Начало Контекст Варненци се запознават с проблемите на бежанците чрез универсалния език на храната
12244
България

Варненци се запознават с проблемите на бежанците чрез универсалния език на храната

Навръх Деня на Варна – 15 август, жителите и гостите на крайморския град имат възможност да се запознаят с проблемите на бежанците чрез универсалния език на храната.Инициативата е на Върховния комисариат за бежанците на ООН в България и цели да насърчи разбирането и съпричастността на обществото към хората, принудени да напуснат родните си домове.

| 15 Август 2024, 14:43 ч.
Варненци се запознават с проблемите на бежанците чрез универсалния език на храната
Варненци се запознават с проблемите на бежанците чрез универсалния език на храната
Снимка © БТА

Навръх Деня на Варна – 15 август, жителите и гостите на крайморския град имат възможност да се запознаят с проблемите на бежанците чрез универсалния език на храната. Инициативата е на Върховния комисариат за бежанците на ООН в България и цели да насърчи разбирането и съпричастността на обществото към хората, принудени да напуснат родните си домове.

Предстои поставянето на 12 нови камери за следене на скоростта на автомобилите в София, съобщи общинският съветник Борис Бонев от "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") на пресконференция в Столичната община, заедно със заместник-кмета по транспорт Илиян Павлов и общинските съветници Симеон Ставрев и Димитър Петров. На нея беше представен отчет за свършеното за транспорта на София от новото ръководство на Общината, както и какво предстои. 

София един от градовете с най-висок пътен травматизъм, посочи Бонев. По думите му, много често подобряването на пътната безопасност е свързана с мерки, които не са особено популярни - като изграждането на "острови", които стесняват пътните платна и затормозяват движението на автомобилите. Това обаче означава по-ниска скорост и съответно - по-нисък риск от пътен травматизъм, подчерта Борис Бонев.

Той каза,

Ахмед Доган или Джевдет Чакъров ще водят листата с кандидати за народни представители в Разград. Това съобщи пред журналисти Бейтула Сали от структурата на ДПС в Самуил. 

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е в централата на партията, съобщи "ДПС пресцентър" във фейсбук страницата си по-рано днес. Ахмед Доган е в централата на партията за консултации за листите с кандидати за депутати, уточниха от пресцентъра на партията пред журналисти.  

Служебното правителство одобри допълнителни разходи по бюджетите на Министерството на вътрешните работи (МВР) и Министерството на отбраната (МО) за 2024 г., съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Средствата са в размер на 15 млн. лв. и са за финансово обезпечаване на дейностите на МВР и МО в условията на засилен миграционен натиск за периода 1 януари – 31 май 2024 г.

От началото на годината до 9 септември са установени опити на 40 210 души да влязат в страната през българо-турска граница, посочи вчера служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков в отговор на парламентарен въпрос от народния представител Калоян Методиев във връзка с приемането на България в Шенген и мигрантския натиск по българо-турската граница.

Към момента миграционният натиск на българо-турска граница е със 72% по-малък спрямо същия период на 2023 г. - 141 428 души, се до

От кандидатите за работа в Националната служба за охрана (НСО) 17,5% успяват да бъдат назначени, а около 50% отпадат още на медицинските прегледи. Това каза в първото си интервю началникът на НСО генерал-майор Емил Тонев.

Не отстъпваме от критериите, които сме заложили – да бъдат физически здрави, подготвени на натоварвания. Кандидатите имат психологически изпити и след това преминават през комисия, каза още генерал-майор Емил Тонев.

Никой не отразява свършената работа, но най-малкият пропуск веднага става сензация, което ни кара да бъдем много бдителни и подготвени, заяви началникът на НСО.

На 12 септември Националната служба за охрана отбеляза 145 години от създаването си.

Днес НСО е специализирана военизирана държавна служба към президента на България. Дейността на НСО е елемент от дейността по защитата на националната сигурност, насочена към осиг

"Тази тема винаги е била фокус в работата и анализите на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) и министерството. Не мисля, че бихме говорили за поевтиняване, но се обмисля към момента да няма промяна за догодина", каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройство Виолета Коритарова - Касабова във връзка с промяната в цената на винетките. 

Преди началото на Десетата юбилейна годишна конференция, посветена на пътната безопасност -  "ВИЗИЯ 0" или нула жертви при пътнотранспортни произшествия, организирана от Сдружение "Българска браншова асоциация пътна безопасност", служебният министър коментира и други актуални за региона теми. 

