Начало Контекст Прогноза за времето на 18 Август (Неделя) и следващите дни
9592
България

Прогноза за времето на 18 Август (Неделя) и следващите дни

През нощта ще бъде предимно ясно, ще духа слаб вятър от изток-югоизток, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.Утре ще бъде слънчево.

| 17 Август 2024, 12:44 ч.
Прогноза за времето на 18 Август (Неделя) и следващите дни
Прогноза за времето на 18 Август (Неделя) и следващите дни
Снимка © Емилия Василева / БТА

През нощта ще бъде предимно ясно, ще духа слаб вятър от изток-югоизток, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Утре ще бъде слънчево. След обяд над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и в планинските райони там ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще бъдат между 31° и 36°, в София - около 33°.

България приключва битката при Дойран на 19 септември 1918 г. по време на Първата световна война с успех. Войските на Антантата, които започват акцията, губят около 47 000 английски войници и 20 000 гръцки войници. От българските войски са убити по-малко от 500 войници, отбелязва редакция "Справочна информация". 

Ден по-рано – на 18 септември 1918 г. войските на Антантата (военно-политическия блок между Великобритания, Франция, Русия, Сърбия и други държави, оформен през 1904-1907 г.) предприемат настъпление против българските войски на Южния фронт по време на Първата световна война. Антантата решава чрез два пробива – на французите при Добро поле и на англичаните и гърците при езерото Дойран, българската армия в Македония да бъде ликвидирана. 

При Добро поле французите пробиват фронта и настъпват ба

Жители и гости на Шумен са поканени да присъстват на мащабното събитие „Заедно под сферата“ на 23 септември, което ще се състои по случай шестия рожден ден на Младежката сфера, съобщиха от пресотдела на Община Шумен.

Програмата ще започне в 16:00 ч. с младежко изложение. В него ще участват неправителствените организации от Шумен, неформални групи и доброволчески инициативи от младежката академия „Доброволци в действие“, част от инициативата „Доброволчеството е СУПЕР ЯКО“. По време на изложението организациите ще представят на младите хора възможностите, които предлагат за включване в местните инициативи, добавят от местната администрация.

За повече информация за бъдещите проекти и събития на участниците са подготвени презентации и отделни щандове. Специален гост на събитието ще бъде президентът на Националния младежки форум - Атанас Ра

Не приемам упрека, че три години сме бездействали в Комисията за противодействие на корупцията, заяви изпълняващият функциите председател на комисията Антон Славчев по време на дебата в парламента за неговото освобождаване от поста.

Славчев посочи, че в комисията работят изключителни професионалисти на високо ниво и той стои зад тях. Упрекът към мен, че комисията не работи, е упрек и към служителите, допълни Славчев.

Комисията е колективен орган, решенията не ги взимам само аз, отбеляза той.

По-рано днес Хамид Хамид от ДПС посочи, че Кирил Петков преди близо три години е подал сигнал за един кредит, за "един грабеж" от 150 млн. лв. Славчев трябва да обясни защо чак на третата година започват действия по този кредит и защо спрямо само единия участник в този грабеж се предприемат действия,  каза Хамид.  Той отбеляза, че "30 милиона отидоха при един съучаст

В дарителската сметка, открита от община Болярово за подпомагане на пострадалите от юлските пожари семейства, набраните средства към днешна дата са 203 342 лева, съобщиха от общинската администрация. Разпределението на помощта ще стане с решение на местния Общински съвет.

Към настоящия момент 13 домакинства от община Болярово са подпомогнати по Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика, обявиха още от пограничната община. Разпределените средства са общо 32 500 лева.

Всички пострадали от пожарите в селата Воден и Крайново са получили еднократна помощ в максимален размер от 1578 лв. за покриване на инцидентно възникнали потребности. Помощ за обзавеждане в максималния размер от 2500 лв. са получили 10 семейства от село Воден и три - от село Крайново, допълниха от администрацията в Болярово. Отделно, Общинският съвет също гласува ф

От Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Кюстендил са създали организация за недопускане на нарушения и пътни инциденти по време на почивните дни и тържествата по случай Независимостта на България, информират от пресцентъра на полицията. Засилено полицейско присъствие ще има в населените места, където се организират празници, туристическите обекти и по пътищата. От полицията очакват засилен трафик по автомагистрала „Струма“ и главните пътища в първия и последния почивен ден. 

