Начало Контекст Над 41 хил. лева са събрани от дарителската кампания на БЧК за пострадалите от пожарите в община Болярово
12169
България

Над 41 хил. лева са събрани от дарителската кампания на БЧК за пострадалите от пожарите в община Болярово

Българският Червен кръст (БЧК) преведе по дарителската сметка, открита от община Болярово, 41 563,91 лева, съобщиха от общинския пресцентър.Средствата са за пострадалите от опустошителните пожари точно преди месец в селата Воден и Крайново.

| 16 Август 2024, 18:37 ч.
Над 41 хил. лева са събрани от дарителската кампания на БЧК за пострадалите от пожарите в община Болярово
Над 41 хил. лева са събрани от дарителската кампания на БЧК за пострадалите от пожарите в община Болярово
Снимка © БТА

Българският Червен кръст (БЧК) преведе по дарителската сметка, открита от община Болярово, 41 563,91 лева, съобщиха от общинския пресцентър. Средствата са за пострадалите от опустошителните пожари точно преди месец в селата Воден и Крайново.

Добивът на 656 кубика дърва за отопление през идващия зимен сезон от общинския горски поземлен фонд ще решава днес Общинският съвет в Маджарово. Това е една от четирите докладни за днешната сесия на органа на местното самоуправление, която е публикувана на официалния сайт на институцията. Неин вносител е кметът на общината Ерджан Юсуф.

Ако докладната бъде приета, жителите на общинския център и населените места в общината ще плащат по 36,84 лева за кубик с ДДС, е залегнало в документа. С твърдото гориво от дървесния вид „Благун“ ще бъдат снабдени и общинските учреждения – детска градина и кметства. Докладната е рутинна и такава бива внасяна всяка година, обясни председателят на Общинския съвет Милен Иванов.

Другите точки в дневния ред на заседанието включват актуализиране на годишната програма за управление на общинската собственост, продажба на общинск

Кампании за събиране на опасни битови отпадъци се организират в няколко общини в област Добрич през септември, съобщават от фирма "БалБок Инженеринг". Мобилен пункт ще има в община Тервел на 25 септември от 10:00 до 16:00 часа на паркинга, разположен между сградата на общината (ул. „Кирил и Методий“ № 8) и банка "ЦКБ".

Опасни отпадъци ще се събират в две села от община Добричка на 26 септември. В село Владимирово пунктът ще бъде разположен до сградата на кметството от 10:00 часа до 12:45 часа. В село Одринци мястото ще е също до кметството, но от 13:15 часа до 16:00 часа.

От фирмата ще приемат опасни отпадъци като уреди, съдържащи живак, лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, фармацевтични продукти (лекарства с изтекъл срок на годност).

Националната система за опасни битови отпадъци е зелена услуга на “БалБок Инженеринг&r

Във Видин се провежда трудова борса, чиято цел е осъществяване на контакти на търсещите работа с работодатели. Това каза Иван Иванов - директор на дирекция „Бюро по труда“ в дунавския град.

Задачата е да бъдат намерени подходящи безработни за обявени от работодателите длъжности и след това да насочим за последващо събеседване и евентуално сключване на трудови договори, допълни Иванов. Подобни инициативи са полезни, защото се осъществява трудово посредничество на терен. Утре, 19 септември, трудова борса ще се проведе и в град Белоградчик, уточни директорът.

На събитието присъстват работодатели от различни сфери - ресторантьорство, производство на облекла, от транспортния сектор, монтаж на дограма и други. 

В плана за дейността на Агенцията по заетостта за 2024 г. е посочено, че провеждането на общи и специализирани трудови борси е сред основни дей

Имаме уверението от печатницата на Българската народна банка (БНБ), че доставената от тях хартия отговоря на изискванията. Това заяви на брифинг Росица Матева, заместник-председател и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК), която отговори на въпрос за доставяната хартия за машините за гласуване. 

