Начало Контекст Институции планират съвместно областно учение за отработване на реакциите при пътнотранспортно произшествие в Търговище
12130
България

Институции планират съвместно областно учение за отработване на реакциите при пътнотранспортно произшествие в Търговище

Институции планират съвместно областно учение за отработване на реакциите при пътнотранспортно произшествие в Търговище, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация след работно заседание по темата.Организирана е работната група, в която представители имат Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РД ПБЗН), Областната дирекция (ОД) на МВР, териториалните структури на Центъра за спешна медицинска помощ и Българския Червен кръст (БЧК). Заедно с експерти на Областна администрация – Търговище те трябва да изработят план за провеждане на учението, в изпълнение на мярка „Организиране и провеждане на годишно регионално учение на съставните части на Единната спасителна система“, уточниха от администрацията.

| 15 Август 2024, 18:45 ч.
Институции планират съвместно областно учение за отработване на реакциите при пътнотранспортно произшествие в Търговище
Институции планират съвместно областно учение за отработване на реакциите при пътнотранспортно произшествие в Търговище
Снимка © Областна администрация - Търговище

Институции планират съвместно областно учение за отработване на реакциите при пътнотранспортно произшествие в Търговище, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация след работно заседание по темата.

Правна възможност за бързо производство по ликвидация, прие парламентът с гласувания на второ четене общ законопроект за изменение и допълнение на Търговския закон. На първо четене бяха приети два законопроекта за промени в Търговския закон, с които освен възможност за ускорена ликвидация, се създава обща уредба на правилата за презгранично преобразуване на дружества. 

Според приетите текстове на второ четене от правната възможност за постигане на ускорена ликвидация могат да се възползват юридическа лица, които през последните 12 месеца нямат дейност, наети служители или регистрация по Закона за данък върху добавената стойност.

От бързо производство по ликвидация ще могат да се възползват дружества, които нямат задължения към държавата и общините, както и данъчни задължения и задължения за осигурителни вноски към Националната агенция по приходите.

Освен това

Представители на община Мездра участваха в отбелязването на 20-ата годишнина от възобновяването на църквата в село Звонци, в Западните покрайнини, център на българското национално малцинство в община Бабушница, Република Сърбия. Това съобщиха от общинска администрация и припомниха, че родолюбивото начинание по възстановяването на църквата „Св. Илия“ е осъществено и с подкрепата на мездренската община.

След десетилетия разруха храмът е възстановен през периода 2004-2005 г. с дарение от строителни материали, осигурено след благотворителна акция, организирана от Община Мездра и Общинския съвет (ОбС) в Мездра. Христолюбивото дело е подкрепено финансово от 15 мездренски бизнесмени. Съграденият през 1895-1896 г. храм е преосветен на 17 септември 2005 г. - празникът на Св. мъченци София, Вяра, Надежда и Любов, в присъствието на официални гости от България, сред които и пре

Борислав Барийски е кандидатът на партия „Възраждане“ за кмет на район „Одесос“ във Варна. Той беше представен днес на пресконференция в Националния пресклуб в града от ръководството на местната структура на формацията, в присъствието на двама народни представители.

Барийски ще бъде подкрепен и от „Има такъв народ“ (ИТН), а „Възраждане“ ще застане зад кандидата на ИТН за кмет на район „Приморски“ Светослав Иванов. И от двете партии подчертаха, че партньорството е само за частичните местни избори във Варна на 20 октомври, но не и за парламентарния вот на 27 октомври.

Според Барийски отношението на управляващите града през последните години е нанесло сериозни щети върху район „Одесос“, а той е визитната картичка на Варна. По думите му, акцент за него ще бъдат чистотата, поддръжката на инфраструктурата,

Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Президентът Радев подчерта, че Германия е ключов икономически партньор за страната ни, а показател за интереса на германския бизнес към България е увеличаващият се двустранен стокообмен, който се равнява на 12 млрд. евро годишно, се посочва в съобщението. 

Във фокуса на разговора бяха също така предизвикателствата пред европейската икономика, последствията от военните конфликти в съседни на Европа региони, прекъснатите вериги на доставки и други. 

