Начало На преден план На девет сигнала за произшествия са реагирали дежурните екипи на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Шумен
9528
България

На девет сигнала за произшествия са реагирали дежурните екипи на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Шумен

В 10:23 часа е приет сигнал за пожар в кухня в къща на ул. "Пловдив" в Шумен. Към адреса е насочен противопожарен екип. В пламъците са унищожени домашно имущество, мебели, техника и врата, опушени са около 300 кв.м. стени. Пожарът е ликвидиран, а причината за огъня е препълнена газова бутилка, на която, по време на ползване, избил предпазен клапан.Пожар в сухи треви е ликвидиран в ранните следобедни часове вчера в землището на село Друмево.

| 14 Август 2024, 11:21 ч.
На девет сигнала за произшествия са реагирали дежурните екипи на Регионална дирекция
На девет сигнала за произшествия са реагирали дежурните екипи на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Шумен
Снимка © БТА

На девет сигнала за произшествия са реагирали дежурните екипи на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Шумен през последните 24 часа, като най-много са сигналите за пожари, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен.

Фармацевтите са готови на протест заради приетите преди дни на първо четене промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Това съобщават от Българския фармацевтичен съюз (БФС). В промените се посочва, че държавата ще финансира аптеки, включително и денонощни, или продажбата на лекарства чрез автомати в населени места, за които е установен недостиг на аптеки. На 12 септември депутатите приеха на първо четене предложените промени.

По време на среща, състояла се на 14 септември, представители на всички централни органи на БФС, председателите на регионалните фармацевтични колегии, представители на Асоциацията на собствениците на аптеки, на Националната аптечна камара, на Инициативен комитет от магистър-фармацевти и на Национална аптечна браншова организация „са изразили възмущението си от дискусията в пленарната зала“, както и сериозното си притеснени

В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин, съобщиха от Министерството на отбраната (МО). На събитието ще присъстват служебният министър на отбраната Атанас Запрянов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, висши офицери от Българската армия, военнослужещи и колеги.

В петък миналата седмица, при подготовка за демонстративен полет на 3-та авиационна база край Граф Игнатиево, катастрофира учебно-боен самолет. Загинаха двамата пилоти от 12-а авиационна база в Долна Митрополия - Петко Димитров и Венцислав Дункин. Те бяха повишени посмъртно във военно звание. 

Днес служебният министър на отбраната Атанас Запрянов съобщи в телевизионно интервю, че "черната кутия" на учебно-бойния самолет L-39ZA, с който миналата седмица загинаха двамата пилоти, ще бъде ра

Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, а колоната от изчакващи автомобили към 11:00 часа е около 200 метра, . За да преминат изчакват както леки автомобили, така и товарни. 

Вчера следобяд движението в района беше спокойно, а автомобилите преминаваха без изчакване.

За интензивен трафик на част от граничните пунктове с Румъния и Сърбия съобщиха тази сутрин и от Главната дирекция „Гранична полиция" - МВР. 

В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин. 

Сред присъстващите бяха президентът на България Румен Радев, служебният министър на отбраната Атанас Запрянов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, висши офицери от Българската армия, военнослужещи и колеги, близки на загиналите пилоти, представители на местната власт. Медии не бяха допуснати до церемонията.

Искам да призова към българските военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, да има една осъзната регулярна държавническа подкрепа, а не политически спекулации по принуда в резултат на избори или катастрофи. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти след края на церемонията. 

Припомняме, че в петък миналата седмица, при по

В дарителската сметка, открита от община Болярово за подпомагане на пострадалите от юлските пожари семейства, набраните средства към днешна дата са 203 342 лева, съобщиха от общинската администрация. Разпределението на помощта ще стане с решение на местния Общински съвет.

Към настоящия момент 13 домакинства от община Болярово са подпомогнати по Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика, обявиха още от пограничната община. Разпределените средства са общо 32 500 лева.

