Начало Контекст Близо 2000 лв. достигна средната брутна работна заплата за месец юни в област Пловдив
11661
Икономика

Близо 2000 лв. достигна средната брутна работна заплата за месец юни в област Пловдив

През второто тримесечие на 2024 г. средната месечна работна заплата нараства с 17,7 на сто спрямо същия период на 2023 г., като най-голямо е увеличението в "Култура, спорт и развлечения", "Финансови и застрахователни дейности" и "Селско, горско и рибно стопанство".Спрямо същия период на предходната година средната месечна работна заплата в област Пловдив през второто тримесечие на 2024 г. в обществения сектор нараства с 21,3 процента, а в частния сектор с 16,1 на сто. По размер на средната месечна работна заплата през второто тримесечие на 2024 г. Пловдивска област продължава да заема шесто място сред 28-те области в страната.

| 15 Август 2024, 13:17 ч.
Близо 2000 лв. достигна средната брутна работна заплата за месец юни в област Пловдив
Близо 2000 лв. достигна средната брутна работна заплата за месец юни в област Пловдив
Снимка © DFA

С 6,1 на сто е нараснала средната брутна работна заплата в област Пловдив през второ тримесечие на 2024 г. спрямо предходното, като става 1973 лева, съобщиха от Териториалното статистическо бюро - Юг (ТСБ - Юг) към Националния статистически институт (НСИ). По официални данни за април 2024 г. тя е 1981 лв., за май - 1969 лв. и за юни - 1970 лева. Най-голямо увеличение на средната месечна заплата е регистрирано в дейностите "Култура, спорт и развлечения" - с 15,4 процента, "Образование" - 11,1 процента и "Държавно управление" - с 10 на сто. 

Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища. Вече е определен парцел, намиращ се на територията на курорта Слънчев бряг. Започва и процедура по изготвяне на проектната документация, съобщиха в официалния сайт от Общината.

Част от социалните жилища ще бъдат предназначени за гражданите, обитаващи към момента общежитието на Средно училище "Любен Каравелов", което има статут на общинска собственост.

Целта е да бъдат предоставени на гражданите, ползващи в момента общежитието за жилищни нужди, по-добри битово-социални условия, а освободената сграда, находяща се в съседство на училището, ще бъде добавена към образователния фонд, след реализация на утвърден проект за саниране и реконструкция.

Така ще бъдат изпълнени изискванията на Закона за предучилищното и училищното образование за едносменен режим на обучение за всички ученици.

Засилено ще бъде полицейското присъствие по пътищата на Търговищка област утре. Акцията е във връзка с Деня без загиинали на пътя – 18 септември. Реализира се и в рамките на Дните на безопасността на пътя (16-22 септември), организирани от Европейската мрежа на службите на пътната полиция ROADPOL, информират от пресслужбата на Областната дирекция (ОД) на МВР в Търговище. 

През цялата седмица органите на реда ще осъществяват засилен контрол над водачите и пешеходците за спазване правилата за движение по пътищата, като проверките ще се осъществяват приоритетно в уязвими за пътния травматизъм места от републиканската пътна мрежа и уличната мрежа в населените места. Целта е осъществяване на превенция за ограничаване до минимум на предпоставките за тежки пътни инциденти, посочват от полицията. 

През цялото денонощие на 18 септември по пътищата на областта поли

Ден на отворените врати в обновеното родилно отделение към Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Тота Венкова“ в Габрово е обявен за 26 септември, съобщиха от лечебното заведение.

На въпросите на посетителите ще отговарят началникът на отделението д-р Албена Паньова, старшата акушерка Иванка Стефанова и педиатърът д-р Анелия Толева, които ще разкажат за условията в отделението, как се провежда раждането, грижите, които специалистите полагат за новороденото и майката. 

От лечебното заведение посочват, че посещението ще става без предварително записване, а допълнителна информация може да бъде получена всеки делничен ден на телефон: 066 899 659.

Припомняме, че през миналата година в габровската болница бе открита изложбата ,,Тоновете на живота”, създадена от женско благотворително дружество „Майчина грижа“.  Тогава бе с

Почти двойно е увеличението на пожарите в област Враца за периода 1 юли – 12 септември тази година спрямо същия период на миналата отчетоха от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН). За това време са подадени 709 сигнала за произшествия спрямо 393 за 2023 г. С материални щети за тази година инцидентите са 81 спрямо 44 за миналата. Пожарите в транспортни средства са 10 за т.г. при шест за миналата.

