Начало На преден план Загубата на вода се дължи на липсата на инвестиции в подземната инфраструктура на „Напоителни системи“, заяви министър Георги Тахов
11824
България

Загубата на вода се дължи на липсата на инвестиции в подземната инфраструктура на „Напоителни системи“, заяви министър Георги Тахов

Загубата на вода е проблем, който е свързан с много години назад и в голяма степен се дължи на липсата на инвестиции в подземната инфраструктура на „Напоителни системи“.Това заяви пред журналисти в Министерския съвет служебният министър на земеделието и храните Георги Тахов, коментирайки проблема с безводието в някои региони на страната.

| 14 Август 2024, 15:16 ч.
Загубата на вода се дължи на липсата на инвестиции в подземната инфраструктура на „Напоителни системи“, заяви министър Георги Тахов
Загубата на вода се дължи на липсата на инвестиции в подземната инфраструктура на „Напоителни системи“, заяви министър Георги Тахов
Снимка © Милена Стойкова / БТА (ПБ)

Загубата на вода е проблем, който е свързан с много години назад и в голяма степен се дължи на липсата на инвестиции в подземната инфраструктура на „Напоителни системи“. Това заяви пред журналисти в Министерския съвет служебният министър на земеделието и храните Георги Тахов, коментирайки проблема с безводието в някои региони на страната. 

Великотърновци се обединяват в подкрепа на своята съгражданка Ася Смолецова с голям благотворителен концерт, който ще се състои на 18 септември от 19:00 часа пред паметника „Асеневци“, съобщиха организаторите.

Благотворителният концерт в подкрепа на 43-годишната майка на две деца Ася Смолецова, която се бори с раково заболяване и е настанена в клиника в Турция, се осъществява от инициатори и приятели, с подкрепата на Община Велико Търново.

В концерта ще участват носителките на десетки награди Яница Русева и Кристина Енчева. Младият пианист Александър Момински, вокална група „Песни и приятели“, както и формацията „Фолклорна палитра Стойчеви“. Водещи на благотворителната инициатива ще са две приятелки на Ася Смолецова – Диана Найденова и Савка Янакиева. Организаторите призовават великотърновци да покажат, че са с щедри и съпричастн

Правна възможност за бързо производство по ликвидация, прие парламентът с гласувания на второ четене общ законопроект за изменение и допълнение на Търговския закон. На първо четене бяха приети два законопроекта за промени в Търговския закон, с които освен възможност за ускорена ликвидация, се създава обща уредба на правилата за презгранично преобразуване на дружества. 

Според приетите текстове на второ четене от правната възможност за постигане на ускорена ликвидация могат да се възползват юридическа лица, които през последните 12 месеца нямат дейност, наети служители или регистрация по Закона за данък върху добавената стойност.

От бързо производство по ликвидация ще могат да се възползват дружества, които нямат задължения към държавата и общините, както и данъчни задължения и задължения за осигурителни вноски към Националната агенция по приходите.

Освен това

Общинските съветници в Маджарово приеха след гласуване на семейство от село Ефрем в общината, което загуби къщата си в пожар, да бъдат отпуснати 1000 лева от бюджета на общината. Това стана на днешното редовно заседание на Общинския съвет. Предложението на кметския наместник на с. Ефрем Йорданка Станкова и докладната на кмета Ерджан Юсуф за подпомагане на Петър Чолаков, неговата съпруга и дъщеря им, бе прието единодушно.

Нещастието се случи на 3 септември тази година. „Огънят пламна в банята, най-вероятно от късо съединение, предизвикано от прегризването на ел.кабел на вентилатора от мишки“, разказа пострадалият. Много бързо пожарът обхвана и покрива и докато дойдат огнеборците, имотът изгоря до основи, цялата покъщнина също, допълни Чолаков.

Общината вече веднъж му помогна, след като осигури фургон, в който останалата без дом фамилия да живее временно.

