Начало На преден план Представители на институции обсъдиха възможностите за решаване на проблема с безводието в горнооряховското село Стрелец
11958
България

Представители на институции обсъдиха възможностите за решаване на проблема с безводието в горнооряховското село Стрелец

Представители на няколко институции обсъдиха възможностите за решаване на проблема с безводието в горнооряховското село Стрелец, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация – Велико Търново.Срещата свика областният управител Ивайло Здравков, а в нея се включиха неговият заместник Юлия Мутафчиева, експерти от областната управа, кметът на Горна Оряховица Николай Рашков и специалисти от Общината, както и главният инженер на “ВиК Йовковци” Илия Сирмов.

| 14 Август 2024, 18:25 ч.
Представители на институции обсъдиха възможностите за решаване на проблема с безводието в горнооряховското село Стрелец
Представители на институции обсъдиха възможностите за решаване на проблема с безводието в горнооряховското село Стрелец
Снимка © пресцентър на Областна администрация - Велико Търново

Представители на няколко институции обсъдиха възможностите за решаване на проблема с безводието в горнооряховското село Стрелец, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация – Велико Търново.

План за възстановяване на опожарените през 2024 г. горски територии ще изготвят до края на месец октомври Министерство на земеделието и храните (МЗХ) и държавните горски предприятия, съобщиха от пресцентъра на министерството. Това стана ясно по време на среща на д-р инж. Мирослав Маринов, заместник-министър на земеделието и храните с директорите на шестте държавни предприятия и Регионалните дирекции по горите в страната, която се проведе в МЗХ. 

От  началото на годината са възникнали над 500 горски пожари, като на 10% от засегната площ дървесната растителност е напълно унищожена от върхови пожари, а останалите близо 90 % са низови, каза заместник-министър Мирослав Маринов. 

Залесяването е приоритет на Министерството и държавните предприятия, заяви още инж. Маринов на срещата. Директорите на предприятията информираха, че продължава обследването на всички 17

Служебният министър на външните работи Иван Кондов удостои посланика на Молдова Анатол Чебук с най-високото отличие на МВнР - „Златна лаврова клонка“, за неговите изключителни заслуги в развитието и надграждането на двустранните отношения и по повод приключването на неговия мандат. Това съобщиха от МВнР на сайта си.

Министърът изтъкна приноса на посланик Чебук, който със своята работа даде важен принос за новия импулс в развитието на отношенията между България и Молдова през последните години. В резултат на това двустранният политически диалог на високо равнище се утвърди като особено интензивен и носещ постигнати конкретни резултати и решения на важни и за двете страни въпроси, посочват от МВнР.

Предприети са решителни стъпки в подкрепа на българската общност в Молдова посредством различни финансови инструменти по линия на официалната българска помощ за разв

До края на годината се очаква да стартират осем мерки за близо 850 млн. евро от Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г. Това заяви пред репортер заместник-министърът на земеделието д-р Лозана Василева в Ямбол, където днес Министерството организира обучение за фермерите от областите Бургас, Сливен и Ямбол.

"В момента е отворен прием по подмярка 4.1 за модернизация на земеделските стопанства, целеви прием за напояване в рамките на стопанството, като бюджетът е 50 млн. евро. Отворен е и прием по подмярка 4.2 с бюджет 27 млн. евро за преработвателния сектор - инвестиции за опазване на околната среда, в това число съоръжения за отпадъци, за фотоволтаични системи", каза още зам.-министърът.

Обучението е част от информационна кампания в страната. Разяснителните срещи в осем областни града са за интервенциите от Стратегическия пла

Започна модернизацията на железопътния (жп) участък Волуяк – Петърч, съобщиха от пресцентъра на Националната компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ).

Строителните дейности на железопътната отсечка започнаха в присъствието на ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България Йорданка Чобанова, председателя на Управителния съвет на НКЖИ инж. Емилия Никова, генералния директор на НКЖИ инж. Стоян Стоянов и представители на местната власт в община Костинброд. 

