Начало Сфера Младеж с тротинетка удари пешеходец в Габрово
11374
България

Младеж с тротинетка удари пешеходец в Габрово

Младеж на 13 години е ударил жена на 70 години в района на ул. „Щастие“ в Габрово.За инцидента потвърдиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на Министерството на вътрешните работи (МВР) в Габрово.

| 16 Август 2024, 13:47 ч.
Младеж с тротинетка удари пешеходец в Габрово
Младеж с тротинетка удари пешеходец в Габрово
Снимка © БТА

Младеж на 13 години е ударил жена на 70 години в района на ул. „Щастие“ в Габрово. За инцидента потвърдиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на Министерството на вътрешните работи (МВР) в Габрово. 

В осем общини на областите Хасково и Кърджали, където имаше организации по събирането на отпадъци, като част от националната кампания „Да изчистим България заедно“ на Би Ти Ви, са събрани общо 80 000 килограма отпадъци. Данните съобщиха от пресцентъра на  Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите (РИСВ) - Хасково, която отговоря и за област Кърджали.

Кампанията е преминала успешно  в общините Тополовград, Свиленград, Харманли, Стамболово, Любимец, Джебел и Крумовград, уточниха от РИОСВ.

Служителите от РИОСВ-Хасково също са имали  екип на терен. Те са чистили място, което се намира непосредствено до град Хасково, и за което са имали предварителна информация, че е особено замърсено с големи количества строителни и битови отпадъци. За по-малко от два часа участниците в кампанията са събрали около 50 чувала с боклуци.

Прокурорската колегия на ВСС изпрати получените материали и документи, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов, на ресорната комисия в парламента.

Материалите и документите по случая „Мартин Божанов – Нотариуса“ са събрани в изпълнение на решение на Прокурорската колегия от февруари тази година. За целта на интернет страницата на ВСС бе създаден и раздел „Документи, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов“.

Преди седмицата стана известно, че временната комисия в парламента ще подготви доклад до 26 септември.

По време на заседанието на 12 септември Надежда Йорданова (ПП-ДБ) предложи срокът да бъде съкратен на една седмица, за да има възможност теоретично докладът да мине и в пленарната зала. Предложението не беше подкрепено от другите политически сили в комисията.

Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане жалбата на партия „Движение за права и свободи“ срещу решението на Централната избирателна комисия (ЦИК) за регистрацията на Коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“.

 Определението не подлежи на обжалване и на отмяна.

Делото бе образувано по жалба на партия ДПС, подадена чрез адвокат Георги Атанасов, упълномощен от Джевдет Чакъров.

Според съда обаче жалбата е недопустима, тъй като оспорването цели отмяната на акт, изключен от кръга на административните актове, подлежащи на оспорване пред съд.

Вчера върховните магистрати оставиха без разглеждане и други две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия. 

Може би днес или утре ще бъде разчетена т.нар. черна кутия на падналия учебно-боен самолет L-39ZA, каза служебният премиер Димитър Главчев. Той отново изрази съболезнования към близките на загиналите двама пилоти.

Във връзка с трагичния инцидент на „Граф Игнатиево“ и дали трябва да има промени в командването на Военно-въздушните сили, Главчев заяви, че не може да каже дали трябва да има промени, или не, тъй като тече разследване. Той добави, че когато излязат резултатите от него, ще предприеме каквото е необходимо.

На въпрос дали се предвижда увеличение на бюджета на армията за следващата година служебният министър-председател отговори, че и в момента България изпълнява критерия на държава членка на НАТО и отделя 2% от брутния вътрешен продукт за отбранителните способности. Той допълни, че бюджетът показва политиките, които следва правителството, а настоящото

Над 60 колекционерски стари коли бяха представени днес на изложението на ретро автомобили в Смолян. Парадът на ценните возила се провежда за втора година, организиран от Авто-мото ретро клуба в Смолян. "Фиат" от 1935 г. е най-старата кола, участваща в изложението.

