Начало Контекст Интензивен е трафикът на границите с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция
11456
България

Интензивен е трафикът на границите с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция

Интензивен е трафикът на границите с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция.Това информира Главна дирекция "Гранична полиция" на своята интернет страница.

| 17 Август 2024, 15:40 ч.
Интензивен е трафикът на границите с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция
Интензивен е трафикът на границите с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция
Снимка © БТА

Интензивен е трафикът на границите с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция. Това информира Главна дирекция "Гранична полиция" на своята интернет страница. 

Община Търговище закупи ново обзавеждане и оборудване за кухнята на общинското предприятие „Детско и ученическо хранене“, в която се приготвя и храната по проекта „Топъл обяд“. Вече са монтирани нови професионални фурни, котлони, работни маси, както и миялна машина, съобщиха от общинския пресцентър.  

Оборудването е закупено по проект, финансиран от фонда „Социална закрила“. Общият бюджет е 43 560 лв., като 3960 лв. от тях са осигурени от Общината, съгласно изискванията на процедурата.

С доставката на новото оборудване ще се повиши качеството на услугата за приготвянето на безплатния топъл обяд за възрастни и хора в неравностойно положение. Към момента общинското предприятие приготвя топла храна всеки работен ден за 350 нуждаещи се от община Търговище. Услугата се предоставя по Програмата за храни и основно материално подпомагане

В Ямбол Денят на независимостта на България – 22 септември, ще бъде отбелязан с тържествено честване в двора на Музея на бойната слава. За поредна година ще се състои и традиционният велопоход „Независимост“, става известно от общинския седмичен културен афиш.

Церемонията ще започне в 10:15 ч. с изпълнения на градския Духов оркестър, участието на представителни части военнослужещи от Ямболския гарнизон, ритуал по издигане на националното знаме, благодарствен молебен и слово на кмета Валентин Ревански.

Велопоходът „Независимост“ ще стартира в 11:30 ч. пред сградата на Община Ямбол. Финалната точка на колоездачите ще бъде Археологическият резерват „Тракийски и античен град Кабиле“. Велопоходът няма състезателен характер, но всяка година събира стотици участници.

Празничният 22 септември в Ямбол ще бъде и Ден на отворени врат

Нарушения с усвояване на евросредства в два животновъдни обекта са установени при специализирана операция на територията на област Сливен, съобщиха от пресцентъра на полицията. 

В обект за отглеждане на овце в община Котел и в обект за отглеждане на едър рогат добитък в Новозагорско проверяващите са установили по-малък брой животни от заявените за подпомагане от ДФЗ по директни плащания за стопанската година. Образувани са досъдебни производства. 

В специализираната акция са участвали служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“- Сливен, районните управления и участъци, служители на технически инспекторат при Областна дирекция държавен фонд "Земеделие"-Ямбол и Дирекция "Специализирани проверки и последващ контрол" при Държавен фонд "Земеделие"(ДФЗ)-София. 

Злоупотреби с европейски средства в животновъдни обекти в С

Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Според Мундров всяка бюлетина, излязла от машината, съответно е валидна, след като бъде пусната в урната. Той изрази и увереност, че вотът с машина не може да се манипулира и една от целите на Министерството на електронното управление е да се повиши доверието в машинното гласуване.

Точно поради тази причина, всичко, което правим, е открито и пред очите на всеки един гражданин, допълни Мундров.

Според служебния министър няма как да се повтори скандалът с машините, който избухна преди местни избори през октомври 2023 година. Затова и до машините, които ще бъдат удостоверени за вота на 27 октомври няма да има достъп, освен във времето, в което ще се тестват.

От думите му стана ясно, че

Община Перник ще отбележи Деня на независимостта - 22 септември с културна програма, съобщиха от местната администрация.

От 11:00 ч. пред паметника на Кракра Пернишки, граждани и общественици ще поднесат цветя и венци, а минути след това пред Двореца на културата ще се състои ритуал по издигане на националното знаме.

Празненствата ще продължат с концерт на Духовия оркестър под ръководството на диригента Трифон Трифонов. Със свои изпълнения присъстващите ще поздрави и Ансамбъла за народни песни и танци „Граовска младост“.

Денят на независимостта е една от най-важните и ярки дати в българската история. След обявяването му България получава дипломатическата подкрепа на Австро-Унгария. На 3 март 1909 г. в Санкт Петербург е подписан Руско-турски протокол, с който се уреждат финансовите въпроси на България, възникнали след обявяването на независимостта, инфо

На границата с Румъния трафикът е интензивен на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Кардам", "Дуранкулак" и "Оряхово" на изход за товарни автомобили.

