Начало Основна линия Една е офертата за строителен надзор при ремонта на моста над река Златна Панега на път I-3 в района на Луковит
11775
България

Една е офертата за строителен надзор при ремонта на моста над река Златна Панега на път I-3 в района на Луковит

Една е отворената оферта в обществената поръчка за избор на изпълнител на строителен надзор при ремонта на моста над река Златна Панега на път I-3 Ботевград - Плевен, в района на Луковит.Изпълнението на обществената поръчка за строителен надзор ще е в два етапа. Първият е изготвяне на комплексен доклад за оценка на съответствието с основните изисквания към строежите и технически контрол по част „Конструктивна“ на предоставения технически проект.

| 16 Август 2024, 16:24 ч.
Една е офертата за строителен надзор при ремонта на моста над река Златна Панега на път I-3 в района на Луковит
Една е офертата за строителен надзор при ремонта на моста над река Златна Панега на път I-3 в района на Луковит
Снимка © Областна администрация - Ловеч

Една е отворената оферта в обществената поръчка за избор на изпълнител на строителен надзор при ремонта на моста над река Златна Панега на път I-3 Ботевград - Плевен, в района на Луковит. Това съобщават от Агенцията „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Партиите в Добрич постигнаха пълно съгласие за разпределението на членовете на секционните избирателни комисии (СИК). Предстои протокол от проведените консултации, включително и списъците с лицата, предложени от политическите сили за състав на СИК и подвижна комисия, да бъде изпратен в Районната избирателна комисия, каза секретарят на Община Добрич Калина Георгиева.

На консултациите в бизнес залата на Община Добрич присъстваха представители на всички парламентарно представени политически сили - коалиция ГЕРБ-СДС, коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, партия „Възраждане“, партия ДПС, коалиция „БСП за България“, партия „Има такъв народ“. На консултациите имаше представители на ДПС от двете страни, които представиха списъци с кандидати за членове на секционните комисии. РИК ще трябва да се произнесе кои ще

Започнаха дейностите по изграждане на кръгово кръстовище на една от централните улици в Ямбол – булевард „Димитър Благоев”, . Промяната в движението засяга връзката с ул. „Жорж Папазов” при бившата Стоматологична поликлиника.

Подготовката за ремонта започна преди няколко дни, като от община Ямбол обявиха, че по време на строителството натовареното кръстовище няма да бъде затваряно, а ще се въвежда поетапно временна организация на движението.

Освен в зоната на пресичане на двете улици, дейностите, заложени в проекта, предвиждат полагане на нова тротоарна настилка и в участъка от кръстовището до пешеходната пътека при блок 15 на бул. „Д. Благоев”, показва проектната документация.

Новото кръгово движение в участъка следва да бъде въведено до 20 декември, съобщиха още от местната администрация.

Припомняме, че кръстовище

Съюзът на офицерите от резерва „Атлантик“ (СОР „Атлантик) организира конференция, посветена на 20 годишнината от членството на България в НАТО. 

Конференцията на тема „България 20 години в НАТО:  поуки и препоръки за следващите 20 години“ продължава днес до 18:00 часа в Централния военен клуб в София. 

В началото на конференцията с едноминутно мълчание бе почетена паметта на загиналите двама пилоти от 12-а авиобаза в Долна Митрополия  на 13 септември. 

„Изключително важно за Министерството на отбраната е, освен намирането на конкретните технологични решения, да бъде обяснявано пред обществото какво се случва, какви са нашите намерения, защо се предприемат едни или други действия, свързани с разходването на наистина немалък национален ресурс. Давам си сметка, че догонващото развитие ще бъде изключително т

Извършваме проверка в командването на Военновъздушните сили (ВВС), 12-а авиационна база в Долна Митрополия и 3-а авиационна база в Граф Игнатиево, за да видим дали е спазена нормативната база. Това каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов в интервю за катастрофата на учебно-боен самолет L-39ZA, при която двамата пилоти загинаха.

В петък при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет L-39 ZA. Загинаха двамата пилоти - майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, от 12-а авиационна база в Долна Митрополия.

Началникът на отбраната изрази дълбоки съболезнования на близките и колегите на загиналите пилоти - майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин. Като началник на отбраната, изпитвам неопределима болка при загубата на всеки военнослужещ. Всичко, с което може да помогнем и се полага н

Позицията на БСП е, че това е категорично неприемлив език между два съседни народа. Това каза пред журналисти в парламента Борислав Гуцанов, председател на парламентарната група на „БСП за България“, по повод думите на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски в телевизионно интервю. В него той критикува липсата на държавното знаме на РСМ по време на неформалната среща у нас между президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова. 

