Начало На преден план Мъже се биха след преследване с коли и катастрофа, конфликтът е потушен с участието на жандармерията, казаха от полицията във Велико Търново
9336
България

Мъже се биха след преследване с коли и катастрофа, конфликтът е потушен с участието на жандармерията, казаха от полицията във Велико Търново

Мъже се биха след преследване с коли и предизвикана катастрофа в Горна Оряховица, а полицията и жандармерията потушиха нарастващия конфликт, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Велико Търново.Вчера в 22:38 ч. е получено съобщение, че в Горна Оряховица от гаров площад в посока към центъра на града се преследват два автомобила.

| 14 Август 2024, 12:12 ч.
Мъже се биха след преследване с коли и катастрофа, конфликтът е потушен с участието на жандармерията, казаха от полицията във Велико Търново
Мъже се биха след преследване с коли и катастрофа, конфликтът е потушен с участието на жандармерията, казаха от полицията във Велико Търново
Снимка © БТА

Мъже се биха след преследване с коли и предизвикана катастрофа в Горна Оряховица, а полицията и жандармерията потушиха нарастващия конфликт, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

Грозни сцени в пленарна зала и аргументи за конфликт на интереси очакват при обсъждането на проекта на решение за освобождаване на Антон Славчев като изпълняващ функциите на председател на Комисията за противодействие на корупцията и на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество. Това коментираха пред журналисти в парламента народните представители Лена Бориславова и Надежда Йорданова от "Продължаваме промяната - Демократична България". Точката с искането за освобождаването му е предвидена като точка в програмата за работа на депутатите за днес. 

Ние настояваме Антон Славчев да бъде освободен като председател на антикорупционната комисия, понеже с дейността си е доказал, че опъва чадър над определени лица, а когато е необходимо, го свива, заяви Лена Бориславова. Тя даде пример с Румен Гайтански и ощетяването на държавния бюджет със 150 млн. лв., както и с отс

Извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК - Велико Търново се проведе в Областната администрация, съобщиха от пресцентъра на институцията. То беше свикано и водено от областния управител Ивайло Здравков в качеството му на председател на структурата. Включиха се представители на десетте общини в региона, служители на Асоциацията по ВиК, служители на Областна администрация - Велико Търново, както и заместник-управителят на ВиК "Йовковци" инж. Росен Трифонов.

Като първа точка от дневния ред бе гласуван препоръчителният размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциацията по ВиК. Предложението е тя да бъде 32 000 лева, като решението бе взето с пълно единодушие.

В точка две, съгласно указанията на министъра на околната среда и водите беше обсъдено питейно-битовото водоснабдяване на населението в региона и привеждане ползването на всички водоизточници,

С над 21 млн. лв. от резерва на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще бъде платена дейността на аптеките по отпускане на лекарствени продукти за домашно лечение, заплащани 100 на сто от бюджета на НЗОК в периодите 1 юли - 15 август 2024 година. Това каза служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева по време на парламентарния контрол, в отговор на въпрос за реимбурсацията на лекарства и разпределението на средства от резерва на НЗОК.

Министър Кондева припомни, че на 19 юли тази година беше обнародван нов алгоритъм на заплащане на цени на дейностите по отпускане на лекарствени продукти за домашно лечение, заплащани напълно от НЗОК, както и за нормативни промени за условията и реда за предписване и отпускане на лекарства.

Допълнителните средства за аптеките, с които здравната каса ще плати сега от резерва си, са предвидени в бюджета на НЗОК за 2025 г.,

Работилница как се приготвя петмез (маджун) от растението захарна метла (сорго) организират безплатно в търговищкото село Надарево, съобщи Апостол Апостолов, учредител на фондация "Ботаника лайф". Фондацията е инициатор на работилницата и развива дейността си в областта на чистото земеделие в населеното място.  

Събитието ще се проведе от 20-ти до 22-ри септември, а от "Ботаника лайф" препоръчват предварително записване, което може да стане чрез имейла на фондацията info@botanicalife.org. Посетителите, които са от по-далечни места, ще бъдат настанени в базата на фондацията.  

Приготвянето на петмез е стара, но постепенно забравена и дори изчезваща традиция в нашето съвремие. Малко са хората в България, които все още отглеждат сорго и произвеждат маджун, допълни Апостолов. В миналото в селата е имало маджунарни и хората са носели продукцията си и са я

Общинският съвет в Свищов гласува на днешното извънредно заседание точката „Изработване на Проект за изменение на Подробен устройствен план (ПУП) – План за регулация (ПР) за изменение на уличната регулация в участъка от осова точка 972 до осова точка 623, по действащия регулационен план на гр. Свищов“. Това беше и единствената точка в дневния ред на общинските съветници. 