Днес по обед в района на ГКПП "Дунав мост" при Русе се образуваха опашки от коли и камиони, .   

На 10 юли т.г. бе поставено началото на основния ремонт на българския участък на 70-годишното съоръжение. По тази причина в естакадната част на моста движението в продължение на 200 метра се извършва само в едната лента. Служители на "Гранична полиция" регулират движението на превозните средства в района на строително-монтажните дейности.

Граничните власти призовават шофьорите да спазват забраната за изпреварване по мостовото съоръжение и да изпълняват разпорежданията на служителите, които регулират движението.

Трафикът на границата с Гърция е интензивен на ГКПП "Кулата" и ГКПП "Маказа" на изход и вход за леки автомобили, съобщава "Гранична полиция". 

Осем точки ще разгледа на днешното си заседание Общинският съвет (ОбС) в Черноочене, а една от тях е даване на съгласие за кандидатстване на Община Черноочене пред ПУДООС (Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда) за безвъзмездна финансова помощ за изграждане на нова пречиствателна станция за отпадъчни води на село Черноочене. Това става известно от публикуваната покана на ОбС за заседанието.

Пред общинските съветници ще бъдат направени и отчети за: изпълнението на бюджета, за изпълнението на сметките за средства от Европейския съюз и за състоянието на общинския дълг за 2023 година.

Отчет ще бъде направен и на изпълнението на Програмата за управление и разпореждане с имотите общинска собственост за 2023 г.

Сред точките за обсъждане са и предоставяне на земеделски земи с признато право на собственост; прекратяване на съсобственост върху

Състезателките от пернишкия боксов клуб Миньор Антонина Борисова и Виктория Павлова спечелиха златни медали в категориите си на Държавното лично-отборно първенство за младежи и девойки в Плевен. Това съобщи треньорът им Далия Райчева.

Шампионатът започна на 17 септември и ще приключи утре. Развоят ще определи крайното класиране в отборното първенство за тази година.

Клуб Миньор е представен от Борисова в категория до 57 килограма и от Павлова в тегловата категория до 54 килограма във възрастовата група девойки до 18 години. 

"Виктория Павлова изигра две срещи, като и двете бяха с отказване на противничките от Сливен и Русе в първи рунд", допълни наставника Райчева.

Антонина Борисова направи тежък мач срещу боксьорката от Първенец.

"Имаха сериозен сблъсък, в който нашето момиче победи противничката си с 5:0 съдийски гласа“, коментира още тр

Състезателките по бокс Светлана Каменова и Станимира Петрова ще бъде удостоени със званието "Почетен гражданин" на Добрич. Това решиха общинските съветници на редовно заседание днес. По докладната гласуваха 38 съветници с таен вот. Званията ще им бъдат връчени по време на тържественото заседание на Общинския съвет по повод Деня на Добрич - 25 септември. 

Светлана Каменова е от Добрич. Състезателка е по бокс с много спечелени европейски и международни титли и медали. Тя е предложена за званието от Красимир Николов във връзка с отличното представяне на Олимпийските игри, проведени през тази година в Париж, Франция.

Станимира Петкова е състезател по бокс на боксов клуб "Борис Георгиев - Моката" в Добрич. Тя е предложена за почетен гражданин на Добрич от старши треньора на клуба Веселин Марков. 

Както информирахме, на Олимпийските игри в Париж през тази год

В последните две седмици над 22 хил. граждани са сдвоили здравното си досие с мобилното приложение "еЗдраве", съобщиха от "Информационно обслужване" АД. Чрез сдвояването потребителите имат достъп до пълната информация за регистрираните в Националната здравноинформационна система прегледи, направления, рецепти, ваксини, хоспитализации, резултати от лабораторни изследвания, обща здравна информация и др. В първия ден, в който достъпът до здравното досие стана възможен и без електронен подпис, 500 желаещи провериха здравните си досиета през "еЗдраве".

Гражданите имат достъп и до новия модул "Дългосрочна грижа за здравето", който включва задължителните профилактични прегледи, изследвания и ваксинации. Системата, която бе разработена от "Информационно обслужване" АД, изготвя персонален план за здравна грижа на всички граждани и изпраща навременна нотификация към пациента/родителя и л

Мнозинството от населението в Република Северна Македония има български произход, говори български език и принадлежи към българската култура - включително и министър Николоски, заявиха от „Възраждане“ в позиция, изпратена до медиите, по повод думи на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски в телевизионно интервю по повод липсата на знаме на РСМ при неформалната среща на президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова.

