Начало Контекст Бутилираната вода от държавния резерв вече е доставена на община Свищов
11614
България

Бутилираната вода от държавния резерв вече е доставена на община Свищов

В отговор на обявеното бедствено положение в община Свищов поради продължително безводие, Държавна агенция “Държавен резерв и военновременни запаси” предостави близо 39 888 литра бутилирана питейна вода за подпомагане на засегнатото население в селата Овча могила и Хаджидимитрово.Това съобщиха от пресцентъра на агенцията.

| 15 Август 2024, 15:39 ч.
Бутилираната вода от държавния резерв вече е доставена на община Свищов
Бутилираната вода от държавния резерв вече е доставена на община Свищов
Снимка © Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси"

В отговор на обявеното бедствено положение в община Свищов поради продължително безводие, Държавна агенция “Държавен резерв и военновременни запаси” предостави близо 39 888 литра бутилирана питейна вода за подпомагане на засегнатото население в селата Овча могила и Хаджидимитрово. Това съобщиха от пресцентъра на агенцията. 

Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища. Вече е определен парцел, намиращ се на територията на курорта Слънчев бряг. Започва и процедура по изготвяне на проектната документация, съобщиха в официалния сайт от Общината.

Част от социалните жилища ще бъдат предназначени за гражданите, обитаващи към момента общежитието на Средно училище "Любен Каравелов", което има статут на общинска собственост.

Целта е да бъдат предоставени на гражданите, ползващи в момента общежитието за жилищни нужди, по-добри битово-социални условия, а освободената сграда, находяща се в съседство на училището, ще бъде добавена към образователния фонд, след реализация на утвърден проект за саниране и реконструкция.

Така ще бъдат изпълнени изискванията на Закона за предучилищното и училищното образование за едносменен режим на обучение за всички ученици.

Жителите на област Добрич, които са променили своето местоживеене с ново населено място в рамките на страната, са 2917 през 2023 година. Това е с 210 души повече спрямо 2022 година, когато броят им е бил 2707. От тях 1824 души са се преместили в населено място от областта, показват данните на Териториално статистическо бюро - Североизток.

Данните показват още, че в границите на областта най-голямо движение има по направлението "град - село". По-малък относителен дял имат миграционните потоци по направленията "село - град" - 18,4 на сто, "село - село" - 13,4 на сто и "град - град" - 6,6 на сто.

Общият брой на преместилите се в други области на страната е 1093. От тях 484 души са избрали област Варна за ново местоживеене спрямо 611 души през 2022 г.

Данните показват, че област Варна и област София (столица) продължават да привличат голям брой добруджанци, те са с на

До месец и половина се очаква решение на Върховния административен съд (ВАС) по казуса с инвестиционното намерение за изграждане на завод за каменна вата с инсинератор за горене на RDF отпадъци край Павликени, с. Върбовка. Това съобщи адвокат Христо Дишев, представляващ Гражданско сдружение „Ти решаваш“ по делото, на пресконференция в Националния пресклуб на .  

Той посочи, че днес се е състояло второто заседание на ВАС по делото, образувано по касационните жалби на „Ти решаваш“ и директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Велико Търново.  

В десетдневен срок страните по делото трябва да подготвим писмени защити и след това в едномесечен срок очакваме съдебно решение, посочи той. Надявам се, че решението ще бъде постановено в името на народа, а не както това на Административния съд в София област

Не се появяват нови сметища на местата с осигурено видеонаблюдение. Това каза служебният министър на околната среда и водите в служебния кабинет Петър Димитров по време на парламентарния контрол в отговор на няколко въпроса, свързани с незаконни сметища в различни общини на територията на област Монтана. По думите му на кметовете на общините са издадени предписания за монтиране на видеокамери, където е възможно. 

В имот в село Брусарци, област Монтана, който е частна общинска собственост, е установено незаконно сметище с площ около 800 кв. м, каза Димитров. Издадено е предписание на кмета на селото за почистване на терена и при проверка, направена вчера, е установено, че вече е почистен, допълни служебният министър. 

