Начало Контекст Генералното консулство на България в Солун е уведомено за инцидент с български граждани на Халкидики, съобщиха от МВнР
10189
България

Генералното консулство на България в Солун е уведомено за инцидент с български граждани на Халкидики, съобщиха от МВнР

Генералното консулство на България в Солун е уведомено за инцидент с български граждани в Ханиоти, Халкидики, Гърция.Към момента се очаква да бъде получена официална информация по случая от гръцките власти.

| 17 Август 2024, 12:14 ч.
Генералното консулство на България в Солун е уведомено за инцидент с български граждани на Халкидики, съобщиха от МВнР
Генералното консулство на България в Солун е уведомено за инцидент с български граждани на Халкидики, съобщиха от МВнР
Снимка © DFA

Генералното консулство на България в Солун е уведомено за инцидент с български граждани в Ханиоти, Халкидики, Гърция. Към момента се очаква да бъде получена официална информация по случая от гръцките власти. Това съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР) относно информация, разпространена в публичното пространство, за стрелба между български граждани в Гърция. 

Интензивен е трафикът на изход за товарни и леки автомобили на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по българо-румънската граница. Това съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ към МВР на своя уебсайт. Информацията е към 6:00 часа тази сутрин. Движението е натоварено на пунктовете „Никопол“, „Кардам“ и „Дуранкулак“. От „Гранична полиция“ препоръчват да се използват алтернативни маршрути.

От дирекцията припомнят, че поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. 

Нормално се осъществява движението през граничните пунктове с Гърция. От „Гранична полиция“ посочват, че заради значителното увел

Потушени са 69 пожара за последното денонощие в страната. Това съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН) на сайта си. При един от тях загина мъж на 65 години.

Мъж на 35 години пострада при пожар в Пазарджик, избухнал в цех за преработка на тонер касети. 

С преки материални щети са възникнали 22 пожара, от които 11 в жилищни сгради, един в промишлени сгради и шест в транспортни средства. Без нанесени материални щети са възникнали 47 пожара, от които 20 в сухи треви, горска постеля и храсти, 23 в отпадъци и други.

Екипите на пожарната са участвали в 35 спасителни дейности и помощни операции. Реагирали са на 106 сигнала за произшествия. 

Лъжливите повиквания са две.

 

Подготовката за изборите на 27 октомври тече нормално и съгласно сроковете в хронограмата и Изборния кодекс. Това каза на брифинг Росица Матева, заместник-председател и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК). 

„Финално регистрираните за участие в изборите са 24 партии и девет коалиции“, съобщи тя. „Регистрацията на една коалиция беше заличена, след като пристигна подписката от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ и стана ясно, че по-малко от 2500 избиратели са подкрепили тази подписка“, уточни Матева. 

Тя припомни, че се състоя среща между представители на ЦИК и шестима министри от служебното правителство, пряко отговарящи за изборите по смисъла на Изборния кодекс, на която са били обсъдени всички важни въпроси. 

Росица Матева посочи също, че от 19 септември всички граж

Митническите служители установиха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 бобини с лента коркофан - филтърна хартия за производство на цигари, с логото на известна марка цигари във влекач с хладилно полуремарке при проверка в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 13 септември е спрян за проверка влекач с хладилно полуремарке с водач – български гражданин, пътуващ към Централна Европа. За товара шофьорът е представил две международни товарителници, съгласно които превозва електрокомпоненти. Митническите служители съпроводили товарната композиция до халето на Митническо бюро -Видин за щателна митническа проверка. При извършения контрол се установява, че един палет с тегло 860 кг. съдържа 120 бобини и заготовки за кутии за цигари на известна марка циг

Коментарите, че специализираната хартия на БНБ за машините не отговаря на стандарта на вносителя им, е тежка спекулация, каза днес във Варна служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор за материално-техническо обезпечаване на предстоящия парламентарен вот. По думите му лаборатории удостоверяват, че хартията отговаря изцяло на нужните изисквания.

Карадимов коментира още, че е напълно нормално на обществената поръчка, обявена от ЦИК за изпълнител на поддръжката на машините, да има само един кандидат – вносителят им. Офертата на фирмата обаче е с 1 милион лева повече от обявената от ЦИК, а ако договор не бъде сключен, трябва да бъде отменено машинното гласуване, обясни министърът. Според него офертата на Централната комисия е същата, както за изборите през юни. Те обаче бяха двойни – за Европейски парламент и за национален парламент

Генералното ни консулство в Солун следи ситуацията и е в постоянен контакт с гръцките власти, посочват от МВнР. 