Всички пострадали от пожарите в селата Воден и Крайново са получили еднократна помощ в максимален размер от 1578 лв. за покриване на инцидентно възникнали потребности. Помощ за обзавеждане в максималния размер от 2500 лв. са получили 10 семейства от село Воден и три - от село Крайново, допълниха от администрацията в Болярово. Отделно, Общинският съвет също гласува ф

В 10:23 часа е приет сигнал за пожар в кухня в къща на ул. "Пловдив" в Шумен. Към адреса е насочен противопожарен екип. В пламъците са унищожени домашно имущество, мебели, техника и врата, опушени са около 300 кв.м. стени. Пожарът е ликвидиран, а причината за огъня е препълнена газова бутилка, на която, по време на ползване, избил предпазен клапан.

Пожар в сухи треви е ликвидиран в ранните следобедни часове вчера в землището на село Друмево. Пламъците тръгват след небрежност при боравене с открит огън. На помощ в гасенето на противопожарните два екипа от Шумен се притичат местни жители с водоноска и два трактора. Спасени са 50 декара слънчоглед и около три декара сливова градина, съобщиха от ОД на МВР - Шумен.

В 21:22 часа е прието съобщение за пожар на тераса на жилище в блок на ул.“ Ген. Драгомиров“ в Шумен. Собственикът на жилището успява да погаси огъня преди идването на екип на пожарната. Унищожен е аспиратор, опушени са около 20 кв.м. стени, допълниха от полицията.

Погасен е пожар в сухи треви в село Тушовица до язовира. В гасенето помощ на екипа от участъка във Върбица оказват екипи от Смядово и Шумен, както и екип на Държавното горско стопанство - Върбица. Пламъците обхващат площ от около 100 000 кв.м. Пожарът е без материални загуби, поясниха от полицията. 

Както съобщихме през юли институции в Шуменско набелязаха мерки за предотвратяване и намаляване на големи пожари на територията на областта. Със заповед на кмета на Шумен бяха разпоредени мерки, свързани с високите температури и усложнената пожарна обстановка. 

Възстановено е движението на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче, където по-рано днес стана катастрофа с пострадали, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Ловеч.

Инцидентът е станал малко след 11:00 часа. Ударили са се два насрещно движещи се автомобила. Пострадали са водачите им – на 73 и 51 години. В тежко състояние е и 54-годишна жена, която е транспортирана за лечение в плевенска болница. Заедно с нея в автомобила е бил и 19-годишен мъж, който е в добро състояние.

Причините за катастрофата се изясняват.

 

България и Франция отбелязаха 145 години дипломатически отношения между двете страни с коктейл във Резиденцията на Посолството на Франция в София. На събитието присъстваха вицепрезидентът на България Илияна Йотова, посланикът на Франция в България Жоел Мeйер, Лоик Ерве, зам.-председател на Сената на Франция и председател на групата за приятелство Франция-България, Оливие Кадик, сенатор на Франция, представляващ французите, живеещи в чужбина, кметът на София Васил Терзиев, български народни представители, политици и представители на бизнеса. 

„Позволете ми да ви поздравя с един чудесен празник 145 години от българо-френските дипломатически отношения. За нас българите тази дата е от особено значение и предизвиква особено вълнение. Като си спомним за началото на тези отношения, винаги помним началото на новата българска държава. За избавлението на един народ, който току

Районна прокуратура – Видин приключи дело с осъдителна присъда за незаконно държане на акцизни стоки в големи размери, по което като обвиняем е бил привлечен гражданинът на Беларус М.Б, съобщиха от Апелативна прокуратура София.

С определение на съда му е наложено наказание две години „лишаване от свобода“ с 5-годишен изпитателен срок.

Обвиняемият се е признал за виновен за това, че на 12 август т.г. на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат като водач на товарна композиция е държал 37 500 кутии с цигари без български акцизен бандерол. Общата стойност на предмета на престъплението е в големи размери – 281 250 лева, като размерът на избегнатия и незаплатен акциз е 145 500 лева, уточниха от прокуратурата.

Припомняме, че от началото на годината на ГКПП „Дунав мост 2“ при В

Паспортизацията на дърветата по троянската улица „Любен Каравелов“ е установила, че повече от половината дървета трябва да бъдат премахнати, съобщи пред журналисти кметът на Троян Донка Михайлова.

