Начало Контекст Мерки срещу разпространението на чума по дребните преживни животни ще бъдат предприети в Павел баня
12006
България

Мерки срещу разпространението на чума по дребните преживни животни ще бъдат предприети в Павел баня

Мерки за ограничаване на разпространението на чума по дребните преживни животни бяха обсъдени на среща между отговорните институции в Павел баня, съобщиха от местната администрация.Целта е недопускане на заболяването на територията на общината.

| 15 Август 2024, 17:39 ч.
Мерки срещу разпространението на чума по дребните преживни животни ще бъдат предприети в Павел баня
Мерки срещу разпространението на чума по дребните преживни животни ще бъдат предприети в Павел баня
Снимка © БТА

Мерки за ограничаване на разпространението на чума по дребните преживни животни бяха обсъдени на среща между отговорните институции в Павел баня, съобщиха от местната администрация. Целта е недопускане на заболяването на територията на общината. 

Фестивалът на самоковския картоф започва в 11:00 часа днес на централния плод "Захарий Зограф" в Самоков, съобщиха от Община Самоков, които са организатори на събитието. 

Ще има детски празник, а водещ ще бъде певецът Богдан Томов, съобщиха от Общината. Предвидено е игрите и забавленията за деца да са до 12:30 часа, а след почивката, в 16:00 ч. ще започне състезание по белене и пържене на картофи.

Кметовете на кметства, кметските наместници и секретари ще имат главна роля в надпреварата, като ще бъдат разделени на общо десет отбора, а един от тях ще е от Самоков. Участниците ще донесат картофите от местата, където живеят.

Жури ще оценява как са сготвени картофите на отборите. В него ще са кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов, Венера Милова и готвачът Ути Бъчваров. Очаква се той да приготви 50 килограмово кюфте от месо и ще пържи картофи.

В закри

Не приемам упрека, че три години сме бездействали в Комисията за противодействие на корупцията, заяви изпълняващият функциите председател на комисията Антон Славчев по време на дебата в парламента за неговото освобождаване от поста.

Славчев посочи, че в комисията работят изключителни професионалисти на високо ниво и той стои зад тях. Упрекът към мен, че комисията не работи, е упрек и към служителите, допълни Славчев.

Комисията е колективен орган, решенията не ги взимам само аз, отбеляза той.

По-рано днес Хамид Хамид от ДПС посочи, че Кирил Петков преди близо три години е подал сигнал за един кредит, за "един грабеж" от 150 млн. лв. Славчев трябва да обясни защо чак на третата година започват действия по този кредит и защо спрямо само единия участник в този грабеж се предприемат действия,  каза Хамид.  Той отбеляза, че "30 милиона отидоха при един съучаст

Окръжна прокуратура - Смолян измени мярката от „домашен арест“ в „подписка“ на 72-годишен Кирил Пенчев, привлечен като обвиняем за убийство на съселянин, каза окръжният прокурор Недко Симов, който е и наблюдаващ досъдебното производство.

Припомняме, че инцидентът, при който загина 78-годишният Бойко Младенов от неделинското село Кочани, стана на 1 март, след спор за имот и прераснал в сбиване между двамата възрастни мъже.

Недко Симов уточни, че промяната на мярката е във връзка с подадена молба от обвиняемия. Прокурорът е преценил, че съобразявайки всички обстоятелства, в това число и влошено здравословно състояние, както и необходимост от посещение на болнични заведения, мярката трябва да бъде изменена. 

На Районното управление на МВР в Златоград е възложено да контролират изпълнението на мярката „подписка“ по постоянния

Народното събрание разисква проект на решение за освобождаване на Антон Славчев от комисиите за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконното имущество. Проекторешението за освобождаването на Славчев от двете комисии като член и като изпълняващ функциите на председател е внесено от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ).

Мотивите към проекта на решение представи народният представител Лена Бориславова от ПП-ДБ. Освобождаването на г-н Славчев представлява своеобразен тест за тази зала, кой е готов да намали влиянието на г-н Делян Пеевски в поне една от институциите, които са превзети и са политически мотивирани и не изпълняват функциите си по закон, заяви Бориславова. Сред мотивите тя открои системно неизпълнение на служебните задължения и липса на прозрачност в дейността и на двете комисии, председателствани от Славчев.