Една от тях беше темата за Околовръстното шосе и Югоизточния обход в Пловдив.

"Знам, че този проблем е тежък за град Пловдив и е неотложно да бъде стартирано строителството на Югоизточния обход. Вчера проведо

Екатерина Димитрова, съветник външни отношения в Агенцията на ООН за бежанците, посочи, че храната е инструмент за сближаване. Според нея няма как да имаш мнение за някого, когото не познаваш, така както не можеш да твърдиш, че не обичаш някое ястие, ако поне не си го опитал. Лицата на кампанията „Храна за размисъл“ във Варна са от Афганистан, Сирия и Украйна. Посетителите могат да опитат налистниките на Олександра, сирийски бисквити, наречени баразек, Кабули пилафът на Сара, фалафелите на шеф Имад от Сирия, боланитото на Халед. В менюто влиза и сирийският сиропиран десерт Ал-алама.

Показваме любимите рецепти на бежанци, които са намерили убежище у нас, допълни Димитрова. Тя уточни, че освен ястията, те ще представят и своите истории пред посетителите на камиона за храна, разположен в центъра на града. Сара и Халед са от Афганистан, Олександра е от Украйна, а шеф Имад - от Сирия, каза още Димитрова и уточни, че от тези три страни има най-много хора, които търсят убежище у нас. Според нея е трудно да се каже колко точно са бежанците в България. Хората с временна закрила от Украйна в цялата страна са около 65 хиляди, като повечето са във Варна, Бургас, Пловдив и София, посочи Димитрова. Тя допълни, че за последните 30 години страната ни е дала убежище на около 30 хил. души.

След София, Варна е първата спирка на кампанията в страната, защото освен че градът е много красив, заради добрината и съпричастността на варненци много бежанци са намерили тук сигурност и закрила, каза още Димитрова и уточни, че следващата визита на камиона ще бъде в Бургас, след два дни.

Подготовката за изборите на 27 октомври тече нормално и съгласно сроковете в хронограмата и Изборния кодекс. Това каза на брифинг Росица Матева, заместник-председател и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК). 

„Финално регистрираните за участие в изборите са 24 партии и девет коалиции“, съобщи тя. „Регистрацията на една коалиция беше заличена, след като пристигна подписката от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ и стана ясно, че по-малко от 2500 избиратели са подкрепили тази подписка“, уточни Матева. 

Тя припомни, че се състоя среща между представители на ЦИК и шестима министри от служебното правителство, пряко отговарящи за изборите по смисъла на Изборния кодекс, на която са били обсъдени всички важни въпроси. 

Росица Матева посочи също, че от 19 септември всички граж

Единайсет жени има в проектоструктурата на новата Европейска комисия, съобщи днес в Страсбург председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. В проектосъстава на новата ЕК влиза и Екатерина Захариева, която ще отговаря за стартъпи, проучвания и иновации.

Ресорът, който България получи е един от ресорите на бъдещето. Той е изключително важен и в центъра на досегашната и на следващата комисия, отбеляза Екатерина Захариева. По думите в политическите насоки, които е дала в началото на мандата си Урсула Фон дер Лайен, специално място е отделено на иновациите, на изследванията. "Трябва да ги засилим, за да направим нашата икономика по-конкурентоспособна. Тоест, това е пряко свързано и с увеличаване на конкурентоспособността на ЕС и на европейската икономика", коментира още Захариева. 

Малко съм разочарована, защото очаквах някои от по-ресурсните ресори да пол

Дискриминацията на пазара на труда е най-често срещаната дискриминация, каза на откритата днес в Кърджали двудневна кръгла маса председателят на Комисията за защита от дискриминация (КЗД) доц. д-р Ана Джумалиева.

По думите това е така, защото всеки човек, в по-голяма или по-малка част от своя живот, е свързан със своето работно място. Пред медиите доц. Джумалиева коментира, че наблюдаваната тенденция е провокирала Комисията да изследва проблемите на дискриминацията на пазара на труда. 

