Начало На преден план Ще има максимална прозрачност при адаптирането на информационните системи за въвеждане на еврото, увери МЕУ
11932
България

Ще има максимална прозрачност при адаптирането на информационните системи за въвеждане на еврото, увери МЕУ

Министерството на електронното управление (МЕУ) ще предостави условия за максимална прозрачност на процесите по планиране, отчитане на напредъка, комуникация, наблюдение и контрол на административните органи във връзка с адаптирането на информационните им системи за работа с евро. Това съобщиха от пресцентъра на министерството.С решение на Министерския съвет МЕУ е определено за отговорна институция по разработка и поддръжка на онлайн платформа, която ще бъде въведена в експлоатация до 1 септември т.г. Това е в съответствие с Националния план за въвеждане на еврото в Република България и приетото от Народното събрание на 26 юли решение за ускоряване и завършване на процеса по практическата подготовка за въвеждане на еврото.

| 14 Август 2024, 17:00 ч.
Ще има максимална прозрачност при адаптирането на информационните системи за въвеждане на еврото, увери МЕУ
Ще има максимална прозрачност при адаптирането на информационните системи за въвеждане на еврото, увери МЕУ
Снимка © Владимир Шоков / БТА

Министерството на електронното управление (МЕУ) ще предостави условия за максимална прозрачност на процесите по планиране, отчитане на напредъка, комуникация, наблюдение и контрол на административните органи във връзка с адаптирането на информационните им системи за работа с евро. Това съобщиха от пресцентъра на министерството.

От 12:00 ч. днес до 12:00 ч. на 18 септември (сряда) се ограничава движението в тръбата в посока Перник на тунела „Мало Бучино“ на автомагистрала  „Струма“ за монтаж на носещи конструкции за осветлението, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). 

Трафикът ще преминава двупосочно в тръбата на тунела за София, а скоростта се ограничава до 50 км/час.  Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и да следват стриктно създадената организация на движение.

АПИ апелира шофьорите да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, посочват от АПИ. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специ

Служебният министър на външните работи Иван Кондов удостои посланика на Молдова Анатол Чебук с най-високото отличие на МВнР - „Златна лаврова клонка“, за неговите изключителни заслуги в развитието и надграждането на двустранните отношения и по повод приключването на неговия мандат. Това съобщиха от МВнР на сайта си.

Министърът изтъкна приноса на посланик Чебук, който със своята работа даде важен принос за новия импулс в развитието на отношенията между България и Молдова през последните години. В резултат на това двустранният политически диалог на високо равнище се утвърди като особено интензивен и носещ постигнати конкретни резултати и решения на важни и за двете страни въпроси, посочват от МВнР.

Предприети са решителни стъпки в подкрепа на българската общност в Молдова посредством различни финансови инструменти по линия на официалната българска помощ за разв

"Възможности за развитие на дамския бизнес чрез европейски проекти и програми" е тема на Дамски бизнес форум. Събитието е насрочено за 8 ноември и отваря врати към нови хоризонти и възможности за успех, посочи Гюлджан Ахмедова от Търговище, която е регионален председател на Българо-турски дамски бизнес клуб – организатор на форума.

Подобно събитие се проведе в Търговище през юни и в него се включиха около 130 участници от двете страни, припомня . 

Вече тече записването за участие. Предварителната програма включва няколко панела. Първият е на тема "Европейски програми и проекти за женско предприемачество". По думите на Ахледова ще бъдат представени вдъхновяващи истории, които описват успеха на дамския бизнес в България и Турция. Вторият панел ще даде практически съвети и насоки за това как се кандидатства успешно за финансиране. Ще бъдат обсъдени предизвикателс

Районната избирателна комисия в Хасково (РИК) ще разпредели по служебен път съставите на секциите в община Хасково за провеждане на парламентарния вот на 27 октомври. Това стана известно по време на консултациите с парламентарно представените партии и коалиции днес в общината.

Секретарят на Община Хасково Пламен Лечев по традиция води преговорите. Той посочи пред партийните представители, че тъй като опитът досега в Хасково показва, че предварително предложената матрица за разпределение на позициите в секционните избирателни комисии (СИК) не сработва, най-добре е преговорите да се водят за всяка комисия поотделно. Предложението му беше прието, но още при разпределение на местата в първата СИК - в квартал „Бадема“, представителите на партиите не постигнаха съгласие и консултациите бяха прекратени.