Според началник сектор „Превантивна и контролна дейност“ в РДПБЗН - Враца Дилян Йончев най-голяма е разликата – почти четири пъти, при горските пожари. Това лято те са били 23, при едва пет за миналото. Пожарите в сухи треви, храсти и паднали листа в урбанизирана и неурбанизирана територия през отчетния период тази година са били общо 313, а през миналата година – 152. В стърнища огнените инциденти през то

Празникът „Горски срещи“ в местността Градище тази неделя ще мине под мотото „Ротари твори!“. Това каза Ивелина Елмазова, съсобственик на пространството, свободно за ползване от посетители, и управител на агенция за публичност и събития „Елмазови”, която е организатор на инициативата.

Мероприятието по традиция ще започне в 11:00 ч. на поляната в местността, като този път ще съвпадне с Деня на Независимостта.

На сцената ще могат да се изявят млади таланти от Габрово, както и всеки, който иска да покаже таланта си в пеенето и свиренето. Предвидени са и арт работилници. "Не искаме да ви издаваме прекалено много все още, защото най-приятни са неочакваните изненади, така че ще ви споделим само едно: „Габровските гласчета” за пореден път ще ни покажат защо са сред любимите музикални изпълнители в града ни", казаха организаторите

През второто тримесечие на 2024 г. средната месечна работна заплата нараства с 17,7 на сто спрямо същия период на 2023 г., като най-голямо е увеличението в "Култура, спорт и развлечения", "Финансови и застрахователни дейности" и "Селско, горско и рибно стопанство". Най-високо средномесечно трудово възнаграждение през второто тримесечие на 2024 г. са получили наетите лица по трудово и служебно правоотношение в икономическите дейности "Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения" - 4189 лв., "Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива" - 3039 лв. и "Хуманно здравеопазване и социална работа" - 2528 лева. Най-нископлатени са били наетите лица в икономическите дейности "Административни и спомагателни дейности" - 1258 лв., "Хотелиерство и ресторантьорство" - 1369 лв. и "Други дейности" - 1390 лева. 

Спрямо същия период на предходната година средната месечна работна заплата в област Пловдив през второто тримесечие на 2024 г. в обществения сектор нараства с 21,3 процента, а в частния сектор с 16,1 на сто. По размер на средната месечна работна заплата през второто тримесечие на 2024 г. Пловдивска област продължава да заема шесто място сред 28-те области в страната. С най-висока средна месечна работна заплата е област София (столица) - 3129 лв., а средната месечна работна заплата за цялата страна е 2296 лв. - с 323 лв. или 16,4 на сто по-висока от тази за област Пловдив.

Полицаи във Видин разследват случай на нападение на автомобил в Брегово, на който са били забити две кирки, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин.

Във вторник жена от граничния град е сигнализирала за забити две кирки – на предния капак и на тавана на лек автомобил „Хюндай“, паркиран на улицата пред дома . Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. Изяснено било, че автомобилът е нает от София от фирма за коли под наем. Образувано е досъдебно производство за противозаконно повреждане на чужда движима вещ.

От дирекцията на полицията във Видин уточниха , че това е първи случай в областта за годината на подобно деяние. 

 

До 20 октомври е срокът за подаване на номинации за годишните награди на Съюза на българските журналисти (СБЖ), съобщават от организацията.

Призовете се присъждат на журналисти, които са членове на СБЖ, за публикации, предавания и обществено значими прояви през последната година.

Отличията включват наградата „Йосиф Хербст“ за цялостен принос, награди за електронни медии – по една за радио и телевизия, награда за информационни агенции, за печат, за фотожурналистика, за графичен дизайн и операторско майсторство. Призове ще бъдат връчени на българска медия извън България, на чуждестранен кореспондент - за активно, добронамерено и значимо отразяване на събитията и процесите в България, за книга, за кореспондент на централна медия в страната, за журналистически материал в регионална медия, предизвикал широк обществен интерес, за журналистически електронен са

До края на годината се очаква да стартират осем мерки за близо 850 млн. евро от Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г. Това заяви пред репортер заместник-министърът на земеделието д-р Лозана Василева в Ямбол, където днес Министерството организира обучение за фермерите от областите Бургас, Сливен и Ямбол.

"В момента е отворен прием по подмярка 4.1 за модернизация на земеделските стопанства, целеви прием за напояване в рамките на стопанството, като бюджетът е 50 млн. евро. Отворен е и прием по подмярка 4.2 с бюджет 27 млн. евро за преработвателния сектор - инвестиции за опазване на околната среда, в това число съоръжения за отпадъци, за фотоволтаични системи", каза още зам.-министърът.