Ня

Представители на бизнеса подкрепиха предложената промяна в размера на линията на бедност, синдикатите поискаха промяна в методиката за определянето . Становищата им бяха изразени по време на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). Членовете на НСТС обсъдиха проект на постановление на служебното правителство линията на бедност за 2025 г. да бъде 638 лв. За тази година тя е 526 лв. Представителите на бизнеса подкрепиха предложения от кабинета размер, но според Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) линията на бедност за следващата година трябва да бъде по-висока - 667 лв.

От Асоциацията на индустриалния капитал в България подкрепяме проекта за постановление, но ни липсва информация как това увеличение ще се отрази на бюджетните разходи в частичната предварителна оценка на въздействието, каза Валери Велев, член на асоциацията. По д

Конкретните действия бяха обсъдени на заседание на общинската епизоотична комисия по препоръка на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) в Стара Загора. На срещата, свикана от зам.-кмета инж. Радка Иванова, присъстваха д-р Огнян Николов, главен инспектор „Здравеопазване на животните“ към ОДБХ - Стара Загора, д-р Радослав Архипов, представител на Българския ветеринарен съюз, Кирил Желязков, началник на участък „Полиция“ в Павел баня, Румен Кацарски, инспектор в полицията в града и Георги Апостолов, главен експерт в Община Павел баня. 

Разяснено беше, че заболяването създава реална опасност за бързо разпространение и висока смъртност, като в засегнатото стадо заболеваемостта може да достигне сто процента, а смъртността - между 20 и 90 на сто. В хода на срещата бяха взети и конкретни решения.  Сред тях са забрана за провеждането на пазари, изложби и други събирания на дребни преживни животни, както и уведомяване на всички собственици на животновъдни обекти за признаците на заболяването. Няма да бъдат допускани контакти на животни от различна стада и ще бъдат взети мерки за ограничаване на нелегалната търговия с овце и кози на територията на общината.

Общинската епизоотична комисия в Павел баня възлага на всички кметове на населените места да посетят животновъдните обекти на територията на съответното населено място, в които се отглеждат овце и кози, и да запознаят собствениците със сериозността на проблема, посочиха още от пресцентъра.

На територията на община Павел баня има регистрирани 46 ферми и три лични стопанства за отглеждане на овце и кози, като броят на животните, отглеждани в тях, е 5600.

”Обстановката в община Павел баня е спокойна и към момента няма опасност от разпространението на болестта. Засега има регистрирани огнища на чума по дребните преживни животни в Гърция, Румъния и Турция”, посочиха от Областна дирекция по безопасност на храните в Стара Загора.
 

Пожарните екипи са потушили общо 54 пожара през изминалото денонощие. Пострадал е един човек. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). 

Жена на 50 години е пострадала вчера при пожар в къща в село Бъдеще, община Стара Загора. Пожарът е загасен от  четирима служители от РСПБЗН – Стара Загора.   

Звената за ПБЗН са се отзовали на 89 сигнала за произшествия, се посочва още в съобщението. С преки материални щети през изминалото денонощие са станали 17 пожара.  Без нанесени материални щети са възникнали 37 пожара. 

Екипите на ПБЗП са извършили 32 спасителни дейности и помощни операции, от които - осем при катастрофи в транспортни средства и 24 техническа помощ.

Лъжливите повиквания са били три. 

От началото на годината до 9 септември са установени опити на 40 210 души да влязат в страната през българо-турска граница, посочи служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков в отговор на парламентарен въпрос от народния представител Калоян Методиев във връзка с приемането на България в Шенген и мигрантския натиск по българо-турската граница.

В отговора е допълнено, че към момента миграционният натиск на българо-турска граница е със 72% по-малък спрямо същия период на 2023 г. - 141 428 души.

Българските гранични власти са задържали 1666 граждани на трети страни при опит да влязат нелегално в страната. След като са установили наличието на български патрули и постове по линията на границата, 38 457 души самостоятелно са се завърнали във вътрешността на Турция. От турските гранични власти са задържани 87 лица, посочи министър Илков.

През септември 2024 г. з

С общоградска церемония на площад „Хаджи Димитър“ в Сливен ще бъде отбелязан Денят на независимостта на България на 22 септември, съобщиха от пресцентъра на община Сливен.

Общината е организатор на събитието заедно с Центъра за подготовка на специалисти – Сливен.

Церемонията включва ритуал по издигане на националното знаме и полагане на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. Предвиден е и празничен концерт на сливенския ансамбъл за народни песни и танци.

