Начало В детайли Божидар Божанов каза, че е питал директора на „Киберпрестъпност“ за сваления сайт novonachalo.com
12258
България

Божидар Божанов каза, че е питал директора на „Киберпрестъпност“ за сваления сайт novonachalo.com

След като сатиричният сайт novonachalo, създаден от младежи активисти на „Да, България“ беше свален, от хостинг компанията научихме, че това е по искане на ГДБОП. От хостинга отказаха да ни предоставят информация.Поради това се обадих на шефа на „Киберпрестъпност“, с който сме в работна комуникация от години, за да го питам дали младежите са извършили някакво закононарушение.

| 16 Август 2024, 11:49 ч.
Божидар Божанов каза, че е питал директора на „Киберпрестъпност“ за сваления сайт novonachalo.com
Божидар Божанов каза, че е питал директора на „Киберпрестъпност“ за сваления сайт novonachalo.com
Снимка © : Благой Кирилов / БТА

След като сатиричният сайт novonachalo, създаден от младежи активисти на „Да, България“ беше свален, от хостинг компанията научихме, че това е по искане на ГДБОП. От хостинга отказаха да ни предоставят информация. Поради това се обадих на шефа на „Киберпрестъпност“, с който сме в работна комуникация от години, за да го питам дали младежите са извършили някакво закононарушение. Това каза в кулоарите на парламента съпредседателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) Божидар Божанов. Той посочи, че не е получил такава информация, благодарил е на директора на службата и е затворил телефона.

Кампания за безплатни прегледи за ранно откриване на хронични белодробни заболявания предстои в Търговище. Тя ще започне от 26 септември в Медицински център „Солигена“, съобщиха от здравното заведение. 

Кампанията ще продължи до 10 ноември, като е предвидено тя да обхване общо 140 души. 

Финансирането й е по Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2021-2025 г. Пациентите няма да плащат за прегледа, независимо дали са здравноосигурени или не. Няма да се изисква и направление от личен лекар. Достатъчно е да се запази час с обаждане на регистратурата на телефони 0601 6 60 70 и 0879 02 77 66 или на място в  Търговище на ул. „Пирин“ № 16.

Прегледите ще се извършват от д-р Иван Власов, специалист по белодробни болести, в три дни от седмицата -  четвъртък и петък от 15 до 18 часа и неделя от 9 до 12 ч

Общо 27 доброволци – служители и подизпълнители от „АДМ Разград“, членове на семействата и приятели се включиха в кампанията на бТВ „Да изчистим България заедно“, съобщи административният секретар на предприятието Гюлчин Ахмедова.

Доброволците бяха разпределени в две групи и почистиха две предварително набелязани локации – едната на изхода на Разград към село Дянково, а втората – в близост до разклона за село Раковски. Събраните отпадъци са общо 180 чувала с обем 130 литра, 21 гуми и едрогабаритни отпадъци - тонколона, пластмасов стол, шкафчета от домашна секция, диван, телевизор, посочи Ахмедова. 

Тя допълни, че Комитетът по доброволчество към „АДМ Разград“, организирал почистването в двете локации, изразява благодарност за съдействието към Община Разград и готовност да участва в следващи акции „в общия с

За 17-и път Велико Търново ще бъде домакин на Международния фестивал на военните духови оркестри, съобщиха организаторите от Община Велико Търново. Тази година във фестивала ще участват Оркестърът на военноморските сили на Румъния, Гвардейският представителен духов оркестър на България и Фестивалният военен оркестър „Маестро Николай Косев”, който е съставен от формациите на Националния военен университет – Велико Търново и Втора тунджанска механизирана бригада – Стара Загора.

Дефилето с участниците във фестивала ще започне та 21 септември от 16:30 часа на главната улица в града. По традиция на фестивала ще бъде връчена и почетната статуетка на името на маестро Николай Косев и Валери Вълев, които са учредители на фондация „Международен фестивал на военните оркестри“.

