Начало На преден план При полицейска спецоперация в Русенско са разкрити извършителите на 37 престъпления, иззети са наркотици, стоки и алкохол
11480
България

При полицейска спецоперация в Русенско са разкрити извършителите на 37 престъпления, иззети са наркотици, стоки и алкохол

При полицейска специализирана операция в Русенско са разкрити извършителите на 37 престъпления, иззети са наркотици, стоки със защитени търговски марки, ситно нарязан тютюн и алкохол.Това съобщи регионалният говорител на МВР в Русе Даниела Малчева.

| 14 Август 2024, 14:58 ч.
При полицейска спецоперация в Русенско са разкрити извършителите на 37 престъпления, иззети са наркотици, стоки и алкохол
При полицейска спецоперация в Русенско са разкрити извършителите на 37 престъпления, иззети са наркотици, стоки и алкохол
Снимка © ОД на МВР - Русе

При полицейска специализирана операция в Русенско са разкрити извършителите на 37 престъпления, иззети са наркотици, стоки със защитени търговски марки, ситно нарязан тютюн и алкохол. Това съобщи регионалният говорител на МВР в Русе Даниела Малчева.

За забрана на строителство в централната градска част на Стара Загора се обявиха общинските съветници от групата на „Алтернативата на гражданите (ВМРО)" в Общинския съвет в града. На пресконференция председателят на местния парламент Ивета Лазарова заяви, че се наблюдава „непрестанната смяна на Общия устройствен план (ОУП), която касае град Стара Загора, а той е изграден с визия за развитието на нашия град с предвидените метри за строителство. Това нещо е крайно време да спре“, каза тя. Според нея Общинският съвет със свое решение трябва да забрани строителството в централна градска част в карето между бул. „Св. Патриарх Евтимий“ на изток до ул. „Отец Паисий“ на запад от ул. „Христо Ботев“ на юг до бул. „Ген. Столетов“ на север. 

„Всички ние, които живеем в града, виждаме, че градът се "задъхва". Проб

Съдия Ани Захариева, председател на съдебния състав по делото за убийството на полицая Любомир Иванов, си направи отвод по искане на един от подсъдимите. Това е пореден, шести отвод по делото, което се гледа в Софийския градски съд.

Подсъдими по случая са Кристиан Илиев, обвинен като извършител и Боян Табаков – помагач. Иванов бе убит на 25 март 2022 г. в столичния ж.к. „Лозенец“ с два изстрела.

В днешното разпоредително заседание по делото не се явиха защитниците на единия подсъдим Боян Табаков. Също така съдът докладва, че дни след насрочване на заседанието е постъпила молба от Кристиан Илиев, с която се иска отвод на председателя на съдебния състав. Мотивът е, че според статия в медия съдия Захариева има лични отношения с адвокат Петър Чалъмов, който е защитник на пострадалите.

Съдия Захариева посочи, че познава във връзка с работата си както

На първото заседание на пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС), определено за предложения за кандидатури за главен прокурор, такива не постъпиха. 

Преди дни бе гласуван график, според който на 16 януари трябва да бъде проведен изборът.

Според хорнограмата с дати в четири поредни заседания до 10 октомври могат да постъпват кандидатури. На 24 октомври е крайният срок на кандидатите да представят концепция, а ВСС има задължение да ги публикува. До 26 ноември две от комисиите към Прокурорската колегия следва да приемат доклади за професионалните и нравствени качества на кандидатите, които ден по-късно да бъдат обсъдени на заседание на колегията.

На 5 декември Пленумът на ВСС трябва да посочи час за изслушване на кандидатите. Крайният срок за представяне на становища и въпроси към кандидатите е 8 януари 2025 година, а на 16 януари следва да се проведе изслушване и

Общинският съвет в Рудозем ще проведе днес извънредно заседание, на което ще бъде разгледан проект на предложение за актуализация на бюджета на общината за 2024 г., съобщиха от Общинската администрация.

Предложението се отнася за промени в капиталовата програма на общината, заяви кметът Недко Кулевски. Актуализацията предвижда пренасочване на средства от гласувани по-рано обекти, които не могат да бъдат завършени в първоначалния срок. Финансирането за тези обекти ще бъде прехвърлено за проектиране за улици и пътища в общината, съгласно внесеното проекторешение.

