Начало Контекст Ще предприеме ли прокуратурата действия за повдигане на обвинения на Делян Пеевски заради КТБ, питат независимите депутати от ДПС
12085
България

Ще предприеме ли прокуратурата действия за повдигане на обвинения на Делян Пеевски заради КТБ, питат независимите депутати от ДПС

Ще предприеме ли прокуратурата действия за повдигане на обвинения срещу Делян Пеевски и искане за сваляне на депутатския му имунитет, попитаха на брифинг в Народното събрание независимите депутати от ДПС, нечленуващи в парламентарна група. Показанията на Цветан Василев изискват ясно решение по отношение ролята на Пеевски в събитията около Корпоративна търговска банка (КТБ), заяви Тимур Халилов.Вчера банкерът беше изслушан от временната комисия за проверка на факти и обстоятелства за дейността на групата около Мартин Божанов - Нотариуса и дейността на групата около бившия следовател Петьо Петров – Еврото.

| 16 Август 2024, 12:25 ч.
Ще предприеме ли прокуратурата действия за повдигане на обвинения на Делян Пеевски заради КТБ, питат независимите депутати от ДПС
Ще предприеме ли прокуратурата действия за повдигане на обвинения на Делян Пеевски заради КТБ, питат независимите депутати от ДПС
Снимка © Благой Кирилов / БТА

Ще предприеме ли прокуратурата действия за повдигане на обвинения срещу Делян Пеевски и искане за сваляне на депутатския му имунитет, попитаха на брифинг в Народното събрание независимите депутати от ДПС, нечленуващи в парламентарна група. Показанията на Цветан Василев изискват ясно решение по отношение ролята на Пеевски в събитията около Корпоративна търговска банка (КТБ), заяви Тимур Халилов.

Със специално видео от Министерството на отбраната (МО) отдадоха почит към хората и поклон към военните пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин на страницата си във Фейсбук. 

„Българската армия изгуби двама от най-опитните и мотивирани авиатори, посветени на воинския си дълг и отдадени на страната си, оставили видима следа с делата си“, пишат от военното министерство.  

Майор Димитров и старши лейтенант Дункин остават в мислите и сърцата ни завинаги, допълват от МО.

Видеото завършва с думите „Орлите не умират – те отлитат.“

Редно е да изчакаме заключенията на компетентната комисия и тогава да се спекулира. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти относно катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Играниево", при която загинаха двамата пилоти.

Той призова да не се допускат "политически спекуланти", които никога не са влизали в самолет, да манипулират общественото мнение за катастрофата и да се вживяват в ролята на прокурори и съдии.

Много са хипотезите, но това, което се вижда от едно видео, не може доведе до някакви реални достоверни заключения какво се е случило, каза Радев и подчерта, че трябва да се анализират много фактори.

Състезателките по бокс Светлана Каменова и Станимира Петрова ще бъде удостоени със званието "Почетен гражданин" на Добрич. Това решиха общинските съветници на редовно заседание днес. По докладната гласуваха 38 съветници с таен вот. Званията ще им бъдат връчени по време на тържественото заседание на Общинския съвет по повод Деня на Добрич - 25 септември. 

Светлана Каменова е от Добрич. Състезателка е по бокс с много спечелени европейски и международни титли и медали. Тя е предложена за званието от Красимир Николов във връзка с отличното представяне на Олимпийските игри, проведени през тази година в Париж, Франция.

Станимира Петкова е състезател по бокс на боксов клуб "Борис Георгиев - Моката" в Добрич. Тя е предложена за почетен гражданин на Добрич от старши треньора на клуба Веселин Марков. 

Както информирахме, на Олимпийските игри в Париж през тази год

Заместник-кметът по транспорт на Пловдив Савина Петкова подаде оставка, съобщиха от Общинската администрация. Временно ресорът ще бъде поет от заместник-кмета по обществен ред и сигурност Ангел Славов.

Оставката й бе поискана миналата седмица от общинските съветници от сдружението "Браво, Пловдив", с които Петкова участва на местния вот и влезе в Общинския съвет. Причините, които изтъкнаха те, са несправяне с поверения ресор и съмнения за корупция.

