Начало Контекст Близо 73 килограма канабис задържаха митнически служители на Митнически пункт "Калотина"
11537
България

Близо 73 килограма канабис задържаха митнически служители на Митнически пункт "Калотина"

Близо 73 кг. канабис задържаха митнически служители на Митнически пункт "Калотина", съобщиха от Агенция "Митници“.Около 2:00 ч. на 14 август на Граничния контролно-пропускателен пункт "Калотина" от Сърбия е пристигнала товарна композиция - влекач със закачено полуремарке, с турски регистрационни номера.

| 15 Август 2024, 13:09 ч.
Близо 73 килограма канабис задържаха митнически служители на Митнически пункт
Близо 73 килограма канабис задържаха митнически служители на Митнически пункт "Калотина"
Снимка © Агенция „Митници“

Близо 73 кг. канабис задържаха митнически служители на Митнически пункт "Калотина", съобщиха от Агенция "Митници“.

Двама души са загинали, а 28 са пострадали при 24 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от МВР на своя уебсайт.

В София е регистрирана една тежка катастрофа и 22 леки произшествия. Пострадал е един човек.

От началото на септември при 353 тежки пътнотранспортни произшествия в страната са загинали 20 души, а 467 са ранени. Жертвите на пътя от началото на годината са 318, а пострадалите са 6431 души. Регистрираните тежки катастрофи от началото на годината са 5117.

Може би днес или утре ще бъде разчетена т.нар. черна кутия на падналия учебно-боен самолет L-39ZA, каза служебният премиер Димитър Главчев. Той отново изрази съболезнования към близките на загиналите двама пилоти.

Във връзка с трагичния инцидент на „Граф Игнатиево“ и дали трябва да има промени в командването на Военно-въздушните сили, Главчев заяви, че не може да каже дали трябва да има промени, или не, тъй като тече разследване. Той добави, че когато излязат резултатите от него, ще предприеме каквото е необходимо.

На въпрос дали се предвижда увеличение на бюджета на армията за следващата година служебният министър-председател отговори, че и в момента България изпълнява критерия на държава членка на НАТО и отделя 2% от брутния вътрешен продукт за отбранителните способности. Той допълни, че бюджетът показва политиките, които следва правителството, а настоящото

Високотехнологични системи ще помогнат на земеделските производители да намалят разходите за вода и торове при храненето на растенията. Технологията беше представена днес по време на откриването на новата демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ във фамилното стопанство на Десислава и Иван Кабурови в село Мало Конаре.

"Хранителният възел, който подава вода и храна, е подпомаган със сензор за климат контрол. По този начин ще се извършва и замерване на слънчевата радиация, температурата и вятъра, а на растението ще бъдат осигурявани необходимите количества влага и хранителни елементи. Това намалява значително разходите за вода и торове и увеличава усвоемостта на растенията. Това е целта на тези машини - да се спестят торовете, да е по-рационално подаването на вода и хранителни вещества и да се увеличи капацитетът на растенията", обясни Иван Кабуров.

Смисълът на фестивала на самоковския картоф е да привлече повече туристи и помогне на местните производители да реализират още повече продукцията си. Това каза кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов по време на пресконференция в Националния пресклуб в града по повод празника на картофа на 21 септември.

По думите на кмета туристите ще имат възможността да посетят и разгледат културните обекти в района. Инж. Джоргов посочи, че датата 21 септември не е избрана случайно, а заради сливането на три почивни дни. Организаторите се надяват по този начин гостите на Самоков да останат по-дълго.  

Секретарят на Общината Венера Милова посочи, че празникът ще бъде открит от певеца Богдан Томов в 11:00 часа с детски представления.  Участие ще вземат и фолклорни танцови и певчески състави от община Самоков. 