Днешното заседание на Общинския съвет започва в 18:30 часа. 

Общо четирима са кандидатите за кмет на община Омуртаг в новите избори на 20 октомври т.г. Това съобщи председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) Мина Илиева след изтичането на срока за регистрация на кандидатските листи. 

Кандидатите са издигнати от две политически партии и два инициативни комитета. За кметското място и за гласовете на избирателите в общината според реда на регистрация в ОИК ще се конкурират: Ердоан Ахледов от ДПС, Джунейт Йонузов - независим кандидат; Ешреф Ешрефов - независим кандидат и Мустафа Ахмедов от „ГЕРБ“.

От ОИК обявиха, че за участие в новите избори са се регистрирали общо четири политически партии и два инициативни комитета. Две от тях – НДПС и „Българска нова демокрация“, не са регистрирали кандидатски листи. 

За провеждането на изборите на 20 октомври с решение на ОИК в общината им

В операцията през изминалото денонощие са се включили екипи от всички подразделения на областната дирекция на полицията в Русе. В част от проверките са участвали и представители на Агенция "Митници". 

По време на операцията са образувани две бързи и две досъдебни производства, регистрирани са 24 заявителски материала за извършени престъпления от общ характер. Проверени са 503 души. Установен е обявен за издирване, а за срок до 24 часа са арестувани шестима. 

Проверени са 415 превозни средства, като са съставени 49 акта и 117 фиша, 10 пункта за черни и цветни метали, девет заложни къщи, седем автосервиза и автоморги, 24 сборища, 14 питейни и увеселителни заведения, 25 други търговски обекти. 

Трима от задържаните са за открити у тях наркотици. А 29-годишна жена се е оказала замесена в общо десет сигнала за кражби - на кутия с дарения от сладкарница, на чанти и портмонета. 

В края на месец юли полицията залови за ден в Русенско двама шофьори, употребили наркотици.

"Възраждане" подготвят декларация на Народното събрание (НС) заради продължаващите обидни изказвания за България на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония ( РСМ) Александър Николоски. Това съобщи пред медиите в парламента лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Във видео, публикувано вчера в канала на ВМРО-ДПМНЕ в YouTube Николоски казва, че иска да отговори на „истерията, която създават част от безотговорните български политици”, включвайки Република Северна Македония в предизборната реторика в България.

След като има очевидно затвърждаване на тази политика, трябва да има декларация на НС. Ние сме подготвили такава, ще я внесем във външна комисия и ще искаме тя да се събере на извънредно заседание, обяви Костадинов.

По думите му, България трябва да уведоми партньорите си  в ЕС за това, което се случва от другата

България няма никакво отношение към производството и преминаването на пейджърите, взривени в Ливан и Сирия. Това каза служебният премиер Димитър Главчев.

В резултат на проверките, извършени от Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), съвместно с Националната агенция по приходите, Министерството на вътрешните работи и Агенция „Митници“, е установено по безспорен начин, че в България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуникационни устройства, отговарящи на взривените на 17 септември 2024 г. в Ливан и Сирия, съобщиха по-рано и от ДАНС.

Главчев присъства в Министерството на електронното управление, където се състои процедурата по тегленето на номерата на машините за гласуване, които ще бъдат удостоверявани за съответствие на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Община Шумен ще осигури безплатен транспорт за зрителите на Международния исторически фестивал „Доблест и слава“ на 28 септември, когато през целия ден край Шуменската крепост жители и гости на града ще могат да наблюдават демонстрации, спектакли и възстановка на историческата битка за крепостта, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

В съботния ден автобусите ще тръгват от паркинга пред сградата на общината в 9:30, 11:30, 15:30 и 16:00 часа, като крайната спирка ще бъде паркингът пред комплекс до Шуменската крепост. По обратния маршрут към града автобусите ще тръгват в 13:30, 16:30, 21:00 и 21:30 часа, отбелязаха от общинския пресцентър. 