„Азбучна истина е, че еничарите най-много мразят народа, от който са се отделили. Изказването на македонския министър за пореден път потвърждава тази максима. Това обаче не променя факта, че мнозинството от населението в Македония има български произход, говори български език и принадлежи към българската култура - включително и министър Николоски“, се каз

На граничен пункт "Кулата" на изход колоната от изчакващи автомобили е около 1,3 километра към 11:00 часа, . За да преминат, изчакват както леки автомобили, така и товарни. Колона от изчакващи автомобили се е образувала и в близкото село Кулата, през което също се стига до граничния пункт. 

По данни на гръцката телевизия ЕРТ през юли т.г. през ГКПП "Промахон" са преминали 2,1 млн. души, от които 1,087 млн. са влезли в Гърция, а 1,013  млн. са излезли. През юни трафикът през пункта е бил 1,15 млн. души, т.е. общо през първите два летни месеца на годината от там са преминали 3,25 млн. души. Сходни са данните за 2023 г., когато през същите месеци са преминали 3,29 млн. души.

Интензивен е трафикът и на границата с Република Турция на ГКПП "Капитан Андреево" и ГКПП "Лесово" на вход за леки автомобили, по данни на "Гранична полиция" към 13:00 часа днес. 

На границата с Република Сърбия трафикът е интензивен на ГКПП "Калотина" на вход и изход за леки автомобили. Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на границата с Република Северна Македония.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Обвинение за причиняване на смърт очаква 17-годишен младеж, затова че на 30 юли т.г. преби 56-годишна жена от същия град, каза говорителят на Областната прокуратура в Перник Албен ...
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Стотици присъстваха на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните български селскостопански породи животни, който се проведе днес в местността Паниците край Калофер. С ...
През последното денонощие са потушени 63 пожара
През последното денонощие са потушени 63 пожара. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. При пожарите няма загинали ...
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Атракционен парк за екстремни спортове бе открит тази вечер в Ямбол. Новата скейтърска площадка покрива 1206 квадратни метра от бивш запустял общински терен, в близост до парка на ...
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново Даниел Панов и посланикът на САЩ в България Кенет Мертен. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. В х ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин, регистрира осемте кандидати за народни представители от ...
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
На среща в Министерството на външните работи (МВнР) с посланика на Унгария в София от българска страна бе изразено категорично несъгласие с намесването името на България в случая с ...
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България, 22 септември. Повече от 120 участници от цялата ...
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите и състава на листите с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори на ...
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Участък от пътя Русе - Бяла, от изхода на крайдунавския град до разклона за село Иваново, е затворен за движение заради силно задимяване от пожар в сухи треви и храсти край пътното ...
Тикер в 20:15 ч.
Заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова, която е и вода ...
Начало Контекст
11456
България

Интензивен е трафикът на границите с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция

Интензивен е трафикът на границите с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция.Това информира Главна дирекция "Гранична полиция" на своята интернет страница.

| 17 Август 2024, 15:40 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Интензивен е трафикът на границите с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция
Интензивен е трафикът на границите с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция
Снимка © БТА

Интензивен е трафикът на границите с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция. Това информира Главна дирекция "Гранична полиция" на своята интернет страница. 

Община Търговище закупи ново обзавеждане и оборудване за кухнята на общинското предприятие „Детско и ученическо хранене“, в която се приготвя и храната по проекта „Топъл обяд“. Вече са монтирани нови професионални фурни, котлони, работни маси, както и миялна машина, съобщиха от общинския пресцентър.  

Оборудването е закупено по проект, финансиран от фонда „Социална закрила“. Общият бюджет е 43 560 лв., като 3960 лв. от тях са осигурени от Общината, съгласно изискванията на процедурата.

С доставката на новото оборудване ще се повиши качеството на услугата за приготвянето на безплатния топъл обяд за възрастни и хора в неравностойно положение. Към момента общинското предприятие приготвя топла храна всеки работен ден за 350 нуждаещи се от община Търговище. Услугата се предоставя по Програмата за храни и основно материално подпомагане

В Ямбол Денят на независимостта на България – 22 септември, ще бъде отбелязан с тържествено честване в двора на Музея на бойната слава. За поредна година ще се състои и традиционният велопоход „Независимост“, става известно от общинския седмичен културен афиш.

Церемонията ще започне в 10:15 ч. с изпълнения на градския Духов оркестър, участието на представителни части военнослужещи от Ямболския гарнизон, ритуал по издигане на националното знаме, благодарствен молебен и слово на кмета Валентин Ревански.