Музикантите ще бъдат част от шествието, което ще премине от площада пр

Специалисти от Лесотехническия университет в София обследват дървесните видове в Русе. „Обърнахме се към тях, с научни знания те да определят какви нови дървесни видове и храсти да насадим, как да се поливат, за да не се допуска, предвид промяната на климата, масово измиране на дървесни видове. Тревата е жълта, измряха брезите, измряха иглолистните, измряха кестените. Явно трябва нови дървесни видове“, каза кметът на Русе Пенчо Милков.

В края на август част от липа пред Доходното здание в градската градина на Русе беше паднала и се наложи да бъде премахната от служители на общинското предприятие "Паркстрой". 

„В цяла България има нужда от актуализация на видовия състав във връзка с климатичните промени. Това е една от задачите ни. Освен това се планира да се опишат нови технологии за поддържане на зелените насаждения. Целият този труд ще бъде подн

Парламентът прие решение за закриване на специализирано частно висше училище с наименование „Европейско висше училище по икономика и мениджмънт“ със седалище Пловдив.

Европейско висше училище по икономика и мениджмънт в Пловдив от зимния семестър на учебната 2020/2021 година не е подавало информация за действащи, прекъснали или в процес на дипломиране студенти и докторанти. Валидността на институционалната му акредитация е изтекла на 4 май 2022 г., а през януари 2024 г. е изтекла и програмната акредитация на двете професионални направления, в които висшето училище е имало право да обучава. В съответствие с разпоредбите на Закона за висшето образование висшите училища се закриват от Народното събрание, когато не са поискали институционална акредитация в предвидените в закона срокове, се посочва в мотивите за решението.

Европейско висше училище по икономика и м

По-рано днес служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов обяви пред медии, че на 14 август, около 18:00 ч., Божанов се е обадил на директора на дирекция „Киберпрестъпност“ в Главната дирекция "Борба с организираната престъпност"(ГДБОП), за да се интересува от материали, които се работят в службата.

Това, което Калин Стоянов прави в момента, е непочтено. То е да използва дългогодишни служители и експерти от МВР за политически интриги и да се опитва да остане на поста си, каза Божанов. Искам да му припомня, че съм го поканил в кабинета си, за да му споделя данни за купуване на гласове, все още не се е поинтересувал, заяви още той. На въпрос дали не е било редно да отправи въпроса си от парламентарната трибуна, или в съответната парламентарна комисия, депутатът от ПП-ДБ отговори, че народните представители са „в работна комуникация с администрацията постоянно“. Той даде пример, че със същата дирекция е имало работна среща по законопроект миналата седмица.

Имало е незаконосъобразно действие според нас на МВР да свалят един сайт, продължи Божанов и добави, че е попитал „дали ние не сме объркали нещо“. Това беше единственото в моя въпрос, не получих такава информация, каза депутатът. Смятам, че това да се опитам да разбера, например, дали не е имало вирус, обясни Божанов. И чисто експертно попитах има ли нещо нередно със сайта, което ние да сме направили, уточни той.

Изнесеното от Калин Стоянов, че съм търсил сметка, че съм казвал какво да се прави, е невярно, каза Божанов.

Осем души са задържани за участие в престъпна мрежа за трафик на мигранти от Турция през България и Сърбия към Западна Южна Европа. Това съобщи пресцентърът на Министерството на вътрешните работи (МВР).

Установени са десет участници в престъпната схема, на които са повдигнати обвинения. Осем са задържани, а двама са обявени за издирване.

Операцията е проведена на 19 септември от служители на Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) и Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП), подкрепени от Европол.

Разследването, в което са участвали гръцки и румънски власти, е проведено в рамките на регионална оперативна група, създадена за разследване на мрежи за контрабанда на мигранти, използващи България като транзитна страна. В рамките на операцията е неутрализирана престъпна мрежа за трафик на мигранти от Турция през България и Сърбия към З

На тържествена сесия на Общинския съвет в Лом по повод празника на града, който се отбелязва в деня на светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов, беше връчен почетния знак на общината на хора и институции, допринесли за развитието и издигането авторитета й. 