"По пътищата и населените места в област Кюстендил ще има достатъчно полицейски служители, които да обезпечат сигурността на хората", каза говорителят на ОД на МВР Катя Табачка.

Предвидени са специализирани полицейски операции, свързани с недопускане на водачи, употребили алкохол и/или наркотични вещества, превишаване не скоростта и контрол на двуколесните пътни превозни средств

Атмосферното налягане ще се понижи и ще бъде малко по-ниско от средното за месеца

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат 28°-30°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.
 
В планините ще преобладава слънчево време. Над масивите в западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места в следобедните часове ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 26°, на 2000 метра - около 19°. 

През първите дни от новата седмица над западната половина от страната ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, на места, главно в планинските райони в западната половина от страната и купесто-дъждовна; там ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. На повече места и по-интензивни ще бъдат явленията във вторник. Вятърът ще бъде слаб, от източната четвърт. Дневните температури слабо ще се понижат. Над Източна България вероятността за валежи е малка, ще има повече слънчеви часове. Вятърът там ще бъде до умерен, а температурите ще останат без съществена промяна. 

Областният информационен център (ОИЦ) в Разград ще участва в 22-рото издание на инициативата „Мениджър за един ден”, съобщиха от центъра. Тя се осъществява от Джуниър Ачийвмънт – България и е най-значимата и мащабна образователна инициативата за кариерно ориентиране в България. Кампанията започва в началото на септември, а на 24 октомври 2024 г. хиляди кандидати ще влязат в компании, институции и организации, в т.ч. и в офиса на ОИЦ – Разград, отбелязаха от институцията. 

В рамките на един ден участниците – ученици и студенти на възраст от 16 до 29 години, ще получат възможност за кариерно ориентиране и ще се запознаят с реалната работна среда в Областния информационен център в Разград.

В електронната платформа на кампанията ОИЦ - Разград обяви свободни длъжности „Експерт по европейски програми и проекти“. Желаещите ученици

Великотърновци се обединяват в подкрепа на своята съгражданка Ася Смолецова с голям благотворителен концерт, който ще се състои на 18 септември от 19:00 часа пред паметника „Асеневци“, съобщиха организаторите.

Благотворителният концерт в подкрепа на 43-годишната майка на две деца Ася Смолецова, която се бори с раково заболяване и е настанена в клиника в Турция, се осъществява от инициатори и приятели, с подкрепата на Община Велико Търново.

В концерта ще участват носителките на десетки награди Яница Русева и Кристина Енчева. Младият пианист Александър Момински, вокална група „Песни и приятели“, както и формацията „Фолклорна палитра Стойчеви“. Водещи на благотворителната инициатива ще са две приятелки на Ася Смолецова – Диана Найденова и Савка Янакиева. Организаторите призовават великотърновци да покажат, че са с щедри и съпричастн

Районната прокуратура в Стара Загора провежда разследване за причинена средна телесна повреда на 15-годишно момче. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. 

Припомняме, че вчера малко преди 16:00 часа на телефон на спешния телефон 112 е постъпил сигнал за момче, което лежи на земята в близост до спирка на градския транспорт в областния град. На място са се отзовали медицински екип и полицейски служители, като е оказана помощ на пострадалото момче. То е било със съмнение за мозъчно сътресение. Настанено е за лечение в Клиниката по неврохирургия при Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Проф. д-р Стоян Киркович“ в града. Към момента пострадалият е без опасност за живота.

До момента е установено, че между две непълнолетни момчета на 15 и 16 г., е възникнал спор, при който по-големият от двамата е нанесъл юмручен удар в обла

Парламентът прие решение за закриване на специализирано частно висше училище с наименование „Европейско висше училище по икономика и мениджмънт“ със седалище Пловдив.