За нерегламентирано сметище с битови и строителни отпадъци в село Бели Мел, област Монтана Димитров каза, че замърсената площ е около 700 кв. м. В

Все повече общини са ангажирани с темата за енергийната ефективност и екологията. Това каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова – Касабова на пресконференция във Френския институт в България за конкурса `ЕкоОбщина". Конкурсът ще продължи да надгражда дългогодишното сътрудничество между Франция и България и ще се превърне в традиция за споделяне на добрите практики за опазване на околната среда, заяви Коритарова.

Страната ни успешно следва примера, който много държави в Европа прилагат, за насърчаване на по-добро управление на водите, отпадъците, енергийната ефективност и устойчивата градска мобилност, посочи министърът. Със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост финансираме обновяването на сградите като дефинираме няколко групи сгради – жилищни, обществени и сгради, свързани с туризъм и други адми

Доставката е извършена ден след решение на Министерския съвет от 14 август и осигурява спешна помощ за преодоляване на кризата с липсата на питейна вода в региона. Водата ще бъде разпределена от общинските власти в Свищов сред домакинствата и обществените заведения, които са засегнати най-силно от проблема.

Чрез тази спешна мярка държавата цели да гарантира достъпа до чиста питейна вода за живеещите в бедстващия район, информират още от агенцията.

Държавна агенция “Държавен резерв и военновременни запаси” уверява също, че остава в готовност да подпомага бедстващи области и общини.

Припомняме, че на 12 август общо 37 044 литра вода бе доставена в село Стрелец, община Горна Оряховица, за преодоляване последиците от обявеното бедствено положение.

Надяваме се до 30 октомври да подготвим предложение за законодателно транспониране на директивата за адекватни минимални заплати в Европейския съюз (ЕС), каза служебният министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов по време среща с национално представителните организации на синдикатите и на работодателите в Министерството на труда и социалната политика (МТСП), съобщиха от ведомството.

В дискусията участваха заместник-министрите Лазар Лазаров и Наталия Ефремова, както и експерти от министерството. 

Законодателното транспониране ще бъде обсъдено със социалните партньори в Националния съвет за тристранно сътрудничество и ще бъде внесено в Министерския съвет и Народното събрание, каза още служебния министър.

„МТСП счита, че за транспониране на директивата за адекватни минимални заплати в ЕС е необходимо в Кодекса на труда да се регламентират критер

След дълго пътуване от столицата Сана до пристанищния град Ходейда днес успях да се видя с двамата българи в Йемен, съобщи българският евродепутат Елена Йончева.

Те са се срещнали извън похитения на 19 ноември 2023 г. кораб „Галакси Лийдър“,  в помещение, избрано от хусите с оглед на сигурността, става ясно от съобщение, разпространено от нейния пресофис.

На срещата е присъствал високопоставен представител на хусите - йеменско движение, което пое през 2014 г. контрола върху обширна територия в Северен Йемен, включително столицата Сана, и изгради управленски структури там, докато признатото от международната общност правителство се установи в Аден, в южната част на страната. По думите той ги е уверил, че аргументите и призивите за уреждане на ситуацията, които Йончева е изтъкнала, "се чуват, приемат се сериозно и се обмисля скорошно освобождаване".

<

Днес на територията на община Габрово ще се извърши дезинфекция, дезинсекция и дератизация. Карантинният период на мероприятията е 24 часа, съобщават от Община Габрово.

Срещу кърлежи ще бъдат обработени озеленените площи, както и местата за масов отдих и разходки като паркове и градини. Комплекс от мерки и мероприятия за унищожаване на гризачите вредители (дератизация) ще бъде извършен спрямо 144 броя канални шахти, също и по бреговата ивица по поречието на реките Янтра и Синкевица. Дезинфекция ще бъде извършена и на откритите пясъчници и съоръжения на открити детски и фитнес площадки на територията на общината, посочват от местната администрация. 

Мероприятията по дезакаризация на тревните площи ще се извърши с бицида „Айкън 10 КС“, пиретроиден инсектицид, ефективен срещу кърлежи и бълхи и нискотоксичен за нецелеви организми, посочват от Община Габрово.