Обща беше позицията, че бизнесът в Европа очаква по-предвидима среда, както и сигурни доставки на енергийни ресурси на достъпни цени и устойчива енергия, от които зависи в дългосрочен

Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното читалище и общинска администрация, до панаирното градче.

По-рано днес се състоя и тържествена сесия на Общинския съвет във Върбица. 

На заседанието присъстват кметът на общината Мердин Байрям, 16 от общо 17 общински съветници, почетните граждани на Върбица проф. Русанка Петрова и Йордан Йорданов, кметове на всички населени места в общината, представители на общинската администрация и гости, съобщи в началото на тържествената сесия председателят на Общинския съвет Кадир Хасан и обяви, че в дневния ред има две точки - приветствия по случай 50 години от обявяването на Върбица за град и връчване на званието "Почетен гражданин на Върбица" на бившия кмет на турската община Сакария Екрем Юдже.

Организирана е работната група, в която представители имат Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РД ПБЗН), Областната дирекция (ОД) на МВР, териториалните структури на Центъра за спешна медицинска помощ и Българския Червен кръст (БЧК). Заедно с експерти на Областна администрация – Търговище те трябва да изработят план за провеждане на учението, в изпълнение на мярка „Организиране и провеждане на годишно регионално учение на съставните части на Единната спасителна система“, уточниха от администрацията.

Учението е включено в Годишната план-програма за безопасност на движението по пътищата в областта за 2024 г. и ще се състои през септември на територията на община Търговище.

„Основната цел на мероприятието ще бъде да ангажира максимално ресурса на спасителните служби в подобни ситуации, за да се координират по най-правилен и бърз начин действията между всяка от отговорните институции“, заяви по време на заседанието заместник областният управител на Търговище Гергана Цонева.

Припомняме, че през 2023 г. Областната комисия за безопасност на движението е имала шест заседания, като са реализирани редици инициативи, заложени в план-програмата за предходната година. През септември подобно учение за отработване на реакциите при настъпило ПТП с усложнена обстановка се състоя в Попово.

Трафикът на граничния пункт "Кулата" е спокоен към този час и няма струпване от автомобили, чакащи да преминат, . 

През почивните дни движението през пункта на изход отново беше без изчакване. Миналата седмица на изход се преминаваше бързо. На вход трафикът беше интензивен.

По данни от Гърция, през юли тази година през ГКПП Промахон са преминали 2 100 000 души, от които 1 087 000 са влезли в Гърция, а 1 013 000 са излезли. През юни трафикът през пункта е бил 1 150 000 души, т.е. общо през първите два летни месеца на годината от там са преминали 3 250 000 души. Сходни са данните за 2023 г., когато през същите месеци са преминали 3 290 000 души.

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще участва в срещата на министрите на отбраната на страните от формата „Букурещ 9“ (Б-9), която ще се състои днес в Букурещ, Румъния. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната (МО).

Б-9 е многостранен формат за консултации и диалог по въпроси на сигурността, в който участват 9 страни членки от източния фланг на НАТО – България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия. Форматът за политически диалог бе създаден в Букурещ през ноември 2015 г. в отговор на предизвикателствата пред сигурността в региона след анексирането на Крим от Русия. Девет страни членки на НАТО от Централна и Източна Европа, които са били част от бившия Съветски съюз или от ръководения от СССР Варшавски договор, се включиха в този формат, създаден по инициатива на президентите на Румъния и Полша – К

Традиционният кулинарен фестивал „Гозбите на Добруджа“ ще се състои на 5 октомври в силистренското село Сребърна, съобщиха от Община Силистра. Организатор на проявата е Народно читалище “Възраждане – 1940” в Сребърна под патронажа на кмета на Силистра Александър Сабанов.

Всяка година в атрактивното кулинарно събитие вземат участие читалища от цяла Добруджа, пенсионерски клубове, неформални групи и индивидуални любители - кулинари. 

Програмата включва конкурси за добруджански ястия – супи, основни и десерти. Ще бъдат оценявани и етновизиите на щандовете на участниците. Ще се проведат и творчески работилници. Ястията ще се оценяват в категории супи, основни ястия и десерт от жури с председател етнологът д-р Йордан Касабов.

