Начало На преден план Реализиране на целогодишни полети между Летище Бургас и летищата в Полша обсъдиха представители на общините Поморие и Весола
11228
България

Реализиране на целогодишни полети между Летище Бургас и летищата в Полша обсъдиха представители на общините Поморие и Весола

Реализиране на целогодишни полети между Летище Бургас и летищата в Полша обсъдиха представители на общинските администрации на Поморие и полския град Весола, съобщиха от пресцентъра на Община Поморие.Двете страни се обединиха около идеята да се работи по-активно за увеличаване на туристическия обмен между двете държави.

| 14 Август 2024, 15:24 ч.
Реализиране на целогодишни полети между Летище Бургас и летищата в Полша обсъдиха представители на общините Поморие и Весола
Реализиране на целогодишни полети между Летище Бургас и летищата в Полша обсъдиха представители на общините Поморие и Весола
Снимка © Община Поморие

Реализиране на целогодишни полети между Летище Бургас и летищата в Полша обсъдиха представители на общинските администрации на Поморие и полския град Весола, съобщиха от пресцентъра на Община Поморие.

Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства за корупционни практики и системна злоупотреба със служебно положение, извършвани в ущърб на гражданите и бизнеса, както и облагодетелстване на свързани дружества с кмета на Община Доспат - Елин Радев, приключи днес работа без да приеме доклад за дейността си. Причината е, че срокът на работа на комисията е изтекъл на 16 септември, стана ясно от писмо на председателя на парламента Рая Назарян до председателя на комисията Александър Вълчев („Има такъв народ“). На днешното заседание нямаше и кворум – от 12 членове в залата присъстваха само петима депутати. 

Всяка една парламентарна група е получила проекта на доклад и има право да постъпи както реши, обясни Александър Вълчев. Той информира колегите си, че като председател на комисията е изпратил писмо до Рая Назарян, с което моли да го уведоми кога прикл

Това, което видяхме след доста оживени дебати, е, че ГЕРБ и БСП оставиха „бухалката“ в ръцете на Делян Пеевски, коментира съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) Асен Василев, след като парламентът не освободи Антон Славчев от антикорупционната комисия.

Проектът на решение за освобождаването на Славчев като и.ф председател на комисиите за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, както и като техен член, бе внесено от ПГ на „Продължаваме промяната-Демократична България“. След дълги дебати в пленарната зала то беше отхвърлено от мнозинството.

Антон Славчев остава начело на антикорупционната комисия, въпреки факта, че тя не работи и не виждаме да противодейства корупцията, посочи Василев. 

Той смята, че е не е било необходимо квалифицирано мнозинство за отстраняването на председа

Личен състав и военна техника от Въоръжените сили на Република Полша ще преминат по републиканската пътна инфраструктура на 18 септември 2024 г. от гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Видин" през София до ГКПП "Кулата" във връзка с участието им в учението на НАТО „Ramstein Flag - 24“. Автоколоната ще премине обратно по същия маршрут на 15 октомври 2024 г. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Полски военнослужещи с техника ще транспортират материални ресурси на 19 септември 2024 г. от ГКПП "Видин" до ГКПП „Капитан Андреево“. Обратното им придвижване по републиканската пътна инфраструктура ще бъде на 23 септември 2024 г.

Автоколоните ще бъдат ескортирани от екипи на служба „Военна полиция“.

Министерството на отбраната съобщава периодично за подобни придвижвания на военнослужещи или техника. 

На нарочна пресконференция кметът на Кърджали Ерол Мюмюн оповести част от резултатите от направената от екипа му цялостна проверка на състоянието на Община Кърджали, обявена и започнала в началото на мандата му. Той съобщи за поредица от неизгодни договорни сделки и плащания, довели администрацията при предшественика му до задлъжнялост от над 60 млн.лв. 

По думите му Община Кърджали е доведена до финансов колапс "чрез вълчи капан с боклука". Мюмюн каза, че сключеният петгодишен договор за сметосъбиране, сметоизвозване и поддържане през 2019 г. е бил на обща стойност 24 млн.лв. с ДДС или 4,8 млн.лв. на година при годишен приход от такса смет към онзи момент от около 3,8 млн.лв. „Още тогава Община Кърджали започва да затъва с около един милион лева годишно“, коментира Ерол Мюмюн. По думите му са натрупани задължения към предишния доставчик. Той изнесе цифри и за

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще проведе днес заседание, на което ще бъде обсъден проект на постановление на Министерския съвет (МС) за определяне размера на линията на бедност за страната за 2025 г., внесен от министъра на труда и социалната политика. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Кабинетът предлага от 1 януари 2025 година линията на бедност да е 638 лева. За тази година тя е 526 лв. 