„След промени в Изборния кодекс през декември 2022 г. е възложено на печатницата на Българската народна банка (БНБ) да доставя специализирана хартия, на която да поставя допълнителна защита, и която да се използва за гласуването на машини“, припомни тя. Росица Матева подчерта, че ЦИК е изискала и получила от „Сиела Норма“ като доставчик на машините, както и от „Смартматик“ като производител, изискванията за хартията, с която работят машините. Тези изисквания са изпратени незабавно на печатницата на БНБ, посочи тя. 

За да

Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" задържаха 19 208 кг. "марков" прах за пране при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

Товарът е установен във влекач с полуремарке с чужда регистрация на път от Турция за Албания. Водачът, албански гражданин, е представил пред митническите служители документи за превозваната стока – перилни препарати. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в товарното помещение са установени 9604 опаковки по два кг. – общо 19 208 кг. прах за пране. Всички пакети са с логото на известна търговска марка.

В изпълнение на европейския регламент за защита на интелектуалната собственост перилните препарати са задържани. За случая е уведомен притежателят на търговската марка, който

Стотици са подкрепили кампанията със SMS на стойност 1 лв. на кратък номер 1466. Средства са постъпили на откритата от БЧК банкова сметка, само няколко дни след огненото бедствие, което изпепели до основи домовете на 13 семейства. Към днешна дата общата сума в общинската дарителска сметка в 171 898 лева, допълват от Община Болярово.

Припомняме, че на 16 юли от землището на с. Горска поляна тръгна пожар, който по-късно се разпространи към селата Воден и Крайново, причинявайки големи щети и изгарянето на десетки къщи. Обявено бе частично бедствено положение. Наложи се евакуацията на жителите на с. Воден. Борбата с огъня продължи една седмица, включиха екипи на пожарната, жандармерията, горски служители, турски пожарникари, тежка техника. От въздуха помагаха четири хеликоптера и два самолета. 

Безплатен курс за обучение по професия „Здравен асистент“ за безработни организират от Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Дева Мария“ в Бургас, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение. Курсът започва от 1 октомври и е насочен към безработни граждани, регистрирани в Бюрото по труда в крайморския град.

Желаещите да се запишат могат да го направят, като се свържат с Учебния отдел на болницата на тел.: 0889 332 260, или онлайн на сайта на лечебното заведение, посочиха от УМБАЛ „Дева Мария“.

Безплатният курс за здравен асистент ще е под формата на дуално обучение, включващ теоретична част и платен стаж. След успешно провеждане на обучението, курсистите ще имат възможност да сключат пълноправен трудов договор за период от 18 месеца. Те ще получат и свидетелство за професионална квалификация по специално

Парламентът прие на първо и второ четене в рамките на едно заседание Законопроект за ратифициране на Споразумението относно Централноевропейската програма за обмен в университетското образование (CEEPUS IV), подписано във Варшава, Полша, на 20 септември 2023 г. 

Министерството на образованието и науката оценява като успешно участието на страната в предходните три етапа на програмата CEEPUS и изразява надежди, че това ще продължи и при изпълнението на четвъртия етап, след ратифициране на този законопроект, се посочва в доклада на Комисията по образованието и науката в Народното събрание. 

Централноевропейската програма за академичен обмен (CEEPUS) е дългосрочна програма за академичен обмен и мобилност на преподаватели, студенти, докторанти и специализанти от университети на следните 15 държави - Република Албания, Република Австрия, Република България, Босна и Х

Жив ябълков оцет, напитка "Комбуча" от чаена гъба, мед и пчелни продукти, вина, различни видове сирена и кашкавали, месни деликатеси се предлагат днес на първия фермерски пазар в Плевен. Той е разположен в района на Кооперативния пазар и в първото му издание участват 17 земеделски производители и фермери.

Идеята я реализирахме съвместно с общинска фирма "Тибор", като целта ни е да поканим наши местни производители да представят своите продукти. Смятам, че хората ще бъдат доволни да си купуват истинска храна, каза кметът на община Плевен д-р Валентин Христов, който посети пазара още при неговото откриване. Той посочи, че при интерес фермерски пазар ще се организира два пъти в месеца. 

