Начало Контекст Заради горещото време движението на камиони над 20 тона ще бъде ограничено от 13:00 до 21:00 часа по пътя Силистра - Шумен
9525
България

Заради горещото време движението на камиони над 20 тона ще бъде ограничено от 13:00 до 21:00 часа по пътя Силистра - Шумен

Спирането на тежкотоварния трафик в определени участъци от републиканската пътна мрежа в следобедните часове, когато температурите са най-високи, е за да се минимизират рисковете от деформации на пътната настилка и да се опазят животът и здравето на пътуващите.Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи.

| 18 Август 2024, 06:00 ч.
Заради горещото време движението на камиони над 20 тона ще бъде ограничено от 13:00 до 21:00 часа по пътя Силистра - Шумен
Заради горещото време движението на камиони над 20 тона ще бъде ограничено от 13:00 до 21:00 часа по пътя Силистра - Шумен
Снимка © БТА

Движението на камиони над 20 тона ще бъде ограничено от 13:00 до 21:00  часа по път I-7 Силистра - Шумен на територията на област Силистра заради високите температури, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). 

Учени от Института за космически изследвания и технологии (ИКИТ) към Българската академия на науките (БАН) пристигат в Пловдивския панаир, за да демонстрират цивилните приложения на въздушните роботи - дроновете. Това ще се случи от 25 до 28 септември в рамките на 78-ото издание на Международния технически панаир, съобщиха от Панаира.

Институтът за космически изследвания и технологии ще представи дронове за разнообразни граждански услуги. Експозицията от различни модели ще бъде разположена в Палата №3, Щанд №1. Посетителите ще могат да се запознаят с различни съвременни безпилотни авиационни системи и да обсъдят възможностите за производството и използването им. В специалната експозиция "Дроновете като услуга" ще се включат компании от 24 държави, съобщават организаторите. Основен акцент на изложението ще бъдат технологичните решения в различни сектори и браншове. 

Временна организация на движението е въведена по автомагистрала „Хемус“ след възникнало пътнотранспортно произшествие, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен.

Водач на товарен автомобил „Фолксваген Крафтер“ със софийска регистрация се движил от Варна към Шумен. На около 200 метра след бензиностанция, на 363-ия километър, застигнал водач на тежкотоварен автомобил „МАН“ с варненска регистрация и го ударил в задната му част, след което в крайпътната канавка са се преобърнали двата камиона.

Те не пречат на движението, но има разпилян товар по трите ленти в платното за движение на автомагистралата. Временно, до почистването на участъка и заради извършване на оглед, движението се пренасочва през пътен възел Невша и по път I- 2 , като след Нови пазар водачите могат да се включат за движение по АМ „Хемус“.&nb

Българската подкрепа за Украйна в условията на продължаващата руска агресия беше във фокуса на срещата на служебния министър на външните работи Иван Кондов и посланикът на Украйна Олеся Илашчук, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР).

„Очаквам с нетърпение да се запозная лично с новоназначения министър на външните работи на Украйна Андрий Сибига, в рамките на Общия дебат на 79-та сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк“, посочи служебният министър.

„Нашата подкрепа за независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна е неотменна, последователна и ще продължи да бъде такава толкова дълго, колкото е необходимо“, допълни той.

В хода на разговора са засегнати широк кръг от теми, сред които участието на страната ни в Международната кримска платформа, срещата на Г7+ за оказване на енергийна подкрепа за Украйна, бъдещ

Създателите на Българското книжовно дружество през 1869 година са поставили основите на първата институция на българската държавност още преди Освобождението. Това заяви посланикът на страната ни в Румъния Радко Влайков по време на честванията в Браила на 155-годишнината на Българската академия на науките (БАН), която е правоприемник на Книжовното дружество.

Влайков припомни, че само година по-късно е основана и Българската екзархия. Той благодари на архиепископа на Долен Дунав Касиан, катo определи отслужения от него заедно с представителя на Българската патриаршия протойерей Кирил Синев молебен в църквата „Възнесение Господне“ на румънски и български език като изключително емоционален.