Думите на Николоски предизвикаха реакциите на българските институции и политици в парламента още вчера.  

Недопустими изказвания още повече за две съседни държави. Считам, че ако трябва да се продължат нормалните отношения, този човек трябва да си подаде оставката, иначе много трудно може да има нормални взаимоотношения между две съседни държави, посочи Гуцано

Отворената оферта е на „Трансконсулт - Група“ ЕАД, с участници: „Трансконсулт - БГ“ ООД и „Трансконсулт - Група“ ЕАД. Ценовото предложение е 28 200 лв. без ДДС.

Изпълнението на обществената поръчка за строителен надзор ще е в два етапа. Първият е изготвяне на комплексен доклад за оценка на съответствието с основните изисквания към строежите и технически контрол по част „Конструктивна“ на предоставения технически проект. Вторият е упражняване на строителен надзор по време на строителството.

Изпълнител на проектирането и ремонта на съоръжението е „ВИАСТРОЙ“ АД. Договорът е сключен на 1 юли 2024 г. Стойността му е над 714 хиляди лева без ДДС, които се осигуряват от бюджета на АПИ. Дружеството трябва да изготви техническото задание и да изпълни строителните дейности. Срокът за проектиране е 60 календарни дни и е в три междинни етапа, а за изпълнението на строително-монтажните работи е 180 календарни дни.

Мостът над река Златна Панега е построен през 1956 г. Последният му ремонт е извършен през 1998 г. Съоръжението е в недобро състояние, по настилката има пукнатини, а по гредите и сводовете някои участъци са с обрушено бетонно покритие. В момента за преминаването по съоръжението е въведена временна организация на движение и скоростта е ограничена до 50 км/час.

Припомняме, че за нуждата от обезопасяване на компрометираното мостово съоръжение сигнализира областният управител на Ловеч Виктор Стойчев през ноември миналата година.

Работим по въпроса за модерен спасителен кораб и смятам, че до края на годината ще имаме изчистена концепция, която да покаже какво точно ни трябва и как ще бъде използвано то във времето, каза днес във Варна изпълнителният директор на „Морска администрация“ Венцислав Иванов. Той присъства на учение на тема „Провеждане на морска аварийно-спасителна операция“, което е в изпълнение на Националния план за търсене и спасяване в Българския морски отговорен район за търсене и спасяване.

Той допълни, че с обявяването на плана за търсене и спасяване, вече ще е ясно кои от средствата, които са предоставени на „Морска администрация“ от различни институции, са надеждни за работа при определени условия. Когато видим кое в какво състояние е, ще преценим какво точно да добавим към всички тези плавателни средства, за да имаме един завършен модел за работа п

Времето в планините е облачно, хората да слизат по-рано в ниските части на планините. Това казаха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

На места следобед се очаква дъжд.

Билото на Стара планина е в гъста мъгла и не е препоръчително за разходки, добавиха от ПСС. 

Няма инциденти с туристи в планините. Времето е много мокро, не е приятно и няма много хора в планините, посочиха от ПСС.

Над планините ще преобладава облачно време, по високите била и върхове ще бъде мъгливо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. По най-високите върхове на Рила и Пирин ще превалява предимно сняг. Вятърът ще бъде до умерен от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра – около 7°.          

На 16 септември 1987 г. политици от цял свят подписват в Монреал Протокол за защита на озоновия слой, наричан още Монреалски протокол. Протоколът представлява глобално споразумение за защита на стратосферния озонов слой на Земята чрез постепенно премахване на химикалите, които го нарушават. Това постепенно премахване включва както производството, така и потреблението на вещества, които нарушават озоновия слой. Тъй като озоноразрушаващите вещества са мощни парникови газове, постепенното им премахване е от решаващо значение за смекчаване на изменението на климата. Освен това, въпреки факта, че хидрофлуоровъглеводородите (HFC) не разрушават озона, протоколът се стреми да прекрати производството и използването им, за да се избегне замяната на озоноразрушаващите вещества с HFC, които допринасят значително за климатичните промени.

Протоколът за защита на озоновия слой е

Градовете Шумен, Велики Преслав и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември, сочат съобщения на сайтовете на водопреносните дружества в областните градове Шумен и Търговище.