„Това, което забелязваме, е, че може да има дискриминация при започване на работа, по време на работа или при напускане или освобождаване от работа. Погледнато реално, дори една обява може да съдържа дискриминационна клауза, която да води до неравно третиране на определена група хора, а по време на работа - включително и сексуален тормоз, който също е форма на дискриминация&ldq

Българската подкрепа за Украйна в условията на продължаващата руска агресия беше във фокуса на срещата на служебния министър на външните работи Иван Кондов и посланикът на Украйна Олеся Илашчук, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР).

„Очаквам с нетърпение да се запозная лично с новоназначения министър на външните работи на Украйна Андрий Сибига, в рамките на Общия дебат на 79-та сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк“, посочи служебният министър.

„Нашата подкрепа за независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна е неотменна, последователна и ще продължи да бъде такава толкова дълго, колкото е необходимо“, допълни той.

В хода на разговора са засегнати широк кръг от теми, сред които участието на страната ни в Международната кримска платформа, срещата на Г7+ за оказване на енергийна подкрепа за Украйна, бъдещ

Община Перник ще отбележи Деня на независимостта - 22 септември с културна програма, съобщиха от местната администрация.

От 11:00 ч. пред паметника на Кракра Пернишки, граждани и общественици ще поднесат цветя и венци, а минути след това пред Двореца на културата ще се състои ритуал по издигане на националното знаме.

Празненствата ще продължат с концерт на Духовия оркестър под ръководството на диригента Трифон Трифонов. Със свои изпълнения присъстващите ще поздрави и Ансамбъла за народни песни и танци „Граовска младост“.

Денят на независимостта е една от най-важните и ярки дати в българската история. След обявяването му България получава дипломатическата подкрепа на Австро-Унгария. На 3 март 1909 г. в Санкт Петербург е подписан Руско-турски протокол, с който се уреждат финансовите въпроси на България, възникнали след обявяването на независимостта, инфо

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България, 22 септември. Повече от 120 участници от цялата ...
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
Варненци се включиха активно в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“, каза създателят на едноименната благотворителна кампания за събиране на капачки и стотинк ...
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
През нощта ще се изясни почти над цялата страна. По Черноморието ще духа слаб вятър от север-северозапад, а в останалите райони ще бъде почти тихо. Това съобщиха от Националния инс ...
Сградата на румънското посолство в София отвори врати за граждани в рамките на Европейските дни на наследството
Посолството на Румъния в София отвори врати за широката общественост, като за първи път се включи в поредицата от събития, посветени на Европейските дни на наследството – Соф ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България, 22 септември. Повече от 120 участници от цялата ...
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите и състава на листите с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори на ...
Тикер в 20:52 ч.
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявява ...
Начало Контекст
12244
България

Варненци се запознават с проблемите на бежанците чрез универсалния език на храната

Навръх Деня на Варна – 15 август, жителите и гостите на крайморския град имат възможност да се запознаят с проблемите на бежанците чрез универсалния език на храната.Инициативата е на Върховния комисариат за бежанците на ООН в България и цели да насърчи разбирането и съпричастността на обществото към хората, принудени да напуснат родните си домове.

| 15 Август 2024, 14:43 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Варненци се запознават с проблемите на бежанците чрез универсалния език на храната
Варненци се запознават с проблемите на бежанците чрез универсалния език на храната
Снимка © БТА

Навръх Деня на Варна – 15 август, жителите и гостите на крайморския град имат възможност да се запознаят с проблемите на бежанците чрез универсалния език на храната. Инициативата е на Върховния комисариат за бежанците на ООН в България и цели да насърчи разбирането и съпричастността на обществото към хората, принудени да напуснат родните си домове.

Предстои поставянето на 12 нови камери за следене на скоростта на автомобилите в София, съобщи общинският съветник Борис Бонев от "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") на пресконференция в Столичната община, заедно със заместник-кмета по транспорт Илиян Павлов и общинските съветници Симеон Ставрев и Димитър Петров. На нея беше представен отчет за свършеното за транспорта на София от новото ръководство на Общината, както и какво предстои. 

София един от градовете с най-висок пътен травматизъм, посочи Бонев. По думите му, много често подобряването на пътната безопасност е свързана с мерки, които не са особено популярни - като изграждането на "острови", които стесняват пътните платна и затормозяват движението на автомобилите. Това обаче означава по-ниска скорост и съответно - по-нисък риск от пътен травматизъм, подчерта Борис Бонев.

Той каза,

Ахмед Доган или Джевдет Чакъров ще водят листата с кандидати за народни представители в Разград. Това съобщи пред журналисти Бейтула Сали от структурата на ДПС в Самуил. 

