Начало На преден план Служебният министър на енергетиката съобщи, че има покана за среща тази седмица с номинираната за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева
9425
Икономика

Служебният министър на енергетиката съобщи, че има покана за среща тази седмица с номинираната за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева

Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов има покана за среща тази седмица с номинираната за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева.Това съобщи Малинов на брифинг пред журналисти в сградата на Министерството на енергетиката, на който той коментира проверката на Европейската прокуратура в "Булгартрансгаз", която е свързана с разширението на газовото хранилище в Чирен. По време на тази среща министърът ще изложи вижданията си за това, което е било свършено през изминалите четири месеца, какво следва да бъде извършено през следващите 2-3 месеца и какво не търпи отлагане.

| 14 Август 2024, 11:39 ч.
Служебният министър на енергетиката съобщи, че има покана за среща тази седмица с номинираната за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева
Служебният министър на енергетиката съобщи, че има покана за среща тази седмица с номинираната за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева
Снимка © Никола Узунов / БТА (ПБ)

Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов има покана за среща тази седмица с номинираната за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева. Това съобщи Малинов на брифинг пред журналисти в сградата на Министерството на енергетиката, на който той коментира проверката на Европейската прокуратура в "Булгартрансгаз", която е свързана с разширението на газовото хранилище в Чирен. По време на тази среща министърът ще изложи вижданията си за това, което е било свършено през изминалите четири месеца, какво следва да бъде извършено през следващите 2-3 месеца и какво не търпи отлагане.

Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" задържаха 19 208 кг. "марков" прах за пране при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

Товарът е установен във влекач с полуремарке с чужда регистрация на път от Турция за Албания. Водачът, албански гражданин, е представил пред митническите служители документи за превозваната стока – перилни препарати. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в товарното помещение са установени 9604 опаковки по два кг. – общо 19 208 кг. прах за пране. Всички пакети са с логото на известна търговска марка.

В изпълнение на европейския регламент за защита на интелектуалната собственост перилните препарати са задържани. За случая е уведомен притежателят на търговската марка, който

Дадени са предписания за разчистване на нерегламентирани сметища на територията на общините Бойчиновци и Монтана. Това каза министърът на околната среда и водите в служебния кабинет Петър Димитров в отговор за  незаконни битови сметища в общински поземлени имоти на територията на община Бойчиновци и община Монтана. 

Терените са проверени и е установено, че в землището на село Ерден, община Бойчиновци има купчини земни маси, примесени с отпадъци, но по време на проверката не са установени хора, изхвърлящи отпадъци на терена. Дадено е предписание на кмета да се разчисти и при последваща проверка е установено, че сметището е изчистено преди дадения краен срок. 

В землището на община Монтана, при с. Долно Белотинци, в част от имот е имало нерегламентирано замърсяване с битови и строителни отпадъци, а в друг - общински имот, е имало изхвърлено и електронно обор

В общо 234 секции ще гласуват имащите право на глас от област Видин на предстоящите избори за народни представители на 27 октомври. Това става известно от решение на Районната избирателна комисия (РИК) – Видин за формиране на единните номера на избирателните секции в пети изборен район, публикувано на сайта на комисията.

Със заповеди на кметовете са образувани избирателните секции на територията на всяка община. В най-много секции ще се гласува във Видин – 120, в Белоградчик - 18 секции, в Бойница – пет, в Брегово - 12, в Грамада – в девет, в Димово –24, в Кула –12, в Макреш и Ново село –  по седем, в Ружинци и Чупрене – по десет.

РИК – Видин е определила броя членове на секционните избирателни комисии (СИК), като в секциите с до 500 избиратели включително комисиите ще бъдат от седем членове, а тези с над 500 изб

Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път самоковец внася първата селскостопанска продукция като картофите и налага това нещо в България. Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известният в България и се надявам с труда, вярата и усилията, които влагат земеделските производители, това да продължи. Това каза в приветственото си слово при откриването на Фестивала на самоковския картоф заместник-министърът на земеделието и храните Иван Капитанов. 

Той съобщи, че тази година има 242-ма земеделски производители, които са се регистрирали като такива и площта, в която се отглеждат картофи, е 1353 хектара. Капитанов посочи, че от министерството ще продължат да помагат на всички производители. Приветствие отправи и кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов. 

Същинската част на празника бе състезание, в което се в

Жители на квартал "Инцараки" в Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет (ОбС) в Несебър в деня на редовното му заседание - 24 септември. Това съобщиха от Сдружението на собствениците в квартала, което е организатор на протеста. Протестът ще е от 10:30 часа.