Предвидено е игрите и забавленията да са от 12:30 ча

Не се появяват нови сметища на местата с осигурено видеонаблюдение. Това каза служебният министър на околната среда и водите в служебния кабинет Петър Димитров по време на парламентарния контрол в отговор на няколко въпроса, свързани с незаконни сметища в различни общини на територията на област Монтана. По думите му на кметовете на общините са издадени предписания за монтиране на видеокамери, където е възможно. 

В имот в село Брусарци, област Монтана, който е частна общинска собственост, е установено незаконно сметище с площ около 800 кв. м, каза Димитров. Издадено е предписание на кмета на селото за почистване на терена и при проверка, направена вчера, е установено, че вече е почистен, допълни служебният министър. 

За нерегламентирано сметище с битови и строителни отпадъци в село Бели Мел, област Монтана Димитров каза, че замърсената площ е около 700 кв. м. В

Стойността на наркотичното вещество възлиза на около 1,15 млн. лева.

Около 2:00 ч. на 14 август на Граничния контролно-пропускателен пункт "Калотина" от Сърбия е пристигнала товарна композиция - влекач със закачено полуремарке, с турски регистрационни номера. Водачът представил документи за превоз на двигатели за автомобили, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в София. Извършена е и физическа проверка, при която митническите служители са намерили 10 найлонови чувала, пълни с пакети, съдържащи суха тревиста маса. При извършения полеви наркотест е установено, че съдържанието реагира на канабис.

В хода на разследването са събрани доказателства за виновността на водача на превозното средство – гражданин на Турция на 31 години. Той е привлечен в качеството на обвиняем за контрабанда на наркотично вещество през страната. За това престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 10 до 15 години и глоба от 100 хил. до 150 хиляди лева.

Окръжна прокуратура – София е уведомена от Централно митническо управление – София относно образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 242, ал. 2 от Наказателния кодекс – незаконно пренасяне на високорисково наркотично вещество през границата на страната.

Понастоящем обвиняемият Д. Т. е задържан за срок до 72 часа, а наблюдаващият прокурор ще внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Във връзка с поредните обидни квалификации към България и българския народ на официални лица от Република Северна Македония, категорично отказваме да влизаме в подобен неевропейски и несъвместим с доброто възпитание тон. Това заявяват в позиция от Министерството на външните работи и добавят, че "нашите партньори са уведомени за непредизвиканите провокации, целящи включително разрушаване на диалога".

За пореден път припомняме ключовото значение на развитието на добросъседски отношения за европейското бъдеще на Република Северна Македония, посочват от външно министерство.

Президентът на Република Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова посети миналата седмица България и се срещна с държавния глава Румен Радев. Силяновска посети страната ни по повод гостуването на Националната опера и балет на РСМ, която ще представи в София операта „Набуко“ от Джузепе Верд

Близо 90% от пациентските организации не се чувстват адекватно представени като общност от пациенти при взимането на управленски решения в областта на здравеопазването. Това показват данните от онлайн анкета сред 50 адресата, от които 18 са активно действащи пациентски организации, каза пред журналисти Лидия Витанова, заместник-председател на Национален алианс „Редки Болести България".

Витанова участва в среща с представители на медиите на тема „Защо неадекватната регулация в пациентския сектор води до пропуснати обществени ползи?“. Всички анкетирани са отговорили утвърдително на въпрос дали биха искали да участват активно в процеса на взимане на решения в областта на здравеопазването. На въпрос дали нормативната рамка, регулираща представителността на пациентските организации, се нуждае от промяна, 83,3% от участниците в анкетата отговарят утвърдително, а 11%

Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища. Вече е определен парцел, намиращ се на територията на курорта Слънчев бряг. Започва и процедура по изготвяне на проектната документация, съобщиха в официалния сайт от Общината.

Част от социалните жилища ще бъдат предназначени за гражданите, обитаващи към момента общежитието на Средно училище "Любен Каравелов", което има статут на общинска собственост.