Припомняме, че полемика в града предизвика намерението на общинската управа да премахне общо 139 големи дървета, като част от проект за цялостна реконструкция на централната улица „Любен Каравелов“. Дърветата са от видовете кестен, явор, ясен и каталпа, и най-вече на емблематичните за улицата липи. Намерението на Общината е те да бъдат заменени с 16-17 годишни дръвчета от вида полски клен (Acer Campestre).

В рамките на проекта са планирани реконструкция на 820 м. от улицата, полагане на нова настилка, тротоари и бордюри, поставяне на нови LED улични осветителни тела, изграждане на подземна тръбна мрежа и други.

След представяне на проекта пред общ

Депутатът от парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България" Мартин Димитров и евродепутатът Радан Кънев предупредиха на брифинг в парламента, че влизането на България в т.нар сухопътен Шенген може да бъде отложено заради спряна обществена поръчка за високотехнологично оборудване за границите ни – специални скенери и рентгени за по-добър контрол на пунктовете, както и че страната ни може да загуби безвъзмездното финансиране от Европейската комисия (ЕК) за това оборудване.

Изискването на ЕК е било да има прозрачна обществена поръчка, която, по думите на Димитров, е прекратена и се избира конкретна фирма, с която се извършва пряко договаряне. Според него това е огромна грешка, защото всички, които не искат България в „сухопътния Шенген“, сега имат формален довод да поискат отлагане.

Евродепутатът Радан Кънев каза, че публичната о

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Участък от пътя Русе - Бяла, от изхода на крайдунавския град до разклона за село Иваново, е затворен за движение заради силно задимяване от пожар в сухи треви и храсти край пътното ...
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на страната, съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ на Министерството на в ...
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин.  Сред прис ...
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, колоната от автомобили към 11:00 ч. е около 200 метра
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, а колоната от изчакващи автомобили към 11:00 часа е около 200 метра, . За да преминат изчакват както леки автомобили, так ...
План за възстановяване на опожарените горски територии ще изготвят Министерство на земеделието и държавните горски предприятия
План за възстановяване на опожарените през 2024 г. горски територии ще изготвят до края на месец октомври Министерство на земеделието и храните (МЗХ) и държавните горски предприяти ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път самоковец внася първата селскостопанска продукция като картофите и налага това нещо в България. Несл ...
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
Българският патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм-паметник „Св. първовърховни апостоли Петър и Павел“ в Белоградчик. Храмът ще бъде изграден в ...
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Тикер в 23:29 ч.
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път ...
Начало На преден план
9528
България

На девет сигнала за произшествия са реагирали дежурните екипи на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Шумен

В 10:23 часа е приет сигнал за пожар в кухня в къща на ул. "Пловдив" в Шумен. Към адреса е насочен противопожарен екип. В пламъците са унищожени домашно имущество, мебели, техника и врата, опушени са около 300 кв.м. стени. Пожарът е ликвидиран, а причината за огъня е препълнена газова бутилка, на която, по време на ползване, избил предпазен клапан.Пожар в сухи треви е ликвидиран в ранните следобедни часове вчера в землището на село Друмево.

| 14 Август 2024, 11:21 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
На девет сигнала за произшествия са реагирали дежурните екипи на Регионална дирекция
На девет сигнала за произшествия са реагирали дежурните екипи на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Шумен
Снимка © БТА

На девет сигнала за произшествия са реагирали дежурните екипи на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Шумен през последните 24 часа, като най-много са сигналите за пожари, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен.

Фармацевтите са готови на протест заради приетите преди дни на първо четене промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Това съобщават от Българския фармацевтичен съюз (БФС). В промените се посочва, че държавата ще финансира аптеки, включително и денонощни, или продажбата на лекарства чрез автомати в населени места, за които е установен недостиг на аптеки. На 12 септември депутатите приеха на първо четене предложените промени.

По време на среща, състояла се на 14 септември, представители на всички централни органи на БФС, председателите на регионалните фармацевтични колегии, представители на Асоциацията на собствениците на аптеки, на Националната аптечна камара, на Инициативен комитет от магистър-фармацевти и на Национална аптечна браншова организация „са изразили възмущението си от дискусията в пленарната зала“, както и сериозното си притеснени

В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин, съобщиха от Министерството на отбраната (МО). На събитието ще присъстват служебният министър на отбраната Атанас Запрянов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, висши офицери от Българската армия, военнослужещи и колеги.