Недоволството е във връзка с бездействието на Община Несебър и Общинския съвет относно липсата на улици и осветление в "Инцараки", както и не взимането на мерки по изпълнение на регулационния план на квартала, посочиха от сдружението. Участниците в протеста ще присъстват и на заседанието на ОбС.

От сдружението съобщават още, че над гражданите е упражняван натиск и принуда да заплащат питейна вода на съмнително дружество, което заплашва да спре водата на квартала и произволно нанася имуществени вреди над частна собственост и общинска публична собственост.

В протеста се очаква да

На въпрос на , че като изпълнителен директор на "Булгартрансгаз" е участвал в подписването на тристранното споразумение между "Булгартрансгаз", "Булгаргаз" и турската енергийна компания "Боташ", а сега в ролята му на служебен министър участва в преговорите за предоговаряне на договора между "Булгаргаз" и "Боташ", Малинов отговори, че споразумението на "Булгартрансгаз" е за осигуряване на необходимия достъп във връзка с подписания договор между "Булгаргаз" и "Боташ". Служебният министър заяви, че споразумението за взаимна свързаност между "Булгартрансгаз" и "Боташ" е финансово изгодно за българската компания, защото тази точка за потенциален пренос на природен газ от Турция към България е била затворена много години.

"Това, което успяхме да постигнем, е възможността да бъде пренасян природен газ от Турция към България и това води до равнопоставено, прозрачно предлагане на този капацитет на електронна платформа и съответно приходи, които от началото на сключването до настоящия момент за "Булгартрансгаз" са за над 100 млн. лева", заяви Малинов.

Служебният министър изтъкна, че ще изпълни решението на Народното събрание, което го задължава да предоговори договора между "Булгаргаз" и "Боташ". Освен това личното убеждение на Малинов е, че към момента при настоящата макроикономическа рамка, както и при настоящите цени на природния газ, този договор води до финансова тежест за "Булгаргаз" и загуба на неговата конкурентоспособност не само на българския пазар, но и на регионалния. Преговорите продължават на ниво ръководства на двете компании и след тяхното приключване ще бъде предоставен доклад на министъра на енергетиката, с който той ще запознае Народното събрание и ще предложи последващи стъпки.

В отговор на друг журналистически въпрос служебният министър на енергетиката посочи, че резервът на води в язовирите, които са под управление на Българския енергиен холдинг и под прякото наблюдение на Министерството на енергетиката, е с над 14 процента по-нисък в сравнение със средната стойност за последните 5 години. От компетенцията на Министерството на околната среда и водите е одобрението на месечните заявки за добив на количества вода от тези водоеми. Министерството на енергетиката анализира и следи този процес с цел да не се допусне лишаване от производство на електроенергия в зимния период, когато се разчита на произведния ток от водноелектрическите централи.

Проблемът на Република Северна Македония (РСМ) не е с България, а да започне преговорната рамка, приета като заключение на Европейския съвет от всички страни членки. Това коментира пред журналисти държавният глава Румен Радев.

В петък на в страната бе президентът на РСМ Гордана Силяновска, която бе приета от държавния глава.

Очаквам този заявен стремеж за откритост, за конструктивизъм да бъде поет и от правителството на РСМ, каза Радев относно разговора му със Силяновска.

Нека да е ясно, това не беше нито държавно, нито работно посещение и аз се надявам, че в най-скоро време президентът на РСМ ще направи държавно посещение, което да е с всички официални церемонии по протокол и това ще допринесе и за нашите отношения, каза още Радев.

По думите му важно е какво ще направим оттук нататък да помогнем  на РСМ.

Манипулацията на фактите и истеричните реакции на правителството на Република Северна Македония (РСМ) не будят оптимизъм, че югозападната ни съседка желае отношенията с България да напуснат полето на провокациите и режисираните скандали, съобщиха в позиция от президентската институция. Тя беше разпратена след отправени към „Дондуков“ 2 въпроси за обидни квалификации към България от представител на правителството на РСМ.

Откритият и конструктивен диалог дори и на неформална среща, каквато се проведе между президентите на България и Република Северна Македония на 13 септември, очевидно силно безпокои определени кръгове в правителството на Северна Македония, добавят от президентството. 

За „цивилизоваността“ на новото правителство на РСМ тепърва ще се съди по това дали то ще продължи да бъде част от кампаниите за разпалване на език на омразата

Пожар взе две жертви във Видин, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в дунавския град.

