Начало Местен фокус При топлото време вчера в Монтанско е имало 11 пожара в сухи треви, храсти и отпадъци
9363
България

При топлото време вчера в Монтанско е имало 11 пожара в сухи треви, храсти и отпадъци

При топлото време вчера, когато температурите в Монтанско достигнаха 37 градуса на сянка, в региона са бушували 11 пожара в сухи треви, храсти и отпадъци, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.Пожарите са били на няколко места в землищата на градовете Монтана, Лом и Вършец, и в селата Мокреш, Долни Цибър и Черни връх в община Вълчедръм, Трайково в община Лом, Лехчево и Пали лула в община Бойчиновци и Крива бара в община Брусарци.

| 18 Август 2024, 12:57 ч.
При топлото време вчера в Монтанско е имало 11 пожара в сухи треви, храсти и отпадъци
При топлото време вчера в Монтанско е имало 11 пожара в сухи треви, храсти и отпадъци
Снимка © БТА

При топлото време вчера, когато температурите в Монтанско достигнаха 37 градуса на сянка, в региона са бушували 11 пожара в сухи треви, храсти и отпадъци, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Нова седма демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ беше официално открита днес във фамилното стопанството на Десислава и Иван Кабурови "ДЕИВ-2007" в село Мало Конаре, обл. Пазарджик. Тази демо точка също както и останалите, изградени в страната, е част от технологичната инфраструктура на ЕЦИХ АгроХъб.БГ, която се изгражда на територията на България по проекта с фокус прецизно земеделие AgroDigiRisе. По този начин се предполага, че ще може да бъде подпомогнато развитието и популяризирането на щадящо ресурсите устойчиво земеделие, чиято идея е "производството на повече с по-малко". 

Днешното събитие започна с официално откриване, по време на което управителите на "ДЕИВ-2007" представиха дейността на стопанството, както и иновациите, които прилагат. "Аз и моята съпруга се трудим много и се опитваме да помагаме на всички земеделски производители, за

Консултативен кабинет за оказване на помощ за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новата сграда на Медицинския център в Царево. Това обяви кметът на Община Царево Марин Киров, цитиран на официалната фейсбук страница на общинската администрация.

Община Царево се включи в инициативата „Искам бебе“ с благотворителен щанд за ръчно изработени изделия. Събраната сума е в размер от 550 лв., която ще бъде дарена на лица и двойки с репродуктивни проблеми, съобщи координаторът на фондация „Искам бебе“ и организатор на събитието Марина Маринова.

Повече от 17 години фондация „Искам бебе“ работи в помощ на двойките с репродуктивни проблеми, като до този момент са изградени доброволчески мрежи в над 45 града от страната, каза Маринова. Благодарение на активната им работа с Министерството на здравеопазването и социално отговорни организ

Утвърдените избирателни секции в община Разград са общо 71, включително секции в разградската болница и Районна служба „Изпълнение на наказанията“, както и три подвижни секционни комисии. Това съобщиха от общинската администрация. С Решение №21/16.09.2024 г. на РИК - Разград е определен броят на членовете на всяка Секционна избирателна комисия (СИК), както и разпределението на местата в комисиите и техните ръководства между партиите и коалициите на територията на община Разград, посочиха от институцията. Общият брой на членовете на 71 секционни комисии е 605.

Консултациите за назначаване на съставите на секционните избирателни комисии на територията на Община Разград ще се проведат на 20 септември, петък в сградата на Община Разград. Поканата за участие в консултациите е отправена от кмета Добрин Добрев към представители на парламентарно представените партии и коали

Нови светодиодни  пътни знаци ще бъдат поставени в Троян на местата, където най-често пресичат деца, съобщи Минко Акимов, председател на Ротари клуб – Троян. 

Средствата за закупуване на оборудването са събрани на коледния бал на клуба и чрез лични дарения на ротарианци. Със сумата от 8000 лева са закупени десет комплекта светодиодни знаци, които ще бъдат поставени на най-уязвимите места в града.

По думите на кмета на Троян Донка Михайлова дарението е полезно и в интерес на сигурността на децата на Троян.

Акимов припомни, че това е поредно дарение, след детска площадка в село Орешак, часовник на градския площад и техника за нуждите на общинската болница, което клубът прави на местната общност.