От ведомството припомнят, че при необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с Генералното консулство в Солун на телефон: +30 2310 829 210; +30 2310 869 510 , както и на дежурен телефон в извънработно време: +30 2310 869 520 или на e-mail: Consulate.Thessaloniki@mfa.bg

Добивът на 656 кубика дърва за отопление през идващия зимен сезон от общинския горски поземлен фонд ще решава днес Общинският съвет в Маджарово. Това е една от четирите докладни за днешната сесия на органа на местното самоуправление, която е публикувана на официалния сайт на институцията. Неин вносител е кметът на общината Ерджан Юсуф.

Ако докладната бъде приета, жителите на общинския център и населените места в общината ще плащат по 36,84 лева за кубик с ДДС, е залегнало в документа. С твърдото гориво от дървесния вид „Благун“ ще бъдат снабдени и общинските учреждения – детска градина и кметства. Докладната е рутинна и такава бива внасяна всяка година, обясни председателят на Общинския съвет Милен Иванов.

Другите точки в дневния ред на заседанието включват актуализиране на годишната програма за управление на общинската собственост, продажба на общинск

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията. Той се обърна към чакащите го журналисти с думите: "Дайте ми време да се адаптирам. Ще ви отделя време". 

Ахмед Доган беше изпратен с аплодисменти от събралите се пред сградата на ДПС негови поддръжници.

Днес към обяд от "ДПС Пресцентър" в страницата си във Фейсбук съобщиха, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган е в централата на партията. Ахмед Доган е в централата за консултации за листите с кандидати за депутати, уточниха от пресцентъра на партията пред журналисти.  

Днес ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консултациите за листите на кандидат-депутатите по различните региони. Това каза пред журналисти и председателят на ДПС Джевдет Чакъров. 

Ахмед Доган или Джевдет Чакъров ще водят листата с кандидати за народни представители в

Политиците в Северна Македония няма да видят ЕС с това поведение. Така Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ (ИТН) коментира в Народното събрание телевизионното интервю на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски.

Представителят на ИТН каза, че неговата партия, президентът и „Възраждане“ са били единствените представители на политическата класа у нас, които и на Консултативен съвет по национална сигурност преди време са направили всичко възможно да защитят българската позиция. 

На първия ред тези, които се правят на евроатлантици – Борисов, Пеевски, Асен Василев, Кирил Петков, Христо Иванов, натиснаха бутоните да вдигнем ветото, добави Балабанов и заяви, че недоумява защо днес тези същите политици се възмущават, след като са дали България "на тезгяха" преди няколко години с вдига

Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства за корупционни практики и системна злоупотреба със служебно положение, извършвани в ущърб на гражданите и бизнеса, както и облагодетелстване на свързани дружества с кмета на Община Доспат - Елин Радев, приключи днес работа без да приеме доклад за дейността си. Причината е, че срокът на работа на комисията е изтекъл на 16 септември, стана ясно от писмо на председателя на парламента Рая Назарян до председателя на комисията Александър Вълчев („Има такъв народ“). На днешното заседание нямаше и кворум – от 12 членове в залата присъстваха само петима депутати. 

Всяка една парламентарна група е получила проекта на доклад и има право да постъпи както реши, обясни Александър Вълчев. Той информира колегите си, че като председател на комисията е изпратил писмо до Рая Назарян, с което моли да го уведоми кога прикл

Пръскането срещу комари ще продължи и до последно ще се обработват биотопите, дори при наличие на много малки количества комари, каза министърът на здравеопазването в служебния кабинет д-р Галя Кондева по време на парламентарния контрол, в отговор на въпрос за целесъобразността на държавните разходи за извършването на дезинсекционни дейности срещу комари през следващите два месеца в седем области на страната.

Надяваме се до средата на октомври тези биотопи да бъдат унищожени, допълни тя и припомни, че в България има регистрирани случаи на западнонилска треска и пациенти, заразени с болестта, приети за лечение в инфекциозни клиники. 

За над 1,7 млн. лв. е стойността на сключените договори с фирмите, ангажирани с пръскането срещу комари, посочи още тя. 

През следващата година се планира обработката срещу комари да започне по-рано, допълни министър Кондева.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Участък от пътя Русе - Бяла, от изхода на крайдунавския град до разклона за село Иваново, е затворен за движение заради силно задимяване от пожар в сухи треви и храсти край пътното ...
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на страната, съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ на Министерството на в ...
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин.  Сред прис ...
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, колоната от автомобили към 11:00 ч. е около 200 метра
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, а колоната от изчакващи автомобили към 11:00 часа е около 200 метра, . За да преминат изчакват както леки автомобили, так ...
План за възстановяване на опожарените горски територии ще изготвят Министерство на земеделието и държавните горски предприятия
План за възстановяване на опожарените през 2024 г. горски територии ще изготвят до края на месец октомври Министерство на земеделието и храните (МЗХ) и държавните горски предприяти ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България, 22 септември. Повече от 120 участници от цялата ...
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите и състава на листите с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори на ...
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Участък от пътя Русе - Бяла, от изхода на крайдунавския град до разклона за село Иваново, е затворен за движение заради силно задимяване от пожар в сухи треви и храсти край пътното ...
Тикер в 20:07 ч.
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и вода ...
Начало Контекст
10189
България

