Начало Контекст Намаляват въведените в експлоатация жилищни сгради в Шуменско през второто тримесечие на годишна база, според статистиката
11947
Икономика

Намаляват въведените в експлоатация жилищни сгради в Шуменско през второто тримесечие на годишна база, според статистиката

Намаляват въведените в експлоатация жилищни сгради в област Шумен през второто тримесечие на годината.От въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради през второто тримесечие на 2024 г. със стоманобетонна конструкция са 87,5 на сто, а с тухлена и друга - 12,5 на сто. В област Шумен най-висок е делът на новопостроените жилища с три стаи (46,5 на сто), следват тези с четири и повече стаи (27,9 на сто), с две стаи са 16,3 на сто и с една стая (9,3 на сто), съобщават от Териториално статистическо бюро - Североизток.

| 16 Август 2024, 11:44 ч.
Намаляват въведените в експлоатация жилищни сгради в Шуменско през второто тримесечие на годишна база, според статистиката
Намаляват въведените в експлоатация жилищни сгради в Шуменско през второто тримесечие на годишна база, според статистиката
Снимка © Община Шумен,

Намаляват въведените в експлоатация жилищни сгради в област Шумен през второто тримесечие на годината. По предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ) те са 16, новопостроените жилища са 43. Спрямо второто тримесечие на 2023 г. сградите са с 9 по-малко (с 36 на сто), а жилищата в тях намаляват с 55 (с 56,1 на сто).

Първият учебен ден е знакова дата за цяла България, може да се каже че това е един от най-големите празници, каза служебният министър председател Димитър Главчев при откриването на учебната годината в столичното 35 СЕУ „Добри Войников“.

Премиерът посочи, че в 2331 училища ще бъдат посрещнати от 92 хиляди училите, 720 хиляди ученика, от които 58 хиляди първокласници.

Димитър Главчев каза, че той също е бил възпитаник на 35 СЕУ „Добри Войников“ и изказа огромна благодарност към всички училите, които са се погрижили "да съм това, което съм".

Пожелавам ви да мечтаете, да се смеете и най-важнто да бъдете добри хора, пожела министър-председателят на учениците по повод първия учебен ден.

За пореден път ръководството на Република Северна Македония (РСМ) показа , че има един единствен комплекс, който до голяма степен определя политиката на изпълнителната власт в момента, и това е т. нар. "Б комплекс" – комплекс към България. Това каза пред журналисти в парламента лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов относно вчерашното телевизионна интервю на вицепремиера и министър на транспорта на РСМ Александър Николоски, в което той коментира неофициалната среща в София между президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова и отсъствието на знамето на РСМ.

Световният, международният, протокол, е определил правилата в този случай – при неофициална среща, дори да е на официално място, присъства единствено знамето на съответната страна -домакин, обясни лидерът на "Възраждане".

Костадинов показа и снимка, която, по думите му, я няма в македонските ме

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията. Той се обърна към чакащите го журналисти с думите: "Дайте ми време да се адаптирам. Ще ви отделя време". 

Ахмед Доган беше изпратен с аплодисменти от събралите се пред сградата на ДПС негови поддръжници.

Днес към обяд от "ДПС Пресцентър" в страницата си във Фейсбук съобщиха, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган е в централата на партията. Ахмед Доган е в централата за консултации за листите с кандидати за депутати, уточниха от пресцентъра на партията пред журналисти.  

Днес ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консултациите за листите на кандидат-депутатите по различните региони. Това каза пред журналисти и председателят на ДПС Джевдет Чакъров. 

Ахмед Доган или Джевдет Чакъров ще водят листата с кандидати за народни представители в

За забрана на строителство в централната градска част на Стара Загора се обявиха общинските съветници от групата на „Алтернативата на гражданите (ВМРО)" в Общинския съвет в града. На пресконференция председателят на местния парламент Ивета Лазарова заяви, че се наблюдава „непрестанната смяна на Общия устройствен план (ОУП), която касае град Стара Загора, а той е изграден с визия за развитието на нашия град с предвидените метри за строителство. Това нещо е крайно време да спре“, каза тя. Според нея Общинският съвет със свое решение трябва да забрани строителството в централна градска част в карето между бул. „Св. Патриарх Евтимий“ на изток до ул. „Отец Паисий“ на запад от ул. „Христо Ботев“ на юг до бул. „Ген. Столетов“ на север. 