Специализирана полицейска акция се проведе на територията на цялата Пернишка област във връзка с 18 септември- Денят без загинали на пътя. Това съобщи Венцислав Алексов, говорител на Областната дирекция (ОД) на МВР – Перник на брифинг за извършените действия по време на акцията. Регистрирани са две леки пътнотранспортни произшествия с незначителни материални щети, добави той. 

Със засилено присъствие на униформени от пътна, охранителна и териториална полиция бяха извършени проверки през цялото денонощие. Проверени са 262 моторни превозни средства и 325 шофьори, пътници и пешеходци, каза още говорителят на полицията. 

Осъществен е контрол на 17 криминално проявени лица. Униформените са направили 82 проби за алкохол, както и 16 за наркотични вещества. Всички са отрицателни, отчетоха от полицията. За различни нарушения на Закона за движение по пътищата са съ

Пожарите са били на няколко места в землищата на градовете Монтана, Лом и Вършец, и в селата Мокреш, Долни Цибър и Черни връх в община Вълчедръм, Трайково в община Лом, Лехчево и Пали лула в община Бойчиновци и Крива бара в община Брусарци. Всичките са потушени от екипи на пожарната от Монтана и региона. Няма пострадали хора и нанесени материални щети, изгорели са предимно сухи треви и отпадъци.

От полицейската дирекция в Монтана апелираха в топлите и сухи дни на август, когато в следобедните часове температурите в областта достигат 35-40 градуса, да не се пали огън на открито и да се спазват правилата за пожарна безопасност при разходки и работа в полето и планината, тъй като при тези атмосферни условия и най-малката искра може да предизвика голям пожар. Борбата с огнената стихия ангажира много сили на пожарната и други екипи от държавни лесничейства, общини, Българските държавни железници и т.н. Хората, които се борят с пожарите, рискуват живота си и само през този месец трима пожарникари пострадаха при гасене на пожари в гори край Вършец и Брусарци. Пожарите нанасят и щети на природата, посочиха още от полицейската дирекция.

Възможностите за задълбочаване на сътрудничеството в сферата на икономиката, туризма, земеделието, културата и търговията между България и Турция обсъдиха на среща кметът на община Айтос Васил Едрев и генералният консул на Турция в Бургас Толга Оркун. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Двете страни се обединиха около идеята да се работи по-активно за осъществяването на турските инвестиции у нас и в частност на територията на Община Айтос. „Инвеститорите от Турция имат интерес към България. Ще продължим да работим в тази посока. И тъй като Айтос е регион, за който отговарям, ще продължим да работим за Айтос“, каза турският генерален консул, цитиран от Общината. Оркун обясни, че преди официално да заеме длъжността си е посещавал Айтос и изказа своите впечатления от града.

„Искаме да развием нашите добри отношения и сътрудничество ме

Националната служба за охрана (НСО) въвежда ограничения за полетите с дронове над Велико Търново на 22 септември, съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново.

Със заповед на началника на НСО генерал-майор Емил Тонев за гарантиране на мерките за сигурност по време на националните чествания на Независимостта на България, за времето от 7:00 до 13:00 ч. и от 17:00 до 22:00 ч. се забранява използването на безпилотни летателни апарати – дронове, с център площад „Цар Асен“.

Главната дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ следва да наложи забрана за всички видове безпилотни летателни средства, планери, аеростати и пилотирани въздухоплавателни средства, с изключение на излитащите и кацащите самолети от и на Летище Горна Оряховица. 

НСО въвежда мерки и за гражданите, които желаят да присъстват, на кулминацията на търже

Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информацията за трафика по границите е към 6:00 часа.

На границата с Румъния трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Оряхово“, „Никопол", „Кардам“ и „Дуранкулак" е интензивен на изход от страната за товарни автомобили.

Поради извършването на основния ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движението, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП

В Свищов парламентарно представените партии и коалиции в 50-ото Народно събрание се споразумяха за състава на секционните избирателни комисии за предстоящите парламентарни избори, насрочени за 27 октомври. Това стана по време на консултации в Гербовата зала на Община Свищов днес, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

За предстоящите избори на територията на община Свищов ще има общо 52 секции, от които 34 - в града, и 18 - в населените места. Местата в съответните секции се разпределят между КП ГЕРБ - СДС, ПП "Движение за права и свободи", КП „Продължаваме промяната – Демократична България“, ПП "Възраждане", КП "БСП за България" и ПП „Има такъв народ“, допълниха от общинския пресцентър.