Тогава Петкова коментира, че е изненадана от безпочвените обвинения и след разговор с кмета Костадин Димитров ще решат дали да остане на поста. 

Временна организация на движението е въведена по автомагистрала „Хемус“ след възникнало пътнотранспортно произшествие, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен.

Водач на товарен автомобил „Фолксваген Крафтер“ със софийска регистрация се движил от Варна към Шумен. На около 200 метра след бензиностанция, на 363-ия километър, застигнал водач на тежкотоварен автомобил „МАН“ с варненска регистрация и го ударил в задната му част, след което в крайпътната канавка са се преобърнали двата камиона.

Те не пречат на движението, но има разпилян товар по трите ленти в платното за движение на автомагистралата. Временно, до почистването на участъка и заради извършване на оглед, движението се пренасочва през пътен възел Невша и по път I- 2 , като след Нови пазар водачите могат да се включат за движение по АМ „Хемус“.&nb

Вчера банкерът беше изслушан от временната комисия за проверка на факти и обстоятелства за дейността на групата около Мартин Божанов - Нотариуса и дейността на групата около бившия следовател Петьо Петров – Еврото.

Като политическа сила ние сме длъжни да подчертаем, че случаят "КТБ" не е просто въпрос на източване на една банка, а символ на злоупотреба с власт, на безнаказаност и на сливането на политическа и икономическа власт в ръцете на малцина, коментира Халилов. Това подкопава доверието на гражданите в институциите, добави той. 

Последните дни обществото е свидетел на прокурорски акции и разследвания, беше казано в началото на брифинга на депутатите, определящи се като „представители на автентично ДПС без Делян Пеевски и група“. Според Тимур Халилов показанията на Цветан Василев разкриват сериозни факти, които повдигат въпроси не само за финансовата стабилност на страната, но и за начина, по който функционират правоохранителните и антикорупционните органи. Халилов изрази недоволство, че на изслушването на банкера ДПС е било представено „от лица със снето доверие от почетния председател на партията, които не представляват волята на избирателя на Движението“.

Тимур Халилов припомни, че според изнесената информация от Цветан Василев, заеми към КТБ, свързани с Делян Пеевски, възлизат на сума от 500 млн. лв. - достатъчна да разтърси не само банката, но и цялата икономическа и политическа система у нас. „Василев посочва също, че вдъхновител на акцията е Делян Пеевски, а Петьо Петров (Еврото) е изпълнител на този план“, каза Халилов. Ако това е вярно, се разкрива картина на целенасочени действия за придобиване на икономически активи чрез злоупотреба с власт и влияние, смятат народните представители от ДПС, нечленуващи в парламентарна група, и настояват прокуратурата да отговори допустимо ли е заеми на стойност 500 млн. лв. да не бъдат разследвани, особено когато става въпрос за публично значими фигури като Пеевски.

Какви действия е предприела или ще предприеме прокуратурата за възстановяване на справедливостта в интерес на българските граждани и подвеждане под отговорност на отговорните лица, питат още те. Както и защо Комисията за противодействие на корупцията не е реагирала по този случай, а в други проявява изключителна активност, което говорело за „избирателен подход и обслужване на нечии зависимости“. Липсата на реакция в този случай буди съмнение за двойни стандарти и липса на воля за борба с корупцията на високо ниво, коментира Халилов. 

Народното събрание ще обсъди на първо гласуване законопроект за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на инвестициите.

Вносител на измененията е Министерският съвет.

В мотивите към законопроекта се изтъква, че с промените се въвеждат мерки по прилагането на европейски регламент за обявяване на някои категории помощи за съвместими с вътрешния пазар. Вносителите посочват, че във връзка с получено становище на Българската агенция за инвестиции, законопроектът е прецизиран, като в текстовете се регламентират приложимите за всеки приоритетен инвестиционен проект изисквания относно инвестициите в дълготрайни материални и нематериални активи и осигуряването на заетост.