Езикът, който използват има само едно извинение - оставка на този министър, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента за вчерашното телевизионно интервю на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски. Ако не го направят - нито президент, нито министри, нито партии трябва да се виждат, да разговарят с тях, допълни Борисов и заяви, че ГЕРБ ще направи всичко необходимо ЕНП "да знае какво са говорили".

Явно с тези хора приятелски срещи, дори свързани с опера, не трябва да се правят, извън официалното, каза Борисов. Мисля, че те постъпиха подло с президента, с министрите, които се видяха с тях, добави той и отчете, че управляващите в Скопие са отскоро във властта и може би не са запознати с държавния протокол.

По думите на лидера на ГЕРБ, първо ние трябва да се постараем като държава да покажем стабилност, възможност д

С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещаше посетителите във втория ден на Варошлийски вечери. Двудневното издание е посветено на това жителите и гостите на града да се запознаят с ловешката градска култура от средата на 19-ти до началото на 20-ти век.

Младежи от Центъра за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ показаха градско облекло от този период. Посетителите имаха възможност да се снимат в ретро фото, а на чаша вино да научат интересни факти от историята на Ловеч, както и да разгледат двете къщи на Етнографския комплекс – Рашовата и Драсовата къща.

Там е подредена и изложба по повод 135 години от рождението на дарителя Ненчо Рашов. Автор на експозицията е главен уредник Елена Георгиева от Регионалния исторически музей.

„Ненчо Рашов е бил учител, музикант и патриот, ме

„В Министерството на земеделието и храните към днешна дата сме подготвили цялостна стратегия, остойностили сме я“, каза той. 

Георги Тахов посочи също, че е получил уверение за пълна подкрепа от номинираната за нов служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева за реализация на инвестиции за подобряване на инфраструктурата на „Напоителни системи“. 

Позовавайки се на информация от Министерството на околната среда и водите Георги Тахов посочи, че язовирите в страната са пълни на 70 %. 

Трима души са загинали, а 26 са ранени при пътни инциденти в страната през изминалото денонощие, съобщиха на сайта си от Министерството на вътрешните работи (МВР). Тежките пътни произшествия са 20.

От началото на месеца катастрофите са 417, загиналите – 23, а ранените – 549.

От началото на годината пътните произшествия в България са 5181, загиналите – 321, а ранените – 6513. При сравнение с реалните данни за загиналите- 379 през същия период на 2023 г. се отчитат с 58 по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2024 г.

За последното денонощие в София са станали 25 леки произшествия и пет тежки, има девет ранени, няма загинали.

Огнеборци гасиха пожар в жилищна сграда в центъра на Велико Търново, видя кореспондент на . Вероятно пламъците са тръгнали от балкона на жилището, но намесата на пожарникарите е ограничила разпространяването им. Жителите на кооперацията са излезли веднага на улицата и няма пострадали.

В апартамента живее семейство с две деца първокласници и тяхната баба. Сигналът е подаден от съседи, като от пожарната, полицията и спешна помощ са реагирали много бързо. На място е дошъл и екип на "Енерго Про", които са изключили електрозахранването на сградата.

Обитателите на жилището са усетили миризма и задимяване и са успели бързо да напуснат апартамента. "Проблемът е, че имаше много багаж на терасата и той се е запалил - стари книжки, изкуствена трева, килимчета", каза майката на първолаците. Децата са били на училище, съпругът и на работа, а тя и свекърва й - вкъщи.

На мястот

Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов увери днес депутатите в 50-ото Народно събрание, че служебното правителство не предвижда закриване или приватизиране на Българския енергиен холдинг (БЕХ). Това свое изказване той направи в рамките на парламентарното си изслушване, заедно със служебния вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова на извънредно заседание на парламента. Темата на изслушването му беше свързана с предлаганите от Министерството на енергетиката (МЕ) промени в Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) и добавянето на глава "РиПауърИЮ" (RepowerEU). 

"Още като изпълнителен директор на "Булгартрансгаз" съм против приватизацията или отделянето на Българския енергиен холдинг (БЕХ) от рамката на българската енергетика", посочи министърът. 

