Начало Контекст Отменени са полети и влакове заради тайфуна "Ампил" в Япония, от МВнР призовават българските граждани да се въздържат от пътуване
9664
България

Отменени са полети и влакове заради тайфуна "Ампил" в Япония, от МВнР призовават българските граждани да се въздържат от пътуване

Полети и влакове са отменени заради мощния тайфун "Ампил" в Япония, съобщиха от Ситуационния център на Министерството на външните работи (МВнР).От ведомството призовават българските граждани, пребиваващи или планирали пътуване до Япония, да се въздържат от пътувания през следващите два дни, да спазват препоръките на местните власти и да следят редовно уеб страницата на Японската метеорологична агенция.

| 16 Август 2024, 08:54 ч.
Отменени са полети и влакове заради тайфуна
Отменени са полети и влакове заради тайфуна "Ампил" в Япония, от МВнР призовават българските граждани да се въздържат от пътуване
Снимка © БТА

Полети и влакове са отменени заради мощния тайфун "Ампил" в Япония, съобщиха от Ситуационния център на Министерството на външните работи (МВнР). От ведомството призовават българските граждани, пребиваващи или планирали пътуване до Япония, да се въздържат от пътувания през следващите два дни, да спазват препоръките на местните власти и да следят редовно уеб страницата на Японската метеорологична агенция.

Общините Видин, Кула, Димово и Ружинци имат одобрени проекти по процедура „Извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане с оглед реформиране на съществуващите домове за стари хора“. Те ще получат общо 10 713 341 лева, се посочва във фейсбук страницата на Областния информационен център (ОИЦ) – Видин.

Безвъзмездно финансиране на стойност 2 459 393 лева ще вземе Община Видин за реализацията на проекта „Реформиране на Дом за стари хора в с. Кутово”. 

Община Кула ще извърши строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане в дома за стари хора в граничния град за 3 603 715 лева. 

С 2 572 297лева безвъзмездна подкрепа Община Димово ще изпълни проект „Извършване на строителни дейности за реконструкция и дострояване на сградата и доставка на оборудване и обзавеждане в Дом за стари хора в с.

Парламентът прекрати пълномощията на Екатерина Захариева като народен представител. За освобождаването гласуваха 184 депутати, петима бяха „против“ и трима се въздържаха.

Проекторешението за прекратяване на пълномощията на Захариева беше включено като първа точка в днешния дневен ред в началото на пленарното заседание. 

Председателят на Народното събрание Рая Назарян съобщи, че е постъпило заявление от Екатерина Захариева, с което подава оставка като народен представител от ГЕРБ-СДС от Пазарджишки избирателен район. 

Екатерина Захариева е предложена за еврокомисар от България в новата Европейска комисия с ресор „Стартъпи, изследвания и иновации“.

Безплатни скринингови прегледи за злокачествени новообразувания на маточната шийка ще има в Комплексния онкологичен център в Русе. Това съобщи управителят на лечебното заведение в крайдунавския град д-р Камен Кожухаров. 

Той информира, че началото на кампанията ще бъде поставено на 24-и септември и ще продължи до края на ноември тази година. Тя обхваща както здравноосигурени, така и здравнонеосигурени жени на възраст от 20 до 49 години.

Прегледите ще бъдат извършвани от акушер-гинеколог от Комплексния онкологичен център в Русе.

Единайсет жени има в проектоструктурата на новата Европейска комисия, съобщи днес в Страсбург председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. В проектосъстава на новата ЕК влиза и Екатерина Захариева, която ще отговаря за стартъпи, проучвания и иновации.

Ресорът, който България получи е един от ресорите на бъдещето. Той е изключително важен и в центъра на досегашната и на следващата комисия, отбеляза Екатерина Захариева. По думите в политическите насоки, които е дала в началото на мандата си Урсула Фон дер Лайен, специално място е отделено на иновациите, на изследванията. "Трябва да ги засилим, за да направим нашата икономика по-конкурентоспособна. Тоест, това е пряко свързано и с увеличаване на конкурентоспособността на ЕС и на европейската икономика", коментира още Захариева. 