Велопоходът „Независимост“ ще стартира в 11:30 ч. пред сградата на Община Ямбол. Финалната точка на колоездачите ще бъде Археологическият резерват „Тракийски и античен град Кабиле“. Велопоходът няма състезателен характер, но всяка година събира стотици участници.

Празничният 22 септември в Ямбол ще бъде и Ден на отворени врат

Нарушения с усвояване на евросредства в два животновъдни обекта са установени при специализирана операция на територията на област Сливен, съобщиха от пресцентъра на полицията. 

В обект за отглеждане на овце в община Котел и в обект за отглеждане на едър рогат добитък в Новозагорско проверяващите са установили по-малък брой животни от заявените за подпомагане от ДФЗ по директни плащания за стопанската година. Образувани са досъдебни производства. 

В специализираната акция са участвали служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“- Сливен, районните управления и участъци, служители на технически инспекторат при Областна дирекция държавен фонд "Земеделие"-Ямбол и Дирекция "Специализирани проверки и последващ контрол" при Държавен фонд "Земеделие"(ДФЗ)-София. 

Злоупотреби с европейски средства в животновъдни обекти в С

Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Според Мундров всяка бюлетина, излязла от машината, съответно е валидна, след като бъде пусната в урната. Той изрази и увереност, че вотът с машина не може да се манипулира и една от целите на Министерството на електронното управление е да се повиши доверието в машинното гласуване.

Точно поради тази причина, всичко, което правим, е открито и пред очите на всеки един гражданин, допълни Мундров.

Според служебния министър няма как да се повтори скандалът с машините, който избухна преди местни избори през октомври 2023 година. Затова и до машините, които ще бъдат удостоверени за вота на 27 октомври няма да има достъп, освен във времето, в което ще се тестват.

От думите му стана ясно, че

Община Перник ще отбележи Деня на независимостта - 22 септември с културна програма, съобщиха от местната администрация.

От 11:00 ч. пред паметника на Кракра Пернишки, граждани и общественици ще поднесат цветя и венци, а минути след това пред Двореца на културата ще се състои ритуал по издигане на националното знаме.

Празненствата ще продължат с концерт на Духовия оркестър под ръководството на диригента Трифон Трифонов. Със свои изпълнения присъстващите ще поздрави и Ансамбъла за народни песни и танци „Граовска младост“.

Денят на независимостта е една от най-важните и ярки дати в българската история. След обявяването му България получава дипломатическата подкрепа на Австро-Унгария. На 3 март 1909 г. в Санкт Петербург е подписан Руско-турски протокол, с който се уреждат финансовите въпроси на България, възникнали след обявяването на независимостта, инфо

На границата с Румъния трафикът е интензивен на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Кардам", "Дуранкулак" и "Оряхово" на изход за товарни автомобили.

Днес по обед в района на ГКПП "Дунав мост" при Русе се образуваха опашки от коли и камиони, .   

На 10 юли т.г. бе поставено началото на основния ремонт на българския участък на 70-годишното съоръжение. По тази причина в естакадната част на моста движението в продължение на 200 метра се извършва само в едната лента. Служители на "Гранична полиция" регулират движението на превозните средства в района на строително-монтажните дейности.

Граничните власти призовават шофьорите да спазват забраната за изпреварване по мостовото съоръжение и да изпълняват разпорежданията на служителите, които регулират движението.

Трафикът на границата с Гърция е интензивен на ГКПП "Кулата" и ГКПП "Маказа" на изход и вход за леки автомобили, съобщава "Гранична полиция". 

Осем точки ще разгледа на днешното си заседание Общинският съвет (ОбС) в Черноочене, а една от тях е даване на съгласие за кандидатстване на Община Черноочене пред ПУДООС (Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда) за безвъзмездна финансова помощ за изграждане на нова пречиствателна станция за отпадъчни води на село Черноочене. Това става известно от публикуваната покана на ОбС за заседанието.

Пред общинските съветници ще бъдат направени и отчети за: изпълнението на бюджета, за изпълнението на сметките за средства от Европейския съюз и за състоянието на общинския дълг за 2023 година.

Отчет ще бъде направен и на изпълнението на Програмата за управление и разпореждане с имотите общинска собственост за 2023 г.

Сред точките за обсъждане са и предоставяне на земеделски земи с признато право на собственост; прекратяване на съсобственост върху

Състезателките от пернишкия боксов клуб Миньор Антонина Борисова и Виктория Павлова спечелиха златни медали в категориите си на Държавното лично-отборно първенство за младежи и девойки в Плевен. Това съобщи треньорът им Далия Райчева.

Шампионатът започна на 17 септември и ще приключи утре. Развоят ще определи крайното класиране в отборното първенство за тази година.