Той беше принуден да разясни ситуацията около бъдещето пред БЕХ с оглед предлага

През последното денонощие са потушени 63 пожара. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. При пожарите няма загинали и пострадали хора.

Преки материални щети са нанесени от 15 пожара, от които осем са в жилищни сгради; един - в промишлени сгради; един - в спомагателни, временни или паянтови постройки; три -  в транспортни средства; един -  в съоръжения на открито и др.

Без нанесени материални щети са възникнали 48 пожара в сухи треви, горска постеля и храсти, в стърнища, при отпадъци, в готварски уреди и комини и др.

Извършени са 28 спасителни дейности и помощни операции, от които седем при катастрофи в транспортни средства; две - при инциденти с опасни вещества; една – при битови или промишлени инциденти.

Осем души са задържани за участие в престъпна мрежа за трафик на мигранти от Турция през България и Сърбия към Западна Южна Европа. Това съобщи пресцентърът на Министерството на вътрешните работи (МВР).

Установени са десет участници в престъпната схема, на които са повдигнати обвинения. Осем са задържани, а двама са обявени за издирване.

Операцията е проведена на 19 септември от служители на Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) и Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП), подкрепени от Европол.

Разследването, в което са участвали гръцки и румънски власти, е проведено в рамките на регионална оперативна група, създадена за разследване на мрежи за контрабанда на мигранти, използващи България като транзитна страна. В рамките на операцията е неутрализирана престъпна мрежа за трафик на мигранти от Турция през България и Сърбия към З

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване, . Преди обяд трафикът беше интензивен и имаше колона от изчакващи автомобили. В ...
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори (СРХР), съобщиха от сдружението. Тя застава начело на съюза след оттеглянето на дългогодишния ...
Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба
Условията за туризъм в планините са добри. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския Червен кръст. Температурите все още са около 5-6 градуса, а в в район ...
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
В полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г. е обявена независимостта на Малта. От 1800 г. островът е протекторат на Великобритания, посочва отдел “Справочна” на . Малта ...
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за разпределението на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков за предстоящия вот на 27 октомври. Срещата се с ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път самоковец внася първата селскостопанска продукция като картофите и налага това нещо в България. Несл ...
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
Българският патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм-паметник „Св. първовърховни апостоли Петър и Павел“ в Белоградчик. Храмът ще бъде изграден в ...
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Тикер в 23:04 ч.
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път ...
Начало На преден план
11824
България

Загубата на вода се дължи на липсата на инвестиции в подземната инфраструктура на „Напоителни системи“, заяви министър Георги Тахов

Загубата на вода е проблем, който е свързан с много години назад и в голяма степен се дължи на липсата на инвестиции в подземната инфраструктура на „Напоителни системи“.Това заяви пред журналисти в Министерския съвет служебният министър на земеделието и храните Георги Тахов, коментирайки проблема с безводието в някои региони на страната.

| 14 Август 2024, 15:16 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Загубата на вода се дължи на липсата на инвестиции в подземната инфраструктура на „Напоителни системи“, заяви министър Георги Тахов
Загубата на вода се дължи на липсата на инвестиции в подземната инфраструктура на „Напоителни системи“, заяви министър Георги Тахов
Снимка © Милена Стойкова / БТА (ПБ)

Загубата на вода е проблем, който е свързан с много години назад и в голяма степен се дължи на липсата на инвестиции в подземната инфраструктура на „Напоителни системи“. Това заяви пред журналисти в Министерския съвет служебният министър на земеделието и храните Георги Тахов, коментирайки проблема с безводието в някои региони на страната. 

Великотърновци се обединяват в подкрепа на своята съгражданка Ася Смолецова с голям благотворителен концерт, който ще се състои на 18 септември от 19:00 часа пред паметника „Асеневци“, съобщиха организаторите.

Благотворителният концерт в подкрепа на 43-годишната майка на две деца Ася Смолецова, която се бори с раково заболяване и е настанена в клиника в Турция, се осъществява от инициатори и приятели, с подкрепата на Община Велико Търново.