Събитията по повод обявяването на независимостта на България, провъзгласена на 22 септември (5 октомври нов стил) 1908 година, ще започнат от 20 септември с празничния концерт на самодейните състави на пенсионерските клубове от община Сливен в Градската градина. За петъчния ден е планирано и представяне на новите издания на книгите от трилогията на Цончо Родев &b

Ден на отворените врати в обновеното родилно отделение към Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Тота Венкова“ в Габрово е обявен за 26 септември, съобщиха от лечебното заведение.

На въпросите на посетителите ще отговарят началникът на отделението д-р Албена Паньова, старшата акушерка Иванка Стефанова и педиатърът д-р Анелия Толева, които ще разкажат за условията в отделението, как се провежда раждането, грижите, които специалистите полагат за новороденото и майката. 

От лечебното заведение посочват, че посещението ще става без предварително записване, а допълнителна информация може да бъде получена всеки делничен ден на телефон: 066 899 659.

Припомняме, че през миналата година в габровската болница бе открита изложбата ,,Тоновете на живота”, създадена от женско благотворително дружество „Майчина грижа“.  Тогава бе с

Криминалисти от Районно управление - Шумен установиха и задържаха извършители на кражба на хранителни продукти от търговски обект в града на обща стойност около 9 000 лева, съобщиха от пресотдела на Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен.

Сигнал за кражбата е приет в полицейското управление в Шумен на 18 септември. Съобщено е, че за времето от 7 до 13 септември неизвестни като клиенти в търговски обект на ул.“ Ген. Скобелев“ извършили многократно кражба на продукти. След получения сигнал, криминалисти от полицейското управление в града са извършили множество оперативни действия, които са дали резултат, допълват от полицията.

Установени като извършители са двама мъже на 30 и 26 години от Карнобат. При претърсване в обитаваните от тях жилища в града са намерени и иззети множество хранителни и други продукти. Задържани са за срок до 24 часа в Районно управление

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване, . Преди обяд трафикът беше интензивен и имаше колона от изчакващи автомобили. В ...
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори (СРХР), съобщиха от сдружението. Тя застава начело на съюза след оттеглянето на дългогодишния ...
Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба
Условията за туризъм в планините са добри. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския Червен кръст. Температурите все още са около 5-6 градуса, а в в район ...
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
В полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г. е обявена независимостта на Малта. От 1800 г. островът е протекторат на Великобритания, посочва отдел “Справочна” на . Малта ...
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за разпределението на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков за предстоящия вот на 27 октомври. Срещата се с ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България, 22 септември. Повече от 120 участници от цялата ...
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите и състава на листите с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори на ...
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Участък от пътя Русе - Бяла, от изхода на крайдунавския град до разклона за село Иваново, е затворен за движение заради силно задимяване от пожар в сухи треви и храсти край пътното ...
Тикер в 20:05 ч.
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и вода ...
Начало Контекст
12006
България

Мерки срещу разпространението на чума по дребните преживни животни ще бъдат предприети в Павел баня

Мерки за ограничаване на разпространението на чума по дребните преживни животни бяха обсъдени на среща между отговорните институции в Павел баня, съобщиха от местната администрация.Целта е недопускане на заболяването на територията на общината.

| 15 Август 2024, 17:39 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Мерки срещу разпространението на чума по дребните преживни животни ще бъдат предприети в Павел баня
Мерки срещу разпространението на чума по дребните преживни животни ще бъдат предприети в Павел баня
Снимка © БТА

Мерки за ограничаване на разпространението на чума по дребните преживни животни бяха обсъдени на среща между отговорните институции в Павел баня, съобщиха от местната администрация. Целта е недопускане на заболяването на територията на общината. 

Фестивалът на самоковския картоф започва в 11:00 часа днес на централния плод "Захарий Зограф" в Самоков, съобщиха от Община Самоков, които са организатори на събитието. 

Ще има детски празник, а водещ ще бъде певецът Богдан Томов, съобщиха от Общината. Предвидено е игрите и забавленията за деца да са до 12:30 часа, а след почивката, в 16:00 ч. ще започне състезание по белене и пържене на картофи.

Кметовете на кметства, кметските наместници и секретари ще имат главна роля в надпреварата, като ще бъдат разделени на общо десет отбора, а един от тях ще е от Самоков. Участниците ще донесат картофите от местата, където живеят.

Жури ще оценява как са сготвени картофите на отборите. В него ще са кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов, Венера Милова и готвачът Ути Бъчваров. Очаква се той да приготви 50 килограмово кюфте от месо и ще пържи картофи.

