Начало На преден план Общинският съвет в Стара Загора утвърди нова общинска транспортна схема
10271
България

Общинският съвет в Стара Загора утвърди нова общинска транспортна схема

Общинският съвет в Стара Загора утвърди нова транспортната схема на обществения транспорт, като предприе промени в досега действащата.Целта е да се постигне намаляване броя на линиите през централната градска част, регулиране на трафика в резултат на намаляване на броя автобуси, които преминават по едно и също трасе, осигуряване на по-голяма безопасност на пътуване и придвижване в градска среда и добро покритие на градската територия, като маршрутите предполагат много нисък коефициент на прекачвания.

| 14 Август 2024, 12:24 ч.
Общинският съвет в Стара Загора утвърди нова общинска транспортна схема
Общинският съвет в Стара Загора утвърди нова общинска транспортна схема
Снимка © Община Стара Загора

Общинският съвет в Стара Загора утвърди нова транспортната схема на обществения транспорт, като предприе промени в досега действащата. Това стана на извънредно заседание на органа на местното самоуправление днес.

Цех за производство на фалшиви маркови стоки разкриха полицаи в Хасково, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР. След като икономически полицаи са проверили шивашки цех на улица "Дряново", със собственик и управител мъж на 68 г., в обекта и прилежащо помещение са намерени 280 текстилни изделия и 77 заготовки, носещи лога и надписи на запазени търговски марки без разрешение на правопритежателя. Собственикът им е предал фалшификатите с протокол на разследващите по образуваното досъдебно производство.

Брандирани с лого на защитени марки, но всъщност фалшиви текстилни изделия, обувки, парфюми, чанти, аксесоари и други са характерни за региона на Хасково. Те биват или внасяни от Турция, или произвеждани в малки местни фирми, сочат информационните бюлетини на ОДМВР-Хасково. Когато не са за износ към Западна Европа, те намират най-често пласмент на Неделния пазар в

Общинският съвет в Грамада подкрепи предложението на кмета на общината Милчо Башев за придобиване на поземлен имот в общинския център с площ 5888 кв. метра. Теренът ще бъде използван за ежегодните панаирни дни.

Закупуването ще бъде финансирано с актуализиране на програмата за капиталовите разходи за 2024 г., като отпадне придобиването на горски мулчер. С тези средства се предвижда да се закупи имотът, както и двигател за сметосъбирачната машина на Общината. 

Съветниците приеха единодушно и годишния отчет за изпълнението на бюджета на Общината за 2023 година. Изпълнението на разходната част на бюджета е 5,1 млн. лв., за делегираните от държавата дейности - 2,8 млн. лв., а за местни дейности – 2,2 млн. лева. Държавните дейности са дофинансирани с местни приходи в размер на 27 366 лв., докладва председателят на Общинския съвет Владимир Цеков.

За заседаниет

Грозни сцени в пленарна зала и аргументи за конфликт на интереси очакват при обсъждането на проекта на решение за освобождаване на Антон Славчев като изпълняващ функциите на председател на Комисията за противодействие на корупцията и на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество. Това коментираха пред журналисти в парламента народните представители Лена Бориславова и Надежда Йорданова от "Продължаваме промяната - Демократична България". Точката с искането за освобождаването му е предвидена като точка в програмата за работа на депутатите за днес. 

Ние настояваме Антон Славчев да бъде освободен като председател на антикорупционната комисия, понеже с дейността си е доказал, че опъва чадър над определени лица, а когато е необходимо, го свива, заяви Лена Бориславова. Тя даде пример с Румен Гайтански и ощетяването на държавния бюджет със 150 млн. лв., както и с отс

Жив ябълков оцет, напитка "Комбуча" от чаена гъба, мед и пчелни продукти, вина, различни видове сирена и кашкавали, месни деликатеси се предлагат днес на първия фермерски пазар в Плевен. Той е разположен в района на Кооперативния пазар и в първото му издание участват 17 земеделски производители и фермери.