Целта е да бъдат предоставени на гражданите, ползващи в момента общежитието за жилищни нужди, по-добри битово-социални условия, а освободената сграда, находяща се в съседство на училището, ще бъде добавена към образователния фонд, след реализация на утвърден проект за саниране и реконструкция.

Така ще бъдат изпълнени изискванията на Закона за предучилищното и училищното образование за едносменен режим на обучение за всички ученици.

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за туризма, внесени от депутати от ГЕРБ-СДС, с които се уреждат критериите и реда за обявяване на национален курорт. Депутатите първо отхвърлиха законопроекта, а след проверка на кворума и прегласуване го приеха с 89 гласа „за“, три „против“ и 59 „въздържал се“.

Измененията предвиждат обявяването на национален курорт да става с решение на Министерския съвет по предложение на министъра на туризма. Заявлението за обявяване на национален курорт се подава от кмета на съответната община, на чиято територия попада курортът или части от него, след решение на общинския съвет. По този начин се дава възможност на местната власт да прецени в най-голяма степен интереса и нуждите на съответното населено място от обявяване на национален курорт, се посочва в мотивите към законопроекта. Вносителите отбел

Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Президентът Радев подчерта, че Германия е ключов икономически партньор за страната ни, а показател за интереса на германския бизнес към България е увеличаващият се двустранен стокообмен, който се равнява на 12 млрд. евро годишно, се посочва в съобщението. 

Във фокуса на разговора бяха също така предизвикателствата пред европейската икономика, последствията от военните конфликти в съседни на Европа региони, прекъснатите вериги на доставки и други. 

Обща беше позицията, че бизнесът в Европа очаква по-предвидима среда, както и сигурни доставки на енергийни ресурси на достъпни цени и устойчива енергия, от които зависи в дългосрочен

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите и състава на листите с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори на ...
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
Община Пазарджик въведе единен номер за по-добре насочена комуникация, бърз достъп до услуги и подаване на сигнали за гражданите, съобщават от администрацията.  Телефонен номе ...
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин, съобщиха от Министерств ...
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков ще открие 30-ото юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“, съобщиха от МВР. Съ ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България, 22 септември. Повече от 120 участници от цялата ...
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите и състава на листите с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори на ...
Тикер в 20:25 ч.
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявява ...
Начало Контекст
11537
България

Близо 73 килограма канабис задържаха митнически служители на Митнически пункт "Калотина"

Близо 73 кг. канабис задържаха митнически служители на Митнически пункт "Калотина", съобщиха от Агенция "Митници“.Около 2:00 ч. на 14 август на Граничния контролно-пропускателен пункт "Калотина" от Сърбия е пристигнала товарна композиция - влекач със закачено полуремарке, с турски регистрационни номера.

| 15 Август 2024, 13:09 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Близо 73 килограма канабис задържаха митнически служители на Митнически пункт
Близо 73 килограма канабис задържаха митнически служители на Митнически пункт "Калотина"
Снимка © Агенция „Митници“

Близо 73 кг. канабис задържаха митнически служители на Митнически пункт "Калотина", съобщиха от Агенция "Митници“.

Двама души са загинали, а 28 са пострадали при 24 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от МВР на своя уебсайт.

В София е регистрирана една тежка катастрофа и 22 леки произшествия. Пострадал е един човек.

От началото на септември при 353 тежки пътнотранспортни произшествия в страната са загинали 20 души, а 467 са ранени. Жертвите на пътя от началото на годината са 318, а пострадалите са 6431 души. Регистрираните тежки катастрофи от началото на годината са 5117.

Може би днес или утре ще бъде разчетена т.нар. черна кутия на падналия учебно-боен самолет L-39ZA, каза служебният премиер Димитър Главчев. Той отново изрази съболезнования към близките на загиналите двама пилоти.

Във връзка с трагичния инцидент на „Граф Игнатиево“ и дали трябва да има промени в командването на Военно-въздушните сили, Главчев заяви, че не може да каже дали трябва да има промени, или не, тъй като тече разследване. Той добави, че когато излязат резултатите от него, ще предприеме каквото е необходимо.