Изменението е във връзка с изготвен технически проект за основен ремонт на ул. „33-ти Свищовски полк“, част от трасето на Републикански път II-52. Точката бе приета с 28 гласа „за“, без „против“ и „въздържали се“.

Проектът предвижда изграждане на две нови кръгови кръстовища по ул. „33-ти Свищовски полк“, възстановяване и подобряване на транспортно-експлоатационните качества в разглеждания уличен участък, подобряване на но

Вчера в 22:38 ч. е получено съобщение, че в Горна Оряховица от гаров площад в посока към центъра на града се преследват два автомобила. По първоначална информация едното превозно средство застига и блъска другото, с което предизвиква пътнотранспортно произшествие. По данни от сигнала от единия автомобил са слезли двама мъже с бухалки и са нанесли множество удари по тялото на водача на втория автомобил.

Пристигналите на място полицейски служители установяват, че на местопроизшествието бързо се струпват граждани и назрява напрежение, а извършителите не са там. Със съдействие на служители от жандармерията и служители от сектор "Криминална полиция" при Районното управление на МВР в Горна Оряховица назряващият конфликт е потушен. Установени са двете превозни средства, собствениците им и водачите.

Причината за възникналата ситуация е стара вражда между пътниците в двата автомобила. Водачът, причинил пътнотранспортното произшествие, е задържан за срок до 24 часа. Мъжът на 22 години отрича да е имал бухалка и твърди, че потърпевшият е имал нож. Също така 22-годишният отрича да е управлявал превозното средство, причинило инцидента и посочва за водач брат си, който до момента не е установен.

Пробите с техническо средство за алкохол или наркотични вещества на водачите са отрицателни.

В Районното управление на МВР в Горна Оряховица е образувано досъдебно производство за извършенно престъпление по чл. 325, ал. 3 от Наказателния кодекс. Оперативно-издирвателните и процесуално-следствени действия по изясняване на фактическата обстановка продължават.

С около 200 метра е удължен участъкът, който се ремонтира на Дунав мост при Русе. Въведената временна организация на движение на съоръжението е в същата лента, в която от 10-и юли т. г. се извършват строително-монтажни дейности, като се работи в отсечка с дължина повече от 400 метра. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

В участъка, по който сега се поставя началото на ремонта, са демонтирани мантинелите, мостовите отводнители, фрезована е асфалтобетоновата настилка и е разрушена хидроизолацията. Работи се по демонтажа на стария пешеходен парапет, стълбовете за осветление и осветителните тела. Планирано е разкъртване на тротоарната конзола и демонтаж на съществуващите стоманобетонни пътни панели. 

От АПИ обясняват, че в първия участък от 200 метра се работи все още по обновяване на антикорозионното покритие на стоманената носеща конструкция, демонта

Забавяне в проекта по изграждане на новия Медицински център в Царево няма. В срок до 95 дни ще бъде завършена процедурата по построяването и ще бъдат преместени всички специалисти в новата сграда. Това заяви кметът на община Царево Марин Киров, цитиран от пресцентъра на общинската администрация в официалната фейсбук страница. 

По думите на Киров е осигурено финансиране за довършителния етап на строително-монтажните работи, както и за необходимата медицинска апаратура. „Вчера поставихме и началото на партньорство с един от водещите бургаски медицински центрове да ни осигуряват специалисти“, каза още той.

Предстои в следващите месеци да се извърши саниране на сградата, съобразно изискванията за енергийна ефективност. В изпълнение е и процесът по планиране на терена, включително проектирането на паркинг зона за автомобили и места със зарядна станция за еле

Министерството на околната среда и водите (МОСВ), като партньор на инициативата, ще продължи да насърчава и подкрепя общините в изпълнението на политиките и проектите за устойчиво развитие на общинската екологична инфраструктура и подобряване на качеството на живот в общините. Това каза служебният министър на околната среда и водите Петър Димитров на пресконференция във Френския институт в България за конкурса "ЕкоОбщина".

Конкурсът "ЕкоОбщина" се превърна в традиция и днес поставяме началото с изключително важна за третирането и рециклирането на отпадъците по начин, който е здравословен за околната среда и обществото, каза още Петър Димитров.

Министърът изрази благодарност към партньорите в инициативата и заяви готовност МОСВ да сътрудничи, така че съвместно да допринесат за решаване на предизвикателствата.