От КНСБ смятат, че линията на бедност за следващата година трябва да е 667 лв., а не 638 лв. В позиция, публикувана на сайта на конфедерацията, се посочва, че синдикатът не приема подхода за определянето на размера на линията на бедност и няма да подкрепи така предложения проект на постановление на МС.

КНСБ настоява методиката за определяне на линията на бедност сериозно да се прецизира, като се дефинират минималните потребности, ко

Двете страни се обединиха около идеята да се работи по-активно за увеличаване на туристическия обмен между двете държави. Бяха дискутирани и възможности за двустранно сътрудничество в сферата на образованието, културата, спорта и хуманитарните дейности. Едно от предложенията е активно участие на двете страни в организирането на ежегодни фестивали.  

Делегацията от полския район Весола, водена от нейния кмет Мариан Махор, се срещна с представители на Община Поморие, сред които и кметът на крайморската администрация Иван Алексиев. Срещата бе част от опознавателната обиколка на делегацията по Южното Черноморие, която се организира в сътрудничество с Българската асоциация за климатолечение и здравен туризъм.

Припомняме, че по-рано тази седмица полската делегация пристигна в Бургас и се срещна с представители на местната администрация. По време на разговора се посочено образованието като един от най-важните приоритети на Община Бургас. „През последните години усилено се работи по програми, насочени към усвояването на знания от учениците в сферата на съвременните технологии и изкуствения интелект“, каза на срещата Михаил Ненов, заместник-кмет по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики в Община Бургас.

 

Специализирана полицейска акция се се състои от полунощ на територията на Пернишка област. Акцията е свързана с Европейския ден без загинали на пътя, който се отбелязва днес, съобщи регионалният говорител на Областната дирекция на МВР Венцислав Алексов.

Заради акцията е засилено присъствието на униформени от пътна, охранителна и териториална полиция. Те извършват проверка на участниците в движението по пътищата. „Осъществява се масиран контрол на пътното движение. Целта е да се подобри и избегне пътният травматизъм и жертвите в този ден“, коментира Алексов. 

Той поясни, че във връзка с акцията на територията на Перник са разположени седем контролни пункта, а в останалите общини от региона те са минимум по три. Сред тях има и такива с приоритет, разположени около училища и детски градини. Дейностите ще продължат и през цялата учебна година. 

Регионална среща на социално отговорните работодатели ще се състои в Шумен на 9 октомври. Тя ще бъде на адрес бул. "Ришки Проход" 193. Срещата се организира от списание "Enterprise" и Националната асоциация на социално отговорните работодатели (НАСОР). 

На срещата ще се обсъждат теми, свързани с корпоративната социална отговорност, партньорството на бизнеса с институциите и обществото, възможности и потребности на хората с увреждания, съвременни модели на приобщаваща заетост, заяви Надя Гогова от сп. "Enterprise".

Тя поясни, че инициативата е от началото на годината. Първата регионална среща на социално отноговорните работодатели е проведена в Пловдив, а следващите са се състояли в Бургас и Стара Загора. "Предстоят срещите в Шумен на 9 октомври и във Велико Търново на 30 октомври", добави Гогова. Тя допълни, че се планира регионалните срещи да продължат и през 2025

Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-ия км преди разклона за Нови пазар, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен.

Водач на мотоциклет при движение на мокра настилка е загубил контрол и е паднал на пътното платно. Бил е ударен от лек автомобил "Ситроен". Пострадалият е откаран за преглед в шуменската болница, където са установени множество наранявания, допълниха от полицията.

Извършва се оглед на мястото на произшествието. Към момента участъкът от 349 км до 361 км на магистрала "Хемус" е затворен. Въведен е обходен маршрут, съобщиха от ОД на МВР - Шумен.

Както съобщихме, временна организация на движението беше въведена по автомагистрала „Хемус“ на 363-ия километър, след възникнало пътнотранспортно произшествие на 18 септември.