„Всички ние, които живеем в града, виждаме, че градът се "задъхва". Проб

Финансовата рамка за миналата година на община Мизия за 2023 г. е в размер на 11 963 944 лв, а днес отчетът за разходването беше приет от Общинския съвет. В приходната част има по-висока събираемост на местните данъци и такси в сравнение с 2022 г., което показва, че администрацията работи добре и се спазва финансова дисциплина, каза председателят на ОбС – Мизия Татяна Спасова. 

Общо 39 на сто бюджета за изразходвани за сектор образование, 23 на сто - за социални дейности, а 14 на сто - за благоустрояване и комунално стопанство. Малко над 46 000 лв са инвестирани за оборудване с детски съоръжения за игри на открито в единствената детска градина "Незабравка" в общината, която разполага и с три бази в селата Софрониево, Крушовица и Липница. И четирите дворни пространства са облагородени, става ясно от отчета на бюджета на община Мизия. За нуждите на градината и нейните

От въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради през второто тримесечие на 2024 г. със стоманобетонна конструкция са 87,5 на сто, а с тухлена и друга - 12,5 на сто. В област Шумен най-висок е делът на новопостроените жилища с три стаи (46,5 на сто), следват тези с четири и повече стаи (27,9 на сто), с две стаи са 16,3 на сто и с една стая (9,3 на сто), съобщават от Териториално статистическо бюро - Североизток.

Общата полезна площ на новопостроените жилища в област Шумен през второто тримесечие на 2024 г. е 4632 кв. м (с 46,3 на сто по-малко в сравнение със същото тримесечие на 2023 г.), жилищната площ намалява с 49,6 на сто и достига 2972 кв. м. Средната полезна площ на едно новопостроено жилище се увеличава от 87,9 кв. м през второто тримесечие на 2023 г. на 107,7 кв. м през същото тримесечие на 2024 година, допълват от Отдел "Статистически изследвания" - Шумен.

Според статистиката най-много жилищни сгради са въведени в експлоатация в областите Пловдив - 163 сгради с 607 жилища, Бургас - 134 сгради с 1027 жилища, Варна - 127 сгради със 711 жилища, и София - 104 сгради със 114 жилища в тях. Най-голяма средна полезна площ на едно новопостроено жилище е регистрирана в областите Ловеч - 168,2 кв. м, и Русе - 160,6 кв. м, а най-малка - в областите Видин - 63 кв. м, и София (столица) - 70,8 кв. метра, съобщават от Териториално статистическо бюро - Североизток.

Както съобщихме, през второто тримесечие на 2024 г. расте броят на издадените разрешителни за строеж в област Шумен спрямо първото тримесечие.

На нарочна пресконференция кметът на Кърджали Ерол Мюмюн оповести част от резултатите от направената от екипа му цялостна проверка на състоянието на Община Кърджали, обявена и започнала в началото на мандата му. Той съобщи за поредица от неизгодни договорни сделки и плащания, довели администрацията при предшественика му до задлъжнялост от над 60 млн.лв. 

По думите му Община Кърджали е доведена до финансов колапс "чрез вълчи капан с боклука". Мюмюн каза, че сключеният петгодишен договор за сметосъбиране, сметоизвозване и поддържане през 2019 г. е бил на обща стойност 24 млн.лв. с ДДС или 4,8 млн.лв. на година при годишен приход от такса смет към онзи момент от около 3,8 млн.лв. „Още тогава Община Кърджали започва да затъва с около един милион лева годишно“, коментира Ерол Мюмюн. По думите му са натрупани задължения към предишния доставчик. Той изнесе цифри и за

Забавяне в проекта по изграждане на новия Медицински център в Царево няма. В срок до 95 дни ще бъде завършена процедурата по построяването и ще бъдат преместени всички специалисти в новата сграда. Това заяви кметът на община Царево Марин Киров, цитиран от пресцентъра на общинската администрация в официалната фейсбук страница. 

По думите на Киров е осигурено финансиране за довършителния етап на строително-монтажните работи, както и за необходимата медицинска апаратура. „Вчера поставихме и началото на партньорство с един от водещите бургаски медицински центрове да ни осигуряват специалисти“, каза още той.

Предстои в следващите месеци да се извърши саниране на сградата, съобразно изискванията за енергийна ефективност. В изпълнение е и процесът по планиране на терена, включително проектирането на паркинг зона за автомобили и места със зарядна станция за еле

Разград ще участва в националната информационна кампания за превенция на насилието и злоупотребата с деца на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД), съобщиха от общинската администрация.