Вниманието на познавачите бе привлечено от "Ситроен" DS 20 от 1972 г. – модел, познат от филмите с Луи дьо Фюнес. Сред изложените ретро автомобили присъстваха както коли от социалистическите заводи - "Москвич" 407 от 1963 г., "Варшава" 201 от 1963 г., така и такива западно производство. От старите коли от социалистическите марки по-издръжливи са Волгите, а от западните - "Мерцедес", "БМВ", "Ситроен", "Пежо", коментира Атанас Перфанов, автомобилен специалист.

Колекционирането на ретро автомобили е голяма страст за всички нас, каза Владимир Кехайов, председател на Авто-мото ретро клуба. Според него това хо

Вследствие на удара жената е с мозъчно сътресение, а момчето е с хематом на главата и охлузни рани. Пробите за алкохол и на двамата участници в инцидента са отрицателни, допълват от полицията. 

Полицейският екип на място е установил, че 13-годишно момче, управлявайки индивидуално електрическо превозно средство, е изгубило контрол над превозното средство, навлязло е в лентата за насрещно движение и е блъснало 70-годишната жена, движеща се в посока ул.“Аврам Гачев“, информират още от пресцентъра на ОДМВР-Габрово. 

На 6 август шофьор блъсна дете с тротинетка на пешеходна пътека и избяга от местопроизшествието, а в края на юли дете с велосипед бе ударено от автомобил. Отново през юли дете се удари в автомобил, който излизаше от бензиностанция в центъра на Габрово. 

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР припомнят, че шофьорите трябва да бъдат особено бдителни през летния сезон за децата, които са навън с велосипеди, тротинетки и други превозни средства.

В дежурната оперативна част на Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен са приети обаждания от жители на Велики Преслав, които са съобщили за опити за телефонни измами, каза говорителят на ОД на МВР Ася Йорданова. 

Непознати, които се представили за служители на електроразпределителното дружество, са потърсили хората на стационарни телефони и са им съобщили за огромни задължения за електроенергия. В единия от случаите са казали, че домакинството дължи парична сума в размер на 10 000 лв. Съобщили още, че ще изпратят техен представител на място, за да вземе парите. Веднага след това последвало второ обаждане от непознат мъж, също измамник, който се представил за полицейски служител и казал на хората че става дума за измама. Помолил ги да му съдействат, за да задържат измамниците, като за целта трябвало да приготвят всички пари, които са в жилището им и да ги предадат на служи

Актуализацията на бюджета на община Добрич за 2024 година приеха съветниците по време на редовното си заседание днес. Чрез актуализацията бяха трансформирани средства от фонд „Резерв" към други пера по бюджета, за които е гласувано на предходни заседания.

С решение на Общински съвет град Добрич на предходно заседание бе създаден Общински културен институт „Добрич“ като самостоятелно юридическо лице, което е второстепенен разпоредител на бюджет. За тази цел е необходимо да се прехвърли предвидения остатък от дирекция "Хуманитарни дейности" в частта за оркестрите, към новия институт, който ще изпълнява тази дейност. Това е посочено в докладната записка. Там са описани всички промени, който трябва да бъдат направени. 

Допълнителна парична вноска за „Градски транспорт - Добрич“ ЕООД в максимален размер 500 000 лева е изплатена на отделни тр

Българският народ е построил чудесни неща в Браила, заяви кметът на румънския град Виорел Драгомир. Днес той беше домакин на част от инициативите за честване на 155-годишнината на Българската академия на науките. 

В църквата "Възнесение Господне" в Браила архиепископът на Долен Дунав негово преосвещенство Касиан и представителят на Българската патриаршия в Букурещ протойерей Кирил Синев отслужиха молебен на румънски и български език, положени бяха венци на плочата в двора на храма, където през 1869 г. е създаден предшественикът на Академията - Българското книжовно дружество. Сред присъстващите бяха представители на БАН, посланикът на България в северната ни съседка Радко Влайков, генералният директор на Кирил Вълчев, представители на Асоциацията на българите в Браила „Христо Ботев“, на местната община и на Румънската академия (РА), с която вчера в Букурещ БАН

Срещу инсталирането на вендинг машини за продажба на лекарства се обявиха от Асоциацията на студентите по фармация. В позицията, разпространена от Управителния съвет на асоциацията, се казва, че предложението не само застрашава здравето на пациентите, но и обезценява значението на тяхното дългогодишно обучение и професионална квалификация, което струва на държавата 50 хиляди лева.