Идеята я реализирахме съвместно с общинска фирма "Тибор", като целта ни е да поканим наши местни производители да представят своите продукти. Смятам, че хората ще бъдат доволни да си купуват истинска храна, каза кметът на община Плевен д-р Валентин Христов, който посети пазара още при неговото откриване. Той посочи, че при интерес фермерски пазар ще се организира два пъти в месеца. 

Истинската храна има огромно значение за човешкия организъм. Нашите деди са яли истинска, естествена храна без консерванти и са били дълголетници. Това е и нашата цел – да каним н

Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич.

Оттам допълват, че при извършването на процесуално-следствени действия в хале, намиращо се в бивш стопански двор в селото, в специален тайник с помощта на обучено куче са открити множество полиетиленови пликове със суха тревна маса и общо тегло 216 грама, реагиращо на канабис, и 8 грама бяло, кристално вещество, реагиращо на метамфетамин. В битова сграда на търговски обект, стопанисван от задржания, е открито също в тайник топче със суха тревна маса, реагиращо на канабис с тегло 1 грам. 

Претърсването е извършено в рамките на специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност. В нея са участвали служители на ОД на МВР Добрич, Районно управление - Тервел, сектор "Специални так

Целта е да се постигне намаляване броя на линиите през централната градска част, регулиране на трафика в резултат на намаляване на броя автобуси, които преминават по едно и също трасе, осигуряване на по-голяма безопасност на пътуване и придвижване в градска среда и добро покритие на градската територия, като маршрутите предполагат много нисък коефициент на прекачвания.

Това бяха изложените мотиви за промените в докладната на кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Общинският съветник инж. Димитър Чорбаджиев подчерта в дебата, че предложената схема се разработва повече от три години от специалисти и по негово мнение покрива всички нужди на гражданите и би трябвало по първоначални виждания да повиши използването на транспорта с около 20 процента.

Предложението беше единодушно прието от 46 общински съветници, без против и въздържали се.

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София от 11:30 часа на площад „Свети Александър Невски”, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В рамките на събитието президентът ще приеме почетния караул, след което Негово Светейшество българският патриарх Даниил ще отслужи тържествен водосвет, ще бъде извършен и ритуал по издигането на българския национален флаг, допълват от президентството.

На 17 септември Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник, съобщават от Столичната община.

В присъствието на кмета на София Васил Терзиев от 10:00 ч. ще се проведе тържественото заседание на Столичния общински съвет, на което изявени лично

Преговарящите от парламентарно представените партии и коалиции приеха разпределението на състава на секционните избирателни комисии в Димитровград, предложено от кмета Иво Димов, без възражения по време на провелите се консултации, съобщиха от пресцентъра на общинска администрация.

За предстоящите на 27 октомври избори за Народно събрание на територията на община Димитровград ще бъдат сформирани 90 избирателните секции със 736 членове.

Най-много - 219 места в секционните избирателни комисии са отредени за Коалиция ГЕРБ-СДС. Тя ще има по 30 председателски места, заместник – председателски и секретарски места, и 129 членове. 

Общо 125 са места за "Продължаваме промяната - Демократична България" с 18 председателски, 17 заместник - председателски позиции, 18 секретари и 72 членове. 

Политическа партия „Възраждане” има 122 места, от к

Служебното правителството одобри на днешното си заседание допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2024 г., съобщиха от пресслужбата на кабинета.

С проекта на постановление се предлага одобряването на допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2024 г. по „Политика в областта на правото на вероизповедание“, бюджетна програма „Вероизповедания“, за капиталови разходи в размер на 928 188 лв., за Българската източноправославна епархия в Западна и Средна Европа, за реконструкция, ремонт и оборудване на храм „Св. Иван Рилски“, намиращ се в сградата на Българското посолство в Лондон, Великобритания.

През ноември 2023 г. започва работата по реконструкцията на храма, като преди това бяха предприети необходимите административни процедури към общината в район Кенсингтън, Лондон. След множество дейности по събаряне на

До месец и половина се очаква решение на Върховния административен съд (ВАС) по казуса с инвестиционното намерение за изграждане на завод за каменна вата с инсинератор за горене на RDF отпадъци край Павликени, с. Върбовка. Това съобщи адвокат Христо Дишев, представляващ Гражданско сдружение „Ти решаваш“ по делото, на пресконференция в Националния пресклуб на .  