Европейско висше училище по икономика и мениджмънт в Пловдив от зимния семестър на учебната 2020/2021 година не е подавало информация за действащи, прекъснали или в процес на дипломиране студенти и докторанти. Валидността на институционалната му акредитация е изтекла на 4 май 2022 г., а през януари 2024 г. е изтекла и програмната акредитация на двете професионални направления, в които висшето училище е имало право да обучава. В съответствие с разпоредбите на Закона за висшето образование висшите училища се закриват от Народното събрание, когато не са поискали институционална акредитация в предвидените в закона срокове, се посочва в мотивите за решението.

Европейско висше училище по икономика и м

Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук.

„Независимо дали имате предложение за нова детска площадка, за облагородяване на пространство между блоковете, нови пейки или осветление, изграждане на нови пешеходни пътеки, фитнес на открито или нов паметник – всяка идея е ценна“, допълва Терзиев.

Кметът на София посочва още, че всички получени предложения ще бъдат разгледани в комисии за допустимост и след това ще бъдат публикувани за гласуване от всички граждани.

По думите му,  минималният размер на финансирането на един районен проект е 20 000 лв., а на един общограждански – 250 000 лв.

На интернет-страницата на Столичната община е обяснено, че гражданският бюджет на София е създаден, за да стимулира активното участие на граждани

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Обвинение за причиняване на смърт очаква 17-годишен младеж, затова че на 30 юли т.г. преби 56-годишна жена от същия град, каза говорителят на Областната прокуратура в Перник Албен ...
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Стотици присъстваха на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните български селскостопански породи животни, който се проведе днес в местността Паниците край Калофер. С ...
През последното денонощие са потушени 63 пожара
През последното денонощие са потушени 63 пожара. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. При пожарите няма загинали ...
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Атракционен парк за екстремни спортове бе открит тази вечер в Ямбол. Новата скейтърска площадка покрива 1206 квадратни метра от бивш запустял общински терен, в близост до парка на ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявяването на Кочериново за град. Тържествен водосвет по повод юбилея на община Кочериново отслужиха Архим ...
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България, 22 септември. Повече от 120 участници от цялата ...
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите и състава на листите с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори на ...
Тикер в 20:38 ч.
С богата и разнообразна програма Община Кочериново отбеляза 50 години от обявява ...
Начало Контекст
9592
България

Прогноза за времето на 18 Август (Неделя) и следващите дни

През нощта ще бъде предимно ясно, ще духа слаб вятър от изток-югоизток, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.Утре ще бъде слънчево.

| 17 Август 2024, 12:44 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Прогноза за времето на 18 Август (Неделя) и следващите дни
Прогноза за времето на 18 Август (Неделя) и следващите дни
Снимка © Емилия Василева / БТА

През нощта ще бъде предимно ясно, ще духа слаб вятър от изток-югоизток, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Утре ще бъде слънчево. След обяд над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и в планинските райони там ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще бъдат между 31° и 36°, в София - около 33°.

България приключва битката при Дойран на 19 септември 1918 г. по време на Първата световна война с успех. Войските на Антантата, които започват акцията, губят около 47 000 английски войници и 20 000 гръцки войници. От българските войски са убити по-малко от 500 войници, отбелязва редакция "Справочна информация". 

Ден по-рано – на 18 септември 1918 г. войските на Антантата (военно-политическия блок между Великобритания, Франция, Русия, Сърбия и други държави, оформен през 1904-1907 г.) предприемат настъпление против българските войски на Южния фронт по време на Първата световна война. Антантата решава чрез два пробива – на французите при Добро поле и на англичаните и гърците при езерото Дойран, българската армия в Македония да бъде ликвидирана. 

При Добро поле французите пробиват фронта и настъпват ба

Жители и гости на Шумен са поканени да присъстват на мащабното събитие „Заедно под сферата“ на 23 септември, което ще се състои по случай шестия рожден ден на Младежката сфера, съобщиха от пресотдела на Община Шумен.