В петък миналата седмица, при подготовка за демонстративен полет на 3-та авиационна база край Граф Игнатиево, катастрофира учебно-боен самолет. Загинаха двамата пилоти от 12-а авиационна база в Долна Митрополия - Петко Димитров и Венцислав Дункин. Те бяха повишени посмъртно във военно звание. 

Днес служебният министър на отбраната Атанас Запрянов съобщи в телевизионно интервю, че "черната кутия" на учебно-бойния самолет L-39ZA, с който миналата седмица загинаха двамата пилоти, ще бъде ра

Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, а колоната от изчакващи автомобили към 11:00 часа е около 200 метра, . За да преминат изчакват както леки автомобили, така и товарни. 

Вчера следобяд движението в района беше спокойно, а автомобилите преминаваха без изчакване.

За интензивен трафик на част от граничните пунктове с Румъния и Сърбия съобщиха тази сутрин и от Главната дирекция „Гранична полиция" - МВР. 

В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин. 

Сред присъстващите бяха президентът на България Румен Радев, служебният министър на отбраната Атанас Запрянов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, висши офицери от Българската армия, военнослужещи и колеги, близки на загиналите пилоти, представители на местната власт. Медии не бяха допуснати до церемонията.

Искам да призова към българските военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, да има една осъзната регулярна държавническа подкрепа, а не политически спекулации по принуда в резултат на избори или катастрофи. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти след края на церемонията. 

Припомняме, че в петък миналата седмица, при по

В дарителската сметка, открита от община Болярово за подпомагане на пострадалите от юлските пожари семейства, набраните средства към днешна дата са 203 342 лева, съобщиха от общинската администрация. Разпределението на помощта ще стане с решение на местния Общински съвет.

Към настоящия момент 13 домакинства от община Болярово са подпомогнати по Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика, обявиха още от пограничната община. Разпределените средства са общо 32 500 лева.

Всички пострадали от пожарите в селата Воден и Крайново са получили еднократна помощ в максимален размер от 1578 лв. за покриване на инцидентно възникнали потребности. Помощ за обзавеждане в максималния размер от 2500 лв. са получили 10 семейства от село Воден и три - от село Крайново, допълниха от администрацията в Болярово. Отделно, Общинският съвет също гласува ф

В 10:23 часа е приет сигнал за пожар в кухня в къща на ул. "Пловдив" в Шумен. Към адреса е насочен противопожарен екип. В пламъците са унищожени домашно имущество, мебели, техника и врата, опушени са около 300 кв.м. стени. Пожарът е ликвидиран, а причината за огъня е препълнена газова бутилка, на която, по време на ползване, избил предпазен клапан.

Пожар в сухи треви е ликвидиран в ранните следобедни часове вчера в землището на село Друмево. Пламъците тръгват след небрежност при боравене с открит огън. На помощ в гасенето на противопожарните два екипа от Шумен се притичат местни жители с водоноска и два трактора. Спасени са 50 декара слънчоглед и около три декара сливова градина, съобщиха от ОД на МВР - Шумен.

В 21:22 часа е прието съобщение за пожар на тераса на жилище в блок на ул.“ Ген. Драгомиров“ в Шумен. Собственикът на жилището успява да погаси огъня преди идването на екип на пожарната. Унищожен е аспиратор, опушени са около 20 кв.м. стени, допълниха от полицията.

Погасен е пожар в сухи треви в село Тушовица до язовира. В гасенето помощ на екипа от участъка във Върбица оказват екипи от Смядово и Шумен, както и екип на Държавното горско стопанство - Върбица. Пламъците обхващат площ от около 100 000 кв.м. Пожарът е без материални загуби, поясниха от полицията. 

Както съобщихме през юли институции в Шуменско набелязаха мерки за предотвратяване и намаляване на големи пожари на територията на областта. Със заповед на кмета на Шумен бяха разпоредени мерки, свързани с високите температури и усложнената пожарна обстановка. 