Кампанията е под мотото „Бъди смел, бъди добър!“. Предвидените дейности, които се реализират в партньорство с общините в страната, са четири вида, като Община Разград ще участва в три от тях, посочиха от Общината. 

Кампанията ще започне със спортен празник - развлекателно състезание по народна топка за деца и възрастни. То ще се състои на 30 септември пред сцената "Ронда" в Градския парк. Ще участват шест отбора, съставени от деца и възрастни. Всеки от отборите ще се състои от пет деца и петима възрастни. Разпределението по отбори и графикът на срещите ще се извърши непосредствено преди началото на състезанието. 

Община Разград и ДАЗД ще осигурят спец

Заместник-кметът по транспорт на Пловдив Савина Петкова подаде оставка, съобщиха от Общинската администрация. Временно ресорът ще бъде поет от заместник-кмета по обществен ред и сигурност Ангел Славов.

Оставката й бе поискана миналата седмица от общинските съветници от сдружението "Браво, Пловдив", с които Петкова участва на местния вот и влезе в Общинския съвет. Причините, които изтъкнаха те, са несправяне с поверения ресор и съмнения за корупция.

Тогава Петкова коментира, че е изненадана от безпочвените обвинения и след разговор с кмета Костадин Димитров ще решат дали да остане на поста. 

Днес изтича срокът за регистрацията на партии и коалиции за частичните избори за кмет в село Бистрица, община Дупница, съобщиха от Общинската избирателна комисия в Дупница. Срокът за регистрацията на кандидатите е 24 септември.

Изборът ще се състои на 20 октомври, а в селото ще има две избирателни секции.

До предсрочния вот се стигна, след като Общинската избирателна комисия в Дупница прекрати предсрочно пълномощията на Христо Христов като кмет на кметство Бистрица. Причина за това стана регистрирана на името му фирма, въпреки че по думите му тя не е осъществявала търговска дейност от 12 години.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване, . Преди обяд трафикът беше интензивен и имаше колона от изчакващи автомобили. В ...
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори (СРХР), съобщиха от сдружението. Тя застава начело на съюза след оттеглянето на дългогодишния ...
Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба
Условията за туризъм в планините са добри. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския Червен кръст. Температурите все още са около 5-6 градуса, а в в район ...
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
В полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г. е обявена независимостта на Малта. От 1800 г. островът е протекторат на Великобритания, посочва отдел “Справочна” на . Малта ...
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за разпределението на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков за предстоящия вот на 27 октомври. Срещата се с ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България, 22 септември. Повече от 120 участници от цялата ...
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите и състава на листите с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори на ...
Тикер в 20:40 ч.
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявява ...
Начало Контекст
11947
Икономика

Намаляват въведените в експлоатация жилищни сгради в Шуменско през второто тримесечие на годишна база, според статистиката

Намаляват въведените в експлоатация жилищни сгради в област Шумен през второто тримесечие на годината.От въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради през второто тримесечие на 2024 г. със стоманобетонна конструкция са 87,5 на сто, а с тухлена и друга - 12,5 на сто. В област Шумен най-висок е делът на новопостроените жилища с три стаи (46,5 на сто), следват тези с четири и повече стаи (27,9 на сто), с две стаи са 16,3 на сто и с една стая (9,3 на сто), съобщават от Териториално статистическо бюро - Североизток.

| 16 Август 2024, 11:44 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Намаляват въведените в експлоатация жилищни сгради в Шуменско през второто тримесечие на годишна база, според статистиката
Намаляват въведените в експлоатация жилищни сгради в Шуменско през второто тримесечие на годишна база, според статистиката
Снимка © Община Шумен,

Намаляват въведените в експлоатация жилищни сгради в област Шумен през второто тримесечие на годината. По предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ) те са 16, новопостроените жилища са 43. Спрямо второто тримесечие на 2023 г. сградите са с 9 по-малко (с 36 на сто), а жилищата в тях намаляват с 55 (с 56,1 на сто).

Първият учебен ден е знакова дата за цяла България, може да се каже че това е един от най-големите празници, каза служебният министър председател Димитър Главчев при откриването на учебната годината в столичното 35 СЕУ „Добри Войников“.

Премиерът посочи, че в 2331 училища ще бъдат посрещнати от 92 хиляди училите, 720 хиляди ученика, от които 58 хиляди първокласници.

Димитър Главчев каза, че той също е бил възпитаник на 35 СЕУ „Добри Войников“ и изказа огромна благодарност към всички училите, които са се погрижили "да съм това, което съм".