Младата дизайнерка Десислава Бисерова Тошева (26г.), за която в последните няколко години пишат най-известните в света модни списания, а нейни тоалети носят световно известни актьори, музиканти, бизнесмени и шоумени, получи почетния знак на Лом от кмета Цветан Петров за своите постижения в света на модата. Пред общинските съветници и граждани на Лом Тошева заяви, че е израснала в крайдунавския град и първите бизнес начинания са започнали в него като дете, когато е събирала цвят от рози от градините на местни хора с тяхно съгласие и правила парфюми. Дизайнерката сподели още, че често през годините се е прибирала в

Добивът на 656 кубика дърва за отопление през идващия зимен сезон от общинския горски поземлен фонд ще решава днес Общинският съвет в Маджарово. Това е една от четирите докладни за днешната сесия на органа на местното самоуправление, която е публикувана на официалния сайт на институцията. Неин вносител е кметът на общината Ерджан Юсуф.

Ако докладната бъде приета, жителите на общинския център и населените места в общината ще плащат по 36,84 лева за кубик с ДДС, е залегнало в документа. С твърдото гориво от дървесния вид „Благун“ ще бъдат снабдени и общинските учреждения – детска градина и кметства. Докладната е рутинна и такава бива внасяна всяка година, обясни председателят на Общинския съвет Милен Иванов.

Другите точки в дневния ред на заседанието включват актуализиране на годишната програма за управление на общинската собственост, продажба на общинск

Община Казанлък започва изграждането на зеленчукова градина, която ще осигурява здравословна храна за децата в общинските детските градини и ясли. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Насажденията ще се отглеждат в три оранжерии, разположени в градина на общински терен в село Долно Изворово.

От Общината допълват, че целта е да бъде осигурена чиста и здравословна храна за най-малките. Изграждането на зеленчукова градина ще и има възпитателен ефект по отношение на тепърва сформиращата им се култура на хранене у децата, смятат от общинската администрация.

От юни т.г. в Казанлък всеки понеделник и четвъртък има фермерски пазар. Инициативата за организирането им е на кмета на общината Галина Стоянова. Целта е предлагането на натурални природни хранителни продукти да се превърне в традиция за града, с която да се подкрепят малките производители

За нови опити за телефонни измами сигнализират от Областната дирекция на МВР - Добрич. Само снощи са били регистрирани четири опита в Балчик, Добрич и Каварна, допълват от полицията. Измамниците се представят за служители на комуналните дружества, като казват, че трябва да отстраняват аварии, след което следват и заплахи към хората. Но сценариите се менят според случая, така че хората трябва да са бдителни, предупреждават от полицията.  

От ОД на МВР - Добрич препоръчва на възрастните хора, които са потенциални потърпевши, да потърсят обратна връзка с роднините си или направо да звъннат на телефон 112, след като получат съмнително обаждане. Сред препоръките са и да не дават пари и да не правят парични преводи на напълно непознати хора. Важно е да се посочи и, че полицията не иска пари за залавяне на телефонни измамници.  

През месец юли на територията на о

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите и състава на листите с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори на ...
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
Община Пазарджик въведе единен номер за по-добре насочена комуникация, бърз достъп до услуги и подаване на сигнали за гражданите, съобщават от администрацията.  Телефонен номе ...
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин, съобщиха от Министерств ...
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков ще открие 30-ото юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“, съобщиха от МВР. Съ ...
Фестивал на самоковския картоф започва в Самоков
Фестивалът на самоковския картоф започва в 11:00 часа днес на централния плод "Захарий Зограф" в Самоков, съобщиха от Община Самоков, които са организатори на събитието.  Ще и ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България, 22 септември. Повече от 120 участници от цялата ...
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите и състава на листите с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори на ...
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Участък от пътя Русе - Бяла, от изхода на крайдунавския град до разклона за село Иваново, е затворен за движение заради силно задимяване от пожар в сухи треви и храсти край пътното ...
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване, . Преди обяд трафикът беше интензивен и имаше колона от изчакващи автомобили. В ...
Тикер в 19:51 ч.
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в Соф ...
Начало В детайли
12258
България

