стопански двор в селото, в специален тайник с помощта на обучено куче са открити множество полиетиленови пликове със суха тревна маса и общо тегло 216 грама, реагиращо на канабис, и 8 грама бяло, кристално вещество, реагиращо на метамфетамин. В битова сграда на търговски обект, стопанисван от задржания, е открито също в тайник топче със суха тревна маса, реагиращо на канабис с тегло 1 грам. 

Претърсването е извършено в рамките на специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност. В нея са участвали служители на ОД на МВР Добрич, Районно управление - Тервел, сектор "Специални так

Тържествена сесия на Общинския съвет и концерт-спектакъл ще се състоят в град Каспичан, съобщи Милена Йовева, експерт "Връзки с обществеността" в Община Каспичан. Събитията са във връзка с празничната седмица по случай 60 години от обявяването на Каспичан за град.

Тържествената сесия на Общинския съвет ще започне от 16:30 часа в зала 105 на Народно читалище "Пробуда - 1928". В дневния ред са включени слово на председателя на Общинския съвет Тодор Тодоров, приветствие на кмета на община Каспичан Златин Ценков и приветствия от официални гости.

По-късно, от 19:00 часа, в читалището предстои концерт-спектакъл, в който ще участва Преслава Пейчева, една от финалистките в Music Idol, както и Петър Ивайлов Петров, млад талант от вокално студио "Звездици". За финал ще имаме празнична торта, празнична заря и празнично хоро, добавиха от местната администрация.

Откриването н

 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
На преден план
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
На преден план
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
В детайли
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Контекст
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Контекст
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
В детайли
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Местен фокус
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Основна линия
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Контекст
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.