Начало Контекст Една от най-ранните църкви в Родопите - "Успение Богородично" в Златоград, отбелязва 190 години от създаването
11566
България

Една от най-ранните църкви в Родопите - "Успение Богородично" в Златоград, отбелязва 190 години от създаването

С литийно шествие започна отбелязването на 190-ата годишнина на църквата „Успение Богородично“ в Златоград.Празничната вечерня и опелото отслужи отец Виктор Христев.

| 14 Август 2024, 21:33 ч.
Една от най-ранните църкви в Родопите -
Една от най-ранните църкви в Родопите - "Успение Богородично" в Златоград, отбелязва 190 години от създаването
Снимка © БТА

С литийно шествие започна отбелязването на 190-ата годишнина на църквата „Успение Богородично“ в Златоград. Празничната вечерня и опелото отслужи отец Виктор Христев.

Според Цончо Ганев от "Възраждане" определеният от ЕК ресор за България "Стартъпи, проучвания и иновации" показва обидно отношение към България. Това коментира той пред журналисти в парламента по повод определения от ЕК ресор за Екатерина Захариева, номинирана за еврокомисар. 

Това, какво сме получили като ресор, отразява положението на България в ЕС и като уважение, каза депутатът. Нищо хубаво не очакваме от този комисар за защита на националните приоритети. Като цяло, обидно отношение към България, допълни той.  

По-рано днес председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен представи проектосъстава и структурата на новата ЕК. Екатерина Захариева е една от 11-те жени, а определеният ресор е „Стартъпи, проучвания и иновации“.

Получаваме десетки, да не кажа стотици, сигнали от нашите структури по места, че се готви масово контролиран вот в област Плевен. Това съобщи на пресконференция в Националния пресклуб в Плевен народният представител от партия "Възраждане" Кирил Тодоров. 

"Възраждане" ще води позитивна предизборна кампания, в която ще призоваваме хората да гласуват, каза Тодоров. Според него именно високата избирателна активност може да противодейства на контролирания и купен вот. Той посочи, че при предишни избори от партията са подавали сигнали за съмнения за контролиран вот. Лично аз съм подавал сигнал на предишните избори през юни за село Мечка, каза Тодоров. Има десетки сигнали от наши структури по места. Затова единственото решение е да се излезе и да се гласува масово, добави депутатът.

На днешната пресконференция от партия "Възраждане" представиха листата си с кандидати за на

През нощта все още ще бъде предимно облачно, но само на отделни места в Южна България ще има превалявания. В Източна България ще духа слаб до умерен северен вятър. Минималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в София - около 9°. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Утре ще бъде без валежи. Облачността над по-голямата част от страната ще намалее до слънчево време. Облачно ще се задържи над Югоизточна България, но до полунощ и там облачността ще намалее. Ще духа слаб, в Източна България умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София - около 20°.

По Черноморието ще има значителна облачност, но без валежи. След обяд по северното крайбрежие облачността ще намалее. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 22°-24°, близки до температурата н

Парламентарно представените политически партии и коалиции в Русе се споразумяха за разпределение на ръководните позиции в секционните комисии за вота на 27 октомври. Това се случи по време на свиканите консултации от кмета на крайдунавската община Пенчо Милков. 

Всички предложиха пропорционално разпределение на предоставените им ръководни места в секционните избирателни комисии. Така коалицията ГЕРБ – СДС ще има по 70 председатели, заместник-председатели и секретари, както и 363 членове. Коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ ще има по 41 председатели, заместник-председатели и секретари, както и 206 членове. При партия „Възраждане“ разпределението е по 40 председатели, заместник-председатели и секретари и 200 членове. ДПС ще разполага с 23 председатели, 23 заместник-председатели, 23 секретари и 141 членове. Коалиция

Районната избирателна комисия в Хасково (РИК) ще разпредели по служебен път съставите на секциите в община Хасково за провеждане на парламентарния вот на 27 октомври. Това стана известно по време на консултациите с парламентарно представените партии и коалиции днес в общината.

Секретарят на Община Хасково Пламен Лечев по традиция води преговорите. Той посочи пред партийните представители, че тъй като опитът досега в Хасково показва, че предварително предложената матрица за разпределение на позициите в секционните избирателни комисии (СИК) не сработва, най-добре е преговорите да се водят за всяка комисия поотделно. Предложението му беше прието, но още при разпределение на местата в първата СИК - в квартал „Бадема“, представителите на партиите не постигнаха съгласие и консултациите бяха прекратени.

Претенции към законността на проведената среща предяви Фариз Се

След това, миряните, предвождани от плащаницата на Пресвета Богородица, носена от военнослужещи от 101-ви  Алпийски полк в Смолян, и в съпровод с духова музика, тръгнаха към центъра на града.