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е в централата на партията, съобщи "ДПС пресцентър" във фейсбук страницата си по-рано днес. Ахмед Доган е в централата на партията за консултации за листите с кандидати за депутати, уточниха от пресцентъра на партията пред журналисти.  

Служебното правителство одобри допълнителни разходи по бюджетите на Министерството на вътрешните работи (МВР) и Министерството на отбраната (МО) за 2024 г., съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Средствата са в размер на 15 млн. лв. и са за финансово обезпечаване на дейностите на МВР и МО в условията на засилен миграционен натиск за периода 1 януари – 31 май 2024 г.

От началото на годината до 9 септември са установени опити на 40 210 души да влязат в страната през българо-турска граница, посочи вчера служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков в отговор на парламентарен въпрос от народния представител Калоян Методиев във връзка с приемането на България в Шенген и мигрантския натиск по българо-турската граница.

Към момента миграционният натиск на българо-турска граница е със 72% по-малък спрямо същия период на 2023 г. - 141 428 души, се до

От кандидатите за работа в Националната служба за охрана (НСО) 17,5% успяват да бъдат назначени, а около 50% отпадат още на медицинските прегледи. Това каза в първото си интервю началникът на НСО генерал-майор Емил Тонев.

Не отстъпваме от критериите, които сме заложили – да бъдат физически здрави, подготвени на натоварвания. Кандидатите имат психологически изпити и след това преминават през комисия, каза още генерал-майор Емил Тонев.

Никой не отразява свършената работа, но най-малкият пропуск веднага става сензация, което ни кара да бъдем много бдителни и подготвени, заяви началникът на НСО.

На 12 септември Националната служба за охрана отбеляза 145 години от създаването си.

Днес НСО е специализирана военизирана държавна служба към президента на България. Дейността на НСО е елемент от дейността по защитата на националната сигурност, насочена към осиг

"Тази тема винаги е била фокус в работата и анализите на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) и министерството. Не мисля, че бихме говорили за поевтиняване, но се обмисля към момента да няма промяна за догодина", каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройство Виолета Коритарова - Касабова във връзка с промяната в цената на винетките. 

Преди началото на Десетата юбилейна годишна конференция, посветена на пътната безопасност -  "ВИЗИЯ 0" или нула жертви при пътнотранспортни произшествия, организирана от Сдружение "Българска браншова асоциация пътна безопасност", служебният министър коментира и други актуални за региона теми. 

Една от тях беше темата за Околовръстното шосе и Югоизточния обход в Пловдив.

"Знам, че този проблем е тежък за град Пловдив и е неотложно да бъде стартирано строителството на Югоизточния обход. Вчера проведо

Екатерина Димитрова, съветник външни отношения в Агенцията на ООН за бежанците, посочи, че храната е инструмент за сближаване. Според нея няма как да имаш мнение за някого, когото не познаваш, така както не можеш да твърдиш, че не обичаш някое ястие, ако поне не си го опитал. Лицата на кампанията „Храна за размисъл“ във Варна са от Афганистан, Сирия и Украйна. Посетителите могат да опитат налистниките на Олександра, сирийски бисквити, наречени баразек, Кабули пилафът на Сара, фалафелите на шеф Имад от Сирия, боланитото на Халед. В менюто влиза и сирийският сиропиран десерт Ал-алама.

Показваме любимите рецепти на бежанци, които са намерили убежище у нас, допълни Димитрова. Тя уточни, че освен ястията, те ще представят и своите истории пред посетителите на камиона за храна, разположен в центъра на града. Сара и Халед са от Афганистан, Олександра е от Украйна, а шеф Имад - от Сирия, каза още Димитрова и уточни, че от тези три страни има най-много хора, които търсят убежище у нас. Според нея е трудно да се каже колко точно са бежанците в България. Хората с временна закрила от Украйна в цялата страна са около 65 хиляди, като повечето са във Варна, Бургас, Пловдив и София, посочи Димитрова. Тя допълни, че за последните 30 години страната ни е дала убежище на около 30 хил. души.

След София, Варна е първата спирка на кампанията в страната, защото освен че градът е много красив, заради добрината и съпричастността на варненци много бежанци са намерили тук сигурност и закрила, каза още Димитрова и уточни, че следващата визита на камиона ще бъде в Бургас, след два дни.