Пожелавам ви да мечтаете, да се смеете и най-важнто да бъдете добри хора, пожела министър-председателят на учениците по повод първия учебен ден.

За пореден път ръководството на Република Северна Македония (РСМ) показа , че има един единствен комплекс, който до голяма степен определя политиката на изпълнителната власт в момента, и това е т. нар. "Б комплекс" – комплекс към България. Това каза пред журналисти в парламента лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов относно вчерашното телевизионна интервю на вицепремиера и министър на транспорта на РСМ Александър Николоски, в което той коментира неофициалната среща в София между президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова и отсъствието на знамето на РСМ.

Световният, международният, протокол, е определил правилата в този случай – при неофициална среща, дори да е на официално място, присъства единствено знамето на съответната страна -домакин, обясни лидерът на "Възраждане".

Костадинов показа и снимка, която, по думите му, я няма в македонските ме

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията. Той се обърна към чакащите го журналисти с думите: "Дайте ми време да се адаптирам. Ще ви отделя време". 

Ахмед Доган беше изпратен с аплодисменти от събралите се пред сградата на ДПС негови поддръжници.

Днес към обяд от "ДПС Пресцентър" в страницата си във Фейсбук съобщиха, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган е в централата на партията. Ахмед Доган е в централата за консултации за листите с кандидати за депутати, уточниха от пресцентъра на партията пред журналисти.  

Днес ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консултациите за листите на кандидат-депутатите по различните региони. Това каза пред журналисти и председателят на ДПС Джевдет Чакъров. 

Ахмед Доган или Джевдет Чакъров ще водят листата с кандидати за народни представители в

За забрана на строителство в централната градска част на Стара Загора се обявиха общинските съветници от групата на „Алтернативата на гражданите (ВМРО)" в Общинския съвет в града. На пресконференция председателят на местния парламент Ивета Лазарова заяви, че се наблюдава „непрестанната смяна на Общия устройствен план (ОУП), която касае град Стара Загора, а той е изграден с визия за развитието на нашия град с предвидените метри за строителство. Това нещо е крайно време да спре“, каза тя. Според нея Общинският съвет със свое решение трябва да забрани строителството в централна градска част в карето между бул. „Св. Патриарх Евтимий“ на изток до ул. „Отец Паисий“ на запад от ул. „Христо Ботев“ на юг до бул. „Ген. Столетов“ на север. 

„Всички ние, които живеем в града, виждаме, че градът се "задъхва". Проб

Финансовата рамка за миналата година на община Мизия за 2023 г. е в размер на 11 963 944 лв, а днес отчетът за разходването беше приет от Общинския съвет. В приходната част има по-висока събираемост на местните данъци и такси в сравнение с 2022 г., което показва, че администрацията работи добре и се спазва финансова дисциплина, каза председателят на ОбС – Мизия Татяна Спасова. 

Общо 39 на сто бюджета за изразходвани за сектор образование, 23 на сто - за социални дейности, а 14 на сто - за благоустрояване и комунално стопанство. Малко над 46 000 лв са инвестирани за оборудване с детски съоръжения за игри на открито в единствената детска градина "Незабравка" в общината, която разполага и с три бази в селата Софрониево, Крушовица и Липница. И четирите дворни пространства са облагородени, става ясно от отчета на бюджета на община Мизия. За нуждите на градината и нейните

От въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради през второто тримесечие на 2024 г. със стоманобетонна конструкция са 87,5 на сто, а с тухлена и друга - 12,5 на сто. В област Шумен най-висок е делът на новопостроените жилища с три стаи (46,5 на сто), следват тези с четири и повече стаи (27,9 на сто), с две стаи са 16,3 на сто и с една стая (9,3 на сто), съобщават от Териториално статистическо бюро - Североизток.

Общата полезна площ на новопостроените жилища в област Шумен през второто тримесечие на 2024 г. е 4632 кв. м (с 46,3 на сто по-малко в сравнение със същото тримесечие на 2023 г.), жилищната площ намалява с 49,6 на сто и достига 2972 кв. м. Средната полезна площ на едно новопостроено жилище се увеличава от 87,9 кв. м през второто тримесечие на 2023 г. на 107,7 кв. м през същото тримесечие на 2024 година, допълват от Отдел "Статистически изследвания" - Шумен.