Посолството на Франция в България и Френският институт в

Група варненци поискаха днес от Общината в града да бъдат създадени зоопатрули, които да следят за случаи на жестоко отношение към животните. По думите му заедно с Ина Маринова и техни съмишленици те са излезли на своеобразен протест пред Общината днес и са се срещнали с кмета Благомир Коцев.

Зоопатрулите може да бъдат и от доброволци, допълни Курдов. Според него има много варненци, които биха се включили в инициативата. Идеята е патрулите да следят за инциденти и да сигнализират полицията, която да предприема бързо необходимите мерки. По думите на Курдов кметската администрация би могла да съдейства активно за разкриването на нарушителите чрез поставените видеокамери в града.

В групите в социалните мрежи има много сигнали за жестоко отношение към животните в различни части на Варна, обърна внимание Стефан Курдов и добави, че има случаи на стрелба срещу бездомни котки с

В Свищов парламентарно представените партии и коалиции в 50-ото Народно събрание се споразумяха за състава на секционните избирателни комисии за предстоящите парламентарни избори, насрочени за 27 октомври. Това стана по време на консултации в Гербовата зала на Община Свищов днес, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

За предстоящите избори на територията на община Свищов ще има общо 52 секции, от които 34 - в града, и 18 - в населените места. Местата в съответните секции се разпределят между КП ГЕРБ - СДС, ПП "Движение за права и свободи", КП „Продължаваме промяната – Демократична България“, ПП "Възраждане", КП "БСП за България" и ПП „Има такъв народ“, допълниха от общинския пресцентър.

След като беше постигнато съгласие за разпределението на членовете и ръководните места, предстои, съгласно хронограмата за изборите за народни

В края на миналата година също имаше случай на конфликт между фамилии на територията на два квартала в Горна Оряховица. Той бе предотвратен, благодарение на полиция, жандармерия и специализираните полицейски части, служители на районното управление и на съседните структури на областната дирекция на МВР във Велико Търново.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път самоковец внася първата селскостопанска продукция като картофите и налага това нещо в България. Несл ...
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България, 22 септември. Повече от 120 участници от цялата ...
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
Варненци се включиха активно в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“, каза създателят на едноименната благотворителна кампания за събиране на капачки и стотинк ...
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
През нощта ще се изясни почти над цялата страна. По Черноморието ще духа слаб вятър от север-северозапад, а в останалите райони ще бъде почти тихо. Това съобщиха от Националния инс ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път самоковец внася първата селскостопанска продукция като картофите и налага това нещо в България. Несл ...
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
Българският патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм-паметник „Св. първовърховни апостоли Петър и Павел“ в Белоградчик. Храмът ще бъде изграден в ...
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Тикер в 23:12 ч.
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път ...
Начало На преден план
9336
България

Мъже се биха след преследване с коли и катастрофа, конфликтът е потушен с участието на жандармерията, казаха от полицията във Велико Търново

Мъже се биха след преследване с коли и предизвикана катастрофа в Горна Оряховица, а полицията и жандармерията потушиха нарастващия конфликт, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Велико Търново.Вчера в 22:38 ч. е получено съобщение, че в Горна Оряховица от гаров площад в посока към центъра на града се преследват два автомобила.

| 14 Август 2024, 12:12 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Мъже се биха след преследване с коли и катастрофа, конфликтът е потушен с участието на жандармерията, казаха от полицията във Велико Търново
Мъже се биха след преследване с коли и катастрофа, конфликтът е потушен с участието на жандармерията, казаха от полицията във Велико Търново
Снимка © БТА

Мъже се биха след преследване с коли и предизвикана катастрофа в Горна Оряховица, а полицията и жандармерията потушиха нарастващия конфликт, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

Грозни сцени в пленарна зала и аргументи за конфликт на интереси очакват при обсъждането на проекта на решение за освобождаване на Антон Славчев като изпълняващ функциите на председател на Комисията за противодействие на корупцията и на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество. Това коментираха пред журналисти в парламента народните представители Лена Бориславова и Надежда Йорданова от "Продължаваме промяната - Демократична България". Точката с искането за освобождаването му е предвидена като точка в програмата за работа на депутатите за днес. 

Ние настояваме Антон Славчев да бъде освободен като председател на антикорупционната комисия, понеже с дейността си е доказал, че опъва чадър над определени лица, а когато е необходимо, го свива, заяви Лена Бориславова. Тя даде пример с Румен Гайтански и ощетяването на държавния бюджет със 150 млн. лв., както и с отс

Извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК - Велико Търново се проведе в Областната администрация, съобщиха от пресцентъра на институцията. То беше свикано и водено от областния управител Ивайло Здравков в качеството му на председател на структурата. Включиха се представители на десетте общини в региона, служители на Асоциацията по ВиК, служители на Областна администрация - Велико Търново, както и заместник-управителят на ВиК "Йовковци" инж. Росен Трифонов.