„С Вашите мъдри слова ни пренесохте през атмосферата на тези 155 години. Особено, когато заедно пеехте, ние чувахме общия глас на българи и румънци. Това още повече ни

Представители на община Мездра участваха в отбелязването на 20-ата годишнина от възобновяването на църквата в село Звонци, в Западните покрайнини, център на българското национално малцинство в община Бабушница, Република Сърбия. Това съобщиха от общинска администрация и припомниха, че родолюбивото начинание по възстановяването на църквата „Св. Илия“ е осъществено и с подкрепата на мездренската община.

След десетилетия разруха храмът е възстановен през периода 2004-2005 г. с дарение от строителни материали, осигурено след благотворителна акция, организирана от Община Мездра и Общинския съвет (ОбС) в Мездра. Христолюбивото дело е подкрепено финансово от 15 мездренски бизнесмени. Съграденият през 1895-1896 г. храм е преосветен на 17 септември 2005 г. - празникът на Св. мъченци София, Вяра, Надежда и Любов, в присъствието на официални гости от България, сред които и пре

Спирането на тежкотоварния трафик в определени участъци от републиканската пътна мрежа в следобедните часове, когато температурите са най-високи, е за да се минимизират рисковете от деформации на пътната настилка и да се опазят животът и здравето на пътуващите.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. От АПИ призовават още да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, тъй като се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент.

Днес ще бъде слънчево, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. След обяд над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и в планинските райони там ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще бъдат между 31° и 36°.

Ресорът, който България получи е изключително важен, заяви пред български журналисти в Страсбург Екатерина Захариева. По-рано днес тя бе предложена от Урсула фон дер Лайен за еврокомисар за стартъпи, изследвания и иновации. 

"Искам да изкажа благодарност на председателя на Европейската комисия госпожа Урсула фон дер Лайен и на българското правителство за това доверие и за номинацията. Осъзнавам отговорността. Тя е голяма. Ресорът, който България получи е изключително важен и в центъра на досегашната и на следващата комисия", отбеляза Екатерина Захариева.

По думите й засилването на иновациите и изследванията ще направи нашата икономика по-конкурентоспособна и е пряко свързано с увеличаване на конкурентоспособността на ЕС и на европейската икономика.

Захариева отказа да отговаря на журналистически въпроси, докато не мине процедурата по изслушванията. 

България продължава да е на първо място в Европейския съюз по брой загинали на пътя на милион население. Водещите причини за тежки катастрофи с жертви остават несъобразената скорост и отнемането на предимство, коментира в Пловдив главен инспектор Йордан Милушев от отдел "Пътна полиция" при Главна дирекция "Национална полиция", който участва в Десетата юбилейна годишна конференция, посветена на пътната безопасност - „ВИЗИЯ 0“ - Нула жертви при пътнотранспортни произшествия. Статистиката показва, че до 31 август на територията на страната са възникнали 22 620 пътнотранспортни произшествия (ПТП), при които са загинали 298 души и са ранени 5962 участници в движението.

През 2023 г в ЕС средната смъртност по пътищата е 46 смъртни случая на милион жители. Норвегия е лидер сред страните с 20 смъртни случая на пътя на милион жители. След нея се нарежда Швеция с 22 смъртни сл

Нарушения с усвояване на евросредства в два животновъдни обекта са установени при специализирана операция на територията на област Сливен, съобщиха от пресцентъра на полицията. 

В обект за отглеждане на овце в община Котел и в обект за отглеждане на едър рогат добитък в Новозагорско проверяващите са установили по-малък брой животни от заявените за подпомагане от ДФЗ по директни плащания за стопанската година. Образувани са досъдебни производства. 

В специализираната акция са участвали служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“- Сливен, районните управления и участъци, служители на технически инспекторат при Областна дирекция държавен фонд "Земеделие"-Ямбол и Дирекция "Специализирани проверки и последващ контрол" при Държавен фонд "Земеделие"(ДФЗ)-София. 

Злоупотреби с европейски средства в животновъдни обекти в С

В периода януари – септември т.г. има над 19 300 обаждания на Националната телефонна линия за деца 116 111, каза пред журналисти Теодора Иванова, председател на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД).

Над 1400 са регистрираните сигнали за насилие над деца, над седем хиляди са потърсили помощ и съдействие.

Регистрираните през настоящата година случаи на агресия и тормоз в образователни институции са 3378, каза Камелия Николова, главен секретар на ДАЗД. Регистрираните случаи на насилие над дете в образователни институции са 223, на насилие над учител – 267, а случаите на кибертормоз над деца – 232, посочи още тя.