Още през 1827 г. с подписване на Одринското споразумение се дава възможност да бъдат възстановени църкви в България. И тогава един много буден златоградчанин отива в Одрин и иска разрешение за тази църква. За съжаление той е починал три месеца преди да бъде получено одобрението от османския владетел Махмуд в Одрин, разказа историята на храма председателят на Общински съвет – Златоград Емилия Кръстева. Разрешението за направа на църквата е дадено, но при условия да е вкопана в земята. И храмът, който е първи в Източните Родопи, се изгражда за 40 дни.

В двора на църквата се намира килийното училище. Тогава е било забранено да се преподава на български език, но Ангел Киряков нарушава забраните.

Църквата съхранява богата колекция от автентични икони на Захари Зограф, Дебърска школа, в олтара има вградени мощи на свети Спиридон, каза Александра Иванова, която е била клисарка в църквата. Тя допълни, че храмът е един от малкото запазени по рода си в страната и с толкова богата история, за което всички ние, българите, трябва да се гордеем, да я пазим и да отстояваме вярата си, както нашите прадеди.

„Църквата за всеки е нещо много лично - смирение, святост, доброта, вяра и надежда. Най-вече надежда. Може би, когато човек вече не вярва в нищо, се обръща към Господ и там търси спасение и намира своята частица надежда, за да продължи да живее“, посочи Емилия Кръстева.

Разград ще участва в националната информационна кампания за превенция на насилието и злоупотребата с деца на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД), съобщиха от общинската администрация.

Кампанията е под мотото „Бъди смел, бъди добър!“. Предвидените дейности, които се реализират в партньорство с общините в страната, са четири вида, като Община Разград ще участва в три от тях, посочиха от Общината. 

Кампанията ще започне със спортен празник - развлекателно състезание по народна топка за деца и възрастни. То ще се състои на 30 септември пред сцената "Ронда" в Градския парк. Ще участват шест отбора, съставени от деца и възрастни. Всеки от отборите ще се състои от пет деца и петима възрастни. Разпределението по отбори и графикът на срещите ще се извърши непосредствено преди началото на състезанието. 

Община Разград и ДАЗД ще осигурят спец

В Ямбол Денят на независимостта на България – 22 септември, ще бъде отбелязан с тържествено честване в двора на Музея на бойната слава. За поредна година ще се състои и традиционният велопоход „Независимост“, става известно от общинския седмичен културен афиш.

Церемонията ще започне в 10:15 ч. с изпълнения на градския Духов оркестър, участието на представителни части военнослужещи от Ямболския гарнизон, ритуал по издигане на националното знаме, благодарствен молебен и слово на кмета Валентин Ревански.

Велопоходът „Независимост“ ще стартира в 11:30 ч. пред сградата на Община Ямбол. Финалната точка на колоездачите ще бъде Археологическият резерват „Тракийски и античен град Кабиле“. Велопоходът няма състезателен характер, но всяка година събира стотици участници.

Празничният 22 септември в Ямбол ще бъде и Ден на отворени врат

Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване, .

Преди обяд трафикът беше интензивен и имаше колона от изчакващи автомобили. Вчера следобед преминаването през пункта беше спокойно.

Подобен език е изключително недопустим, особено в контекста на кандидатурата на Република Северна Македония (РСМ) за член на ЕС. Така коментира в парламента Иван Иванов от „БСП за България“ телевизионно интервю на вицепремиера и министър на транспорта на РСМ Александър Николоски, в което той критикува липсата на знамето на РСМ в българското президентство при посещението миналата седмица на държавния глава Гордана Силяновска-Давкова.

Според депутата подобно говорене по никакъв начин не допринася за подобряване на добросъседските отношения. Напротив, подобен изказ „може да ги взриви тотално, защото България направи всичко възможно да се намери правилният път за македонската държава да стане член на ЕС, включително и договора за добросъседство между двете страни и не се изпълнява от тях", каза Иванов. Мисля, че Министерството на външните работи (МВнР) трябва да и

През нощта над по-голямата част от страната облачността временно ще се разкъса и намалее, по-значителна ще се задържи над югоизточните райони, където все още на изолирани места ще превалява дъжд. През втората половина от нощта от югозапад ще започне ново заоблачаване, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Вятърът ще отслабне, в Западна България и ще стихне, и там в котловините към сутринта ще се образува мъгла.

Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, по-високи по Черноморието - 15°-18°; в София около 7°.