Претенции към законността на проведената среща предяви Фариз Се

Със заповед на кмета на община Бяла Слатина инж. Иво Цветков са определени отговорници и срокове за преброяване на безстопанствените кучета, става известно от интернет страницата на администрацията. В документа е записано, че процесът ще продължи до 30 септември.

Двама експерти от администрацията ще отговарят за преброяването в Бяла Слатина, а в населените места грижа ще имат кметовете на кметства, казва кметът на общината в административния акт. 

Всяка община, в периода март – юни или септември – ноември, следва да организира преброяване на безстопанствените кучета и в срок до 20 дни след приключване на процеса да състави протокол, се казва в писмо на заместник-министъра на земеделието, изпратено през месец януари до Националното сдружение на общините в Република България. Преброяването започва с уведомление от министъра на земеделието, храните и

С решение на Министерския съвет МЕУ е определено за отговорна институция по разработка и поддръжка на онлайн платформа, която ще бъде въведена в експлоатация до 1 септември т.г. Това е в съответствие с Националния план за въвеждане на еврото в Република България и приетото от Народното събрание на 26 юли решение за ускоряване и завършване на процеса по практическата подготовка за въвеждане на еврото. 

До 23 август трябва да са готови и правилата за работа с платформата. В срок до 13 септември администрациите е необходимо да изготвят и предоставят на министъра на електронното управление конкретен план за адаптиране за работа с евро за всяка информационна система. Административните органи имат задължение да отчитат два пъти месечно напредъка на изпълнението. Българските граждани ще имат пълен достъп до онлайн платформата. Информационните системи на всички администрации в държавата следва да са преминали успешно всички приемателни тестове не по-късно от 31 март 2025 г.

Припомняме, че на 7 август т.г. Народното събрание прие окончателно Законопроекта за въвеждане на еврото в България. С него се уреждат принципите, правилата и процедурите за въвеждане на еврото като парична единица на страната ни, определят се ключови за преминаването към единната европейска валута правила, въвеждат се преходни периоди, които ще позволят на гражданите да се адаптират към новата валута.

Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" задържаха 19 208 кг. "марков" прах за пране при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

Товарът е установен във влекач с полуремарке с чужда регистрация на път от Турция за Албания. Водачът, албански гражданин, е представил пред митническите служители документи за превозваната стока – перилни препарати. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в товарното помещение са установени 9604 опаковки по два кг. – общо 19 208 кг. прах за пране. Всички пакети са с логото на известна търговска марка.

В изпълнение на европейския регламент за защита на интелектуалната собственост перилните препарати са задържани. За случая е уведомен притежателят на търговската марка, който

Високотехнологични системи ще помогнат на земеделските производители да намалят разходите за вода и торове при храненето на растенията. Технологията беше представена днес по време на откриването на новата демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ във фамилното стопанство на Десислава и Иван Кабурови в село Мало Конаре.

"Хранителният възел, който подава вода и храна, е подпомаган със сензор за климат контрол. По този начин ще се извършва и замерване на слънчевата радиация, температурата и вятъра, а на растението ще бъдат осигурявани необходимите количества влага и хранителни елементи. Това намалява значително разходите за вода и торове и увеличава усвоемостта на растенията. Това е целта на тези машини - да се спестят торовете, да е по-рационално подаването на вода и хранителни вещества и да се увеличи капацитетът на растенията", обясни Иван Кабуров.

Срещата на върха за бъдещето, която се провежда в рамките на 79-ата годишна сесия на Общото събрание на ООН, започва утре в централата на световната организация в Ню Йорк. Българската делегация ще бъде ръководена от служебния министър-председател Димитър Главчев. 

В нея влизат още служебният министър на външните работи Иван Кондов, постоянният представител на България към ООН в Ню Йорк посланик Лъчезара Стоева, директори и експерти от Министерството на външните работи.

Срещата на върха за бъдещето ще продължи два дни – утре и в понеделник. Това е събитие на високо равнище, което събира световни лидери, за да постигнат нов международен консенсус за това как да осигурим по-добро настояще и бъдеще, пояснява текст на уебсайта на ООН.