Специфицирани са изискванията относно изграждането на индустриални зони и индустриални паркове, технологични паркове, както и изграждане или разширяване на производствени и складови бази с необхо

Това е един ресор точно подходящ за това, което пишем за България в нашите програми, коментира пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с определения за Екатерина Захариева ресор в Европейската комисия (ЕК). 

На първо място и в нейната предизборна кампания се говореше, че конкурентоспособността на Европа спрямо Америка и Китай трябва да се завиши и именно на нашия комисар се дава този ресор, допълни Борисов. 

Голяма благодарност, защото в тези пет години, които идват, при една добра работа с редовни правителства, България може да направи много. Тук се отчита, че суперкомпютърът е в България, че има огромна ИТ общност и това, което направихме в институтите и образованието, е нещо изключително важно, каза още Бойко Борисов. 

Съдия Ани Захариева, председател на съдебния състав по делото за убийството на полицая Любомир Иванов, си направи отвод по искане на един от подсъдимите. Това е пореден, шести отвод по делото, което се гледа в Софийския градски съд.

Подсъдими по случая са Кристиан Илиев, обвинен като извършител и Боян Табаков – помагач. Иванов бе убит на 25 март 2022 г. в столичния ж.к. „Лозенец“ с два изстрела.

В днешното разпоредително заседание по делото не се явиха защитниците на единия подсъдим Боян Табаков. Също така съдът докладва, че дни след насрочване на заседанието е постъпила молба от Кристиан Илиев, с която се иска отвод на председателя на съдебния състав. Мотивът е, че според статия в медия съдия Захариева има лични отношения с адвокат Петър Чалъмов, който е защитник на пострадалите.

Съдия Захариева посочи, че познава във връзка с работата си както

Окончателният състав и водачите на листи на коалиция „БСП - Обединена Левица“ за предстоящите парламентарни избори ще станат ясни до края на седмицата. Това съобщи изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров на пресконференция в централата на партията. 

Той посочи, че процесът по структуриране на лявото обединение продължава активно и вече са на етап финализиране на предизборната програма и на кандидатдепутатските листи.

Мая Манолова, председател на партия „Изправи се, България“, каза, че няма да участва в листите на „БСП - Обединена Левица“ за предстоящия вот. Няма да бъда нито водач на листа, нито ще участвам в листа на лявото обединение, заяви тя. 

Манолова посочи, че "Изправи се, България" участва в това обединение, за да върне доверието в левицата, да се направи силно представителството в следващия

Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства за корупционни практики и системна злоупотреба със служебно положение, извършвани в ущърб на гражданите и бизнеса, както и облагодетелстване на свързани дружества с кмета на Община Доспат - Елин Радев, приключи днес работа без да приеме доклад за дейността си. Причината е, че срокът на работа на комисията е изтекъл на 16 септември, стана ясно от писмо на председателя на парламента Рая Назарян до председателя на комисията Александър Вълчев („Има такъв народ“). На днешното заседание нямаше и кворум – от 12 членове в залата присъстваха само петима депутати. 

Всяка една парламентарна група е получила проекта на доклад и има право да постъпи както реши, обясни Александър Вълчев. Той информира колегите си, че като председател на комисията е изпратил писмо до Рая Назарян, с което моли да го уведоми кога прикл

Призоваваме изпълняващия функциите главен прокурор за конкретни действия, които да гарантират справедливост и възстановяване на финансовите и морални щети, нанесени на българското общество, очакваме реакцията на институциите, посочи депутатът. Призоваваме и за своевременни действия по отношение на множеството сигнали за натиск и репресии върху бизнеси и служители в местната и централната администрация, допълни Тимур Халилов.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Жители на квартал "Инцараки" в Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет (ОбС) в Несебър в деня на редовното му заседание - 24 септември. Това съобщиха о ...
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Няма данни  за други количества америций 241, каза пред журналисти в Панагюрище служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков. Припомняме, че при специализирана операц ...
Как живеят хората в боляровското село Воден два месеца след пожарите?
Изпепелени къщи, изпепелени надежди и живот във фургони – такава е картината в боляровското село Воден два месеца след опустошителните пожари. На площада са се събрали хората ...
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Сърбия
На границата с Румъния трафикът на гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Никопол“ и „Кардам“ е интензивен на изход за  товарни автомобили. На ...
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто между група мъже в София, съобщиха от МВР . Инцидентът е станал по-рано тази вечер на ул. „Българска морава“ ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България, 22 септември. Повече от 120 участници от цялата ...
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите и състава на листите с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори на ...
Тикер в 20:21 ч.
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявява ...
Начало Контекст
12085
България