Настояваме проектозаконът за поставяне на вендинг машини за продажба на лекарства да бъде незабавно оттеглен, пишат още студентите по фармация. Според тях този подход е крайно опасен, както за здравето на пациентите, така и за развитието на фармацевтичната професия. "Здравето на хората е ценност, която изисква компетентност, отговорност и грижа – качества, които вендинг машините никога не могат да заменят", посочват от асоциацията. 

Инсталирането на вендинг машини за продажба на ле

Областният управител на Велико Търново Ивайло Здравков и директорът на полицията в старата столица старши комисар  Димитър Машов обсъдиха подготовката на предстоящите парламентарни избори, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. 

Срещата бе инициирана от областния управител, като целта му бе да провери на какъв етап е процесът по организация на вота. Старши комисар Машов увери, че подготовката вече е започнала и протича нормално. “Основната ни цел е да организираме провеждането на честни и прозрачни избори”, припомни областният управител. В отговор директорът на полицията обобщи, че неговите служители ще гарантират това. Той допълни също, че сигурността на целия процес ще бъде обезпечена от екипите на Областна дирекция (ОД) на МВР. “В Дирекцията създадохме и специален щаб във връзка с организацията на процеса, който ръководя лично. Такив

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Очевидно това е поредната провокация на РСМ, целяща да разруши постигнатото до момента, коментира Даниел Митов думи на вицепремиера на РСМ за България
За такава обидна квалификация в една европейска държава се "взима главата" на министър веднага, хвърчат оставки, коментира пред журналисти зам.-председателят на ГЕРБ и бивш външен ...
Около 17% от кандидатите за работа в НСО стигат до назначаване, 50% отпадат още на медицинските прегледи, каза генерал-майор Емил Тонев
От кандидатите за работа в Националната служба за охрана (НСО) 17,5% успяват да бъдат назначени, а около 50% отпадат още на медицинските прегледи. Това каза в първото си интервю н ...
Ремонтът на Дунав мост се извършва в 400-метрова отсечка
С около 200 метра е удължен участъкът, който се ремонтира на Дунав мост при Русе. Въведената временна организация на движение на съоръжението е в същата лента, в която от 10-и юли ...
Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища
Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища. Вече е определен парцел, намиращ се на територията на курорта Слънчев бряг. Започва и процедура по изготвяне н ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 04:02 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
11374
България

Младеж с тротинетка удари пешеходец в Габрово

Младеж на 13 години е ударил жена на 70 години в района на ул. „Щастие“ в Габрово.За инцидента потвърдиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на Министерството на вътрешните работи (МВР) в Габрово.

| 16 Август 2024, 13:47 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Младеж с тротинетка удари пешеходец в Габрово
Младеж с тротинетка удари пешеходец в Габрово
Снимка © БТА

Младеж на 13 години е ударил жена на 70 години в района на ул. „Щастие“ в Габрово. За инцидента потвърдиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на Министерството на вътрешните работи (МВР) в Габрово. 

В осем общини на областите Хасково и Кърджали, където имаше организации по събирането на отпадъци, като част от националната кампания „Да изчистим България заедно“ на Би Ти Ви, са събрани общо 80 000 килограма отпадъци. Данните съобщиха от пресцентъра на  Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите (РИСВ) - Хасково, която отговоря и за област Кърджали.

Кампанията е преминала успешно  в общините Тополовград, Свиленград, Харманли, Стамболово, Любимец, Джебел и Крумовград, уточниха от РИОСВ.

Служителите от РИОСВ-Хасково също са имали  екип на терен. Те са чистили място, което се намира непосредствено до град Хасково, и за което са имали предварителна информация, че е особено замърсено с големи количества строителни и битови отпадъци. За по-малко от два часа участниците в кампанията са събрали около 50 чувала с боклуци.

Прокурорската колегия на ВСС изпрати получените материали и документи, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов, на ресорната комисия в парламента.

Материалите и документите по случая „Мартин Божанов – Нотариуса“ са събрани в изпълнение на решение на Прокурорската колегия от февруари тази година. За целта на интернет страницата на ВСС бе създаден и раздел „Документи, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов“.