Общинските съветници във Враца ще разгледат две предложения на Общинската администрация за поемане на дългосрочен дълг за реализация на инвестиции и осигуряване на съфинансиране по проекти. Точките са включени в дневния ред на предстоящото заседание на Общински съвет - Враца, публикуван на интернет страницата на съвета. Заседанието е насрочено за 24 септември. 

Първото предложение касае осигуряването на средства за реализация на одобрените инвестиции - "Внедряване на мерки за енергийна ефективност в Регионална библиотека "Христо Ботев" - Враца", "Внедряване на мерки за енергийна ефективност на Покрит плувен басейн", "Внедряване на мерки за енергийна ефективност за обект "Младежки дом - гр. Враца", "Енергийно обновяване на Спортна сграда "Покрит тенис корт" и "Мобилност и зелен транспорт в общините Враца и Монтана".

В докладната се посочва, че за осигуряване на съфин

Общо пет изборни секции в Търговище ще бъдат преместени заради училищен ремонт. Промяната касае секциите, помещаващи се в сградата на Първо средно училище (СУ) „Св. Седмочисленици“ в областния град, информират от пресцентъра на общинската администрация.

Общо 105 ще бъдат избирателните секции в община Търговище в изборите за народни представители на 27 октомври. Броят им е определен със заповед на кмета Дарин Димитров, посочи говорителят на администрацията Станислава Солакова.

Общо пет от секциите ще бъдат преместени заради ремонтите в Първо СУ „Св. Седмочисленици“, които се извършват по Плана за възстановяване и устойчивост. Секции №21 и №23 ще бъдат в Детска ясла №5. Секция №22 остава в сградата на Първо СУ, но ще се помещава в ученическия стол. Секции №24 и №25 ще бъдат преместени в Дневния център за пълнолетни лица с увреждания на ул. &bdq

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите и състава на листите с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори на ...
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
Община Пазарджик въведе единен номер за по-добре насочена комуникация, бърз достъп до услуги и подаване на сигнали за гражданите, съобщават от администрацията.  Телефонен номе ...
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин, съобщиха от Министерств ...
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков ще открие 30-ото юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“, съобщиха от МВР. Съ ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път самоковец внася първата селскостопанска продукция като картофите и налага това нещо в България. Несл ...
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
Българският патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм-паметник „Св. първовърховни апостоли Петър и Павел“ в Белоградчик. Храмът ще бъде изграден в ...
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Тикер в 23:10 ч.
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път ...
Начало На преден план
11228
България

Реализиране на целогодишни полети между Летище Бургас и летищата в Полша обсъдиха представители на общините Поморие и Весола

Реализиране на целогодишни полети между Летище Бургас и летищата в Полша обсъдиха представители на общинските администрации на Поморие и полския град Весола, съобщиха от пресцентъра на Община Поморие.Двете страни се обединиха около идеята да се работи по-активно за увеличаване на туристическия обмен между двете държави.

| 14 Август 2024, 15:24 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Реализиране на целогодишни полети между Летище Бургас и летищата в Полша обсъдиха представители на общините Поморие и Весола
Реализиране на целогодишни полети между Летище Бургас и летищата в Полша обсъдиха представители на общините Поморие и Весола
Снимка © Община Поморие

Реализиране на целогодишни полети между Летище Бургас и летищата в Полша обсъдиха представители на общинските администрации на Поморие и полския град Весола, съобщиха от пресцентъра на Община Поморие.

Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства за корупционни практики и системна злоупотреба със служебно положение, извършвани в ущърб на гражданите и бизнеса, както и облагодетелстване на свързани дружества с кмета на Община Доспат - Елин Радев, приключи днес работа без да приеме доклад за дейността си. Причината е, че срокът на работа на комисията е изтекъл на 16 септември, стана ясно от писмо на председателя на парламента Рая Назарян до председателя на комисията Александър Вълчев („Има такъв народ“). На днешното заседание нямаше и кворум – от 12 членове в залата присъстваха само петима депутати. 

Всяка една парламентарна група е получила проекта на доклад и има право да постъпи както реши, обясни Александър Вълчев. Той информира колегите си, че като председател на комисията е изпратил писмо до Рая Назарян, с което моли да го уведоми кога прикл

Това, което видяхме след доста оживени дебати, е, че ГЕРБ и БСП оставиха „бухалката“ в ръцете на Делян Пеевски, коментира съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) Асен Василев, след като парламентът не освободи Антон Славчев от антикорупционната комисия.