В концерта ще участват носителките на десетки награди Яница Русева и Кристина Енчева. Младият пианист Александър Момински, вокална група „Песни и приятели“, както и формацията „Фолклорна палитра Стойчеви“. Водещи на благотворителната инициатива ще са две приятелки на Ася Смолецова – Диана Найденова и Савка Янакиева. Организаторите призовават великотърновци да покажат, че са с щедри и съпричастн

Правна възможност за бързо производство по ликвидация, прие парламентът с гласувания на второ четене общ законопроект за изменение и допълнение на Търговския закон. На първо четене бяха приети два законопроекта за промени в Търговския закон, с които освен възможност за ускорена ликвидация, се създава обща уредба на правилата за презгранично преобразуване на дружества. 

Според приетите текстове на второ четене от правната възможност за постигане на ускорена ликвидация могат да се възползват юридическа лица, които през последните 12 месеца нямат дейност, наети служители или регистрация по Закона за данък върху добавената стойност.

От бързо производство по ликвидация ще могат да се възползват дружества, които нямат задължения към държавата и общините, както и данъчни задължения и задължения за осигурителни вноски към Националната агенция по приходите.

Освен това

Общинските съветници в Маджарово приеха след гласуване на семейство от село Ефрем в общината, което загуби къщата си в пожар, да бъдат отпуснати 1000 лева от бюджета на общината. Това стана на днешното редовно заседание на Общинския съвет. Предложението на кметския наместник на с. Ефрем Йорданка Станкова и докладната на кмета Ерджан Юсуф за подпомагане на Петър Чолаков, неговата съпруга и дъщеря им, бе прието единодушно.

Нещастието се случи на 3 септември тази година. „Огънят пламна в банята, най-вероятно от късо съединение, предизвикано от прегризването на ел.кабел на вентилатора от мишки“, разказа пострадалият. Много бързо пожарът обхвана и покрива и докато дойдат огнеборците, имотът изгоря до основи, цялата покъщнина също, допълни Чолаков.

Общината вече веднъж му помогна, след като осигури фургон, в който останалата без дом фамилия да живее временно.

Езикът, който използват има само едно извинение - оставка на този министър, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента за вчерашното телевизионно интервю на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски. Ако не го направят - нито президент, нито министри, нито партии трябва да се виждат, да разговарят с тях, допълни Борисов и заяви, че ГЕРБ ще направи всичко необходимо ЕНП "да знае какво са говорили".

Явно с тези хора приятелски срещи, дори свързани с опера, не трябва да се правят, извън официалното, каза Борисов. Мисля, че те постъпиха подло с президента, с министрите, които се видяха с тях, добави той и отчете, че управляващите в Скопие са отскоро във властта и може би не са запознати с държавния протокол.

По думите на лидера на ГЕРБ, първо ние трябва да се постараем като държава да покажем стабилност, възможност д

С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещаше посетителите във втория ден на Варошлийски вечери. Двудневното издание е посветено на това жителите и гостите на града да се запознаят с ловешката градска култура от средата на 19-ти до началото на 20-ти век.

Младежи от Центъра за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ показаха градско облекло от този период. Посетителите имаха възможност да се снимат в ретро фото, а на чаша вино да научат интересни факти от историята на Ловеч, както и да разгледат двете къщи на Етнографския комплекс – Рашовата и Драсовата къща.

Там е подредена и изложба по повод 135 години от рождението на дарителя Ненчо Рашов. Автор на експозицията е главен уредник Елена Георгиева от Регионалния исторически музей.

„Ненчо Рашов е бил учител, музикант и патриот, ме

„В Министерството на земеделието и храните към днешна дата сме подготвили цялостна стратегия, остойностили сме я“, каза той. 

Георги Тахов посочи също, че е получил уверение за пълна подкрепа от номинираната за нов служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева за реализация на инвестиции за подобряване на инфраструктурата на „Напоителни системи“. 