Ефективното глобално сътрудничество е все по-важно за нашето оцеляване, но е трудно да се постигне в атмосфера на недоверие,

Нова седма демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ беше официално открита днес във фамилното стопанството на Десислава и Иван Кабурови "ДЕИВ-2007" в село Мало Конаре, обл. Пазарджик. Тази демо точка също както и останалите, изградени в страната, е част от технологичната инфраструктура на ЕЦИХ АгроХъб.БГ, която се изгражда на територията на България по проекта с фокус прецизно земеделие AgroDigiRisе. По този начин се предполага, че ще може да бъде подпомогнато развитието и популяризирането на щадящо ресурсите устойчиво земеделие, чиято идея е "производството на повече с по-малко". 

Днешното събитие започна с официално откриване, по време на което управителите на "ДЕИВ-2007" представиха дейността на стопанството, както и иновациите, които прилагат. "Аз и моята съпруга се трудим много и се опитваме да помагаме на всички земеделски производители, за

На пътя между селата Самораново и Ресилово, община Дупница, 46-годишна жена е блъсната от автомобил, който е напуснал местопроизшествието, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР - Кюстендил. 

Инцидентът е станал тази нощ. Пострадалата сама е подала сигнал на телефон 112, след това е била откарана с линейка в болницата в Дупница, където е била настанена със счупен глезен. Сутринта от болничното заведение са уведомили полицията, че жената е починала, казаха от ОД на МВР - Кюстендил.

След получения сигнал за инцидента в Районното управление в Дупница са предприети незабавни действия и причинителят на произшествието е установен и задържан. Той е на 26 години от Дупница и работи като шофьор на такси. Според първоначалната информация мъжът е блъснал пешеходката с таксиметровия автомобил. След инцидента се е прибрал и е сменил колата, като е изляз

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Участък от пътя Русе - Бяла, от изхода на крайдунавския град до разклона за село Иваново, е затворен за движение заради силно задимяване от пожар в сухи треви и храсти край пътното ...
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на страната, съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ на Министерството на в ...
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин.  Сред прис ...
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, колоната от автомобили към 11:00 ч. е около 200 метра
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, а колоната от изчакващи автомобили към 11:00 часа е около 200 метра, . За да преминат изчакват както леки автомобили, так ...
План за възстановяване на опожарените горски територии ще изготвят Министерство на земеделието и държавните горски предприятия
План за възстановяване на опожарените през 2024 г. горски територии ще изготвят до края на месец октомври Министерство на земеделието и храните (МЗХ) и държавните горски предприяти ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път самоковец внася първата селскостопанска продукция като картофите и налага това нещо в България. Несл ...
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
Българският патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм-паметник „Св. първовърховни апостоли Петър и Павел“ в Белоградчик. Храмът ще бъде изграден в ...
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Тикер в 23:01 ч.
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път ...
Начало На преден план
11932
България

Ще има максимална прозрачност при адаптирането на информационните системи за въвеждане на еврото, увери МЕУ

Министерството на електронното управление (МЕУ) ще предостави условия за максимална прозрачност на процесите по планиране, отчитане на напредъка, комуникация, наблюдение и контрол на административните органи във връзка с адаптирането на информационните им системи за работа с евро. Това съобщиха от пресцентъра на министерството.С решение на Министерския съвет МЕУ е определено за отговорна институция по разработка и поддръжка на онлайн платформа, която ще бъде въведена в експлоатация до 1 септември т.г. Това е в съответствие с Националния план за въвеждане на еврото в Република България и приетото от Народното събрание на 26 юли решение за ускоряване и завършване на процеса по практическата подготовка за въвеждане на еврото.

| 14 Август 2024, 17:00 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Ще има максимална прозрачност при адаптирането на информационните системи за въвеждане на еврото, увери МЕУ
Ще има максимална прозрачност при адаптирането на информационните системи за въвеждане на еврото, увери МЕУ
Снимка © Владимир Шоков / БТА

Министерството на електронното управление (МЕУ) ще предостави условия за максимална прозрачност на процесите по планиране, отчитане на напредъка, комуникация, наблюдение и контрол на административните органи във връзка с адаптирането на информационните им системи за работа с евро. Това съобщиха от пресцентъра на министерството.

От 12:00 ч. днес до 12:00 ч. на 18 септември (сряда) се ограничава движението в тръбата в посока Перник на тунела „Мало Бучино“ на автомагистрала  „Струма“ за монтаж на носещи конструкции за осветлението, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). 

Трафикът ще преминава двупосочно в тръбата на тунела за София, а скоростта се ограничава до 50 км/час.  Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и да следват стриктно създадената организация на движение.