Той посочи, че днес се е състояло второто заседание на ВАС по делото, образувано по касационните жалби на „Ти решаваш“ и директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Велико Търново.  

В десетдневен срок страните по делото трябва да подготвим писмени защити и след това в едномесечен срок очакваме съдебно решение, посочи той. Надявам се, че решението ще бъде постановено в името на народа, а не както това на Административния съд в София област

В полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г. е обявена независимостта на Малта. От 1800 г. островът е протекторат на Великобритания, посочва отдел “Справочна” на .

Малта се намира в централната част на Средиземно море. Тя е малка, но стратегически важна група от острови. Архипелагът през своята дълга и бурна история е играл жизненоважна роля в борбите на редица сили за господство в Средиземно море и във взаимодействието между Европа и Африка и Близкия изток. В резултат на това малтийското общество е било оформено от векове на чуждо управление от различни сили, включително финикийците, римляните, гърците, арабите, норманите, сицилианците, швабите, арагонците, хоспиталиерите, французите и британците, отбелязва енциклопедия “Британика”.

След Втората световна война движението за самоуправление се засил

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Жители на квартал "Инцараки" в Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет (ОбС) в Несебър в деня на редовното му заседание - 24 септември. Това съобщиха о ...
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Няма данни  за други количества америций 241, каза пред журналисти в Панагюрище служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков. Припомняме, че при специализирана операц ...
Как живеят хората в боляровското село Воден два месеца след пожарите?
Изпепелени къщи, изпепелени надежди и живот във фургони – такава е картината в боляровското село Воден два месеца след опустошителните пожари. На площада са се събрали хората ...
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Сърбия
На границата с Румъния трафикът на гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Никопол“ и „Кардам“ е интензивен на изход за  товарни автомобили. На ...
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто между група мъже в София, съобщиха от МВР . Инцидентът е станал по-рано тази вечер на ул. „Българска морава“ ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път самоковец внася първата селскостопанска продукция като картофите и налага това нещо в България. Несл ...
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
Българският патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм-паметник „Св. първовърховни апостоли Петър и Павел“ в Белоградчик. Храмът ще бъде изграден в ...
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Тикер в 22:34 ч.
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път ...
Начало На преден план
10271
България

Общинският съвет в Стара Загора утвърди нова общинска транспортна схема

Общинският съвет в Стара Загора утвърди нова транспортната схема на обществения транспорт, като предприе промени в досега действащата.Целта е да се постигне намаляване броя на линиите през централната градска част, регулиране на трафика в резултат на намаляване на броя автобуси, които преминават по едно и също трасе, осигуряване на по-голяма безопасност на пътуване и придвижване в градска среда и добро покритие на градската територия, като маршрутите предполагат много нисък коефициент на прекачвания.

| 14 Август 2024, 12:24 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Общинският съвет в Стара Загора утвърди нова общинска транспортна схема
Общинският съвет в Стара Загора утвърди нова общинска транспортна схема
Снимка © Община Стара Загора

Общинският съвет в Стара Загора утвърди нова транспортната схема на обществения транспорт, като предприе промени в досега действащата. Това стана на извънредно заседание на органа на местното самоуправление днес.

Цех за производство на фалшиви маркови стоки разкриха полицаи в Хасково, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР. След като икономически полицаи са проверили шивашки цех на улица "Дряново", със собственик и управител мъж на 68 г., в обекта и прилежащо помещение са намерени 280 текстилни изделия и 77 заготовки, носещи лога и надписи на запазени търговски марки без разрешение на правопритежателя. Собственикът им е предал фалшификатите с протокол на разследващите по образуваното досъдебно производство.