Като първа точка от дневния ред бе гласуван препоръчителният размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциацията по ВиК. Предложението е тя да бъде 32 000 лева, като решението бе взето с пълно единодушие.

В точка две, съгласно указанията на министъра на околната среда и водите беше обсъдено питейно-битовото водоснабдяване на населението в региона и привеждане ползването на всички водоизточници,

С над 21 млн. лв. от резерва на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще бъде платена дейността на аптеките по отпускане на лекарствени продукти за домашно лечение, заплащани 100 на сто от бюджета на НЗОК в периодите 1 юли - 15 август 2024 година. Това каза служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева по време на парламентарния контрол, в отговор на въпрос за реимбурсацията на лекарства и разпределението на средства от резерва на НЗОК.

Министър Кондева припомни, че на 19 юли тази година беше обнародван нов алгоритъм на заплащане на цени на дейностите по отпускане на лекарствени продукти за домашно лечение, заплащани напълно от НЗОК, както и за нормативни промени за условията и реда за предписване и отпускане на лекарства.

Допълнителните средства за аптеките, с които здравната каса ще плати сега от резерва си, са предвидени в бюджета на НЗОК за 2025 г.,

Работилница как се приготвя петмез (маджун) от растението захарна метла (сорго) организират безплатно в търговищкото село Надарево, съобщи Апостол Апостолов, учредител на фондация "Ботаника лайф". Фондацията е инициатор на работилницата и развива дейността си в областта на чистото земеделие в населеното място.  

Събитието ще се проведе от 20-ти до 22-ри септември, а от "Ботаника лайф" препоръчват предварително записване, което може да стане чрез имейла на фондацията info@botanicalife.org. Посетителите, които са от по-далечни места, ще бъдат настанени в базата на фондацията.  

Приготвянето на петмез е стара, но постепенно забравена и дори изчезваща традиция в нашето съвремие. Малко са хората в България, които все още отглеждат сорго и произвеждат маджун, допълни Апостолов. В миналото в селата е имало маджунарни и хората са носели продукцията си и са я

Общинският съвет в Свищов гласува на днешното извънредно заседание точката „Изработване на Проект за изменение на Подробен устройствен план (ПУП) – План за регулация (ПР) за изменение на уличната регулация в участъка от осова точка 972 до осова точка 623, по действащия регулационен план на гр. Свищов“. Това беше и единствената точка в дневния ред на общинските съветници. 

Изменението е във връзка с изготвен технически проект за основен ремонт на ул. „33-ти Свищовски полк“, част от трасето на Републикански път II-52. Точката бе приета с 28 гласа „за“, без „против“ и „въздържали се“.

Проектът предвижда изграждане на две нови кръгови кръстовища по ул. „33-ти Свищовски полк“, възстановяване и подобряване на транспортно-експлоатационните качества в разглеждания уличен участък, подобряване на но

Вчера в 22:38 ч. е получено съобщение, че в Горна Оряховица от гаров площад в посока към центъра на града се преследват два автомобила. По първоначална информация едното превозно средство застига и блъска другото, с което предизвиква пътнотранспортно произшествие. По данни от сигнала от единия автомобил са слезли двама мъже с бухалки и са нанесли множество удари по тялото на водача на втория автомобил.

Пристигналите на място полицейски служители установяват, че на местопроизшествието бързо се струпват граждани и назрява напрежение, а извършителите не са там. Със съдействие на служители от жандармерията и служители от сектор "Криминална полиция" при Районното управление на МВР в Горна Оряховица назряващият конфликт е потушен. Установени са двете превозни средства, собствениците им и водачите.

Причината за възникналата ситуация е стара вражда между пътниците в двата автомобила. Водачът, причинил пътнотранспортното произшествие, е задържан за срок до 24 часа. Мъжът на 22 години отрича да е имал бухалка и твърди, че потърпевшият е имал нож. Също така 22-годишният отрича да е управлявал превозното средство, причинило инцидента и посочва за водач брат си, който до момента не е установен.

Пробите с техническо средство за алкохол или наркотични вещества на водачите са отрицателни.

В Районното управление на МВР в Горна Оряховица е образувано досъдебно производство за извършенно престъпление по чл. 325, ал. 3 от Наказателния кодекс. Оперативно-издирвателните и процесуално-следствени действия по изясняване на фактическата обстановка продължават.