Световният ден на сърцето – 29 септември, ще бъде отбелязан за втора поредна година в Троян. Това съобщи на пресконференция д-р Петьо Маринов, началник на отделението по хирургия в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) - Троян и член на управителния съвет на Дружеството на кардиолозите в България.

Отбелязването на знаковата дата ще се осъществи в партньорство между МБАЛ – Троян, Община Троян и две големи троянски фирми. През последните години Денят на сърцето прераства в Седмица на сърцето, разказа д-р Маринов. 

В седмицата преди 29 септември ще бъдат изнесени две лекции, свързани със сърдечните заболявания, подготвени са и информационни материали за значимостта на сърдечно-съдовите заболявания и възможностите за тяхната превенция. Те ще се разпространяват във фирмите партньори и в информационните центрове на болницата и общината.

На 3

Община Варна ще възложи независим финансов и функционален одит на всички общински дружества, сред които е и „Градски транспорт“ ЕАД, съобщи на пресконференция кметът на града Благомир Коцев. Той подчерта, че част от тях не работят достатъчно ефективно и финансовата им дисциплина е слаба. Ръководството на дружествата обаче не се назначава от администрацията, а от Общинския съвет, посочи Коцев. Той уточни, че екипът му предлага оздравителни мерки, които не се прилагат, тъй като принципалът на фирмите не е Общината. Всяка година част от тези дружества трябва да бъдат дофинансирани от бюджета без тези средства да са предвидени, обясни Коцев и подчерта, че това налага да се вземат пари от други сектори.

Зам.-кметът по финансовите въпроси Христо Рафаилов допълни, че „Градски транспорт“ е в постоянен недостиг на средства. По думите му дълговете на дружеството к

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване, . Преди обяд трафикът беше интензивен и имаше колона от изчакващи автомобили. В ...
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори (СРХР), съобщиха от сдружението. Тя застава начело на съюза след оттеглянето на дългогодишния ...
Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба
Условията за туризъм в планините са добри. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския Червен кръст. Температурите все още са около 5-6 градуса, а в в район ...
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
В полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г. е обявена независимостта на Малта. От 1800 г. островът е протекторат на Великобритания, посочва отдел “Справочна” на . Малта ...
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за разпределението на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков за предстоящия вот на 27 октомври. Срещата се с ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България, 22 септември. Повече от 120 участници от цялата ...
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите и състава на листите с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори на ...
Тикер в 21:06 ч.
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявява ...
Начало Контекст
11614
България

Бутилираната вода от държавния резерв вече е доставена на община Свищов

В отговор на обявеното бедствено положение в община Свищов поради продължително безводие, Държавна агенция “Държавен резерв и военновременни запаси” предостави близо 39 888 литра бутилирана питейна вода за подпомагане на засегнатото население в селата Овча могила и Хаджидимитрово.Това съобщиха от пресцентъра на агенцията.

| 15 Август 2024, 15:39 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Бутилираната вода от държавния резерв вече е доставена на община Свищов
Бутилираната вода от държавния резерв вече е доставена на община Свищов
Снимка © Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси"

В отговор на обявеното бедствено положение в община Свищов поради продължително безводие, Държавна агенция “Държавен резерв и военновременни запаси” предостави близо 39 888 литра бутилирана питейна вода за подпомагане на засегнатото население в селата Овча могила и Хаджидимитрово. Това съобщиха от пресцентъра на агенцията. 

Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища. Вече е определен парцел, намиращ се на територията на курорта Слънчев бряг. Започва и процедура по изготвяне на проектната документация, съобщиха в официалния сайт от Общината.

Част от социалните жилища ще бъдат предназначени за гражданите, обитаващи към момента общежитието на Средно училище "Любен Каравелов", което има статут на общинска собственост.

Целта е да бъдат предоставени на гражданите, ползващи в момента общежитието за жилищни нужди, по-добри битово-социални условия, а освободената сграда, находяща се в съседство на училището, ще бъде добавена към образователния фонд, след реализация на утвърден проект за саниране и реконструкция.

Така ще бъдат изпълнени изискванията на Закона за предучилищното и училищното образование за едносменен режим на обучение за всички ученици.