АПИ апелира шофьорите да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, посочват от АПИ. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специ

Служебният министър на външните работи Иван Кондов удостои посланика на Молдова Анатол Чебук с най-високото отличие на МВнР - „Златна лаврова клонка“, за неговите изключителни заслуги в развитието и надграждането на двустранните отношения и по повод приключването на неговия мандат. Това съобщиха от МВнР на сайта си.

Министърът изтъкна приноса на посланик Чебук, който със своята работа даде важен принос за новия импулс в развитието на отношенията между България и Молдова през последните години. В резултат на това двустранният политически диалог на високо равнище се утвърди като особено интензивен и носещ постигнати конкретни резултати и решения на важни и за двете страни въпроси, посочват от МВнР.

Предприети са решителни стъпки в подкрепа на българската общност в Молдова посредством различни финансови инструменти по линия на официалната българска помощ за разв

"Възможности за развитие на дамския бизнес чрез европейски проекти и програми" е тема на Дамски бизнес форум. Събитието е насрочено за 8 ноември и отваря врати към нови хоризонти и възможности за успех, посочи Гюлджан Ахмедова от Търговище, която е регионален председател на Българо-турски дамски бизнес клуб – организатор на форума.

Подобно събитие се проведе в Търговище през юни и в него се включиха около 130 участници от двете страни, припомня . 

Вече тече записването за участие. Предварителната програма включва няколко панела. Първият е на тема "Европейски програми и проекти за женско предприемачество". По думите на Ахледова ще бъдат представени вдъхновяващи истории, които описват успеха на дамския бизнес в България и Турция. Вторият панел ще даде практически съвети и насоки за това как се кандидатства успешно за финансиране. Ще бъдат обсъдени предизвикателс

Районната избирателна комисия в Хасково (РИК) ще разпредели по служебен път съставите на секциите в община Хасково за провеждане на парламентарния вот на 27 октомври. Това стана известно по време на консултациите с парламентарно представените партии и коалиции днес в общината.

Секретарят на Община Хасково Пламен Лечев по традиция води преговорите. Той посочи пред партийните представители, че тъй като опитът досега в Хасково показва, че предварително предложената матрица за разпределение на позициите в секционните избирателни комисии (СИК) не сработва, най-добре е преговорите да се водят за всяка комисия поотделно. Предложението му беше прието, но още при разпределение на местата в първата СИК - в квартал „Бадема“, представителите на партиите не постигнаха съгласие и консултациите бяха прекратени.

Претенции към законността на проведената среща предяви Фариз Се

Със заповед на кмета на община Бяла Слатина инж. Иво Цветков са определени отговорници и срокове за преброяване на безстопанствените кучета, става известно от интернет страницата на администрацията. В документа е записано, че процесът ще продължи до 30 септември.

Двама експерти от администрацията ще отговарят за преброяването в Бяла Слатина, а в населените места грижа ще имат кметовете на кметства, казва кметът на общината в административния акт. 

Всяка община, в периода март – юни или септември – ноември, следва да организира преброяване на безстопанствените кучета и в срок до 20 дни след приключване на процеса да състави протокол, се казва в писмо на заместник-министъра на земеделието, изпратено през месец януари до Националното сдружение на общините в Република България. Преброяването започва с уведомление от министъра на земеделието, храните и

С решение на Министерския съвет МЕУ е определено за отговорна институция по разработка и поддръжка на онлайн платформа, която ще бъде въведена в експлоатация до 1 септември т.г. Това е в съответствие с Националния план за въвеждане на еврото в Република България и приетото от Народното събрание на 26 юли решение за ускоряване и завършване на процеса по практическата подготовка за въвеждане на еврото. 

До 23 август трябва да са готови и правилата за работа с платформата. В срок до 13 септември администрациите е необходимо да изготвят и предоставят на министъра на електронното управление конкретен план за адаптиране за работа с евро за всяка информационна система. Административните органи имат задължение да отчитат два пъти месечно напредъка на изпълнението. Българските граждани ще имат пълен достъп до онлайн платформата. Информационните системи на всички администрации в държавата следва да са преминали успешно всички приемателни тестове не по-късно от 31 март 2025 г.