След като беше постигнато съгласие за разпределението на членовете и ръководните места, предстои, съгласно хронограмата за изборите за народни

Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, написа лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов в профила си във Фейсбук. Коментарът му е по повод катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Игнатиево", при която загинаха двамата пилоти.

Според Трифонов от трагедията с българските пилоти някои политици се опитват да си правят пиар кампания, което е унизително и срамно. Той определи случващото се като „грозно и уродливо“. „Евентуалните оставки нито ще премахнат проблемите, нито командирите, на които са поискани, са причина за случилото се“, пише още Слави Трифонов.

Затова всички политици, журналисти, социолози и политолози е редно в момента просто да замълчат, допълни лидерът на ИТН.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
През нощта ще се изясни почти над цялата страна. По Черноморието ще духа слаб вятър от север-северозапад, а в останалите райони ще бъде почти тихо. Това съобщиха от Националния инс ...
Сградата на румънското посолство в София отвори врати за граждани в рамките на Европейските дни на наследството
Посолството на Румъния в София отвори врати за широката общественост, като за първи път се включи в поредицата от събития, посветени на Европейските дни на наследството – Соф ...
Искам да призова към българските Военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, каза президентът Румен Радев
Искам да призова към българските Военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, да има една осъзната регулярна държавническа подкрепа, а не политически спекула ...
Един човек е загинал, а 31 са пострадали при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Един човек е загинал, а 31 души са пострадали при катастрофи в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от МВР на сайта си. Тежките катастрофи са общо 20.  В столицат ...
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
На нарочна пресконференция кметът на Кърджали Ерол Мюмюн оповести част от резултатите от направената от екипа му цялостна проверка на състоянието на Община Кърджали, обявена и запо ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
Община Пазарджик въведе единен номер за по-добре насочена комуникация, бърз достъп до услуги и подаване на сигнали за гражданите, съобщават от администрацията.  Телефонен номе ...
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Обвинение за причиняване на смърт очаква 17-годишен младеж, затова че на 30 юли т.г. преби 56-годишна жена от същия град, каза говорителят на Областната прокуратура в Перник Албен ...
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на страната, съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ на Министерството на в ...
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Стотици присъстваха на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните български селскостопански породи животни, който се проведе днес в местността Паниците край Калофер. С ...
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
През нощта ще се изясни почти над цялата страна. По Черноморието ще духа слаб вятър от север-северозапад, а в останалите райони ще бъде почти тихо. Това съобщиха от Националния инс ...
Тикер в 17:12 ч.
Община Пазарджик въведе единен номер за по-добре насочена комуникация, бърз дост ...
Начало Местен фокус
9363
България

При топлото време вчера в Монтанско е имало 11 пожара в сухи треви, храсти и отпадъци

При топлото време вчера, когато температурите в Монтанско достигнаха 37 градуса на сянка, в региона са бушували 11 пожара в сухи треви, храсти и отпадъци, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.Пожарите са били на няколко места в землищата на градовете Монтана, Лом и Вършец, и в селата Мокреш, Долни Цибър и Черни връх в община Вълчедръм, Трайково в община Лом, Лехчево и Пали лула в община Бойчиновци и Крива бара в община Брусарци.

| 18 Август 2024, 12:57 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
При топлото време вчера в Монтанско е имало 11 пожара в сухи треви, храсти и отпадъци
При топлото време вчера в Монтанско е имало 11 пожара в сухи треви, храсти и отпадъци
Снимка © БТА

При топлото време вчера, когато температурите в Монтанско достигнаха 37 градуса на сянка, в региона са бушували 11 пожара в сухи треви, храсти и отпадъци, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Нова седма демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ беше официално открита днес във фамилното стопанството на Десислава и Иван Кабурови "ДЕИВ-2007" в село Мало Конаре, обл. Пазарджик. Тази демо точка също както и останалите, изградени в страната, е част от технологичната инфраструктура на ЕЦИХ АгроХъб.БГ, която се изгражда на територията на България по проекта с фокус прецизно земеделие AgroDigiRisе. По този начин се предполага, че ще може да бъде подпомогнато развитието и популяризирането на щадящо ресурсите устойчиво земеделие, чиято идея е "производството на повече с по-малко". 