С около 200 метра е удължен участъкът, който се ремонтира на Дунав мост при Русе. Въведената временна организация на движение на съоръжението е в същата лента, в която от 10-и юли т. г. се извършват строително-монтажни дейности, като се работи в отсечка с дължина повече от 400 метра. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

В участъка, по който сега се поставя началото на ремонта, са демонтирани мантинелите, мостовите отводнители, фрезована е асфалтобетоновата настилка и е разрушена хидроизолацията. Работи се по демонтажа на стария пешеходен парапет, стълбовете за осветление и осветителните тела. Планирано е разкъртване на тротоарната конзола и демонтаж на съществуващите стоманобетонни пътни панели. 

От АПИ обясняват, че в първия участък от 200 метра се работи все още по обновяване на антикорозионното покритие на стоманената носеща конструкция, демонта

Забавяне в проекта по изграждане на новия Медицински център в Царево няма. В срок до 95 дни ще бъде завършена процедурата по построяването и ще бъдат преместени всички специалисти в новата сграда. Това заяви кметът на община Царево Марин Киров, цитиран от пресцентъра на общинската администрация в официалната фейсбук страница. 

По думите на Киров е осигурено финансиране за довършителния етап на строително-монтажните работи, както и за необходимата медицинска апаратура. „Вчера поставихме и началото на партньорство с един от водещите бургаски медицински центрове да ни осигуряват специалисти“, каза още той.

Предстои в следващите месеци да се извърши саниране на сградата, съобразно изискванията за енергийна ефективност. В изпълнение е и процесът по планиране на терена, включително проектирането на паркинг зона за автомобили и места със зарядна станция за еле

Министерството на околната среда и водите (МОСВ), като партньор на инициативата, ще продължи да насърчава и подкрепя общините в изпълнението на политиките и проектите за устойчиво развитие на общинската екологична инфраструктура и подобряване на качеството на живот в общините. Това каза служебният министър на околната среда и водите Петър Димитров на пресконференция във Френския институт в България за конкурса "ЕкоОбщина".

Конкурсът "ЕкоОбщина" се превърна в традиция и днес поставяме началото с изключително важна за третирането и рециклирането на отпадъците по начин, който е здравословен за околната среда и обществото, каза още Петър Димитров.

Министърът изрази благодарност към партньорите в инициативата и заяви готовност МОСВ да сътрудничи, така че съвместно да допринесат за решаване на предизвикателствата.

Посолството на Франция в България и Френският институт в

Група варненци поискаха днес от Общината в града да бъдат създадени зоопатрули, които да следят за случаи на жестоко отношение към животните. По думите му заедно с Ина Маринова и техни съмишленици те са излезли на своеобразен протест пред Общината днес и са се срещнали с кмета Благомир Коцев.

Зоопатрулите може да бъдат и от доброволци, допълни Курдов. Според него има много варненци, които биха се включили в инициативата. Идеята е патрулите да следят за инциденти и да сигнализират полицията, която да предприема бързо необходимите мерки. По думите на Курдов кметската администрация би могла да съдейства активно за разкриването на нарушителите чрез поставените видеокамери в града.

В групите в социалните мрежи има много сигнали за жестоко отношение към животните в различни части на Варна, обърна внимание Стефан Курдов и добави, че има случаи на стрелба срещу бездомни котки с

В Свищов парламентарно представените партии и коалиции в 50-ото Народно събрание се споразумяха за състава на секционните избирателни комисии за предстоящите парламентарни избори, насрочени за 27 октомври. Това стана по време на консултации в Гербовата зала на Община Свищов днес, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

За предстоящите избори на територията на община Свищов ще има общо 52 секции, от които 34 - в града, и 18 - в населените места. Местата в съответните секции се разпределят между КП ГЕРБ - СДС, ПП "Движение за права и свободи", КП „Продължаваме промяната – Демократична България“, ПП "Възраждане", КП "БСП за България" и ПП „Има такъв народ“, допълниха от общинския пресцентър.

След като беше постигнато съгласие за разпределението на членовете и ръководните места, предстои, съгласно хронограмата за изборите за народни

В края на миналата година също имаше случай на конфликт между фамилии на територията на два квартала в Горна Оряховица. Той бе предотвратен, благодарение на полиция, жандармерия и специализираните полицейски части, служители на районното управление и на съседните структури на областната дирекция на МВР във Велико Търново.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
На преден план
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
На преден план
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
В детайли
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Контекст
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Контекст
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
В детайли
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Местен фокус
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Основна линия
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Контекст
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.