Генералното консулство на България в Солун е уведомено за инцидент с български граждани на Халкидики, съобщиха от МВнР

Генералното консулство на България в Солун е уведомено за инцидент с български граждани в Ханиоти, Халкидики, Гърция.Към момента се очаква да бъде получена официална информация по случая от гръцките власти.

| 17 Август 2024, 12:14 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Генералното консулство на България в Солун е уведомено за инцидент с български граждани на Халкидики, съобщиха от МВнР
Генералното консулство на България в Солун е уведомено за инцидент с български граждани на Халкидики, съобщиха от МВнР
Снимка © DFA

Генералното консулство на България в Солун е уведомено за инцидент с български граждани в Ханиоти, Халкидики, Гърция. Към момента се очаква да бъде получена официална информация по случая от гръцките власти. Това съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР) относно информация, разпространена в публичното пространство, за стрелба между български граждани в Гърция. 

Интензивен е трафикът на изход за товарни и леки автомобили на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по българо-румънската граница. Това съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ към МВР на своя уебсайт. Информацията е към 6:00 часа тази сутрин. Движението е натоварено на пунктовете „Никопол“, „Кардам“ и „Дуранкулак“. От „Гранична полиция“ препоръчват да се използват алтернативни маршрути.

От дирекцията припомнят, че поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. 

Нормално се осъществява движението през граничните пунктове с Гърция. От „Гранична полиция“ посочват, че заради значителното увел

Потушени са 69 пожара за последното денонощие в страната. Това съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН) на сайта си. При един от тях загина мъж на 65 години.

Мъж на 35 години пострада при пожар в Пазарджик, избухнал в цех за преработка на тонер касети. 

С преки материални щети са възникнали 22 пожара, от които 11 в жилищни сгради, един в промишлени сгради и шест в транспортни средства. Без нанесени материални щети са възникнали 47 пожара, от които 20 в сухи треви, горска постеля и храсти, 23 в отпадъци и други.

Екипите на пожарната са участвали в 35 спасителни дейности и помощни операции. Реагирали са на 106 сигнала за произшествия. 

Лъжливите повиквания са две.

 

Подготовката за изборите на 27 октомври тече нормално и съгласно сроковете в хронограмата и Изборния кодекс. Това каза на брифинг Росица Матева, заместник-председател и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК). 

„Финално регистрираните за участие в изборите са 24 партии и девет коалиции“, съобщи тя. „Регистрацията на една коалиция беше заличена, след като пристигна подписката от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ и стана ясно, че по-малко от 2500 избиратели са подкрепили тази подписка“, уточни Матева. 

Тя припомни, че се състоя среща между представители на ЦИК и шестима министри от служебното правителство, пряко отговарящи за изборите по смисъла на Изборния кодекс, на която са били обсъдени всички важни въпроси. 

Росица Матева посочи също, че от 19 септември всички граж

Митническите служители установиха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 бобини с лента коркофан - филтърна хартия за производство на цигари, с логото на известна марка цигари във влекач с хладилно полуремарке при проверка в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 13 септември е спрян за проверка влекач с хладилно полуремарке с водач – български гражданин, пътуващ към Централна Европа. За товара шофьорът е представил две международни товарителници, съгласно които превозва електрокомпоненти. Митническите служители съпроводили товарната композиция до халето на Митническо бюро -Видин за щателна митническа проверка. При извършения контрол се установява, че един палет с тегло 860 кг. съдържа 120 бобини и заготовки за кутии за цигари на известна марка циг

Коментарите, че специализираната хартия на БНБ за машините не отговаря на стандарта на вносителя им, е тежка спекулация, каза днес във Варна служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор за материално-техническо обезпечаване на предстоящия парламентарен вот. По думите му лаборатории удостоверяват, че хартията отговаря изцяло на нужните изисквания.

Карадимов коментира още, че е напълно нормално на обществената поръчка, обявена от ЦИК за изпълнител на поддръжката на машините, да има само един кандидат – вносителят им. Офертата на фирмата обаче е с 1 милион лева повече от обявената от ЦИК, а ако договор не бъде сключен, трябва да бъде отменено машинното гласуване, обясни министърът. Според него офертата на Централната комисия е същата, както за изборите през юни. Те обаче бяха двойни – за Европейски парламент и за национален парламент

Генералното ни консулство в Солун следи ситуацията и е в постоянен контакт с гръцките власти, посочват от МВнР. 