Проектът на решение за освобождаването на Славчев като и.ф председател на комисиите за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, както и като техен член, бе внесено от ПГ на „Продължаваме промяната-Демократична България“. След дълги дебати в пленарната зала то беше отхвърлено от мнозинството.

Антон Славчев остава начело на антикорупционната комисия, въпреки факта, че тя не работи и не виждаме да противодейства корупцията, посочи Василев. 

Той смята, че е не е било необходимо квалифицирано мнозинство за отстраняването на председа

Личен състав и военна техника от Въоръжените сили на Република Полша ще преминат по републиканската пътна инфраструктура на 18 септември 2024 г. от гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Видин" през София до ГКПП "Кулата" във връзка с участието им в учението на НАТО „Ramstein Flag - 24“. Автоколоната ще премине обратно по същия маршрут на 15 октомври 2024 г. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Полски военнослужещи с техника ще транспортират материални ресурси на 19 септември 2024 г. от ГКПП "Видин" до ГКПП „Капитан Андреево“. Обратното им придвижване по републиканската пътна инфраструктура ще бъде на 23 септември 2024 г.

Автоколоните ще бъдат ескортирани от екипи на служба „Военна полиция“.

Министерството на отбраната съобщава периодично за подобни придвижвания на военнослужещи или техника. 

На нарочна пресконференция кметът на Кърджали Ерол Мюмюн оповести част от резултатите от направената от екипа му цялостна проверка на състоянието на Община Кърджали, обявена и започнала в началото на мандата му. Той съобщи за поредица от неизгодни договорни сделки и плащания, довели администрацията при предшественика му до задлъжнялост от над 60 млн.лв. 

По думите му Община Кърджали е доведена до финансов колапс "чрез вълчи капан с боклука". Мюмюн каза, че сключеният петгодишен договор за сметосъбиране, сметоизвозване и поддържане през 2019 г. е бил на обща стойност 24 млн.лв. с ДДС или 4,8 млн.лв. на година при годишен приход от такса смет към онзи момент от около 3,8 млн.лв. „Още тогава Община Кърджали започва да затъва с около един милион лева годишно“, коментира Ерол Мюмюн. По думите му са натрупани задължения към предишния доставчик. Той изнесе цифри и за

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще проведе днес заседание, на което ще бъде обсъден проект на постановление на Министерския съвет (МС) за определяне размера на линията на бедност за страната за 2025 г., внесен от министъра на труда и социалната политика. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Кабинетът предлага от 1 януари 2025 година линията на бедност да е 638 лева. За тази година тя е 526 лв. 

От КНСБ смятат, че линията на бедност за следващата година трябва да е 667 лв., а не 638 лв. В позиция, публикувана на сайта на конфедерацията, се посочва, че синдикатът не приема подхода за определянето на размера на линията на бедност и няма да подкрепи така предложения проект на постановление на МС.

КНСБ настоява методиката за определяне на линията на бедност сериозно да се прецизира, като се дефинират минималните потребности, ко

Двете страни се обединиха около идеята да се работи по-активно за увеличаване на туристическия обмен между двете държави. Бяха дискутирани и възможности за двустранно сътрудничество в сферата на образованието, културата, спорта и хуманитарните дейности. Едно от предложенията е активно участие на двете страни в организирането на ежегодни фестивали.  

Делегацията от полския район Весола, водена от нейния кмет Мариан Махор, се срещна с представители на Община Поморие, сред които и кметът на крайморската администрация Иван Алексиев. Срещата бе част от опознавателната обиколка на делегацията по Южното Черноморие, която се организира в сътрудничество с Българската асоциация за климатолечение и здравен туризъм.

Припомняме, че по-рано тази седмица полската делегация пристигна в Бургас и се срещна с представители на местната администрация. По време на разговора се посочено образованието като един от най-важните приоритети на Община Бургас. „През последните години усилено се работи по програми, насочени към усвояването на знания от учениците в сферата на съвременните технологии и изкуствения интелект“, каза на срещата Михаил Ненов, заместник-кмет по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики в Община Бургас.