Обучението е част от информационна кампания в страната. Разяснителните срещи в осем областни града са за интервенциите от Стратегическия пла

Мнозинството от населението в Република Северна Македония има български произход, говори български език и принадлежи към българската култура - включително и министър Николоски, заявиха от „Възраждане“ в позиция, изпратена до медиите, по повод думи на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски в телевизионно интервю по повод липсата на знаме на РСМ при неформалната среща на президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова.

„Азбучна истина е, че еничарите най-много мразят народа, от който са се отделили. Изказването на македонския министър за пореден път потвърждава тази максима. Това обаче не променя факта, че мнозинството от населението в Македония има български произход, говори български език и принадлежи към българската култура - включително и министър Николоски“, се каз

Енергийно обновяване на сградата на Художествената галерия започва Община Смолян, съобщи заместник-кметът Марин Захариев. Общината е кандидатствала за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост. Предложението за изпълнение на инвестицията е одобрено, допълни Захариев.

С енергийното обновяване на галерията в областния град се цели да се намали с близо 74 % потреблението на електроенергия годишно и да се намалят разходите за поддръжка. Сградата на галерията е построена през 1983 година и разполага с 1000 кв. м. експозиционна площ, фондохранилища, работни помещения, ателие за консервация и реставрация.

Общата стойност на проекта е 1 629 323,59 лв., като от тях безвъзмездната финансова помощ е 1 526 423,59 лв., а задължителния собствен принос от Община Смолян е в размер на 102 900 лв. Срокът за изпълнение на инвестицията е до 30.06.2026 година. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България, 22 септември. Повече от 120 участници от цялата ...
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
Варненци се включиха активно в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“, каза създателят на едноименната благотворителна кампания за събиране на капачки и стотинк ...
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
През нощта ще се изясни почти над цялата страна. По Черноморието ще духа слаб вятър от север-северозапад, а в останалите райони ще бъде почти тихо. Това съобщиха от Националния инс ...
Сградата на румънското посолство в София отвори врати за граждани в рамките на Европейските дни на наследството
Посолството на Румъния в София отвори врати за широката общественост, като за първи път се включи в поредицата от събития, посветени на Европейските дни на наследството – Соф ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България, 22 септември. Повече от 120 участници от цялата ...
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите и състава на листите с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори на ...
Тикер в 20:41 ч.
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявява ...
Начало Контекст
11661
Икономика

Близо 2000 лв. достигна средната брутна работна заплата за месец юни в област Пловдив

През второто тримесечие на 2024 г. средната месечна работна заплата нараства с 17,7 на сто спрямо същия период на 2023 г., като най-голямо е увеличението в "Култура, спорт и развлечения", "Финансови и застрахователни дейности" и "Селско, горско и рибно стопанство".Спрямо същия период на предходната година средната месечна работна заплата в област Пловдив през второто тримесечие на 2024 г. в обществения сектор нараства с 21,3 процента, а в частния сектор с 16,1 на сто. По размер на средната месечна работна заплата през второто тримесечие на 2024 г. Пловдивска област продължава да заема шесто място сред 28-те области в страната.

| 15 Август 2024, 13:17 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Близо 2000 лв. достигна средната брутна работна заплата за месец юни в област Пловдив
Близо 2000 лв. достигна средната брутна работна заплата за месец юни в област Пловдив
Снимка © DFA

С 6,1 на сто е нараснала средната брутна работна заплата в област Пловдив през второ тримесечие на 2024 г. спрямо предходното, като става 1973 лева, съобщиха от Териториалното статистическо бюро - Юг (ТСБ - Юг) към Националния статистически институт (НСИ). По официални данни за април 2024 г. тя е 1981 лв., за май - 1969 лв. и за юни - 1970 лева. Най-голямо увеличение на средната месечна заплата е регистрирано в дейностите "Култура, спорт и развлечения" - с 15,4 процента, "Образование" - 11,1 процента и "Държавно управление" - с 10 на сто. 

Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища. Вече е определен парцел, намиращ се на територията на курорта Слънчев бряг. Започва и процедура по изготвяне на проектната документация, съобщиха в официалния сайт от Общината.

Част от социалните жилища ще бъдат предназначени за гражданите, обитаващи към момента общежитието на Средно училище "Любен Каравелов", което има статут на общинска собственост.