В закри

Не приемам упрека, че три години сме бездействали в Комисията за противодействие на корупцията, заяви изпълняващият функциите председател на комисията Антон Славчев по време на дебата в парламента за неговото освобождаване от поста.

Славчев посочи, че в комисията работят изключителни професионалисти на високо ниво и той стои зад тях. Упрекът към мен, че комисията не работи, е упрек и към служителите, допълни Славчев.

Комисията е колективен орган, решенията не ги взимам само аз, отбеляза той.

По-рано днес Хамид Хамид от ДПС посочи, че Кирил Петков преди близо три години е подал сигнал за един кредит, за "един грабеж" от 150 млн. лв. Славчев трябва да обясни защо чак на третата година започват действия по този кредит и защо спрямо само единия участник в този грабеж се предприемат действия,  каза Хамид.  Той отбеляза, че "30 милиона отидоха при един съучаст

Окръжна прокуратура - Смолян измени мярката от „домашен арест“ в „подписка“ на 72-годишен Кирил Пенчев, привлечен като обвиняем за убийство на съселянин, каза окръжният прокурор Недко Симов, който е и наблюдаващ досъдебното производство.

Припомняме, че инцидентът, при който загина 78-годишният Бойко Младенов от неделинското село Кочани, стана на 1 март, след спор за имот и прераснал в сбиване между двамата възрастни мъже.

Недко Симов уточни, че промяната на мярката е във връзка с подадена молба от обвиняемия. Прокурорът е преценил, че съобразявайки всички обстоятелства, в това число и влошено здравословно състояние, както и необходимост от посещение на болнични заведения, мярката трябва да бъде изменена. 

На Районното управление на МВР в Златоград е възложено да контролират изпълнението на мярката „подписка“ по постоянния

Народното събрание разисква проект на решение за освобождаване на Антон Славчев от комисиите за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконното имущество. Проекторешението за освобождаването на Славчев от двете комисии като член и като изпълняващ функциите на председател е внесено от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ).

Мотивите към проекта на решение представи народният представител Лена Бориславова от ПП-ДБ. Освобождаването на г-н Славчев представлява своеобразен тест за тази зала, кой е готов да намали влиянието на г-н Делян Пеевски в поне една от институциите, които са превзети и са политически мотивирани и не изпълняват функциите си по закон, заяви Бориславова. Сред мотивите тя открои системно неизпълнение на служебните задължения и липса на прозрачност в дейността и на двете комисии, председателствани от Славчев.

Ня

Представители на бизнеса подкрепиха предложената промяна в размера на линията на бедност, синдикатите поискаха промяна в методиката за определянето . Становищата им бяха изразени по време на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). Членовете на НСТС обсъдиха проект на постановление на служебното правителство линията на бедност за 2025 г. да бъде 638 лв. За тази година тя е 526 лв. Представителите на бизнеса подкрепиха предложения от кабинета размер, но според Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) линията на бедност за следващата година трябва да бъде по-висока - 667 лв.

От Асоциацията на индустриалния капитал в България подкрепяме проекта за постановление, но ни липсва информация как това увеличение ще се отрази на бюджетните разходи в частичната предварителна оценка на въздействието, каза Валери Велев, член на асоциацията. По д

Конкретните действия бяха обсъдени на заседание на общинската епизоотична комисия по препоръка на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) в Стара Загора. На срещата, свикана от зам.-кмета инж. Радка Иванова, присъстваха д-р Огнян Николов, главен инспектор „Здравеопазване на животните“ към ОДБХ - Стара Загора, д-р Радослав Архипов, представител на Българския ветеринарен съюз, Кирил Желязков, началник на участък „Полиция“ в Павел баня, Румен Кацарски, инспектор в полицията в града и Георги Апостолов, главен експерт в Община Павел баня. 

Разяснено беше, че заболяването създава реална опасност за бързо разпространение и висока смъртност, като в засегнатото стадо заболеваемостта може да достигне сто процента, а смъртността - между 20 и 90 на сто. В хода на срещата бяха взети и конкретни решения.  Сред тях са забрана за провеждането на пазари, изложби и други събирания на дребни преживни животни, както и уведомяване на всички собственици на животновъдни обекти за признаците на заболяването. Няма да бъдат допускани контакти на животни от различна стада и ще бъдат взети мерки за ограничаване на нелегалната търговия с овце и кози на територията на общината.

Общинската епизоотична комисия в Павел баня възлага на всички кметове на населените места да посетят животновъдните обекти на територията на съответното населено място, в които се отглеждат овце и кози, и да запознаят собствениците със сериозността на проблема, посочиха още от пресцентъра.