Според статистиката най-много жилищни сгради са въведени в експлоатация в областите Пловдив - 163 сгради с 607 жилища, Бургас - 134 сгради с 1027 жилища, Варна - 127 сгради със 711 жилища, и София - 104 сгради със 114 жилища в тях. Най-голяма средна полезна площ на едно новопостроено жилище е регистрирана в областите Ловеч - 168,2 кв. м, и Русе - 160,6 кв. м, а най-малка - в областите Видин - 63 кв. м, и София (столица) - 70,8 кв. метра, съобщават от Териториално статистическо бюро - Североизток.

Както съобщихме, през второто тримесечие на 2024 г. расте броят на издадените разрешителни за строеж в област Шумен спрямо първото тримесечие.

На нарочна пресконференция кметът на Кърджали Ерол Мюмюн оповести част от резултатите от направената от екипа му цялостна проверка на състоянието на Община Кърджали, обявена и започнала в началото на мандата му. Той съобщи за поредица от неизгодни договорни сделки и плащания, довели администрацията при предшественика му до задлъжнялост от над 60 млн.лв. 

По думите му Община Кърджали е доведена до финансов колапс "чрез вълчи капан с боклука". Мюмюн каза, че сключеният петгодишен договор за сметосъбиране, сметоизвозване и поддържане през 2019 г. е бил на обща стойност 24 млн.лв. с ДДС или 4,8 млн.лв. на година при годишен приход от такса смет към онзи момент от около 3,8 млн.лв. „Още тогава Община Кърджали започва да затъва с около един милион лева годишно“, коментира Ерол Мюмюн. По думите му са натрупани задължения към предишния доставчик. Той изнесе цифри и за

Забавяне в проекта по изграждане на новия Медицински център в Царево няма. В срок до 95 дни ще бъде завършена процедурата по построяването и ще бъдат преместени всички специалисти в новата сграда. Това заяви кметът на община Царево Марин Киров, цитиран от пресцентъра на общинската администрация в официалната фейсбук страница. 

По думите на Киров е осигурено финансиране за довършителния етап на строително-монтажните работи, както и за необходимата медицинска апаратура. „Вчера поставихме и началото на партньорство с един от водещите бургаски медицински центрове да ни осигуряват специалисти“, каза още той.

Предстои в следващите месеци да се извърши саниране на сградата, съобразно изискванията за енергийна ефективност. В изпълнение е и процесът по планиране на терена, включително проектирането на паркинг зона за автомобили и места със зарядна станция за еле

Разград ще участва в националната информационна кампания за превенция на насилието и злоупотребата с деца на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД), съобщиха от общинската администрация.

Кампанията е под мотото „Бъди смел, бъди добър!“. Предвидените дейности, които се реализират в партньорство с общините в страната, са четири вида, като Община Разград ще участва в три от тях, посочиха от Общината. 

Кампанията ще започне със спортен празник - развлекателно състезание по народна топка за деца и възрастни. То ще се състои на 30 септември пред сцената "Ронда" в Градския парк. Ще участват шест отбора, съставени от деца и възрастни. Всеки от отборите ще се състои от пет деца и петима възрастни. Разпределението по отбори и графикът на срещите ще се извърши непосредствено преди началото на състезанието. 

Община Разград и ДАЗД ще осигурят спец

Заместник-кметът по транспорт на Пловдив Савина Петкова подаде оставка, съобщиха от Общинската администрация. Временно ресорът ще бъде поет от заместник-кмета по обществен ред и сигурност Ангел Славов.

Оставката й бе поискана миналата седмица от общинските съветници от сдружението "Браво, Пловдив", с които Петкова участва на местния вот и влезе в Общинския съвет. Причините, които изтъкнаха те, са несправяне с поверения ресор и съмнения за корупция.

Тогава Петкова коментира, че е изненадана от безпочвените обвинения и след разговор с кмета Костадин Димитров ще решат дали да остане на поста. 

Днес изтича срокът за регистрацията на партии и коалиции за частичните избори за кмет в село Бистрица, община Дупница, съобщиха от Общинската избирателна комисия в Дупница. Срокът за регистрацията на кандидатите е 24 септември.

Изборът ще се състои на 20 октомври, а в селото ще има две избирателни секции.

До предсрочния вот се стигна, след като Общинската избирателна комисия в Дупница прекрати предсрочно пълномощията на Христо Христов като кмет на кметство Бистрица. Причина за това стана регистрирана на името му фирма, въпреки че по думите му тя не е осъществявала търговска дейност от 12 години.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
В детайли
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Контекст
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Контекст
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
В детайли
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Местен фокус
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Основна линия
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Контекст
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
В детайли
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
На преден план
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.