Божидар Божанов каза, че е питал директора на „Киберпрестъпност“ за сваления сайт novonachalo.com

След като сатиричният сайт novonachalo, създаден от младежи активисти на „Да, България“ беше свален, от хостинг компанията научихме, че това е по искане на ГДБОП. От хостинга отказаха да ни предоставят информация.Поради това се обадих на шефа на „Киберпрестъпност“, с който сме в работна комуникация от години, за да го питам дали младежите са извършили някакво закононарушение.

| 16 Август 2024, 11:49 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Божидар Божанов каза, че е питал директора на „Киберпрестъпност“ за сваления сайт novonachalo.com
Божидар Божанов каза, че е питал директора на „Киберпрестъпност“ за сваления сайт novonachalo.com
Снимка © : Благой Кирилов / БТА

След като сатиричният сайт novonachalo, създаден от младежи активисти на „Да, България“ беше свален, от хостинг компанията научихме, че това е по искане на ГДБОП. От хостинга отказаха да ни предоставят информация. Поради това се обадих на шефа на „Киберпрестъпност“, с който сме в работна комуникация от години, за да го питам дали младежите са извършили някакво закононарушение. Това каза в кулоарите на парламента съпредседателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) Божидар Божанов. Той посочи, че не е получил такава информация, благодарил е на директора на службата и е затворил телефона.

Кампания за безплатни прегледи за ранно откриване на хронични белодробни заболявания предстои в Търговище. Тя ще започне от 26 септември в Медицински център „Солигена“, съобщиха от здравното заведение. 

Кампанията ще продължи до 10 ноември, като е предвидено тя да обхване общо 140 души. 

Финансирането й е по Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2021-2025 г. Пациентите няма да плащат за прегледа, независимо дали са здравноосигурени или не. Няма да се изисква и направление от личен лекар. Достатъчно е да се запази час с обаждане на регистратурата на телефони 0601 6 60 70 и 0879 02 77 66 или на място в  Търговище на ул. „Пирин“ № 16.

Прегледите ще се извършват от д-р Иван Власов, специалист по белодробни болести, в три дни от седмицата -  четвъртък и петък от 15 до 18 часа и неделя от 9 до 12 ч

Общо 27 доброволци – служители и подизпълнители от „АДМ Разград“, членове на семействата и приятели се включиха в кампанията на бТВ „Да изчистим България заедно“, съобщи административният секретар на предприятието Гюлчин Ахмедова.

Доброволците бяха разпределени в две групи и почистиха две предварително набелязани локации – едната на изхода на Разград към село Дянково, а втората – в близост до разклона за село Раковски. Събраните отпадъци са общо 180 чувала с обем 130 литра, 21 гуми и едрогабаритни отпадъци - тонколона, пластмасов стол, шкафчета от домашна секция, диван, телевизор, посочи Ахмедова. 

Тя допълни, че Комитетът по доброволчество към „АДМ Разград“, организирал почистването в двете локации, изразява благодарност за съдействието към Община Разград и готовност да участва в следващи акции „в общия с

За 17-и път Велико Търново ще бъде домакин на Международния фестивал на военните духови оркестри, съобщиха организаторите от Община Велико Търново. Тази година във фестивала ще участват Оркестърът на военноморските сили на Румъния, Гвардейският представителен духов оркестър на България и Фестивалният военен оркестър „Маестро Николай Косев”, който е съставен от формациите на Националния военен университет – Велико Търново и Втора тунджанска механизирана бригада – Стара Загора.