Железопътната отсечка е част от мащабния проект „Модернизация на жп линия София – Драгоман – сръбска граница, участък Волуяк – Драгоман”.

Проектът включва модернизация на коловозното развитие, контактната мрежа, пероните и приблизително удвояване на 12 км електрифицирана жп линия за скорост на движение на влаковете до 160 км/ч. Предвижд

На извънредно заседание днес Общинският съвет в Рудозем прие решение за актуализация на бюджета на общината за 2024 г. С единодушие присъстващите общински съветници подкрепиха внесеното от кмета Недко Кулевски предложение за пренасочване на средства от капиталовата програма на общината.

Общинските съветници гласуваха „за“ предложеното прехвърляне на финансиране от обекти от капиталовата програма, за които е ясно, че не могат да бъдат завършени в първоначално предвидения срок до края на годината. Пренасочват се 243 хил. лв., планирани за ремонти на две читалищни сгради, и 100 хил. лв., предназначени за изграждане на изкуствени неравности, повдигнати пешеходни пътеки и скоростни ограничители по улици и пътища в Рудозем.

Проектите за читалищните сгради е невъзможно да се изпълнят до края на годината, тъй като тепърва ще се провеждат процедури за избор на изпълни

Срещата свика областният управител Ивайло Здравков, а в нея се включиха неговият заместник Юлия Мутафчиева, експерти от областната управа, кметът на Горна Оряховица Николай Рашков и специалисти от Общината, както и главният инженер на “ВиК Йовковци” Илия Сирмов.

На работното заседание кметът на Горна Оряховица обясни, че Стрелец се захранва с вода от язовир, който е част от каскада с три съоръжения. Две от тях са с достатъчен дебит, но в третото, от което водата реално стига до селото, няма необходимото количество. Проблемът идва от това, че двата горни язовира са частна собственост и се използват за напояване, но в същото време не остава достатъчно вода за пълнене на третия. “Ние се опитахме да говорим с хората, които се грижат за тях, но безуспешно”, допълни Рашков.

В отговор областният управител уточни, че ще свика още една среща, в която да се включат и собствениците. “Ние ще издирим тези фирми, които стопанисват язовирите, ще изясним правното основание, на което владеят съоръженията, след което ще ги поканим на среща, за да намерим заедно решение на проблема на хората в Стрелец”, посочи Здравков, цитиран в съобщението, и допълни, че резултатът от това ще е временен. Постоянният ще дойде, когато амортизираната ВиК мрежа в района бъде цялостно подменена и от двете по-горни съоръжения се пускат достатъчни количества за язовира на Стрелец, смята той. Областният управител припомни, че Министерството на околната среда и водите и Министерството на земеделието и храните обясниха още през миналата седмица, че проблемът с безводието е национален. Затова общините и ВиК операторите по места трябва да приоритизират проектите си и да работят там, където положението е най-критично, заяви Здравков.

Инж. Илия Сирмов обобщи, че към момента ситуацията в Стрелец е овладяна. Селото е на режим, като в дните, в които няма вода, такава се доставя – от ВиК - за битови нужди, и от Държавния резерв - за пиене и готвене. “Ситуацията е усложнена на много места в областта, а причината е трайното безводие заради високите температури и липсата на валежи", коментира той. Инж. Сирмов изрази своята убеденост, че през есента, когато започнат първите по-сериозни дъждове, ще има подобрение на ситуацията, но междувременно се разработват и различни проекти за подмяна на ВиК мрежите.

В Стрелец към момента живеят около 160 души. Още през юни в селото бяха монтирани четири спирателни крана, които позволяват да не се хаби вода до частите на населеното място, в което има необитаеми къщи.

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) прие за сведение заявлението от Божидар Колев - адвокат от Софийска адвокатска колегия, с което се самопредлага за участие в процедурата за избор на главен прокурор, съобщиха от ВСС.