Днес в 3:57 часа е постъпил сигнал за пожар в апартамент на ул. „Гладстон“ във Видин. Насочените към адреса три екипа пожарникари потушили пламъците. Загинали са двама от обитателите на жилището – 40-годишен мъж и 46-годишна жена. Пострадала е 76-годишна жена, която е настанена за лечение във видинската болница. Оперативна група е извършила оглед, като причината за пожара е в процес на установяване. Случаят е докладван в Окръжна прокуратура – Видин. Разследването продължава в рамките на образувано досъдебно производство.

Вчера през нощта е възникнал пожар в стая на необитаема къща на ул. „Цар Симеон Велики“ в областния град, допълниха от дирекцията на полицията. Два екипа на видинската пожарна служба са потушили пламъците. Унищожени са

Пътните произшествия в страната през изминалото денонощие са 19, като в тях няма загинали хора, а 25 души са ранени, съобщиха от Министерството на вътрешните работи (МВР) на сайта си. 

От началото на месеца  инцидентите на пътя са 329, загиналите в тях са 18 души, 439 са ранени, сочат още данните на министерството.

При сравнение с реалните данни за загинали (374) през същия период на 2023 г., се отчитат 58 по-малко загинали участници в движението през 2024 г, посочват още от ведомството.

 

Неправоспособна 26-годишна шуменка, шофирала автомобил „Мерцедес“, се удари с управляваната от нея лека кола в крайпътно дърво около 20:00 часа снощи по пътя от село Новосел към Шумен, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Жената е загубила контрол над автомобила на влизане в града поради движение с несъобразена скорост. След като леката кола се е ударила в дървото, се е запалила и изгоряла, отбелязаха от пресцентъра на полицията в Шумен. 

От там уточняват, че 31-годишен местен жител, пътник в автомобила, е откаран за преглед в шуменската болница, където са установени множество фрактури на кости и луксации на десния му крак. 

Образувано е досъдебно производство, допълват от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Временна организация на движението е въведена на 363-тия километър на автомагистрала „

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите и състава на листите с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори на ...
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
Община Пазарджик въведе единен номер за по-добре насочена комуникация, бърз достъп до услуги и подаване на сигнали за гражданите, съобщават от администрацията.  Телефонен номе ...
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин, съобщиха от Министерств ...
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков ще открие 30-ото юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“, съобщиха от МВР. Съ ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път самоковец внася първата селскостопанска продукция като картофите и налага това нещо в България. Несл ...
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
Българският патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм-паметник „Св. първовърховни апостоли Петър и Павел“ в Белоградчик. Храмът ще бъде изграден в ...
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Тикер в 23:04 ч.
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път ...
Начало На преден план
9425
Икономика

Служебният министър на енергетиката съобщи, че има покана за среща тази седмица с номинираната за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева

Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов има покана за среща тази седмица с номинираната за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева.Това съобщи Малинов на брифинг пред журналисти в сградата на Министерството на енергетиката, на който той коментира проверката на Европейската прокуратура в "Булгартрансгаз", която е свързана с разширението на газовото хранилище в Чирен. По време на тази среща министърът ще изложи вижданията си за това, което е било свършено през изминалите четири месеца, какво следва да бъде извършено през следващите 2-3 месеца и какво не търпи отлагане.

| 14 Август 2024, 11:39 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Служебният министър на енергетиката съобщи, че има покана за среща тази седмица с номинираната за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева
Служебният министър на енергетиката съобщи, че има покана за среща тази седмица с номинираната за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева
Снимка © Никола Узунов / БТА (ПБ)

Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов има покана за среща тази седмица с номинираната за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева. Това съобщи Малинов на брифинг пред журналисти в сградата на Министерството на енергетиката, на който той коментира проверката на Европейската прокуратура в "Булгартрансгаз", която е свързана с разширението на газовото хранилище в Чирен. По време на тази среща министърът ще изложи вижданията си за това, което е било свършено през изминалите четири месеца, какво следва да бъде извършено през следващите 2-3 месеца и какво не търпи отлагане.

Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" задържаха 19 208 кг. "марков" прах за пране при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

Товарът е установен във влекач с полуремарке с чужда регистрация на път от Турция за Албания. Водачът, албански гражданин, е представил пред митническите служители документи за превозваната стока – перилни препарати. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в товарното помещение са установени 9604 опаковки по два кг. – общо 19 208 кг. прах за пране. Всички пакети са с логото на известна търговска марка.

