Начало Контекст Община Айтос е приключила успешно финансовата 2023 година, съобщи кметът Васил Едрев
11428
Икономика

Община Айтос е приключила успешно финансовата 2023 година, съобщи кметът Васил Едрев

Община Айтос е приключила успешно финансовата 2023 година.Това съобщи кметът Васил Едрев по време на публичното представяне на отчета за изпълнението на бюджета.

| 15 Август 2024, 15:16 ч.
Община Айтос е приключила успешно финансовата 2023 година, съобщи кметът Васил Едрев
Община Айтос е приключила успешно финансовата 2023 година, съобщи кметът Васил Едрев
Снимка © Христо Стефанов

Община Айтос е приключила успешно финансовата 2023 година. Това съобщи кметът Васил Едрев по време на публичното представяне на отчета за изпълнението на бюджета. Той добави, че общинската администрация няма неразплатени задължения и поети дългове. Преходният остатък, с който се приключва годината, осигурява финансов ресурс за справяне с продължаващото увеличение на разходите през 2024 година, посочи Едрев. 

Общо 3371 нарушения са установени от Дирекция "Инспекция по труда" в Разград за първите осем месеца на годината, съобщи Йоана Монева – изпълняващ длъжността директор в Дирекция „Инспекция по труда – Разград“. Тя посочи, че 1235 нарушения са свързани с осъществяването на трудовите правоотношения. По осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд са установени 2136 нарушения. Установените нарушения по заплащането на труда са 49. През периода инспекторите по труда са установили 45 работещи без трудов договор. За периода са съставени 166 акта за установяване на административни нарушения. Издадените наказателни постановления са 160.  

За първите осем месеца от годината Дирекция „Инспекция по труда“ в Разград е извършила 686 проверки. Проверените предприятия от инспекторите по труда в област Разград са 563.  

Йоана Моне

Официалното откриване на демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ в стопанство "ДЕИВ-2007" в село Мало Конаре, област Пазарджик, ще се състои на 18 септември от 10:00 часа. Демо точката във фамилното стопанство на Десислава и Иван Кабурови е част от технологичната инфраструктура на ЕЦИХ АгроХъб.БГ, която се изгражда на територията на България по проекта с фокус прецизно земеделие AgroDigiRisе, съфинансиран от Програма "Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация" 2021-2027 и Програма "Цифрова Европа" на Европейската комисия (ЕК). Събитието включва демонстрации на технологичните решения в стопанството, както и лекционни панели с практически съвети и технологии за прецизно земеделие и по-конкретно в зеленчукопроизводството, съобщиха от АгроХъб.БГ.

В откриването ще вземат участие експертите от дирекция "Развитие на селските

Условията в планините днес могат да се определят като подходящи за туризъм, но да се има предвид, че температурите са по-скоро зимни, отколкото летни. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). 

Температурите в планинските райони варират между 1 и 10 градуса, като е  облачно с преминаваща мъгла на много места.

Няма инциденти с туристи, допълниха от ПСС.

Прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) сочи, че на места днес главно в централните райони ще има валежи от дъжд. Сутринта в котловините и низините ще се образува мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са между 6° и 11°, в София - около 7°. 

Над планините облачността ще е значителна и на отделни места ще превали дъжд, над 2000 метра - слаб сняг. Ще духа до умере

Министерството на околната среда и водите (МОСВ), като партньор на инициативата, ще продължи да насърчава и подкрепя общините в изпълнението на политиките и проектите за устойчиво развитие на общинската екологична инфраструктура и подобряване на качеството на живот в общините. Това каза служебният министър на околната среда и водите Петър Димитров на пресконференция във Френския институт в България за конкурса "ЕкоОбщина".

Конкурсът "ЕкоОбщина" се превърна в традиция и днес поставяме началото с изключително важна за третирането и рециклирането на отпадъците по начин, който е здравословен за околната среда и обществото, каза още Петър Димитров.

Министърът изрази благодарност към партньорите в инициативата и заяви готовност МОСВ да сътрудничи, така че съвместно да допринесат за решаване на предизвикателствата.