Жителите на област Добрич, които са променили своето местоживеене с ново населено място в рамките на страната, са 2917 през 2023 година. Това е с 210 души повече спрямо 2022 година, когато броят им е бил 2707. От тях 1824 души са се преместили в населено място от областта, показват данните на Териториално статистическо бюро - Североизток.

Данните показват още, че в границите на областта най-голямо движение има по направлението "град - село". По-малък относителен дял имат миграционните потоци по направленията "село - град" - 18,4 на сто, "село - село" - 13,4 на сто и "град - град" - 6,6 на сто.

Общият брой на преместилите се в други области на страната е 1093. От тях 484 души са избрали област Варна за ново местоживеене спрямо 611 души през 2022 г.

Данните показват, че област Варна и област София (столица) продължават да привличат голям брой добруджанци, те са с на

До месец и половина се очаква решение на Върховния административен съд (ВАС) по казуса с инвестиционното намерение за изграждане на завод за каменна вата с инсинератор за горене на RDF отпадъци край Павликени, с. Върбовка. Това съобщи адвокат Христо Дишев, представляващ Гражданско сдружение „Ти решаваш“ по делото, на пресконференция в Националния пресклуб на .  

Той посочи, че днес се е състояло второто заседание на ВАС по делото, образувано по касационните жалби на „Ти решаваш“ и директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Велико Търново.  

В десетдневен срок страните по делото трябва да подготвим писмени защити и след това в едномесечен срок очакваме съдебно решение, посочи той. Надявам се, че решението ще бъде постановено в името на народа, а не както това на Административния съд в София област

Не се появяват нови сметища на местата с осигурено видеонаблюдение. Това каза служебният министър на околната среда и водите в служебния кабинет Петър Димитров по време на парламентарния контрол в отговор на няколко въпроса, свързани с незаконни сметища в различни общини на територията на област Монтана. По думите му на кметовете на общините са издадени предписания за монтиране на видеокамери, където е възможно. 

В имот в село Брусарци, област Монтана, който е частна общинска собственост, е установено незаконно сметище с площ около 800 кв. м, каза Димитров. Издадено е предписание на кмета на селото за почистване на терена и при проверка, направена вчера, е установено, че вече е почистен, допълни служебният министър. 

За нерегламентирано сметище с битови и строителни отпадъци в село Бели Мел, област Монтана Димитров каза, че замърсената площ е около 700 кв. м. В

Все повече общини са ангажирани с темата за енергийната ефективност и екологията. Това каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова – Касабова на пресконференция във Френския институт в България за конкурса `ЕкоОбщина". Конкурсът ще продължи да надгражда дългогодишното сътрудничество между Франция и България и ще се превърне в традиция за споделяне на добрите практики за опазване на околната среда, заяви Коритарова.

Страната ни успешно следва примера, който много държави в Европа прилагат, за насърчаване на по-добро управление на водите, отпадъците, енергийната ефективност и устойчивата градска мобилност, посочи министърът. Със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост финансираме обновяването на сградите като дефинираме няколко групи сгради – жилищни, обществени и сгради, свързани с туризъм и други адми

Доставката е извършена ден след решение на Министерския съвет от 14 август и осигурява спешна помощ за преодоляване на кризата с липсата на питейна вода в региона. Водата ще бъде разпределена от общинските власти в Свищов сред домакинствата и обществените заведения, които са засегнати най-силно от проблема.

Чрез тази спешна мярка държавата цели да гарантира достъпа до чиста питейна вода за живеещите в бедстващия район, информират още от агенцията.

Държавна агенция “Държавен резерв и военновременни запаси” уверява също, че остава в готовност да подпомага бедстващи области и общини.

Припомняме, че на 12 август общо 37 044 литра вода бе доставена в село Стрелец, община Горна Оряховица, за преодоляване последиците от обявеното бедствено положение.

Надяваме се до 30 октомври да подготвим предложение за законодателно транспониране на директивата за адекватни минимални заплати в Европейския съюз (ЕС), каза служебният министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов по време среща с национално представителните организации на синдикатите и на работодателите в Министерството на труда и социалната политика (МТСП), съобщиха от ведомството.