На въпрос дали се предвижда увеличение на бюджета на армията за следващата година служебният министър-председател отговори, че и в момента България изпълнява критерия на държава членка на НАТО и отделя 2% от брутния вътрешен продукт за отбранителните способности. Той допълни, че бюджетът показва политиките, които следва правителството, а настоящото

Високотехнологични системи ще помогнат на земеделските производители да намалят разходите за вода и торове при храненето на растенията. Технологията беше представена днес по време на откриването на новата демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ във фамилното стопанство на Десислава и Иван Кабурови в село Мало Конаре.

"Хранителният възел, който подава вода и храна, е подпомаган със сензор за климат контрол. По този начин ще се извършва и замерване на слънчевата радиация, температурата и вятъра, а на растението ще бъдат осигурявани необходимите количества влага и хранителни елементи. Това намалява значително разходите за вода и торове и увеличава усвоемостта на растенията. Това е целта на тези машини - да се спестят торовете, да е по-рационално подаването на вода и хранителни вещества и да се увеличи капацитетът на растенията", обясни Иван Кабуров.

Смисълът на фестивала на самоковския картоф е да привлече повече туристи и помогне на местните производители да реализират още повече продукцията си. Това каза кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов по време на пресконференция в Националния пресклуб в града по повод празника на картофа на 21 септември.

По думите на кмета туристите ще имат възможността да посетят и разгледат културните обекти в района. Инж. Джоргов посочи, че датата 21 септември не е избрана случайно, а заради сливането на три почивни дни. Организаторите се надяват по този начин гостите на Самоков да останат по-дълго.  

Секретарят на Общината Венера Милова посочи, че празникът ще бъде открит от певеца Богдан Томов в 11:00 часа с детски представления.  Участие ще вземат и фолклорни танцови и певчески състави от община Самоков. 

Предвидено е игрите и забавленията да са от 12:30 ча

Не се появяват нови сметища на местата с осигурено видеонаблюдение. Това каза служебният министър на околната среда и водите в служебния кабинет Петър Димитров по време на парламентарния контрол в отговор на няколко въпроса, свързани с незаконни сметища в различни общини на територията на област Монтана. По думите му на кметовете на общините са издадени предписания за монтиране на видеокамери, където е възможно. 

В имот в село Брусарци, област Монтана, който е частна общинска собственост, е установено незаконно сметище с площ около 800 кв. м, каза Димитров. Издадено е предписание на кмета на селото за почистване на терена и при проверка, направена вчера, е установено, че вече е почистен, допълни служебният министър. 

За нерегламентирано сметище с битови и строителни отпадъци в село Бели Мел, област Монтана Димитров каза, че замърсената площ е около 700 кв. м. В

Стойността на наркотичното вещество възлиза на около 1,15 млн. лева.

Около 2:00 ч. на 14 август на Граничния контролно-пропускателен пункт "Калотина" от Сърбия е пристигнала товарна композиция - влекач със закачено полуремарке, с турски регистрационни номера. Водачът представил документи за превоз на двигатели за автомобили, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в София. Извършена е и физическа проверка, при която митническите служители са намерили 10 найлонови чувала, пълни с пакети, съдържащи суха тревиста маса. При извършения полеви наркотест е установено, че съдържанието реагира на канабис.

В хода на разследването са събрани доказателства за виновността на водача на превозното средство – гражданин на Турция на 31 години. Той е привлечен в качеството на обвиняем за контрабанда на наркотично вещество през страната. За това престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 10 до 15 години и глоба от 100 хил. до 150 хиляди лева.

Окръжна прокуратура – София е уведомена от Централно митническо управление – София относно образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 242, ал. 2 от Наказателния кодекс – незаконно пренасяне на високорисково наркотично вещество през границата на страната.