Отличените участници ще бъдат наградени с грамоти и предметни награди.

По традиция във фести

Община Пазарджик осветява пешеходните пътеки за повишаване на безопасността в града, съобщиха от местната администрация.

Общината в сътрудничество с Областната дирекция на МВР - Пазарджик започва да осветява ключови пешеходни
пътеки в града. Тази инициатива е част от по-широките усилия на Общината за подобряване на пътната безопасност и гарантиране на сигурността на жителите, особено децата, които ежедневно преминават през тези зони вечерно време след училище. Инициативата е одобрена от Общинската комисия по безопасност на движението, добавят от администрацията.

Към момента се изграждат осветителни съоръжения на някои от най- натоварените и важни пешеходни пътеки в града. Те включват кръстовищата на ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Преспа“, ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Васил Левски“, ул. „Стоян Ангелов“ и ул. &bd

От Българската народна банка (БНБ) потвърдиха, че са доставили специализираната хартия за бюлетините за машинно гласуване и тя отговаря на всички зададени изисквания от Централната избирателна комисия (ЦИК) и от производителя на машините за гласуване – „Смартматик Интернешънъл холдинг Б.В.“.

"Печатница на БНБ" АД е получила от ЦИК съответните изисквания и стриктно се е придържала към тях, се посочва в прессъобщение на банката. Параметрите на специализираната хартия за машинно гласуване се посочват и във всяка обществена поръчка за избори в България. Мостри от доставената хартия са предоставени на ЦИК преди подписване на договор за изпълнение на обществената поръчка, придружени със сертификат на производителя и с протокол от изпитване в независима акредитирана лаборатория, става ясно още от съобщението. Избраната фирма за доставка на специализираната хартия за

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване, . Преди обяд трафикът беше интензивен и имаше колона от изчакващи автомобили. В ...
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори (СРХР), съобщиха от сдружението. Тя застава начело на съюза след оттеглянето на дългогодишния ...
Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба
Условията за туризъм в планините са добри. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския Червен кръст. Температурите все още са около 5-6 градуса, а в в район ...
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
В полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г. е обявена независимостта на Малта. От 1800 г. островът е протекторат на Великобритания, посочва отдел “Справочна” на . Малта ...
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за разпределението на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков за предстоящия вот на 27 октомври. Срещата се с ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България, 22 септември. Повече от 120 участници от цялата ...
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите и състава на листите с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори на ...
Тикер в 20:21 ч.
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявява ...
Начало Контекст
12130
България

Институции планират съвместно областно учение за отработване на реакциите при пътнотранспортно произшествие в Търговище

Институции планират съвместно областно учение за отработване на реакциите при пътнотранспортно произшествие в Търговище, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация след работно заседание по темата.Организирана е работната група, в която представители имат Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РД ПБЗН), Областната дирекция (ОД) на МВР, териториалните структури на Центъра за спешна медицинска помощ и Българския Червен кръст (БЧК). Заедно с експерти на Областна администрация – Търговище те трябва да изработят план за провеждане на учението, в изпълнение на мярка „Организиране и провеждане на годишно регионално учение на съставните части на Единната спасителна система“, уточниха от администрацията.

| 15 Август 2024, 18:45 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Институции планират съвместно областно учение за отработване на реакциите при пътнотранспортно произшествие в Търговище
Институции планират съвместно областно учение за отработване на реакциите при пътнотранспортно произшествие в Търговище
Снимка © Областна администрация - Търговище

Институции планират съвместно областно учение за отработване на реакциите при пътнотранспортно произшествие в Търговище, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация след работно заседание по темата.

Правна възможност за бързо производство по ликвидация, прие парламентът с гласувания на второ четене общ законопроект за изменение и допълнение на Търговския закон. На първо четене бяха приети два законопроекта за промени в Търговския закон, с които освен възможност за ускорена ликвидация, се създава обща уредба на правилата за презгранично преобразуване на дружества. 

Според приетите текстове на второ четене от правната възможност за постигане на ускорена ликвидация могат да се възползват юридическа лица, които през последните 12 месеца нямат дейност, наети служители или регистрация по Закона за данък върху добавената стойност.