Тогава ще бъде извършен вторият етап на изграждане на присъединителни връзки от съществуващия към новоизградения довеждащ водопровод за Шумен, изпълнен по инвестиционен проект, финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020” на Европейския съюз, съфинансирана от Кохезионен фонд и Република България с местоположение язовир „Тича“, съобщиха от "Водоснабдяване и канализация" (ВиК) в Шумен на сайта си.

Присъединителните връзки ще бъдат изпълнени от фирмата-строител на Лот 1, в присъствието на представители на ВиК - Шумен. Едновременно с това ще бъдат извършени планови ремонти на проблемни участъци по водопроводната мрежа на Шумен, с които да бъде обезпечена безаварийн

За пръв път от създаваното си през 2008 година общинската фирма „Стройкомерс“ ЕООД в Минерални бани е на печалба. Днес на заседание на Общинския съвет трябва да бъде обсъден и гласуван отчетът на дружеството за миналата 2023 година, който показва чист приход от близо 16 000 лева, съобщи преди сесията председателят на органа на местното самоуправление Мехмед Лятиф.

Фирмата стопанисва обществената къпалня в курорта, която бе основно обновена по европейски проект за  363 574 евро по програмата Интеррег Гърция – България и към който общината добави и собствено финансиране за почти 100 000 лева. Създаденият за ползвателите комфорт и доказаната обществена полезност на банята с лечебна минерална вода доведоха до скок на посещенията, а оттам и на приходите, поясни Лятиф. Проверка това лято установи увеличаването на туристи не само от България, но и от чужбина.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване, . Преди обяд трафикът беше интензивен и имаше колона от изчакващи автомобили. В ...
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори (СРХР), съобщиха от сдружението. Тя застава начело на съюза след оттеглянето на дългогодишния ...
Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба
Условията за туризъм в планините са добри. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския Червен кръст. Температурите все още са около 5-6 градуса, а в в район ...
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
В полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г. е обявена независимостта на Малта. От 1800 г. островът е протекторат на Великобритания, посочва отдел “Справочна” на . Малта ...
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за разпределението на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков за предстоящия вот на 27 октомври. Срещата се с ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите и състава на листите с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори на ...
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Участък от пътя Русе - Бяла, от изхода на крайдунавския град до разклона за село Иваново, е затворен за движение заради силно задимяване от пожар в сухи треви и храсти край пътното ...
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване, . Преди обяд трафикът беше интензивен и имаше колона от изчакващи автомобили. В ...
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
Варненци се включиха активно в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“, каза създателят на едноименната благотворителна кампания за събиране на капачки и стотинк ...
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
Община Пазарджик въведе единен номер за по-добре насочена комуникация, бърз достъп до услуги и подаване на сигнали за гражданите, съобщават от администрацията.  Телефонен номе ...
Тикер в 18:29 ч.
Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите и състава на листите ...
Начало Основна линия
11775
България

Една е офертата за строителен надзор при ремонта на моста над река Златна Панега на път I-3 в района на Луковит

Една е отворената оферта в обществената поръчка за избор на изпълнител на строителен надзор при ремонта на моста над река Златна Панега на път I-3 Ботевград - Плевен, в района на Луковит.Изпълнението на обществената поръчка за строителен надзор ще е в два етапа. Първият е изготвяне на комплексен доклад за оценка на съответствието с основните изисквания към строежите и технически контрол по част „Конструктивна“ на предоставения технически проект.

| 16 Август 2024, 16:24 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Една е офертата за строителен надзор при ремонта на моста над река Златна Панега на път I-3 в района на Луковит
Една е офертата за строителен надзор при ремонта на моста над река Златна Панега на път I-3 в района на Луковит
Снимка © Областна администрация - Ловеч

Една е отворената оферта в обществената поръчка за избор на изпълнител на строителен надзор при ремонта на моста над река Златна Панега на път I-3 Ботевград - Плевен, в района на Луковит. Това съобщават от Агенцията „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Партиите в Добрич постигнаха пълно съгласие за разпределението на членовете на секционните избирателни комисии (СИК). Предстои протокол от проведените консултации, включително и списъците с лицата, предложени от политическите сили за състав на СИК и подвижна комисия, да бъде изпратен в Районната избирателна комисия, каза секретарят на Община Добрич Калина Георгиева.