Брандирани с лого на защитени марки, но всъщност фалшиви текстилни изделия, обувки, парфюми, чанти, аксесоари и други са характерни за региона на Хасково. Те биват или внасяни от Турция, или произвеждани в малки местни фирми, сочат информационните бюлетини на ОДМВР-Хасково. Когато не са за износ към Западна Европа, те намират най-често пласмент на Неделния пазар в

Общинският съвет в Грамада подкрепи предложението на кмета на общината Милчо Башев за придобиване на поземлен имот в общинския център с площ 5888 кв. метра. Теренът ще бъде използван за ежегодните панаирни дни.

Закупуването ще бъде финансирано с актуализиране на програмата за капиталовите разходи за 2024 г., като отпадне придобиването на горски мулчер. С тези средства се предвижда да се закупи имотът, както и двигател за сметосъбирачната машина на Общината. 

Съветниците приеха единодушно и годишния отчет за изпълнението на бюджета на Общината за 2023 година. Изпълнението на разходната част на бюджета е 5,1 млн. лв., за делегираните от държавата дейности - 2,8 млн. лв., а за местни дейности – 2,2 млн. лева. Държавните дейности са дофинансирани с местни приходи в размер на 27 366 лв., докладва председателят на Общинския съвет Владимир Цеков.

За заседаниет

Грозни сцени в пленарна зала и аргументи за конфликт на интереси очакват при обсъждането на проекта на решение за освобождаване на Антон Славчев като изпълняващ функциите на председател на Комисията за противодействие на корупцията и на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество. Това коментираха пред журналисти в парламента народните представители Лена Бориславова и Надежда Йорданова от "Продължаваме промяната - Демократична България". Точката с искането за освобождаването му е предвидена като точка в програмата за работа на депутатите за днес. 

Ние настояваме Антон Славчев да бъде освободен като председател на антикорупционната комисия, понеже с дейността си е доказал, че опъва чадър над определени лица, а когато е необходимо, го свива, заяви Лена Бориславова. Тя даде пример с Румен Гайтански и ощетяването на държавния бюджет със 150 млн. лв., както и с отс

Жив ябълков оцет, напитка "Комбуча" от чаена гъба, мед и пчелни продукти, вина, различни видове сирена и кашкавали, месни деликатеси се предлагат днес на първия фермерски пазар в Плевен. Той е разположен в района на Кооперативния пазар и в първото му издание участват 17 земеделски производители и фермери.

Идеята я реализирахме съвместно с общинска фирма "Тибор", като целта ни е да поканим наши местни производители да представят своите продукти. Смятам, че хората ще бъдат доволни да си купуват истинска храна, каза кметът на община Плевен д-р Валентин Христов, който посети пазара още при неговото откриване. Той посочи, че при интерес фермерски пазар ще се организира два пъти в месеца. 

Истинската храна има огромно значение за човешкия организъм. Нашите деди са яли истинска, естествена храна без консерванти и са били дълголетници. Това е и нашата цел – да каним н

Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич.

Оттам допълват, че при извършването на процесуално-следствени действия в хале, намиращо се в бивш стопански двор в селото, в специален тайник с помощта на обучено куче са открити множество полиетиленови пликове със суха тревна маса и общо тегло 216 грама, реагиращо на канабис, и 8 грама бяло, кристално вещество, реагиращо на метамфетамин. В битова сграда на търговски обект, стопанисван от задржания, е открито също в тайник топче със суха тревна маса, реагиращо на канабис с тегло 1 грам. 

Претърсването е извършено в рамките на специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност. В нея са участвали служители на ОД на МВР Добрич, Районно управление - Тервел, сектор "Специални так

Целта е да се постигне намаляване броя на линиите през централната градска част, регулиране на трафика в резултат на намаляване на броя автобуси, които преминават по едно и също трасе, осигуряване на по-голяма безопасност на пътуване и придвижване в градска среда и добро покритие на градската територия, като маршрутите предполагат много нисък коефициент на прекачвания.