В изпълнение на европейския регламент за защита на интелектуалната собственост перилните препарати са задържани. За случая е уведомен притежателят на търговската марка, който

Дадени са предписания за разчистване на нерегламентирани сметища на територията на общините Бойчиновци и Монтана. Това каза министърът на околната среда и водите в служебния кабинет Петър Димитров в отговор за  незаконни битови сметища в общински поземлени имоти на територията на община Бойчиновци и община Монтана. 

Терените са проверени и е установено, че в землището на село Ерден, община Бойчиновци има купчини земни маси, примесени с отпадъци, но по време на проверката не са установени хора, изхвърлящи отпадъци на терена. Дадено е предписание на кмета да се разчисти и при последваща проверка е установено, че сметището е изчистено преди дадения краен срок. 

В землището на община Монтана, при с. Долно Белотинци, в част от имот е имало нерегламентирано замърсяване с битови и строителни отпадъци, а в друг - общински имот, е имало изхвърлено и електронно обор

В общо 234 секции ще гласуват имащите право на глас от област Видин на предстоящите избори за народни представители на 27 октомври. Това става известно от решение на Районната избирателна комисия (РИК) – Видин за формиране на единните номера на избирателните секции в пети изборен район, публикувано на сайта на комисията.

Със заповеди на кметовете са образувани избирателните секции на територията на всяка община. В най-много секции ще се гласува във Видин – 120, в Белоградчик - 18 секции, в Бойница – пет, в Брегово - 12, в Грамада – в девет, в Димово –24, в Кула –12, в Макреш и Ново село –  по седем, в Ружинци и Чупрене – по десет.

РИК – Видин е определила броя членове на секционните избирателни комисии (СИК), като в секциите с до 500 избиратели включително комисиите ще бъдат от седем членове, а тези с над 500 изб

Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път самоковец внася първата селскостопанска продукция като картофите и налага това нещо в България. Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известният в България и се надявам с труда, вярата и усилията, които влагат земеделските производители, това да продължи. Това каза в приветственото си слово при откриването на Фестивала на самоковския картоф заместник-министърът на земеделието и храните Иван Капитанов. 

Той съобщи, че тази година има 242-ма земеделски производители, които са се регистрирали като такива и площта, в която се отглеждат картофи, е 1353 хектара. Капитанов посочи, че от министерството ще продължат да помагат на всички производители. Приветствие отправи и кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов. 

Същинската част на празника бе състезание, в което се в

Жители на квартал "Инцараки" в Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет (ОбС) в Несебър в деня на редовното му заседание - 24 септември. Това съобщиха от Сдружението на собствениците в квартала, което е организатор на протеста. Протестът ще е от 10:30 часа.

Недоволството е във връзка с бездействието на Община Несебър и Общинския съвет относно липсата на улици и осветление в "Инцараки", както и не взимането на мерки по изпълнение на регулационния план на квартала, посочиха от сдружението. Участниците в протеста ще присъстват и на заседанието на ОбС.

От сдружението съобщават още, че над гражданите е упражняван натиск и принуда да заплащат питейна вода на съмнително дружество, което заплашва да спре водата на квартала и произволно нанася имуществени вреди над частна собственост и общинска публична собственост.

В протеста се очаква да

На въпрос на , че като изпълнителен директор на "Булгартрансгаз" е участвал в подписването на тристранното споразумение между "Булгартрансгаз", "Булгаргаз" и турската енергийна компания "Боташ", а сега в ролята му на служебен министър участва в преговорите за предоговаряне на договора между "Булгаргаз" и "Боташ", Малинов отговори, че споразумението на "Булгартрансгаз" е за осигуряване на необходимия достъп във връзка с подписания договор между "Булгаргаз" и "Боташ". Служебният министър заяви, че споразумението за взаимна свързаност между "Булгартрансгаз" и "Боташ" е финансово изгодно за българската компания, защото тази точка за потенциален пренос на природен газ от Турция към България е била затворена много години.

"Това, което успяхме да постигнем, е възможността да бъде пренасян природен газ от Турция към България и това води до равнопоставено, прозрачно предлагане на този капацитет на електронна платформа и съответно приходи, които от началото на сключването до настоящия момент за "Булгартрансгаз" са за над 100 млн. лева", заяви Малинов.

Служебният министър изтъкна, че ще изпълни решението на Народното събрание, което го задължава да предоговори договора между "Булгаргаз" и "Боташ". Освен това личното убеждение на Малинов е, че към момента при настоящата макроикономическа рамка, както и при настоящите цени на природния газ, този договор води до финансова тежест за "Булгаргаз" и загуба на неговата конкурентоспособност не само на българския пазар, но и на регионалния. Преговорите продължават на ниво ръководства на двете компании и след тяхното приключване ще бъде предоставен доклад на министъра на енергетиката, с който той ще запознае Народното събрание и ще предложи последващи стъпки.