Ще предприеме ли прокуратурата действия за повдигане на обвинения на Делян Пеевски заради КТБ, питат независимите депутати от ДПС

Ще предприеме ли прокуратурата действия за повдигане на обвинения срещу Делян Пеевски и искане за сваляне на депутатския му имунитет, попитаха на брифинг в Народното събрание независимите депутати от ДПС, нечленуващи в парламентарна група. Показанията на Цветан Василев изискват ясно решение по отношение ролята на Пеевски в събитията около Корпоративна търговска банка (КТБ), заяви Тимур Халилов.Вчера банкерът беше изслушан от временната комисия за проверка на факти и обстоятелства за дейността на групата около Мартин Божанов - Нотариуса и дейността на групата около бившия следовател Петьо Петров – Еврото.

| 16 Август 2024, 12:25 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Ще предприеме ли прокуратурата действия за повдигане на обвинения на Делян Пеевски заради КТБ, питат независимите депутати от ДПС
Ще предприеме ли прокуратурата действия за повдигане на обвинения на Делян Пеевски заради КТБ, питат независимите депутати от ДПС
Снимка © Благой Кирилов / БТА

Ще предприеме ли прокуратурата действия за повдигане на обвинения срещу Делян Пеевски и искане за сваляне на депутатския му имунитет, попитаха на брифинг в Народното събрание независимите депутати от ДПС, нечленуващи в парламентарна група. Показанията на Цветан Василев изискват ясно решение по отношение ролята на Пеевски в събитията около Корпоративна търговска банка (КТБ), заяви Тимур Халилов.

Със специално видео от Министерството на отбраната (МО) отдадоха почит към хората и поклон към военните пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин на страницата си във Фейсбук. 

„Българската армия изгуби двама от най-опитните и мотивирани авиатори, посветени на воинския си дълг и отдадени на страната си, оставили видима следа с делата си“, пишат от военното министерство.  

Майор Димитров и старши лейтенант Дункин остават в мислите и сърцата ни завинаги, допълват от МО.

Видеото завършва с думите „Орлите не умират – те отлитат.“

Редно е да изчакаме заключенията на компетентната комисия и тогава да се спекулира. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти относно катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Играниево", при която загинаха двамата пилоти.

Той призова да не се допускат "политически спекуланти", които никога не са влизали в самолет, да манипулират общественото мнение за катастрофата и да се вживяват в ролята на прокурори и съдии.

Много са хипотезите, но това, което се вижда от едно видео, не може доведе до някакви реални достоверни заключения какво се е случило, каза Радев и подчерта, че трябва да се анализират много фактори.

Състезателките по бокс Светлана Каменова и Станимира Петрова ще бъде удостоени със званието "Почетен гражданин" на Добрич. Това решиха общинските съветници на редовно заседание днес. По докладната гласуваха 38 съветници с таен вот. Званията ще им бъдат връчени по време на тържественото заседание на Общинския съвет по повод Деня на Добрич - 25 септември. 

Светлана Каменова е от Добрич. Състезателка е по бокс с много спечелени европейски и международни титли и медали. Тя е предложена за званието от Красимир Николов във връзка с отличното представяне на Олимпийските игри, проведени през тази година в Париж, Франция.

Станимира Петкова е състезател по бокс на боксов клуб "Борис Георгиев - Моката" в Добрич. Тя е предложена за почетен гражданин на Добрич от старши треньора на клуба Веселин Марков. 

Както информирахме, на Олимпийските игри в Париж през тази год

Заместник-кметът по транспорт на Пловдив Савина Петкова подаде оставка, съобщиха от Общинската администрация. Временно ресорът ще бъде поет от заместник-кмета по обществен ред и сигурност Ангел Славов.