Посолството на Франция в България и Френският институт в

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за туризма, внесени от депутати от ГЕРБ-СДС, с които се уреждат критериите и реда за обявяване на национален курорт. Депутатите първо отхвърлиха законопроекта, а след проверка на кворума и прегласуване го приеха с 89 гласа „за“, три „против“ и 59 „въздържал се“.

Измененията предвиждат обявяването на национален курорт да става с решение на Министерския съвет по предложение на министъра на туризма. Заявлението за обявяване на национален курорт се подава от кмета на съответната община, на чиято територия попада курортът или части от него, след решение на общинския съвет. По този начин се дава възможност на местната власт да прецени в най-голяма степен интереса и нуждите на съответното населено място от обявяване на национален курорт, се посочва в мотивите към законопроекта. Вносителите отбел

Над 110 процента е изпълнението на местните приходи за миналата година, стана известно от думите му. "Бюджет 2023 е първият в най-новата история на общината, който влезе в сила през месец септември 2023 година. Въпреки създалата се безпрецедентна ситуация, Община Айтос запази финансова стабилност", коментира Васил Едрев.

Припомняме, че бюджетът на Община Айтос бе приет в края на август миналата година тъй като държавният бюджет беше гласуван през юли.

Що се отнася до обектите от капиталовата програма и обектите, финансирани със средства от ЕС, нивото на изпълнение е задоволително, въпреки форсмажорните обстоятелства, свързани с приемането на държавния бюджет, отчетоха от финансовия отдел на общината. Изпълнението на плана за приходите е 53 443 лева, постъпленията от собствени приходи на общината са малко над 9 млн. лева. Данъчните приходи са 2 132 000 лева при годишен план от 1,8 млн. лева. Увеличаването на приходите в сравнение с 2022 г. се дължи основно на по-добрата събираемост при такса битови отпадъци /ТБО/. Постъпленията от ТБО са в размер на близо 2,5 млн. лева.

Общо приходите по бюджета са 53 443 000 лева, което представлява преизпълнение от 107 процента. 

С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещаше посетителите във втория ден на Варошлийски вечери. Двудневното издание е посветено на това жителите и гостите на града да се запознаят с ловешката градска култура от средата на 19-ти до началото на 20-ти век.

Младежи от Центъра за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ показаха градско облекло от този период. Посетителите имаха възможност да се снимат в ретро фото, а на чаша вино да научат интересни факти от историята на Ловеч, както и да разгледат двете къщи на Етнографския комплекс – Рашовата и Драсовата къща.

Там е подредена и изложба по повод 135 години от рождението на дарителя Ненчо Рашов. Автор на експозицията е главен уредник Елена Георгиева от Регионалния исторически музей.

„Ненчо Рашов е бил учител, музикант и патриот, ме

Десет души са задържани от полицията на територията на област Добрич след специализирана полицейска операция с цел противодействие на престъпността. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Оттам допълват, че акцията е по заповед на главния секретар на МВР. 

Двама от задържаните са шофирали автомобили под въздействието на алкохол. Други двама са в ареста, защото са седнали зад волана под въздействието на упойващи вещества. Младеж на 16 години и 32-годишен мъж са задържани за притежание на цигара с канабис и пакетче суха маса, реагираща също на канабис.  

Извършени са и няколко проверки на адреси. В Добрич е проверен имот, обитаван от 34-годишен мъж. От жилището са иззети 20 полиетиленови пликчета със суха тревна маса с общо тегло 20 грама, електронна везна и мелничка. 

Проверени са още два адреса в Добрич. В единия, обитава

Средният добив при царевицата за зърно в област Добрич е 247,3 кг/дка. Той е най-висок в община Тервел, където земеделците прибират до 425 кг/дка, а най-нисък е в община Генерал Тошево - 190 кг/дка, съобщиха от Министерството на земеделието и храните. 

Средният добив от културата в община Добричка е 340 кг/дка, в община Добрич земеделците прибират по 250 кг/дка. При земеделските стопани в община Балчик добивът е 200 кг/дка, в Каварна – 270 кг/дка, в Шабла – 233,3 кг/дка, а в Крушари реколтират по 311,9 кг/дка. Към момента са реколтирани 125 350 дка, а засетите с царевица полета в област Добрич са 816 350 дка, посочват още от МЗХ.