От институцията припомнят, че съгласно приетите правила предложения за кандидатури за главен прокурор могат да правят не по-малко от трима от членовете на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет и министърът на правосъдието.

Също така отбелязват, че адвокат Колев е заявил желание да се кандидатира за главен прокурор и през 2023 г.

Припомняме, че на 12 септември Пленумът на Висшия съдебен съвет реши да възобнови процедурата за избор на главен прокурор, по предложение на Прокурорската колегия. Според приетия график изборът трябва да бъде проведен на 16 януари. 

Един човек е загинал, а 31 души са пострадали при катастрофи в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от МВР на сайта си. Тежките катастрофи са общо 20. 

В столицата са станали три тежки и 20 леки пътнотранспортни произшествия. Ранени са трима души.

От началото на месец септември в страната са загинали 25 души и са ранени 579 при 437 тежки катастрофи.

От началото на годината при 5201 тежки пътни инциденти са ранени 6543 души и са загинали 323. 

В общо 234 секции ще гласуват имащите право на глас от област Видин на предстоящите избори за народни представители на 27 октомври. Това става известно от решение на Районната избирателна комисия (РИК) – Видин за формиране на единните номера на избирателните секции в пети изборен район, публикувано на сайта на комисията.

Със заповеди на кметовете са образувани избирателните секции на територията на всяка община. В най-много секции ще се гласува във Видин – 120, в Белоградчик - 18 секции, в Бойница – пет, в Брегово - 12, в Грамада – в девет, в Димово –24, в Кула –12, в Макреш и Ново село –  по седем, в Ружинци и Чупрене – по десет.

РИК – Видин е определила броя членове на секционните избирателни комисии (СИК), като в секциите с до 500 избиратели включително комисиите ще бъдат от седем членове, а тези с над 500 изб

Областният управител на Велико Търново Ивайло Здравков и директорът на полицията в старата столица старши комисар  Димитър Машов обсъдиха подготовката на предстоящите парламентарни избори, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. 

Срещата бе инициирана от областния управител, като целта му бе да провери на какъв етап е процесът по организация на вота. Старши комисар Машов увери, че подготовката вече е започнала и протича нормално. “Основната ни цел е да организираме провеждането на честни и прозрачни избори”, припомни областният управител. В отговор директорът на полицията обобщи, че неговите служители ще гарантират това. Той допълни също, че сигурността на целия процес ще бъде обезпечена от екипите на Областна дирекция (ОД) на МВР. “В Дирекцията създадохме и специален щаб във връзка с организацията на процеса, който ръководя лично. Такив

Добивът на 656 кубика дърва за отопление през идващия зимен сезон от общинския горски поземлен фонд ще решава днес Общинският съвет в Маджарово. Това е една от четирите докладни за днешната сесия на органа на местното самоуправление, която е публикувана на официалния сайт на институцията. Неин вносител е кметът на общината Ерджан Юсуф.

Ако докладната бъде приета, жителите на общинския център и населените места в общината ще плащат по 36,84 лева за кубик с ДДС, е залегнало в документа. С твърдото гориво от дървесния вид „Благун“ ще бъдат снабдени и общинските учреждения – детска градина и кметства. Докладната е рутинна и такава бива внасяна всяка година, обясни председателят на Общинския съвет Милен Иванов.

Другите точки в дневния ред на заседанието включват актуализиране на годишната програма за управление на общинската собственост, продажба на общинск

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите и състава на листите с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори на ...
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
Община Пазарджик въведе единен номер за по-добре насочена комуникация, бърз достъп до услуги и подаване на сигнали за гражданите, съобщават от администрацията.  Телефонен номе ...
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин, съобщиха от Министерств ...
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков ще открие 30-ото юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“, съобщиха от МВР. Съ ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път самоковец внася първата селскостопанска продукция като картофите и налага това нещо в България. Несл ...
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
Българският патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм-паметник „Св. първовърховни апостоли Петър и Павел“ в Белоградчик. Храмът ще бъде изграден в ...
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Тикер в 23:18 ч.
Самоков е град с богата традиция и много култура. През 1835 година за първи път ...
Начало На преден план
11958
България