Оставката й бе поискана миналата седмица от общинските съветници от сдружението "Браво, Пловдив", с които Петкова участва на местния вот и влезе в Общинския съвет. Причините, които изтъкнаха те, са несправяне с поверения ресор и съмнения за корупция.

Тогава Петкова коментира, че е изненадана от безпочвените обвинения и след разговор с кмета Костадин Димитров ще решат дали да остане на поста. 

Временна организация на движението е въведена по автомагистрала „Хемус“ след възникнало пътнотранспортно произшествие, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен.

Водач на товарен автомобил „Фолксваген Крафтер“ със софийска регистрация се движил от Варна към Шумен. На около 200 метра след бензиностанция, на 363-ия километър, застигнал водач на тежкотоварен автомобил „МАН“ с варненска регистрация и го ударил в задната му част, след което в крайпътната канавка са се преобърнали двата камиона.

Те не пречат на движението, но има разпилян товар по трите ленти в платното за движение на автомагистралата. Временно, до почистването на участъка и заради извършване на оглед, движението се пренасочва през пътен възел Невша и по път I- 2 , като след Нови пазар водачите могат да се включат за движение по АМ „Хемус“.&nb

Вчера банкерът беше изслушан от временната комисия за проверка на факти и обстоятелства за дейността на групата около Мартин Божанов - Нотариуса и дейността на групата около бившия следовател Петьо Петров – Еврото.

Като политическа сила ние сме длъжни да подчертаем, че случаят "КТБ" не е просто въпрос на източване на една банка, а символ на злоупотреба с власт, на безнаказаност и на сливането на политическа и икономическа власт в ръцете на малцина, коментира Халилов. Това подкопава доверието на гражданите в институциите, добави той. 

Последните дни обществото е свидетел на прокурорски акции и разследвания, беше казано в началото на брифинга на депутатите, определящи се като „представители на автентично ДПС без Делян Пеевски и група“. Според Тимур Халилов показанията на Цветан Василев разкриват сериозни факти, които повдигат въпроси не само за финансовата стабилност на страната, но и за начина, по който функционират правоохранителните и антикорупционните органи. Халилов изрази недоволство, че на изслушването на банкера ДПС е било представено „от лица със снето доверие от почетния председател на партията, които не представляват волята на избирателя на Движението“.

Тимур Халилов припомни, че според изнесената информация от Цветан Василев, заеми към КТБ, свързани с Делян Пеевски, възлизат на сума от 500 млн. лв. - достатъчна да разтърси не само банката, но и цялата икономическа и политическа система у нас. „Василев посочва също, че вдъхновител на акцията е Делян Пеевски, а Петьо Петров (Еврото) е изпълнител на този план“, каза Халилов. Ако това е вярно, се разкрива картина на целенасочени действия за придобиване на икономически активи чрез злоупотреба с власт и влияние, смятат народните представители от ДПС, нечленуващи в парламентарна група, и настояват прокуратурата да отговори допустимо ли е заеми на стойност 500 млн. лв. да не бъдат разследвани, особено когато става въпрос за публично значими фигури като Пеевски.

Какви действия е предприела или ще предприеме прокуратурата за възстановяване на справедливостта в интерес на българските граждани и подвеждане под отговорност на отговорните лица, питат още те. Както и защо Комисията за противодействие на корупцията не е реагирала по този случай, а в други проявява изключителна активност, което говорело за „избирателен подход и обслужване на нечии зависимости“. Липсата на реакция в този случай буди съмнение за двойни стандарти и липса на воля за борба с корупцията на високо ниво, коментира Халилов. 

Народното събрание ще обсъди на първо гласуване законопроект за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на инвестициите.

Вносител на измененията е Министерският съвет.

В мотивите към законопроекта се изтъква, че с промените се въвеждат мерки по прилагането на европейски регламент за обявяване на някои категории помощи за съвместими с вътрешния пазар. Вносителите посочват, че във връзка с получено становище на Българската агенция за инвестиции, законопроектът е прецизиран, като в текстовете се регламентират приложимите за всеки приоритетен инвестиционен проект изисквания относно инвестициите в дълготрайни материални и нематериални активи и осигуряването на заетост.