По данни на НСИ децата, родени от майки, които не са навършили 18-годишна възраст, са 2871, каза още Николова.

Сигналите на телефонната линия за деца, постъпили през 2023 г., за физическо и психическо насилие са 462, за прен

Служебният министър на външните работи Иван Кондов удостои посланика на Молдова Анатол Чебук с най-високото отличие на МВнР - „Златна лаврова клонка“, за неговите изключителни заслуги в развитието и надграждането на двустранните отношения и по повод приключването на неговия мандат. Това съобщиха от МВнР на сайта си.

Министърът изтъкна приноса на посланик Чебук, който със своята работа даде важен принос за новия импулс в развитието на отношенията между България и Молдова през последните години. В резултат на това двустранният политически диалог на високо равнище се утвърди като особено интензивен и носещ постигнати конкретни резултати и решения на важни и за двете страни въпроси, посочват от МВнР.

Предприети са решителни стъпки в подкрепа на българската общност в Молдова посредством различни финансови инструменти по линия на официалната българска помощ за разв

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
Община Пазарджик въведе единен номер за по-добре насочена комуникация, бърз достъп до услуги и подаване на сигнали за гражданите, съобщават от администрацията.  Телефонен номе ...
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин, съобщиха от Министерств ...
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков ще открие 30-ото юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“, съобщиха от МВР. Съ ...
Фестивал на самоковския картоф започва в Самоков
Фестивалът на самоковския картоф започва в 11:00 часа днес на централния плод "Захарий Зограф" в Самоков, съобщиха от Община Самоков, които са организатори на събитието.  Ще и ...
Областен информационен център – Монтана започна годишната си информационна кампания в общините от областта
В периода от 19 септември до 4 октомври Областен информационен център (ОИЦ) – Монтана провежда цикъл от информационни срещи, съобщиха от ОИЦ - Монтана. Срещите са под формата ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Участък от пътя Русе - Бяла, от изхода на крайдунавския град до разклона за село Иваново, е затворен за движение заради силно задимяване от пожар в сухи треви и храсти край пътното ...
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване, . Преди обяд трафикът беше интензивен и имаше колона от изчакващи автомобили. В ...
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
Варненци се включиха активно в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“, каза създателят на едноименната благотворителна кампания за събиране на капачки и стотинк ...
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
Община Пазарджик въведе единен номер за по-добре насочена комуникация, бърз достъп до услуги и подаване на сигнали за гражданите, съобщават от администрацията.  Телефонен номе ...
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Обвинение за причиняване на смърт очаква 17-годишен младеж, затова че на 30 юли т.г. преби 56-годишна жена от същия град, каза говорителят на Областната прокуратура в Перник Албен ...
Тикер в 17:52 ч.
Участък от пътя Русе - Бяла, от изхода на крайдунавския град до разклона за село ...
Начало Контекст
9525
България

Заради горещото време движението на камиони над 20 тона ще бъде ограничено от 13:00 до 21:00 часа по пътя Силистра - Шумен

Спирането на тежкотоварния трафик в определени участъци от републиканската пътна мрежа в следобедните часове, когато температурите са най-високи, е за да се минимизират рисковете от деформации на пътната настилка и да се опазят животът и здравето на пътуващите.Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи.

| 18 Август 2024, 06:00 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Заради горещото време движението на камиони над 20 тона ще бъде ограничено от 13:00 до 21:00 часа по пътя Силистра - Шумен
Заради горещото време движението на камиони над 20 тона ще бъде ограничено от 13:00 до 21:00 часа по пътя Силистра - Шумен
Снимка © БТА

Движението на камиони над 20 тона ще бъде ограничено от 13:00 до 21:00  часа по път I-7 Силистра - Шумен на територията на област Силистра заради високите температури, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). 

Учени от Института за космически изследвания и технологии (ИКИТ) към Българската академия на науките (БАН) пристигат в Пловдивския панаир, за да демонстрират цивилните приложения на въздушните роботи - дроновете. Това ще се случи от 25 до 28 септември в рамките на 78-ото издание на Международния технически панаир, съобщиха от Панаира.