Утре над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, разкъсвания и повече слънчеви часове ще има по поречието на Дунав и в Североизточна България. На отделни места в Южна България ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще е слаб, в източните райони - до умерен о

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите и състава на листите с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори на ...
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
Община Пазарджик въведе единен номер за по-добре насочена комуникация, бърз достъп до услуги и подаване на сигнали за гражданите, съобщават от администрацията.  Телефонен номе ...
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин, съобщиха от Министерств ...
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков ще открие 30-ото юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“, съобщиха от МВР. Съ ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България, 22 септември. Повече от 120 участници от цялата ...
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите и състава на листите с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори на ...
Тикер в 20:57 ч.
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявява ...
Начало Контекст
11566
България

Една от най-ранните църкви в Родопите - "Успение Богородично" в Златоград, отбелязва 190 години от създаването

С литийно шествие започна отбелязването на 190-ата годишнина на църквата „Успение Богородично“ в Златоград.Празничната вечерня и опелото отслужи отец Виктор Христев.

| 14 Август 2024, 21:33 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Една от най-ранните църкви в Родопите -
Една от най-ранните църкви в Родопите - "Успение Богородично" в Златоград, отбелязва 190 години от създаването
Снимка © БТА

С литийно шествие започна отбелязването на 190-ата годишнина на църквата „Успение Богородично“ в Златоград. Празничната вечерня и опелото отслужи отец Виктор Христев.

Според Цончо Ганев от "Възраждане" определеният от ЕК ресор за България "Стартъпи, проучвания и иновации" показва обидно отношение към България. Това коментира той пред журналисти в парламента по повод определения от ЕК ресор за Екатерина Захариева, номинирана за еврокомисар. 

Това, какво сме получили като ресор, отразява положението на България в ЕС и като уважение, каза депутатът. Нищо хубаво не очакваме от този комисар за защита на националните приоритети. Като цяло, обидно отношение към България, допълни той.  

По-рано днес председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен представи проектосъстава и структурата на новата ЕК. Екатерина Захариева е една от 11-те жени, а определеният ресор е „Стартъпи, проучвания и иновации“.

Получаваме десетки, да не кажа стотици, сигнали от нашите структури по места, че се готви масово контролиран вот в област Плевен. Това съобщи на пресконференция в Националния пресклуб в Плевен народният представител от партия "Възраждане" Кирил Тодоров. 

"Възраждане" ще води позитивна предизборна кампания, в която ще призоваваме хората да гласуват, каза Тодоров. Според него именно високата избирателна активност може да противодейства на контролирания и купен вот. Той посочи, че при предишни избори от партията са подавали сигнали за съмнения за контролиран вот. Лично аз съм подавал сигнал на предишните избори през юни за село Мечка, каза Тодоров. Има десетки сигнали от наши структури по места. Затова единственото решение е да се излезе и да се гласува масово, добави депутатът.

На днешната пресконференция от партия "Възраждане" представиха листата си с кандидати за на

През нощта все още ще бъде предимно облачно, но само на отделни места в Южна България ще има превалявания. В Източна България ще духа слаб до умерен северен вятър. Минималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в София - около 9°. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Утре ще бъде без валежи. Облачността над по-голямата част от страната ще намалее до слънчево време. Облачно ще се задържи над Югоизточна България, но до полунощ и там облачността ще намалее. Ще духа слаб, в Източна България умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София - около 20°.

По Черноморието ще има значителна облачност, но без валежи. След обяд по северното крайбрежие облачността ще намалее. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 22°-24°, близки до температурата н

Парламентарно представените политически партии и коалиции в Русе се споразумяха за разпределение на ръководните позиции в секционните комисии за вота на 27 октомври. Това се случи по време на свиканите консултации от кмета на крайдунавската община Пенчо Милков. 

Всички предложиха пропорционално разпределение на предоставените им ръководни места в секционните избирателни комисии. Така коалицията ГЕРБ – СДС ще има по 70 председатели, заместник-председатели и секретари, както и 363 членове. Коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ ще има по 41 председатели, заместник-председатели и секретари, както и 206 членове. При партия „Възраждане“ разпределението е по 40 председатели, заместник-председатели и секретари и 200 членове. ДПС ще разполага с 23 председатели, 23 заместник-председатели, 23 секретари и 141 членове. Коалиция

Районната избирателна комисия в Хасково (РИК) ще разпредели по служебен път съставите на секциите в община Хасково за провеждане на парламентарния вот на 27 октомври. Това стана известно по време на консултациите с парламентарно представените партии и коалиции днес в общината.

Секретарят на Община Хасково Пламен Лечев по традиция води преговорите. Той посочи пред партийните представители, че тъй като опитът досега в Хасково показва, че предварително предложената матрица за разпределение на позициите в секционните избирателни комисии (СИК) не сработва, най-добре е преговорите да се водят за всяка комисия поотделно. Предложението му беше прието, но още при разпределение на местата в първата СИК - в квартал „Бадема“, представителите на партиите не постигнаха съгласие и консултациите бяха прекратени.

Претенции към законността на проведената среща предяви Фариз Се

След това, миряните, предвождани от плащаницата на Пресвета Богородица, носена от военнослужещи от 101-ви  Алпийски полк в Смолян, и в съпровод с духова музика, тръгнаха към центъра на града.