Община Шумен и местният клон на Национално дружество „Традиция“, които са организатори на историческия фестивал, отправят покана към жителите и гости на града да се потопят в атмосферата на фе

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще участва в срещата на министрите на отбраната на страните от формата „Букурещ 9“ (Б-9), която ще се състои днес в Букурещ, Румъния. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната (МО).

Б-9 е многостранен формат за консултации и диалог по въпроси на сигурността, в който участват 9 страни членки от източния фланг на НАТО – България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия. Форматът за политически диалог бе създаден в Букурещ през ноември 2015 г. в отговор на предизвикателствата пред сигурността в региона след анексирането на Крим от Русия. Девет страни членки на НАТО от Централна и Източна Европа, които са били част от бившия Съветски съюз или от ръководения от СССР Варшавски договор, се включиха в този формат, създаден по инициатива на президентите на Румъния и Полша – К

Започнаха дейностите по изграждане на кръгово кръстовище на една от централните улици в Ямбол – булевард „Димитър Благоев”, . Промяната в движението засяга връзката с ул. „Жорж Папазов” при бившата Стоматологична поликлиника.

Подготовката за ремонта започна преди няколко дни, като от община Ямбол обявиха, че по време на строителството натовареното кръстовище няма да бъде затваряно, а ще се въвежда поетапно временна организация на движението.

Освен в зоната на пресичане на двете улици, дейностите, заложени в проекта, предвиждат полагане на нова тротоарна настилка и в участъка от кръстовището до пешеходната пътека при блок 15 на бул. „Д. Благоев”, показва проектната документация.

Новото кръгово движение в участъка следва да бъде въведено до 20 декември, съобщиха още от местната администрация.

Припомняме, че кръстовище

 

 

 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване, . Преди обяд трафикът беше интензивен и имаше колона от изчакващи автомобили. В ...
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори (СРХР), съобщиха от сдружението. Тя застава начело на съюза след оттеглянето на дългогодишния ...
Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба
Условията за туризъм в планините са добри. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския Червен кръст. Температурите все още са около 5-6 градуса, а в в район ...
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
В полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г. е обявена независимостта на Малта. От 1800 г. островът е протекторат на Великобритания, посочва отдел “Справочна” на . Малта ...
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за разпределението на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков за предстоящия вот на 27 октомври. Срещата се с ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път самоковец внася първата селскостопанска продукция като картофите и налага това нещо в България. Несл ...
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
Българският патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм-паметник „Св. първовърховни апостоли Петър и Павел“ в Белоградчик. Храмът ще бъде изграден в ...
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Тикер в 22:30 ч.
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път ...
Начало На преден план
11480
България

При полицейска спецоперация в Русенско са разкрити извършителите на 37 престъпления, иззети са наркотици, стоки и алкохол

При полицейска специализирана операция в Русенско са разкрити извършителите на 37 престъпления, иззети са наркотици, стоки със защитени търговски марки, ситно нарязан тютюн и алкохол.Това съобщи регионалният говорител на МВР в Русе Даниела Малчева.

| 14 Август 2024, 14:58 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
При полицейска спецоперация в Русенско са разкрити извършителите на 37 престъпления, иззети са наркотици, стоки и алкохол
При полицейска спецоперация в Русенско са разкрити извършителите на 37 престъпления, иззети са наркотици, стоки и алкохол
Снимка © ОД на МВР - Русе

При полицейска специализирана операция в Русенско са разкрити извършителите на 37 престъпления, иззети са наркотици, стоки със защитени търговски марки, ситно нарязан тютюн и алкохол. Това съобщи регионалният говорител на МВР в Русе Даниела Малчева.

За забрана на строителство в централната градска част на Стара Загора се обявиха общинските съветници от групата на „Алтернативата на гражданите (ВМРО)" в Общинския съвет в града. На пресконференция председателят на местния парламент Ивета Лазарова заяви, че се наблюдава „непрестанната смяна на Общия устройствен план (ОУП), която касае град Стара Загора, а той е изграден с визия за развитието на нашия град с предвидените метри за строителство. Това нещо е крайно време да спре“, каза тя. Според нея Общинският съвет със свое решение трябва да забрани строителството в централна градска част в карето между бул. „Св. Патриарх Евтимий“ на изток до ул. „Отец Паисий“ на запад от ул. „Христо Ботев“ на юг до бул. „Ген. Столетов“ на север. 