Това бяха изложените мотиви за промените в докладната на кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Общинският съветник инж. Димитър Чорбаджиев подчерта в дебата, че предложената схема се разработва повече от три години от специалисти и по негово мнение покрива всички нужди на гражданите и би трябвало по първоначални виждания да повиши използването на транспорта с около 20 процента.

Предложението беше единодушно прието от 46 общински съветници, без против и въздържали се.

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София от 11:30 часа на площад „Свети Александър Невски”, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В рамките на събитието президентът ще приеме почетния караул, след което Негово Светейшество българският патриарх Даниил ще отслужи тържествен водосвет, ще бъде извършен и ритуал по издигането на българския национален флаг, допълват от президентството.

На 17 септември Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник, съобщават от Столичната община.

В присъствието на кмета на София Васил Терзиев от 10:00 ч. ще се проведе тържественото заседание на Столичния общински съвет, на което изявени лично

Преговарящите от парламентарно представените партии и коалиции приеха разпределението на състава на секционните избирателни комисии в Димитровград, предложено от кмета Иво Димов, без възражения по време на провелите се консултации, съобщиха от пресцентъра на общинска администрация.

За предстоящите на 27 октомври избори за Народно събрание на територията на община Димитровград ще бъдат сформирани 90 избирателните секции със 736 членове.

Най-много - 219 места в секционните избирателни комисии са отредени за Коалиция ГЕРБ-СДС. Тя ще има по 30 председателски места, заместник – председателски и секретарски места, и 129 членове. 

Общо 125 са места за "Продължаваме промяната - Демократична България" с 18 председателски, 17 заместник - председателски позиции, 18 секретари и 72 членове. 

Политическа партия „Възраждане” има 122 места, от к

Служебното правителството одобри на днешното си заседание допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2024 г., съобщиха от пресслужбата на кабинета.

С проекта на постановление се предлага одобряването на допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2024 г. по „Политика в областта на правото на вероизповедание“, бюджетна програма „Вероизповедания“, за капиталови разходи в размер на 928 188 лв., за Българската източноправославна епархия в Западна и Средна Европа, за реконструкция, ремонт и оборудване на храм „Св. Иван Рилски“, намиращ се в сградата на Българското посолство в Лондон, Великобритания.

През ноември 2023 г. започва работата по реконструкцията на храма, като преди това бяха предприети необходимите административни процедури към общината в район Кенсингтън, Лондон. След множество дейности по събаряне на

До месец и половина се очаква решение на Върховния административен съд (ВАС) по казуса с инвестиционното намерение за изграждане на завод за каменна вата с инсинератор за горене на RDF отпадъци край Павликени, с. Върбовка. Това съобщи адвокат Христо Дишев, представляващ Гражданско сдружение „Ти решаваш“ по делото, на пресконференция в Националния пресклуб на .  

Той посочи, че днес се е състояло второто заседание на ВАС по делото, образувано по касационните жалби на „Ти решаваш“ и директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Велико Търново.  

В десетдневен срок страните по делото трябва да подготвим писмени защити и след това в едномесечен срок очакваме съдебно решение, посочи той. Надявам се, че решението ще бъде постановено в името на народа, а не както това на Административния съд в София област

В полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г. е обявена независимостта на Малта. От 1800 г. островът е протекторат на Великобритания, посочва отдел “Справочна” на .

Малта се намира в централната част на Средиземно море. Тя е малка, но стратегически важна група от острови. Архипелагът през своята дълга и бурна история е играл жизненоважна роля в борбите на редица сили за господство в Средиземно море и във взаимодействието между Европа и Африка и Близкия изток. В резултат на това малтийското общество е било оформено от векове на чуждо управление от различни сили, включително финикийците, римляните, гърците, арабите, норманите, сицилианците, швабите, арагонците, хоспиталиерите, французите и британците, отбелязва енциклопедия “Британика”.

След Втората световна война движението за самоуправление се засил

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Как живеят хората в боляровското село Воден два месеца след пожарите?
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Сърбия
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
На преден план
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
На преден план
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
В детайли
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Контекст
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Контекст
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
В детайли
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Местен фокус
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Основна линия
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Контекст
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.