Институтът за космически изследвания и технологии ще представи дронове за разнообразни граждански услуги. Експозицията от различни модели ще бъде разположена в Палата №3, Щанд №1. Посетителите ще могат да се запознаят с различни съвременни безпилотни авиационни системи и да обсъдят възможностите за производството и използването им. В специалната експозиция "Дроновете като услуга" ще се включат компании от 24 държави, съобщават организаторите. Основен акцент на изложението ще бъдат технологичните решения в различни сектори и браншове. 

Временна организация на движението е въведена по автомагистрала „Хемус“ след възникнало пътнотранспортно произшествие, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен.

Водач на товарен автомобил „Фолксваген Крафтер“ със софийска регистрация се движил от Варна към Шумен. На около 200 метра след бензиностанция, на 363-ия километър, застигнал водач на тежкотоварен автомобил „МАН“ с варненска регистрация и го ударил в задната му част, след което в крайпътната канавка са се преобърнали двата камиона.

Те не пречат на движението, но има разпилян товар по трите ленти в платното за движение на автомагистралата. Временно, до почистването на участъка и заради извършване на оглед, движението се пренасочва през пътен възел Невша и по път I- 2 , като след Нови пазар водачите могат да се включат за движение по АМ „Хемус“.&nb

Българската подкрепа за Украйна в условията на продължаващата руска агресия беше във фокуса на срещата на служебния министър на външните работи Иван Кондов и посланикът на Украйна Олеся Илашчук, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР).

„Очаквам с нетърпение да се запозная лично с новоназначения министър на външните работи на Украйна Андрий Сибига, в рамките на Общия дебат на 79-та сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк“, посочи служебният министър.

„Нашата подкрепа за независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна е неотменна, последователна и ще продължи да бъде такава толкова дълго, колкото е необходимо“, допълни той.

В хода на разговора са засегнати широк кръг от теми, сред които участието на страната ни в Международната кримска платформа, срещата на Г7+ за оказване на енергийна подкрепа за Украйна, бъдещ

Създателите на Българското книжовно дружество през 1869 година са поставили основите на първата институция на българската държавност още преди Освобождението. Това заяви посланикът на страната ни в Румъния Радко Влайков по време на честванията в Браила на 155-годишнината на Българската академия на науките (БАН), която е правоприемник на Книжовното дружество.

Влайков припомни, че само година по-късно е основана и Българската екзархия. Той благодари на архиепископа на Долен Дунав Касиан, катo определи отслужения от него заедно с представителя на Българската патриаршия протойерей Кирил Синев молебен в църквата „Възнесение Господне“ на румънски и български език като изключително емоционален.

„С Вашите мъдри слова ни пренесохте през атмосферата на тези 155 години. Особено, когато заедно пеехте, ние чувахме общия глас на българи и румънци. Това още повече ни

Представители на община Мездра участваха в отбелязването на 20-ата годишнина от възобновяването на църквата в село Звонци, в Западните покрайнини, център на българското национално малцинство в община Бабушница, Република Сърбия. Това съобщиха от общинска администрация и припомниха, че родолюбивото начинание по възстановяването на църквата „Св. Илия“ е осъществено и с подкрепата на мездренската община.

След десетилетия разруха храмът е възстановен през периода 2004-2005 г. с дарение от строителни материали, осигурено след благотворителна акция, организирана от Община Мездра и Общинския съвет (ОбС) в Мездра. Христолюбивото дело е подкрепено финансово от 15 мездренски бизнесмени. Съграденият през 1895-1896 г. храм е преосветен на 17 септември 2005 г. - празникът на Св. мъченци София, Вяра, Надежда и Любов, в присъствието на официални гости от България, сред които и пре

Спирането на тежкотоварния трафик в определени участъци от републиканската пътна мрежа в следобедните часове, когато температурите са най-високи, е за да се минимизират рисковете от деформации на пътната настилка и да се опазят животът и здравето на пътуващите.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. От АПИ призовават още да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, тъй като се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент.

Днес ще бъде слънчево, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. След обяд над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и в планинските райони там ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще бъдат между 31° и 36°.

Ресорът, който България получи е изключително важен, заяви пред български журналисти в Страсбург Екатерина Захариева. По-рано днес тя бе предложена от Урсула фон дер Лайен за еврокомисар за стартъпи, изследвания и иновации. 