Програмата ще започне в 16:00 ч. с младежко изложение. В него ще участват неправителствените организации от Шумен, неформални групи и доброволчески инициативи от младежката академия „Доброволци в действие“, част от инициативата „Доброволчеството е СУПЕР ЯКО“. По време на изложението организациите ще представят на младите хора възможностите, които предлагат за включване в местните инициативи, добавят от местната администрация.

За повече информация за бъдещите проекти и събития на участниците са подготвени презентации и отделни щандове. Специален гост на събитието ще бъде президентът на Националния младежки форум - Атанас Ра

Не приемам упрека, че три години сме бездействали в Комисията за противодействие на корупцията, заяви изпълняващият функциите председател на комисията Антон Славчев по време на дебата в парламента за неговото освобождаване от поста.

Славчев посочи, че в комисията работят изключителни професионалисти на високо ниво и той стои зад тях. Упрекът към мен, че комисията не работи, е упрек и към служителите, допълни Славчев.

Комисията е колективен орган, решенията не ги взимам само аз, отбеляза той.

По-рано днес Хамид Хамид от ДПС посочи, че Кирил Петков преди близо три години е подал сигнал за един кредит, за "един грабеж" от 150 млн. лв. Славчев трябва да обясни защо чак на третата година започват действия по този кредит и защо спрямо само единия участник в този грабеж се предприемат действия,  каза Хамид.  Той отбеляза, че "30 милиона отидоха при един съучаст

В дарителската сметка, открита от община Болярово за подпомагане на пострадалите от юлските пожари семейства, набраните средства към днешна дата са 203 342 лева, съобщиха от общинската администрация. Разпределението на помощта ще стане с решение на местния Общински съвет.

Към настоящия момент 13 домакинства от община Болярово са подпомогнати по Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика, обявиха още от пограничната община. Разпределените средства са общо 32 500 лева.

Всички пострадали от пожарите в селата Воден и Крайново са получили еднократна помощ в максимален размер от 1578 лв. за покриване на инцидентно възникнали потребности. Помощ за обзавеждане в максималния размер от 2500 лв. са получили 10 семейства от село Воден и три - от село Крайново, допълниха от администрацията в Болярово. Отделно, Общинският съвет също гласува ф

От Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Кюстендил са създали организация за недопускане на нарушения и пътни инциденти по време на почивните дни и тържествата по случай Независимостта на България, информират от пресцентъра на полицията. Засилено полицейско присъствие ще има в населените места, където се организират празници, туристическите обекти и по пътищата. От полицията очакват засилен трафик по автомагистрала „Струма“ и главните пътища в първия и последния почивен ден. 

"По пътищата и населените места в област Кюстендил ще има достатъчно полицейски служители, които да обезпечат сигурността на хората", каза говорителят на ОД на МВР Катя Табачка.

Предвидени са специализирани полицейски операции, свързани с недопускане на водачи, употребили алкохол и/или наркотични вещества, превишаване не скоростта и контрол на двуколесните пътни превозни средств

Атмосферното налягане ще се понижи и ще бъде малко по-ниско от средното за месеца

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат 28°-30°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.
 
В планините ще преобладава слънчево време. Над масивите в западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места в следобедните часове ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 26°, на 2000 метра - около 19°. 

През първите дни от новата седмица над западната половина от страната ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, на места, главно в планинските райони в западната половина от страната и купесто-дъждовна; там ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. На повече места и по-интензивни ще бъдат явленията във вторник. Вятърът ще бъде слаб, от източната четвърт. Дневните температури слабо ще се понижат. Над Източна България вероятността за валежи е малка, ще има повече слънчеви часове. Вятърът там ще бъде до умерен, а температурите ще останат без съществена промяна. 