Преди седмицата стана известно, че временната комисия в парламента ще подготви доклад до 26 септември.

По време на заседанието на 12 септември Надежда Йорданова (ПП-ДБ) предложи срокът да бъде съкратен на една седмица, за да има възможност теоретично докладът да мине и в пленарната зала. Предложението не беше подкрепено от другите политически сили в комисията.

Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане жалбата на партия „Движение за права и свободи“ срещу решението на Централната избирателна комисия (ЦИК) за регистрацията на Коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“.

 Определението не подлежи на обжалване и на отмяна.

Делото бе образувано по жалба на партия ДПС, подадена чрез адвокат Георги Атанасов, упълномощен от Джевдет Чакъров.

Според съда обаче жалбата е недопустима, тъй като оспорването цели отмяната на акт, изключен от кръга на административните актове, подлежащи на оспорване пред съд.

Вчера върховните магистрати оставиха без разглеждане и други две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия. 

Може би днес или утре ще бъде разчетена т.нар. черна кутия на падналия учебно-боен самолет L-39ZA, каза служебният премиер Димитър Главчев. Той отново изрази съболезнования към близките на загиналите двама пилоти.

Във връзка с трагичния инцидент на „Граф Игнатиево“ и дали трябва да има промени в командването на Военно-въздушните сили, Главчев заяви, че не може да каже дали трябва да има промени, или не, тъй като тече разследване. Той добави, че когато излязат резултатите от него, ще предприеме каквото е необходимо.

На въпрос дали се предвижда увеличение на бюджета на армията за следващата година служебният министър-председател отговори, че и в момента България изпълнява критерия на държава членка на НАТО и отделя 2% от брутния вътрешен продукт за отбранителните способности. Той допълни, че бюджетът показва политиките, които следва правителството, а настоящото

Над 60 колекционерски стари коли бяха представени днес на изложението на ретро автомобили в Смолян. Парадът на ценните возила се провежда за втора година, организиран от Авто-мото ретро клуба в Смолян. "Фиат" от 1935 г. е най-старата кола, участваща в изложението.

Вниманието на познавачите бе привлечено от "Ситроен" DS 20 от 1972 г. – модел, познат от филмите с Луи дьо Фюнес. Сред изложените ретро автомобили присъстваха както коли от социалистическите заводи - "Москвич" 407 от 1963 г., "Варшава" 201 от 1963 г., така и такива западно производство. От старите коли от социалистическите марки по-издръжливи са Волгите, а от западните - "Мерцедес", "БМВ", "Ситроен", "Пежо", коментира Атанас Перфанов, автомобилен специалист.

Колекционирането на ретро автомобили е голяма страст за всички нас, каза Владимир Кехайов, председател на Авто-мото ретро клуба. Според него това хо

Вследствие на удара жената е с мозъчно сътресение, а момчето е с хематом на главата и охлузни рани. Пробите за алкохол и на двамата участници в инцидента са отрицателни, допълват от полицията. 

Полицейският екип на място е установил, че 13-годишно момче, управлявайки индивидуално електрическо превозно средство, е изгубило контрол над превозното средство, навлязло е в лентата за насрещно движение и е блъснало 70-годишната жена, движеща се в посока ул.“Аврам Гачев“, информират още от пресцентъра на ОДМВР-Габрово. 

На 6 август шофьор блъсна дете с тротинетка на пешеходна пътека и избяга от местопроизшествието, а в края на юли дете с велосипед бе ударено от автомобил. Отново през юли дете се удари в автомобил, който излизаше от бензиностанция в центъра на Габрово. 

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР припомнят, че шофьорите трябва да бъдат особено бдителни през летния сезон за децата, които са навън с велосипеди, тротинетки и други превозни средства.

В дежурната оперативна част на Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен са приети обаждания от жители на Велики Преслав, които са съобщили за опити за телефонни измами, каза говорителят на ОД на МВР Ася Йорданова. 