Специфицирани са изискванията относно изграждането на индустриални зони и индустриални паркове, технологични паркове, както и изграждане или разширяване на производствени и складови бази с необхо

Това е един ресор точно подходящ за това, което пишем за България в нашите програми, коментира пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с определения за Екатерина Захариева ресор в Европейската комисия (ЕК). 

На първо място и в нейната предизборна кампания се говореше, че конкурентоспособността на Европа спрямо Америка и Китай трябва да се завиши и именно на нашия комисар се дава този ресор, допълни Борисов. 

Голяма благодарност, защото в тези пет години, които идват, при една добра работа с редовни правителства, България може да направи много. Тук се отчита, че суперкомпютърът е в България, че има огромна ИТ общност и това, което направихме в институтите и образованието, е нещо изключително важно, каза още Бойко Борисов. 

Съдия Ани Захариева, председател на съдебния състав по делото за убийството на полицая Любомир Иванов, си направи отвод по искане на един от подсъдимите. Това е пореден, шести отвод по делото, което се гледа в Софийския градски съд.

Подсъдими по случая са Кристиан Илиев, обвинен като извършител и Боян Табаков – помагач. Иванов бе убит на 25 март 2022 г. в столичния ж.к. „Лозенец“ с два изстрела.

В днешното разпоредително заседание по делото не се явиха защитниците на единия подсъдим Боян Табаков. Също така съдът докладва, че дни след насрочване на заседанието е постъпила молба от Кристиан Илиев, с която се иска отвод на председателя на съдебния състав. Мотивът е, че според статия в медия съдия Захариева има лични отношения с адвокат Петър Чалъмов, който е защитник на пострадалите.

Съдия Захариева посочи, че познава във връзка с работата си както

Окончателният състав и водачите на листи на коалиция „БСП - Обединена Левица“ за предстоящите парламентарни избори ще станат ясни до края на седмицата. Това съобщи изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров на пресконференция в централата на партията. 

Той посочи, че процесът по структуриране на лявото обединение продължава активно и вече са на етап финализиране на предизборната програма и на кандидатдепутатските листи.

Мая Манолова, председател на партия „Изправи се, България“, каза, че няма да участва в листите на „БСП - Обединена Левица“ за предстоящия вот. Няма да бъда нито водач на листа, нито ще участвам в листа на лявото обединение, заяви тя. 

Манолова посочи, че "Изправи се, България" участва в това обединение, за да върне доверието в левицата, да се направи силно представителството в следващия

Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства за корупционни практики и системна злоупотреба със служебно положение, извършвани в ущърб на гражданите и бизнеса, както и облагодетелстване на свързани дружества с кмета на Община Доспат - Елин Радев, приключи днес работа без да приеме доклад за дейността си. Причината е, че срокът на работа на комисията е изтекъл на 16 септември, стана ясно от писмо на председателя на парламента Рая Назарян до председателя на комисията Александър Вълчев („Има такъв народ“). На днешното заседание нямаше и кворум – от 12 членове в залата присъстваха само петима депутати. 

Всяка една парламентарна група е получила проекта на доклад и има право да постъпи както реши, обясни Александър Вълчев. Той информира колегите си, че като председател на комисията е изпратил писмо до Рая Назарян, с което моли да го уведоми кога прикл

Призоваваме изпълняващия функциите главен прокурор за конкретни действия, които да гарантират справедливост и възстановяване на финансовите и морални щети, нанесени на българското общество, очакваме реакцията на институциите, посочи депутатът. Призоваваме и за своевременни действия по отношение на множеството сигнали за натиск и репресии върху бизнеси и служители в местната и централната администрация, допълни Тимур Халилов.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Как живеят хората в боляровското село Воден два месеца след пожарите?
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Сърбия
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
В детайли
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Контекст
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Контекст
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
В детайли
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Местен фокус
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Основна линия
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Контекст
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
В детайли
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
На преден план
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.