Клуб Миньор е представен от Борисова в категория до 57 килограма и от Павлова в тегловата категория до 54 килограма във възрастовата група девойки до 18 години. 

"Виктория Павлова изигра две срещи, като и двете бяха с отказване на противничките от Сливен и Русе в първи рунд", допълни наставника Райчева.

Антонина Борисова направи тежък мач срещу боксьорката от Първенец.

"Имаха сериозен сблъсък, в който нашето момиче победи противничката си с 5:0 съдийски гласа“, коментира още тр

Състезателките по бокс Светлана Каменова и Станимира Петрова ще бъде удостоени със званието "Почетен гражданин" на Добрич. Това решиха общинските съветници на редовно заседание днес. По докладната гласуваха 38 съветници с таен вот. Званията ще им бъдат връчени по време на тържественото заседание на Общинския съвет по повод Деня на Добрич - 25 септември. 

Светлана Каменова е от Добрич. Състезателка е по бокс с много спечелени европейски и международни титли и медали. Тя е предложена за званието от Красимир Николов във връзка с отличното представяне на Олимпийските игри, проведени през тази година в Париж, Франция.

Станимира Петкова е състезател по бокс на боксов клуб "Борис Георгиев - Моката" в Добрич. Тя е предложена за почетен гражданин на Добрич от старши треньора на клуба Веселин Марков. 

Както информирахме, на Олимпийските игри в Париж през тази год

В последните две седмици над 22 хил. граждани са сдвоили здравното си досие с мобилното приложение "еЗдраве", съобщиха от "Информационно обслужване" АД. Чрез сдвояването потребителите имат достъп до пълната информация за регистрираните в Националната здравноинформационна система прегледи, направления, рецепти, ваксини, хоспитализации, резултати от лабораторни изследвания, обща здравна информация и др. В първия ден, в който достъпът до здравното досие стана възможен и без електронен подпис, 500 желаещи провериха здравните си досиета през "еЗдраве".

Гражданите имат достъп и до новия модул "Дългосрочна грижа за здравето", който включва задължителните профилактични прегледи, изследвания и ваксинации. Системата, която бе разработена от "Информационно обслужване" АД, изготвя персонален план за здравна грижа на всички граждани и изпраща навременна нотификация към пациента/родителя и л

Мнозинството от населението в Република Северна Македония има български произход, говори български език и принадлежи към българската култура - включително и министър Николоски, заявиха от „Възраждане“ в позиция, изпратена до медиите, по повод думи на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски в телевизионно интервю по повод липсата на знаме на РСМ при неформалната среща на президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова.

„Азбучна истина е, че еничарите най-много мразят народа, от който са се отделили. Изказването на македонския министър за пореден път потвърждава тази максима. Това обаче не променя факта, че мнозинството от населението в Македония има български произход, говори български език и принадлежи към българската култура - включително и министър Николоски“, се каз

На граничен пункт "Кулата" на изход колоната от изчакващи автомобили е около 1,3 километра към 11:00 часа, . За да преминат, изчакват както леки автомобили, така и товарни. Колона от изчакващи автомобили се е образувала и в близкото село Кулата, през което също се стига до граничния пункт. 

По данни на гръцката телевизия ЕРТ през юли т.г. през ГКПП "Промахон" са преминали 2,1 млн. души, от които 1,087 млн. са влезли в Гърция, а 1,013  млн. са излезли. През юни трафикът през пункта е бил 1,15 млн. души, т.е. общо през първите два летни месеца на годината от там са преминали 3,25 млн. души. Сходни са данните за 2023 г., когато през същите месеци са преминали 3,29 млн. души.

Интензивен е трафикът и на границата с Република Турция на ГКПП "Капитан Андреево" и ГКПП "Лесово" на вход за леки автомобили, по данни на "Гранична полиция" към 13:00 часа днес. 

На границата с Република Сърбия трафикът е интензивен на ГКПП "Калотина" на вход и изход за леки автомобили. Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на границата с Република Северна Македония.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
През последното денонощие са потушени 63 пожара
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Росица Кирова регистрира листата на ГЕРБ-СДС във Видин
Контекст
От МВнР изразиха категорично несъгласие с намесването на България в доставката на пратки с комуникационно оборудване за Ливан и Сирия
Контекст
Шествие с реплики на исторически знамена премина през централните улици на Благоевград по повод Деня на независимостта на България
В детайли
ГЕРБ утвърди листите си с кандидатите за народни представители
Местен фокус
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Основна линия
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Контекст
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
В детайли
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
На преден план
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Местен фокус
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.