През миналата стопанска година засетите площи с царевица за зърно са били 970 800 дка, а средният добив е бил 314,1 кг/дка. 

При маслодайния слънчоглед средният добив за областта е 177,3 кг/дка. Най-висок добив са по

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември от 11:30 часа  на площад „Свети Александър Невски”, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В рамките на събитието президентът ще приеме почетния караул, след което Негово Светейшество българският патриарх Даниил ще отслужи тържествен водосвет, ще бъде извършен и ритуал по издигането на българския национален флаг, допълват от президентството.

На 17 септември Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник, съобщават от Столичната община.

В присъствието на кмета на София Васил Терзиев от 10:00 ч. ще се проведе тържественото заседание на Столичния общински съв

Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-ия км преди разклона за Нови пазар, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен.

Водач на мотоциклет при движение на мокра настилка е загубил контрол и е паднал на пътното платно. Бил е ударен от лек автомобил "Ситроен". Пострадалият е откаран за преглед в шуменската болница, където са установени множество наранявания, допълниха от полицията.

Извършва се оглед на мястото на произшествието. Към момента участъкът от 349 км до 361 км на магистрала "Хемус" е затворен. Въведен е обходен маршрут, съобщиха от ОД на МВР - Шумен.

Както съобщихме, временна организация на движението беше въведена по автомагистрала „Хемус“ на 363-ия километър, след възникнало пътнотранспортно произшествие на 18 септември.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Участък от пътя Русе - Бяла, от изхода на крайдунавския град до разклона за село Иваново, е затворен за движение заради силно задимяване от пожар в сухи треви и храсти край пътното ...
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на страната, съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ на Министерството на в ...
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин.  Сред прис ...
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, колоната от автомобили към 11:00 ч. е около 200 метра
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, а колоната от изчакващи автомобили към 11:00 часа е около 200 метра, . За да преминат изчакват както леки автомобили, так ...
План за възстановяване на опожарените горски територии ще изготвят Министерство на земеделието и държавните горски предприятия
План за възстановяване на опожарените през 2024 г. горски територии ще изготвят до края на месец октомври Министерство на земеделието и храните (МЗХ) и държавните горски предприяти ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България, 22 септември. Повече от 120 участници от цялата ...
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите и състава на листите с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори на ...
Тикер в 20:53 ч.
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявява ...
Начало Контекст
11428
Икономика

Община Айтос е приключила успешно финансовата 2023 година, съобщи кметът Васил Едрев

Община Айтос е приключила успешно финансовата 2023 година.Това съобщи кметът Васил Едрев по време на публичното представяне на отчета за изпълнението на бюджета.

| 15 Август 2024, 15:16 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Община Айтос е приключила успешно финансовата 2023 година, съобщи кметът Васил Едрев
Община Айтос е приключила успешно финансовата 2023 година, съобщи кметът Васил Едрев
Снимка © Христо Стефанов

Община Айтос е приключила успешно финансовата 2023 година. Това съобщи кметът Васил Едрев по време на публичното представяне на отчета за изпълнението на бюджета. Той добави, че общинската администрация няма неразплатени задължения и поети дългове. Преходният остатък, с който се приключва годината, осигурява финансов ресурс за справяне с продължаващото увеличение на разходите през 2024 година, посочи Едрев. 

Общо 3371 нарушения са установени от Дирекция "Инспекция по труда" в Разград за първите осем месеца на годината, съобщи Йоана Монева – изпълняващ длъжността директор в Дирекция „Инспекция по труда – Разград“. Тя посочи, че 1235 нарушения са свързани с осъществяването на трудовите правоотношения. По осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд са установени 2136 нарушения. Установените нарушения по заплащането на труда са 49. През периода инспекторите по труда са установили 45 работещи без трудов договор. За периода са съставени 166 акта за установяване на административни нарушения. Издадените наказателни постановления са 160.  

За първите осем месеца от годината Дирекция „Инспекция по труда“ в Разград е извършила 686 проверки. Проверените предприятия от инспекторите по труда в област Разград са 563.  