Представители на институции обсъдиха възможностите за решаване на проблема с безводието в горнооряховското село Стрелец

Представители на няколко институции обсъдиха възможностите за решаване на проблема с безводието в горнооряховското село Стрелец, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация – Велико Търново.Срещата свика областният управител Ивайло Здравков, а в нея се включиха неговият заместник Юлия Мутафчиева, експерти от областната управа, кметът на Горна Оряховица Николай Рашков и специалисти от Общината, както и главният инженер на “ВиК Йовковци” Илия Сирмов.

| 14 Август 2024, 18:25 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Представители на институции обсъдиха възможностите за решаване на проблема с безводието в горнооряховското село Стрелец
Представители на институции обсъдиха възможностите за решаване на проблема с безводието в горнооряховското село Стрелец
Снимка © пресцентър на Областна администрация - Велико Търново

Представители на няколко институции обсъдиха възможностите за решаване на проблема с безводието в горнооряховското село Стрелец, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация – Велико Търново.

План за възстановяване на опожарените през 2024 г. горски територии ще изготвят до края на месец октомври Министерство на земеделието и храните (МЗХ) и държавните горски предприятия, съобщиха от пресцентъра на министерството. Това стана ясно по време на среща на д-р инж. Мирослав Маринов, заместник-министър на земеделието и храните с директорите на шестте държавни предприятия и Регионалните дирекции по горите в страната, която се проведе в МЗХ. 

От  началото на годината са възникнали над 500 горски пожари, като на 10% от засегната площ дървесната растителност е напълно унищожена от върхови пожари, а останалите близо 90 % са низови, каза заместник-министър Мирослав Маринов. 

Залесяването е приоритет на Министерството и държавните предприятия, заяви още инж. Маринов на срещата. Директорите на предприятията информираха, че продължава обследването на всички 17

Служебният министър на външните работи Иван Кондов удостои посланика на Молдова Анатол Чебук с най-високото отличие на МВнР - „Златна лаврова клонка“, за неговите изключителни заслуги в развитието и надграждането на двустранните отношения и по повод приключването на неговия мандат. Това съобщиха от МВнР на сайта си.

Министърът изтъкна приноса на посланик Чебук, който със своята работа даде важен принос за новия импулс в развитието на отношенията между България и Молдова през последните години. В резултат на това двустранният политически диалог на високо равнище се утвърди като особено интензивен и носещ постигнати конкретни резултати и решения на важни и за двете страни въпроси, посочват от МВнР.

Предприети са решителни стъпки в подкрепа на българската общност в Молдова посредством различни финансови инструменти по линия на официалната българска помощ за разв

До края на годината се очаква да стартират осем мерки за близо 850 млн. евро от Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г. Това заяви пред репортер заместник-министърът на земеделието д-р Лозана Василева в Ямбол, където днес Министерството организира обучение за фермерите от областите Бургас, Сливен и Ямбол.

"В момента е отворен прием по подмярка 4.1 за модернизация на земеделските стопанства, целеви прием за напояване в рамките на стопанството, като бюджетът е 50 млн. евро. Отворен е и прием по подмярка 4.2 с бюджет 27 млн. евро за преработвателния сектор - инвестиции за опазване на околната среда, в това число съоръжения за отпадъци, за фотоволтаични системи", каза още зам.-министърът.

Обучението е част от информационна кампания в страната. Разяснителните срещи в осем областни града са за интервенциите от Стратегическия пла

Започна модернизацията на железопътния (жп) участък Волуяк – Петърч, съобщиха от пресцентъра на Националната компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ).