Малко съм разочарована, защото очаквах някои от по-ресурсните ресори да пол

Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе Дауд Ибрям и ръководителите на специализираните дирекции в екоинспекцията обсъдиха проблемите на управлението на отпадъците в сградата на Община Разград, съобщиха от пресцентъра на инспекцията. Конкретният повод е изградената Клетка 3 и инсталацията за предварително третиране на смесени битови отпадъци към Регионалното депо (РД) за неопасни отпадъци за общините Разград, Кубрат, Исперих, Завет, Самуил, Лозница и Цар Калоян.

Към момента капацитетът на двете клетки на РД - Разград е запълнен, като предстои въвеждане в експлоатация на новата клетка. В ход е и процедура за избор на оператор на сепариращата и компостираща инсталация. За инсталациите на РД-Разград е в сила ново Комплексно разрешително, с което е разрешен общ капацитет на депото 1 281 551 т., за сепариращата инсталация - 40 000 т. на година,

Японската авиокомпания ANA е отменила около 280 вътрешни полета, планирани за 16 август, а Japan Airlines е отменила 191 вътрешни и 26 международни полета. Днес се очаква да бъдат отменени и основни трасета от японската железопътна мрежа, включително отсечката между Токио и Нагоя. 

Япония преустанови стотици полети и препоръча на близо 10 000 домакинства в някои райони около Токио да се евакуират заради силен тайфун, който предизвика прекъсване на електрозахранването, предаде Ройтерс.

Японската метеорологична агенция категоризира тайфуна като "много силен" вчера в 8:50 ч. местно време (23:50 по Гринуич), докато "Ампил" преминаваше край тихоокеанското крайбрежие на главния японски остров Хоншу.

Очаква се днес следобед "Ампил" да се насочи към източния регион Канто, в който се намира и столицата Токио.

Ръководството на Народното събрание да преосмисли позицията си и да намери място за осъществяване на изложба, показваща палестинската гледна точка за конфликта в Газа. Това призова лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов в декларация от парламентарната трибуна. 

Той посочи, че след като в средата на юли в сградата на Народното събрание беше направена изложба, посветена на войната в Близкия Изток, показваща израелската гледна точка, от „Възраждане“ заедно с Групата за приятелство с Палестина са поискали да се покаже и палестинската гледна точка. Той отбеляза, че конфликтът към настоящия момент е довел до смъртта на повече от 40 хиляди невинни цивилни жертви в Газа и в Западния бряг. Костадинов разказа, че на два пъти им е било отказано да ползват фоайето на парламента с различни аргументи – отпуск и предвидена друга изложба. Той посочи, че

След дълго пътуване от столицата Сана до пристанищния град Ходейда днес успях да се видя с двамата българи в Йемен, съобщи българският евродепутат Елена Йончева.

Те са се срещнали извън похитения на 19 ноември 2023 г. кораб „Галакси Лийдър“,  в помещение, избрано от хусите с оглед на сигурността, става ясно от съобщение, разпространено от нейния пресофис.

На срещата е присъствал високопоставен представител на хусите - йеменско движение, което пое през 2014 г. контрола върху обширна територия в Северен Йемен, включително столицата Сана, и изгради управленски структури там, докато признатото от международната общност правителство се установи в Аден, в южната част на страната. По думите той ги е уверил, че аргументите и призивите за уреждане на ситуацията, които Йончева е изтъкнала, "се чуват, приемат се сериозно и се обмисля скорошно освобождаване".

<

Високотехнологични системи ще помогнат на земеделските производители да намалят разходите за вода и торове при храненето на растенията. Технологията беше представена днес по време на откриването на новата демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ във фамилното стопанство на Десислава и Иван Кабурови в село Мало Конаре.

"Хранителният възел, който подава вода и храна, е подпомаган със сензор за климат контрол. По този начин ще се извършва и замерване на слънчевата радиация, температурата и вятъра, а на растението ще бъдат осигурявани необходимите количества влага и хранителни елементи. Това намалява значително разходите за вода и торове и увеличава усвоемостта на растенията. Това е целта на тези машини - да се спестят торовете, да е по-рационално подаването на вода и хранителни вещества и да се увеличи капацитетът на растенията", обясни Иван Кабуров.

Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен, съобщиха от пресцентъра на областната полиция.

Пътният инцидент е станал около 19:10 часа снощи (20 септември) на изхода на града в посока село Тополчане. Произшествието е станало между лек автомобил "Рено Клио", управляван от водач на 19 години, жител на област Бургас, и лек автомобил "Дачия Дъстър", управляван от водач на 58 години от град Сливен.  

При катастрофата на място е починал 19-годишният водач. В болница са закарани четирима души, сред които и водачът на другия автомобил.

По първоначални данни причината за произшествието е неправилно изпреварване от водача на реното. 58-годишният водач е тестван за употреба на алкохол, като пробата е отрицателна.

Катастрофата е затруднила движението в района.

Както съобщихме, петима са загиналите в областта през второто тримесечие на годин

С поход „По стъпките на Капитан Петко Войвода“ на 22 септември в Смолян ще бъдат отбелязани важни събития от българската история – 116  г. от обявяването на Независимостта, 112 г. от Освобождението на Родопите и 146 г. от Освобождението на България, съобщи Севдалин Райски, председател на Сдружение на планинските водачи „Гид“-Смолян.  Туристи и планинари от различни области в страната ще се включат в лъчовидния поход за отбелязване на годишнините.  

Планинският преход е към „Кокоши връх“ над Смолян, където е било скрито знамето на четата на Капитан Петко Войвода, според разкази на четник от Устово, допълва Райски. Три лъча ще тръгнат на 22 септември към върха -  от вр. Снежанка в Пампорово, от езерото „Рибката“ и от Смолянски езера. След като планинарите от трите лъча стигнат на „Кокоши връх“,

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България, 22 септември. Повече от 120 участници от цялата ...
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
Варненци се включиха активно в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“, каза създателят на едноименната благотворителна кампания за събиране на капачки и стотинк ...
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
През нощта ще се изясни почти над цялата страна. По Черноморието ще духа слаб вятър от север-северозапад, а в останалите райони ще бъде почти тихо. Това съобщиха от Националния инс ...
Сградата на румънското посолство в София отвори врати за граждани в рамките на Европейските дни на наследството
Посолството на Румъния в София отвори врати за широката общественост, като за първи път се включи в поредицата от събития, посветени на Европейските дни на наследството – Соф ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България, 22 септември. Повече от 120 участници от цялата ...
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите и състава на листите с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори на ...
Тикер в 20:37 ч.
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявява ...
Начало Контекст
9664
България

Отменени са полети и влакове заради тайфуна "Ампил" в Япония, от МВнР призовават българските граждани да се въздържат от пътуване

Полети и влакове са отменени заради мощния тайфун "Ампил" в Япония, съобщиха от Ситуационния център на Министерството на външните работи (МВнР).От ведомството призовават българските граждани, пребиваващи или планирали пътуване до Япония, да се въздържат от пътувания през следващите два дни, да спазват препоръките на местните власти и да следят редовно уеб страницата на Японската метеорологична агенция.

| 16 Август 2024, 08:54 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Отменени са полети и влакове заради тайфуна
Отменени са полети и влакове заради тайфуна "Ампил" в Япония, от МВнР призовават българските граждани да се въздържат от пътуване
Снимка © БТА

Полети и влакове са отменени заради мощния тайфун "Ампил" в Япония, съобщиха от Ситуационния център на Министерството на външните работи (МВнР). От ведомството призовават българските граждани, пребиваващи или планирали пътуване до Япония, да се въздържат от пътувания през следващите два дни, да спазват препоръките на местните власти и да следят редовно уеб страницата на Японската метеорологична агенция.

Общините Видин, Кула, Димово и Ружинци имат одобрени проекти по процедура „Извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане с оглед реформиране на съществуващите домове за стари хора“. Те ще получат общо 10 713 341 лева, се посочва във фейсбук страницата на Областния информационен център (ОИЦ) – Видин.

Безвъзмездно финансиране на стойност 2 459 393 лева ще вземе Община Видин за реализацията на проекта „Реформиране на Дом за стари хора в с. Кутово”. 

Община Кула ще извърши строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане в дома за стари хора в граничния град за 3 603 715 лева. 