Истинската храна има огромно значение за човешкия организъм. Нашите деди са яли истинска, естествена храна без консерванти и са били дълголетници. Това е и нашата цел – да каним н

Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза председателят на Управителния съвет на Българската педиатрична асоциация (БПА) проф. Иван Литвиненко. Той откри 16-то издание на Националния конгрес по педиатрия с международно участие, който започна днес в курортния комплекс Боровец и ще продължи до 22 септември.

Професорът е и председател на Обществения комитет за изграждане на бъдещата детска болница. „Имаме голям пробив, защото през последните години се случиха неща и процесът тръгна. Вече имаме изчистен терен и финални щрихи на изготвения план на заданието, което ще послужи за изграждане на болницата“, посочи проф. Литвиненко. 

Той увери, че вече имат подкрепа на политическите партии, Министерския съвет и на Министерството на здравеопазването. 

Проф. Литвиненко каза, че друг проблем в педиатрията е

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията. Той се обърна към чакащите го журналисти с думите: "Дайте ми време да се адаптирам. Ще ви отделя време". 

Ахмед Доган беше изпратен с аплодисменти от събралите се пред сградата на ДПС негови поддръжници.

Днес към обяд от "ДПС Пресцентър" в страницата си във Фейсбук съобщиха, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган е в централата на партията. Ахмед Доган е в централата за консултации за листите с кандидати за депутати, уточниха от пресцентъра на партията пред журналисти.  

Днес ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консултациите за листите на кандидат-депутатите по различните региони. Това каза пред журналисти и председателят на ДПС Джевдет Чакъров. 

Ахмед Доган или Джевдет Чакъров ще водят листата с кандидати за народни представители в

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите и състава на листите с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори на ...
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
Община Пазарджик въведе единен номер за по-добре насочена комуникация, бърз достъп до услуги и подаване на сигнали за гражданите, съобщават от администрацията.  Телефонен номе ...
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин, съобщиха от Министерств ...
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков ще открие 30-ото юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“, съобщиха от МВР. Съ ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България, 22 септември. Повече от 120 участници от цялата ...
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите и състава на листите с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори на ...
Тикер в 20:43 ч.
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявява ...
Начало Контекст
12169
България

Над 41 хил. лева са събрани от дарителската кампания на БЧК за пострадалите от пожарите в община Болярово

Българският Червен кръст (БЧК) преведе по дарителската сметка, открита от община Болярово, 41 563,91 лева, съобщиха от общинския пресцентър.Средствата са за пострадалите от опустошителните пожари точно преди месец в селата Воден и Крайново.

| 16 Август 2024, 18:37 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Над 41 хил. лева са събрани от дарителската кампания на БЧК за пострадалите от пожарите в община Болярово
Над 41 хил. лева са събрани от дарителската кампания на БЧК за пострадалите от пожарите в община Болярово
Снимка © БТА

Българският Червен кръст (БЧК) преведе по дарителската сметка, открита от община Болярово, 41 563,91 лева, съобщиха от общинския пресцентър. Средствата са за пострадалите от опустошителните пожари точно преди месец в селата Воден и Крайново.

Добивът на 656 кубика дърва за отопление през идващия зимен сезон от общинския горски поземлен фонд ще решава днес Общинският съвет в Маджарово. Това е една от четирите докладни за днешната сесия на органа на местното самоуправление, която е публикувана на официалния сайт на институцията. Неин вносител е кметът на общината Ерджан Юсуф.

Ако докладната бъде приета, жителите на общинския център и населените места в общината ще плащат по 36,84 лева за кубик с ДДС, е залегнало в документа. С твърдото гориво от дървесния вид „Благун“ ще бъдат снабдени и общинските учреждения – детска градина и кметства. Докладната е рутинна и такава бива внасяна всяка година, обясни председателят на Общинския съвет Милен Иванов.