Позовавайки се на информация от Министерството на околната среда и водите Георги Тахов посочи, че язовирите в страната са пълни на 70 %. 

Трима души са загинали, а 26 са ранени при пътни инциденти в страната през изминалото денонощие, съобщиха на сайта си от Министерството на вътрешните работи (МВР). Тежките пътни произшествия са 20.

От началото на месеца катастрофите са 417, загиналите – 23, а ранените – 549.

От началото на годината пътните произшествия в България са 5181, загиналите – 321, а ранените – 6513. При сравнение с реалните данни за загиналите- 379 през същия период на 2023 г. се отчитат с 58 по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2024 г.

За последното денонощие в София са станали 25 леки произшествия и пет тежки, има девет ранени, няма загинали.

Огнеборци гасиха пожар в жилищна сграда в центъра на Велико Търново, видя кореспондент на . Вероятно пламъците са тръгнали от балкона на жилището, но намесата на пожарникарите е ограничила разпространяването им. Жителите на кооперацията са излезли веднага на улицата и няма пострадали.

В апартамента живее семейство с две деца първокласници и тяхната баба. Сигналът е подаден от съседи, като от пожарната, полицията и спешна помощ са реагирали много бързо. На място е дошъл и екип на "Енерго Про", които са изключили електрозахранването на сградата.

Обитателите на жилището са усетили миризма и задимяване и са успели бързо да напуснат апартамента. "Проблемът е, че имаше много багаж на терасата и той се е запалил - стари книжки, изкуствена трева, килимчета", каза майката на първолаците. Децата са били на училище, съпругът и на работа, а тя и свекърва й - вкъщи.

На мястот

Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов увери днес депутатите в 50-ото Народно събрание, че служебното правителство не предвижда закриване или приватизиране на Българския енергиен холдинг (БЕХ). Това свое изказване той направи в рамките на парламентарното си изслушване, заедно със служебния вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова на извънредно заседание на парламента. Темата на изслушването му беше свързана с предлаганите от Министерството на енергетиката (МЕ) промени в Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) и добавянето на глава "РиПауърИЮ" (RepowerEU). 

"Още като изпълнителен директор на "Булгартрансгаз" съм против приватизацията или отделянето на Българския енергиен холдинг (БЕХ) от рамката на българската енергетика", посочи министърът. 

Той беше принуден да разясни ситуацията около бъдещето пред БЕХ с оглед предлага

През последното денонощие са потушени 63 пожара. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. При пожарите няма загинали и пострадали хора.

Преки материални щети са нанесени от 15 пожара, от които осем са в жилищни сгради; един - в промишлени сгради; един - в спомагателни, временни или паянтови постройки; три -  в транспортни средства; един -  в съоръжения на открито и др.

Без нанесени материални щети са възникнали 48 пожара в сухи треви, горска постеля и храсти, в стърнища, при отпадъци, в готварски уреди и комини и др.

Извършени са 28 спасителни дейности и помощни операции, от които седем при катастрофи в транспортни средства; две - при инциденти с опасни вещества; една – при битови или промишлени инциденти.

Осем души са задържани за участие в престъпна мрежа за трафик на мигранти от Турция през България и Сърбия към Западна Южна Европа. Това съобщи пресцентърът на Министерството на вътрешните работи (МВР).

Установени са десет участници в престъпната схема, на които са повдигнати обвинения. Осем са задържани, а двама са обявени за издирване.

Операцията е проведена на 19 септември от служители на Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) и Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП), подкрепени от Европол.

Разследването, в което са участвали гръцки и румънски власти, е проведено в рамките на регионална оперативна група, създадена за разследване на мрежи за контрабанда на мигранти, използващи България като транзитна страна. В рамките на операцията е неутрализирана престъпна мрежа за трафик на мигранти от Турция през България и Сърбия към З

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
На преден план
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
На преден план
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
В детайли
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Контекст
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Контекст
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
В детайли
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Местен фокус
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Основна линия
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Контекст
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.