Целта е да бъдат предоставени на гражданите, ползващи в момента общежитието за жилищни нужди, по-добри битово-социални условия, а освободената сграда, находяща се в съседство на училището, ще бъде добавена към образователния фонд, след реализация на утвърден проект за саниране и реконструкция.

Така ще бъдат изпълнени изискванията на Закона за предучилищното и училищното образование за едносменен режим на обучение за всички ученици.

Засилено ще бъде полицейското присъствие по пътищата на Търговищка област утре. Акцията е във връзка с Деня без загиинали на пътя – 18 септември. Реализира се и в рамките на Дните на безопасността на пътя (16-22 септември), организирани от Европейската мрежа на службите на пътната полиция ROADPOL, информират от пресслужбата на Областната дирекция (ОД) на МВР в Търговище. 

През цялата седмица органите на реда ще осъществяват засилен контрол над водачите и пешеходците за спазване правилата за движение по пътищата, като проверките ще се осъществяват приоритетно в уязвими за пътния травматизъм места от републиканската пътна мрежа и уличната мрежа в населените места. Целта е осъществяване на превенция за ограничаване до минимум на предпоставките за тежки пътни инциденти, посочват от полицията. 

През цялото денонощие на 18 септември по пътищата на областта поли

Ден на отворените врати в обновеното родилно отделение към Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Тота Венкова“ в Габрово е обявен за 26 септември, съобщиха от лечебното заведение.

На въпросите на посетителите ще отговарят началникът на отделението д-р Албена Паньова, старшата акушерка Иванка Стефанова и педиатърът д-р Анелия Толева, които ще разкажат за условията в отделението, как се провежда раждането, грижите, които специалистите полагат за новороденото и майката. 

От лечебното заведение посочват, че посещението ще става без предварително записване, а допълнителна информация може да бъде получена всеки делничен ден на телефон: 066 899 659.

Припомняме, че през миналата година в габровската болница бе открита изложбата ,,Тоновете на живота”, създадена от женско благотворително дружество „Майчина грижа“.  Тогава бе с

Почти двойно е увеличението на пожарите в област Враца за периода 1 юли – 12 септември тази година спрямо същия период на миналата отчетоха от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН). За това време са подадени 709 сигнала за произшествия спрямо 393 за 2023 г. С материални щети за тази година инцидентите са 81 спрямо 44 за миналата. Пожарите в транспортни средства са 10 за т.г. при шест за миналата.

Според началник сектор „Превантивна и контролна дейност“ в РДПБЗН - Враца Дилян Йончев най-голяма е разликата – почти четири пъти, при горските пожари. Това лято те са били 23, при едва пет за миналото. Пожарите в сухи треви, храсти и паднали листа в урбанизирана и неурбанизирана територия през отчетния период тази година са били общо 313, а през миналата година – 152. В стърнища огнените инциденти през то

Празникът „Горски срещи“ в местността Градище тази неделя ще мине под мотото „Ротари твори!“. Това каза Ивелина Елмазова, съсобственик на пространството, свободно за ползване от посетители, и управител на агенция за публичност и събития „Елмазови”, която е организатор на инициативата.

Мероприятието по традиция ще започне в 11:00 ч. на поляната в местността, като този път ще съвпадне с Деня на Независимостта.

На сцената ще могат да се изявят млади таланти от Габрово, както и всеки, който иска да покаже таланта си в пеенето и свиренето. Предвидени са и арт работилници. "Не искаме да ви издаваме прекалено много все още, защото най-приятни са неочакваните изненади, така че ще ви споделим само едно: „Габровските гласчета” за пореден път ще ни покажат защо са сред любимите музикални изпълнители в града ни", казаха организаторите

През второто тримесечие на 2024 г. средната месечна работна заплата нараства с 17,7 на сто спрямо същия период на 2023 г., като най-голямо е увеличението в "Култура, спорт и развлечения", "Финансови и застрахователни дейности" и "Селско, горско и рибно стопанство". Най-високо средномесечно трудово възнаграждение през второто тримесечие на 2024 г. са получили наетите лица по трудово и служебно правоотношение в икономическите дейности "Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения" - 4189 лв., "Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива" - 3039 лв. и "Хуманно здравеопазване и социална работа" - 2528 лева. Най-нископлатени са били наетите лица в икономическите дейности "Административни и спомагателни дейности" - 1258 лв., "Хотелиерство и ресторантьорство" - 1369 лв. и "Други дейности" - 1390 лева. 