Строителните дейности на железопътната отсечка започнаха в присъствието на ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България Йорданка Чобанова, председателя на Управителния съвет на НКЖИ инж. Емилия Никова, генералния директор на НКЖИ инж. Стоян Стоянов и представители на местната власт в община Костинброд. 

Железопътната отсечка е част от мащабния проект „Модернизация на жп линия София – Драгоман – сръбска граница, участък Волуяк – Драгоман”.

Проектът включва модернизация на коловозното развитие, контактната мрежа, пероните и приблизително удвояване на 12 км електрифицирана жп линия за скорост на движение на влаковете до 160 км/ч. Предвижд

На извънредно заседание днес Общинският съвет в Рудозем прие решение за актуализация на бюджета на общината за 2024 г. С единодушие присъстващите общински съветници подкрепиха внесеното от кмета Недко Кулевски предложение за пренасочване на средства от капиталовата програма на общината.

Общинските съветници гласуваха „за“ предложеното прехвърляне на финансиране от обекти от капиталовата програма, за които е ясно, че не могат да бъдат завършени в първоначално предвидения срок до края на годината. Пренасочват се 243 хил. лв., планирани за ремонти на две читалищни сгради, и 100 хил. лв., предназначени за изграждане на изкуствени неравности, повдигнати пешеходни пътеки и скоростни ограничители по улици и пътища в Рудозем.

Проектите за читалищните сгради е невъзможно да се изпълнят до края на годината, тъй като тепърва ще се провеждат процедури за избор на изпълни

Срещата свика областният управител Ивайло Здравков, а в нея се включиха неговият заместник Юлия Мутафчиева, експерти от областната управа, кметът на Горна Оряховица Николай Рашков и специалисти от Общината, както и главният инженер на “ВиК Йовковци” Илия Сирмов.

На работното заседание кметът на Горна Оряховица обясни, че Стрелец се захранва с вода от язовир, който е част от каскада с три съоръжения. Две от тях са с достатъчен дебит, но в третото, от което водата реално стига до селото, няма необходимото количество. Проблемът идва от това, че двата горни язовира са частна собственост и се използват за напояване, но в същото време не остава достатъчно вода за пълнене на третия. “Ние се опитахме да говорим с хората, които се грижат за тях, но безуспешно”, допълни Рашков.

В отговор областният управител уточни, че ще свика още една среща, в която да се включат и собствениците. “Ние ще издирим тези фирми, които стопанисват язовирите, ще изясним правното основание, на което владеят съоръженията, след което ще ги поканим на среща, за да намерим заедно решение на проблема на хората в Стрелец”, посочи Здравков, цитиран в съобщението, и допълни, че резултатът от това ще е временен. Постоянният ще дойде, когато амортизираната ВиК мрежа в района бъде цялостно подменена и от двете по-горни съоръжения се пускат достатъчни количества за язовира на Стрелец, смята той. Областният управител припомни, че Министерството на околната среда и водите и Министерството на земеделието и храните обясниха още през миналата седмица, че проблемът с безводието е национален. Затова общините и ВиК операторите по места трябва да приоритизират проектите си и да работят там, където положението е най-критично, заяви Здравков.

Инж. Илия Сирмов обобщи, че към момента ситуацията в Стрелец е овладяна. Селото е на режим, като в дните, в които няма вода, такава се доставя – от ВиК - за битови нужди, и от Държавния резерв - за пиене и готвене. “Ситуацията е усложнена на много места в областта, а причината е трайното безводие заради високите температури и липсата на валежи", коментира той. Инж. Сирмов изрази своята убеденост, че през есента, когато започнат първите по-сериозни дъждове, ще има подобрение на ситуацията, но междувременно се разработват и различни проекти за подмяна на ВиК мрежите.

В Стрелец към момента живеят около 160 души. Още през юни в селото бяха монтирани четири спирателни крана, които позволяват да не се хаби вода до частите на населеното място, в което има необитаеми къщи.