Другите точки в дневния ред на заседанието включват актуализиране на годишната програма за управление на общинската собственост, продажба на общинск

Кампании за събиране на опасни битови отпадъци се организират в няколко общини в област Добрич през септември, съобщават от фирма "БалБок Инженеринг". Мобилен пункт ще има в община Тервел на 25 септември от 10:00 до 16:00 часа на паркинга, разположен между сградата на общината (ул. „Кирил и Методий“ № 8) и банка "ЦКБ".

Опасни отпадъци ще се събират в две села от община Добричка на 26 септември. В село Владимирово пунктът ще бъде разположен до сградата на кметството от 10:00 часа до 12:45 часа. В село Одринци мястото ще е също до кметството, но от 13:15 часа до 16:00 часа.

От фирмата ще приемат опасни отпадъци като уреди, съдържащи живак, лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, фармацевтични продукти (лекарства с изтекъл срок на годност).

Националната система за опасни битови отпадъци е зелена услуга на “БалБок Инженеринг&r

Във Видин се провежда трудова борса, чиято цел е осъществяване на контакти на търсещите работа с работодатели. Това каза Иван Иванов - директор на дирекция „Бюро по труда“ в дунавския град.

Задачата е да бъдат намерени подходящи безработни за обявени от работодателите длъжности и след това да насочим за последващо събеседване и евентуално сключване на трудови договори, допълни Иванов. Подобни инициативи са полезни, защото се осъществява трудово посредничество на терен. Утре, 19 септември, трудова борса ще се проведе и в град Белоградчик, уточни директорът.

На събитието присъстват работодатели от различни сфери - ресторантьорство, производство на облекла, от транспортния сектор, монтаж на дограма и други. 

В плана за дейността на Агенцията по заетостта за 2024 г. е посочено, че провеждането на общи и специализирани трудови борси е сред основни дей

Имаме уверението от печатницата на Българската народна банка (БНБ), че доставената от тях хартия отговоря на изискванията. Това заяви на брифинг Росица Матева, заместник-председател и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК), която отговори на въпрос за доставяната хартия за машините за гласуване. 

„След промени в Изборния кодекс през декември 2022 г. е възложено на печатницата на Българската народна банка (БНБ) да доставя специализирана хартия, на която да поставя допълнителна защита, и която да се използва за гласуването на машини“, припомни тя. Росица Матева подчерта, че ЦИК е изискала и получила от „Сиела Норма“ като доставчик на машините, както и от „Смартматик“ като производител, изискванията за хартията, с която работят машините. Тези изисквания са изпратени незабавно на печатницата на БНБ, посочи тя. 

За да

Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" задържаха 19 208 кг. "марков" прах за пране при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

Товарът е установен във влекач с полуремарке с чужда регистрация на път от Турция за Албания. Водачът, албански гражданин, е представил пред митническите служители документи за превозваната стока – перилни препарати. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в товарното помещение са установени 9604 опаковки по два кг. – общо 19 208 кг. прах за пране. Всички пакети са с логото на известна търговска марка.

В изпълнение на европейския регламент за защита на интелектуалната собственост перилните препарати са задържани. За случая е уведомен притежателят на търговската марка, който

Стотици са подкрепили кампанията със SMS на стойност 1 лв. на кратък номер 1466. Средства са постъпили на откритата от БЧК банкова сметка, само няколко дни след огненото бедствие, което изпепели до основи домовете на 13 семейства. Към днешна дата общата сума в общинската дарителска сметка в 171 898 лева, допълват от Община Болярово.

Припомняме, че на 16 юли от землището на с. Горска поляна тръгна пожар, който по-късно се разпространи към селата Воден и Крайново, причинявайки големи щети и изгарянето на десетки къщи. Обявено бе частично бедствено положение. Наложи се евакуацията на жителите на с. Воден. Борбата с огъня продължи една седмица, включиха екипи на пожарната, жандармерията, горски служители, турски пожарникари, тежка техника. От въздуха помагаха четири хеликоптера и два самолета. 