Припомняме, че на 7 август т.г. Народното събрание прие окончателно Законопроекта за въвеждане на еврото в България. С него се уреждат принципите, правилата и процедурите за въвеждане на еврото като парична единица на страната ни, определят се ключови за преминаването към единната европейска валута правила, въвеждат се преходни периоди, които ще позволят на гражданите да се адаптират към новата валута.

Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" задържаха 19 208 кг. "марков" прах за пране при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

Товарът е установен във влекач с полуремарке с чужда регистрация на път от Турция за Албания. Водачът, албански гражданин, е представил пред митническите служители документи за превозваната стока – перилни препарати. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в товарното помещение са установени 9604 опаковки по два кг. – общо 19 208 кг. прах за пране. Всички пакети са с логото на известна търговска марка.

В изпълнение на европейския регламент за защита на интелектуалната собственост перилните препарати са задържани. За случая е уведомен притежателят на търговската марка, който

Високотехнологични системи ще помогнат на земеделските производители да намалят разходите за вода и торове при храненето на растенията. Технологията беше представена днес по време на откриването на новата демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ във фамилното стопанство на Десислава и Иван Кабурови в село Мало Конаре.

"Хранителният възел, който подава вода и храна, е подпомаган със сензор за климат контрол. По този начин ще се извършва и замерване на слънчевата радиация, температурата и вятъра, а на растението ще бъдат осигурявани необходимите количества влага и хранителни елементи. Това намалява значително разходите за вода и торове и увеличава усвоемостта на растенията. Това е целта на тези машини - да се спестят торовете, да е по-рационално подаването на вода и хранителни вещества и да се увеличи капацитетът на растенията", обясни Иван Кабуров.

Срещата на върха за бъдещето, която се провежда в рамките на 79-ата годишна сесия на Общото събрание на ООН, започва утре в централата на световната организация в Ню Йорк. Българската делегация ще бъде ръководена от служебния министър-председател Димитър Главчев. 

В нея влизат още служебният министър на външните работи Иван Кондов, постоянният представител на България към ООН в Ню Йорк посланик Лъчезара Стоева, директори и експерти от Министерството на външните работи.

Срещата на върха за бъдещето ще продължи два дни – утре и в понеделник. Това е събитие на високо равнище, което събира световни лидери, за да постигнат нов международен консенсус за това как да осигурим по-добро настояще и бъдеще, пояснява текст на уебсайта на ООН.

Ефективното глобално сътрудничество е все по-важно за нашето оцеляване, но е трудно да се постигне в атмосфера на недоверие,

Нова седма демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ беше официално открита днес във фамилното стопанството на Десислава и Иван Кабурови "ДЕИВ-2007" в село Мало Конаре, обл. Пазарджик. Тази демо точка също както и останалите, изградени в страната, е част от технологичната инфраструктура на ЕЦИХ АгроХъб.БГ, която се изгражда на територията на България по проекта с фокус прецизно земеделие AgroDigiRisе. По този начин се предполага, че ще може да бъде подпомогнато развитието и популяризирането на щадящо ресурсите устойчиво земеделие, чиято идея е "производството на повече с по-малко". 

Днешното събитие започна с официално откриване, по време на което управителите на "ДЕИВ-2007" представиха дейността на стопанството, както и иновациите, които прилагат. "Аз и моята съпруга се трудим много и се опитваме да помагаме на всички земеделски производители, за

На пътя между селата Самораново и Ресилово, община Дупница, 46-годишна жена е блъсната от автомобил, който е напуснал местопроизшествието, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР - Кюстендил. 

Инцидентът е станал тази нощ. Пострадалата сама е подала сигнал на телефон 112, след това е била откарана с линейка в болницата в Дупница, където е била настанена със счупен глезен. Сутринта от болничното заведение са уведомили полицията, че жената е починала, казаха от ОД на МВР - Кюстендил.

След получения сигнал за инцидента в Районното управление в Дупница са предприети незабавни действия и причинителят на произшествието е установен и задържан. Той е на 26 години от Дупница и работи като шофьор на такси. Според първоначалната информация мъжът е блъснал пешеходката с таксиметровия автомобил. След инцидента се е прибрал и е сменил колата, като е изляз

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, колоната от автомобили към 11:00 ч. е около 200 метра
План за възстановяване на опожарените горски територии ще изготвят Министерство на земеделието и държавните горски предприятия
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
На преден план
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
На преден план
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
В детайли
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Контекст
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Контекст
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
В детайли
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Местен фокус
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Основна линия
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Контекст
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.