Областният информационен център (ОИЦ) в Разград ще участва в 22-рото издание на инициативата „Мениджър за един ден”, съобщиха от центъра. Тя се осъществява от Джуниър Ачийвмънт – България и е най-значимата и мащабна образователна инициативата за кариерно ориентиране в България. Кампанията започва в началото на септември, а на 24 октомври 2024 г. хиляди кандидати ще влязат в компании, институции и организации, в т.ч. и в офиса на ОИЦ – Разград, отбелязаха от институцията. 

В рамките на един ден участниците – ученици и студенти на възраст от 16 до 29 години, ще получат възможност за кариерно ориентиране и ще се запознаят с реалната работна среда в Областния информационен център в Разград.

В електронната платформа на кампанията ОИЦ - Разград обяви свободни длъжности „Експерт по европейски програми и проекти“. Желаещите ученици

Великотърновци се обединяват в подкрепа на своята съгражданка Ася Смолецова с голям благотворителен концерт, който ще се състои на 18 септември от 19:00 часа пред паметника „Асеневци“, съобщиха организаторите.

Благотворителният концерт в подкрепа на 43-годишната майка на две деца Ася Смолецова, която се бори с раково заболяване и е настанена в клиника в Турция, се осъществява от инициатори и приятели, с подкрепата на Община Велико Търново.

В концерта ще участват носителките на десетки награди Яница Русева и Кристина Енчева. Младият пианист Александър Момински, вокална група „Песни и приятели“, както и формацията „Фолклорна палитра Стойчеви“. Водещи на благотворителната инициатива ще са две приятелки на Ася Смолецова – Диана Найденова и Савка Янакиева. Организаторите призовават великотърновци да покажат, че са с щедри и съпричастн

Районната прокуратура в Стара Загора провежда разследване за причинена средна телесна повреда на 15-годишно момче. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. 

Припомняме, че вчера малко преди 16:00 часа на телефон на спешния телефон 112 е постъпил сигнал за момче, което лежи на земята в близост до спирка на градския транспорт в областния град. На място са се отзовали медицински екип и полицейски служители, като е оказана помощ на пострадалото момче. То е било със съмнение за мозъчно сътресение. Настанено е за лечение в Клиниката по неврохирургия при Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Проф. д-р Стоян Киркович“ в града. Към момента пострадалият е без опасност за живота.

До момента е установено, че между две непълнолетни момчета на 15 и 16 г., е възникнал спор, при който по-големият от двамата е нанесъл юмручен удар в обла

Парламентът прие решение за закриване на специализирано частно висше училище с наименование „Европейско висше училище по икономика и мениджмънт“ със седалище Пловдив.

Европейско висше училище по икономика и мениджмънт в Пловдив от зимния семестър на учебната 2020/2021 година не е подавало информация за действащи, прекъснали или в процес на дипломиране студенти и докторанти. Валидността на институционалната му акредитация е изтекла на 4 май 2022 г., а през януари 2024 г. е изтекла и програмната акредитация на двете професионални направления, в които висшето училище е имало право да обучава. В съответствие с разпоредбите на Закона за висшето образование висшите училища се закриват от Народното събрание, когато не са поискали институционална акредитация в предвидените в закона срокове, се посочва в мотивите за решението.

Европейско висше училище по икономика и м

Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук.

„Независимо дали имате предложение за нова детска площадка, за облагородяване на пространство между блоковете, нови пейки или осветление, изграждане на нови пешеходни пътеки, фитнес на открито или нов паметник – всяка идея е ценна“, допълва Терзиев.

Кметът на София посочва още, че всички получени предложения ще бъдат разгледани в комисии за допустимост и след това ще бъдат публикувани за гласуване от всички граждани.

По думите му,  минималният размер на финансирането на един районен проект е 20 000 лв., а на един общограждански – 250 000 лв.

На интернет-страницата на Столичната община е обяснено, че гражданският бюджет на София е създаден, за да стимулира активното участие на граждани

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
През последното денонощие са потушени 63 пожара
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Община Кочериново отбеляза своя 50-годишен юбилей
В детайли
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Контекст
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Контекст
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
В детайли
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Местен фокус
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Основна линия
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Контекст
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
В детайли
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
На преден план
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.