„Всички ние, които живеем в града, виждаме, че градът се "задъхва". Проб

Съдия Ани Захариева, председател на съдебния състав по делото за убийството на полицая Любомир Иванов, си направи отвод по искане на един от подсъдимите. Това е пореден, шести отвод по делото, което се гледа в Софийския градски съд.

Подсъдими по случая са Кристиан Илиев, обвинен като извършител и Боян Табаков – помагач. Иванов бе убит на 25 март 2022 г. в столичния ж.к. „Лозенец“ с два изстрела.

В днешното разпоредително заседание по делото не се явиха защитниците на единия подсъдим Боян Табаков. Също така съдът докладва, че дни след насрочване на заседанието е постъпила молба от Кристиан Илиев, с която се иска отвод на председателя на съдебния състав. Мотивът е, че според статия в медия съдия Захариева има лични отношения с адвокат Петър Чалъмов, който е защитник на пострадалите.

Съдия Захариева посочи, че познава във връзка с работата си както

На първото заседание на пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС), определено за предложения за кандидатури за главен прокурор, такива не постъпиха. 

Преди дни бе гласуван график, според който на 16 януари трябва да бъде проведен изборът.

Според хорнограмата с дати в четири поредни заседания до 10 октомври могат да постъпват кандидатури. На 24 октомври е крайният срок на кандидатите да представят концепция, а ВСС има задължение да ги публикува. До 26 ноември две от комисиите към Прокурорската колегия следва да приемат доклади за професионалните и нравствени качества на кандидатите, които ден по-късно да бъдат обсъдени на заседание на колегията.

На 5 декември Пленумът на ВСС трябва да посочи час за изслушване на кандидатите. Крайният срок за представяне на становища и въпроси към кандидатите е 8 януари 2025 година, а на 16 януари следва да се проведе изслушване и

Общинският съвет в Рудозем ще проведе днес извънредно заседание, на което ще бъде разгледан проект на предложение за актуализация на бюджета на общината за 2024 г., съобщиха от Общинската администрация.

Предложението се отнася за промени в капиталовата програма на общината, заяви кметът Недко Кулевски. Актуализацията предвижда пренасочване на средства от гласувани по-рано обекти, които не могат да бъдат завършени в първоначалния срок. Финансирането за тези обекти ще бъде прехвърлено за проектиране за улици и пътища в общината, съгласно внесеното проекторешение.

Днешното заседание на Общинския съвет започва в 18:30 часа. 

Общо четирима са кандидатите за кмет на община Омуртаг в новите избори на 20 октомври т.г. Това съобщи председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) Мина Илиева след изтичането на срока за регистрация на кандидатските листи. 

Кандидатите са издигнати от две политически партии и два инициативни комитета. За кметското място и за гласовете на избирателите в общината според реда на регистрация в ОИК ще се конкурират: Ердоан Ахледов от ДПС, Джунейт Йонузов - независим кандидат; Ешреф Ешрефов - независим кандидат и Мустафа Ахмедов от „ГЕРБ“.

От ОИК обявиха, че за участие в новите избори са се регистрирали общо четири политически партии и два инициативни комитета. Две от тях – НДПС и „Българска нова демокрация“, не са регистрирали кандидатски листи. 

За провеждането на изборите на 20 октомври с решение на ОИК в общината им

В операцията през изминалото денонощие са се включили екипи от всички подразделения на областната дирекция на полицията в Русе. В част от проверките са участвали и представители на Агенция "Митници". 

По време на операцията са образувани две бързи и две досъдебни производства, регистрирани са 24 заявителски материала за извършени престъпления от общ характер. Проверени са 503 души. Установен е обявен за издирване, а за срок до 24 часа са арестувани шестима. 

Проверени са 415 превозни средства, като са съставени 49 акта и 117 фиша, 10 пункта за черни и цветни метали, девет заложни къщи, седем автосервиза и автоморги, 24 сборища, 14 питейни и увеселителни заведения, 25 други търговски обекти. 