Подготовката за изборите на 27 октомври тече нормално и съгласно сроковете в хронограмата и Изборния кодекс. Това каза на брифинг Росица Матева, заместник-председател и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК). 

„Финално регистрираните за участие в изборите са 24 партии и девет коалиции“, съобщи тя. „Регистрацията на една коалиция беше заличена, след като пристигна подписката от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ и стана ясно, че по-малко от 2500 избиратели са подкрепили тази подписка“, уточни Матева. 

Тя припомни, че се състоя среща между представители на ЦИК и шестима министри от служебното правителство, пряко отговарящи за изборите по смисъла на Изборния кодекс, на която са били обсъдени всички важни въпроси. 

Росица Матева посочи също, че от 19 септември всички граж

Единайсет жени има в проектоструктурата на новата Европейска комисия, съобщи днес в Страсбург председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. В проектосъстава на новата ЕК влиза и Екатерина Захариева, която ще отговаря за стартъпи, проучвания и иновации.

Ресорът, който България получи е един от ресорите на бъдещето. Той е изключително важен и в центъра на досегашната и на следващата комисия, отбеляза Екатерина Захариева. По думите в политическите насоки, които е дала в началото на мандата си Урсула Фон дер Лайен, специално място е отделено на иновациите, на изследванията. "Трябва да ги засилим, за да направим нашата икономика по-конкурентоспособна. Тоест, това е пряко свързано и с увеличаване на конкурентоспособността на ЕС и на европейската икономика", коментира още Захариева. 

Малко съм разочарована, защото очаквах някои от по-ресурсните ресори да пол

Дискриминацията на пазара на труда е най-често срещаната дискриминация, каза на откритата днес в Кърджали двудневна кръгла маса председателят на Комисията за защита от дискриминация (КЗД) доц. д-р Ана Джумалиева.

По думите това е така, защото всеки човек, в по-голяма или по-малка част от своя живот, е свързан със своето работно място. Пред медиите доц. Джумалиева коментира, че наблюдаваната тенденция е провокирала Комисията да изследва проблемите на дискриминацията на пазара на труда. 

„Това, което забелязваме, е, че може да има дискриминация при започване на работа, по време на работа или при напускане или освобождаване от работа. Погледнато реално, дори една обява може да съдържа дискриминационна клауза, която да води до неравно третиране на определена група хора, а по време на работа - включително и сексуален тормоз, който също е форма на дискриминация&ldq

Българската подкрепа за Украйна в условията на продължаващата руска агресия беше във фокуса на срещата на служебния министър на външните работи Иван Кондов и посланикът на Украйна Олеся Илашчук, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР).

„Очаквам с нетърпение да се запозная лично с новоназначения министър на външните работи на Украйна Андрий Сибига, в рамките на Общия дебат на 79-та сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк“, посочи служебният министър.

„Нашата подкрепа за независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна е неотменна, последователна и ще продължи да бъде такава толкова дълго, колкото е необходимо“, допълни той.

В хода на разговора са засегнати широк кръг от теми, сред които участието на страната ни в Международната кримска платформа, срещата на Г7+ за оказване на енергийна подкрепа за Украйна, бъдещ

Община Перник ще отбележи Деня на независимостта - 22 септември с културна програма, съобщиха от местната администрация.

От 11:00 ч. пред паметника на Кракра Пернишки, граждани и общественици ще поднесат цветя и венци, а минути след това пред Двореца на културата ще се състои ритуал по издигане на националното знаме.

Празненствата ще продължат с концерт на Духовия оркестър под ръководството на диригента Трифон Трифонов. Със свои изпълнения присъстващите ще поздрави и Ансамбъла за народни песни и танци „Граовска младост“.

Денят на независимостта е една от най-важните и ярки дати в българската история. След обявяването му България получава дипломатическата подкрепа на Австро-Унгария. На 3 март 1909 г. в Санкт Петербург е подписан Руско-турски протокол, с който се уреждат финансовите въпроси на България, възникнали след обявяването на независимостта, инфо

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
Сградата на румънското посолство в София отвори врати за граждани в рамките на Европейските дни на наследството
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
В детайли
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Контекст
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Контекст
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
В детайли
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Местен фокус
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Основна линия
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Контекст
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
В детайли
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
На преден план
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.