От ведомството припомнят, че при необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с Генералното консулство в Солун на телефон: +30 2310 829 210; +30 2310 869 510 , както и на дежурен телефон в извънработно време: +30 2310 869 520 или на e-mail: Consulate.Thessaloniki@mfa.bg

Добивът на 656 кубика дърва за отопление през идващия зимен сезон от общинския горски поземлен фонд ще решава днес Общинският съвет в Маджарово. Това е една от четирите докладни за днешната сесия на органа на местното самоуправление, която е публикувана на официалния сайт на институцията. Неин вносител е кметът на общината Ерджан Юсуф.

Ако докладната бъде приета, жителите на общинския център и населените места в общината ще плащат по 36,84 лева за кубик с ДДС, е залегнало в документа. С твърдото гориво от дървесния вид „Благун“ ще бъдат снабдени и общинските учреждения – детска градина и кметства. Докладната е рутинна и такава бива внасяна всяка година, обясни председателят на Общинския съвет Милен Иванов.

Другите точки в дневния ред на заседанието включват актуализиране на годишната програма за управление на общинската собственост, продажба на общинск

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията. Той се обърна към чакащите го журналисти с думите: "Дайте ми време да се адаптирам. Ще ви отделя време". 

Ахмед Доган беше изпратен с аплодисменти от събралите се пред сградата на ДПС негови поддръжници.

Днес към обяд от "ДПС Пресцентър" в страницата си във Фейсбук съобщиха, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган е в централата на партията. Ахмед Доган е в централата за консултации за листите с кандидати за депутати, уточниха от пресцентъра на партията пред журналисти.  

Днес ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консултациите за листите на кандидат-депутатите по различните региони. Това каза пред журналисти и председателят на ДПС Джевдет Чакъров. 

Ахмед Доган или Джевдет Чакъров ще водят листата с кандидати за народни представители в

Политиците в Северна Македония няма да видят ЕС с това поведение. Така Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ (ИТН) коментира в Народното събрание телевизионното интервю на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски.

Представителят на ИТН каза, че неговата партия, президентът и „Възраждане“ са били единствените представители на политическата класа у нас, които и на Консултативен съвет по национална сигурност преди време са направили всичко възможно да защитят българската позиция. 

На първия ред тези, които се правят на евроатлантици – Борисов, Пеевски, Асен Василев, Кирил Петков, Христо Иванов, натиснаха бутоните да вдигнем ветото, добави Балабанов и заяви, че недоумява защо днес тези същите политици се възмущават, след като са дали България "на тезгяха" преди няколко години с вдига

Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства за корупционни практики и системна злоупотреба със служебно положение, извършвани в ущърб на гражданите и бизнеса, както и облагодетелстване на свързани дружества с кмета на Община Доспат - Елин Радев, приключи днес работа без да приеме доклад за дейността си. Причината е, че срокът на работа на комисията е изтекъл на 16 септември, стана ясно от писмо на председателя на парламента Рая Назарян до председателя на комисията Александър Вълчев („Има такъв народ“). На днешното заседание нямаше и кворум – от 12 членове в залата присъстваха само петима депутати. 

Всяка една парламентарна група е получила проекта на доклад и има право да постъпи както реши, обясни Александър Вълчев. Той информира колегите си, че като председател на комисията е изпратил писмо до Рая Назарян, с което моли да го уведоми кога прикл

Пръскането срещу комари ще продължи и до последно ще се обработват биотопите, дори при наличие на много малки количества комари, каза министърът на здравеопазването в служебния кабинет д-р Галя Кондева по време на парламентарния контрол, в отговор на въпрос за целесъобразността на държавните разходи за извършването на дезинсекционни дейности срещу комари през следващите два месеца в седем области на страната.

Надяваме се до средата на октомври тези биотопи да бъдат унищожени, допълни тя и припомни, че в България има регистрирани случаи на западнонилска треска и пациенти, заразени с болестта, приети за лечение в инфекциозни клиники. 

За над 1,7 млн. лв. е стойността на сключените договори с фирмите, ангажирани с пръскането срещу комари, посочи още тя. 

През следващата година се планира обработката срещу комари да започне по-рано, допълни министър Кондева.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, колоната от автомобили към 11:00 ч. е около 200 метра
План за възстановяване на опожарените горски територии ще изготвят Министерство на земеделието и държавните горски предприятия
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Контекст
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Контекст
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
В детайли
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Местен фокус
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Основна линия
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Контекст
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
В детайли
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
На преден план
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Местен фокус
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.