Трима от задържаните са за открити у тях наркотици. А 29-годишна жена се е оказала замесена в общо десет сигнала за кражби - на кутия с дарения от сладкарница, на чанти и портмонета. 

В края на месец юли полицията залови за ден в Русенско двама шофьори, употребили наркотици.

"Възраждане" подготвят декларация на Народното събрание (НС) заради продължаващите обидни изказвания за България на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония ( РСМ) Александър Николоски. Това съобщи пред медиите в парламента лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Във видео, публикувано вчера в канала на ВМРО-ДПМНЕ в YouTube Николоски казва, че иска да отговори на „истерията, която създават част от безотговорните български политици”, включвайки Република Северна Македония в предизборната реторика в България.

След като има очевидно затвърждаване на тази политика, трябва да има декларация на НС. Ние сме подготвили такава, ще я внесем във външна комисия и ще искаме тя да се събере на извънредно заседание, обяви Костадинов.

По думите му, България трябва да уведоми партньорите си  в ЕС за това, което се случва от другата

България няма никакво отношение към производството и преминаването на пейджърите, взривени в Ливан и Сирия. Това каза служебният премиер Димитър Главчев.

В резултат на проверките, извършени от Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), съвместно с Националната агенция по приходите, Министерството на вътрешните работи и Агенция „Митници“, е установено по безспорен начин, че в България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуникационни устройства, отговарящи на взривените на 17 септември 2024 г. в Ливан и Сирия, съобщиха по-рано и от ДАНС.

Главчев присъства в Министерството на електронното управление, където се състои процедурата по тегленето на номерата на машините за гласуване, които ще бъдат удостоверявани за съответствие на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Община Шумен ще осигури безплатен транспорт за зрителите на Международния исторически фестивал „Доблест и слава“ на 28 септември, когато през целия ден край Шуменската крепост жители и гости на града ще могат да наблюдават демонстрации, спектакли и възстановка на историческата битка за крепостта, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

В съботния ден автобусите ще тръгват от паркинга пред сградата на общината в 9:30, 11:30, 15:30 и 16:00 часа, като крайната спирка ще бъде паркингът пред комплекс до Шуменската крепост. По обратния маршрут към града автобусите ще тръгват в 13:30, 16:30, 21:00 и 21:30 часа, отбелязаха от общинския пресцентър. 

Община Шумен и местният клон на Национално дружество „Традиция“, които са организатори на историческия фестивал, отправят покана към жителите и гости на града да се потопят в атмосферата на фе

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще участва в срещата на министрите на отбраната на страните от формата „Букурещ 9“ (Б-9), която ще се състои днес в Букурещ, Румъния. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната (МО).

Б-9 е многостранен формат за консултации и диалог по въпроси на сигурността, в който участват 9 страни членки от източния фланг на НАТО – България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия. Форматът за политически диалог бе създаден в Букурещ през ноември 2015 г. в отговор на предизвикателствата пред сигурността в региона след анексирането на Крим от Русия. Девет страни членки на НАТО от Централна и Източна Европа, които са били част от бившия Съветски съюз или от ръководения от СССР Варшавски договор, се включиха в този формат, създаден по инициатива на президентите на Румъния и Полша – К

Започнаха дейностите по изграждане на кръгово кръстовище на една от централните улици в Ямбол – булевард „Димитър Благоев”, . Промяната в движението засяга връзката с ул. „Жорж Папазов” при бившата Стоматологична поликлиника.

Подготовката за ремонта започна преди няколко дни, като от община Ямбол обявиха, че по време на строителството натовареното кръстовище няма да бъде затваряно, а ще се въвежда поетапно временна организация на движението.

Освен в зоната на пресичане на двете улици, дейностите, заложени в проекта, предвиждат полагане на нова тротоарна настилка и в участъка от кръстовището до пешеходната пътека при блок 15 на бул. „Д. Благоев”, показва проектната документация.

Новото кръгово движение в участъка следва да бъде въведено до 20 декември, съобщиха още от местната администрация.

Припомняме, че кръстовище

 

 

 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
На преден план
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
На преден план
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
В детайли
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Контекст
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Контекст
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
В детайли
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Местен фокус
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Основна линия
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Контекст
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.