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) прие за сведение заявлението от Божидар Колев - адвокат от Софийска адвокатска колегия, с което се самопредлага за участие в процедурата за избор на главен прокурор, съобщиха от ВСС.

От институцията припомнят, че съгласно приетите правила предложения за кандидатури за главен прокурор могат да правят не по-малко от трима от членовете на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет и министърът на правосъдието.

Също така отбелязват, че адвокат Колев е заявил желание да се кандидатира за главен прокурор и през 2023 г.

Припомняме, че на 12 септември Пленумът на Висшия съдебен съвет реши да възобнови процедурата за избор на главен прокурор, по предложение на Прокурорската колегия. Според приетия график изборът трябва да бъде проведен на 16 януари. 

Един човек е загинал, а 31 души са пострадали при катастрофи в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от МВР на сайта си. Тежките катастрофи са общо 20. 

В столицата са станали три тежки и 20 леки пътнотранспортни произшествия. Ранени са трима души.

От началото на месец септември в страната са загинали 25 души и са ранени 579 при 437 тежки катастрофи.

От началото на годината при 5201 тежки пътни инциденти са ранени 6543 души и са загинали 323. 

В общо 234 секции ще гласуват имащите право на глас от област Видин на предстоящите избори за народни представители на 27 октомври. Това става известно от решение на Районната избирателна комисия (РИК) – Видин за формиране на единните номера на избирателните секции в пети изборен район, публикувано на сайта на комисията.

Със заповеди на кметовете са образувани избирателните секции на територията на всяка община. В най-много секции ще се гласува във Видин – 120, в Белоградчик - 18 секции, в Бойница – пет, в Брегово - 12, в Грамада – в девет, в Димово –24, в Кула –12, в Макреш и Ново село –  по седем, в Ружинци и Чупрене – по десет.

РИК – Видин е определила броя членове на секционните избирателни комисии (СИК), като в секциите с до 500 избиратели включително комисиите ще бъдат от седем членове, а тези с над 500 изб

Областният управител на Велико Търново Ивайло Здравков и директорът на полицията в старата столица старши комисар  Димитър Машов обсъдиха подготовката на предстоящите парламентарни избори, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. 

Срещата бе инициирана от областния управител, като целта му бе да провери на какъв етап е процесът по организация на вота. Старши комисар Машов увери, че подготовката вече е започнала и протича нормално. “Основната ни цел е да организираме провеждането на честни и прозрачни избори”, припомни областният управител. В отговор директорът на полицията обобщи, че неговите служители ще гарантират това. Той допълни също, че сигурността на целия процес ще бъде обезпечена от екипите на Областна дирекция (ОД) на МВР. “В Дирекцията създадохме и специален щаб във връзка с организацията на процеса, който ръководя лично. Такив

Добивът на 656 кубика дърва за отопление през идващия зимен сезон от общинския горски поземлен фонд ще решава днес Общинският съвет в Маджарово. Това е една от четирите докладни за днешната сесия на органа на местното самоуправление, която е публикувана на официалния сайт на институцията. Неин вносител е кметът на общината Ерджан Юсуф.

Ако докладната бъде приета, жителите на общинския център и населените места в общината ще плащат по 36,84 лева за кубик с ДДС, е залегнало в документа. С твърдото гориво от дървесния вид „Благун“ ще бъдат снабдени и общинските учреждения – детска градина и кметства. Докладната е рутинна и такава бива внасяна всяка година, обясни председателят на Общинския съвет Милен Иванов.

Другите точки в дневния ред на заседанието включват актуализиране на годишната програма за управление на общинската собственост, продажба на общинск

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Неслучайно брандът „самоковски картоф“ е най-известен в България, каза Иван Капитанов на Фестивала на картофа
На преден план
Патриарх Даниил направи първа копка за изграждането на нов храм в Белоградчик
На преден план
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
В детайли
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Контекст
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Контекст
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
В детайли
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Местен фокус
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Основна линия
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Контекст
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.