В отговор на друг журналистически въпрос служебният министър на енергетиката посочи, че резервът на води в язовирите, които са под управление на Българския енергиен холдинг и под прякото наблюдение на Министерството на енергетиката, е с над 14 процента по-нисък в сравнение със средната стойност за последните 5 години. От компетенцията на Министерството на околната среда и водите е одобрението на месечните заявки за добив на количества вода от тези водоеми. Министерството на енергетиката анализира и следи този процес с цел да не се допусне лишаване от производство на електроенергия в зимния период, когато се разчита на произведния ток от водноелектрическите централи.

Проблемът на Република Северна Македония (РСМ) не е с България, а да започне преговорната рамка, приета като заключение на Европейския съвет от всички страни членки. Това коментира пред журналисти държавният глава Румен Радев.

В петък на в страната бе президентът на РСМ Гордана Силяновска, която бе приета от държавния глава.

Очаквам този заявен стремеж за откритост, за конструктивизъм да бъде поет и от правителството на РСМ, каза Радев относно разговора му със Силяновска.

Нека да е ясно, това не беше нито държавно, нито работно посещение и аз се надявам, че в най-скоро време президентът на РСМ ще направи държавно посещение, което да е с всички официални церемонии по протокол и това ще допринесе и за нашите отношения, каза още Радев.

По думите му важно е какво ще направим оттук нататък да помогнем  на РСМ.

Манипулацията на фактите и истеричните реакции на правителството на Република Северна Македония (РСМ) не будят оптимизъм, че югозападната ни съседка желае отношенията с България да напуснат полето на провокациите и режисираните скандали, съобщиха в позиция от президентската институция. Тя беше разпратена след отправени към „Дондуков“ 2 въпроси за обидни квалификации към България от представител на правителството на РСМ.

Откритият и конструктивен диалог дори и на неформална среща, каквато се проведе между президентите на България и Република Северна Македония на 13 септември, очевидно силно безпокои определени кръгове в правителството на Северна Македония, добавят от президентството. 

За „цивилизоваността“ на новото правителство на РСМ тепърва ще се съди по това дали то ще продължи да бъде част от кампаниите за разпалване на език на омразата

Пожар взе две жертви във Видин, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в дунавския град.

Днес в 3:57 часа е постъпил сигнал за пожар в апартамент на ул. „Гладстон“ във Видин. Насочените към адреса три екипа пожарникари потушили пламъците. Загинали са двама от обитателите на жилището – 40-годишен мъж и 46-годишна жена. Пострадала е 76-годишна жена, която е настанена за лечение във видинската болница. Оперативна група е извършила оглед, като причината за пожара е в процес на установяване. Случаят е докладван в Окръжна прокуратура – Видин. Разследването продължава в рамките на образувано досъдебно производство.

Вчера през нощта е възникнал пожар в стая на необитаема къща на ул. „Цар Симеон Велики“ в областния град, допълниха от дирекцията на полицията. Два екипа на видинската пожарна служба са потушили пламъците. Унищожени са

Пътните произшествия в страната през изминалото денонощие са 19, като в тях няма загинали хора, а 25 души са ранени, съобщиха от Министерството на вътрешните работи (МВР) на сайта си. 

От началото на месеца  инцидентите на пътя са 329, загиналите в тях са 18 души, 439 са ранени, сочат още данните на министерството.

При сравнение с реалните данни за загинали (374) през същия период на 2023 г., се отчитат 58 по-малко загинали участници в движението през 2024 г, посочват още от ведомството.

 

Неправоспособна 26-годишна шуменка, шофирала автомобил „Мерцедес“, се удари с управляваната от нея лека кола в крайпътно дърво около 20:00 часа снощи по пътя от село Новосел към Шумен, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Жената е загубила контрол над автомобила на влизане в града поради движение с несъобразена скорост. След като леката кола се е ударила в дървото, се е запалила и изгоряла, отбелязаха от пресцентъра на полицията в Шумен. 

От там уточняват, че 31-годишен местен жител, пътник в автомобила, е откаран за преглед в шуменската болница, където са установени множество фрактури на кости и луксации на десния му крак. 

Образувано е досъдебно производство, допълват от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Временна организация на движението е въведена на 363-тия километър на автомагистрала „

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
На преден план
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
На преден план
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
В детайли
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Контекст
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Контекст
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
В детайли
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Местен фокус
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Основна линия
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Контекст
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.