С 2 572 297лева безвъзмездна подкрепа Община Димово ще изпълни проект „Извършване на строителни дейности за реконструкция и дострояване на сградата и доставка на оборудване и обзавеждане в Дом за стари хора в с.

Парламентът прекрати пълномощията на Екатерина Захариева като народен представител. За освобождаването гласуваха 184 депутати, петима бяха „против“ и трима се въздържаха.

Проекторешението за прекратяване на пълномощията на Захариева беше включено като първа точка в днешния дневен ред в началото на пленарното заседание. 

Председателят на Народното събрание Рая Назарян съобщи, че е постъпило заявление от Екатерина Захариева, с което подава оставка като народен представител от ГЕРБ-СДС от Пазарджишки избирателен район. 

Екатерина Захариева е предложена за еврокомисар от България в новата Европейска комисия с ресор „Стартъпи, изследвания и иновации“.

Безплатни скринингови прегледи за злокачествени новообразувания на маточната шийка ще има в Комплексния онкологичен център в Русе. Това съобщи управителят на лечебното заведение в крайдунавския град д-р Камен Кожухаров. 

Той информира, че началото на кампанията ще бъде поставено на 24-и септември и ще продължи до края на ноември тази година. Тя обхваща както здравноосигурени, така и здравнонеосигурени жени на възраст от 20 до 49 години.

Прегледите ще бъдат извършвани от акушер-гинеколог от Комплексния онкологичен център в Русе.

Единайсет жени има в проектоструктурата на новата Европейска комисия, съобщи днес в Страсбург председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. В проектосъстава на новата ЕК влиза и Екатерина Захариева, която ще отговаря за стартъпи, проучвания и иновации.

Ресорът, който България получи е един от ресорите на бъдещето. Той е изключително важен и в центъра на досегашната и на следващата комисия, отбеляза Екатерина Захариева. По думите в политическите насоки, които е дала в началото на мандата си Урсула Фон дер Лайен, специално място е отделено на иновациите, на изследванията. "Трябва да ги засилим, за да направим нашата икономика по-конкурентоспособна. Тоест, това е пряко свързано и с увеличаване на конкурентоспособността на ЕС и на европейската икономика", коментира още Захариева. 

Малко съм разочарована, защото очаквах някои от по-ресурсните ресори да пол

Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе Дауд Ибрям и ръководителите на специализираните дирекции в екоинспекцията обсъдиха проблемите на управлението на отпадъците в сградата на Община Разград, съобщиха от пресцентъра на инспекцията. Конкретният повод е изградената Клетка 3 и инсталацията за предварително третиране на смесени битови отпадъци към Регионалното депо (РД) за неопасни отпадъци за общините Разград, Кубрат, Исперих, Завет, Самуил, Лозница и Цар Калоян.

Към момента капацитетът на двете клетки на РД - Разград е запълнен, като предстои въвеждане в експлоатация на новата клетка. В ход е и процедура за избор на оператор на сепариращата и компостираща инсталация. За инсталациите на РД-Разград е в сила ново Комплексно разрешително, с което е разрешен общ капацитет на депото 1 281 551 т., за сепариращата инсталация - 40 000 т. на година,

Японската авиокомпания ANA е отменила около 280 вътрешни полета, планирани за 16 август, а Japan Airlines е отменила 191 вътрешни и 26 международни полета. Днес се очаква да бъдат отменени и основни трасета от японската железопътна мрежа, включително отсечката между Токио и Нагоя. 

Япония преустанови стотици полети и препоръча на близо 10 000 домакинства в някои райони около Токио да се евакуират заради силен тайфун, който предизвика прекъсване на електрозахранването, предаде Ройтерс.

Японската метеорологична агенция категоризира тайфуна като "много силен" вчера в 8:50 ч. местно време (23:50 по Гринуич), докато "Ампил" преминаваше край тихоокеанското крайбрежие на главния японски остров Хоншу.

Очаква се днес следобед "Ампил" да се насочи към източния регион Канто, в който се намира и столицата Токио.

Ръководството на Народното събрание да преосмисли позицията си и да намери място за осъществяване на изложба, показваща палестинската гледна точка за конфликта в Газа. Това призова лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов в декларация от парламентарната трибуна. 