От бързо производство по ликвидация ще могат да се възползват дружества, които нямат задължения към държавата и общините, както и данъчни задължения и задължения за осигурителни вноски към Националната агенция по приходите.

Освен това

Представители на община Мездра участваха в отбелязването на 20-ата годишнина от възобновяването на църквата в село Звонци, в Западните покрайнини, център на българското национално малцинство в община Бабушница, Република Сърбия. Това съобщиха от общинска администрация и припомниха, че родолюбивото начинание по възстановяването на църквата „Св. Илия“ е осъществено и с подкрепата на мездренската община.

След десетилетия разруха храмът е възстановен през периода 2004-2005 г. с дарение от строителни материали, осигурено след благотворителна акция, организирана от Община Мездра и Общинския съвет (ОбС) в Мездра. Христолюбивото дело е подкрепено финансово от 15 мездренски бизнесмени. Съграденият през 1895-1896 г. храм е преосветен на 17 септември 2005 г. - празникът на Св. мъченци София, Вяра, Надежда и Любов, в присъствието на официални гости от България, сред които и пре

Борислав Барийски е кандидатът на партия „Възраждане“ за кмет на район „Одесос“ във Варна. Той беше представен днес на пресконференция в Националния пресклуб в града от ръководството на местната структура на формацията, в присъствието на двама народни представители.

Барийски ще бъде подкрепен и от „Има такъв народ“ (ИТН), а „Възраждане“ ще застане зад кандидата на ИТН за кмет на район „Приморски“ Светослав Иванов. И от двете партии подчертаха, че партньорството е само за частичните местни избори във Варна на 20 октомври, но не и за парламентарния вот на 27 октомври.

Според Барийски отношението на управляващите града през последните години е нанесло сериозни щети върху район „Одесос“, а той е визитната картичка на Варна. По думите му, акцент за него ще бъдат чистотата, поддръжката на инфраструктурата,

Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Президентът Радев подчерта, че Германия е ключов икономически партньор за страната ни, а показател за интереса на германския бизнес към България е увеличаващият се двустранен стокообмен, който се равнява на 12 млрд. евро годишно, се посочва в съобщението. 

Във фокуса на разговора бяха също така предизвикателствата пред европейската икономика, последствията от военните конфликти в съседни на Европа региони, прекъснатите вериги на доставки и други. 

Обща беше позицията, че бизнесът в Европа очаква по-предвидима среда, както и сигурни доставки на енергийни ресурси на достъпни цени и устойчива енергия, от които зависи в дългосрочен

Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното читалище и общинска администрация, до панаирното градче.

По-рано днес се състоя и тържествена сесия на Общинския съвет във Върбица. 

На заседанието присъстват кметът на общината Мердин Байрям, 16 от общо 17 общински съветници, почетните граждани на Върбица проф. Русанка Петрова и Йордан Йорданов, кметове на всички населени места в общината, представители на общинската администрация и гости, съобщи в началото на тържествената сесия председателят на Общинския съвет Кадир Хасан и обяви, че в дневния ред има две точки - приветствия по случай 50 години от обявяването на Върбица за град и връчване на званието "Почетен гражданин на Върбица" на бившия кмет на турската община Сакария Екрем Юдже.

Организирана е работната група, в която представители имат Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РД ПБЗН), Областната дирекция (ОД) на МВР, териториалните структури на Центъра за спешна медицинска помощ и Българския Червен кръст (БЧК). Заедно с експерти на Областна администрация – Търговище те трябва да изработят план за провеждане на учението, в изпълнение на мярка „Организиране и провеждане на годишно регионално учение на съставните части на Единната спасителна система“, уточниха от администрацията.

Учението е включено в Годишната план-програма за безопасност на движението по пътищата в областта за 2024 г. и ще се състои през септември на територията на община Търговище.

„Основната цел на мероприятието ще бъде да ангажира максимално ресурса на спасителните служби в подобни ситуации, за да се координират по най-правилен и бърз начин действията между всяка от отговорните институции“, заяви по време на заседанието заместник областният управител на Търговище Гергана Цонева.

Припомняме, че през 2023 г. Областната комисия за безопасност на движението е имала шест заседания, като са реализирани редици инициативи, заложени в план-програмата за предходната година. През септември подобно учение за отработване на реакциите при настъпило ПТП с усложнена обстановка се състоя в Попово.