На консултациите в бизнес залата на Община Добрич присъстваха представители на всички парламентарно представени политически сили - коалиция ГЕРБ-СДС, коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, партия „Възраждане“, партия ДПС, коалиция „БСП за България“, партия „Има такъв народ“. На консултациите имаше представители на ДПС от двете страни, които представиха списъци с кандидати за членове на секционните комисии. РИК ще трябва да се произнесе кои ще

Започнаха дейностите по изграждане на кръгово кръстовище на една от централните улици в Ямбол – булевард „Димитър Благоев”, . Промяната в движението засяга връзката с ул. „Жорж Папазов” при бившата Стоматологична поликлиника.

Подготовката за ремонта започна преди няколко дни, като от община Ямбол обявиха, че по време на строителството натовареното кръстовище няма да бъде затваряно, а ще се въвежда поетапно временна организация на движението.

Освен в зоната на пресичане на двете улици, дейностите, заложени в проекта, предвиждат полагане на нова тротоарна настилка и в участъка от кръстовището до пешеходната пътека при блок 15 на бул. „Д. Благоев”, показва проектната документация.

Новото кръгово движение в участъка следва да бъде въведено до 20 декември, съобщиха още от местната администрация.

Припомняме, че кръстовище

Съюзът на офицерите от резерва „Атлантик“ (СОР „Атлантик) организира конференция, посветена на 20 годишнината от членството на България в НАТО. 

Конференцията на тема „България 20 години в НАТО:  поуки и препоръки за следващите 20 години“ продължава днес до 18:00 часа в Централния военен клуб в София. 

В началото на конференцията с едноминутно мълчание бе почетена паметта на загиналите двама пилоти от 12-а авиобаза в Долна Митрополия  на 13 септември. 

„Изключително важно за Министерството на отбраната е, освен намирането на конкретните технологични решения, да бъде обяснявано пред обществото какво се случва, какви са нашите намерения, защо се предприемат едни или други действия, свързани с разходването на наистина немалък национален ресурс. Давам си сметка, че догонващото развитие ще бъде изключително т

Извършваме проверка в командването на Военновъздушните сили (ВВС), 12-а авиационна база в Долна Митрополия и 3-а авиационна база в Граф Игнатиево, за да видим дали е спазена нормативната база. Това каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов в интервю за катастрофата на учебно-боен самолет L-39ZA, при която двамата пилоти загинаха.

В петък при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет L-39 ZA. Загинаха двамата пилоти - майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, от 12-а авиационна база в Долна Митрополия.

Началникът на отбраната изрази дълбоки съболезнования на близките и колегите на загиналите пилоти - майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин. Като началник на отбраната, изпитвам неопределима болка при загубата на всеки военнослужещ. Всичко, с което може да помогнем и се полага н

Позицията на БСП е, че това е категорично неприемлив език между два съседни народа. Това каза пред журналисти в парламента Борислав Гуцанов, председател на парламентарната група на „БСП за България“, по повод думите на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски в телевизионно интервю. В него той критикува липсата на държавното знаме на РСМ по време на неформалната среща у нас между президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова. 

Думите на Николоски предизвикаха реакциите на българските институции и политици в парламента още вчера.  

Недопустими изказвания още повече за две съседни държави. Считам, че ако трябва да се продължат нормалните отношения, този човек трябва да си подаде оставката, иначе много трудно може да има нормални взаимоотношения между две съседни държави, посочи Гуцано

Отворената оферта е на „Трансконсулт - Група“ ЕАД, с участници: „Трансконсулт - БГ“ ООД и „Трансконсулт - Група“ ЕАД. Ценовото предложение е 28 200 лв. без ДДС.

Изпълнението на обществената поръчка за строителен надзор ще е в два етапа. Първият е изготвяне на комплексен доклад за оценка на съответствието с основните изисквания към строежите и технически контрол по част „Конструктивна“ на предоставения технически проект. Вторият е упражняване на строителен надзор по време на строителството.

Изпълнител на проектирането и ремонта на съоръжението е „ВИАСТРОЙ“ АД. Договорът е сключен на 1 юли 2024 г. Стойността му е над 714 хиляди лева без ДДС, които се осигуряват от бюджета на АПИ. Дружеството трябва да изготви техническото задание и да изпълни строителните дейности. Срокът за проектиране е 60 календарни дни и е в три междинни етапа, а за изпълнението на строително-монтажните работи е 180 календарни дни.