Безплатен курс за обучение по професия „Здравен асистент“ за безработни организират от Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Дева Мария“ в Бургас, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение. Курсът започва от 1 октомври и е насочен към безработни граждани, регистрирани в Бюрото по труда в крайморския град.

Желаещите да се запишат могат да го направят, като се свържат с Учебния отдел на болницата на тел.: 0889 332 260, или онлайн на сайта на лечебното заведение, посочиха от УМБАЛ „Дева Мария“.

Безплатният курс за здравен асистент ще е под формата на дуално обучение, включващ теоретична част и платен стаж. След успешно провеждане на обучението, курсистите ще имат възможност да сключат пълноправен трудов договор за период от 18 месеца. Те ще получат и свидетелство за професионална квалификация по специално

Парламентът прие на първо и второ четене в рамките на едно заседание Законопроект за ратифициране на Споразумението относно Централноевропейската програма за обмен в университетското образование (CEEPUS IV), подписано във Варшава, Полша, на 20 септември 2023 г. 

Министерството на образованието и науката оценява като успешно участието на страната в предходните три етапа на програмата CEEPUS и изразява надежди, че това ще продължи и при изпълнението на четвъртия етап, след ратифициране на този законопроект, се посочва в доклада на Комисията по образованието и науката в Народното събрание. 

Централноевропейската програма за академичен обмен (CEEPUS) е дългосрочна програма за академичен обмен и мобилност на преподаватели, студенти, докторанти и специализанти от университети на следните 15 държави - Република Албания, Република Австрия, Република България, Босна и Х

Жив ябълков оцет, напитка "Комбуча" от чаена гъба, мед и пчелни продукти, вина, различни видове сирена и кашкавали, месни деликатеси се предлагат днес на първия фермерски пазар в Плевен. Той е разположен в района на Кооперативния пазар и в първото му издание участват 17 земеделски производители и фермери.

Идеята я реализирахме съвместно с общинска фирма "Тибор", като целта ни е да поканим наши местни производители да представят своите продукти. Смятам, че хората ще бъдат доволни да си купуват истинска храна, каза кметът на община Плевен д-р Валентин Христов, който посети пазара още при неговото откриване. Той посочи, че при интерес фермерски пазар ще се организира два пъти в месеца. 

Истинската храна има огромно значение за човешкия организъм. Нашите деди са яли истинска, естествена храна без консерванти и са били дълголетници. Това е и нашата цел – да каним н

Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза председателят на Управителния съвет на Българската педиатрична асоциация (БПА) проф. Иван Литвиненко. Той откри 16-то издание на Националния конгрес по педиатрия с международно участие, който започна днес в курортния комплекс Боровец и ще продължи до 22 септември.

Професорът е и председател на Обществения комитет за изграждане на бъдещата детска болница. „Имаме голям пробив, защото през последните години се случиха неща и процесът тръгна. Вече имаме изчистен терен и финални щрихи на изготвения план на заданието, което ще послужи за изграждане на болницата“, посочи проф. Литвиненко. 

Той увери, че вече имат подкрепа на политическите партии, Министерския съвет и на Министерството на здравеопазването. 

Проф. Литвиненко каза, че друг проблем в педиатрията е

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията. Той се обърна към чакащите го журналисти с думите: "Дайте ми време да се адаптирам. Ще ви отделя време". 

Ахмед Доган беше изпратен с аплодисменти от събралите се пред сградата на ДПС негови поддръжници.

Днес към обяд от "ДПС Пресцентър" в страницата си във Фейсбук съобщиха, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган е в централата на партията. Ахмед Доган е в централата за консултации за листите с кандидати за депутати, уточниха от пресцентъра на партията пред журналисти.  

Днес ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консултациите за листите на кандидат-депутатите по различните региони. Това каза пред журналисти и председателят на ДПС Джевдет Чакъров. 

Ахмед Доган или Джевдет Чакъров ще водят листата с кандидати за народни представители в

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
В детайли
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Контекст
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Контекст
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
В детайли
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Местен фокус
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Основна линия
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Контекст
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
В детайли
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
На преден план
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.