Трафикът на граничния пункт "Кулата" е спокоен към този час и няма струпване от автомобили, чакащи да преминат, . 

През почивните дни движението през пункта на изход отново беше без изчакване. Миналата седмица на изход се преминаваше бързо. На вход трафикът беше интензивен.

По данни от Гърция, през юли тази година през ГКПП Промахон са преминали 2 100 000 души, от които 1 087 000 са влезли в Гърция, а 1 013 000 са излезли. През юни трафикът през пункта е бил 1 150 000 души, т.е. общо през първите два летни месеца на годината от там са преминали 3 250 000 души. Сходни са данните за 2023 г., когато през същите месеци са преминали 3 290 000 души.

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще участва в срещата на министрите на отбраната на страните от формата „Букурещ 9“ (Б-9), която ще се състои днес в Букурещ, Румъния. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната (МО).

Б-9 е многостранен формат за консултации и диалог по въпроси на сигурността, в който участват 9 страни членки от източния фланг на НАТО – България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия. Форматът за политически диалог бе създаден в Букурещ през ноември 2015 г. в отговор на предизвикателствата пред сигурността в региона след анексирането на Крим от Русия. Девет страни членки на НАТО от Централна и Източна Европа, които са били част от бившия Съветски съюз или от ръководения от СССР Варшавски договор, се включиха в този формат, създаден по инициатива на президентите на Румъния и Полша – К

Традиционният кулинарен фестивал „Гозбите на Добруджа“ ще се състои на 5 октомври в силистренското село Сребърна, съобщиха от Община Силистра. Организатор на проявата е Народно читалище “Възраждане – 1940” в Сребърна под патронажа на кмета на Силистра Александър Сабанов.

Всяка година в атрактивното кулинарно събитие вземат участие читалища от цяла Добруджа, пенсионерски клубове, неформални групи и индивидуални любители - кулинари. 

Програмата включва конкурси за добруджански ястия – супи, основни и десерти. Ще бъдат оценявани и етновизиите на щандовете на участниците. Ще се проведат и творчески работилници. Ястията ще се оценяват в категории супи, основни ястия и десерт от жури с председател етнологът д-р Йордан Касабов.

Отличените участници ще бъдат наградени с грамоти и предметни награди.

По традиция във фести

Община Пазарджик осветява пешеходните пътеки за повишаване на безопасността в града, съобщиха от местната администрация.

Общината в сътрудничество с Областната дирекция на МВР - Пазарджик започва да осветява ключови пешеходни
пътеки в града. Тази инициатива е част от по-широките усилия на Общината за подобряване на пътната безопасност и гарантиране на сигурността на жителите, особено децата, които ежедневно преминават през тези зони вечерно време след училище. Инициативата е одобрена от Общинската комисия по безопасност на движението, добавят от администрацията.

Към момента се изграждат осветителни съоръжения на някои от най- натоварените и важни пешеходни пътеки в града. Те включват кръстовищата на ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Преспа“, ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Васил Левски“, ул. „Стоян Ангелов“ и ул. &bd

От Българската народна банка (БНБ) потвърдиха, че са доставили специализираната хартия за бюлетините за машинно гласуване и тя отговаря на всички зададени изисквания от Централната избирателна комисия (ЦИК) и от производителя на машините за гласуване – „Смартматик Интернешънъл холдинг Б.В.“.

"Печатница на БНБ" АД е получила от ЦИК съответните изисквания и стриктно се е придържала към тях, се посочва в прессъобщение на банката. Параметрите на специализираната хартия за машинно гласуване се посочват и във всяка обществена поръчка за избори в България. Мостри от доставената хартия са предоставени на ЦИК преди подписване на договор за изпълнение на обществената поръчка, придружени със сертификат на производителя и с протокол от изпитване в независима акредитирана лаборатория, става ясно още от съобщението. Избраната фирма за доставка на специализираната хартия за

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
В детайли
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Контекст
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Контекст
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
В детайли
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Местен фокус
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Основна линия
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Контекст
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
В детайли
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
На преден план
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.