Йоана Моне

Официалното откриване на демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ в стопанство "ДЕИВ-2007" в село Мало Конаре, област Пазарджик, ще се състои на 18 септември от 10:00 часа. Демо точката във фамилното стопанство на Десислава и Иван Кабурови е част от технологичната инфраструктура на ЕЦИХ АгроХъб.БГ, която се изгражда на територията на България по проекта с фокус прецизно земеделие AgroDigiRisе, съфинансиран от Програма "Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация" 2021-2027 и Програма "Цифрова Европа" на Европейската комисия (ЕК). Събитието включва демонстрации на технологичните решения в стопанството, както и лекционни панели с практически съвети и технологии за прецизно земеделие и по-конкретно в зеленчукопроизводството, съобщиха от АгроХъб.БГ.

В откриването ще вземат участие експертите от дирекция "Развитие на селските

Условията в планините днес могат да се определят като подходящи за туризъм, но да се има предвид, че температурите са по-скоро зимни, отколкото летни. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). 

Температурите в планинските райони варират между 1 и 10 градуса, като е  облачно с преминаваща мъгла на много места.

Няма инциденти с туристи, допълниха от ПСС.

Прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) сочи, че на места днес главно в централните райони ще има валежи от дъжд. Сутринта в котловините и низините ще се образува мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са между 6° и 11°, в София - около 7°. 

Над планините облачността ще е значителна и на отделни места ще превали дъжд, над 2000 метра - слаб сняг. Ще духа до умере

Министерството на околната среда и водите (МОСВ), като партньор на инициативата, ще продължи да насърчава и подкрепя общините в изпълнението на политиките и проектите за устойчиво развитие на общинската екологична инфраструктура и подобряване на качеството на живот в общините. Това каза служебният министър на околната среда и водите Петър Димитров на пресконференция във Френския институт в България за конкурса "ЕкоОбщина".

Конкурсът "ЕкоОбщина" се превърна в традиция и днес поставяме началото с изключително важна за третирането и рециклирането на отпадъците по начин, който е здравословен за околната среда и обществото, каза още Петър Димитров.

Министърът изрази благодарност към партньорите в инициативата и заяви готовност МОСВ да сътрудничи, така че съвместно да допринесат за решаване на предизвикателствата.

Посолството на Франция в България и Френският институт в

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за туризма, внесени от депутати от ГЕРБ-СДС, с които се уреждат критериите и реда за обявяване на национален курорт. Депутатите първо отхвърлиха законопроекта, а след проверка на кворума и прегласуване го приеха с 89 гласа „за“, три „против“ и 59 „въздържал се“.

Измененията предвиждат обявяването на национален курорт да става с решение на Министерския съвет по предложение на министъра на туризма. Заявлението за обявяване на национален курорт се подава от кмета на съответната община, на чиято територия попада курортът или части от него, след решение на общинския съвет. По този начин се дава възможност на местната власт да прецени в най-голяма степен интереса и нуждите на съответното населено място от обявяване на национален курорт, се посочва в мотивите към законопроекта. Вносителите отбел

Над 110 процента е изпълнението на местните приходи за миналата година, стана известно от думите му. "Бюджет 2023 е първият в най-новата история на общината, който влезе в сила през месец септември 2023 година. Въпреки създалата се безпрецедентна ситуация, Община Айтос запази финансова стабилност", коментира Васил Едрев.

Припомняме, че бюджетът на Община Айтос бе приет в края на август миналата година тъй като държавният бюджет беше гласуван през юли.

Що се отнася до обектите от капиталовата програма и обектите, финансирани със средства от ЕС, нивото на изпълнение е задоволително, въпреки форсмажорните обстоятелства, свързани с приемането на държавния бюджет, отчетоха от финансовия отдел на общината. Изпълнението на плана за приходите е 53 443 лева, постъпленията от собствени приходи на общината са малко над 9 млн. лева. Данъчните приходи са 2 132 000 лева при годишен план от 1,8 млн. лева. Увеличаването на приходите в сравнение с 2022 г. се дължи основно на по-добрата събираемост при такса битови отпадъци /ТБО/. Постъпленията от ТБО са в размер на близо 2,5 млн. лева.