"Искам да изкажа благодарност на председателя на Европейската комисия госпожа Урсула фон дер Лайен и на българското правителство за това доверие и за номинацията. Осъзнавам отговорността. Тя е голяма. Ресорът, който България получи е изключително важен и в центъра на досегашната и на следващата комисия", отбеляза Екатерина Захариева.

По думите й засилването на иновациите и изследванията ще направи нашата икономика по-конкурентоспособна и е пряко свързано с увеличаване на конкурентоспособността на ЕС и на европейската икономика.

Захариева отказа да отговаря на журналистически въпроси, докато не мине процедурата по изслушванията. 

България продължава да е на първо място в Европейския съюз по брой загинали на пътя на милион население. Водещите причини за тежки катастрофи с жертви остават несъобразената скорост и отнемането на предимство, коментира в Пловдив главен инспектор Йордан Милушев от отдел "Пътна полиция" при Главна дирекция "Национална полиция", който участва в Десетата юбилейна годишна конференция, посветена на пътната безопасност - „ВИЗИЯ 0“ - Нула жертви при пътнотранспортни произшествия. Статистиката показва, че до 31 август на територията на страната са възникнали 22 620 пътнотранспортни произшествия (ПТП), при които са загинали 298 души и са ранени 5962 участници в движението.

През 2023 г в ЕС средната смъртност по пътищата е 46 смъртни случая на милион жители. Норвегия е лидер сред страните с 20 смъртни случая на пътя на милион жители. След нея се нарежда Швеция с 22 смъртни сл

Нарушения с усвояване на евросредства в два животновъдни обекта са установени при специализирана операция на територията на област Сливен, съобщиха от пресцентъра на полицията. 

В обект за отглеждане на овце в община Котел и в обект за отглеждане на едър рогат добитък в Новозагорско проверяващите са установили по-малък брой животни от заявените за подпомагане от ДФЗ по директни плащания за стопанската година. Образувани са досъдебни производства. 

В специализираната акция са участвали служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“- Сливен, районните управления и участъци, служители на технически инспекторат при Областна дирекция държавен фонд "Земеделие"-Ямбол и Дирекция "Специализирани проверки и последващ контрол" при Държавен фонд "Земеделие"(ДФЗ)-София. 

Злоупотреби с европейски средства в животновъдни обекти в С

В периода януари – септември т.г. има над 19 300 обаждания на Националната телефонна линия за деца 116 111, каза пред журналисти Теодора Иванова, председател на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД).

Над 1400 са регистрираните сигнали за насилие над деца, над седем хиляди са потърсили помощ и съдействие.

Регистрираните през настоящата година случаи на агресия и тормоз в образователни институции са 3378, каза Камелия Николова, главен секретар на ДАЗД. Регистрираните случаи на насилие над дете в образователни институции са 223, на насилие над учител – 267, а случаите на кибертормоз над деца – 232, посочи още тя.

По данни на НСИ децата, родени от майки, които не са навършили 18-годишна възраст, са 2871, каза още Николова.

Сигналите на телефонната линия за деца, постъпили през 2023 г., за физическо и психическо насилие са 462, за прен

Служебният министър на външните работи Иван Кондов удостои посланика на Молдова Анатол Чебук с най-високото отличие на МВнР - „Златна лаврова клонка“, за неговите изключителни заслуги в развитието и надграждането на двустранните отношения и по повод приключването на неговия мандат. Това съобщиха от МВнР на сайта си.

Министърът изтъкна приноса на посланик Чебук, който със своята работа даде важен принос за новия импулс в развитието на отношенията между България и Молдова през последните години. В резултат на това двустранният политически диалог на високо равнище се утвърди като особено интензивен и носещ постигнати конкретни резултати и решения на важни и за двете страни въпроси, посочват от МВнР.

Предприети са решителни стъпки в подкрепа на българската общност в Молдова посредством различни финансови инструменти по линия на официалната българска помощ за разв

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Фестивал на самоковския картоф започва в Самоков
Областен информационен център – Монтана започна годишната си информационна кампания в общините от областта
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Участък от пътя Русе - Бяла е затворен за движение заради задимяване от пожар в сухи треви и храсти
Основна линия
Спокоен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход към този час и преминаването е без изчакване
Контекст
Варненци се включиха в кръводарителската акция „Аз вярвам и помагам“
В детайли
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
На преден план
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Местен фокус
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
На преден план
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Контекст
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
Сфера
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Местен фокус
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.