Понастоящем обвиняемият Д. Т. е задържан за срок до 72 часа, а наблюдаващият прокурор ще внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Във връзка с поредните обидни квалификации към България и българския народ на официални лица от Република Северна Македония, категорично отказваме да влизаме в подобен неевропейски и несъвместим с доброто възпитание тон. Това заявяват в позиция от Министерството на външните работи и добавят, че "нашите партньори са уведомени за непредизвиканите провокации, целящи включително разрушаване на диалога".

За пореден път припомняме ключовото значение на развитието на добросъседски отношения за европейското бъдеще на Република Северна Македония, посочват от външно министерство.

Президентът на Република Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова посети миналата седмица България и се срещна с държавния глава Румен Радев. Силяновска посети страната ни по повод гостуването на Националната опера и балет на РСМ, която ще представи в София операта „Набуко“ от Джузепе Верд

Близо 90% от пациентските организации не се чувстват адекватно представени като общност от пациенти при взимането на управленски решения в областта на здравеопазването. Това показват данните от онлайн анкета сред 50 адресата, от които 18 са активно действащи пациентски организации, каза пред журналисти Лидия Витанова, заместник-председател на Национален алианс „Редки Болести България".

Витанова участва в среща с представители на медиите на тема „Защо неадекватната регулация в пациентския сектор води до пропуснати обществени ползи?“. Всички анкетирани са отговорили утвърдително на въпрос дали биха искали да участват активно в процеса на взимане на решения в областта на здравеопазването. На въпрос дали нормативната рамка, регулираща представителността на пациентските организации, се нуждае от промяна, 83,3% от участниците в анкетата отговарят утвърдително, а 11%

Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища. Вече е определен парцел, намиращ се на територията на курорта Слънчев бряг. Започва и процедура по изготвяне на проектната документация, съобщиха в официалния сайт от Общината.

Част от социалните жилища ще бъдат предназначени за гражданите, обитаващи към момента общежитието на Средно училище "Любен Каравелов", което има статут на общинска собственост.

Целта е да бъдат предоставени на гражданите, ползващи в момента общежитието за жилищни нужди, по-добри битово-социални условия, а освободената сграда, находяща се в съседство на училището, ще бъде добавена към образователния фонд, след реализация на утвърден проект за саниране и реконструкция.

Така ще бъдат изпълнени изискванията на Закона за предучилищното и училищното образование за едносменен режим на обучение за всички ученици.

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за туризма, внесени от депутати от ГЕРБ-СДС, с които се уреждат критериите и реда за обявяване на национален курорт. Депутатите първо отхвърлиха законопроекта, а след проверка на кворума и прегласуване го приеха с 89 гласа „за“, три „против“ и 59 „въздържал се“.

Измененията предвиждат обявяването на национален курорт да става с решение на Министерския съвет по предложение на министъра на туризма. Заявлението за обявяване на национален курорт се подава от кмета на съответната община, на чиято територия попада курортът или части от него, след решение на общинския съвет. По този начин се дава възможност на местната власт да прецени в най-голяма степен интереса и нуждите на съответното населено място от обявяване на национален курорт, се посочва в мотивите към законопроекта. Вносителите отбел

Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Президентът Радев подчерта, че Германия е ключов икономически партньор за страната ни, а показател за интереса на германския бизнес към България е увеличаващият се двустранен стокообмен, който се равнява на 12 млрд. евро годишно, се посочва в съобщението. 

Във фокуса на разговора бяха също така предизвикателствата пред европейската икономика, последствията от военните конфликти в съседни на Европа региони, прекъснатите вериги на доставки и други. 

Обща беше позицията, че бизнесът в Европа очаква по-предвидима среда, както и сигурни доставки на енергийни ресурси на достъпни цени и устойчива енергия, от които зависи в дългосрочен

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
В детайли
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Контекст
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Контекст
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
В детайли
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Местен фокус
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Основна линия
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Контекст
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
В детайли
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
На преден план
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.