Още през 1827 г. с подписване на Одринското споразумение се дава възможност да бъдат възстановени църкви в България. И тогава един много буден златоградчанин отива в Одрин и иска разрешение за тази църква. За съжаление той е починал три месеца преди да бъде получено одобрението от османския владетел Махмуд в Одрин, разказа историята на храма председателят на Общински съвет – Златоград Емилия Кръстева. Разрешението за направа на църквата е дадено, но при условия да е вкопана в земята. И храмът, който е първи в Източните Родопи, се изгражда за 40 дни.

В двора на църквата се намира килийното училище. Тогава е било забранено да се преподава на български език, но Ангел Киряков нарушава забраните.

Църквата съхранява богата колекция от автентични икони на Захари Зограф, Дебърска школа, в олтара има вградени мощи на свети Спиридон, каза Александра Иванова, която е била клисарка в църквата. Тя допълни, че храмът е един от малкото запазени по рода си в страната и с толкова богата история, за което всички ние, българите, трябва да се гордеем, да я пазим и да отстояваме вярата си, както нашите прадеди.

„Църквата за всеки е нещо много лично - смирение, святост, доброта, вяра и надежда. Най-вече надежда. Може би, когато човек вече не вярва в нищо, се обръща към Господ и там търси спасение и намира своята частица надежда, за да продължи да живее“, посочи Емилия Кръстева.

Разград ще участва в националната информационна кампания за превенция на насилието и злоупотребата с деца на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД), съобщиха от общинската администрация.

Кампанията е под мотото „Бъди смел, бъди добър!“. Предвидените дейности, които се реализират в партньорство с общините в страната, са четири вида, като Община Разград ще участва в три от тях, посочиха от Общината. 

Кампанията ще започне със спортен празник - развлекателно състезание по народна топка за деца и възрастни. То ще се състои на 30 септември пред сцената "Ронда" в Градския парк. Ще участват шест отбора, съставени от деца и възрастни. Всеки от отборите ще се състои от пет деца и петима възрастни. Разпределението по отбори и графикът на срещите ще се извърши непосредствено преди началото на състезанието. 

Община Разград и ДАЗД ще осигурят спец

В Ямбол Денят на независимостта на България – 22 септември, ще бъде отбелязан с тържествено честване в двора на Музея на бойната слава. За поредна година ще се състои и традиционният велопоход „Независимост“, става известно от общинския седмичен културен афиш.

Церемонията ще започне в 10:15 ч. с изпълнения на градския Духов оркестър, участието на представителни части военнослужещи от Ямболския гарнизон, ритуал по издигане на националното знаме, благодарствен молебен и слово на кмета Валентин Ревански.

Велопоходът „Независимост“ ще стартира в 11:30 ч. пред сградата на Община Ямбол. Финалната точка на колоездачите ще бъде Археологическият резерват „Тракийски и античен град Кабиле“. Велопоходът няма състезателен характер, но всяка година събира стотици участници.

Празничният 22 септември в Ямбол ще бъде и Ден на отворени врат

Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване, .

Преди обяд трафикът беше интензивен и имаше колона от изчакващи автомобили. Вчера следобед преминаването през пункта беше спокойно.

Подобен език е изключително недопустим, особено в контекста на кандидатурата на Република Северна Македония (РСМ) за член на ЕС. Така коментира в парламента Иван Иванов от „БСП за България“ телевизионно интервю на вицепремиера и министър на транспорта на РСМ Александър Николоски, в което той критикува липсата на знамето на РСМ в българското президентство при посещението миналата седмица на държавния глава Гордана Силяновска-Давкова.

Според депутата подобно говорене по никакъв начин не допринася за подобряване на добросъседските отношения. Напротив, подобен изказ „може да ги взриви тотално, защото България направи всичко възможно да се намери правилният път за македонската държава да стане член на ЕС, включително и договора за добросъседство между двете страни и не се изпълнява от тях", каза Иванов. Мисля, че Министерството на външните работи (МВнР) трябва да и

През нощта над по-голямата част от страната облачността временно ще се разкъса и намалее, по-значителна ще се задържи над югоизточните райони, където все още на изолирани места ще превалява дъжд. През втората половина от нощта от югозапад ще започне ново заоблачаване, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Вятърът ще отслабне, в Западна България и ще стихне, и там в котловините към сутринта ще се образува мъгла.

Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, по-високи по Черноморието - 15°-18°; в София около 7°.

Утре над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, разкъсвания и повече слънчеви часове ще има по поречието на Дунав и в Североизточна България. На отделни места в Южна България ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще е слаб, в източните райони - до умерен о

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
В детайли
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Контекст
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Контекст
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
В детайли
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Местен фокус
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Основна линия
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Контекст
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
В детайли
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
На преден план
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.