Той посочи, че след като в средата на юли в сградата на Народното събрание беше направена изложба, посветена на войната в Близкия Изток, показваща израелската гледна точка, от „Възраждане“ заедно с Групата за приятелство с Палестина са поискали да се покаже и палестинската гледна точка. Той отбеляза, че конфликтът към настоящия момент е довел до смъртта на повече от 40 хиляди невинни цивилни жертви в Газа и в Западния бряг. Костадинов разказа, че на два пъти им е било отказано да ползват фоайето на парламента с различни аргументи – отпуск и предвидена друга изложба. Той посочи, че

След дълго пътуване от столицата Сана до пристанищния град Ходейда днес успях да се видя с двамата българи в Йемен, съобщи българският евродепутат Елена Йончева.

Те са се срещнали извън похитения на 19 ноември 2023 г. кораб „Галакси Лийдър“,  в помещение, избрано от хусите с оглед на сигурността, става ясно от съобщение, разпространено от нейния пресофис.

На срещата е присъствал високопоставен представител на хусите - йеменско движение, което пое през 2014 г. контрола върху обширна територия в Северен Йемен, включително столицата Сана, и изгради управленски структури там, докато признатото от международната общност правителство се установи в Аден, в южната част на страната. По думите той ги е уверил, че аргументите и призивите за уреждане на ситуацията, които Йончева е изтъкнала, "се чуват, приемат се сериозно и се обмисля скорошно освобождаване".

<

Високотехнологични системи ще помогнат на земеделските производители да намалят разходите за вода и торове при храненето на растенията. Технологията беше представена днес по време на откриването на новата демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ във фамилното стопанство на Десислава и Иван Кабурови в село Мало Конаре.

"Хранителният възел, който подава вода и храна, е подпомаган със сензор за климат контрол. По този начин ще се извършва и замерване на слънчевата радиация, температурата и вятъра, а на растението ще бъдат осигурявани необходимите количества влага и хранителни елементи. Това намалява значително разходите за вода и торове и увеличава усвоемостта на растенията. Това е целта на тези машини - да се спестят торовете, да е по-рационално подаването на вода и хранителни вещества и да се увеличи капацитетът на растенията", обясни Иван Кабуров.

Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен, съобщиха от пресцентъра на областната полиция.

Пътният инцидент е станал около 19:10 часа снощи (20 септември) на изхода на града в посока село Тополчане. Произшествието е станало между лек автомобил "Рено Клио", управляван от водач на 19 години, жител на област Бургас, и лек автомобил "Дачия Дъстър", управляван от водач на 58 години от град Сливен.  

При катастрофата на място е починал 19-годишният водач. В болница са закарани четирима души, сред които и водачът на другия автомобил.

По първоначални данни причината за произшествието е неправилно изпреварване от водача на реното. 58-годишният водач е тестван за употреба на алкохол, като пробата е отрицателна.

Катастрофата е затруднила движението в района.

Както съобщихме, петима са загиналите в областта през второто тримесечие на годин

С поход „По стъпките на Капитан Петко Войвода“ на 22 септември в Смолян ще бъдат отбелязани важни събития от българската история – 116  г. от обявяването на Независимостта, 112 г. от Освобождението на Родопите и 146 г. от Освобождението на България, съобщи Севдалин Райски, председател на Сдружение на планинските водачи „Гид“-Смолян.  Туристи и планинари от различни области в страната ще се включат в лъчовидния поход за отбелязване на годишнините.  

Планинският преход е към „Кокоши връх“ над Смолян, където е било скрито знамето на четата на Капитан Петко Войвода, според разкази на четник от Устово, допълва Райски. Три лъча ще тръгнат на 22 септември към върха -  от вр. Снежанка в Пампорово, от езерото „Рибката“ и от Смолянски езера. След като планинарите от трите лъча стигнат на „Кокоши връх“,

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
Сградата на румънското посолство в София отвори врати за граждани в рамките на Европейските дни на наследството
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
В детайли
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Контекст
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Контекст
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
В детайли
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Местен фокус
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Основна линия
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Контекст
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
В детайли
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
На преден план
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.