Днешното събитие започна с официално откриване, по време на което управителите на "ДЕИВ-2007" представиха дейността на стопанството, както и иновациите, които прилагат. "Аз и моята съпруга се трудим много и се опитваме да помагаме на всички земеделски производители, за

Консултативен кабинет за оказване на помощ за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новата сграда на Медицинския център в Царево. Това обяви кметът на Община Царево Марин Киров, цитиран на официалната фейсбук страница на общинската администрация.

Община Царево се включи в инициативата „Искам бебе“ с благотворителен щанд за ръчно изработени изделия. Събраната сума е в размер от 550 лв., която ще бъде дарена на лица и двойки с репродуктивни проблеми, съобщи координаторът на фондация „Искам бебе“ и организатор на събитието Марина Маринова.

Повече от 17 години фондация „Искам бебе“ работи в помощ на двойките с репродуктивни проблеми, като до този момент са изградени доброволчески мрежи в над 45 града от страната, каза Маринова. Благодарение на активната им работа с Министерството на здравеопазването и социално отговорни организ

Утвърдените избирателни секции в община Разград са общо 71, включително секции в разградската болница и Районна служба „Изпълнение на наказанията“, както и три подвижни секционни комисии. Това съобщиха от общинската администрация. С Решение №21/16.09.2024 г. на РИК - Разград е определен броят на членовете на всяка Секционна избирателна комисия (СИК), както и разпределението на местата в комисиите и техните ръководства между партиите и коалициите на територията на община Разград, посочиха от институцията. Общият брой на членовете на 71 секционни комисии е 605.

Консултациите за назначаване на съставите на секционните избирателни комисии на територията на Община Разград ще се проведат на 20 септември, петък в сградата на Община Разград. Поканата за участие в консултациите е отправена от кмета Добрин Добрев към представители на парламентарно представените партии и коали

Нови светодиодни  пътни знаци ще бъдат поставени в Троян на местата, където най-често пресичат деца, съобщи Минко Акимов, председател на Ротари клуб – Троян. 

Средствата за закупуване на оборудването са събрани на коледния бал на клуба и чрез лични дарения на ротарианци. Със сумата от 8000 лева са закупени десет комплекта светодиодни знаци, които ще бъдат поставени на най-уязвимите места в града.

По думите на кмета на Троян Донка Михайлова дарението е полезно и в интерес на сигурността на децата на Троян.

Акимов припомни, че това е поредно дарение, след детска площадка в село Орешак, часовник на градския площад и техника за нуждите на общинската болница, което клубът прави на местната общност.

Специализирана полицейска акция се проведе на територията на цялата Пернишка област във връзка с 18 септември- Денят без загинали на пътя. Това съобщи Венцислав Алексов, говорител на Областната дирекция (ОД) на МВР – Перник на брифинг за извършените действия по време на акцията. Регистрирани са две леки пътнотранспортни произшествия с незначителни материални щети, добави той. 

Със засилено присъствие на униформени от пътна, охранителна и териториална полиция бяха извършени проверки през цялото денонощие. Проверени са 262 моторни превозни средства и 325 шофьори, пътници и пешеходци, каза още говорителят на полицията. 

Осъществен е контрол на 17 криминално проявени лица. Униформените са направили 82 проби за алкохол, както и 16 за наркотични вещества. Всички са отрицателни, отчетоха от полицията. За различни нарушения на Закона за движение по пътищата са съ

Пожарите са били на няколко места в землищата на градовете Монтана, Лом и Вършец, и в селата Мокреш, Долни Цибър и Черни връх в община Вълчедръм, Трайково в община Лом, Лехчево и Пали лула в община Бойчиновци и Крива бара в община Брусарци. Всичките са потушени от екипи на пожарната от Монтана и региона. Няма пострадали хора и нанесени материални щети, изгорели са предимно сухи треви и отпадъци.