Спрямо същия период на предходната година средната месечна работна заплата в област Пловдив през второто тримесечие на 2024 г. в обществения сектор нараства с 21,3 процента, а в частния сектор с 16,1 на сто. По размер на средната месечна работна заплата през второто тримесечие на 2024 г. Пловдивска област продължава да заема шесто място сред 28-те области в страната. С най-висока средна месечна работна заплата е област София (столица) - 3129 лв., а средната месечна работна заплата за цялата страна е 2296 лв. - с 323 лв. или 16,4 на сто по-висока от тази за област Пловдив.

Полицаи във Видин разследват случай на нападение на автомобил в Брегово, на който са били забити две кирки, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин.

Във вторник жена от граничния град е сигнализирала за забити две кирки – на предния капак и на тавана на лек автомобил „Хюндай“, паркиран на улицата пред дома . Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. Изяснено било, че автомобилът е нает от София от фирма за коли под наем. Образувано е досъдебно производство за противозаконно повреждане на чужда движима вещ.

От дирекцията на полицията във Видин уточниха , че това е първи случай в областта за годината на подобно деяние. 

 

До 20 октомври е срокът за подаване на номинации за годишните награди на Съюза на българските журналисти (СБЖ), съобщават от организацията.

Призовете се присъждат на журналисти, които са членове на СБЖ, за публикации, предавания и обществено значими прояви през последната година.

Отличията включват наградата „Йосиф Хербст“ за цялостен принос, награди за електронни медии – по една за радио и телевизия, награда за информационни агенции, за печат, за фотожурналистика, за графичен дизайн и операторско майсторство. Призове ще бъдат връчени на българска медия извън България, на чуждестранен кореспондент - за активно, добронамерено и значимо отразяване на събитията и процесите в България, за книга, за кореспондент на централна медия в страната, за журналистически материал в регионална медия, предизвикал широк обществен интерес, за журналистически електронен са

До края на годината се очаква да стартират осем мерки за близо 850 млн. евро от Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г. Това заяви пред репортер заместник-министърът на земеделието д-р Лозана Василева в Ямбол, където днес Министерството организира обучение за фермерите от областите Бургас, Сливен и Ямбол.

"В момента е отворен прием по подмярка 4.1 за модернизация на земеделските стопанства, целеви прием за напояване в рамките на стопанството, като бюджетът е 50 млн. евро. Отворен е и прием по подмярка 4.2 с бюджет 27 млн. евро за преработвателния сектор - инвестиции за опазване на околната среда, в това число съоръжения за отпадъци, за фотоволтаични системи", каза още зам.-министърът.

Обучението е част от информационна кампания в страната. Разяснителните срещи в осем областни града са за интервенциите от Стратегическия пла

Мнозинството от населението в Република Северна Македония има български произход, говори български език и принадлежи към българската култура - включително и министър Николоски, заявиха от „Възраждане“ в позиция, изпратена до медиите, по повод думи на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски в телевизионно интервю по повод липсата на знаме на РСМ при неформалната среща на президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова.

„Азбучна истина е, че еничарите най-много мразят народа, от който са се отделили. Изказването на македонския министър за пореден път потвърждава тази максима. Това обаче не променя факта, че мнозинството от населението в Македония има български произход, говори български език и принадлежи към българската култура - включително и министър Николоски“, се каз

Енергийно обновяване на сградата на Художествената галерия започва Община Смолян, съобщи заместник-кметът Марин Захариев. Общината е кандидатствала за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост. Предложението за изпълнение на инвестицията е одобрено, допълни Захариев.

С енергийното обновяване на галерията в областния град се цели да се намали с близо 74 % потреблението на електроенергия годишно и да се намалят разходите за поддръжка. Сградата на галерията е построена през 1983 година и разполага с 1000 кв. м. експозиционна площ, фондохранилища, работни помещения, ателие за консервация и реставрация.

Общата стойност на проекта е 1 629 323,59 лв., като от тях безвъзмездната финансова помощ е 1 526 423,59 лв., а задължителния собствен принос от Община Смолян е в размер на 102 900 лв. Срокът за изпълнение на инвестицията е до 30.06.2026 година. 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
Сградата на румънското посолство в София отвори врати за граждани в рамките на Европейските дни на наследството
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
В детайли
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Контекст
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Контекст
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
В детайли
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Местен фокус
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Основна линия
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Контекст
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
В детайли
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
На преден план
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.