Мостът над река Златна Панега е построен през 1956 г. Последният му ремонт е извършен през 1998 г. Съоръжението е в недобро състояние, по настилката има пукнатини, а по гредите и сводовете някои участъци са с обрушено бетонно покритие. В момента за преминаването по съоръжението е въведена временна организация на движение и скоростта е ограничена до 50 км/час.

Припомняме, че за нуждата от обезопасяване на компрометираното мостово съоръжение сигнализира областният управител на Ловеч Виктор Стойчев през ноември миналата година.

Работим по въпроса за модерен спасителен кораб и смятам, че до края на годината ще имаме изчистена концепция, която да покаже какво точно ни трябва и как ще бъде използвано то във времето, каза днес във Варна изпълнителният директор на „Морска администрация“ Венцислав Иванов. Той присъства на учение на тема „Провеждане на морска аварийно-спасителна операция“, което е в изпълнение на Националния план за търсене и спасяване в Българския морски отговорен район за търсене и спасяване.

Той допълни, че с обявяването на плана за търсене и спасяване, вече ще е ясно кои от средствата, които са предоставени на „Морска администрация“ от различни институции, са надеждни за работа при определени условия. Когато видим кое в какво състояние е, ще преценим какво точно да добавим към всички тези плавателни средства, за да имаме един завършен модел за работа п

Времето в планините е облачно, хората да слизат по-рано в ниските части на планините. Това казаха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

На места следобед се очаква дъжд.

Билото на Стара планина е в гъста мъгла и не е препоръчително за разходки, добавиха от ПСС. 

Няма инциденти с туристи в планините. Времето е много мокро, не е приятно и няма много хора в планините, посочиха от ПСС.

Над планините ще преобладава облачно време, по високите била и върхове ще бъде мъгливо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. По най-високите върхове на Рила и Пирин ще превалява предимно сняг. Вятърът ще бъде до умерен от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра – около 7°.          

На 16 септември 1987 г. политици от цял свят подписват в Монреал Протокол за защита на озоновия слой, наричан още Монреалски протокол. Протоколът представлява глобално споразумение за защита на стратосферния озонов слой на Земята чрез постепенно премахване на химикалите, които го нарушават. Това постепенно премахване включва както производството, така и потреблението на вещества, които нарушават озоновия слой. Тъй като озоноразрушаващите вещества са мощни парникови газове, постепенното им премахване е от решаващо значение за смекчаване на изменението на климата. Освен това, въпреки факта, че хидрофлуоровъглеводородите (HFC) не разрушават озона, протоколът се стреми да прекрати производството и използването им, за да се избегне замяната на озоноразрушаващите вещества с HFC, които допринасят значително за климатичните промени.

Протоколът за защита на озоновия слой е

Градовете Шумен, Велики Преслав и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември, сочат съобщения на сайтовете на водопреносните дружества в областните градове Шумен и Търговище.

Тогава ще бъде извършен вторият етап на изграждане на присъединителни връзки от съществуващия към новоизградения довеждащ водопровод за Шумен, изпълнен по инвестиционен проект, финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020” на Европейския съюз, съфинансирана от Кохезионен фонд и Република България с местоположение язовир „Тича“, съобщиха от "Водоснабдяване и канализация" (ВиК) в Шумен на сайта си.

Присъединителните връзки ще бъдат изпълнени от фирмата-строител на Лот 1, в присъствието на представители на ВиК - Шумен. Едновременно с това ще бъдат извършени планови ремонти на проблемни участъци по водопроводната мрежа на Шумен, с които да бъде обезпечена безаварийн

За пръв път от създаваното си през 2008 година общинската фирма „Стройкомерс“ ЕООД в Минерални бани е на печалба. Днес на заседание на Общинския съвет трябва да бъде обсъден и гласуван отчетът на дружеството за миналата 2023 година, който показва чист приход от близо 16 000 лева, съобщи преди сесията председателят на органа на местното самоуправление Мехмед Лятиф.

Фирмата стопанисва обществената къпалня в курорта, която бе основно обновена по европейски проект за  363 574 евро по програмата Интеррег Гърция – България и към който общината добави и собствено финансиране за почти 100 000 лева. Създаденият за ползвателите комфорт и доказаната обществена полезност на банята с лечебна минерална вода доведоха до скок на посещенията, а оттам и на приходите, поясни Лятиф. Проверка това лято установи увеличаването на туристи не само от България, но и от чужбина.

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Местен фокус
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Основна линия
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Контекст
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
В детайли
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
На преден план
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Местен фокус
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
На преден план
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Контекст
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
Сфера
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.