Дефилето с участниците във фестивала ще започне та 21 септември от 16:30 часа на главната улица в града. По традиция на фестивала ще бъде връчена и почетната статуетка на името на маестро Николай Косев и Валери Вълев, които са учредители на фондация „Международен фестивал на военните оркестри“.

Музикантите ще бъдат част от шествието, което ще премине от площада пр

Специалисти от Лесотехническия университет в София обследват дървесните видове в Русе. „Обърнахме се към тях, с научни знания те да определят какви нови дървесни видове и храсти да насадим, как да се поливат, за да не се допуска, предвид промяната на климата, масово измиране на дървесни видове. Тревата е жълта, измряха брезите, измряха иглолистните, измряха кестените. Явно трябва нови дървесни видове“, каза кметът на Русе Пенчо Милков.

В края на август част от липа пред Доходното здание в градската градина на Русе беше паднала и се наложи да бъде премахната от служители на общинското предприятие "Паркстрой". 

„В цяла България има нужда от актуализация на видовия състав във връзка с климатичните промени. Това е една от задачите ни. Освен това се планира да се опишат нови технологии за поддържане на зелените насаждения. Целият този труд ще бъде подн

Парламентът прие решение за закриване на специализирано частно висше училище с наименование „Европейско висше училище по икономика и мениджмънт“ със седалище Пловдив.

Европейско висше училище по икономика и мениджмънт в Пловдив от зимния семестър на учебната 2020/2021 година не е подавало информация за действащи, прекъснали или в процес на дипломиране студенти и докторанти. Валидността на институционалната му акредитация е изтекла на 4 май 2022 г., а през януари 2024 г. е изтекла и програмната акредитация на двете професионални направления, в които висшето училище е имало право да обучава. В съответствие с разпоредбите на Закона за висшето образование висшите училища се закриват от Народното събрание, когато не са поискали институционална акредитация в предвидените в закона срокове, се посочва в мотивите за решението.

Европейско висше училище по икономика и м

По-рано днес служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов обяви пред медии, че на 14 август, около 18:00 ч., Божанов се е обадил на директора на дирекция „Киберпрестъпност“ в Главната дирекция "Борба с организираната престъпност"(ГДБОП), за да се интересува от материали, които се работят в службата.

Това, което Калин Стоянов прави в момента, е непочтено. То е да използва дългогодишни служители и експерти от МВР за политически интриги и да се опитва да остане на поста си, каза Божанов. Искам да му припомня, че съм го поканил в кабинета си, за да му споделя данни за купуване на гласове, все още не се е поинтересувал, заяви още той. На въпрос дали не е било редно да отправи въпроса си от парламентарната трибуна, или в съответната парламентарна комисия, депутатът от ПП-ДБ отговори, че народните представители са „в работна комуникация с администрацията постоянно“. Той даде пример, че със същата дирекция е имало работна среща по законопроект миналата седмица.

Имало е незаконосъобразно действие според нас на МВР да свалят един сайт, продължи Божанов и добави, че е попитал „дали ние не сме объркали нещо“. Това беше единственото в моя въпрос, не получих такава информация, каза депутатът. Смятам, че това да се опитам да разбера, например, дали не е имало вирус, обясни Божанов. И чисто експертно попитах има ли нещо нередно със сайта, което ние да сме направили, уточни той.

Изнесеното от Калин Стоянов, че съм търсил сметка, че съм казвал какво да се прави, е невярно, каза Божанов.

Осем души са задържани за участие в престъпна мрежа за трафик на мигранти от Турция през България и Сърбия към Западна Южна Европа. Това съобщи пресцентърът на Министерството на вътрешните работи (МВР).

Установени са десет участници в престъпната схема, на които са повдигнати обвинения. Осем са задържани, а двама са обявени за издирване.