В дискусията участваха заместник-министрите Лазар Лазаров и Наталия Ефремова, както и експерти от министерството. 

Законодателното транспониране ще бъде обсъдено със социалните партньори в Националния съвет за тристранно сътрудничество и ще бъде внесено в Министерския съвет и Народното събрание, каза още служебния министър.

„МТСП счита, че за транспониране на директивата за адекватни минимални заплати в ЕС е необходимо в Кодекса на труда да се регламентират критер

След дълго пътуване от столицата Сана до пристанищния град Ходейда днес успях да се видя с двамата българи в Йемен, съобщи българският евродепутат Елена Йончева.

Те са се срещнали извън похитения на 19 ноември 2023 г. кораб „Галакси Лийдър“,  в помещение, избрано от хусите с оглед на сигурността, става ясно от съобщение, разпространено от нейния пресофис.

На срещата е присъствал високопоставен представител на хусите - йеменско движение, което пое през 2014 г. контрола върху обширна територия в Северен Йемен, включително столицата Сана, и изгради управленски структури там, докато признатото от международната общност правителство се установи в Аден, в южната част на страната. По думите той ги е уверил, че аргументите и призивите за уреждане на ситуацията, които Йончева е изтъкнала, "се чуват, приемат се сериозно и се обмисля скорошно освобождаване".

<

Днес на територията на община Габрово ще се извърши дезинфекция, дезинсекция и дератизация. Карантинният период на мероприятията е 24 часа, съобщават от Община Габрово.

Срещу кърлежи ще бъдат обработени озеленените площи, както и местата за масов отдих и разходки като паркове и градини. Комплекс от мерки и мероприятия за унищожаване на гризачите вредители (дератизация) ще бъде извършен спрямо 144 броя канални шахти, също и по бреговата ивица по поречието на реките Янтра и Синкевица. Дезинфекция ще бъде извършена и на откритите пясъчници и съоръжения на открити детски и фитнес площадки на територията на общината, посочват от местната администрация. 

Мероприятията по дезакаризация на тревните площи ще се извърши с бицида „Айкън 10 КС“, пиретроиден инсектицид, ефективен срещу кърлежи и бълхи и нискотоксичен за нецелеви организми, посочват от Община Габрово.

Световният ден на сърцето – 29 септември, ще бъде отбелязан за втора поредна година в Троян. Това съобщи на пресконференция д-р Петьо Маринов, началник на отделението по хирургия в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) - Троян и член на управителния съвет на Дружеството на кардиолозите в България.

Отбелязването на знаковата дата ще се осъществи в партньорство между МБАЛ – Троян, Община Троян и две големи троянски фирми. През последните години Денят на сърцето прераства в Седмица на сърцето, разказа д-р Маринов. 

В седмицата преди 29 септември ще бъдат изнесени две лекции, свързани със сърдечните заболявания, подготвени са и информационни материали за значимостта на сърдечно-съдовите заболявания и възможностите за тяхната превенция. Те ще се разпространяват във фирмите партньори и в информационните центрове на болницата и общината.

На 3

Община Варна ще възложи независим финансов и функционален одит на всички общински дружества, сред които е и „Градски транспорт“ ЕАД, съобщи на пресконференция кметът на града Благомир Коцев. Той подчерта, че част от тях не работят достатъчно ефективно и финансовата им дисциплина е слаба. Ръководството на дружествата обаче не се назначава от администрацията, а от Общинския съвет, посочи Коцев. Той уточни, че екипът му предлага оздравителни мерки, които не се прилагат, тъй като принципалът на фирмите не е Общината. Всяка година част от тези дружества трябва да бъдат дофинансирани от бюджета без тези средства да са предвидени, обясни Коцев и подчерта, че това налага да се вземат пари от други сектори.

Зам.-кметът по финансовите въпроси Христо Рафаилов допълни, че „Градски транспорт“ е в постоянен недостиг на средства. По думите му дълговете на дружеството к

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
В детайли
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Контекст
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Контекст
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
В детайли
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Местен фокус
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Основна линия
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Контекст
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
В детайли
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
На преден план
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.