Възстановено е движението на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче, където по-рано днес стана катастрофа с пострадали, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Ловеч.

Инцидентът е станал малко след 11:00 часа. Ударили са се два насрещно движещи се автомобила. Пострадали са водачите им – на 73 и 51 години. В тежко състояние е и 54-годишна жена, която е транспортирана за лечение в плевенска болница. Заедно с нея в автомобила е бил и 19-годишен мъж, който е в добро състояние.

Причините за катастрофата се изясняват.

 

България и Франция отбелязаха 145 години дипломатически отношения между двете страни с коктейл във Резиденцията на Посолството на Франция в София. На събитието присъстваха вицепрезидентът на България Илияна Йотова, посланикът на Франция в България Жоел Мeйер, Лоик Ерве, зам.-председател на Сената на Франция и председател на групата за приятелство Франция-България, Оливие Кадик, сенатор на Франция, представляващ французите, живеещи в чужбина, кметът на София Васил Терзиев, български народни представители, политици и представители на бизнеса. 

„Позволете ми да ви поздравя с един чудесен празник 145 години от българо-френските дипломатически отношения. За нас българите тази дата е от особено значение и предизвиква особено вълнение. Като си спомним за началото на тези отношения, винаги помним началото на новата българска държава. За избавлението на един народ, който току

Районна прокуратура – Видин приключи дело с осъдителна присъда за незаконно държане на акцизни стоки в големи размери, по което като обвиняем е бил привлечен гражданинът на Беларус М.Б, съобщиха от Апелативна прокуратура София.

С определение на съда му е наложено наказание две години „лишаване от свобода“ с 5-годишен изпитателен срок.

Обвиняемият се е признал за виновен за това, че на 12 август т.г. на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат като водач на товарна композиция е държал 37 500 кутии с цигари без български акцизен бандерол. Общата стойност на предмета на престъплението е в големи размери – 281 250 лева, като размерът на избегнатия и незаплатен акциз е 145 500 лева, уточниха от прокуратурата.

Припомняме, че от началото на годината на ГКПП „Дунав мост 2“ при В

Паспортизацията на дърветата по троянската улица „Любен Каравелов“ е установила, че повече от половината дървета трябва да бъдат премахнати, съобщи пред журналисти кметът на Троян Донка Михайлова.

Припомняме, че полемика в града предизвика намерението на общинската управа да премахне общо 139 големи дървета, като част от проект за цялостна реконструкция на централната улица „Любен Каравелов“. Дърветата са от видовете кестен, явор, ясен и каталпа, и най-вече на емблематичните за улицата липи. Намерението на Общината е те да бъдат заменени с 16-17 годишни дръвчета от вида полски клен (Acer Campestre).

В рамките на проекта са планирани реконструкция на 820 м. от улицата, полагане на нова настилка, тротоари и бордюри, поставяне на нови LED улични осветителни тела, изграждане на подземна тръбна мрежа и други.

След представяне на проекта пред общ

Депутатът от парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България" Мартин Димитров и евродепутатът Радан Кънев предупредиха на брифинг в парламента, че влизането на България в т.нар сухопътен Шенген може да бъде отложено заради спряна обществена поръчка за високотехнологично оборудване за границите ни – специални скенери и рентгени за по-добър контрол на пунктовете, както и че страната ни може да загуби безвъзмездното финансиране от Европейската комисия (ЕК) за това оборудване.

Изискването на ЕК е било да има прозрачна обществена поръчка, която, по думите на Димитров, е прекратена и се избира конкретна фирма, с която се извършва пряко договаряне. Според него това е огромна грешка, защото всички, които не искат България в „сухопътния Шенген“, сега имат формален довод да поискат отлагане.

Евродепутатът Радан Кънев каза, че публичната о

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, колоната от автомобили към 11:00 ч. е около 200 метра
План за възстановяване на опожарените горски територии ще изготвят Министерство на земеделието и държавните горски предприятия
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
На преден план
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
На преден план
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
В детайли
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Контекст
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Контекст
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
В детайли
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Местен фокус
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Основна линия
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Контекст
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.