Общо приходите по бюджета са 53 443 000 лева, което представлява преизпълнение от 107 процента. 

С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещаше посетителите във втория ден на Варошлийски вечери. Двудневното издание е посветено на това жителите и гостите на града да се запознаят с ловешката градска култура от средата на 19-ти до началото на 20-ти век.

Младежи от Центъра за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ показаха градско облекло от този период. Посетителите имаха възможност да се снимат в ретро фото, а на чаша вино да научат интересни факти от историята на Ловеч, както и да разгледат двете къщи на Етнографския комплекс – Рашовата и Драсовата къща.

Там е подредена и изложба по повод 135 години от рождението на дарителя Ненчо Рашов. Автор на експозицията е главен уредник Елена Георгиева от Регионалния исторически музей.

„Ненчо Рашов е бил учител, музикант и патриот, ме

Десет души са задържани от полицията на територията на област Добрич след специализирана полицейска операция с цел противодействие на престъпността. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Оттам допълват, че акцията е по заповед на главния секретар на МВР. 

Двама от задържаните са шофирали автомобили под въздействието на алкохол. Други двама са в ареста, защото са седнали зад волана под въздействието на упойващи вещества. Младеж на 16 години и 32-годишен мъж са задържани за притежание на цигара с канабис и пакетче суха маса, реагираща също на канабис.  

Извършени са и няколко проверки на адреси. В Добрич е проверен имот, обитаван от 34-годишен мъж. От жилището са иззети 20 полиетиленови пликчета със суха тревна маса с общо тегло 20 грама, електронна везна и мелничка. 

Проверени са още два адреса в Добрич. В единия, обитава

Средният добив при царевицата за зърно в област Добрич е 247,3 кг/дка. Той е най-висок в община Тервел, където земеделците прибират до 425 кг/дка, а най-нисък е в община Генерал Тошево - 190 кг/дка, съобщиха от Министерството на земеделието и храните. 

Средният добив от културата в община Добричка е 340 кг/дка, в община Добрич земеделците прибират по 250 кг/дка. При земеделските стопани в община Балчик добивът е 200 кг/дка, в Каварна – 270 кг/дка, в Шабла – 233,3 кг/дка, а в Крушари реколтират по 311,9 кг/дка. Към момента са реколтирани 125 350 дка, а засетите с царевица полета в област Добрич са 816 350 дка, посочват още от МЗХ.

През миналата стопанска година засетите площи с царевица за зърно са били 970 800 дка, а средният добив е бил 314,1 кг/дка. 

При маслодайния слънчоглед средният добив за областта е 177,3 кг/дка. Най-висок добив са по

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София – 17 септември от 11:30 часа  на площад „Свети Александър Невски”, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В рамките на събитието президентът ще приеме почетния караул, след което Негово Светейшество българският патриарх Даниил ще отслужи тържествен водосвет, ще бъде извършен и ритуал по издигането на българския национален флаг, допълват от президентството.

На 17 септември Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник, съобщават от Столичната община.

В присъствието на кмета на София Васил Терзиев от 10:00 ч. ще се проведе тържественото заседание на Столичния общински съв

Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-ия км преди разклона за Нови пазар, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен.

Водач на мотоциклет при движение на мокра настилка е загубил контрол и е паднал на пътното платно. Бил е ударен от лек автомобил "Ситроен". Пострадалият е откаран за преглед в шуменската болница, където са установени множество наранявания, допълниха от полицията.

Извършва се оглед на мястото на произшествието. Към момента участъкът от 349 км до 361 км на магистрала "Хемус" е затворен. Въведен е обходен маршрут, съобщиха от ОД на МВР - Шумен.

Както съобщихме, временна организация на движението беше въведена по автомагистрала „Хемус“ на 363-ия километър, след възникнало пътнотранспортно произшествие на 18 септември.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, колоната от автомобили към 11:00 ч. е около 200 метра
План за възстановяване на опожарените горски територии ще изготвят Министерство на земеделието и държавните горски предприятия
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
В детайли
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Контекст
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Контекст
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
В детайли
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Местен фокус
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Основна линия
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Контекст
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
В детайли
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
На преден план
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.