Операцията е проведена на 19 септември от служители на Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) и Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП), подкрепени от Европол.

Разследването, в което са участвали гръцки и румънски власти, е проведено в рамките на регионална оперативна група, създадена за разследване на мрежи за контрабанда на мигранти, използващи България като транзитна страна. В рамките на операцията е неутрализирана престъпна мрежа за трафик на мигранти от Турция през България и Сърбия към З

На тържествена сесия на Общинския съвет в Лом по повод празника на града, който се отбелязва в деня на светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов, беше връчен почетния знак на общината на хора и институции, допринесли за развитието и издигането авторитета й. 

Младата дизайнерка Десислава Бисерова Тошева (26г.), за която в последните няколко години пишат най-известните в света модни списания, а нейни тоалети носят световно известни актьори, музиканти, бизнесмени и шоумени, получи почетния знак на Лом от кмета Цветан Петров за своите постижения в света на модата. Пред общинските съветници и граждани на Лом Тошева заяви, че е израснала в крайдунавския град и първите бизнес начинания са започнали в него като дете, когато е събирала цвят от рози от градините на местни хора с тяхно съгласие и правила парфюми. Дизайнерката сподели още, че често през годините се е прибирала в

Добивът на 656 кубика дърва за отопление през идващия зимен сезон от общинския горски поземлен фонд ще решава днес Общинският съвет в Маджарово. Това е една от четирите докладни за днешната сесия на органа на местното самоуправление, която е публикувана на официалния сайт на институцията. Неин вносител е кметът на общината Ерджан Юсуф.

Ако докладната бъде приета, жителите на общинския център и населените места в общината ще плащат по 36,84 лева за кубик с ДДС, е залегнало в документа. С твърдото гориво от дървесния вид „Благун“ ще бъдат снабдени и общинските учреждения – детска градина и кметства. Докладната е рутинна и такава бива внасяна всяка година, обясни председателят на Общинския съвет Милен Иванов.

Другите точки в дневния ред на заседанието включват актуализиране на годишната програма за управление на общинската собственост, продажба на общинск

Община Казанлък започва изграждането на зеленчукова градина, която ще осигурява здравословна храна за децата в общинските детските градини и ясли. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Насажденията ще се отглеждат в три оранжерии, разположени в градина на общински терен в село Долно Изворово.

От Общината допълват, че целта е да бъде осигурена чиста и здравословна храна за най-малките. Изграждането на зеленчукова градина ще и има възпитателен ефект по отношение на тепърва сформиращата им се култура на хранене у децата, смятат от общинската администрация.

От юни т.г. в Казанлък всеки понеделник и четвъртък има фермерски пазар. Инициативата за организирането им е на кмета на общината Галина Стоянова. Целта е предлагането на натурални природни хранителни продукти да се превърне в традиция за града, с която да се подкрепят малките производители

За нови опити за телефонни измами сигнализират от Областната дирекция на МВР - Добрич. Само снощи са били регистрирани четири опита в Балчик, Добрич и Каварна, допълват от полицията. Измамниците се представят за служители на комуналните дружества, като казват, че трябва да отстраняват аварии, след което следват и заплахи към хората. Но сценариите се менят според случая, така че хората трябва да са бдителни, предупреждават от полицията.  

От ОД на МВР - Добрич препоръчва на възрастните хора, които са потенциални потърпевши, да потърсят обратна връзка с роднините си или направо да звъннат на телефон 112, след като получат съмнително обаждане. Сред препоръките са и да не дават пари и да не правят парични преводи на напълно непознати хора. Важно е да се посочи и, че полицията не иска пари за залавяне на телефонни измамници.  

През месец юли на територията на о

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Фестивал на самоковския картоф започва в Самоков
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Контекст
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
В детайли
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Местен фокус
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Основна линия
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Контекст
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
В детайли
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
На преден план
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Местен фокус
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
На преден план
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.