На територията на община Павел баня има регистрирани 46 ферми и три лични стопанства за отглеждане на овце и кози, като броят на животните, отглеждани в тях, е 5600.

”Обстановката в община Павел баня е спокойна и към момента няма опасност от разпространението на болестта. Засега има регистрирани огнища на чума по дребните преживни животни в Гърция, Румъния и Турция”, посочиха от Областна дирекция по безопасност на храните в Стара Загора.
 

Пожарните екипи са потушили общо 54 пожара през изминалото денонощие. Пострадал е един човек. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). 

Жена на 50 години е пострадала вчера при пожар в къща в село Бъдеще, община Стара Загора. Пожарът е загасен от  четирима служители от РСПБЗН – Стара Загора.   

Звената за ПБЗН са се отзовали на 89 сигнала за произшествия, се посочва още в съобщението. С преки материални щети през изминалото денонощие са станали 17 пожара.  Без нанесени материални щети са възникнали 37 пожара. 

Екипите на ПБЗП са извършили 32 спасителни дейности и помощни операции, от които - осем при катастрофи в транспортни средства и 24 техническа помощ.

Лъжливите повиквания са били три. 

От началото на годината до 9 септември са установени опити на 40 210 души да влязат в страната през българо-турска граница, посочи служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков в отговор на парламентарен въпрос от народния представител Калоян Методиев във връзка с приемането на България в Шенген и мигрантския натиск по българо-турската граница.

В отговора е допълнено, че към момента миграционният натиск на българо-турска граница е със 72% по-малък спрямо същия период на 2023 г. - 141 428 души.

Българските гранични власти са задържали 1666 граждани на трети страни при опит да влязат нелегално в страната. След като са установили наличието на български патрули и постове по линията на границата, 38 457 души самостоятелно са се завърнали във вътрешността на Турция. От турските гранични власти са задържани 87 лица, посочи министър Илков.

През септември 2024 г. з

С общоградска церемония на площад „Хаджи Димитър“ в Сливен ще бъде отбелязан Денят на независимостта на България на 22 септември, съобщиха от пресцентъра на община Сливен.

Общината е организатор на събитието заедно с Центъра за подготовка на специалисти – Сливен.

Церемонията включва ритуал по издигане на националното знаме и полагане на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. Предвиден е и празничен концерт на сливенския ансамбъл за народни песни и танци.

Събитията по повод обявяването на независимостта на България, провъзгласена на 22 септември (5 октомври нов стил) 1908 година, ще започнат от 20 септември с празничния концерт на самодейните състави на пенсионерските клубове от община Сливен в Градската градина. За петъчния ден е планирано и представяне на новите издания на книгите от трилогията на Цончо Родев &b

Ден на отворените врати в обновеното родилно отделение към Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Тота Венкова“ в Габрово е обявен за 26 септември, съобщиха от лечебното заведение.

На въпросите на посетителите ще отговарят началникът на отделението д-р Албена Паньова, старшата акушерка Иванка Стефанова и педиатърът д-р Анелия Толева, които ще разкажат за условията в отделението, как се провежда раждането, грижите, които специалистите полагат за новороденото и майката. 

От лечебното заведение посочват, че посещението ще става без предварително записване, а допълнителна информация може да бъде получена всеки делничен ден на телефон: 066 899 659.

Припомняме, че през миналата година в габровската болница бе открита изложбата ,,Тоновете на живота”, създадена от женско благотворително дружество „Майчина грижа“.  Тогава бе с

Криминалисти от Районно управление - Шумен установиха и задържаха извършители на кражба на хранителни продукти от търговски обект в града на обща стойност около 9 000 лева, съобщиха от пресотдела на Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен.

Сигнал за кражбата е приет в полицейското управление в Шумен на 18 септември. Съобщено е, че за времето от 7 до 13 септември неизвестни като клиенти в търговски обект на ул.“ Ген. Скобелев“ извършили многократно кражба на продукти. След получения сигнал, криминалисти от полицейското управление в града са извършили множество оперативни действия, които са дали резултат, допълват от полицията.

Установени като извършители са двама мъже на 30 и 26 години от Карнобат. При претърсване в обитаваните от тях жилища в града са намерени и иззети множество хранителни и други продукти. Задържани са за срок до 24 часа в Районно управление

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Контекст
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Контекст
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
В детайли
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Местен фокус
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Основна линия
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Контекст
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
В детайли
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
На преден план
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Местен фокус
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.