Непознати, които се представили за служители на електроразпределителното дружество, са потърсили хората на стационарни телефони и са им съобщили за огромни задължения за електроенергия. В единия от случаите са казали, че домакинството дължи парична сума в размер на 10 000 лв. Съобщили още, че ще изпратят техен представител на място, за да вземе парите. Веднага след това последвало второ обаждане от непознат мъж, също измамник, който се представил за полицейски служител и казал на хората че става дума за измама. Помолил ги да му съдействат, за да задържат измамниците, като за целта трябвало да приготвят всички пари, които са в жилището им и да ги предадат на служи

Актуализацията на бюджета на община Добрич за 2024 година приеха съветниците по време на редовното си заседание днес. Чрез актуализацията бяха трансформирани средства от фонд „Резерв" към други пера по бюджета, за които е гласувано на предходни заседания.

С решение на Общински съвет град Добрич на предходно заседание бе създаден Общински културен институт „Добрич“ като самостоятелно юридическо лице, което е второстепенен разпоредител на бюджет. За тази цел е необходимо да се прехвърли предвидения остатък от дирекция "Хуманитарни дейности" в частта за оркестрите, към новия институт, който ще изпълнява тази дейност. Това е посочено в докладната записка. Там са описани всички промени, който трябва да бъдат направени. 

Допълнителна парична вноска за „Градски транспорт - Добрич“ ЕООД в максимален размер 500 000 лева е изплатена на отделни тр

Българският народ е построил чудесни неща в Браила, заяви кметът на румънския град Виорел Драгомир. Днес той беше домакин на част от инициативите за честване на 155-годишнината на Българската академия на науките. 

В църквата "Възнесение Господне" в Браила архиепископът на Долен Дунав негово преосвещенство Касиан и представителят на Българската патриаршия в Букурещ протойерей Кирил Синев отслужиха молебен на румънски и български език, положени бяха венци на плочата в двора на храма, където през 1869 г. е създаден предшественикът на Академията - Българското книжовно дружество. Сред присъстващите бяха представители на БАН, посланикът на България в северната ни съседка Радко Влайков, генералният директор на Кирил Вълчев, представители на Асоциацията на българите в Браила „Христо Ботев“, на местната община и на Румънската академия (РА), с която вчера в Букурещ БАН

Срещу инсталирането на вендинг машини за продажба на лекарства се обявиха от Асоциацията на студентите по фармация. В позицията, разпространена от Управителния съвет на асоциацията, се казва, че предложението не само застрашава здравето на пациентите, но и обезценява значението на тяхното дългогодишно обучение и професионална квалификация, което струва на държавата 50 хиляди лева.

Настояваме проектозаконът за поставяне на вендинг машини за продажба на лекарства да бъде незабавно оттеглен, пишат още студентите по фармация. Според тях този подход е крайно опасен, както за здравето на пациентите, така и за развитието на фармацевтичната професия. "Здравето на хората е ценност, която изисква компетентност, отговорност и грижа – качества, които вендинг машините никога не могат да заменят", посочват от асоциацията. 

Инсталирането на вендинг машини за продажба на ле

Областният управител на Велико Търново Ивайло Здравков и директорът на полицията в старата столица старши комисар  Димитър Машов обсъдиха подготовката на предстоящите парламентарни избори, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. 

Срещата бе инициирана от областния управител, като целта му бе да провери на какъв етап е процесът по организация на вота. Старши комисар Машов увери, че подготовката вече е започнала и протича нормално. “Основната ни цел е да организираме провеждането на честни и прозрачни избори”, припомни областният управител. В отговор директорът на полицията обобщи, че неговите служители ще гарантират това. Той допълни също, че сигурността на целия процес ще бъде обезпечена от екипите на Областна дирекция (ОД) на МВР. “В Дирекцията създадохме и специален щаб във връзка с организацията на процеса, който ръководя лично. Такив

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Очевидно това е поредната провокация на РСМ, целяща да разруши постигнатото до момента, коментира Даниел Митов думи на вицепремиера на РСМ за България
Около 17% от кандидатите за работа в НСО стигат до назначаване, 50% отпадат още на медицинските прегледи, каза генерал-майор Емил Тонев
Ремонтът на Дунав мост се извършва в 400-метрова отсечка
Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.