От полицейската дирекция в Монтана апелираха в топлите и сухи дни на август, когато в следобедните часове температурите в областта достигат 35-40 градуса, да не се пали огън на открито и да се спазват правилата за пожарна безопасност при разходки и работа в полето и планината, тъй като при тези атмосферни условия и най-малката искра може да предизвика голям пожар. Борбата с огнената стихия ангажира много сили на пожарната и други екипи от държавни лесничейства, общини, Българските държавни железници и т.н. Хората, които се борят с пожарите, рискуват живота си и само през този месец трима пожарникари пострадаха при гасене на пожари в гори край Вършец и Брусарци. Пожарите нанасят и щети на природата, посочиха още от полицейската дирекция.

Възможностите за задълбочаване на сътрудничеството в сферата на икономиката, туризма, земеделието, културата и търговията между България и Турция обсъдиха на среща кметът на община Айтос Васил Едрев и генералният консул на Турция в Бургас Толга Оркун. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Двете страни се обединиха около идеята да се работи по-активно за осъществяването на турските инвестиции у нас и в частност на територията на Община Айтос. „Инвеститорите от Турция имат интерес към България. Ще продължим да работим в тази посока. И тъй като Айтос е регион, за който отговарям, ще продължим да работим за Айтос“, каза турският генерален консул, цитиран от Общината. Оркун обясни, че преди официално да заеме длъжността си е посещавал Айтос и изказа своите впечатления от града.

„Искаме да развием нашите добри отношения и сътрудничество ме

Националната служба за охрана (НСО) въвежда ограничения за полетите с дронове над Велико Търново на 22 септември, съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново.

Със заповед на началника на НСО генерал-майор Емил Тонев за гарантиране на мерките за сигурност по време на националните чествания на Независимостта на България, за времето от 7:00 до 13:00 ч. и от 17:00 до 22:00 ч. се забранява използването на безпилотни летателни апарати – дронове, с център площад „Цар Асен“.

Главната дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ следва да наложи забрана за всички видове безпилотни летателни средства, планери, аеростати и пилотирани въздухоплавателни средства, с изключение на излитащите и кацащите самолети от и на Летище Горна Оряховица. 

НСО въвежда мерки и за гражданите, които желаят да присъстват, на кулминацията на търже

Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информацията за трафика по границите е към 6:00 часа.

На границата с Румъния трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Оряхово“, „Никопол", „Кардам“ и „Дуранкулак" е интензивен на изход от страната за товарни автомобили.

Поради извършването на основния ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движението, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП

В Свищов парламентарно представените партии и коалиции в 50-ото Народно събрание се споразумяха за състава на секционните избирателни комисии за предстоящите парламентарни избори, насрочени за 27 октомври. Това стана по време на консултации в Гербовата зала на Община Свищов днес, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

За предстоящите избори на територията на община Свищов ще има общо 52 секции, от които 34 - в града, и 18 - в населените места. Местата в съответните секции се разпределят между КП ГЕРБ - СДС, ПП "Движение за права и свободи", КП „Продължаваме промяната – Демократична България“, ПП "Възраждане", КП "БСП за България" и ПП „Има такъв народ“, допълниха от общинския пресцентър.

След като беше постигнато съгласие за разпределението на членовете и ръководните места, предстои, съгласно хронограмата за изборите за народни

Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, написа лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов в профила си във Фейсбук. Коментарът му е по повод катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Игнатиево", при която загинаха двамата пилоти.

Според Трифонов от трагедията с българските пилоти някои политици се опитват да си правят пиар кампания, което е унизително и срамно. Той определи случващото се като „грозно и уродливо“. „Евентуалните оставки нито ще премахнат проблемите, нито командирите, на които са поискани, са причина за случилото се“, пише още Слави Трифонов.

Затова всички политици, журналисти, социолози и политолози е редно в момента просто да замълчат, допълни лидерът на ИТН.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
Сградата на румънското посолство в София отвори врати за граждани в рамките на Европейските дни на наследството
Искам да призова към българските Военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, каза президентът Румен Радев
Един човек е загинал, а 31 са пострадали при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
На преден план
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Местен фокус
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
На преден план
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Контекст
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
Сфера
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Местен фокус
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Контекст
Сградата на румънското посолство в София отвори врати за граждани в рамките на Европейските дни на наследството
Сфера
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Контекст
Искам да призова към българските Военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, каза президентът Румен Радев
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.