 

Специализирана полицейска акция се се състои от полунощ на територията на Пернишка област. Акцията е свързана с Европейския ден без загинали на пътя, който се отбелязва днес, съобщи регионалният говорител на Областната дирекция на МВР Венцислав Алексов.

Заради акцията е засилено присъствието на униформени от пътна, охранителна и териториална полиция. Те извършват проверка на участниците в движението по пътищата. „Осъществява се масиран контрол на пътното движение. Целта е да се подобри и избегне пътният травматизъм и жертвите в този ден“, коментира Алексов. 

Той поясни, че във връзка с акцията на територията на Перник са разположени седем контролни пункта, а в останалите общини от региона те са минимум по три. Сред тях има и такива с приоритет, разположени около училища и детски градини. Дейностите ще продължат и през цялата учебна година. 

Регионална среща на социално отговорните работодатели ще се състои в Шумен на 9 октомври. Тя ще бъде на адрес бул. "Ришки Проход" 193. Срещата се организира от списание "Enterprise" и Националната асоциация на социално отговорните работодатели (НАСОР). 

На срещата ще се обсъждат теми, свързани с корпоративната социална отговорност, партньорството на бизнеса с институциите и обществото, възможности и потребности на хората с увреждания, съвременни модели на приобщаваща заетост, заяви Надя Гогова от сп. "Enterprise".

Тя поясни, че инициативата е от началото на годината. Първата регионална среща на социално отноговорните работодатели е проведена в Пловдив, а следващите са се състояли в Бургас и Стара Загора. "Предстоят срещите в Шумен на 9 октомври и във Велико Търново на 30 октомври", добави Гогова. Тя допълни, че се планира регионалните срещи да продължат и през 2025

Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-ия км преди разклона за Нови пазар, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен.

Водач на мотоциклет при движение на мокра настилка е загубил контрол и е паднал на пътното платно. Бил е ударен от лек автомобил "Ситроен". Пострадалият е откаран за преглед в шуменската болница, където са установени множество наранявания, допълниха от полицията.

Извършва се оглед на мястото на произшествието. Към момента участъкът от 349 км до 361 км на магистрала "Хемус" е затворен. Въведен е обходен маршрут, съобщиха от ОД на МВР - Шумен.

Както съобщихме, временна организация на движението беше въведена по автомагистрала „Хемус“ на 363-ия километър, след възникнало пътнотранспортно произшествие на 18 септември.

Общинските съветници във Враца ще разгледат две предложения на Общинската администрация за поемане на дългосрочен дълг за реализация на инвестиции и осигуряване на съфинансиране по проекти. Точките са включени в дневния ред на предстоящото заседание на Общински съвет - Враца, публикуван на интернет страницата на съвета. Заседанието е насрочено за 24 септември. 

Първото предложение касае осигуряването на средства за реализация на одобрените инвестиции - "Внедряване на мерки за енергийна ефективност в Регионална библиотека "Христо Ботев" - Враца", "Внедряване на мерки за енергийна ефективност на Покрит плувен басейн", "Внедряване на мерки за енергийна ефективност за обект "Младежки дом - гр. Враца", "Енергийно обновяване на Спортна сграда "Покрит тенис корт" и "Мобилност и зелен транспорт в общините Враца и Монтана".

В докладната се посочва, че за осигуряване на съфин

Общо пет изборни секции в Търговище ще бъдат преместени заради училищен ремонт. Промяната касае секциите, помещаващи се в сградата на Първо средно училище (СУ) „Св. Седмочисленици“ в областния град, информират от пресцентъра на общинската администрация.

Общо 105 ще бъдат избирателните секции в община Търговище в изборите за народни представители на 27 октомври. Броят им е определен със заповед на кмета Дарин Димитров, посочи говорителят на администрацията Станислава Солакова.

Общо пет от секциите ще бъдат преместени заради ремонтите в Първо СУ „Св. Седмочисленици“, които се извършват по Плана за възстановяване и устойчивост. Секции №21 и №23 ще бъдат в Детска ясла №5. Секция №22 остава в сградата на Първо СУ, но ще се помещава в ученическия стол. Секции №24 и №25 ще бъдат преместени в Дневния център за пълнолетни лица с увреждания на ул. &bdq

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
На преден план
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
На преден план
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
В детайли
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Контекст
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Контекст
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
В детайли
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Местен фокус
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Основна линия
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Контекст
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.